Socialt monster

Sitter och väntar på att Tina ska komma och hälsa på. Hon har med sig lunch! Förstå lyckan! Slippa laga mat själv och få besök, sällskap! Underbart! Jag är för social för att vara mammaledig det är helt klart det. Har även gått en långpromenad med Alex idag, underbart det med.

Nu ska jag måla fransarna lite och invänta maten....eh jag menar sällskapet :)

Gårdagens kalas hos mamma var väldigt lyckat. God mat, tårta och sällskap. Vi fick dock bryta upp tidigt eftersom barnen behövde åka hem och sova.

Poop

Har nyss kommit hem från en timmes promenad med Alex. Idag tog promenaden bra kände jag, det är bra det! I morse vaknade Lukas vid fem och skulle äta. Sen gick jag upp med Felix och precis när han kommit iväg så vaknade Alice. Hon brukar vakna med ett leende på läpparna och säga god morgon. Det gjorde hon inte idag, hon sa god morgon men sen gick dörren igen med en smäll och hon började skrika. Har ingen aning om varför men det är rättvist att säga att hon vaknade på fel sida idag. Sen skrek hon konstant i en kvart. Jag lät henne hållas och sen kom hon till sans och ville ha kram och sa att hon var lite ledsen. Fick i henne frukost och sen matade jag lillebror medan Alice nöjd satt och såg på Bomerang i sängen. Sen fick vi masa oss iväg till dagis alla tre. Mornana mellan 6.30-8.30 går i ett kan jag säga. Givetvis hade en av katterna lagt spyan Arne i vardagsrummet mitt i all stress. Och nu när jag kom hem så plockade jag bort tre bajshögar från garageuppfarten, rart med djur! Det är så jäkla äckligt tycker jag. Det är det allra värsta med att snön smälter, allt bajs från så väl hundar som katter (hela gården lär vara full). Jag kräks nästan när jag ser det så äckligt tycker jag att det är!

Nu ska jag plocka här hemma. Disk, tvätt och dra ett varv med dammsugaren. Felix har en orm som är stoppad med sand. Den har varit sönder en gång men då sydde Kimpa ihop den. Igår tog Alice den och det bara rasade sand ifrån den och jag kunde inte ta den ifrån henne. Jag vet att det är en låtsasorm men det hjälper inte. Det är min största fobi och jag har extremt svårt för ormar. Så det finns en del sand att dammsuga upp där. Igår flydde vi fältet och stängde dörren nämnligen och sen glömdes det av.

I eftermiddag/kväll ska vi hem till mamma och fixa lite inför kalaset så det är bäst att sätta igång här medans barnen är borta.

Grattis mamma!

I dag är det mammas dag! I dag fyller min älskade mamma 60 år! Jag har världens bästa mamma, hon ställer alltid upp för mig och brorsan. Med allt från barnvakt till kläder och pengar. Hon köper saker till barnen och i stort sett alla deras ytterkläder och skor. Jag ber henne inte utan hon gör det frivilligt för att vara snäll och för att hon vill. I dag fyller hon alltså år. Men hon är inte hemma utan hon har spenderat helgen hos brorsan. Hon kommer hem imorgon och då ska vi ha lite fest för henne. Jag har en väldigt bra present på g, men vad det är kan vi ta en annan gång.

Själv är jag hemma med alla barnen. Alice behöver bajsa och äter inte och det ser ut som en rövarkula där hon gått fram. Lukas har sovit bra i sin säng ett par ggr redan. Förresten så vaknade vi två ggr av Alice i natt. Första gången kom hon in vid tretiden och frågade vart lillson var (hennes 1*1 cm stora herr nilsson). Följde med henne in och hittade Nilsson i hennes säng. Sen kom hon igen vid fyra och kröp ner hos Kim men var blöt så han fick byta hennes blöja. När hon lagt sig i sin säng igen så vaknade Lukas. Sova får man göra när man dör :)


Godis är gott

Igår köpte vi en del godis på Karamellagret som vi smaskade på under Let´s dance finalen. I morse gick Alice upp vid halv sex och fick se på film. Har hört att det ryckt i skåpet där vi förvarar skålarna (barnlås på det skåpet). Sen kom Felix nyss och berättade att Alice rycker upp skåpet så långt hon kan för att sen klämma in sin lilla hand och ta godis. Jag gick dit för att ta henne på bar gärning (efter att ha flyttat skålarna). Blev ju såklart inte arg på henne, det är ju kul det här. "Åh nej godis är borta". "Har du ätit godis?" var hennes reaktion haha. Sen kom hon med en röd/svart dödskalle som var halvt uppäten och kletig. Jag slängde den i sopan och när jag öppnade så såg jag två peacemärken som var kletiga och naggade i hörnen. Stackarn fick bara tag i godis hon inte gillade haha.

Natten har varit underbar. Lukas har sovit i åtta timmar för sen vakna och däcka av all mat han fick i sig. Men han har börjat hosta precis som sina syskon. Och igår ulkade han jättemycket, lät ganska otäckt faktiskt.

Gårdagen var lugn, vi handlade och umgicks. I dag har vi inget på agendan. Mamma är i Göteborg hos Magnus och Phrom, jag skulle gärna ha följt med, men det går ju inte. Förhoppningsvis kommer de med henne hem till veckan så vi kan kalasa riktigt mycket. Emeli är ju sju månader nu, längtar efter henne.

Nu ska jag gå och mata lillen, det behövs för bådas skull om man säger så.

Fuck

NEEEEEJ SOOLSIDAN! DET UTEBLIR IDAG! SCHEISSE!!


Note to self

Köp inte parfymerade bindor igen! Visserligen så var de lite mer rosa än vanligt men dom var nära till hands och såg fina ut. Men dom luktar, typ parfym fast ingen parfym jag själv skulle välja. Utan mer som en svag doft av karl, eller karlparfym.

Så nu går jag runt och luktar karl i grenen! Till vilken nytta? Ingen alls skulle jag tro
!

Alm

Har suttit och läst långa förhör med Mats Alm som mördat sin fästmö Linda. Ja jag är rätt så jävla övertygad om att det är precis det han gjort. Och sen drog han ju en rövarhistoria om att han skulle ha blivit kidnappad och förd till hennes kropp. Det har ju nu visats sig att han befann sig I Sthlm när han skulle ha legat i ett bagageutrymme. I förhören svävar han runt och hävdar att han inte kommit ihåg nåt eller snarare att han blandar ihop dagar, tidpunkter och platser. Förhörsledarna vill veta om hur de åkt med bilen han och Linda den dagen hon förvann men han säger att hans minne är dåligt och att han alltid blandar ihop allt. När jag kollar på hans rekonstuktionsvideo på AB så är den å andra sidan väldigt detaljerad. Han berättar om alla repliker han får, hur han får bajsa och äta mat och sen finna Lindas kropp. Det tråkiga i den här historien är att de antaglgen inte kan sätta dit honom för mord eftersom de inte lyckats hitta nån dödsorsak på Linda, den kan de inte fastställa. Frustrerande eftersom de flesta förstår att han mördat henne. Sen är ju den stora frågan varför? Ett gräl som gick överstyr, eller ett planerat dåd? Jag gissar på planerat jag. Killen har bekymmer och dålig ekonomi. Om en vecka ska de gifta sig och han är pank och har inte ens beställt bröllopsmaten än. Och eftersom han tecknat en försäkring på henne så kommer han få sig en fin summa om hon dör. Ska följa rättegången sen till veckan......

GW har gjort det igen! Han sa direkt när Alm var med på Efterlyst att han trodde han var skyldig. I de flesta fallen så är det ju pojkvännen/mannen som är det.

Typiskt mammainlägg

Idag har jag varit på bvc med Lukas. I bilen in så bajade han stora kalaset och sen när jag skulle byta på honom så kissade han ner allt två ggr! När vi väl kom in till sköterskan sen så kissade han en gång till. Kiss på golv, mig och överallt. Tur att man är en rutinerad morsa vid det här laget! Han vägde 5900 nu, så han har gått upp fint på två veckor. Nu vet ni det oxå (kan bli lite ointressant sånt där).

Jag köpte med mig lunch hem och sen åt jag och mamma här hemma efter att jag hämtat barnen. Nu sover Lukas och Alice leker och Felix har en kompis här. Ser ut att bli en lugn eftermiddag. Fick sova gott i natt eftersom Lukas sovit dåligt under dagen så sov han åtta timmar i rad imorse och han somnade redan vid åtta igår.

Får nog sluta det här inlägget nu, har ju precis ingenting att skriva om haha.

Random, gamla kort från en blandad mapp 07-09























I mitt hjärta!

Min kompis Jeanette gav mig just ett bra uppslag för ett blogginlägg! Det här är till er! Till mina vänner som jag just nu träffar allt för sällan. Men som jag älskar högt. Jag har dom bästa vännerna man kan tänka sig och jag är så innerligt tacksam för det.

Jeanette: Är en fantastisk tjej. Hon tänker på alla andra före sig själv. Hon vill att alla i hennes närhet ska må bra och hon är suverän på att ge oss komplimanger. Hon är en fantastisk mamma åt lilla Mika. När Jeanette var yngre så var hon lite galen och hade massa bra ideér och upptåg. Men hon kunde lika gärna bänka sig i sängen en hel dag och dregla över alla snygga killar hon såg på tv:n. Jag och Linda pikade henne ofta när hon vägrade stänga av Clark Kent. Om man har ett problem så finns hon genast där för en och säger: det här löser vi. Jag kommer så väl ihåg en gång jag trodde att jag skulle få en räkning på 10 000. Då sa hon fixar du inte det så skrapar vi alla. Jag kommer så väl ihåg det för det kom från hennes hjärta och hon menade det verkligen. Jag har känt Jeanette sen jag var 4-5 år och planerar att känna henne resten av livet!

Linda: Min lilla lail, mitt lilla sockergryn! Linda är en underbart snäll tjej och rolig som fan är hon. Vi har samma humor och kan vara ganska interna. Linda en tjej som man alltid vet vart man har. Har man problem eller är sprudlande glad så kan man direkt lyfta telefonen och dela detta med henne. Hon peppar och uppmuntrar och skrattar tillsammans med mig. Vi har alltid kul tillsammans och det enda som är synd är att vi inte ses oftare. Jag spenderade hela min ungdomstid med den här tjejen och det var härliga år. På hennes 25-årsfest höll jag ett tal: Först kommer Felix, sen kommer Kim, sen kommer Linda och sen kommer alla ni andra! Det roligaste vi gjort tillsammans är lätt U2 sommaren 05. Linda är en underbar mamma åt lilla Albin! Linda och jag har gått i samma klass sen förskolan men började umgås mer eller mindre jämt sommaren 94 då vi hängde i Gottbol hela dagarna.

Martina: Oxå en fantastisk tjej så klart. Tjejen som nästan älskar mina barn lika mycket som jag själv. Vi har hängt ihop sen jag började ringa henne sommarlovet till tvåan tror jag det var. På den tiden var vi oskiljaktiga och där hon var där var jag. Vi lekte många härliga lekar, gärna med barbiedockor och vi hade en egen lada tillsammans. Hon är Kims kusin och det är jag glad för. Dom båda är bland det bästa jag har här i livet! Och tack vare henne fick jag lära känna honom. Tina är oxå noga med att se till att folk i hennes närhet mår bra och ställer alltid upp för oss alla. Hon är gudmor åt Alice och en bättre gudmor kunde hon inte få min lilla snäcka. Hon har utbildat sig till socionom och klarat många hinder i sitt liv och jag är oerhört stolt över henne. Nu kommer hon kanske att flytta ifrån oss. Men i mitt hjärta kommer hon alltid att finnas kvar och jag kommer att hälsa på henne vart hon än tar vägen.

Charlie: En underbar tjej som jag lärde känna genom Mia lite smått under högstadiet. Men det var först på gymnasiet när vi började i samma klass som hon kom med i vårat tjejgäng. Den här tjejen är så oerhört rar och är otroligt mån om sina vänner. Hon kan nog ta på sig en del av våra problem och oroa sig för oss, det här gör hon bara av omtanke för sån är hon våran Charlie. Allt hon gör blir snyggt. Hon är väldigt kreativ och mycket färg symboliserar Charlie. Det är för det mesta full fart på henne och hon kan ha en del bollar i luften. Hon är nybliven mamma till Elton och han kommer att växa upp med en underbar mamma och jag kommer att ha en underbar Charlie i närheten i resten av mitt liv.

Mia: Min lilla Mia fia som har gått från att vara en vild partyprinsessa till en mamma som man tyvärr ser för sällan. Mia är oxå hon en underbart tjej. Rar och gullig från topp till tå. Jag och Mia fann varandra i början av sjuan när hon började i våran klass. Första gången hon såg mig trodde hon att jag var en kille ända tills jag började prata då insåg hon att jag minsann var en flicka. Vi började umgås stadigt och har sen dess varit nära vänner. Hon är gudmor åt Felix och en underbar vän åt oss alla. Det enda tråkiga är att der kan gå ett tag mellan gångerna vi ses. Men vi känner varandra lika bra för det och hon kommer alltid stå mig väldigt nära. Resan till Göteborg och Robbie Williams 06 är nog vårat största äventyr tillsammans och det kommer jag alltid att minnas.

Alexandra: Mitt stora stöd här i livet. Hon är en fantastisk kompis, mamma och fru! Vi började jobba ihop hösten 05 och har hängt ihop sen dess. Innan kände vi varandra men nu står vi varandra mycket nära. Vi pratar i telefon minst en timme varje dag, ibland fler. Vi går även promenader nu när barnen är på dagis. Alex har alltid kloka råd att komma med och hon bryr sig om och finns där. Hon ställer oxå alltid upp och erbjuder hjälp om hon kan. I mars för ett år sen lämnade vi barnen där när vi drog iväg på kryssning. Alexandra och hennes familj kommer att stå oss nära resten av livet och det är jag oerhört tacksam för!

Givetvis har jag många fler vänner och även fast jag inte skriver om er så är jag självklart väldigt tacksam för att ha er i mitt liv med. Ni är bäst! Tack ♥



Gnäll i positiv bemärkelse

Manboy you can call me manboy! Alice ville lyssna på den, men hon är mycket missnöjd med att att inte få se videon samtidigt som vi brukar. Här hemma är det barn som gäller. Har fyra hemma just nu men bara ett som märks av. Lukas sover i vagnen och Felix och kompis leker på hans rum. På tal om Felix så är han nyklippt och fin.

Snart ska jag laga mat här hemma väntar bara på att Kim ska komma hem med några ingridienser som saknas.

Känner att det snart måste hända nåt! Går här hemma och väntar på att en karl ska komma hem, det är dagens höjdpunkt. Nog för att han är a hell of a man min man (i positiv bemärkelse) men ändå. Blir det inte bättre än så här?? Barnen och mannen är underbara och det bästa jag vet så klart men jag behöver göra nåt annat med. Man är bara mammaledig en kort tid i livet och ska njuta och det gör jag men är för social och rastlös för tillfället haha. När jag var hemma med Felix när han var bebis så jobbade jag 20% kvällstid, det var perfekt det. Han var tre månader när jag började jobba och Kim gav honom en flaska ersättning när jag jobbade och sen ammade jag honom för natten när jag kom hem sen.

Nu ska jag röja lite här hemma det behövs eftersom Alice varit hemma hela dagen och gått fram som en tornado i vanlig ordning ♥


In the crack of dawn

Sitter och väntar på att Kimpa ska bli klar i duschen så jag kan gå in och bli lite fräsch jag med. Så gott det går iaf :) Idag ska vi hem till svärmor och äta mat. Hon fyller år till veckan men är borta då så vi får fira henne idag istället. Ska bli skönt att komma hemifrån en sväng och att äta nån annans än min egen mat. Bara att komma hemifrån är en höjdpunkt nu när man är mammaledig.

Annars har vi haft en lugn helg. Igår var vi ute på promenad och hämtade upp mamma längs vägen. Hon gör stora framsteg och kan gå korta sträckor och köra bil nu. Igår kväll såg vi Dumpad i sovrummet. Underbart med en tv som man kan pausa och spela in olika saker samtidigt med. Man blir nog lätt bortskämd. Barnen har mer eller mindre tagit över vardagsrummet. Bara projektorn därinne som gör att man vill se tv där. Kanske ska göra ett sovrum av det så har vi löst boendefrågan sen?

Annars har vi det bra men vi sover som krattor. Vet inte vad som hänt med barnen men de vaknar i ottan numera. Alice kom upp innan fem imorse. Och Lukas hade ont i magen i natt och sov i våran säng och kråglade en del. Felix vaknar oxå tidigt numera. Kommer upp runt sex han med. Ofta är det på helgerna som de vaknar tidigt. Riktigt tråkigt faktiskt, att sova är ju underbart.

Annars sitter jag en del och planerar semestern inför sommaren. Svårt att boka något dock eftersom vi inte vet när Kimpa får semester än. Vi har väl siktet inställt på Legoland men får se vad det blir.

Lukas har börjat att le. Men han gör det bara när han själv vill. I natt när jag tog upp honom så log han två ggr när han hörde mig prata, men nu i dagsljus var han inte lika sugen på att kröka på munnen. Däremot log han mot mig en gång igår och sen ler han mot katten har mamma sett. Har tagit en massa kort på mobilen som ska ladda in i datorn snart så ni får se hur han ser ut nu.

5 minuter senare:

Bilder från mobilen















Nattskräck

Nattskräck. Det hade Alice igår kväll. Hon vaknade och var hysterisk runt elvatiden och först var vi inne och försökte lugna ner henne. Hon skrek jag vill inte, jag vill inte och sprang runt i rummet. Jag ropade in Kim och sen fick han ta över och jag gick ut. Så stod jag utanför och lyssnade på henne. Då slog det mig plötsligt: Flickan har ju nattskräck! Felix hade samma sak när han var mindre och han var otröstlig och hysterisk och bara skrek. Tillslut lugnade hon ner sig och ville ha välling. Sen sov hon och vaknade runt halv sex och då masade jag mig upp och satte på Nemo till henne. Lillen behövde mer mat och jag ville slumra. Sen skulle jag upp och duscha en snabbis en timme senare men det fanns inget varmvatten. Jag skötte pannan igår och hade glömt trycka in så att den nollställdes så pannan var endast 30 grader. Var bara att ta på sig en mössa när jag gick till dagis sen. Tog en promenad med Alex, väldigt skönt. Nu sover Lukas i vagnen och jag ska lata mig och duscha innan han vaknar, det är iaf tanken.

Annars är det lugnt. Slappis är vad jag är. Sminkar mig inte ens längre. Gjorde det här om dagen, typ i fredags och vad snygg jag var! Haha eller inte snygg men man ser ju bra mer levade ut. Men jag hinner inte på mornarna, för då går det i ett här hemma. Felix ska ha frukost och iväg till skolan, sen ska Alice ha frukost, Lukas ska ha mat och de ska ha nu blöja och kläder. Sen ska de ha ytterkläder och sen ska vi iväg till dagis alla tre. Vem hinner sminka sig då? Speciellt eftersom Lukas är kinkig och trött och längtar ut till vagnen. Alltid kan man skylla på något :) Men va bekväm man blir ändå!

Åt lite godis från Ica igår och jag säger då det: Kolla datumet när ni handlar. Fick två gamla jappar med mig hem varav den ena gick ut 03!!! En påse kick fick jag oxå slänga, hård som sten och utgångsdatum var 08!. Förstår inte att de har så gammalt godis, det borde ju vara åtgång på Maxi kan man tycka. Men det mesta var helt okej så klart.

Idag händer det inte så mycket här hemma. Grey´s ikväll blir dagens höjdpunkt!

Bagdad

Idag har jag oxå varit på Ica Bagdad som vi kallar det. Åkte dit efter att jag och Alexandra gått en promenad. Shoppade en del men det fanns mest godis kvar. Mycket choklad och läkerol och tuggumi så en del sånt blev det. Sen massa lättdrycker. Nu har jag varit där iaf :)

Är trött och längtar efter kvällen. Kim fick gå upp till en skrikande Alice två ggr i natt. Och ikväll är det mycket på tv! Jag gillert! Mitt liv just nu består av tv haha. Men förhoppningsvis kommer några kompisar och hälsar på i veckan så jag får lite socialt liv. Sen har jag ju Alex som jag promenerar en del med, tur är väl det! Så man kan nog lugnt påstå att det är lugna gatan. Håller tummarna för att vi ska få hålla oss friska. Kim är risig och Felix har börjat hosta en del. Han ska till badhuset med skolan imorgon och det vill han inte missa. Själv har jag lite känningar i hals och kropp men det blir sällan värre än så för mig.

Nu ska jag lägga Alice och mata liten och spana på halv åtta hos mig.






Måndag

Helgen har varit bra, lugn och skön. Många promenader och en hel del tv har den bjudit på. Måste säga att jag tyckte att det var ett starkt startfält på melodifestivalen i år. Många bra låtar! Jag höll ju på Johnson om någon nu missat det. Röstade på honom och även på Saades Manboy för den höll Felix på. Anna vann och hon hade en bra låt och sjöng den med inlevelse. Men jag tror den faller platt i Norge sen. Tyckte faktiskt att Saade skulle vinna för han kan nog ha en chans i Norge och låten är trallvänlig och sätter sig, sen är han ju söt som socker med! Jaja vi får se hur det går.

Lukas sover som bäst i vagnen och upp till fyra timmar per gång så jag har varit ute och gått med honom två ggr varje dag. Inte mig emot vädret är ju underbart. Idag har jag Alice hemma och han ville inte sova i sängen så då slängde jag på honom overallen och gick ut på uppfarten och nog somnade han direkt. Alice hon tog sovmorgon till tjugo i åtta idag. Så var det inte i helgen. Igår vaknade Alice runt halv sex och fick komma in till oss, Felix kom upp direkt efter och lilla mister har svårt att somna om efter nattmaten och låg och krånglade en del. Kvällen innan hade han somnat så sent som elva och Alice vaknade och skrek efter välling klockan tre på natten. Då gick jag upp och skakade en flaska som jag tappade så en del svärsord blev det nog. Jag ska inte klaga jag vet, men ibland blir man tokig när man inte får sova. Självklart väcker Lukas mig varje natt annat vore ju konstigt men när han aldrig somnar om och när Alice skriker som om kniven sitter i henne för att sen komma upp tidigt som bara den. På veckodagarna masar jag mig upp vid halv sju för att få iväg Felix till skolan. Så några sovmornar är inte att tala om, fast å andra sidan så har jag tre underbara små barn här hemma!

Nu till något positivare. Vilket underbart väder vi har! Solen skiner och det är så härligt. Nu väntar jag bara på att snön ska smälta så man kan vara på gården igen. Tänkt att få se gräs igen! Det gör dom i Gbg nu enligtt bror, här är det ett tag kvar innan det sker men det går verkligen åt rätt håll. Och snön som skulle komma i helgen den kom aldrig, tummen upp för det!

Lukas är en månad idag! Han fixerar blicken och tittar mycket på oss. Man ser på honom att han försöker sig på att le men än så länge har det inte kommit något leende men det är på gång.

Idag är jag som sagt hemma med de minsta barnen, Felix är i skolan och kommer hem om två timmar. Har inga planer för dagen, vi ska självklart ut i solen annars inget bestämt.




Skavlan

Säger bara en sak: Skavlan! Vilken underbar man och fantastisk programledare! Han kan det här med att intervjua han, annat än den där Malou von Sivers det. Hon är torr, falsk och läser innantill. Och när han ler så är han ju bara för söt. Och han ser så ärlig och trovärdig ut. Tummen upp för dig!

Dagen har förövrigt bjudit på en tur till BVC och Lukas vägde exakt det jag gissade på. 5200 nånting. Sen skulle vi förbi Ica Bagdad, men efter att ha sett kön så sket vi i det. Man ska inte köa för att komma in i en affär. Inte värt det. Jag handlar aldrig på rea eller utförsälning så varför börja nu? Drog till Coop istället och har spenderat kvällen i soffan med godis, chips och must. Har även tagit en promenad med familjen och pussat extra mycket på man och barn ♥

...

Trött och hungrig. Längtar efter dig!

Familjeliv

Dagens rapport från dagis: Alice och en kumpan har smitit och klättrat över staketet till grannen. Sen har hon tydligen smakat på trolldegen med. Kan inte göra annat än att le. Min lilla fis, alltid är det något.

Här hemma är det lugnt. Felix har en kompis här och lilleman sover i vagnen igen. Sex timmar hittils idag. Han har börjat få lite magknip så det ska nog börjas med minifom här hemma. Kim ringde förut och trodde att jag var besviken när det bara var han som ringde. Varför skulle jag vara det? Vill gärna prata med honom hela dagarna speciellt nu när jag "bara" är hemma. Han fick förresten igång parabolen igår. Han fick flytta den och sätta den på skorstenen istället. Men jäklar vad kanaler vi fick. Trodde aldrig vi skulle få så många. Skulle se på Cougar town igår och fick leta halvt ihjäl mig. Nu ska vi göra olika favoritlistor så man slipper leta ihjäl sig. Men vilken bild det var, riktigt nice. Nu kan jag amma liggandes i sängen och se tv, och se tv på kvällarna och sen bara slockna, fantastiskt!

Igår kom Kims pappa och bror hit med middag, härligt! Jag vill gärna ha sällskap och slipper mer än gärna att laga middag. Och i söndags var svärmor och svägerskan här så nu har de träffat Lukas de med. Nu är det bara brorsan och hans familj som inte träffat honom. Men de kommer hem till Påsk och det ska bli så kul att träffa dom. Emeli har väl vuxit som bara den, hör ju hur hon "pratar" när vi pratar i telefon.

Snart är det helg oxå. Ser fram emot melodifestivalen. Mitt största nöje nu när jag är hemma. Det märks att det inte händer så mycket här haha. Får testa flaskan på Lukas så jag kanske kan smita hemifrån nån kväll för att träffa folk. Är bjuden på Meandiparty kanske skulle passa bra då. Annars gör det inte så mycket. Det är ett kärt nöje att vara hemma just nu. Och igår kom jag och Alex igång med våra promenader. Underbart det med, snacka skit, få luft och röra på fläsket och allt på samma gång.



Det rullar på

Nu är det kväll igen och jag ska snart gå och lägga mig. Jag älskar att sova! Jag älskar min nya säng. Jag ser fram emot att gå och lägga mig varje kväll bara för att jag har en underbar säng att sova i. Jag har en säng! Underbart! Efter fyra månader på madrasser så har jag en riktig säng! Nu vet ni det och nu kan vi (jag) släppa det ämnet.

Här hemma rullar det på i ett jäkla tempo. Min underbara lilla son är så vaken och med redan. Han är ju tre veckor idag och han spanar och spejar och lyssnar. Väntar på att han ska börja le. Han äter kortare stunder på kvällen nu, inte flera timmar längre utan däckar efter drygt en timmes kvällsmål och sover sen mellan sex och åtta timmar innan han äter en gång på morgonen sen. Han älskar att sova i vagnen och sover runt fyra timmar varje gång vi varit ute och gått.

Har haft Alice hemma idag och vi har myst och jag har klippt hennes lugg. Blev lite snett men det får duga. Hon har vält ner Felix sänghimmel idag annars har det varit lugnt. Felix har varit i skolan och sen spenderade han eftermiddagen hon en kompis. Har känt mig lite sliten idag, har haft ont i huvudet och halsen så jag lade mig och vilade förut när Alice såg på film och Lukas sov i vagnen. Underbart skönt! Trodde först att jag skulle bli sjuk, men jag tror inte att det blir värre än så här som tur är.

Eftersom jag kvällsammar i soffan har jag börjat se mer på tv. Jag har fastnat för halv åtta hos mig. Det är ju riktigt kul att titta på. Men man blir hungrig på kuppen. Kim har spenderat de sista kvällarna på taket för att få ordning på parabolen men det verkar som att grannens björkar är i vägen. Så idag fick han åka till Karlstad igen och shoppa och krångla. Förhoppningsvis funkar den imorgon eller om några dagar åtminstonde.

Skickade förresten iväg ett sms till min kompis som är känd som egobritta. Ni vet hon som inte ens visste vad Alice hette och som alltid bara pratar om sig själv. Jag ville veta hur dom hade det och skrev att jag tänkte på henne. Fick ett långt svar om hur jäkligt allt var och sen vi kan höras när jag mår bättre. Tack för den! Jag har precis blivit trebarnsmamma men det har hon ingen som helst aning om. Och så länge hon inte frågar hur jag har det så lär hon inte få reda på det heller. Skulle vara kul att chocka henne med det haha. Jaja spelar ingen roll men nog har man bättre vänner än henne och tur är väl det!

Nu ska jag gå och sova. I´m loving it!




The games we play

Idag är det en vanlig söndag. Med andra ord rätt så segt! Kim har varit i Karlstad och handlat och nu är han uppe på taket. Felix leker med en kompis och de andra två är här hos mig. Jag fryser så jag tror jag ska avlida men jag sover som en prinsessa. Det är helt fantastiskt att ha en säng igen! Och den är så fin så jag är mycket nöjd. Blev mindre nöjd i fredags när Sauk röstades ut ur Let´s dance. Blir irriterad på alla nötter som röstar. Okej Willy kanske är en kul gubbe, men det är faktiskt en tävling det här. Så typiskt oss svenskar, en jöns ska gå vidare. Inte nån som kan dansa och tror på sig själv för det ska man ju inte göra i det här jantelagenlandet. Sauk var min favorit och jag hade velat se honom i en final.

Idag har jag fått ett glädjande besked och gläds åt en av mina nära. Det ska man göra! Jag lever genom min familj och mina vänner, är dom lyckliga är jag lycklig och tvärtom. Livet är fantastiskt! Och jag är sugen på att köpa ett hus på 12 rum och kök och skaffa ett par kids till. Fast å andra sidan så är tre barn precis vad jag klarar av. Men barn är underbara!

Nu ska jag mata lillprinsen sen blir det till att baka en äppelpaj tror jag bestämt.

Shopping!

Idag är livet underbart! Det är det verkligen. Kim är numera ledig på fredagar igen och det är lycka att ha honom hemma, underbara man! Idag drog vi till Ikea för att köpa en säng. Åt lite lunch där och sen åkte vi vidare och köpte en ny tv och en parabol. Just nu är Kim på väg hem med kinamat och lösgodis inför kvällen och Let´s dance och Solsidan. Så idag har vi verkligen haft spenderarbyxorna på oss, men man blir ju lycklig av att shoppa så äre ju bara. Nu behövde vi både en ny säng och en tv så då får man passa på att unna sig. Har just utfodrat barnen som nu hänger framför Bolibompa. Har matat lillen däremellan. Snacka om att man lär sig att multitaska numera jisses anåda. Felix hade nyss en kompis här och de lekte här utanför. Insåg fort att de var uppe på taket. Fick panik och sprang ut till dom. Då hade de via snöhögarna klättrat upp på garagetaket och sen vidare till vanliga taket för att sen åka kana nedför det och över altantaket och sen direkt ner i snön! Skitkul förstår jag med men tänk ifall skiten rasar (altantaket alltså). Hemska tanke. Men med all snö som är nu så kommer de ju plättlätt upp på taket. Som tur var slutade allt gott.

Nu ska jag äta kinamat med baby, sen blir det att bära in sängen och soffläge resten av kvällen. Ha en underbar helg nu mina vänner!

2003


















Hot n´cold

Sa jag förresten av Kim nästan eldade upp våran fritös här om dagen? Han gjorde samma sak som mig. Satte på spisen och efter att ha tryckt av barnlåset så visade det sig att fler än en platta var på så här fin var fritösen efter incidenten


Som den goda flickvännen jag är så skällde jag inte på honom en enda gång. Jag sprang och hjälpte honom och dömde honom inte för en sekund. Jag påtalade vilket bra stöd jag var och påminde honom om hur irriterad han var på mig när jag gjorde samma sak med min handväska i somras. Jag vet hur lätt detta sker :) Vi använde fritösen trots detta lilla misstaget. Den funkade utmärkt. Men nu får det bli en ny här hemma.

Senaste bilderna på Lukas:


Han försöker verkligen fixera blicken nu. Han spanar så gott han kan lilla vännen.

Det går så fort han är snart tre veckor! Och han har börjat skapa sig rutiner och älskar att sova i vagnen. När vi lämnat storasyster på dagis så sover han närmare fyra timmar i vagnen sen. Och sover fortfarande åtta timmar varje natt och äter på morgonen runt sextiden.

Det märks att han är vårat tredje barn. Eller att det inte är första gången vi får barn om man säger så. Det här säger jag inte för att vara dum mot någon eller så. Det är mer ett konstaterande. När vi fick Felix så kom folk och hälsade på fort som bara den. Man fick presenter från gud och alla människor. Till och med från avlägsna släktingar. När Alice kom var det sämre med den saken och nu är det ännu sämre. Halva min och Kims familj har inte ens träffat pojken än, bara en sån sak! Som sagt det här är mest ett konstaterande. Han finns ju kvar så det är inte bråttom om man säger så. Men lite tråkigt är det ju så klart.

Idag är det lugnt här hemma. Alice är på dagis så det är väl därför :) Igår njöt vi av att Grey´s var tillbaka. Men som jag sa till Kim jag vill inte se ett avsnitt jag vill se tio! Jag älskart! Imorgon är Kim ledig! Han ska vara pappaledig på fredagar, underbart! Älskar när han är hemma hos oss. Vet att jag sagt det förut men han är världens bästa man! Han är fantastisk och vi älskar att ha honom hemma!




En salig blandning

Efter att jag lämnat av Alice på dagis så satte jag mig vid köksbordet för att läsa Krilleposten. Satte på radion och lyssnade på äntligen morgon i bakgrunden. Hörde hur Gry ringde upp Andreas Johnson för att höra med honom om inte han kunde komma och spela för tjejerna som ska ner med tjejplanet till kanarieöarna. Han sa ja efter ett tag. Vilken man han är ändå! Jag är väldigt svag för den mannen. Han är både snygg och trevlig och sjunger bra! En riktig munsbit om ni frågar mig. Hade tänkt att nominera en tjej till det planet, snacka om avundsjuka om hon kommer med.

Just nu är det väldigt lugnt här hemma. Felix är hemma idag och jag skämmer bort honom med god gräddglass framför en film! Det ska kännas att man har sportlov inte sant? Han är en fantastisk liten kille. Han är så kär i sin lillebror. Han klappar och kramar på honom hela tiden och säger att han älskar honom. "Jag trodde aldrig att han skulle vara så här söt". Han hämtar tutten och tröstar, samma sak när lillasyster är ledsen. Dom har tur som har en sån omtänksam och kärleksfull storebror.

Blev ännu mer förbannad på katten igår. Vi satt i soffan jag, Kim och jag ammade Lukas. Zarah låg mellan mig och Kim på en filt och då kom Tyra och ville ligga i mitt knä. På två sekunder flyger Zarah på Tyra och de springer bråkandes iväg. Dom tog vägen över mig och Lukas och jag tog upp pojken och höll om honom och tårarna bara rann på mig. Kim sa att jag inte skulle vara ledsen, men det var oundvikligt. En jäkla tur att jag ammade honom så han låg nära mig och inte i mitt knä. Jag hade rivsår på knät efteråt och Lukas hade två små sår på benet. Så det gick bra men jag blir galen. Det ska inte vara så här farligt att ha katter hemma! Samma sak med Diza hon har ju rivit Alice illa ett par ggr. I natt låg Zarah under Kims täcke med huvudet utanför brevid kudden. Hoppas hon blir normal snart igen!

Läste i tidningen idag att min farmors man (f.d man, farmor är ju död sen länge) har dött nu. Min pappas plastpappa eller vad man nu ska kalla det. Min pappa var rädd för att han skulle dö före den här mannen och tyvärr så gjorde han ju det. Pappa trodde länge att B var hans riktiga pappa och först när han var 14-15 fick han reda på sanningen och då fick han träffa sin riktiga pappa (min fantastiska avlidna farfar). Min farmor ville inte att pappa skulle träffa sin pappa utan hon ljög för honom. Nu är gubben iaf död och det gör att jag tänker extra på pappa idag. Drömde världens mardröm om honom här om natten. Han hade flyttat ifrån mamma och levde med grannkärringen och jag hade inte så mycket kontakt med honom längre. Han hade varit på ålandskryssning och kom ut på gården och lade sig på en bår med en massa vårdpersonal omkring sig och jag ringde och fick prata med honom. Sen var han i sin nya kvinnas affär och jag kommer ihåg att jag kände en panik över att han aldrig hade träffat Lukas så jag ville gå in med Lukas till honom till honom så de kunde träffas. När jag öppnar dörren till affären ser jag hur vårdpersonalen rusar in på toan där han hade rasat ihop. Jag fick panik och visste att han kanske dör nu. Det var bara en dröm men ångesten kändes så verklig. Pappa vi saknar dig! ♥

Nu ska jag förbereda lite lunch här hemma innan lilleman vaknar.

Första dagen i ensamhet

Första dagen som jag är själv hemma utan Kimpa. Det går som smort. Man har ju gjort det här förut om man säger så. Jag saknar hans sällskap så klart men annars lugnt. De stora barnen är på dagis och fritids och lillen sover i vagnen. Det har han gjort sen vi kom hem från dagis innan nio. Jag har hunnit att läsa både NKP och Vi föräldrar i lugn och ro.

Min sambo har installerat chrome till mig som webbläsare. Men det ska jag säga er att det är skit! Funkar inte alls, speciellt inte på blogg.se. Går inte att ladda upp bilder samt att den delar upp textraderna jag skriver lite som den vill. Skit! Nej nu blir det till att hämta hem firefox istället. Och inte kunde man lägga in alla mina favoriter igen. De är sparade men gick inte att få in så de får man sätta in manuellt. Jobbigt som bara den. Så en del sidor och bloggar har jag inte besökt på ett tag. Tänker inte försöka få in dom just nu heller. Har inte heller messenger, irriterande. Ja min dator har genomgått en ominstallation och jag har förlorat windows 7 till Vista, nåt som oxå suger en aning!

När jag ändå är inne på det här med att gnälla så tänker jag fortsätta. Jag har en katt som jag snart åker iväg till veterinären med! Nej det gör jag inte, men hon driver mig till vansinne. Inte bara mig utan Kim med och snart till och med barnen. Det är Zarah som blivit fullständigt knäpp. Säkert nåt hormonellt. Hon vakar över oss som bara den. Man får inte vara ifred nånstans och hon ska upp i knä och sängen alla chanser hon får. Ligger under Kims täcke och varje gång det låter så tokfräser hon. Hon tror väl att det är Fleeze som är på gång. Han får inte komma i närheten av oss för då flyger hon på honom. Igår vaknade jag av att han gick runt i sovrummet och grät och hon fräste som bara den. Hon går runt och grinar och ska vara nära. Hon är som ett plåster! Nu vill hon in i vårat sovrum, men jag litar inte riktigt på henne eftersom hon kissat ner våran säng tre ggr. Hon har varit så här förut under en period men då gick det över så det hoppas jag att det gör snart denna gången med.

Nu ska jag gå och ta hand om disk och lilleman. Ha det gott!

Takras och tårta

Dagen kan sammanfattas med att taket på Maxi rasat in och att jag har ätit en jäkla massa tårta! Hemskt med Maxi. Rena turen att ingen skadades, men vilken jäkla grej, hemskt! Och min kära svåger fyllde 27 år idag så vi var hemma hos svärfar och åt jättegod tårta som Rickard köpt. Sen fick vi med oss en massa tårta hem, tack snälla!

Annars lugna gatan här. Nu sover alla barnen och jag ska smyga ner brevid Kim i soffan en sväng, sen vill jag sova!! Imorgon börjar Kim jobba så då börjar allvaret för mig. Börjar dagen med att gå till fritids/dagis med alla barnen. Ska hinna duscha, äta frukost, klä alla och packa ner lilleman i vagnen innan 8.30. Kan bli en riktigt utmaning!

Hade fel, lilleman sover inte alls i vanlig ordning. Mata, mata, mata! Kan förstå folk som matar i bebisen en flaska och så är det bra sen. Nästan så man blir sugen på det faktiskt......
Sov gott!

RSS 2.0