Lucia

Dags för en liten update. Jag är ingen rolig person just nu. Jag är inte ledsen eller nåt men känner inte att jag har något att tillföra. Känner mig som en punkterad ballong, en mkt trött sådan. Ska dock försöka att sammanfatta det senaste här.

Igår var det Lucia för hela slanten. På Alice dagis började det kvart över sju på morgonen. Lukas låg och gnällde en hel del från fem eller så. Kimpa vaknade och gick och tände pannan. Så då fanns det varmvatten till mig. Tog en dusch innan jag väckte Felix. Fick sen upp de andra två och satte på dem kläder så vi kunde komma iväg. Kim fick åka till jobbet istället. Han har redan missat typ halva december. Barnen var så fina så, men jag fick inga bra bilder eftersom jag satt så långt bort med Lukas i knät. Efteråt var det stor grötfrukost. Gröt, skinkmacka, lussebullar och pepparkakor bjuder de på då. Lämnade bort Lukas till en fröken och ställde mig i kö för att fixa frukost åt Alice. Jag äter ju varken skinka eller gröt så jag och Lukas pallrade oss hem istället.

På kvällen var det dags för Lucia i Visnum kils kyrka. Det är en väldigt fin kyrka och det är mysigt att åka dit en kväll i vinterskrud. I år var vi där i bättre tid och fick en plats långt fram. Alice satt still hela tiden och barnen sjöng så fint så. Efteråt var det fika och tipspromenad i Felix skola. Under tipspromenaden kan man även träffa tomten. Tomten bjuder alla barnen på godis och vi vuxna får glögg. Det är en himla mysig tradition faktiskt. Det var dock 15 minus så det fick bli en snabb promenad. Sen åkte vi hem och lade barn.

Tänkte skriva några rader om Alice. Ni som hängt här ett tag vet ju att jag klagat en del på den flickan. Hon har alltid varit en liten virvelvind. Ibland har jag rivit mitt hår i ren frustration. Jag har även tänkt tanken att den flickan kommer att få en diagnos. Ja det har inte känts främmande på något sätt. Samtidigt har jag funderat på om det inte är en mognadsfråga. Nu har flickan fyllt tre år och det går helt klart åt rätt håll. Det är fantatiskt att se. Hon drar aldrig från gården. När vi var på Ikea här om dagen så kom hon hela tiden tillbaka när jag sa till henne. Hon försökte inte fresta mammans tålamod en enda gång. Samma sak igår i kyrkan och efteråt. Hon var sugen på ett äventyr men sa vi till henne så lyssnade hon faktiskt på oss. Hon har mognat en massa på många sätt. De säger det på dagis med. Hon gör en del busstrick fortfarande men hon är ju ett barn och de gör ju såna. Men det är på en helt annan nivå nu. Alla rutiner med henne flyter på, det har de iof alltid gjort eftersom hennes mamma är en sån rutinnörd. Säger man att hon ska lägga sig på kvällen så går hon direkt in  i sitt rum och lägger sig på sängen. Hon var hemma hela förra veckan och hon lekte så bra hela tiden. Så nog finns det hopp för min lilla skrutta ♥. Eller ja klart det gör, hon är min Alice och hon är ju såklart fantastisk.

Lukas har börjar äta igen. Efter magsjukan blev han förstoppad. Han hade inte fått päronpuré på ett tag. Eftersom han vägrat äta. Har gett pojken päron varje dag sen han var fem månader eller nåt. Han har oxå sluppit alla magproblem och gör nummer två utan problem. Känns skönt att han sluppit samma magskit som hans syskon gått igenom.

Nån som undrar hur det går med min bantning med kanske? Har gått ner ett antal kg, men inget man gör vågen för om ni frågar mig. Tappade ytterligare tre när jag var magsjuk, alltid nåt.




Min dotter älskar Vi föräldrar








Cocos dec-10


Zarah okt-08. Äpplet faller inte så långt från det korkade trädet.


Bilden är ifrån förra året, men Alice hade en likadan klänning i år igen.

Ikväll blir det kalas för Elton som fyllt ett år♥

Kommentarer
Postat av: Sara & Tyra

Lilla Alice=) full i bus! Ibland frestar dom allt på tålamodet. Så skönt att hon varvat ner lite nu. Dom är fina som alltid!

2010-12-14 @ 15:18:47
Postat av: Maria

Sara: Ja eller hur gör dem! Men de är så söta så de kommer undan med det mesta. Tack! Och klockren kommentar från dig ang. Bonde söker fru. Vi tycker och tänker lika där. Underhållning på hög nivå. Ser fram emot dagens avsnitt.

2010-12-15 @ 10:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0