Jag är för fet för ett fuck

Vet att jag var kaxig och sa att jag blev frisk så fort. Tji fick jag. Har åkt på jordens förkyldning. Slem, snor och halsont. Nätterna och mornarna är värst. Pumpar nässpray som en galning. Åh vilken bra uppfinning! Bara ett par sprut så är allt snor väck, me like! Kallt är det oxå. Funderar på om jag skulle försöka mig på att tända en brasa. Skulle vara riktigt skönt.

Annars är det lugna gatan. Plugg annars lugnt. Är så glad att jag har min familj. Tre underbara, fina barn och en fantastisk man. Mina små hjärtan. Vet att jag inte skriver så mycket om Lukas. Han hänger mest med och har gjort sen han föddes. Men han börjar ta plats han med, och det är roligt att se. Han testar sin röstkapacitet hela dagarna och skrålar högt. Det här med att ha barn olika åldrar är oxå härligt. En skolkille med allt vad det innebär, en treåring som hela tiden lär sig nya saker och en Lukas som fortfarande är väldigt liten. Alla tre är som små karameller som vi kan suga på. Det är så roligt! Det är spännande, speciellt med Felix och det här med skolans värld. Jättekul! Vet att det kanske låter präktigt men jag menar varenda ord. Aldrig att jag skulle försköna något, sån är inte jag.

Så bara för att allt låter så jäkla fab så kan jag skriva lite shit med. Kan ju bara konstatera att det här med att vara tjock inte är så jäkla rockigt som Mia skulle ha uttryckt det. Sitter och läser på Katrins blogg. Hon skriver att hon tycker att det är äckligt med feta människor och till viss del har hon ju rätt. Det är inte hälsosamt och det är inte så det ska vara. Vi lever i ett överflödssamhälle där fetma blir vanligare och vanligare. Bara en sån sak att den vanligaste dödsorsaken i Sverige är hjärt och kärlsjukdomar. Jag vill inte vara en tjockis. Jag står för den jag är, men jag vill inte vara en tjockis det vill jag inte. Jag önskar att jag aldig lät det gå så här långt. Jag vill inte att mina barn ska ha en tjock mamma och jag vill inte att Kim ska ha en tjock tjej. Nej fy fan för mig! Kommer ihåg att jag läste en artikel om en läkarstuderande för ett tag sen. Hon sa att när hon var med på obduktioner så insåg hon hur fel det var med fett. Det syntes verkligen hur onaturligt det var på kroppen. Jag har oxå läst att bästa sättet att bli av med sin övervikt är att göra en operation. Men en sån operation skrämmer mig, det gör den verkligen. Otäckt och jobbigt efteråt men säkert värt det i långa loppet, absolut! Ja det tåls att tänkas på. Vet inte hur jag ska göra. Eller jag vet hur jag ska bete mig men inte om jag orkar den långa kampen.

För några år sen blev jag alltid irriterad när jag hörde hur smala människor nojade sig över vikten och hur de skulle dra ner på god mat och sånt. Jag bad dem sluta och sa att ät och njut du som kan. Nu tänker jag inte likadant. Nu tycker jag att det är bra att de i ett tidigt stadie börjar tänka på vad dem stoppar i sig. Det är bra mycket lättare då än sen när man sitter med 20-30 kg övervikt på kroppen. Jag är glad över att jag är ganska hård med vad mina barn sätter i sig. Nu vet jag att de inte kommer att bli överviktiga nu, deras gener är bättre ut än så. Men man vet aldrig, det kan smyga sig på. Bara en sån sak som daglig fika. Underbart! Men tänk på de barn som lätt lägger på sig. Mina barn är galna i fika, speciellt Felix han skulle kunna leva på fika om han fick.

Nej det är bara jag här hemma som har problem med vikten. Jag har en man som äter som en gastic bypass opererad. Inte ens två potatisar till lunch. Mitt problem är iof för det mesta inte maten, snarare sugar, sugar, sugar! Jag måste börja min kamp, jag måste det! Jag kan inte tänka på annat. Jag hatar feta Maria Röös. Hon är vidrig! Smal lär jag aldrig bli, men så här tjock kan jag inte vara. Vill ni veta nåt sjuk? Jag går upp runt 1/2 kg i veckan just nu!!! Ain´t it sick!? Nej dags att bryta trenden och gå ner istället.

Förresten så är ni många som läser, men sällan man ser nån som kommenterar. Nu vet jag att man inte ska fiska kommentarer, det är rätt lågt. Men det skulle göra mig väldigt glad. Kanske sitter du där på ett gott råd till mig. Jag kan behöva dem :)

Kommentarer
Postat av: Sara & Tyra

Hej där! Min moster har gjort en gastric bypass för snart ett år sen. Hon har rasat över 40 kilo i vikt och förutom att hon mått illa när hon ätit vissa saker (mest jobbigt till en början) verkar hon ha haft det ganska bra. Hon har kunnat äta både godsaker och druckit nåt glas alkohol utan att må dåligt såvitt jag förstår. Jag tror att hon till 100% tycker att det varit värt det med facit i hand. Styrkekramar och sköt om dig

2010-10-21 @ 11:54:40
Postat av: jeanette

har en i klassen som gjorde en för typ en vecka sedan. 26¨år med 2 barn. Om du vill ha råd och så kan jag ju höra längre fram om hon skulle kunna tänka på att svara på endel frågor som du har. Ge lite av hennes erfarenhet....

2010-10-21 @ 12:07:24
Postat av: Anna

Hej!

Kämpar med vikten också, är nu inne på min tredje vecka utan godis, snacks, fikabröd och läsk. Det var sjukt jobbigt i början men nu går det jättebra. Jag byter ut frukosten mot en Herbalife proteindrinkmix, annars äter jag som vanligt, mer grönsaker, mycket vatten och måttligt med frukt. Daglig motion också, har nu tappat ca 4 kilo, det är skitjobbigt att banta men vad har man för val? Övervikt är farligt och då menar jag ÖVER tio kilo extra...

Kämpa på det är en daglig kamp...

Kram

2010-10-21 @ 14:43:08
Postat av: Maria

Sara: Tack så mycket för din kommentar! Ja jag tror oxå att det är värt det. Då uppnår man sin målvikt och stannar där sen. Känns lite som ett nederlag bara att behöva operera sig smal. Men vissa dagar är jag väldigt inne på det....



Jeanette: Ja tack, gör gärna det. :)



Anna: Åh va duktig du är! Ja precis, vad har man för val? Om man vill leva ett långt bra liv. Det är ju en påfrestning för kroppen med övervikt. Och du har rätt i det du skriver att det är en daglig kamp. jag brukar fixa de två veckorna bra sen tycker jag att det blir kämpigt. Än mer kämpigt rättare sagt. Är den där proteinmixen god? Funderar oxå på att byta ut ett mål mot något liknande. Tack för din kommentar. Och lycka till nu!

2010-10-21 @ 15:11:35
Postat av: Johanna

Försök att röra på dig mer, inte unna dig pizza och liknande mat på vardagar. Försök planera måltiderna. Hoppa för guds skull inte över frukosten för det är den viktigaste måltiden! Ät var 3:e timme ungefär.

Tex: Frukost Mellanmål Lunch Mellanmål Middag så undviker du lättast att få sk. "sockerdimp" att blodsockret åker berg och dalbana med dig.

Ät inte bröd på vardagar ta det på helgen som en lyx. Det vita mjölet är farligt. Börja skriva upp vad du äter Maria så får du en bra överblick av vad du stoppar i dig under en dag. Kämpa på du kan bara du vill och när du väl börjar gå ner i vikt så kommer det gå som en dans och du kommer bli peppad! Ta före och efter bilder på dig själv också det kan vara bra så ser man skillnaden själv. KRAAAAM

2010-10-21 @ 21:11:45
Postat av: Linda "Lail"

Jag tycker det är bra att du kämpar gumman!! Det är viktigare än man tror o må bra med sig själv, fortsätt kämpa, fast jag vet att det måste vara ett helvete...det finns för mycket lockelser o det är svårt o stå emot när suget slår till. men kommer du bara en bit på vägen tror jag att det kommer bli lättare. jag tycker du är hur fin som helst precis som du är men du verkar uppenbarligen inte nöjd själv o då skall du köra på oavsett om du väljer operation eller andra sätt... You go girl....hörs på telefon snart hoppas jag! Kram

2010-10-21 @ 21:21:39
Postat av: Maria

Johanna: Tack för alla dina goda råd vännen. Pizza och annan fet mat på vardagarna går bort, är noga med det. Äter inte skräpmat ofta alls som tur är. Samma med bröd det går oxå bort. Lite hårt bröd här och var bara. Bröd är farligt som du skriver. Ska bli bättre på att planera måltiderna som du skriver. Och dela upp kalorierna på hela dagen. Och mer motion, absolut! Tack tack fina du! Kram!



Lail: Haha ja du känner ju mig, jag är ju som du väldigt sugen på det söta. Men jag SKA kämpa på. Man får ta en dag i taget och ge järnet. Tålamod är hela grejen, inte ge upp! Tack för dina fina ord. Visst ska vi höras på tele. Vi ses på lördag hemma hos Charlie oxå!! Kram!

2010-10-21 @ 22:08:12
Postat av: Jenny

Tålamod var ordet... Duktiga du. Jag håller med tidigare kommentarer. Äta regelbundet och lagom mycket. Och rörelse. Välja trappa istället för hiss m m. Men det är ju olika från person till person. Är du säker på att du får i dig tillräckligt med näring? Vitaminer och mineraler?

2010-10-23 @ 23:55:34
Postat av: Maria

Jenny: Tålamod är ordet! Seegt! Och nej jag är ju tyvärr inte duktig. The black sheep in this family haha. Precis regelbundet och lagom och no sugar. Det går om man bara vill. Motion är viktigt, det gör allt. Jag mår bra men lite mer B12 skulle nog inte skada. Mer aminossyror till hjärnan. Kanske därför jag är så slow...... :) Ha det gott nu!

2010-10-24 @ 16:21:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0