Varje dag är en kamp

Jag känner mig som en broken record playing! Men jag är trött. Lukas hostar och snorar så på nätterna. Han väckte mig första gången vid tolv och sen nästa gång vid halv fyra och då somnade han om strax innan sex. Skulle ge honom nässpray i sängen och å gick toppen av och ramlade i hans säng eller på golvet. Så jag lade mig på golvet med hans nattspöke och letade snyftande efter den där jäkla grejen. Ville inte riskera att han satte i sig den. Jag hann somna om en kvart innan klockan ringde och Felix skulle upp till skolan vid halv sju.

Men vi har haft en mysig dag tillsammans jag Lukas och Alice. Vi lekte en massa på morgonen. Sen tog vi en promenad till affären för att inhandla diverse till efterrätten jag lovat Felix. Kom hem och gav barnen lunch sen lade jag Lukas och jag och Alice gick in i garaget för att se på film. Vi brukar göra det de dagarna hon är hemma. Hon sover aldrig middag längre men ibland somnar hon där på soffan och så får hon sova annars bara vila lite. Jag lägger mig hos henne och vilar jag med. Det är en fin stund på dagen. När Felix kom hem från skolan så lagade vi till en chokladmousse (den från gårdagens halv åtta hos mig). Det tog sin lilla tid sen var det dags för mellanmål för kidsen. Jag plockade en stor disk och nu är det tänkt att jag ska städa huset. Men jag tror faktiskt att det får vänta tills imorgonbitti. Alice badade och efteråt var hon på toppenhumör när hon klädde på sig kläder. Tills det gick snett när hon skulle ta på sig tröjan. Hon skrek som en stungen gris. Jag erbjöd min hjälp men den skulle hon inte ha. Hon fortsatte att skrika. Mitt i detta hittade hon en stor polkagris från i somras så jag tog ifrån henne och då blev det ännu värre. Hon började hos slå mig och brorsorna. Sen gick hon till sitt rum och kastade en massa leksaker på Felix och Lukas. Jag får henne att sluta och när hon förstår att jag menar allvar kommer hon och ber mig trösta henne och hjälpa henne med tröjan. Sen sätter hon sig och äter som att inget har hänt. Hon frågar om jag är ledsen och sen säger hon förlåt. Nu är det över, för denna gång. Frågan är hur lång tid som går innan hon får nästa utbrott.....

Så ja det är skönt att det är helg. Vi ska ha lite kalas för Lukas på söndag annars kommer Kim jobba med rummet och jag ta hand om kidsen i vanlig ordning. Men det är skönt att ha honom hemma. Han är min klippa!

Förlåt att jag gnäller! Vad hittar ni på i helgen?




Kommentarer
Postat av: Jeanette

Åker till er :-)

2011-02-19 @ 15:47:49
Postat av: Maria

Tur för dig det :)

2011-02-20 @ 10:15:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0