Skitsjuka

Här hemma händer inte mycket! Magsjukan är väl ordet på allas läppar. Felix kräktes igen kvällen efter. Jag sa att det skulle vara lugnt men det var det inte. Men igår mådde han bra igen. Vi tog en tur till Ikea för att inhandla hyllor till Alice. När vi ätit klart lunchen så bajsade Lukas. Kim kunde snabbt konstatera att han oxå fått magsjukan. Alla kläder och overallen full med poop. Var bara att klä av honom och så fick han sitta i blöja och overall (som var torkad efter bästa förmåga) och åka hemåt. Lukas fick bada när han kom hem. Han åt och lekte som vanligt och verkade pigg. Lade honom för kvällen, sen satte vi oss och såg på Eclipse. Lukas vaknade och grät några gånger. Sen vid tolv vaknade han och kräktes en massa. Var bara att tända, torka och byta sängkläder. Så höll det på halva natten. Jag sov knappt alls. Låg som på nålar och bara väntade på att han skulle kräkas. Inte så att man kan få honom att kräkas i en hink direkt. Sex imorse när jag äntligen somnat kom Alice upp. Tog med mitt täcke och masade mig till soffan där jag låg med henne till halv åtta.

Tog med mig Felix och åkte på kalas. En tjej i hans klass hade kalas. Mycket trevligt sådant! Lek i snön, pilkastning på ballonger, kexlimbo, chokladpengaletande, korv och tårta. Felix var mer än nöjd. Tanken var att jag skulle åka till Linda på adventsfika om några timmar. Men jag blir hemma. När vi kom hem berättade Kimpa att Lukas kräkts ännu mer. Han har redan sovit middag två gånger idag och jag ska snart lägga honom en tredje gång. Även fast jag är en motståndare till att sova på dagen så funderar jag starkt på att vila lite jag med. Jag sov inte många timmar i natt om man säger så. Känner mig helt mosig i huvudet. Lider så med Lukas. Man önskar han slapp vara med om det här. Hans första magsjuka, Alice har aldrig haft det och Felix hade sin första när han var tre månader. Felix är extremt känslig för skiten, åker på det varje gång det går och har alltid gjort.

Förlåt för det här tjatet men det är ju mest det som händer nu. Kim har varit hemma och det är skönt. Han har städat och tagit hand om barnen. Underbart med avlastning, det blir ju mest jag för som gör sånt eftersom det är jag som är hemma.

Vi rensade Alice rum igår och satte upp de nya hyllsektionerna. Blev skitbbra! Nu har hon ett mer pedagogiskt rum. Nu har jag en liten pojke som drar i mammas tröja och vill komma och mysa. De andra är ute och skottar med Kimpa. Tror jag tar med mig lilleman och går till sängen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0