Holla if you feel like you´ve been down the same road

Igår fick jag höra att jag såg deprimerad ut. Den här personen som sa det är själv deprimerad och tyckte att jag var i sämre skick än henne själv. Det är jag icke. Men jag var så nedrans trött och det här vädret gör väl ingen lycklig? Vad ska man göra hela dagarna. Har tagit mig ut med Alice nån timme varje dag mellan skurarna annars är det segt. Men annars är det full rulle. Fem barn i stort sett varje dag, och det är så kul när barnen är här för då får jag nåt att göra. Och katterna är det ös på nu. Och namn har de fått med. Tyson och Cocos heter dom. Tyson är pigg och modig och har knallat ända ut i köket Cocos är mer försiktig. Jag tror att Cocos är en hona annars är de båda hanar men jag tror som sagt på Cocos som hona. Om några veckor bildas en pung så då ska jag väl kunna se bättre haha. Och det verkar inte vara nåt problem att bli av med dom. En är i stort sett tingad redan.

Tack för alla fina kommentarer på förra inlägget. Har fått höra att folk som läst blivit väldigt berörda och sånt är alltid kul att höra. Tack! Ibland blir en del av mina texter lite väl personliga kanske men det är för att jag främst skriver i den här bloggen för mig själv. Det är så kul att kunna gå tillbaka och läsa vad man gjort och hur man känt.

Nu ska jag avsluta här för det är rent kaos här hemma. Alice klättrar på bänken och slänger sockerströaren i golvet och Felix är ledsen och osams med sina kompisar och har fått punka på cykeln. On top of this så ska jag fixa lunh.

Men ikväll är det FEST! Det ni! :)


A pile of love


Tyson är ute och går

Döden (långt)

Sitter och läser på aftonbladet om en liten pojke i England som lekt kurragömma och försvunnit. En timme senare hittade dom honom död i torktumlaren. Och den här hemska bilollyckan som nästan tagit en hel familjs liv. Bara den lilla ettåringen som klarat sig oskadd. Mamma, pappa, dotter döda och den äldsta dottern kämpar för sitt liv på sjukhuset och är opererad flera ggr. Det är så fullkomligt vidrigt, jag gråter och vill aldrig mer läsa nyheter. Samtidigt så läser jag bloggen om Moa som snart kommer att dö i cancer. Hon är åtta år och hennes föräldrar och storebror vet att snart kommer det som inte får hända att hända. Livet är så orättvist. Det finns inget jag är fruktar mer än att förlora något av mina barn. Jag tänker på det dagligen och det är hemskt. Vad gör man då? Hur överlever man en sån sak?

Döden i sig är fruktansvärt skrämmande, den ger min ångest. På tal om döden så drömde jag om pappa inatt igen. Jag gör ofta det och alltid är det samma sak. Han håller på att dö och jag är med och vi ska försöka rädda honom. Inatt skulle jag hälsa på honom, jag tror att jag var yngre än nu och skulle hem till honom och sova en kväll och jag knackar på. Han öppnar och säger att det inte var så bra att jag kom. Jag ser att han klätt sig i kostym och har en ekgmätare på sig eller nåt liknande. Han berättar att han har ont i hjärtat. Jag frågar i panik om han ringt en ambulans och det har han. Sen går jag antingen till mamma eller ner en våning och hör hur det piper och vet att han har ont i hjärtat. Hur det gick vet jag inte för nu vaknar jag av att Alice ropar på sitt rum. Har drömt massvis med liknande drömmar förut. Hur han håller på att dö och vi ska rädda honom. En gång skulle vi spola rent hans kärl med martini och en annan gång var han tillsammans med en gammal granntant och jag ser hur han blir svagare och svagare och ser hur han ramlar ihop och vill hälsa på för att han ska få träffa Lukas innan han dör.

Jag tog min pappas bortgång väldigt bra måste jag säga. Kanske var det för att jag två månader innan vaknade och kände att snart dör pappa och den tanken tänkte jag sen varje dag ända tills han dog. Jag visste att det skulle bli så. Varför vet jag inte. Det gör jag verkligen inte men visste det gjorde jag. Finns ingen logik i det heller direkt. Har man ett dåligt hjärta så kan det hända när som helst. Pappa hade haft hjärtproblem innan. Första gången var jag kanske 10-11 år eller något. Pappa hade tapetserat i vårat kök och jag såg att han inte mådde bra. Han bad mamma ringa en ambulans och gud va jobbigt jag tyckte att det var. Det måste ha varit en måndag för vi hade scoutmöte sen på kvällen. Och en ledare där skojade med brorsan och frågade om pappsen mådde lite dåligt och åkt plingplong bil typ. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det hela var mycket olämpligt och jag blinkade bort tårar och svalde bort min ångest och ledsamhet. Han var kvar på sjukhuset två nätter kommer jag ihåg och vi hälsade på honom andra dagen. Det var ingen hjärtinfarkt men nån form av kärlkramp skulle jag tro.

Andra gången det skulle hända var det mer dramatiskt. Jag var sjutton år och skulle just gå in på lektion när brorsan kommer in i klassrummet. Jag kommer ihåg att min kaxiga klasskamrat Lisa säger att nu kommer Marias coola bror det hela sa hon i en sarkastisk ton. Jag följer med Magnus ut i korridoren och han frågar mig om jag vill med till karlstad. Jag skojar och frågar om han vill ha med mig på shopping. Han säger att pappa fått en hjärtinfarkt och ligger på sjukhuset. Jag lämnar lektionen och följer med Magnus ut. Där väntar min farbror i en bil och vi åker iväg till Karlstad. När vi kommer in på sjukhuset så kommer läkaren som tagit hand om pappa och tar in oss på ett rum. När vi går förbi ett rum så ser jag en man med öppen skjorta och de chockar hans hjärta ser jag och hela hans överkropp studsar. Vi går in på rummet och läkaren berättar om pappas hjärtinfarkt. De hade tänkt att flyga honom till Uppsala eller öppnat upp bröstet på honom men hade gett honom en medicin som löst upp proppen till hjärtat. De frågade om pappas levnadssätt och sa att han genast måste sluta röka om det här ska gå vägen. Nu börjar tårarna rinna på brorsan. Sen får vi träffa pappa. Mannen som de just chockat hjärtat på är min pappa! Jag misstänkte det innan och nu vet jag. Jag kan tydligt se märkena på hans bröst. Hans hjärta hade stannat precis när vi kom dit. Jag kommer inte riktigt ihåg vad som händer här inne i rummet. Pappa har fått en del morfin och är trött och lite groggig. Men jag vet att vi hela tiden pratar om hur bra det gått och vilken tur han har haft. Min pappa jobbade fackligt och var i Karlstad denna dag. Och tur var det för då kom han in på sjukan snabbt. Pappas jobbarkompis Thorsell hade följt med pappa till sjukhuset. Först ville de inte släppa in honom eftersom han inte hade nån patientbricka med sig. Hans kompis hade blivit förbannad och sparkat på dörren och skrikit att ni måste ta in honom han sitter för fan och dör här ute. Då tog de in honom och mycket riktigt. Läkaren sa att det avr tur att han kom in i tid. Några minuter till och han hade varit död........Pappa stannade kvar på sjukhuset en vecka den här gången. Vi hälsade på honom några gånger och det som besvärade honom mest var att han inte fick röka. Han hade en ekg mätare på sig och han kunde bara gå lite på avdelningen. Efter några dagar fick han komma till Kristinehams sjukhus och jag hälsade på honom där med. När han kom hem slutade han röka, cold turkey. Min pappa rökte annars 40 cigg om dagen.

Under de närmaste åren går allt bra han åker in nån gång för att han har kärlkramp och läkaren säger åt honom att stanna inne när det är för kallt. Även denna gången ser jag ambulansen som är och hämtar honom när jag kommer från skolan. Jag går fram till båren och pussar honom på munnen. Några år senare är det dags igen. Nu bor jag och Kim i en egen lägenhet och vi åker och hälsar på honom på sjukhuset kommer jag ihåg.

Nästa gång det är på allvar har han inte samma tur. Han befinner sig i sitt hem alldeles ensam. Mamma är ute och går med hunden när det händer. Mamma kommer hem och försöker återuppliva honom. Ambulans kommer men det finns inget de kan göra. Min pappa är död. Den här gången är det jag som får tag i min brorsa. Han förstår att det gäller pappa. Han frågar om han är på sjukhuset. Nej svarar jag han är död. Det som sägs och händer sen kommer jag aldrig att glömma så länge jag lever.

Jag har alltid mått bra. Jag saknar min pappa varje dag det gör jag. Jag lider av att han aldrig hann träffa sina tre andra barnbarn. Han hade varit galen i dom. Speciellt Alice han hade gjort vad som helst för henne. Jag är ledsen för att han aldrig hann pensionera sig som han så gärna ville. Jag saknar honom men livet går vidare. Jag finner en sån tröst och glädje i min egen familj. Utan dom hade det varit jobbigare. Som när Kim kom hem från jobbet igår. Han kom in i hallen och ropade på Alice som stannade upp mitt i en rörelse och skrek och sprang mot sin pappa. Och imorse när Kim skulle åka till jobbet. Då var bara Lukas vaken. Och Kim lade sig hos honom och pratade och pussade och busade med honom. Lukas var strålande glad och det var så underbart att se dom.

"I don´t know how to exist in a world where my dad doesn´t"
"Yeah, that never really changes"Trött

Oj vad jag är trött. Känner mig nästan för trött för att orka existera. Det är inte jag som börjat jobba så det borde inte vara jag som är ett kolli haha. Men idag var allt som vanligt igen vilket inneburit att jag haft barnen helt själv från morgon till kväll. Har inte gjort mycket alls. Frukost, bakning, lunch, utevistelse, middag och läggning. Trösten i att Alice inte sover middag är att hon lägger sig innan sju och det är riktigt skönt när man är trött. Men det har varit en bra dag, Lite konflikter som vanligt men så är det ju att ha barn. Sen Lukas började äta mer vanlig mat så blir det ännu mer rutiner som ska passas in. Det ska ätas ofta och på olika tider så dagarna går ju om man säger så.

Nu låter det som jag klagar igen det är inte alls meningen. Läste på Lottas blogg att det svåraste hon gjort är att vara just förälder. Jag har alltid tyckt att det varit enkelt och självklart. Men nu är jag redo att omvärdera. Det är svårt ibland. Det är en sak när man har ett barn att rätta sig efter men när man har tre med olika behov så är det fan svårt att få till det ibland. Som ikväll Lukas var hungrig och trött och Alice skulle läggas och samtidigt så ville Felix och han kompis bada i poolen (förvisso så sa jag nej för kallt) men det hade inte gått ändå eftersom man hela tiden måste övervaka dom när de badar. Eller som när jag stod och lagade mat. Skulle stuva makaroner och kunde inte lämna plattan eftersom det bränner fast om man inte rör. Lukas ville ammas och sova och Alice smet ut efter Felix. I såna lägen är det småtrixigt att vara förälder.

Men som ni alla vet så finns det inget bättre än ungar. Mina fina små grisar ♥

Nu nattmacka sen sängen innan jag stupar.

It takes some getting used to

Nu är fyra underbara veckor till ända. Kims semester är slut och imorgon ska han börja jobba igen. Men sommaren är inte slut för det utan snarare för att det helt plötsligt över en natt blivit höst ute. Och nej jag vill inte vara negativ men jag tror inte att det blir lika fint som det varit förut. Ett sånt högtrtyck lär vi får vänta på. Men jag hoppas på massvis med sol, det är underbart med sommar. Nu är det 12 grader och regn ute, i poolen är det 14 grader *yeay*

Ikväll ska vi se snabba cash och käka ostbågar eftersom det är sista kvällen. Alice sover sen en halvtimme och Felix ska sova om nån timme och sen är det lugnt. Kimpa sätter igång en brasa i öppna spisen. Vi eldade inte där under hela vintern men nu mitt i sommaren, yes!

Felix och hans kompis har varit ute och cyklat hela dagen i spöregnet och det fullkomligt dröp om dem sist de kom in. De åker halva Bäckislava runt och vi vet inte exakt var de befinner sig och det är helt sjukt och ovant. Det är ju så här det ska vara det förstår jag. Men shit vad ovan jag är. Jag är verkligen en rookie. De cyklar själva ner till affären och köper glass. Han är så stor och han kan så mycket. Igår hade han en kompis här och de satt och läste hela meningar som "jag ställde in den i garderoben" utan minsta problem. Och Felix räknar och kan plussa hundratal och tiotal och ental blandat. Vad ska han göra nästa år i skolan? Alla är ju på olika nivå. Läraryrket är inte bara det om man säger så. Men jag tror att han kommer ha ett bra år, han får en mkt bra lärare det vet jag.

Nu ska jag fixa kvällskäk, lägga barn och se på film. Och glömma vilken dålig mamma jag varit idag. Film största delen av dagen. Jag vägrar gå ut i detta skitväder. Igår var vi i skogen med mamma och plockade bär och lekte, igår var en bättre dag.

Husvagnslivet

Då är vi hemma igen. Åkte hem när det dåliga vädret kom. Kylskåpet i vagnen fungerar inte riktigt som det ska. Sista dagen var det 18 grader varmt, så maten började bli dålig. Men vi har haft det mycket bra men vi har åkt mycket bil. Att åka med husvagn har sina nackdelar och en av dom är att det tar sån förbannad tid. Man får u bara köra i åttio, så där kröp vi fram i 80 på en 120 väg kändes så där.

Vi åkte först till Norrköping och tog in på Kolmårdens camping. Dagen efter gick vi på Kolmården.


En liten ekorre, väldigt tam och van med människor


Kim körde runt på barnen i en skrinda. Felix var lycklig och vi med för nu hade vi stenkoll på Alice


Kallar henne tvåsekundersAlice och hennes rygg är det man oftast ser på henne


Att få hennes ansikte på bild är skitsvårt. Låter kanske överdrivet men jag menar det jag säger det är verkligen skitsvårt.

Jag och Felix åkte linbana och det är verkligen ångest att sitta däruppe. Jag brukar tänka att nu går skiten sönder och vi störtar. Sen ser man ju inget kul däruppe. Lite vatten, sälar och lite av Bamse annars mest träd. Åkte i safariparken med då sov alice som en stock.

Hemma på campingen med så gick vi och badade. Vattnet var så där och rätt kallt sa de.


Och nej det är inte jag som är i bild :)
Snögubben var lika glad som alltid

Dagen efter packade vi ihop och åkte vidare till Gränna. Ett underbart vackert ställe. Snacka om fint! Kullerstensgator, höga kullar och mysiga gamla hus. Tog in på en camping och badade en massa.


2 sekunder som sagt man hinner inte med i svängarnaPå kvällen blev det sämre väder. Blåste som fan, led med dom som sov i tält. Dagen efter kollade vi in när de kokade och gjorde polkagrisar och köpte med oss en del hem. Gott!

Åkte förbi farmor på vägen hem och fikade lite.Sen åkte vi och badade. Det blåste mycket och det var härliga vågor.När vi kom hem till Bäckislava så möttes vi av de här bedårande små katterna.


De har börjat gå runt lite smått och är söta som socker.

Det var skönt att komma hemifrån lite. Man umgås verkligen med varandra i en husvagn och jag älskar våran lilla vagn. Mys! Det blir en del jobb dock med två små barn i en vagn. Lukas ska äta och sova ofta och Alice smiter så fort hon går chansen och Felix gnäller en del. Det är en del jobb med barn men det är det värt. Dom är mina och dom är underbara!

Nu ska jag dra över stället med dammsugare eftersom Tomas och Lotta kommer på besök om en stund!Kolmården

Sitter i husvagnen. Äntligen är alla utom kim vakna. Ska knuffa på honom och sen blir det kolmården hela dagen.

Slutet av veckan

Känner att det är dags för en litan uppdatering, har iof inte så mycket att uppdatera er med men ändå. Ska försöka, en gör så gött en kan. Har varit i Gottbol och badat och det är lätt Kristinehamns kommuns bästa badstrand, 26 grader i vattnet, men nu är det väl varmt överallt. Kims mamma, syster, bror och Dennis kom ner och badade dom oxå, mycket trevligt. Felix har lärt sig att cykla. Väldigt sent jag vet, han har varit på g förut men inte riktigt vågat släppa taget och få till det där med balansen sen har han varit totalt ointresserad och vi har låtit honom vara. Men så kom hans kompis Oliwer hit här om dagen för att visa att han lärt sig cykla. Felix blev så inspirerad att han tog fram cykeln och lärde sig på en gång. Nu gör han inget annat och han är så lycklig. Att cykla är ju det bästa som finns!

Igår var jag en snäll dotter och bjöd min mamma på mat här hemma. Min mamma är en av de bästa som finns. Finns inget hon inte gör för mig och brorsan och våra familjer. Idag har vi haft besök av svärfar och svägerskan med pojkvän en snabbis. Sen har vi varit i Karlskoga på Maxi och ÖB. As we speak så håller vi på och lastar vagnen för en liten tripp. Åker snett neråt i landet, öster alltså. Får se hur länge vi blir borta och vad vi hittar på. Ska bli skönt att komma iväg lite.
Sugen på att sno Bamse från en vagn


Maybe that´s what happens when a tornado meets a volcano

Blir inte så många uppdateringar här. Dagarna flyger iväg och det är fullt ös med kidsen hela dagarna. Vad har vi gjort sen sist då? Hade ju förlovningsdag och Kimpa körde ved hela dagen. På kvällen åkte han in och köpte Kinamat som vi åt framför en film och lite lösgodis efter det. Ungarna sov och det var fantastiskt. Har man tre barn så behövs det inte så mycket för att man ska njuta och känna sig bortskämd. En måltid utan störningsmoment är alla tiders kan jag lova.

Dagen efter åkte vi till Gottbol och badade och det var underbart skönt. Alice var ute på det djupa, hon hade givetvis muskler på sig så hon flöt. Hon är så modig och älskar att bada där vattnet är lite djupare. Hon flyter på både rygg och mage. Men sån är hon ju lillan, helt fearless. Men man ska ha respekt för vatten. Barn och vatten kan vara en livsfarlig kombo. Har läst en blogg om en mamma vars son drunknade när han var på ett utomhusbad med sitt fritids. Helt jäkla vidrigt :( Sen läste jag att en fyraåring avlidit i går, han drunknade för några dagar sen men låg på intensiven men gick inte att rädda.

Kim har även sjösatt båten, vi har dock inte åkt något med den än. Igår var vi till Hova riddarvecka, barnen uppskattade det mycket men det blev väldigt varmt åt Lukas. Men alltså vilken sommar, fucking lovely! Nu när vi har det så här så undrar jag hur vi står ut resten av året. Alla årstider har väl sin charm men sommaren är för kort den borde vara dubbelt så lång. Samma sak med semestern, så mycket man vill hinna med! Vi ska väl ta oss en tur till veckan men vi är inte riktigt på det klara med vart vi ska ta vägen än. Att åka husvagn är mysigt men mysigare i teorin, kommer att bli lättare och lättare ju äldre barnen blir. Sen ska vi till Skara över dagen, tanken är att vi ska lämna Lukas hos farmor men vi funderar på att åka med bara Felix. Han är ju den som får ut mest av det och så slipper vi springa ihjäl oss efter Alice. Hon vet ju inte vad hon missar heller. Lyxigt för Felix att få ha mamma och pappa för sig själv en hel dag. Ja det tåls att tänka lite på. Sen är hon så frusen av sig så en av oss kommer att få springa efter henne på land medans den andra badar med Felix.

Var ute och åt med Linda och Charlie i tisdags med. Mycket trevligt! Vi var på nya indiska stället. Jag beställde en vegetarisk gryta med cashewnötter, russin, kokos, grädde och grönsaker. In kommer en liten skål med squash, broccoli, blomkål, en cashewnöt och två små russin i någon sås som inte smakade något alls. Det var inte riktigt den härliga gryta jag hade föreställt mig. Iof gillar jag varken squash, broccoli och blomkål så mycket men ändå. Linda som åt kött fick god mat men vegetarisk mat är nog inte deras staka sida skulle jag tro. Men alltid trevligt att träffa mina hjärtan, tack!

Idag har ungarna badat i poolen och Kimpa har klippt häcken. Nu är han inne och handlar och köper nya däck till bilen. Ute regnar det och jag ser fram emot kvällen!

When it´s going good it´s going great when it´s bad it´s awful

Nu är det lugnt i huset så jag passar på att plita ner några rader här. Alice ligger på soffan och sover, Felix är och badar med en kompis, Kim kör ved och Lukas ligger här brevid mig på golvet och leker med sina leksaker. Igår fyllde som sagt Kimpa år och hans familj och mamma var här och vi åt tårta på kvällen sen kom några kompisar hit på kvällen och fikade.

Idag är det full rulle igen. Kimpa är iväg och kör ved med sin pappa och bror. Lite för varmt för det om ni frågar mig men det måste ju göras. Felix har äntligen en kompis att leka med och nu är de och badar. Man ska inte klaga på sina barn för de är det absolut bästa man har, inget att snacka om. Problemet ligger väl snarare hos mig. Jag har inget bra tålamod just nu och vissa stunder känns det som att jag ska bli tokig. Det är en jävla cirkus här hemma. Felix är uttråkad eftersom ingen kompis finns tillgänglig och han retar alice dagarna i ända och hon springer runt och skriker. Det här gör han från tidig morgon till sen kväll. Alice håller igång som vanligt, man får passa henne hela tiden och hålla henne borta från kattungarna. Hon älskar dom men får bara vara där i vårat sällskap. Idag fick hon upp dörren och hann vara där obevakad i 30 sekunder och när jag kommer in har hon en kattunge i handen som hon kastar ner i lådan när jag kommer in. Illa! Det gick såklart bra med katten men man får inte ta ögonen ifrån henne inte ens inomhus. Och hon vill ut och leka men jag måste mata Lukas och han ska sova och kan inte sova ute när det är 30 grader. Han svettas som en pudding och gråter för han tycker att det är för varmt. Så honom håller jag inomhus och här inne har vi ac:n på. Behövs för allas skull och det är svalt och gott. Jag vet att man inte får klaga på värmen, men 30 grader är kanske i varmaste laget, men det är härligt! Felix har även börjat reta gallfeber på mig. Han är rentav elak ibland. Ja vissa dagar sliter jag mitt hår likt matadoren i Ferdinand. Känner att jag behöver göra nåt annat än bara vara hemma med barnen. Typ åka bort en helg eller så hade varit underbart. Tror jag och tjejerna ska styra upp något snart. Det skulle göra otroligt gott just nu. Kimpa har varit borta ett par dagar oxå och det suger. Jag vill inte gnälla på honom han har saker att göra men just nu är det helvetiskt tråkigt när han åker. Semestern är helig, ett par veckor per år tillsammans och när det blir styckat på det här sättet så suger det rätt hårt så enkelt är det. *gnäll, gnäll*

Vad händer annars då? Inte mycket, ungar, mat, sova, sol ja ni vet. Har inget inplanerat men det lär bli en sväng till Hova i veckan annars vet jag inte. Ska snart ta en tur med vagnen men frågan är vart?

Sitter och lyssnar på Eminems nya skiva recovery, bra skit! Lyssna! Jag och svägerskan skulle ha sett honom i Göteborg i september 2005 tyvärr ställdes konserten in. Kommer han hit igen så är det givet att jag ska gå. Men han har ingen turné inplanerad än tyvärr.


Våra små skruttar. Dom växer så det knakar.


Lukas aka Snögubben sträcker sig efter farmor


Svärmors goda tårta


Mys på gräset


Visst har vi en snygg rabatt? Pinsamt men den har inte hunnits med så är det bara


Farbror hämtar Alice från ännu en smitning, denna gången var det Tyra som hon jagade efter

Nu är mellantrollet vaket ska se till att servera henne den lunch hon somnade ifrån förut. Haré gott!

Vi "firar" även 12 årig förlovningsdag idag. Tack för massa underbara år min fina fina man! Jag älskar dig!♥
10/7

Idag fyller Kimpa 29 år. Säg grattis!

Längre inlägg kommer imorgon. Sov gott!

Tripping

I tisdags tog vi en tripp med husvagnen. Åkte upp till Rottneros park och strosade runt. Otroligt vackert och mycket för barnen att leka med. Blev lite panik där en sväng när Kimpa tappade bort husvagnsnycklarna. Han hade lekt och åkt kana med Alice och då hade dom ramlat ur fickan. Han gick och letade men hittade dem inte. Jag förstod att felix skulle gråta floder om vi skulle behöva åka hem. Så jag gick ett varv jag med och en kille som såg att jag letade berättade att han sett nycklarna uppe på piratbåten och vad lycklig jag blev. Sprang dit och såg dem där uppe och bad en snäll tjej att kasta ner dom till mig. Ungarna blev lika lyckliga som jag sen. Träffade oxå en gammal klasskompis som visade sig vara gravid, kul!
Glömde badkläder när vi gick in i parken men det går ju att bada ändå :)

På kvällen åkte vi till en camping där vi tog in. Och det var en riktig bonkacamping. Herrgud säger jag bara, sopor, brädor överallt. Stod att det fanns kajakuthyrning och nere vid nån pöl med massa sly och gammal isolering låg det två stackars kajaker. Men vi hade gott sällskap av våra vänner. På kvällen när barnen somnat satt vi ute och pratade och hade trevligt.

Dagen efter begav vi oss till Mariebergsskogen.
Våran lilla solstråle

Nu är vi hemma igen. Det har varit en trevlig tur. Mysigt med husvagn, vi lagade mat och åt därinne för första gången, mys! Zarah är nöjd att ha oss tillbaka och kattungarna har vuxit en del. De kommer att bli så fina. En är silver och det ser ut som att de kommer att bli lite långhåriga. Idag är Kimpa iväg och fixar med båten så det blie en riktig slappisdag här hemma.

Vill berätta om en incident som inträffade igår. Var på Maxi i Karlstad för att handla lite lunch. Kimpa var ivöäg och hämtade en sak och Akice började springa iväg. Och hon springer fort när hon väl sätter fart och jag fick ta vagnen och springa efter henne. Sen rymde hon igen och då tog jag flickan och satte henne i vagnen. Då blev hon naturligtvis förbannad och skrek som om hon hade kniven i sig och så höll det på. Folk tittade och så, men det äör jag van med. Tog med mig Alice ut för att gå till bilen. Då kommer det fram en kärring som säger "Jag tycker synd om din mamma" "Om jag var som henne så skulle du aldrig få följa med till en affär" "Usch, usch usch". Alice förstod att kvinnan kände avsmak för henne och började gråta litegrann. Det är jobbigt med Alice och folk tycker så mycket. Men att komma fram och säga usch till ett litet barn så gör man bara inte.

Nu ska jag knåpa ihop lite lunch här till mina fisar.


Umgänge

Hade en härlig födelsedag! Kims familj och mamma var här på dagen och vi åt och umgicks. Ungarna badade i poolen och Felix hade två kompisar här så det var livat värre, härligt. Fick i säng kidsen tidigt och sen på kvällen kom Linda, Charlie och Maria hit och så grillade vi och åt gott. Det var ju så enormt varmt igår så vi satt ute till elva och då var det ändå 22 grader ute, en massa mygg dock.Tack allihop som kom och förgyllde min (födelse)dag!

Idag har vi haft besök av Tomas och Lotta och vi grillade på kvällen. Det blev en mycket trevlig kväll med god mat och en hel del skratt!

Blogg.se krånglar så jag lägger in bilder en annan dag. Kram och godnatt!

<3

Har dammsugit och fixat lite. Väntar på att älskling ska komma hem och sen kommer hans familj hit oxå. Dagen bjuder på mat och fika och poolbad. Ikväll kommer Linda och Charlie, mina fina vänner♥

Det kommer att bli en kanondag var så säkra!

I love the way you lie

Idag har vi varit i Mariebergsskogen. Men det kan inte vara menat att vi ska åka dit. Sist vi var där så var hela parken abbonerad och idag stängde den redan vid tre. Det var konsert med Sven-Ingvars, vad är oddsen? Men vi hann med en del ändå. Lekte, fikade, tittade på djuren och tog en tur i Conrad Höök. Åkte vidare till Max och käkade sen hem och tog ett dopp i poolen och matade och nattade ungarna. Lukas skrek återigen. Han är så snäll på dagarna, finner sig i alla situationer ja han är verkligen världens bästa lilla bebis ända till det är dags att sova för natten. Han måste ju få visa att han lever han med, men så typiskt när de andra två tystnad och somnat. Barnen är fantastiska men man är trött på kvällarna. Nästan så att man behöver semester från semestern faktiskt. Och alla rutiner är fucked up, jag som är så rutinbunden annars. Jag vet att det ser illa ut att klaga, jag älskar mina barn. Men en aktivitet utan dom hängandes i benen, skrikandes i örat hade varit skönt. Vi har alltid barnen omkring oss. Felix har sen han föddes endast sovit borta ett fåtal ggr. En natt hos mormor (Alice förlossning), två nätter hos farfar (fest och Liseberg), en natt hos Larssons (kryssning) och en helg hos farmor bara för att de ville det. Den helgen var jag ute på exkursion. Vill bara påvisa att vi alltid har barnen hos oss, aldrig att vi lämnar bort dom förutom när det verkligen är nödvändigt. Jag vill inte lämna bort dem heller men en helg på hotell bara jag och Kim hade varit nåt att hänga i granen det må jag säga. Älskade små fisungar!

Nu ska jag njuta av tystnaden. Blir nog Rome och en kvällsmacka. Ska bara hämta in min vackra man först. Han har dragit sig ut till garaget och vagnen i vanlig ordning.

Familjen annorlunda

Ännu en dag som nått sitt slut. Skönt med en andningspaus. Mina underbara barn ställer en del krav på en. Alice har varit fröken tvärtom idag speciellt på eftermiddagen. Åkte till skärgården och åt en varsin glass sen vidare till Karlskoga för att handla på Maxi. Vilken trevlig affär förresten, stor och fräscht med ett stort sortiment. Det är allt nåt speciellt med Maxi ändå. Alice satt i vagnen och skrek hon skulle ner på golvet och om man lyfte ner henne så skulle hon upp igen. Hon skrek och grät som en galning. Och en gubbe med sin permobil tutade på oss för vi var alltid ivägen för honom. En reflektion jag gjort är att man inte behöver ha åtta ungar för att känna sig som famlijen annorlunda. Tre räcker gott det med, jag lovar. När vi kom hem fick kidsen mat och sen isäng och då var det Lukas tur att klaga. Han skrek som om han hade kniven i sig. Tryckte i honom en flaska ersättning och då somnade han. Det ska erkännas att jag är dålig på att ge honom mat. Alltså vanlig mat, han har bara fått smaka nån gång mer har inte hunnits med. De andra barnen åt gröt i hans ålder. Ska börja och ge honom mat för han behöver mer än bara bröst nu.

Imorgon åker vi till Mariebergsskogen hela familjen. Tar med oss lättare lunch och fika. Vi hade tänkt att åka idag men det blev så sent så vi tar det imorgon istället. Då hinner vi med både tåget, lekpark, djur och kanske bad.

Annars har det varit en lugn dag. Kimpa har fixat mer i vagnen, vattenkran och bordet. Nu är den snart helt klar för att leva i mer än bara en natt. Om allt går som det ska så drar vi iväg med familjen Larsson till veckan.

Kattungarna växer och går upp i vikt som dom ska. Idag tog Zarah ett varv i huset för första gången. Alice vill vara hos dom hela tiden och blir mäkta förbannad när hon inte får. Hon vill väl men är så burdus och de behöver lugn och ro. Men hon gullar med Zarah och säger att hon är så duktig och att kattbebisarna är mamma och älskling. Kompisar kallar hon dom oxå för♥

Ser ut att bli en fin helg, några kompisar kommer hit och umgås med mig på lördag det ser jag fram emot!

RSS 2.0