Inlägg 6 Min dag

Dagen började runt sex då Lukas väckte mig. Jag brukar alltid ge honom nappen så han ligger kvar och myser en stund alternativt somnar om, så även idag. Pallrade mig upp vid halv sju och gick in och väckte Felix. Dukade frukost till Felix och packade ner frukt i hans väska. Tog upp Lukas, gav honom en ny blöja och nya kläder. Alice kom upp och joinade oss. Fick iväg Felix till skolan. Gav de två andra barnen frukost och pussade mannen hej då.

Satte på tv:n till Alice och gick och tog en dusch. Gav Alice kläder och tog med henne till dagis. Kom hem och lade Lukas att sova. Åt frukost framför tv:n. Satte igång och pluggade. Lukas vaknade och fick lunch och ny blöja. Lagde lunch till mig själv som jag åt (Nähä?!). Pluggade lite mer. Lekte och myste med Lukas (man får passa på). Lade Lukas. Hämtade barn på dagis/fritids. Hem och gav Lukas mellanmål. Plockade disk, tvätt och lagade mat. Fick hem en migränsjuk man som jag bäddade ner i sängen. Sen på kvällen var det plock, blöjbyten, vällingskakning. Lade först Lukas för att sen lägga Alice. Kom på efter ett tag att jag måste ha glömt att ge Lukas en ny nattblöja. Hade precis tömt blöjhinken innan jag satte på honom pyjamasen och den var fortfarande tom. Gick in till honom och fick konstaterat att så var fallet. Han var fortfarande vaken och glad så det var bara att byta blöjan. Lite disträ så här på kvällskvisten. Nu har jag lagt Felix med. Kimpa är uppe och tror att han ska bära ved....får nog sätta stopp för det.

Fick smått panik för en stund sen då Cocos hade en mus som sprang runt överallt. Ville inte gå ner från min stol. Familjen kaos, yes! :)

Nu ligger kidsen, min dag är slut men min kväll har börjat. Allt är klart inför morgondagen. Nu blir det en clementin eller två. Inga serier på tv idag så det lutar åt ett spännande avsnitt av Dexter! Först bära in lite ved.


101130

Idag är det kallt ute! Fiii faan så kallt! Jag är en riktig fryslort! Det kan man inte tro, eftersom jag har mycket fett som skyddar. Men det hjälper fan inte kan jag säga. Jag fryser så jag nästan grinar. Samma sak inne. Jag har på mig två tröjor varav en stickad och tofflor. När jag går och lägger mig på kvällarna så har jag på mig mjukisbyxor eftersom jag fryser så. Kan inte elda heller eftersom vi har för lite ved inne. Veden vi köpte i år är inte lika bra som förra året. Den här är lite fuktig och måste ligga inne minst ett dygn om det ska gå och elda med den. Lyxproblem jag vet!

Vi åkte aldrig och kollade på svärfar när han dansade i söndags. Han ringde hit och förbjöd oss att åka. Det snöade som bara den längs vägen och han tyckte inte att det var värt risken bara för att se han dansa. Det hade han ju rätt i. Så vi blev hemma hela söndagen. Kimpa hade köpt skattkistor med godis till barnen. Så vi satte på Toy story 3 som vi alla såg tillsammans. Utan Lukas som låg och sov. Sen bjöd vi över mamma på adventsfika.

Igår var jag på brukarrådsmöte på dagis. Annars är det väldigt lugnt. Veckan bjuder inte på några överraskningar heller. Blir lite mer happenings till helgen, annars lugnt.

Som ni säkert vet vi det här laget så är jag en seriejunkie! Speciellt serier på dvd eller blu ray det är grejer det. Skulle vilja tipsa er om Dexter! Den är lite annorlunda. Inget gulligt alls. Handlar om en csi agent som är seriemördare. Man får följa ett fall per säsong. Inte per avsnitt som i många andra serier. Det är väl en av sakerna som gör serien så spännande. För det är den verkligen. Så sjukt spännande. Man sitter som på nålar ibland. Vi började se den för ett år sen ungefär och de första avsnitten var lite sega men sen jäklar. Dexter for the win!

Kimpa sa att det fanns kort i kameran som var värda att se. No shit Sherlock! Mina fina killar ♥





(om man bortser från att Lukas dreglat som en gnu och blivit smutsig)


Inlägg 5 Vad är kärlek?

Det är sensommar, året är 1998. Det är första dagen i skolan, jag har precis börjat i andra ring. Jag har spenderat i stort sett hela sommaren med min pojkvän Kim. Vi har t.om hunnit förlova oss. Vi hade bestämt att vi skulle ses efter skolan. Skoldagen lider mot sitt slut och jag ringer för att kolla vart Kim befinner sig (eller om han ringer mig). Han berättar att han slutat tidigt, redan efter lunch. Så han har passat på att åka hem med en kompis och hans mamma (Kim bodde fyra mil från skolan). Jag sa att vi skulle ju ses. Jo det visste han, men det mer eller mindre bara blev så att jag hoppade in i bilen och åkte hem berättar Kim. Vi avslutar samtalet och jag känner mig lite besviken. Jag går till bussen och åker hem.

När jag kommer hem så lägger jag mig på sängen framför tv:n en stund. Det regnar ute och jag har ändå inget bättre för mig. Jag hör hur det knackar på dörren, så jag går och öppnar. Där ute på trappan står Kim. Han är blöt som en katt. I sin hand har han en dubbelnougat. Jag släpper in honom. Han berättar att han haft dåligt samvete för att han åkte hem. Sen berättar han att han åkt med skolbussen som vänder om i Gullspång för att hälsa på mig. Han berättar att han hade 9,50 i plånboken. Han gick till kiosken i Bäckislava och köpte en dubbelnougat till mig (mitt absoluta favoritgodis). Han ger mig nougaten och det visar sig att den redan är öppnad. "Jag blev såå sugen" säger han. Han har alltså åkt till mig, gått en bit i regnet, spenderat sina sista pengar på att köpa nougat till mig som han sen blev så sugen på att han öppnade och tog ett bett av.

Jag behöver väl inte berätta att jag fullkomligt smälte! Den mannen! Redan då! Det här är det mest romantiska han gjort för mig. Eller det är det såklart inte men jag vill komma ihåg det så. Jag kommer aldrig att glömma den här historien.

Det här det är KÄRLEK för mig!

Hemma och skrotar med kidsen i vanlig ordning

Idag har jag varit hemma själv med kidsen hela dagen. Kimpa är på kryssning och har det gott. Nej jag är inte bitter, men jag saknar hans sällskap. Fick ingen sovmorgon imorse men det trodde jag inte heller. Pallrade mig ur sängen strax innan sju skulle jag tro. Lade mig på soffan med Alice en stund. Felix kom och joinade oss, mysigt men trångt. Hörde hur lilla Kewitz började babbla inne i rummet och pallrade mig dit. I lagom tid för en bajjblöja. Ja ni hör ju! Men vi har haft det mysigt. Tog en promenad ner till affären och köpte lördagsgodis till barnen och fika till morgondagen. Det var rätt kallt ute och Alice grät lite på vägen hem. Har faktiskt inte bakat nåt lussebröd än. Inte fått upp några stakar eller stjärnor heller tyvärr. Men däremot bytt till julgardiner i alla rum utom i vardagsrummet. Kunde inte skruva loss där eftersom skruven satt för nära väggen. Så det sista lämnar jag till Kimpa. Han får ta tag i det imorgon. Det kommer nog att glädja honom (eller inte).

På eftermiddagen kom en kompis till Felix hit. Det har verkligen varit en lugn dag. Trodde ett tag att jag skulle behöva slita av mig håret pga Alice men det gick bra. Hon brukar riva ut jord ur Felix blomkrukor. Likadant idag och jag kommer in och tar henne på bar gärning. Då vände hon ner ansiktet i pallen och skäms.

-Vad gör du?
-Jag river ur jord
-Får man riva ur jord?
-Nej
-Varför gör du det då?
-Jag ska inte göra det nåt mer. Jag bara skojade!

Sen var jag körd. Första gången hon sagt att hon skojade. Jag började ju så klart att le. Skitunge! Nio gånger av tio är hon bara gullig trots att hon målat på två bord med bläck (!) i helgen. Hittade även min kräm som varit borta. Lukas sket ner sig och Alice som alltid ska vara med och kolla drog pallen till skötbordet. När jag sen skulle lyfta bort pallen så stod det en burk med hudkräm där på golvet. Härlisch!

Nu ska jag se nån film eller serie. Om 2-3 timmar kommer min man hem ♥

Vad gör ni i helgen? Och hur firar ni första advent?






Alice älskar att snosa i kaninens skrev haha




Inlägg 4 Det här åt jag idag

Till frukost imorse så åt jag det gamla vanliga. Filmjölk med havrefras. Sen åt jag en clementin. Till lunch åt jag en jättegod linssås som jag kokat ihop till det åt jag spagetti. Underbart gott. Felix åt som en gris, ja mer än mig. Kul! En till clementin och sen havrefras med mjölk nu på kvällen. Roligare än så blir det inte. Inte för mig iaf :)


Inlägg 3 Mina föräldrar

Mina föräldrar heter Jan och Anne-Marie. Pinsamt nog så vet jag inte vilket år de träffades. Men jag vet hur dem träffades, alltid något. Min mamma hade flyttat från Stockholm för att jobba på Epa Tempo här i Kristinehamn. Hon jobbade tillsammans med min farmor som presenterade mamma för min pappa. De började dejta och på den vägen är det. De fick min storebror, gifte sig, köpte hus och sen fick de mig.

Min pappa är ju död som ni vet. Men jag tänker ändå skriva om hur det var när han levde. Mina föräldrar är världens bästa så klart. De har alltid ställt upp på mig. Jag är bortklemad och har mer eller mindre alltid fått som jag velat. De säller som sagt alltid upp. De har hjälpt mig och Kim ekonomiskt hur många gånger som helst. De har betalat en del av våra semestrar, bilbarnstolar you name it. Man behöver inte ens fråga utan de erbjuder sig. Jag brukade säga att jag skulle låna pengar, men pappa kunde aldrig ta emot pengar från mig. Dom få gånger jag skulle betala tillbaka så bad han mig behålla pengarna. Min pappa brukade komma hem till mig med tv tidningen och en påse polly. Ville jag ha nåt från affären så var det bara att ringa. Min mamma är likadan. Hon köper en massa kläder till barnen, hela tiden. Går inte en vecka utan att hon kommer hit med kläder till dem. Är det nåt vi behöver så hjälper hon oss gärna. Hon är barnvakt och ja hon gör allt min mamma. Jag och Kim köper oxå en massa saker och kläder till barnen. Men mamma vill hjälpa oss.

Men jag ska inte försköna bilden. Ibland blir jag galen på min mamma och det blev jag på pappa oxå när han levde. Ibland tycker jag att de lägger sig i för mycket. Jag säger vad jag tycker till mina föräldrar. Jag kan bli förbannad och låta hemsk, det är jag medveten om. Men jag säger precis vad jag känner till min mamma. Hon är likadan mot mig. Inget är censurerat. Vi är ärliga och likadana. Men vi älskar varandra ändå. Jag är en ärlig människa, det har jag från min mamma.


Fortfarande minus

Jag har inte skrivit om min vikt och min bantning på ett tag. Det betyder inte att jag blivit en tjockis (för det e jag ju redan hihi). Jag har absolut inte slutat banta. I´m gonna get married! Så tänker jag varje gång jag vill stoppa nåt sött i munnen. God damn it! Jag har losat ett par kilon och fler ska det bli. Har inte följt Biggest loser men såg lite på finalen och man blir sjukt inspirerad. Det går om man bara vill. Det SKA gå!

Ikväll är det Robinson, typ det som händer. Fick ett paket från Lindex idag med massa fina kläder, här om dagen ett från H&M. Igår kom det även en massa Newbody. Så nu har vi en massa kläder i skåpen. Speciellt kidsen!

Nu pratar Kim om magsjuka jobbarkompisar, fy fan säger jag bara. Nu kör vi på Robinson istället.

Ha det gott!

Kväll!

Kokar soppa (redd grönsakssoppa) och snart ska jag stoppa in brödet i ugnen, blir en härlig middag. Skönt nu när det är så jäkla kallt ute. Blåsten gör ju att det blir vidrigt kallt. Barnens dagis har fått påbackning. De har hållit sig inne i ett par dagar nu och endast varit ute korta stunder. Detta har gjort vissa föräldrar upprörda. Jag tycker väl egentligen att man ska gå ut en stund varje dag med kidsen. Men deras gård är ett riktigt blåshål. Det är öppna ängar brevid och blåser jäkligt mycket. Jag förstår personalen, det är omänskligt och barnen gråter på gården. I will cut them some slack! Man gör så gott man kan sa som en av personalen sa till mig.

Nu är Kimpa på väg hem och middagen ska serveras. Har en hungrig son här hemma som varit i ishallen och åkt skrillor idag. Från en sak till en annan. Var och hälsade på nyfödda Julia i måndags (kunde inte hålla mig längre). Hon var söt som socker och liten som bara den, bebisar är ju det. Jag är oerhört glad för deras skull. En dotter! Paradiset! Min egna dotter var inte så populär här hemma imorse. Skulle ta fram min nya hudkräm för att smörja in mig. Den stod inte i badrumsskåpet. Fanns ingenstans. Alice har tagit den och lagt den nånstans eller gett den till lillebror som i så fall slängt den i blöjtunnan. Lagom irriterande så där på morgonen. Efter ett tag hittade jag reservkrämen. Från Lidl gömd i ett skåp i köket. Den är som idominsalva, men jag smörjde lite och torkade bort överflödet så vart det okej sen. Note to self och alla er andra: Köp aldrig Cien hudkräm! Var Kim som gjorde det en gång och det ska han sent få glömma haha. Allt på Lidl är fan inte bra. Mjölk och cholkad funkar dock haha.

Imorgon åker Kimpa iväg på kryssning. Så jag är hemma själv med kidsen till sen lördagkväll. På söndag blir det nog advenstumgänge med svärfamiljen. Svärfar ska ha dansuppvisning, sånt får man ju inte missa :) Ska försöka mig på att leta upp stakar och gardiner ikväll med. Mys!

Dag 2 Min första kärlek

Att välja ut en person här tycker jag är lite svårt. Första killen jag var kär i hette Tommy. Jag var fem år, han blödde på läppen och mitt hjärta led med honom och sen blev jag kär. I en kvart. Så jag väljer att berätta om min första riktiga pojkvän. Med benämningen första killen som jag blev kär i där kärleken var besvarad.

Jag var 15 år och han hette Rickard. Rickard var några år yngre än mig. Han bodde i en annan by men var hemma hos sin pappa (min granne) varannan helg. Rickard hängde ofta med en kille som var kompis med mig. Jag hade aldrig brytt mig om R förut men sommaren /hösten 96 förändrades det. Jag började fatta tycke för honom. Han var söt och ganska rar. Ganska snart stod det klart att han oxå var intresserad. Men det var segstartat. Jag var ovan med killar och blyg som få. Tillslut blev vi tillsammans och träffades då och då varannan helg. Däremellan pratade vi i telefon med varandra. Jag och R umgicks sällan ensamna utan hängde tillsammans med gänget här i Bäckislava. Varje gång han åkte hem så värkte det i hjärtat på mig. Jag ville så mycket mer än jag vågade. Jag har alltid varit blyg när det kommit till killar. Men han fick alltid en avskedspuss och kram innan han åkte. Vi hängde ihop i några månader. Sen blev jag kär i en annan kille som gick på samma skola som mig. Men jag fortsatte att träffa R för jag gillade ju honom oxå. En dag urartar ett bråk mellan oss tjejer i byn. Rickard hänger just då med dom jag och några av mina kompisar är osams med. Samtidigt är det en tjej från grannbyn här på besök hos tjejen (M) vi bråkar med. M ber Rickard och den här tjejen att hångla framför mig för att såra mig. Detta sker och jag blir väldigt sårad. Bråket fortsätter. Dagen efter sitter jag på mitt flickrum och grinar i tre timmar.

Det blev aldrig han och jag igen. Jag träffar en ny kille som jag blir kär i och som sårar mig ännu värre. Rickard gör några tappra försök några månader senare. Sista försöket gör han strax innan jag träffar Kim. Jag känner inte den här killen längre. Men han bor inte långt härifrån. Träffade honom på krogen för några år sen och då fick jag en kram. En annan tid, ett annat liv men ack så allvarligt då.

Show me heaven

Har haft en härlig helg. I fredags kom Kimpa hem och han möttes av kramsugna barn och en kramsugen sambo oxå om jag ska vara ärlig. På fredagkvällen såg vi Grey´s som jag spelat in. På lördagen kom svärfar förbi på en fika och sen kallade vi in mamma som barnvakt. Tog med oss Felix och Alice till lek och buslandet i Örebro. Åt lunch på Max i Karlskoga. Äntligen så provade jag på en fajitasallad. Den var faktiskt helt okej. Salsan var sjukt stark men annars god. Mycket godare än Donkens sallader om man säger så. Lekte ett par timmar. Hade jättekul men fick rätt ont i knäna. Efteråt åkte vi till Marieberg och tydligen befann sig de gamla Idoldeltagarna där. Handlade lite kläder till kidsen. Måste lugna ner mig. Har beställt kläder från H&M och Lindex inom loppet av några dagar. Men det är ju såå kul att shoppa! Köpte en superstor godispåse som kidsen fick snaska i baksätet. Men de somnade ändå. Lördagkväll bjöd på ett spännande Dexteravsnitt.

Igår var vi hemma och skrotade halva dagen. Sen åkte vi iväg på Felix simskoleavslutning. Barnen fick visa upp vad de hade lärt sig. De sänkte botten på bassängen så den blev lika djup som den stora och sen fick barnen simma. Felix simmade igenom hela bassängen själv. Vi var mycket stolta! Efteråt bjöds barnen på fika och varsin godispåse. Sen åkte vi och veckohandlade på soop. Såg på Inception på kvällen. Jag somnade direkt och sov igenom hela filmen. Jag har sett den förut som tur är. Sen när vi skulle sova så var jag hur pigg som helst. När jag väl somnade vaknade Lukas och skulle ha välling. Sen vaknade Alice 4.15. Fick sammanlagt 3 timmars sömn i natt, härligt!




Felix gör tummen upp innan han ska hoppa i vattnet






Lukas gillar inte blixten

Har bokat shoppingdag med tjejerna. Åker Lussetåget till Göteborg i år igen :)





Dag 1 Om mig

Jag föddes den tredje Juli 1981 i ett förlossningsrum i Karlstad. Min pappa sa alltid att jag var så tyst när jag kom ut. Jag tittade mest runt (så gott man nu kan kika runt när man är nyfödd). När min pappa åkte för att hämta min storebror hos barnvakten så sa han att han hade fått en liten dotter. Hon ser ut som en fjäril. På tal om storebror en tre år äldre sån hade jag oxå när jag växte upp och en mamma och pappa. Jag växte upp i en villa i Bäckislava. Det bodde en massa barn på gatan där jag bodde. Så jag fördrev de flesta av mina dagar med kompisar. Hängde gärna på brorsan och hans kompisar när de lekte.

Jag började på Bäckhammars skola när jag var sju år och gick där ända tills jag slutade sjätte klass. De första åren gick jag hos en dagmamma. Där vantrivdes jag nåt fruktansvärt. Jag fick sitta i hennes sovrum och leka med en fyra år yngre kille. De hade en leksaklåda som vi fick hålla oss till. När jag började andra klass fick jag sluta där och det var en ren fröjd.

Jag var ganska påhittig och bossig när jag var liten. Jag hade en klubb med mina kompisar. Jag betedde mig som en lärare och läste högt för mina elever och sen fick de rita till det jag läst, frukstund ingick alltid. Kompisar hägrade i mitt liv och jag ville helst inte vara ensam en sekund.

1994 började jag på Djurgårdsskolan i stan. Då fick jag börja pendla med buss varje dag. Väl där så började mitt intresse för killar växa. Jag blev blixtkär i en kille som jag sen hängde och trånade efter de följande två åren. Discon och liveuppträdanden på Saltmästaren hägrade. Och soffhäng hemma hos Jenny som hade en egen lägenhet. Tjejbråk och intriger kantrade vardagen. Jag började umgås med Linda och vi blev som sammanväxta. Vi började hänga efter att ha träffats i Gottbol en hel sommar (hade iof gått i samma klass sen nollan men knappt umgåtts). Nu hängde vi hela dagarna. Gjorde geografiläxa tillsammans och snackade om killar. Hade några pojkvänner (en i taget så klart) och fick hjärtat krossat två gånger.

Började på Barn och fritidsprogrammet på Brogårdsskolan. I samma stund så träffade jag mannen i mitt liv. Vi blev ihop och tog studenten tillsammans. Efter skolan skaffade vi två katter och bodde i en stuga i skogen på svärfars gård. Flyttade in i första lägenheten i december 00. Började på ett projekt och sen jobbade jag även som timvikarie i barnomsorgen. Bytte lägenhet och skaffade ännu en misse. I mars 02 köpte vi oss ett hus som vi flyttade till i juni samma år.

Jobbade ett år på Pennlådan i byn. Sen kom Felix i maj 03. Var mammaledig i ett år och började sen plugga. I juli 07 förlorade jag min pappa. Det var väntat och jag tog det väldigt bra men det var såklart ändå en stor sorg i mitt liv. Speciellt eftersom jag bar på hans andra barnbarn. Alice kom till oss i December 07. Efter att ha varit mammaledig ett år så fortsatte jag med studierna. Slutade i januari 10 och en månad senare födde jag vårt tredje barn. En stor liten Lukas. Nu sitter jag här nio månader senare. Är fortfarande mammaledig. Planerar att börja jobba i vår och vill gifta mig till sommaren. Time will tell!

Julia

Åh nu var det klart! Min kompis har fått en vacker liten dotter. Precis som jag misstänkte. Det är så fantastiskt roligt det här! De hade redan två pojkar så en liten syster passar ju perfekt.

Välkommen till världen Julia! Vi kommer snart och kramar på dig!

ÅH!!!

Jag vet att jag ska hålla mig till listan. Men jag måste skriva om annat först. Det är en mycket bra fredag idag. Min kompis ska äntligen få åka in och föda barn. Hon har gått över tiden i 11 dagar nu. Nu sitter hon hemma med värkar och åker väl iväg idag någon gång. Det är så spännande så jag tror jag avlider! Finns det något roligare och mer fantastiskt än en förlossning? Skulle inte tro det! Jag är mycket säker på att de får en dotter. Men det återstår att se!

Kimpa kommer hem idag och det verkar som att han kommer ikväll och inte så sent. Alltså tidigt nog att barnen hinner träffa honom innan de somnar. Jag hoppas det iaf. Om en halvtimme kommer Felix hem från skolan. Det blir mys resten av eftermiddagen!

Som sagt det är en mycket bra fredag idag!

Lista

Det här är en lite annorluda lista. Man ska alltså blogga om de här ämnena och man tar ett ämne per dag. Jag kör igång imorgon. Sov sött!

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

This nights gonna be awesome!

Eller inte! Min stackars Lukas har blivit sjuk. Han började nyss gasta för sitt liv inne i sovrummet. När jag kom in märkte jag att han var snorig och kändes varm. Gav honom nässpray och en supp. Han skrek som om kniven satt i honom. Men tystnade för att sen börja om. Just nu sover han. Men jag vet hur natten kommer att bli. Inte lätt att vara liten och sjuk. Alice börjar oxå bli snorig och kändes lite varm faktiskt. Så imorgon kanske det är sjukstiga här hemma. Tråkigt eftersom vi tänkt ha kul med kidsen på lördag när Kimpa är hemma igen. Men blir de sjuka så blir de. Man får kurera och ge medicin och spray och vänta ut skiten. Igår hade jag rätt ont i halsen men det försvann som tur var. Än så länge inga vattkoppar, so far so good.

Jag vet att jag har en ganska ickecharmig sida. Jag är lite av en miss know it all aka besserwisser! Jag gillart inte själv men egentligen så menar jag inte att smittra mig över folk eller visa hur bra jag är. Utan jag vill ge råd och försöka hjälpa. Fast det kanske inte verkar så. Jag ser folk som gnäller på FB över hur jobbiga deras läggningar är. Barnen somnar inte och de får ligga brevid i 1-2 timmar ibland. Här hemma funkar läggningarna prickfritt och det är så jäkla skönt för det tar bort mycket stress och gör det möjligt för mig att vara ensam som nu. Jag menar inte att besserwissra mig men jag vill försöka hjälpa dem. Jag vet att det blir vad man gör det till som förälder (iaf mesta delen.) Krånglar man till det så blir det krångligt. Jag börjar med att varva ner dem så gott jag kan. Vi går och gör toabestyr (Alice) sen får hon nattblöja och välling i sängen. Jag läser en bok om hon vill sen så säger vi godnatt. Sen sover hon. Samma sak med Lukas. Han får pyjamas, ny blöja och sen välling. Sen är det tyst. Samma sak med Felix, ingen blöja eller välling dock haha men bok om han vill och sen godnatt. Samma sak när Lukas vilar middag. Då lägger jag bara ner honom och går därifrån. Sen får jag räkna med att gå in och lägga rätt honom och ge nappen nån gång ibland men inte mer än så. Mina barn accepterar det här för att dom är vana med det. Jag har gjort på samma vis sen de var bebisar. Felix kunde vi krångla lite mer med under en period, han var lite av en försökskanin. När vi fick Alice visste vi exakt vad man inte skulle göra. Anledningen till att jag tycker synd om de här föräldrarna är för att jag själv vet hur frustrerad jag hade blivit. Jag hade blivit fullkomligt galen om mina barn hade så svårt att somna. Man är slut som artist på kvällarna och vill bara att de små liven ska somna så man kan få egentid och själv få ta kvällen. Och barn som inte somnar. Ställ lite krav. Visa att nu vänder vi den här trenden nu ska du somna lilla vän. Det är tryggt att somna, vi finns utanför men somna det får du göra själv. Sen får det bli lite gråt, det går över. Ge det en vecka eller så. Var bestämd men lugn. Sen vet jag att det inte funkar på alla barn. En del är särskilt envisa, som min kompis dotter som kräktes i sängen av ren ilska/frustration när hon blev lämnad där. Nu är ju Alice sån att hon hade gärna fått oss att kämpa här på kvällarna. Hon gör sina tappra försök att ta över den här familjen. Försöka duger haha!

Förlåt om jag är en big pain in the ass. Jag vet inte allt, men det här med barn och sömn det vet jag iaf lite om. Jag är ju lite av en rutinhora som ni vet.

Säg gärna emot mig om ni vill. Jag kan ta både ris som ros!

Telefonrelation

Just nu så har jag och Kim ett telefonförhållande. Men det gör faktiskt inte det minsta. Vi för alltid så bra samtal över telefon. Vi kan avhandla en massa viktiga saker på det viset. Vi har bättre samtal i telefonen än vi har öga mot öga. Kanske låter konstigt men så är det. Hemma hinner vi knappt prata med varandra. Man blir alltid avbruten av något av barnen. Nu har vi förvisso inte fört några livsavgörande samtal sen han for till Sthlm utan bara pratat litegrann varje dag. Han jobbar mycket där borta och här går det i ett ända tills barnen somnar. Alice fick prata med pappa och ville aldrig lägga på.

Barnen, finaste små barnen. De är så fantastiska så mina ögon tåras när jag tänker på dem. Alice utvecklas så nu så det inte är klokt. Händer saker hela dagen. Och hennes ögon! Min dotter har de vackraste ögon jag någonsin skådat. Det här är inget skryt utan jag tycker verkligen att hon har det. Stora och bruna med långa tjocka ögonfransar. Här om dagen när det var fars dag så var Felix lite fundersam. Han hade inte köpt någon present till Kim och frågade vad han ville ha. Sen berättade han att han inte hade så mycket pengar att köpa någon present för men att Kim kunde få alla hans pengar. Kim sa att han inte behövde några pengar och fick en puss och kram istället. Lukas har ju varit en guldpojke sen han föddes. Men nu är det liv i luckan. Han gormar på en del och blir frustrerad när han fastnar under stolar och inte får tag på saker han vill ha, lillkillen ♥ Det är ett sant nöje att vara ensam hemma med dom. Även fast man ibland blir lite frustrerad.






Alla barn när de var nio månader.


Lunchkoma

Har just intagit lunchen för dagen. Det är oftast höjdpunkten på dagen. Låter helt sinnesjukt jag vet, men när man går på diet så blir det lätt så. Har en sjuhelsickes mensvärk men annars är allt som det ska. Spelar musik och tittar på Lukas med tindrande ögon. Disk och tvätt har jag redan tagit hand om. Skulle behövas dammsugas lite men annars är det mesta gjort.

Gårdagen gick bra. Hämtade barnen, lagade mat och fixade. Lukas ställde till med ett riktigt bajskalas. Det värsta jag sett under mina sju år som mamma. Det var i hela kläderna, på väggar, golv, på mig ja överallt. Fick slänga in oss i duschen. Sen på kvällen lade jag barnen. Hann läsa för Felix och hade det mysigt i soffan. Sen såg jag klart en film och begav mig till sovrummet för att se D.H och C.T. Somnade dock en del. Ikväll är det Grey´s, bara en sån sak!

Ute är det kallt och vitt. Barnen älskar isen och brukar hopp på pölarna som finns på gatan längs husets södra sida. Alice halkade en del igår och blev ledsen. Sen pratade hon om monster i sin säng och i sitt rum och jag försäkrade henne om att det inte fanns några monster. Det märks att hon blir större hela tiden. Hon pratar mycket och börjar förstå mer och mer. Inte konstigt, hon fyller ju tre år om några veckor snuttan ♥

Ikväll har Felix fotbollsträning annars är det inget på schemat. Ska njuta av mina små hela kvällen lång. När de somnat ska jag njuta av bönderna och doktorerna på Seattle Grace/Mercy west.

Kan numera dra av mig ett par jeans utan att knäppa upp knapparna. Förut satt de väldigt tight. Ett tecken på att lite fett försvunnit från mage och röv *yeay me!*


Standing where you left me

Nu har Kimpa åkt till Stockholm för att jobba. Så nu är jag ensam med barnen till fredagkväll. Känns helt okej, men jag kommer att sakna sällskapet. Blir ju ganska ensamt och enformigt att bara vara hemma med barnen. Ingen vuxen att prata med. Annars är det okej. Det enda riktigt sugiga är att de sa att han inte skulle få vara ledig mer sen. Känns inte kul om han missar lite ledighet i jul för den här sakens skull. Inte värt det om ni frågar mig.

Dagen har börjat lugnt och bra. Lukas har ätit frukost, frukt, sovit förmiddag, ätit lunch och nu leker han brevid mig på golvet. Alice är på dagis och Felix är i skolan. Dagen bjuder inte på några överraskningar eller trodde ni det?? Fan vilken trist människa jag har blivit. Men å andra sidan så ska jag inte vara mammaledig så länge till. Livet får se ut så här en stund till, det gör mig inget.

Sitter och funderar på det här med olika förhållanden. Jag är ju väldigt intresserad av sånt. Tycker att det är oerhört intressant. Känner mig lite missförstådd faktiskt. Av mer än en människa. Kan inte gå in på detaljer eftersom jag har "olämpliga" läsare för just det ämnet. Blablabla.


Finally some wine

Äntligen kväll! Som jag har längtat! Jag är så trött. Det är sviter man får ta när man är ute. Men det var väldigt trevligt igår. Vi bowlade och drack cider sen åkte vi till Jacobs och käkade. Jag beställde en vegetarisk sallad och fick mat för ett helt kompani. Sen drog vi hem till Tina och satt där och drack vin, åt snacks och snackade. Sen drog tjejerna hem och då gick jag och Tina och lade oss och snagglade vidare. Imorse när vi vaknade så åt vi frukost sen kom Kimpa och hämtade mig. Vi åkte och handlade, tvättade svärmors bil och tankade. Sen hem till ett hus fullt av barn, svärmor och svåger. Fixade mat till alla och sen plockade jag tvätt, badade barn och plockade disk i vanlig ordning. Det är otroligt kul att komma ut och träffa tjejerna. Men det är ju inte så att man har någon chans att vila upp sig när man kommer hem. Fullt ös ända tills barnen lägger sig. Men det är sviter man får ta. Nu ska jag se på tv en stund innan jag lägger mig. Kimpa ser på någon halvkass film som jag tackade nej till eftersom jag vet att utgången blir att jag somnar efter tio minuter. Men jag funderar på att joina honom en stund ändå.






Linda med bulan


Födelsedagsbarnet fick presenter


Snacks fanns det gott om


Jag ber Jeanette att göra ett kråmakort och det blir supernsyggt såklart. Svårt att bli annat med henne på kort



Tack tjejer! ♥

Happy!

Känner mig så lycklig idag! Finns så mycket att glädjas över. Livet är fantastiskt! Jag ska träffa tjejerna idag, jag har fantastiska barn och man. Världens finaste vänner. Och sen har en kompis gått och gift sig. Jag visste att dom hade pratat om att gifta sig men det kom ändå som en överraskning. En mycket glad sådan! och Alexandra ska snart in på BB och få ett tredje barn. Linda ska oxå få en till vad det lider. Ja det finns mycket att glädjas åt helt klart.

Idag är Kimpa iväg och tar upp båten. Bättre sent än aldrig eller vad säger man? Vi har inte åkt med den en enda gång i år. Hoppas vi får träffas lite idag innan jag åker. Sover över hon Tina så vi ses imorgon igen om inte annat.

Vill tacka igen för alla peppande kommentarer. Jag blir så glad när jag ser era avtryck. Tack!

I won´t quit!

Vill först börja med att tacka för alla era fina kommentarer! Ni är världens bästa. Tack! ♥

Klart att jag ska fortsätta kämpa. Det är ju bara att låta bli att stoppa in mat och gott i truten. Låter ju inte så svårt egentligen. Man ska inte ge upp så enkelt är det. Trägen vinner. Den här trägen SKA vinna!

Min mamma ville peppa mig och gav mig ett fint pris om jag går ner 10 kg. Min sambo vet hur gärna jag vill gå ner i vikt så han gav mig ett ännu bättre pris. Och ja ni hade alla rätt. Han sa att om jag går ner 20 kg så ska vi gifta oss! Och nej han är inte ytlig. Han är van att leva med en tjockis men han vet att jag så gärna vill gå ner i vikt och han vet att jag ännu hellre vill gifta mig. 20 kg är inte småpotatis men ingenting är omöjligt. Så varje gång jag blir sugen på att stoppa något i munnen så tänker jag på detta och då är det ännu lättare att låta bli. Finns inget jag vill mer än att gifta mig med min fina man.

I helgen kommer jag att unna mig lite vin men snacksen får jag ge fan i. Samma sak med farsdagstårta. Förlåt att jag tjatar om allt ätbart men det är tamefan omöjligt att inte göra det. Man måste ju hela tiden tänka på vad man ska och inte ska äta.

Det blir en lugn helg. Imorgon ska jag träffa tjejerna för bowling, vin och babbel. Annars blir det riktigt lugnt. Ska förbereda inför veckan. Kimpa åker bort så jag blir ensam nästa vecka. Kan vara skönt att ha vissa saker klara då som handling, städning mm.

Bjuder på några bilder på min minsta goding




Det händer mycket med Lukas nu. Han ställer sig upp överallt, med hjälp av stöd såklart. Fina lilla prutt.

I´m not afraid to take a stand

Idag har varit en mindre bra dag. Men bara mindre bra. Det är dumt att klaga, det ska man inte göra i onödan. Man ska känna att man lever så ere bara. Nu väntar jag bara på att det ska bli kväll så barnen kan gå och sova. Lukas börjar bli trött och gnäller en del. Han har aldrig ställt några krav på mig men jag märker att han börjar bli mammig och ska gärna hänga efter mig. Så är det ju när de blir nio månader. Han har börjar vakna en del på nätterna så jag gissar på att han sover lite för mycket om dagarna.

Bantningen börjar bli jobbigt. Eller inte jobbig kanske men ibland är det svårt det är det. Det är en riktigt lång kamp. Men jag tänker inte ge upp, det tänker jag inte. Fan heller! Jag ska ha mindre äckligt fett på kroppen när den här resan är över det ska jag. Om jag går ner i vikt så kommer kanske en fantastisk sak hända. Jag har ett mål med det hela och det målet vill jag inte missa för något i världen. Nej mer motion och fortsätta kämpa. Livet är en kamp god damn it!

Nu ska jag börja på att lägga barnen. Ett efter ett, sen blir det Robinson och en banan.




Lack of music

Känner enorm frustration. Kimpa har installerat om min dator och satt in windows 7 igen. Men han har inte installerat drivrutiner till ljudkortet. Vilket innebär att jag inte kan lyssna på Spotify. Jag vet att det låter löjligt men det förstör verkligen mitt humör. Det här kommer att låta ännu löjligare men jag kan knappt blogga utan musik. Varje gång jag skriver ett inlägg så sätter jag på en favoritlåt och höjer volymen. Älskert! Får nöja mig med crapy megapol ifrån köket.

Det snöar fortfarande ute. Jag tänker inte vara en av dem som klagar på snön. Mina barn är lyckliga och det nöjer jag mig med. För mig får det gärna vara snö. Gick till boden och rotade fram två pulkor förut innan Alice skulle till dagis. Men Lukas tippade så han landade med ansiktet i snön. Det var en ny erfarenhet för lilleman. Satte honom i vagnen istället. Fick pulsa till dagis och när jag kom ut på dagisgatan så hade de plogat. Svinhalkigt var det. Höll på att dra mig tre ggr men som tur var så höll jag hårt i vagnen.

Igår var jag på styrelsemöte och i måndags hade jag ljusparty. Mina fina vänner handlade en del så att jag fick ett fint presentset. Vi bestämde oss för att gå ut och bowla och sen dricka vin på lördag. Mycket trevligt! Sen på söndag är det fars dag. Då ska jag fira min fina man (trots att jag inte har Spotify). Han är en fin pappa och jag älskar att skämma bort honom.

Igår var Alex här på en fika. Hon ska snart ha bebis. Idag har hon gått över tiden två dagar. Ska bli så kul att se vem det är som bor därinne♥

Min dotter är tydligen något av en Picasso. Mamma är mycket stolt :)





Kampen går vidare

Måndag igen. Idag gör jag iordning lite inför kvällen. Ska ha ett ljusparty som ni vet. Har bakat ännu mer och ska snart städa. En underbart god soppa kokar på spisen. Jag älskar soppor! Det har jag alltid gjort. Dagmamman jag gick hos när jag var liten var snål och lagade ofta soppa. Antar att viss av min soppförälskele kan skyllas på henne. Snart vaknar lilleman och då ska han få lunch. Det behöver små växande pojkar ♥

Ställde mig på vågen imorse och jag har gått ner 3 kg sen jag startade min diet. Kunde ha gått ner mer men har inte motionerat ett endaste dugg. Men tre kg är bra och jag är glad att vågen pekar neråt. Jag är inte längre hungrig så där som man kan vara när man bantar. Jag känner mig nöjd efter mina mål och jag klarar kvällen på enbart en morot eller en banan. Igår såg vi på film jag och Kim. Han hade god choklad och godis och jag åt en morot men jag led inte för det. Men visst kommer det att komma tuffa dagar men man får ta en dag i taget och kämpa. Jag har ett mål med det här och det är ett fantastiskt sådant.

Wish me luck!





Ännu en outsvävande helg

Läser att de gripit den nya lasermannen i Malmö. Jag hoppas verkligen att de har rätt person! Då kanske de här vansinnesskjutningarna kan få ett slut. Otäckt och hemskt, men en jäkla tur att det ändå gått "så bra" som det gjort. Ska följa vad som händer. Snart lär det väl stå klart om han är rätt man. Men gripen på sannolika skäl talar ju för sig självt. Fallet om Elin Krantz lades ju på is, eller inte is men det har stått dåligt i media om vad som händer. Klart är att hon oxå blivit våldtagen och häktat sitter Ephrem Yohannes, rätt jäkla skyldig. Tur att det finns kameror på spårvagnar om man säger så. Samma sak när Engla mördades. Vilken tur att en man fått en kamera som han var ute och testade. Han fick bilder på både Engla och Anders Eklunds bil och de kunde lösa fallet fort. Och det framkom att han även mördat Pernilla Bengtsson i Falun.

Vi har haft en lugn helg. Igår var vi enbart och handlade och sen bakade jag en del. En misslyckad herrgårdskaka. Den var inte färdiggräddad. Sen skulle den delas och sen skulle det vara vaniljsås mellan de olika lagren. Haha vilken katastof, slutade med att jag fick karva ur mitten så att den såg ut som en stor munk. När jag hällde på sås så åkte den i hålet i mitten. Men jag fixade det med. Tog med den till svärfar idag och bjöd bort halva. Sen bakade jag och Felix en rulltårta med chokladsmörkräm. Den smakade fantastiskt! men jag tog med den till svärfar så den är slut. Så jag får baka nåt nytt tills imorgon och ljuspartyt. Jag smakade enbart en bit på varje kaka. Perfekt att baka nu när man håller tillbaka. Då kanske det blir något över som man kan frysa in och sen ta fram när man får besök.

Idag var vi som sagt hos svärfar. Dit kom även Kims syster med pojkvän och Kims bror. Var min idé att vi skulle åka och träffa dem. Saknade dem en del. Har inte träffat dem på länge. Svärfar jobbar ju halvt ihjäl sig borta i Sthlm så det blir inte mycket tid över. Men nu äntligen. Vi åt lunch och fikade. Alice glömde att gå på toan och kissade ner sig i farfars trappa. Inte så smidigt för det var ju i halva hallen sen, så kan det gå.

Nu sitter jag hemma med de små barnen. Kimpa och Felix är på badhuset. När de kommer hem ska jag börja med middagen. Idag blir det lax!

Kylskåpsråtta

Äntligen är det fredag igen. Skön känsla! Härligt att ha familjen samlad. Iof har jag haft Kimpa hemma sen i fredags, eller ja han har jobbat tordag och fredag denna vecka. Idag har jag haft kidsen hemma. Vi har lekt och tagit en promenad till affären. Ska snart börja med middagen här hemma. Har funderingar på hur vi ska tillbringa helgen men inget är bestämt.

En av de anställda i affären trodde att det var dags för en fyra. Så jag blir och mer övertygad om att jag gör är rätt. Jag blir inte sårad när folk frågar. Jag skrattar och säger att det bara är mat och godis därinne. Precis som jag säger till barnen. Gör mig inget alls, jag förstår varför dom frågar om man säger så.

Får snart sätta hänglås på vårat kylskåp här hemma. Inte för min skull men för Alice däremot. Hon går i kylskåpet hela tiden. Jag är noga med måltiderna här hemma och severar dem så mycket mat att hon inte behöver bli hungrig mellan varven. Men hon äter några tuggor och så är hon hungrig en kvart senare. Men det ska vi ta ur henne, här gås det inte i några kylskåp. Hon och Felix är så olika. Han går fortfarande inte i kylskåpet om det inte är så att han ska dricka vatten och då säger han alltid till. Vi har sagt åt honom att han inte behöver det, han får dricka hur mycket han vill men nåt småätande blir det inte. Frukt kan man få ta men inte precis innan maten. Men Alice hon går där stup i kvarten. Man blir tokig på henne som så många gånger annars :)


Alice är halloweenmålad precis som storebror




Lillebror får en puss på kinden (händer inte så ofta)

Igår var Felix på sitt första disco. Stort! Det var halloweentema så han var utklädd och fixad. Han åkte dit med två kompisar och jag och Kim hämtade killarna på kvällen när de skulle hem. Killarna satt i baksätet och pratade om spöken och olika saker. Det är så otroligt kul att lyssna på deras resonemang. Sötrövar!

Kvällen!

Äntligen kväll! Finns ingen bättre tid på dygnet. Man börjar varva ner, lägger barn, ser tv och njuter och sen har man förhoppningsvis en god natts sömn framför sig. Lovely! Den här dagen började tidigt, redan vid fem imorse. Då kom Alice upp. När hon kommer upp så knallar jag upp ur sängen och följer med henne ut. Alltså ut i huset. Vi brukar sätta på barnkanalen och sen lägger jag mig hos henne i soffan. Det här är något vi har sysslat med sen vi ställde tillbaka klockan. Vanligtvis så kommer hon upp runt halv sex men inte imorse. Barnkanalen hade inte ens börjat sända när vi gick upp. Så jag tog med mig Alice till hennes säng och försökte få henne att somna om, men icke. Låg och hade det mysigt tills klockan var tillräckligt mycket för att sätta på tv:n. Anledningen till att jag går med henne är för att Lukas och Kim ska få sova, eller snarare Lukas eftersom inget väcker min käre sambo.

Vi har haft en lugn dag, eller ja en del röj har det ju varit i vanlig ordning. Vi har handlat lite annars inget utsvävande. Skulle bara ha litegrann så vi handlade på Lidl. Lidl är billigt! Det är ju bra men jag är inte överväldigad, det är jag inte. Gillar inte deras kassasystem och nej jag har aldrig vant mig eftersom jag så sällan handlar där. Packa i ett fönster liksom? Nu vet jag att om man är snabb så kan man packa i kassan men det är inget för en rookie som mig. Men mjölken kostar 6,75 det gillas!

Idag lagade jag en pastagratäng med kyckling, purjo, tomat och ricotta. Den blev populärare än gårdagens mat. Mamma kom förbi så jag fick i henne lite mat med. Kan ju säga att maten knappt går åt här hemma. Kim äter inte så mycket, jag inget och kidsen petar i sig litegrann. Igår fick jag tre matlådor över och samma idag. Det fick jag frysa in. Bra att ha när inspirationen tryter. Ni kanske tycker att detta plötsliga matintresse verkar knepigt när jag bantar. Men det är inte för min skull om man säger så. Jag äter det inte. Sen är det kul att variera sig.

Just nu är Felix på fotbollsträning, Kim lagar bilen och Alice och Lukas leker på golvet. Hon testar alla gränser just nu. Kan inte ens skriva alla djävulstyg men många är dem. När jag sen visar att det är allvar börjar hon gråta. "Mamma kan du sakna mig"? Så säger hon när hon vill få kram sen "mamma du är jättesnäll". Men jag var tvungen att säga till på skarpen för det var inga bustrick om man säger så.

Planerar för en väldigt rolig grej. Kan inte avslöja nåt här än, men det kommer kanske såsmåningom.

What to eat?

Lagade detta till middag idag:





Kim tyckte att det var ganska gott men barnen var ju misstänksamma. Felix ojade sig bara han såg tallriken. Jag vet att jag var kaxig och skrev att mina barn åt allt. Det gjorde dom snarare när de var små. Men de är relativt duktiga på att smaka och tycka om. Men Felix är väldigt skeptisk innan, ibland blir han överbevisad och sånt är kul. "Mamma det är mycket mat jag tycker om. Köttbullar, pannkakor, pizza och tacos tycker jag ju om". Ja men sånt kan man ju inte äta varje dag. Däremot älskar han maten i skolan. Den är supergod, så god att han tar om. Sånt händer inte ofta när det gäller Felix. Barn gillar att kunna identifiera sin mat. Var sak för sig och inga grytor eller så. Men det är svårt det här med mat ibland. Vad ska man laga? Sen ska det ju ätas hela tiden åt höger och vänster och jag äter inte kött, ja ni hör ju själva, det är inte helt lätt.

Nu skulle jag vilja ha eran hjälp. Vad brukar ni laga för mat? Vad är gott? Mindre gott? Barnens favoriter? Recept? Jag vill ha allt!


Det kortaste strået

Buzzador i all ära. Men Kimpa är medlem på en liknande sajt. Det här fick han i posten idag. Gott för honom! Tur i oturen att det kom till honom och inte till mig som bantar haha.



Annars är det en lugn dag här hemma. Har precis hämtat hem trollen från dagis. Felix skulle promt iväg idag trots att han har lov. Nästa moment på schemat är mellanmål. Ikväll är det massvis på tv:n, det duger för mig.

Jag inser att jag är tråkig och enkelspårig. Skulle gärna vilja umgås med mina fina snart. Men alla har fullt upp, sånt är ju livet. Men den som väntar på nåt gott........

RSS 2.0