Paradise

Ännu en underbar dag! Och än är den inte slut. Felix följde med en kompis till ishallen och sen hem för lek, Alice sover hos farmor hon var på väg hem men ångrade sig och blir kvar en natt till. Lukas sover middag nu och lunch, disk och plock är avklarat. Kim jobbar med rördragning i garaget och jag sitter här. Sen blir det de sista två avsnittena av Den som dräper. Och inget som stör, rena paradiset om ni frågar mig!

Igår åkte vi till farmor i Mariestad där blev vi bjudna på god lunch. Sen åkte vi till Karlsson samt bytte Lukas skor som han fick i julklapp. Sen fick han sig en välbehövlig klippning med lillkillen. Och jisses vad stor han blev! Helt plötsligt ser han ut som tre! Min lille fis! Sen åkte vi till Donken och intog middag och sen till Dennis som fyllde år. Han fick en likadan underbar filt som jag har. Karlsson är som ett litet Ullared I´m telling you! Det bjöds på tårta och fika. Alice följde med farmor hem och sov och vi andra åkte hem och lade de andra två kidsen.

Imorse väckte Lukas Kimpa på ett roligt sätt. Han hade bajsat och ja det var en del så han kom med en kotte i handen och sa här pappa, Kim flög ur sängen kan jag säga. Sen började han en sanering av lillen och sen soffan. Men nu vet vi att den klarar en lättare tvätt som tur är. Har skrattat en del åt detta idag. Kim var traumatiserad haha. Han får man fan sparka ur sängen, eller komma med bajs det funkar det med tydligen :)


Hår hade han ju om man säger så








Köpte en pall som vi ska förvara filtar i. Ville egentligen ha en mindre modell med bara en stjärna på. Vet inte alls om jag egentligen gillar den alls.....svårt! Vad tycker ni? Ful eller okej?


Bra mellandagar

Har ett par underbara dagar här hemma. Alla är lediga och man kan rå om varandra. Vi skrattar, busar, umgås och myser. Det behövs verkligen. Alla njuter till fullo. Sista månaden har jag jobbat så mycket att jag knappt hunnit med här hemma eller barnen heller för den delen. Men det tar jag igen nu dessa två veckor. Igår åkte vi till Örebro och gick på Lek och buslandet med barnen. Lukas har aldrig varit med oss där förut utan fått vara hemma med mormor. Men han älskade det! I början var han försiktig och tog det cool. Gick runt och hängde in huvudet i bollhavet och hämtade blollar (han säger så). Men sen hängde han med Felix som hjälpte honom att klättra upp igenom hål och då blev det fart på honom. Åka kana, klättra, mera mamma sa han hela tiden. Vi åt lunch där, lekte mer och avslutade med varsin glass. Supermys!

Idag tog vi en röjardag här inne, tog barnens rum. Felix rum såg ut som en rövarkula och det fixade han själv och vi röjde de andra barnens rum. Tog bort gamla leksaker, måste ju få rum med det de har nu. Sen gick jag och barnen till kojan medan Kim monterade ner poolen (bättre sent än aldrig). Förutom att det blåste lite så var det ett underbart väder. Man kan nästan tro att det är vår. Igår när vi åkte hem från Öret så var det 9,5 grader ute, galet!

Sen in och lagade mat och bakade en paj. Felix åkte till en kompis, Lukas sov middag och Alice såg en ny film. Jag passade på att röja och såg sen ett avsnitt av Den som dräper. Lugnt och gott helt underbart. Och just nu går tvättmaskinen och diskmaskinen och jag känner en stor tillfredsställelse över det. Har man blivit knäpp eller? :)








Jul 2011

Nu är julen förbi och det känns skönt tycker jag. Jag har inte stressat alls i år, har fan inte hunnit med det. Åkte till svärfar och firade och det var trevligt. Men en stor miss är att tomten uteblev. Vi hade lovats en tomte men missförstånd och dålig kommunikation ledde till att det inte blev nån alls. Sånt gör att det känns som att hjärtat ska gå sönder. Barn är barn så kort stund och de ska fanimejen ha en tomte! Men jag tar på mig en stor del av det, det gör jag. 

En stor sorg var också att storebror (tomten) och hans familj stannade hemma i Gbg över jul och mamma åkte dit. Har inte träffat dem på fyra månader och kunde inte ens fira jul ihop, kändes skit rent ut sagt. Men nu är det över och det är skönt. Nästa år ska vi fira med dom så är det bara! Det är barnens jul och allt annat är skitsnack!

Nog med gnäll! Idag har det varit en mkt bra dag. Väldigt slö men skön. Har hängt med Kimpa och barnen och haft mysigt hela dagen. Barnen har lekt med sina klappar och Alice har haft en kompis här. Imorgon tänkte vi ta med barnen till lek och buslandet så de får härja av sig lite. Annars är planerna just inga alls, Kim ska jobba hemma och jag ska mysa med de små.

Just nu sitter Kim och Felix och ser på Indiana Jones på tv oh käkar godis. Ett mord har skett i Krille med, läskigt! En häktad har bott några meter härifrån om man ska tro på rykten. Får väl se vad som skrivs om det framöver. Hemskt hur som helst!






Felix håller skola och diskussionsgrupper


lycka och olycka

Lyssnar på hög musik och njuter av lugnet som lagt sig. Felix är vaken och står brevid mig, de små sover. Dagen började fyra imorse när Alice vaknade, precis när hon skulle somna om vaknade lillebror och pratade så hon knallade in till honom. Så jag satte dem framför tv:n eftersom båda vägrade somna om. Där satt de från fem imorse, sweet jesus säger jag bara. Knallade med dem till dagis sen efter frukost och allt. Sen åkte jag och jobbade.

Åkte hem med Kim och vi hämtade kidsen och ett paket i affären med de sista klapparna. Kom hem och en kompis till Felix dök upp. Det var sån där mysig stämning i hela huset. Alla var samlade och det var härligt. Igår när jag kom hem från jobbet så kom jag in i köket och möttes av en gran. Och en karl som dammsög. Kim vabbade för Felix och hade tagit med dem till svärfars skog och sågat ner en. Den är liten och jättefin.

En tjej i Felix klass slutade skolan idag. Hon ska in till stan och Felix var väldigt ledsen. De hade gråtit hela vägen hem i bussen. Tredje tjejen som lämnar klassen nu på ett halvår. Det blir så skört när de redan är så få. Verkligen supertråkigt. Men hans lärare hade skickat med ett paket med polkagrisar till alla barnen. Och då insåg jag vad dåligt det var av mig och alla i klassen som inte köpt nån julblomma eller present till henne. Jag har inte hunnit, usch fy vad dåligt av mig. På mitt jobb fick de presenter åt höger och vänster. Till och jag fick julkram av en förälder. Sånt här får mig att känna mig lite ledsen (alltså det här med avslut och barn som splittras).

Imorgon ska jag jobba men jag börjar sent så imorgon blir det inget alarm som väcker mig. Bara en sån sak, ren och skär lycka. Barnen har nu jullov och Kim är hemma 10 dagar i sträck, lycka det med!

Puss på er!

Snart Jul

Har inte hunnit med att blogga senaste dagarna. Det som hänt i stort är:

*Tinas 30-årsfest, massa vin, för mkt vin men sjukt trevligt. Vi dansade och skrattade halva natten.
*Tandläkarbesök med barnen. Kimpa tog dem och när jag kom dit satt både Lukas och Alice i Kims knä som två små ljus.
*Utvecklingssamtal för Felix. Kim tog detta med eftersom jag jobbar så mycket. Men jag är stolt som en tupp över min stora fina kille. Han klarar det han ska och mer därtill. Han diskuterar, för kloka resonemang och räcker upp handen. Han är en bra kompis och han sköter sig. Han snagglar lika mycket som sin mamma och samtalet tog 1h och 20 min.
*Massa jobb

Vet inte hur jag ska hinna med allt innan jul. Jag skulle behöva en till helg innan jul. Som tur är ska vi inte vara hemma på jul så vi sitter lugnt. Men har några klappar kvar att köpa, eller många om sanningen ska fram. Det ska bakas och tas in en gran och allt vad det är. Men det får gå på nåt vis. Jobbar sent ett par dagar och är inte ledig innan julafton. Men men allt går. Tråkigt bara att det inte går att komma in på lekmers hemsida. Inte bara jag som är sen tror jag :)

Idag fick Kim åka och hämta Felix på fritids då han hade ont i huvudet och kroppen. Nu verkar han pigg. Får se vad det blir av det hela.


Fina Tina med presenten från oss. Hon fick en elektrisk tandborste oxå


I like big butts and I can not lie (nu är de i minsta laget ska erkännas)

Nu blir det snart Dexter. Lukas väckte mig fyra imorse och på det så jobbade jag från kvart över sex till halv fyra så jag lär somna innan avsnittet är slut. Vilket är synd eftersom det är säsongsfinal.



Senaste dagarna

När jag vaknade imorse så var jag så lycklig! Bara tanken på att få vara hemma med barnen en hel dag gjorde mig alldeles varm inombords. Gick upp och fixade gottefrulle med färsk smoothie. Sen har jag vattnat blommor och tagit hand om sånt som man inte hinner under veckan.

Har jobbat hela veckan och kommit hem sent många dagar. I tisdags var det Luciafirande i Visnums kils kyrka. I onsdags mötte jag upp Jea och vi handlade och sen på kvällen gick vi och åt på Maxim och firade Maria som fyllt 30. Kom hem tio och tjöt för att jag kände mig värdelös som mamma och sambo. I torsdags var jag hemma till halv sju och det var lycka. Barnen fick presenter ifrån Tina och sen gav jag dem tårta.

Igår kom jag hem runt halv fem med pizza och en timme senare så åkte jag och Felix iväg med en kompis till honom och hans mamma. Åkte på julkalaset med bla Eric Saade. Det var väldigt bra faktiskt! Felix var i sjunde himlen. Han skrek och sjöng med i Erics sånger, helt underbart!

Idag är det lugna puckar och mys med de små som gäller. Sen ikväll åker jag hem till Tina för ännu ett kalas. Hon har fyllt 30 och det ska firas med en massa vin.










Alice fick ett par skor och Lukas älskar dem. Men hans tjocka hobbitfötter får knappt plats, men han ska ha dem jämt.


Kompisarna väntar på Eric


Snorig batting i badet


Försöker sätta på vattnet igen ♥ 

Crazy monday

Spenderade förmiddagen hemma hos Linda. Blev underhållen av två grabbar med en jäkla massa historier. Sen fick jag Lindas goda grönsakssoppa till lunch sen körde hon mig till jobbet. Har man fina vänner eller har man fina vänner!? Tack hun! Kom till jobbet och spenderade fem timmar där.

Sprang ner på stan och panikhandlade luciakläder till alla tre. Har massa kläder på vinden, men orka leta efter dom. Är ju ingen jättesumma precis. Men hade samma linne som Felix fick förra året (samma stl alltså). Åkte buss hem och gick ett par km och kom hem. Kim hade ringt mig och bett mig att komma hem. Han var dessvärre supersjuk. Över 39 grader i feber och jätteont i magen. Hoppas det inte är magsjuka av ngt slag men det verkar det inte vara. Kom hem och plockade som en tok och fixade inför morgondagen eftersom jag åker hemifrån strax innan sex imorgon. Det ska packas kläder och lucialinnen och allt vad det är.

Nu blir det snart sängen. Missade ett möte ikväll och imorgon öppnar jag, sen är det Lucia på kvällen i Kärr, restaurang onsdag, konsert fredag och utgång lördag. Är det december tror ni? Sure feels like it.

Stort grattis till Maria som blir 30 idag och Elton som blir 2!

Helgen som kom och gick

Planerna var enkla. Inte göra minsta dugg! Var inne på att ha ett barnkalas för lillsnutta, men hon bad inte om något och jag hann inte få iväg några inbjudningskort så vi struntade i det. Igår hängde vi hemma hela dagen och bara var. Jag kokade kola med Felix och när han smakade den så fastnade en av hans kindtänder i den. Nu har han tappat elva tänder eller nåt sånt. Kimpa var iväg på dagen och på julbord på kvällen. Barnen lekte med kompisar, fem barn hemma men lugnt.

Idag såsade vi en del men sen städade och fixade och sen kom släkten på kalas. Tårta, fika och paket. På kvällen nu vek jag 30 kg tvätt, minst. Har inte hunnit med den i veckan. Nu är det kväll. De minsta sover Felix ser på pirates i sängen och sen ska vi se på film jag och Kim. En komedi tror jag det var, blir nog bra.

Veckan bjuder på jobb, hela veckan, varje dag. Härligt! Ja jag är inte ironisk alltså haha jag gillert! Sen ska det firas lite med. Två jäntor i gruppen fyller 30 år. På onsdag ska Maria firas på restaurang och på lördag ska Tina firas. Då blir det en hel del vin kan jag tala om. Och dans på diskotek (hoho), men jag dansar aldrig nykter! Men det ska bli förbannat roligt med en fest det må jag säga.


Åttonde december

Åh jag är så ruskigt ledsen! Så nu ska jag grina och blogga och lyssna på musik. Otroligt befriande. Sen kommer jag att må bättre. Men man kan väl säga att jag har en dålig dag. En tuff dag på jobbet följt av en situation som gjorde att jag fick stanna kvar 45 extra, missar bussen hem. Tar en annan som får åka runt halva kommunen för att 26:an är avstängd. Kom hem runt sju. Hinner träffa barnen en kvart eller så. Kommer på att pappa fyller år idag. Han skulle ha fyllt 65! Börjar böla ännu mer.

Kan inte skriva mer om vad som hände, men ja en jobbig dag helt enkelt. Har fått jobb en vecka till vilket är great! Men jag missar barnens Lucia, kanske kan verka som ett lyxproblem. Men för mig är det stort, det har jag aldrig gjort förut! En lyx med att plugga om man säger så. Kim har ingen komp kvar han heller. And it breaks my heart. Tanken på att mina små troll står uppklädda i sina lucialinnen och ingen är där för att kolla på dem. Efteråt är det grötfrukost och fika med alla föräldrar. Det brukar vara fullt hus och någon av fröknarna ska behöva ta hand om mina barn och se till att de får frukost i allt kaos. Barnen lider kanske inte men jag dör litegrann av bara tanken. Lukas första tåg.......

Så ja idag är det lite ledsamt. Sen går jag in här och läser alla era fina hälsningar till Alice och vad gör jag då? Jo jag gråter givetvis ännu lite mer. Tack snälla rara!

2011-12-07

Idag fyller Alice 4 år och det firade jag genom att spendera närmare elva timmar ifrån henne. Gick iväg med dem till dagis runt sju och kom hem halv sex. Känns så där faktiskt....lagstadga sex timmars arbetsdag tack! Älskar att jobba och skulle aldrig vilja avstå, men ibland undrar man vad man håller på med. Skitsamma, kom hem till middag på bordet och inhandlad tårta. Svärmor och mamma kom över och så åt vi och sen blev det tårta och Alice fick en massa paket. Sen firar vi mer i helgen. Hon var iaf mycket nöjd eftersom hon fick Belvillehuset som hon önskat sig ett tag.

Annars har det inte hänt så mycket. Har jobbat hela veckan och om det kan jag inte skriva så mycket. Jag är på en stor skola och det är väldigt roligt faktiskt. I hemmet går det lite på halvfart men det funkar ändå. Barnen är fantastiska. Igår hämntade jag in Lukas till oss runt halv sex och han somnade om brevid mig. Han nog aldrig hänt förut. Han har förvisso aldrig sovit i våran säng. Det var så mysigt. Jag låg och tittade på honom och tryckte min näsa i hans lilla varma nacke. Han är så okomplicerad den pojken. Våran lilla solstråle! Men imorse var det synd om honom. Vi knallade till dagis och då halkade han omkull i en djup vattenpöl och där låg han raklång på rygg. Han hade modd och vatten på hela kroppen och massa i håret. Så det var bara att byta om när vi kom fram till dagis.

Nu ska jag se tv och snyta mig (förkyld men mår toppen, men näsan är lite svullen), men vad gör väl det om hundra år?

Puss på er!


















(bebisar i bakgrunden)


Prova-brorsornas- kläder- fasen




Another weekend

Har just fått alla kidsen i säng och luften gick nog ur mig. Åkte och handlade nu på kvällskvisten så det blev bråttom hem för att få i barnen nåt att äta och sen i säng. De sprang runt och röjde och skrålade för fulla halsar. Så det var lite stånk men nu har lugnet lagt sig. Älsklingen är ute och byter till vinterdäck. Vi har nyss köpt nya men de har inte kommit på än, men det har ju å andra sidan inte behövts heller.

Helgen har gått lika fort som den alltid gör. I fredags kom jag hem sent från jobbet och då åt vi och såg på kalendern ihop samtidigt som barnen åt godis. I går körde vi Felix och två kompisar till honom på kalas hos en tjej i klassen. Förra året på hennes kalas var det massvis med snö och vi låg däckade i vinterkräksjukan. Föredrar detta året det måste jag säga. Gärna snö men helst ingen kräksjuka. På eftermiddagen kom mamma hit och tog över och vi åkte ner till Mariestad och hämtade upp kims syskon och Dennis och sen åkte vi vidare till Skövde. Intog supremebuffén och den kan jag verkligen rekomendera. Sjukt mycket mat. Vi frossade i sushi, räkor, kycklingspett, nudlar, mongolisk barbecue, lax you name it. Sen efterrätt på det. Efter maten åkte vi förbi Willys och sen hem till Jenny och Dennis och fikade. De håller på och bygger i huset så vi fick oss en uppdatering om hur det går. Kom hem runt elvatiden. Det blev en mycket trevlig kväll!

Idag har vi gått på halvfart. Tog sovmorgon, ja alla utom Alice som kom uppknallandes innan halv sex. Åt sen frukost, fixade och latade oss inne och sen en sväng till Maxi på kvällen. Veckan bjuder på jobb alla dagar samt möte imorgon. Men den största händelsen den sker på onsdag. Då fyller våran lilla Allibralla 4 år! Hon ska firas med tårta och paket på kvällen och sen blir det kalas till helgen sen.

Hittade en massa gamla bilder


Alice 4-5 månader och riktigt rund


Älskar den här bilden!




Felix




Filmar Felix första jul


Lukas

Nu blir det enkel romantisk komedi i soffan, sen sängen. En hård arbetsvecka väntar. Puss!

RSS 2.0