SATC

Ikväll är det dags för roligheter. Ska på bio med tjejerna! Naturligtvis så ska vi se SATC, föreslog att vi skulle gå och ta en pizza eller annan mat och ett glas vin innan. Själv tänker jag mig nog en sallad och en cider. Har inte druckit cider på hur länge som helst så bara en sån sak. Ska bli underbart kul!

Idag har jag alla barnen hemma eftersom Felix är ledig från skolan. Har spenderat dagen med att tvätta och hänga in tvätt. Jag har ett väldigt dåligt system här hemma. Istället för att tvätta och tumla eller hänga en tvätt för att sen vika in den i garderoberna så tar jag massvis åt gången. Jag tvättar 5-6 maskiner och låter de ligga i Ikeapåsar inne i tvättstugan för att sen varje vecka köra ett race och hänga in. Det här blir ohållbart efter ett tag. Speciellt nu sista veckorna då har jag bara stängt dörren till tvättstugan eftersom jag inte orkat ta tag i eländet. Ja jag är oerhört lat ibland. Nu har jag iaf tvättat ikapp och ska ta en maskin per dag istället. Så säger jag iof varje vecka, får väl se hur länge det håller i sig.


Så här såg det ut idag och då hade jag sen även fyra maskiner som väntade på att bli tvättade. Mycket tvätt blir det!

Alice är numera rätt så sliten av sig och somnar ofta på soffan. Och ja kladdat ner den har hon oxå gjort.


Idag sov hon middag i tre timmar. Från att ha skippat middagssovningen till detta. Men å andra sidan så suddar hon fortfarande om nätterna. Inatt vaknade jag klockan två av att hon hade bajsat, sånt blir man ju trött av. Förlåt för allt orelevant svammel, nämnde jag att jag är mammaledig? ;)

Felix har just nu en kompis här och de spelar friskt på hans stereo. Han är så nöjd och jag inser snabbt att vi måste köpa lite fler skivor åt pojken.





Nu brinner det i knutarna. Måste sätta igång här hemma så jag hinner med allt innan jag åker. Lite smink t.ex skulle ju inte skada om man säger så.

Relationer

Sitter och funderar lite så här på morgonkvisten. Jag älskar att prata om förhållanden, man kan nästan tro att jag är besatt av det, riktigt så illa är det väl inte men jag tycker att det är så intressant. Nu menar jag inte bara kärleksförhållanden utan även vänskapsförhållanden. Jag tycker att det är viktigt att man tar hand om sina förhållanden och vårdar sina nära med respekt. Om man tar en parrelation så är respekt och kommunikation två bärande stenar tror jag. Respekterar man inte varandra eller har en kommunikation som fungerar så är det nog svårt att få förhållandet att fungera. Visst det kanske går men är det en relation som är värd att hålla sig fast vid? Vi diskuterade detta igår när vi hade familjerna här och vi diskuterade en relation där det inte fungerar så bra. Åsikterna gick isär kan man säga. Jag resonerar kanske ganska hårt och dömde väl mer eller mindre ut den här relationen. En annan åsikt var att lite får man tåla och det behöver inte vara så bra. Man kan ha en kass relation men ändå ha en sorts trygghet i varandra. Det här köper jag fullt ut visst är det så att man finner trygghet i varandra. Och det är lätt för mig att dömma som har en relation som fungerar som den gör. Jag vet att jag är lycklig i min relation och det är jag trygg med. Men jag anser att man lever bara en gång och då ska man inte vara i en relation där man inte mår bra eller där man blir kränkt eller har andra jobbiga problem som förtar all glädje. Jag tycker att man ska kämoa för sin kärlek men jag tror samtidigt att man kan komma till ett vägskäl där man helt enkelt måste stanna upp och reflektera över hur man har det och om det är värt att fortsätta tillsammans. Och är det så att man vill försöka så måste man verkligen försöka och kanske ändra sitt sätt? Sen kan jag som utomstående bara tycka en massa jag kan aldrig påverka någon att lämna en relation utan det är upp till var och en. Men jag tror på att man ska vara så lycklig man bara kan. Man lever bara en gång och då ska man leva väl! Sen tror jag att det är viktigt att ha roligt tillsammans och att man tillåter varandra att ha det roligt på varsitt håll. Man måste unna varandra nöjen med t.ex kompisar.

När det kommer till vänskapsrelationer så är det lika viktigt att vårda dom. Man ska vara medveten om sina vänner och deras sinnesstämning. Man ska inte tappa kontakten med vänner som står en nära. Folk är inte slit och släng. En fara är att man tappar kontakten med kompisar när man går in i en relation. Det är ju såklart upp till var och en men jag tror att det kan vara dumt. vad händer om det tar slut med kärleken? Då står man där ensam kvar. Jag har själv kompisar som fallit i denna fälla en av dom finns knappt med oss längre och det är hennes val. Det andra kan inte ens bemöda sig med att svara på sms, ingen fara men tråkigt....ja det tycker jag nog
Jag är medveten om att jag låter som en komplett besserwisser, miss Know it all eller nån kvinnlig Dr Phil. Det här är enbart mina åsikter och det gör det inte till fakta det är jag väl medveten om.
Nu ska jag gå och fixa med nåt vettigare haha. Ha en bra dag mina fina läsare!

Ett litet tillägg. Min datamus funkar inte, så jag lånade Kims dator och bloggade på. Därför är inte raderna uppdelade alls. Fixar det sen när jag får igång min igen. Men en sak kan jag konstatera. Och det är att de flesta webläsarna är skit!!!!! Fuck explorer, Chrome och Safari. Mozilla Firefox är den enda vettiga om man ska blogga! man kan inte ens ha radavstånd vad blir det? Mozilla it is!

Kalas!

Idag har det varit kalas för hela slanten. Dagen började vid sju när Lukas vaknade. Då hade han sovit sen sju igår kväll (världens bästa bebis), sen hörde jag hur Alice gruffade runt i sitt rum. Gick upp och hämtade kickan och så knallade vi in och sjöng för storebror.


Hela kattpatrullen är med (och ja det är en dammråtta i hörnet)

Vi går in och sjunger för Felix och han följer med till våran säng där han öppnar sina presenter.




Lillebror finns oxå med på ett hörn.

Felix blir nöjd med sina presenter och går in och bygger ihop legot som han fick av oss. Vi äter frukost, jag städar och barnen leker. Alice och Lukas får sova middag innan gästerna kommer. När dom anländer får Felix fler paket att öppna och han är mycket nöjd. Efteråt går vi ut i solskenet och grillar och sen äter vi tårta och fika. En underbar dag helt enkelt!




Kim kickar igång fontänen. Går inte helt lätt eftersom kontakten rostat ihop så han får byta och fixa men nu porlar det härligt därute. Alice är mycket sugen på att låta de nya polarna (plastfiskar som hör hemma i sandlådan) bada i dammen. Rådjuren äter upp våra tulpaner men bara de på ena sidan som ni kanske ser.

Felix är väldigt nöjd med alla sina paket trots att han bara fick en legogrej som han säger. Favoritpresenten kom ifrån farmor. Han fick en jättefin stereo som vi satte upp på väggen, supersnygg och jättebra på alla sätt och vis. Den tog mp3 med och det är ju utmärkt. Han fick pengar oxå det hamnade högt på listan för nu är han rik tycker han. Han har hela femhundra kronor i plånboken. Det är mycket pengar för en sjuåring det.

Älska mig som mest när jag förtjänar det som minst är ett passande citat för dagen. Alice har varit Alice hela dagen. Smitit från farmor och studsat upp och ner på grannens handikappramp, hällt ut kattmat över hela köket ja listan kan göras lång. Efter den incidenten kom hon och kramade om mig och sa att jag var jättesnäll. Hon ville nog säga förlåt och övertyga mig om att vara snäll trots hennes lilla busstreck. Hon är en riktig spänningssökare som mamma uttryckte det.


Här är en underbar bild på våra minsta. Hon tycker mycket om att ha lillebror i sitt knä i sittern.



Igår bakade vi och ungarna slickade skålen. Man kan riktigt se hur de njuter



Lukas 2010




Felix 2003.

Ser ni hur lika dem är? Lukas är mörkare och har mörkare ögon men annars är han verkligen en kopia av sin storebror! Notera att de har exakt samma kläder på sig :)





Felix i mitt hjärta

Idag har vi för en gångs skull umgåtts hela familjen. Åt frukost ihop och sen var Kim ute med de största medans jag var inne och plockade och fixade. Sen efter lunchen drog vi till stan för att spana in fastingen. Barnen åkte karuseller och var glada. Speciellt Alice, de flesta karuseller passade henne bäst. Felix är i en mittemellan ålder. För stor för de små karusellerna men för liten för att åka typ klon och den som går upp och ner. Och att ha Alice på stan är ju en del pass om man säger så. KIm fick sätta henne på sina axlar ett par ggr eftersom hon smet en del. Tur man inte var själv med barnen. Pojkarna är inga problem men hon är lite överallt. Och dessvärre har hon fått mitt humör. Fan! Varför ska man föra över alla dåliga egenskaper? Var på väg till Karlstad en sväng för att handla till husvagnen men vände om i Ölme, ansåg att vi tog oss vatten över huvudet genom att åka med alla tre speciellt när Alice var på sitt sämsta humör.

Åkte och handlade istället och sen hem och åt. Imorgon är det en stor dag här hemma. Våran stora kille fyller sju år! Han är så stor nu och vi är så stolta över honom. Han är så klok så det inte är sant. Han resonerar och funderar och hjälper mig att komma på lösningar och han förstår så mycket. Jag är så glad att jag har honom, mammas fina och världens bästa storebror är han. Servar och gullar med sina småsyskon dagarna i ända. Så imorgon kommer Kims familj och mamma hit och firar honom. Det blir grillat och tårta och fika. Har lovat att komma in med hans paket på sängen imorgonbitti.

Igår valde jag att ha Alice hemma eftersom hon hade så ont i magen och var kletig i ögonen hon med. Så nu har hon också ögoninflammation men har klarat sig från feber och förkyldning som tur är. Så igår var vi hemma och bakade och tog det lugnt. Annars är det som vanligt här hemma. Kimpa jobbar med vagnen och han gör ett sånt bra jobb. Man kan tro att det inte är så mycket att göra men det är det verkligen. Först rev han ju och reparerade fuktskadorna och byggde om. Nu sätter han ihop all inredning igen samtidigt som han drar ny el och sätter upp dosor, sladdar, element och skit. Nästa steg är att sätta upp toaletten och sen när allt är uppe ska det byggas en våningssäng och sys nytt tyg till alla dynor. Det ska han oxå få göra, han fick en fyra i syslöjd så att sy är han en jäkel på. Det ska bli så mysigt att kunna åka iväg och prova vagnen sen. Har väntat i två år nu! I veckan är det läger med Felix skola, är den klar då så tar vi med den ner och sover i den då.
















If it´s worth having it´s worth fighting for

Klockan närmar sig halv åtta och endast ett barn är vaket. Lukas har inte vaknat för morgonen än. Han somnade åttta igår kväll. Lyx! Felix väckte jag vid halv sju för att kolla hans ögon och fråga om han ville iväg till skolan idag. Ögonen såg inte helt bra ut än och han hade inget emot att vara hemma en dag till. Sen kom han till våran säng och Kim bäddade ner honom och han somnade om och sover fortfarande. Har aldrig hänt förut tror jag. Han är alltid morgonpigg och igång. Men det märks på honom att han är sliten faktiskt. Kollade hans hals igår och den är röd och han hostar och snorar så han är inte helt pigg trots att han är feberfri. Alice är fortfarande frisk, men vaknar flera ggr varje natt och är ledsen. Hennes mage krånglar och hon har inte gjort nummer två på snart en vecka. Hoppas Lukas slipper den här jäkla skitmagen som tyvärr både jag och Kim hade som små. Det lär han ju inte göra men man kan ju hoppas. Får ge henne resulax sen för hon är helt klart förstoppad och börjar väl snart kräkas stackars liten.

Annars blir det en lugn dag. Ska nog baka eftersom jag lovat att baka fyra sockerkakor till skolan och Felix ska ha kalas på lördag. Blir för oss i familjen då, barnkalaset tar vi nästa helg eftersom hans bästa vän är bortrest hela helgen.

Nu ska jag kolla om Lukas är på g att vakna. Om en timme ska vi vara på dagis och då ska lillan ha hunnit äta frukost. Better get to it!

Ha det gott!




















Weird cell

Ännu en dag har passerat. Onsdagar är min favoritdag i veckan tror jag bestämt. Jag och älskling spenderar alltid två timmar tillsammans då. Först ere sneckern följt av Grey´s. Det är våran tid i veckan det. Annars hinner vi knappt ses. Men jag tänker inte ens på det längre. Förut tjatade jag och gnällde varje gång han var hemifrån (eller inte varje gång kanske). Nu bryr jag mig inte. Jag tar ändå hand om barnen så mycket så tiden går av sig självt och jag är så van så det bekommer mig inte längre. Som idag när han sa att han kanske skulle åka till Stockholm imorgon och sen komma hem på lördag. Jag sa bara: gör det du, eller gör som du vill. Likgiltig liksom. Men på onsdagar då vet jag att jag har min fina underbara brevid mig i två timmar på raken *yeay*.

Felix fick vara hemma idag oxå eftersom hans ögon fortfarande ser hemska ut. Tråkigt för honom att bara sitta hemma och glo men vad gör man? På kvällen följde vi med Kimpa till Skagersvik och handlade virke och hem till farfar och sågade. På vägen hem köpte vi pizza som vi åt till middag. Sen slängde vi kidsen i säng och såg på tv.

Alice fick tag på min mobil igår, hon hade den några få minuter men när jag fick tillbaka den så var den blöt. Varje gång jag slidade upp den så var den blöt på baksidan. Och sen dess har det gått utför. Det är rättvist att säga att den lever sitt eget liv nu. Satte alarmet på den för att vi skulle vakna imorse. Satte det på 6.30 och det började pipa tolv i natt och när jag kollade klockan på mobilen så var hon hav sju. Inte nog med det alla sms jag får lägger sig vart som helst. Inte som senast inkommet utan man kan åka på och leta bland flera hundra innan man hittar rätt. Och samtalslitorna är fuckade dom med. Jenny ringde förut och när jag skulle hitta hennes nummer så fanns det först fast det stod att hon ring i januari och sen fanns det inte längre. Tröttsamt!

Nummerupplysningen är tydligen inte heller att lita på. Skulle ha numret till pizzerian och fick ett sms med numret och när jag ringer så svarar ingen. Jag ringer fem ggr och tillslut svarar en stackars tjej som ger mig det riktiga numret. Då sms:ar jag det nya numret til upplysningen och får till svar att det går till pizzerian. Bra koll liksom. Den här stackars familjen lär ju ha varit med om det här ett par ggr.

Nu ska jag lägga mig och kolla på SATC i sängen. I helgen eller till veckan tar vi filmen va honeys!?





Måndag

Idag har jag varit hemma med alla barn. Felix har varit mer eller mindre feberfri men ögat har kletat och smetat. Nu på eftermiddagen började det se bättre ut men då började det andra ögat att gegga. Så han får vara hemma imorgon också. Tyvärr så ska dom på utflykt imorgon, andra i rad som han missar nu. Jag har lovat honom att jag ska baka en rabarberpaj som vi ska fika på i trädgården imorgon som plåster på såren. Alice har varit lite gnällig idag och vid elva smet hon in i sin säng och lade sig och sov middag i två timmar. Igår sov hon inte alls på dagen så kanske var hon extra trött. Än så länge är hon frisk och det hoppas jag att hon får fortsätta att vara.

Var ute på eftermiddagen när Kimpa hade kommit hem. Jag klippte gräset (det som var kvar sen sist). Kim skrattade åt mig eftersom jag körde fram och tillbaka och inte hade nån plan. Förstår vilket jobb det är för honom att klippa. Vi har ju buskar och skit överallt, skitjobbigt. Blir bättre när man kan köra utan uppsamlaren.

Det har varit en bra men seg dag. Barnen är så fantastiska alltså. Det är så att man blir tårögd. Underbara små varelser. Felix är så klok och rar och Alice är söt som socker. Lukas är underbar han med, så liten men så glad. Och lättskött, snällare bebis får man leta efter. Igår när jag kom hem så hade Kim gett honom 1 dl ersättning och sa att han kanske skulle vakna och vilja amma. Men nej nej han vaknade imorse klockan 6.30. Han sover när han ska och han äter när han ska och är glad däremellan. Och han är fortfarande kusligt lik Felix. Man ser bara Felix som bebis när man tittar på honom, dom är så lika så det är inte klokt♥

Nu ska jag se på Sex. Kim jobbar fortfarande i vagnen, arbetsnarkoman nån?

Helga i ord

Har haft en bra och lugn helg. I fredags var Tina här och vi grillade och umgicks. Sen gick vi och åt glass med barnen och jag tog med dom upp på skolan där dom fick leka. Alice var så nöjd så och gick runt och sa att det var underbart. Något som hon brukar göra när hon är nöjd. Började vandra hemåt när det började åska. Men det går inte fort när man går med Alice. Hon inspekterade varenda myra och snigel på vägen hem. Lade sig ner på gatan och spanade. Och hällde ut hela min dricka men hem kom vi.

I lördags skulle vi åka till Karlstad och ta med ungarna till Mariebergsskogen men när vi kom dit så var det abbonerat av Kommunal. Eftersom jag inte längre är medlem så var det bara att vända på klacken. Felix blev så besviken så vi valde att åka till Toys r´us istället. Köpte leksaker till alla tre barnen. Sen handlade Kim en massa till vagnen. På kvällen skulle vi hem till mamma och fika men de var inte hemma. Men jag gick dit på kvällen sen och umgicks lite. De grillade en massa gott men vi kunde inte komma eftersom barnen skulle sova. Och Felix fick halsont i fredags och igår hade han 39 graders feber på kvällen.

Idag har vi varit hemma hos mamma och grillat och umgåtts med brorsan. Sen gick vi hem så jag kunde mata Lukas för sen var det möte på kvällen. Det var jag som hade bestämt tiden för mötet. Men det kom inte så många föräldrar härifrån men det är som det är. Mötet handlade så klart om skolan här nere i söder. Jag är splittrad i frågan faktiskt. Men sa vad jag ansåg att de varit här och ljugit till sig röster för en en ny skola i Nybble. Så får det inte gå till. Det ska vara raka kort!

Felix har mått bättre idag men varit förkyld. Nu på kvällen kom febern tillbaka och en ögoninflammation på kuppen. Så han får bli hemma ett par dagar eller så. Kanske ska ringa doktorn imorgon. Det går väl över av sig självt men segt att han ska behöva vara hemma en hel vecka eller vad det blir eftersom det är så smittsamt. Felix fyller år till veckan. Han blir sju år! Helt sanslöst, jag har en son som är sju år! Vart fan tog tiden vägen? Mammas stora lilla prins.

Nu blir det Sex and the city i sängen!

Måste ju berätta att våran lilla ligist snurrade runt idag! Han tog fart och snurrade mot Kim och lyckades på en gång bara så där. Stort!

Härliga dagar

Igår var brorsan, Phrom och Emeli här och vi grillade och umgicks. Bakade en kladdkaka till efterrätt. Härligt att ha dom här måste jag säga. Det var alldeles för längesen vi sågs.


Emeli gungade och hade skoj

Kim spenderade en stor del av dagen i husvagnen. Han har haft semester sen i tisdags och har hunnit med en hel del. Han har satt upp väv som han målat och nu är mattan på plats. Nu ska han dra elen i den.



På kvällen gick vi till dagis där dom hade Vårbazar. Vi lyssnade på när barnen sjöng och vi handlade bröd, sylt, nalle, lykta och fika.


Alice med Felix nya nalle


Alice satte sig i en vattenpöl på dagis


Våran lilla konstapel


Snäckan som bäddat ner sig i Lukas sitter


Felix klättrar i björken

Nu väntar vi på att Tina ska komma och hälsa på. Vi ska grilla, tyvärr är det ett riktigt skitväder ute. Men vi får väl sitta inne.

YEES!

Har två glada nyheter att förtälja. Magnus och hans familj kommer till Krille imorgon. Äntligen!! Har inte träffat dom sen i julas, så jag är så jäkla glad.

Nummer två, jag har gått ner 5 kg på två veckor! Gott gott!

Nu tillbaks till tv:n

Ring ring why don´t you give me a call

Jag är populär just nu kan jag säga. Det ringer folk titt som tätt och vill att jag engagerar mig. Jag har visat vad jag går för och att jag kan tala för mig så nu ringer de mig. Och jag har omvärderat, något som jag aldrig trodde att jag skulle göra men det har jag gjort. Man måste hela tiden ligga steget före och tänka lite längre och det ska jag göra nu.

Kan inte skriva mer om vad det handlar om eftersom folk från "fiendelägret" finns här och läser haha. Snart ringer det igen......

Kan förövrigt tala om att det inte alltid är lätt att ha hand om läggningen själv. Tre barn som alla ska läggas ungefär samtidigt. Den ena vill inte duscha, den andra springer runt och hittar på bus och den tredje ligger i sin säng och gastar. But I did it once more. Man är väl ingen amatör heller. Nej nej man är trebarnsmamma och van vid att ha det lite hett om öronen. Och tro det eller ej men barnen är relativt lättskötta. Lukas sover från 19.30-6.30 varje natt nu. Lyxigt va!

Vart Kim är?? Han tog ett extrapass i vagnen. För nu brinner det i knutarna där oxå!

Magsjuka

Det blev ingen film igår för klockan nio kräktes Felix, sen igen fyra på morgonen. Han fick ha en hink längst ner i sängen. Han hinner sällan ner eftersom han har loftsäng. Låg och lyssnade efter honom halva natten. Alice vaknade hon med och sa god morgon och jag vill inte sova. Övertalade henne att somna om eftersom klockan bara var fyra på morgonen. Lukas vaknade strax innan sju på morgonen och då hade jag ont i pupporna eftersom jag missade en amning igår när jag var på dop. Dagen har varit allmänt seg. Felix mådde först bättre men sen fick han 39 graders feber och somnade t.ompå soffan en sväng.

Tog en promenad med Alice, vi gick tipspromenad. Kim har jobbat på vinden och med vagnen och nu är han på ett välförtjänt biobesök. Jag har precis lagt Felix. Han får vara hemma imorgon och missar tyvärr studiebesöket hos brandkåren men är man sjuk så är man. Nu hoppas jag bara att vi andra slipper denna skit.

Veckan bjuder på vaccinering av Lukas, möte och förhoppningsvis en tripp till Göteborg!

Elton Charles Milo

Idag har jag varit på Eltons dop i Bjurtjärns kyrka. Åkte dit med Linda och Tina. Det var så fint och framförallt så var dem så fina Charlie, Elton och Daniel och de matchade varandra så fint. Fikat var fantastiskt och Elton fick så fina presenter. Snacka om stort presentbord. Och Charlie hade gjort en sån fin bok till Elton samt ett jättefint album. Önskar att jag hade lite av hennes kreativitet och engagemang. Det var så fint alltihop och jag är stolt över att jag fick vara med och dela dagen med dom. Och bättre faddrar än de Elton fick tror jag inte man kan få. Awesome! Fikade en del jag med tyvärr (var ju så gott) och när jag kom hem hade jag väldigt ont i magen. Magen vänjer sig fort med en hälsosamare kost. Dem hade en tillställning hemma hos sig nu på kvällen och till en början hade jag tänkt att närvara. Men bestämde mig för att vara hemma eftersom Kim behövde hålla på i vagnen. Det var helt mitt beslut och nu när barnen sover och Kim fortfarande håller till i vagnen så ångrar jag mig väldigt mycket. Finns inte mycket som är bättre än att hänga with my fabulous friends. Men nu är läget som det är. Blir fler tillfällen som tur är. Man känner sig lätt lite låst speciellt när man ammar. Men jag ser fram emot sommaren och härligt umgänge med både familj och vänner.

Igår var vi inne hela dagen. På kvällen kom svägerskan och hennes pojkvän förbi på lite fika, mysigt. Annars hände inget alls. Imorgon hoppas jag på fantastiskt väder precis som det blev nu idag. 24 grader och sol, nu jäklar är sommaren snart här!! Livet leker!

Ska invänta mannen, annars ser jag på en film allena går lika bra det. Puss!




Man blir trött av att vara i allas blickfång!


Umgänge

Idag har vi varit och hälsat på Mia och Tobbe. Det var alltför längesen sist. Mia jobbar varje helg så man hinner ju aldrig träffa henne eftersom vardagarna fyller sig själva. Vi fikade och pratade och barnen lekte. Vid ett tillfälle gick Nellie och Alice och lade sig i hennes säng för att vila. Såg så gulligt ut. Sen åkte vi och handlade och nu är vi hemma och tar det lite lugnt. Felix har en kompis här och dom spelar Indi, Alice ser Nemo och Lukas sover. Det ser så roligt ut när han ligger i sängen. Hans små knytnävar sticker upp, han har upptäckt sina händer och det ser så gulligt ut när han ligger där och spanar på sina små nävar.

Kim har dragit iväg för att hämta lysrörsarmaturer till vinden. Längtar efter kvällen. Ska väl se på nån film eller serie. Ska baka bullar till Felix skola, men tar nog det imorgon. Har äntligen bokat tid för dop. Annars händer det inget som är värt att rapportera om.

Trevlig helg på er alla fina människor!

Sträng?

Läste just en blogg som hade ett inlägg som handlade om svärord och barn som svär. När jag då och då rannsakar mig själv som mamma så slår det mig att jag kanske är hård. Felix har börjat säga att jag och Kim är stränga. Iof säger han det när han inte får som han vill. Jag gillar att ha ordning på barnen och jag har en del regler för barnen. En sak är att vi inte använder några svärord här hemma. Jag vill inte att Felix ska svära (Alice är inte där än som tur är). Jag är lite allergisk mot svordomar jag tycker att det låter så fult när de kommer från barnen. Och när Felix kom hem och sa motherfucker som är ett populärt ord i skolan så satte jag genast stopp för det. Men seriöst en sjuåring som går runt och skriker motherfucker, så ska det ju inte vara. Och jag låter honom inte sitta framför datorn för länge, utan han får sitta ett tag sen får han hitta på annat oxå mellan varven. Sen är det inget småätande här hemma heller. Man äter när maten står på bordet och är man hungrig så kan man få ta en frukt mellan målen. Och är han törstig så dricker han vatten osv osv. Är jag hård? Jag försäker att ha regler för barnen men så klart är det mycket dom får göra oxå och jag skulle aldrig vara sträng bara för att. Man ska inte vara dum på det sättet. Utan det ska finnas anledning bakom en regel annars kan det ju kvitta. Och mycket kärlek framförallt det är viktigt. Det är vi iaf bra på. Igår låg vi hela familjen i en hög och busade (alla utom lilleman). Att ha roligt tillsammans är oxå mycket viktigt.

På tal om barnen så har jag nyss varit på utvecklingssamtal för Alice. Fick väl höra det jag trodde att jag skulle höra. Hon trotsar en del och är svår att avleda. Det här är såklart inget jag inte redan visste. Hon är hardcore Alice och det är jag stolt över. Hon är ett svårt barn om man nu får säga så. Hon kräver mer av mig som vuxen än en del andra. Men det är väldigt bra för henne, i långa loppet så kommer hon att bli en mycket trygg och tuff liten tjej. Brukar påminna mig själv om detta när jag har det jobbigt med henne. Mammas fina lilla tjej. Imorgon är det Felix tur. Då ska han få visa vad han gjort under året. Ska bli spännande. Kim åker hem vid lunch och är sen ledig till på måndag, härligt!

Lukas sover så jag ska passa på att plocka lite tvätt och disk. När han vaknat ska jag ner och hämta paket. Har beställt både doppresent och födelsedagspresent till Felix kompis. Tacka vet jag internet. Man behöver bara klicka för att handla, underbart!




Familjemys

Nu är helgen över igen, men den har varit riktigt bra. Fredagen spenderades med barnen och avslutades med Talang i soffan. På lördagen tog vi det lugnt och umgicks hela familjen. Idag gick vi tipspromenad hela familjen. Jag kom trea!! Och Felix vann barnklassen. Sen gick vi hem och åt lunch. På eftermiddagen kom svärfar och svågern hit och vi åkte till skärgården och käkade glass. Sen handlade vi och åkte hem och käkade pizza på altanen. Det har varit en härlig dag med andra ord. Och vilken värme det var på altanen fast klockan var runt sju när vi åt. Underbart!

Veckan bjuder på två utvecklingssamtal. Alice på tisdag och Felix på onsdag. Sen blir det långhelg, Eltons dop på lördag annars inget planerat. Felix ska på barnkalas på fredag också icke att glömma. Annars lugna gatan.

Barnen då? Felix pratar mest om lego Indiana Jones på pappas dator. Sen längtar han efter sin födelsedag. Han blir snart sju år! Fatta! Sju år, vart tog tiden vägen? Och hur gammal är inte jag haha. Så han planerar inför sitt kalas och funderar på vilka han ska bjuda. Alice går runt och leker med Dutchess och älskling och nya favoriten ketchup (Picachu, hur det nu stavas). Hon fördriver gärna tiden framför filmer, favoriterna är just nu Pettson och Aristocats. Lukas håller på att lära sig skratta, underbart! Underbart är förresten ett ord som Alice använder flitigt. Allt är underbart och när Kimpa kom hem med pizza i torsdags så studsade hon runt och skrålade att det var just det UNDERBART!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Man blir trött av att vara utomhus!

With an ironclad fist I wake up and French kiss the morning

Idag är jag ensam hemma med barnen. Kimpa har åkt till Stockholm och vi saknar honom redan. Han är hemma inatt eller imorgon skulle jag tro. Har haft en härlig dag med barnen. Varit ute och lekt, men fan vad det blåser! Har lovat att se på Talang med Felix ikväll. Han ska få äta ischokladen som är kvar sen i julas. Har även hunnit med att enbart ägna mig åt Alice och hon har varit glad hela dagen. Det svåraste med att vara trebarnsmor är att hinna med alla barnen. Just att kunna ägna sig extra åt varje barn varje dag. Det är inte så lätt vill jag lova. Som i onsdags när jag hämtade barnen på dagis. Alice var nyvaken och ledsen. Felix stod och stampade på parkeringen med en kompis och väntade på att jag skulle komma och bekräfta att dom kunde leka. Samtidigt började Lukas att gasta i vagnen. Fick mer eller mindre släpa hem Alice, sånt är inte roligt. Eller när alla tre vill ha uppmärksamhet samtidigt. Men jag försöker att få en stund varje dag som jag ägnar åt enbart en i taget.

Annars är det lugnt, har haft ett par träliga dagar men nu känns det bättre. Självrannsakan är nyttigt men självinsikt är inte alltid roligt. Har börjat med lite diet oxå. Igen...jag vet men det behövs ju. Har powerwalkat med Lukas och Snabba cash i örat och dragit ner på mat och uteslutit socker. Det går riktigt bra än så länge. Började i tisdags och har redan tappat 3 kilo! Jag vet att det låter otroligt och det är det oxå, men jag misstar mig inte utan har vägt mig på samma ställe, samma tidpunkt och så. Brukar gå bra i början för mig. Har ju många öveflödskilo och då rasar dom fort, det i kombination med mindre mat och amning ger ett sånt resultat. Vilket är bra för då får man ju blodad tand.

Annars är det lugnt. Mamma kommer över med fika efter jobbet så jag får lite sällskap. Nu ska jag byta poopblöja på mellan.

Trevlig helg på er!

Helgen

Det var ett tag sen jag skrev nåt. Har varit ett par hektiska dagar, eller det kanske är att ta i. Men dagarna fyller ju sig själva som sagt. I torsdags kom Tina hit och jag, Kim och Lukas drog iväg till Stockholm. Stannade och åt mat i Karlskoga och köpte godis och skruvar i Öret. Var framme i Stockholm vid fem, mötte upp Kims familj och fick nyckeln till vårat rum. På kvällen åt vi middag tillsammans på gården där vi bodde. Sen gick vi in på rummet och såg på tv en stund innan vi somnade. Och jag sov som en prinsessa! Lukas vaknade vid tretiden och åt lite sen somnade vi om båda två och vaknade igen strax innan sju. Det var helt underbart. Längesen jag sov så gott och ostört. På morgonen åt vi frukostbuffé allihop. Sen var det dags at åka till kyrkan.

Begravningen var väldigt fin. Kims morfar höll ett tal framför kistan och det var så fruktansvärt sorgligt men fint så klart. Efter maten och fikat åkte vi hemåt igen. Stannade i Arboga och käkade annars åkte vi raka vägen. Det är inte speciellt långt till Stockholm ändå. När vi kom hem så kramade vi barnen och jag och Felix åkte iväg till Hult och tittade på majbrasan.

I lördags var jag hemma själv med barnen eftersom Kim var borta. Var så trött så jag sov middag samtidigt som barnen på kvällen blev det Avatar. Igår var vi hemma hos svärfar och grillade och umgicks. Kim tog med yxan till skogen och började på en koja till Felix så han var mycket nöjd.

Idag är jag hemma med Lukas och Alice. Ska ut och äta med tjejerna ikväll, styrde upp det i lördags när jag var ensam och miserabel haha. Ska bli härligt att få träffa dom och snacka lite. Mina fina flickor ♥

Vill skicka en stor kram och ett stort tack till våran underbara kusin och kompis Tina som tog hand om våra barn så vi kunde åka iväg. Barnen var mycket nöjda med helgen. Tina har lekt med dom och haft skoj. Tack vännen, vad gjorde vi utan dig?






Felix farmors faster har gjort en OS mössa till honom och han är mycket nöjd!


RSS 2.0