You are my heaven on earth, you are my last, my first

Sitter och njuter av tystnaden. Det enda som hörs är Beyoncé på Spotify. Felix och Alice är på utflykt med dagis/fritids. Lukas ligger och sover. I eftermiddag kommer Linda och Albin och hälsar på oss. Måste baka lite tills dess, vet precis vad jag ska bjuda henne på. Har massvis att göra innan hon kommer, ska hinna duscha, handla, baka och dammsuga lite och bjuda Lukas på smakportion.

Förtuom alla dopförberedelser så är det lugna gatan här hemma. Lukas har dock börjat vakna på nätterna runt tvåtiden. Har aldrig hänt förut, inte ens när han var nyfödd. Men han skriker inte utan babblar bara lite tills jag vaknar. Då lyfter jag över honom till våran säng och ammar honom och sen somnar vi. I natt vaknade jag av att han snurrade en massa. Det är hans nya grej att snurra över på mage dagarna i ända. Inatt låg han och dreglade på min mobil som alltid ligger i sängen. Det gör den inte för att man ska kunna nå mig at any time utan för att den agerar väckarklocka här i familjen. Äntligen har Kim slutat låta sin klocka väcka alla andra utom honom för så var det verkligen. Nu piper min och sen knuffar jag lite lätt på mannen ett par ggr och förr eller senare så stapplar han sig ur sängen som en duktig man. Alice har börjat springa och krama oss och säga "Åh så längesen", mycket charmigt trots att man setts hela dagen. Och efter att ha sovit bra ett tag så vaknar hon och vrålar varje natt igen. Felix har gjort ett genombrott han med. Han har vägrat att ha smör på sina smörgåsar i ett halvårs tid nu. Och sen igår när vi satt och åt mellanmål så hyvlade han först ost till sig själv (ost äts bara ur handen annars och aldrig på hans macka). Sen sa han oj jag glömde och så tog han bort osten för att breda på lite smör först. Höll på att tappa hakan. Nu gillade han smör igen. Han hade ätit det till lunch på fritids, soppa och ostsmörgåsar och smör var ju rätt gott egentligen. Imorse gjorde han samma sak igen och visade stolt sin pappa som berättade att han redan hört den stora nyheten från mig. Det är lättare att göra smörgåsar åt honom numera. Jag har inte gjort nån stor grej utav det här utan sagt att han tar smör om han vill och att det är helt frivilligt. Jag är nöjd så länge han äter. Och jag är nöjd så länge han inte börjar med dumheten att ta bort alla kanter på varenda macka han äter. Så gjorde en del av mina kompisar när vi var små och jag har aldrig fattat den grejen. What´s up with that? Jag och en kompis blev som mindre bjudna på rostmackor hos hennes pappas kompis och hon åt säkert 10-12 mackor men tog bort varenda kant på formfranskan som serverades och det blev inte så mycket bröd kvar att äta. Och jag kommer fortfarande ihåg att jag skämdes å hennes vägnar eftersom jag tyckte att det var sånt slöseri med bröd, speciellt när vi blev bjudna och allt.

Helgen bjuder på Dop som antagligen inte undgått nån av er, sen på söndag ska jag iväg till Deje. Min kompis Sofia har fått en dotter, en liten Emilia och det ska bli så mysigt att få åka och kika på underverket! Ska bli härligt att träffa Ulle och Mia med, saknar dom väldigt mycket!

Nu ska jag få tummen ur och fixa lite här hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0