Fattigdom

Jag läser och hör att allt fler barn lever i fattigdom i Sverige. Jag tror att de pratar om ca 11-13%. Jag vet inte vad de baserar sina siffror på. Men kanske räknas vi oxå in i den siffran. Jag har ju inget jobb utan går på mammapenning för tillfället. Fattigdomen i Sverige handlar inte om att barn fryser ihjäl eller svälter men de har inte samma förutsättningar som andra barn i landet. Det är dyrt att leva! Matpriserna har gått upp, samma med bensin och för att inte tala om elpriserna. Vi eldade hela december och hade elen på pannan avstängd. Våran elförbrukning under december var lika låg som våran förbrukning i Juli när vi inte hade någon värme på. Tror räkningen låg på 1500 någonting, otroligt härligt! Kim jobbade sju dagar i december så den räkningen behövde vara låg om man säger så.

I helgen hade jag och Kim tänkt att åka till Karlstad och gå på bio med Felix. Bara biobiljetterna för oss tre går på 350 kronor. Sen sa vi att vi skulle käka på donken innan. Kan vara skönt för Felix med lite ensamtid med oss. Bara det är ju runt 500 kronor. Jag har inga problem med att lägga 500 kronor på mat och bio. Men alla har inte råd med detta och det är inte så konstigt.

Skolan får inte kosta något nu och det är bra tycker jag. Förr när föräldrarna fick stå för bowling, slalom eller diverse resor man gjorde med skolan så kunde inte alla barn följa med. Alla hade inte råd. En del stackars barn fick inte följa med sina kamrater på diverse roligheter. Jag är med i styrelsen på Felix skola och vi säljer Newbody för att få in pengar till barnens aktiviteter. Sen har vi diverse dagar när barnen säljer bröd mm, samt medlemsskapsavgiften som varje familj får betala (det är frivilligt). De här pengarna använder vi till skolresa för de äldre barnen, köpa in lekmaterial till skolan, och vårat skolläger i Däldenäs. Jag vet inte hur det funkar på andra skolor men jag tycker att det här det systemet funkar bra. Då får alla barn möjligheten att följa med och ha roligt. Vi jobbar en del på att få det att funka och det är superroligt. Älskar att vara engagerad på det här viset.

Våran ekonomi kunde ju ha sett bättre ut om man säger så. Jag har inget jobb och jag längtar efter den dagen då jag får ett. Det kommer bli stor skillnad här hemma. Som tur är så jobbade jag innan jag fick Felix så det grundas min sgi på eftersom den frös inne sen jag började plugga hösten 04. Men mina barn är inte lidande, så dåligt ställt har vi inte även fast mer pengar skulle vara välkommet. Sen är jag tyvärr en spenderare. Jag handlar massa kläder till barnen och vill jag göra något som kostar pengar så gör jag det. Man ska leva oxå! Jag är så pass oekonomisk så jag ibland skulle behöva en god man haha. Nu när jag är hemma är väl läget lungt. När jag gick i skolan åt jag alltid ute och fikade och handlade här och var. Hade fyra matlådor på 4,5 år. Men å andra sidan så äter jag nästan bara sojakorv hemma och såg uteätandet som en ren vardagslyx. Sånt behövs oxå ibland!

Inser att jag bara babblar (en ovana jag har). Nu ska jag runda av här och pallra mig till dagis och hämta Alice. Felix kommer hem vilken sekund som helst han oxå ♥ Har lovat honom äppelpaj till mellanmål. Linda och Charlie skulle ha kommit hit idag. Men Linda har legat magjsuk hela natten stackarn. Hon hade magsjukan för några veckor sen sist. Led så med henne när hon ringde. Om en vecka ska hon få sitt andra barn. Fantastiskt! ♥

Nej dagis var det. Puss!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0