Mönnda

Måndag, ny vecka! Yes! Jag gillar nya veckor. Nya möjligheter eller vad säger man? Jag har inget häftigt planerat denna vecka men det gör inte nåt. Det är härligt ändå. Just nu är det lugnt här hemma. Alice leker och Lukas sover förmiddag. Felix är i skolan och kommer hem runt halv två. Vi har haft en skön och lugn helg.

Det finns en charm i att ha barn i olika åldrar. Jag har en liten kille på ett och han är ju fortfarande så där gullig, en liten toddler. Alice är tre och börjar bli "stor" och det händer mycket med henne men hon är fortfarande så där gullig som man är när man är liten. Felix är snart åtta år och han är charmig, smart och härlig. Vi har en almanacka i köket, en sån här där varje medlem i familjen har en egen rad. Igår när vi satt och åt middag (Felix hade en kompis här som åt med oss). Felix kompis kollar upp på kalendern och frågar varför det är hjärtan ovanför barnens namn. Jag berättade för kompisen att det var för att de var mina små hjärtan. Felix fyller i hur mycket vi älskar dem. Sen reser han sig från sin stol och går fram och sträcker på sig för att kunna ringa in mitt och Kims namn i ett hjärta. Sån är han våran stora kille. Han är underbar! Blödig som jag är fick jag såklart tårar i ögonen. Så här kommer han säkerligen inte göra länge till. De växer för fort!


Syns dåligt eftersom könan inte kan med våran kamera och vet hur man stänger av blixten

Vet att jag skriver en del gull när det gäller Kimpa med. Men jag menar det jag skriver. Har jag en halvdålig dag eller känner mig upprörd eller så då ler han mycket. Frågade honom härom dagen vad han log åt. Han svarar att han ler åt mig och att han kanske kan smitta av sig när han är glad. Det gör han! Nu är jag inte en surpuppa hela dagarna men min sambo är mer av det gladare slaget ja. Därför är han fantastisk. Därför skämmer jag bort honom och sopar banan som den curlingmorsa/sambo jag är.

Kommer ni ihåg det här jag skrev om tjejen som skulle ha homeparty hos mig och att jag tyckte att hon var påstridig? Igår fick jag ett sms där det stod: Hej :) det är dags att boka in partylite visning för februari och mars månad. Vilket datum passar dig? Kram Min första fundering här är om jag liksom gett henne fingret nu när jag ställde upp sist? Så är det uppenbarligen. Sen kan jag tycka att det här är lite fräckt. Som ett reklamsms liksom. Jag tänker inte ha partyn var tredje månad bara för att hon ska kunna sälja. Hon har själv valt detta då får hon väl marknadsföra sig på annat sätt. Jag svarade henne och skrev som det var. Vi ska renovera och fixa om här hemma så jag har inte plats med folk just nu. Sen var jag nyss på party så mitt och mina kompisars behov av ljus är mättat. Det sms:et svarade hon minsann inte på, go figure!


Alice har en liten vrå där hon dukar fika åt sig själv och sen "läser" hon bok efter bok. Hon har valt kläder och klätt sig själv dagen till ära.

Never guess where i just came from,i had sex
if i had to describe the feelin'
it was the best
when i had the sex ,
maid my penis felt great
and i called my parents right after i was done


Soldag

Den här söndagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag skulle ha åkt till Sofia i Deje. Hon hade bjudit in några gamla klasskamrater till sig. Det hade inneburit fyra timmars resa fram och tillbaka. Och 300 kronor i busspengar. Men det hade det varit värt för att träffa mina fina! Men det krånglade lite så jag stannade hemma. Och det är jag ledsen för. Men nästa gång kan ni räkna med mig. Jag är inte den som avbokar eller avböjer för att det är krångligt. Jag välkomnar den krångliga!

Gick ut och gick en promenad med Alice på förmiddagen. Vi tog ett varv runt kvarteret och sen gick vi in i skogen och till skolbarnens koja och över bron. Det var härligt väder och det var supermysigt. Felix var hos en kompis och Lukas låg hemma och sov så då passade jag på (Kim var hemma ja). Det är så värdefullt att kunna spendera tid med ett barn i taget. Mest för deras skull såklart.

På eftermiddagen åkte vi in och handlade. Älskar att handla och förbereda inför veckan. Har gjort matlista till alla middagar. Och har fixat så att barnen får varierad frukost alla dagar. Blir roligare så och skönt med lite variation. Får passa på att satsa på sånt som jag vet att Alice äter. Både hon och Felix älskar frukostar men dissar gärna lagad mat.

Lukas sover, Alice och Felix ska läggas snart. Sen blir det Solsidan och de två sista avsnitten av 24 med hjärtat.

Har ni lyssnat på I just had sex? Svänger lite om den men texten är ja vad ska man säga. "And it felt so good when I did it with my penis". Men den är högt i toplistan på Spotify så populär är den ju haha.

Hur har ni spenderat eran helg?

Talkin´ 2 Myself

Jisses vilken dag! Alice väckte mig runt halv sex någon gång. Masade oss över till soffan där vi slöade ett tag. Efter frukosten åkte Kimpa iväg till Karlstad för att shoppa grejer till bygget. Själv gav jag mig på någon sorts dammtorkning. Torkade lister, under diskmaskinen, alla skåp i köket och såna ställen. Alice hade en del hyss för sig vilket iof var mitt fel eftersom vi inte hade gått ut. Lukas låg och sov och jag ville inte lämna honom inne själv. Hon bytte kläder säkert fem gånger. Första gången hade hon Felix kläder inklusive kallsonger under. Hon drack mjölk ur paketet så det rann överallt. Ändå hade hon ett eget glas på bordet. Hon vräkte ur varenda plagg i lådorna i sin garderob, hon krånglade med katterna, förstörde Felix tv-spelskonsoll genom att stoppa ner lego i den. Så nu får Kimpa skruva isär den innan det kan användas igen. Kladdade clementin på dvdskivor. Ja listan kan göras lång faktiskt. Jag stod och skrubbade och kände mig både ledsen och trött. Ändå är jag "bara" hemma. Sen hatar jag när Kim är borta just på helgerna. Man vill ju att helgerna ska vara lite extra. Man ska kunna umgås och göra lite roliga saker tillsammans. Nu blir man sittandes själv med barnen och allt som ska göras. Ingen höjdare alls. Sen krånglar hon väldigt med maten nu. Hon äter riktigt rejält med frukost men sen ger hon sig. Lunchen smakar hon inte ens på. Men en kvart efter maten är intagen (som den inte är i hennes fall) tjatar hon om att hon är hungrig. Och hon vill ha smörgås och clementiner mm. Hon äter hur många som helst hela tiden. Sen har hon pratat om att hon haft ont i magen i flera dagar. Hon säger även att hon ska gå och kräkas och så går hon till toan och ulkar. Insåg att hon vuxit fyra cm sen i höstas, inte konstigt att hon smalnat av eftersom hon vuxit så mycket och knappt äter alls. Men jag tjatar inte jag låter henne hållas. Är ju ingen treåring som svälter ihjäl i Sverige och hon får ju i sig en del ändå. Men det är töligt!

Sen kom Kim, Rickard, svärfar och hans dam och vi åt budapestbakelser. Sen åkte vi och hämtade Felix som var på kalas hos en kompis. Köpte mat i kiosken som bytt ägare. Äntligen kanske det går att handla där igen. Har inte köpt pizza där nere på säkert två år.

Nu sover både Lukas och Alice som båda skippat att sova på eftermiddagen. Ska snart lägga Felix sen blir det kväll i soffan!

Förlåt att jag gnäller på dig Alice. Mamma älskar dig gumman!

I storebrors kläder


Ombyte pågår
Nu jävlar ska här byggas. Kanske riva nån vägg med. Looking forward!


Hallå huset!

Har inte skrivit på ett tag, anledningen är enkel. Här händer det inget! Det finns inget att rapportera. Jag är hemma och hänger med kidsen efter skola och dagis och Lukas hänger jag med hela dagarna. Men det är en fröjd att hänga med Kewitz. Han är glad mer eller mindre hela tiden. Han tigger mat och klänger efter mig men han är härligheten själv. Snällare unge får man leta efter.

På kvällarna när middag är avklarad, disk plockad, bänkar och bord avtorkade och barn lagda ser jag och Kimpa på 24. Det går så där kan jag säga. Av 14 avsnitt har jag klarat av att se 2 st utan att somna. De sista två såg jag klart mitt på dagen igår. Det är spännande men jag missar allt. Men det roliga är att jag vaknar och ser sista minuten så jag vet alltid hur det slutar, alltid något.

Idag när jag hämtade Felix på fritids så grät han och sa att han haft världens sämsta dag. Sånt är inte roligt att höra. Men jag lyckades peppa upp honom. Sen kom Kim hem och satte in en tv och tvspel på hans rum så nu är han lycklig och säger att han har värsta lyxiga rummet. Alice är rolig. "Du har stora puppor mamma och jag har små", "titta på mina, dem är söta och de är mina".

Ja just nu är det lugnt här hemma, kids och plock ja ni vet. Jag glädjer mig åt de små sakerna i livet. Som att Big brother snart drar igång. Som jag längtat! Gry Forsell ska vara programledare hörde jag idag. Hallå huset! Har nog aldrig sett på tv så mycket som jag gör nu. Sitter och bölar i soffan för mycket är ju sorgligt (Sofias änglar t.ex).


Lillebror står beredd att förstöra

Nu 24, får väl se vad utgången blir. Ha det gott! Puss!

Utmanad

1 – Hur länge har du bloggat?
I 7,5 år varav 5,5 år här på blogg.se

2 – Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Ett trettiotal ungefär

3 – Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Dagboksbloggar helt klart.

4 – Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ja det tror jag, det måste dem göra. För jag är mig själv till 100% när jag bloggar.

5 – Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Både ja och nej på den frågan. Jag upplever själv att jag är ganska öppen i min blogg. Jag döljer inga sanningar eller hittar på nåt. Är jag arg så märks det tydligt och är jag ledsen så kan man lätt se det med. Däremot så skriver jag inte om allt. Vissa saker tar jag inte upp. Alla i min närhet vill inte vara med i bloggen och det respekterar jag. Men min blogg är min dagbok och jag bloggar för min skull och det märks på innehållet.

6 – I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?

Inte så stor, tror det eller ej. Däremot kan vissa inlägg skrivas för att jag vill visa att "titta hit nu har vi det så här". Så vissa inlägg kan vara för att få bekräftelse men annars är det för min skull som sagt. Jag länkar inte ens min blogg (förutom på en gammal familjeliv sida som jag aldrig använder).

7 – Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej

8 – Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja det kan det kanske vara. Det finns ett stort näthat därute och folk med kända bloggar kan säkert må dåligt av vissa kommentarer men annars vet jag inte. Om man söker bekräftelse som man får men som sen leder till något dåligt så kanske man kan "skadas" av det med.

9 – Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Det skulle väl vara det jag är lite för öppen och så vet alla det. Folk som man kanske inte egentligen inte vill ska veta allt om mig. Men å andra sidan bjuder jag på det. Folk får tycka exakt vad dom vill om mig. Och vill de gotta sig åt något jag skrivit så go ahead! Sånt bryr jag mig inte om.

10 – Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Absolut

Jag utmanar:
Oj! Vet inte, alla som vill! Feel free!


Är det inte mat så är det kids

Sitter och lyssnar på Em på Spotify. Ska snart gå och hämta hem mina stora hjärtan, väntar bara på att lillhjärtat ska vakna. Då ska han ha mellanmål sen drar vi. Sen kommer Kimpa hem. Underbara, vackra, fina man! Vad gjorde jag utan dig? Igår när han kom hem stod jag och skalade potatis och han såg mig igenom fönstret och avfyrade världens största leende. Sån är han min man. Han är alltid glad!Det gäller att ha tungan rätt i mun :)

Saknar denna lilla tjej så jag tror jag går sönder!

Hon har börjat prata Thai, det är så gulligt så jag nästan dör.

Nuts

Har äntligen tagit tag i saker och ting och gjort en matsedel igen. Det är så smidigt att ha en, det är enbart fördelar skulle jag vilja påstå. Man vet alltid vad man ska äta till middag och man kan planera handlingen på ett tillfredsställande sätt. Vi har det svårt nog här hemma när det kommer till mat. Jag är största problemet eftersom jag inte äter kött, Kim gillar inte fisk (med undantag för lax), barnen är kräsna. Igår lagade jag sjömansbiff (eller gryta). Kim, Felix och Lukas gillade maten. Felix berömde den buljongkokta potatisen och tog om! Alice åt bara majs och hon hade en klockren kommentar. "Mamma det är bajs på tallriken med". Hon tyckte att det tunna köttet såg ut som avföring. Ja ni hör ju själv hur lätt det är att laga mat här hemma. Jag matade Lukas och insåg att jag blev utan mat eftersom allt var i en gryta (nersmittat av kött) så jag åt nudlar på kvällen. Så brukar det förvisso inte vara. Idag kokade jag soppa till lunch. Jag älskar soppa! Jag har en favoritsoppa här hemma som jag brukar laga när jag är hemma själv. Den är väldigt simpel och består av grön paprika, spagetti, potatis, morot, lök och vitlök. Jag älskar den!

Nej det här med maten är ett kapitel för sig och det ska ätas så ofta oxå. Barn som växer behöver mycket mat uppdelat på många mål varje dag. Välling behöver dem tyvärr oxå. Är inget fan av välling men det är smidigt när de är sjuka. Jag tycker att välling är något man kan dricka på kvällen för att det är mysigt och som kvällsrutin. Mina tre barn är mycket förtjusta i välling (Felix dricker vuxen välling i mugg i bland). Själv hatar jag det! Tycker det smakar fruktansvärt vidrigt och kladdigt är det oxå. Speciellt nu när vi råkat köpt semper. Nestlé är inget bra märke egentligen med tanke på deras sätt att sälja ersättning till folk i tredje världen. Men deras välling är bra. Man kan skaka den några gånger och sen är saken biff. Så är det inte med semper. Jag skakar och skakar både innan och efter jag värmer den. Ändå finns det outskakade klumpar som gör att det tar stopp och tjock som filmjölk är den med. Inser att Alice borde ha slutat med välling men hon vill gärna ha den och det är ett smidigt sätt att få i henne laktulos. Har hon ätit dåligt under dagen så är det bra med lite näring innan sänggåendet. Men när hon vill ha den på morgonen säger jag stopp. Då blir hon mätt och äter inte frukost sen blir hon hungrig innan det är lunch. Det här vet hon och hn äter bara välling på kvällen. Har aldrig gett mina barn flaskan på morgonen, går upp och tar frukost istället. Alice har gått ner lite i vikt och smalnat av (hör väl till nu) men hon är hungrigare än någonsin så hon är nog i en växtperiod.

Vet inte varför jag skrev allt detta. Har man nåt att säga om man babblar om mat och välling i ett helt inlägg? Går iväg och skäms lite......

Kom iaf iväg på en långpromenad med Alex och Julia idag, härligt!

Sunday bloody Sunday

Är en typisk söndag idag (som vanligt). Vi har tagit det lugnt och jag fick ingen sovmorgon. Alice väckte mig kvart i sex och deklarerade att hon behövde bajsa. Sen åkte vi till mamma på söndagsmiddag. Nu sover Alice och Lukas och Felix har en kompis hemma. De ska försöka sig på detta

De ska bygga upp den här borgen igen. Utmaningen i detta består av att hitta bitarna i allt annat lego. Sist höll Kim och Felix på i dagar. Det här är tre stora backar så nu har killarna nåt att bita i.


Felix har lego högt och lågt i sitt rum.

Annars inget alls att rapportera. Längtar till kvällen då jag ska krypa upp under en filt i soffan och se på Solsidan och 24. Det är grejer det!

Kökstjänst

Lördag idag. Har inte gjort så mycket. Var inne och handlade en sväng förut. Nu har vi mat så det räcker en vecka. Kommer att få komplettera med bröd och mjölk som vanligt. Har spenderat dagen i köket oxå. Lagade lunch innan jag åkte och handlade. Sen gjorde jag en cheesecake och sen bakade jag och Felix wienernougat. Han har spanat in ett recept på bompawebben som han varit sugen på att prova så det gjorde vi. Blev supergott faktiskt! Sen lite middag på det. Lever man för att äta eller? Nej det gör jag faktiskt inte även fast det ser ut så. Jag är svag för det söta som ni vet. Men det är mycket matlagning på en dag det kommer man inte ifrån. Men det är rätt kul, iaf när man vet VAD man ska laga. På tal om mat så är jag petnoga med vad jag köper hem. Jag är rädd för euroshopper och eldorado och möjligen vissa av Willys egna varor (men där handlar vi aldrig). Fick vatten på min kvarn när Kim handlade här om dagen. Han köpte hem euroshopper spagetti. Jag sa direkt att det där inte skulle funka. Och jag fick rätt. Kokade spagettin och när jag hade på smör sen så klibbade skiten ihop sig så det såg ut som nån blandning mellan spagetti och gröt.Hade aldrig hänt med kungsörnen. Nu finns det ju andra bra märken oxå såklart. Vissa euroshoppervaror funkar säkert. Typ juice och sånt, bara mer vatten då. Men alltså det ska smaka bra så är det bara. Åt även gnoochi från ES för ett tag sen, inte gott! Däremot änglagårds ekologiska skruvar, smakar fint det. Jag tror ofta att man får det man betalar för. Sen kan man ju lära sig vad som funkar trots att det är billigare. Vore ju fint om maten var billigare. Vårat matkonto är riktigt högt.


Morgonmys pågår

Snart är det kväll och då blir det en rulle hoppas jag. Är riktigt pigg nu för jag har sovit bra inatt. Igår kväll låg jag i soffan och sov halva kvällen men såg mina favoriter dansa i Let´s dance innan jag knoppade in.

Hur spenderar ni helgen?


Fredag

Sov som en prinsessa mellan elva och fyra. Sen vaknade Lukas men han somnade faktiskt om efter vällingen. Men då vaknade hans syster och förde ett jäkla oväsen. Hon skulle ha välling, men det fick hon inte. Vällingen var slut och hon kan inte okynnesäta välling på nätterna hon är ju faktiskt tre år nu. Jag brukar ta alla strider med henne men på nätterna vill jag bara somna om. Fick ta upp henne i famnen och vagga henne tills hon lugnat ner sig. Sen kom hon upp vid halv sex så då masade vi oss till soffan. Men fem timmars sömn är godkänt här hemma. Hon hade nattskräck vid tio tiden precis när jag lagt mig. Vaggade henne då oxå. Men lillebror sov bra inatt men är det inte den ena så är det den andra. Felix var trött och gnällig vid frukosten med. Ska bli skönt med helg så man kan sova och slappa lite. Tror alla behöver det här hemma. Jag vet att jag tjatar men det är det enda jag kan tänka på. Det här med sömn alltså. Det är helt sinnesjukt och jag känner mig sjuk i huvudet men det är så jobbigt att aldrig få sova ut.

Nu sover lilleman så jag ska äta frukost framför tv:n, sen ska jag nog vila på soffan en stund.

Trevlig helg på er!

Kärlek

Satt nyss med en nyvaken Lukas i knät. Alice skulle givetvis upp hon oxå. Så jag satt med mina små hjärtan i knät och sen kom Fleeze och attackerade oss med kärlek. Men Alice blev lite fundersam. "Han får inte slicka på min tröja". Katten var väldigt pussugen om man säger så. Det är verkligen kärlek att sitta med de små med Felix med så klart men han sitter sällan i knät längre. Idag är det en bra dag! Det är det väl alltid iof. Fick frågan om jag var lycklig idag och svaret är ett sjungande JA! Men jag är så fruktansvärt trött. Sitter och fnittrar åt tanken, fan vad trött jag är. Vet inte vad det var med Lukas inatt men han var vaken mellan tolv och fyra. Han fick välling och han bajsade. Däremellan vaknade Alice oxå. Jag fick tre timmar sömn inatt. Jag vill väldigt gärna se tv med älskligen ikväll men jag vet att det blir ett dött lopp.

Men livet är härligt god damn it! Har världens finaste barn, man, familj och kompisar. I´m a lucky lady!

(Dessa kort har vi i årets kalender)
Sleepless

Sitter och väntar på att Alice ska vakna. Hon har vaknat en del inatt och tidigt imorse kissade hon i nattblöjan och ville ha den bytt. De har henne på uppevilan på dagis, vilket innebär att hon däckar när hon kommer hem och sen så är hon givetvis inte lika trött på kvällen sen. För det mesta somnar hon i tid ändå men inte i går. Så jag har sprungit mellan henne och Lukas inatt. Att det ska vara så svårt att få normalt med sömn här hemma. Felix har kommit in i nån period då han inte somnar. Han ligger och grubblar till halv tio på kvällen och kan inte somna sen är han helt slut på morgonen. Han har varit hemma från skolan i två dagar eftersom han varit sjuk så förhoppningsvis har han hunnit vilat upp sig lite. Jag är helt slut på kvällarna. Jag klarar halv åtta hos mig men sen är det kört. Efter åtta däckar jag i soffan, sittandes upp ska tilläggas. Vi har börjat se på 24. Hittils har vi sett fyra avsnitt och jag har inte hållit mig vaken genom ett enda. Får fråga Kim vad som hände sen efteråt. Ska se till att bli lite piggare, vet nog hur jag ska gå tillväga.

Fick Alex Schulmans senaste bok "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" igår. Hade beställt den signerad. Så den har jag sträckläst och jag är snart klar. Var längesen jag läste, ändå är det något jag älskar att göra. Men det blir tv och dator istället de stunder tillfälle ges.

Annars är det lugna gatan här hemma. Igår blev det lite dramatik när Cocos tog in en mus. Jag hörde pipet från sängen och pallrade mig upp och stängde våran dörr. När jag gick upp hade musen tagit tillflykten och gömt sig under kylskåpet. Vi såg hur han vandrade runt där och Cocos låg på vakt. Fleeze brukar alltid tröttna på att vakta men Cocos är ju ung och pigg så han gav inte upp i första taget. Tillslut fick han in en tass precis när musen gick förbi och sen var det kört. Som tur var dog han fort och sen sopade jag upp honom och slängde ut honom. Felix blev ledsen och deklarerade att det var det värsta med att ha katt. Att de dödar söta små möss.


Irriterande konsulter och hemsk förskolepersonal

Jag var på ett ljusparty igår och det fick mig att tänka på en sak. Inte hur gott fika Charlie hade gjort (fast det var supergott), inte hur gott ljusen luktade heller. Nej nämnligen hur tjatig försäljaren brukar vara. Nu heter det inte så men jag kommer inte ihåg benämningen. Konsult kanske. Hur som haver dem vill ju alltid få fler visningar efter en visning. Det förstår jag fullt ut eftersom det är så de jobbar. Men man måste ge sig i tid. Man kan inte tjata sig till en visning. Den här konsulten tjatade kanske inte för mycket men lite mer än vad jag tycker att hon borde. Man kan preliminärboka, kolla kalendern för bokning mm. Men alltså alla är inte intresserade av att ta hem folk på det sättet. Jag har redan haft en och vi har alldeles för trångt snart när vi ska bygga om. Sen vill jag inte ta hem massa folk. Svårt att köra ut barn och man mitt i läggningen med. Det är mina anledningar. Sen eldar vi inte så mycket ljus heller med tanke på alla katter och barn. Det blir inte av.

Den värsta konsulten jag varit med om var den jag hade hemma när jag hade Cosmopharmaparty. Hon var hemsk! Först skulle hon ha Tina att bli konsult och som hon tjatade. Sen skulle hon ha alla att boka visning trots att de tackade nej. Men hon gav sig inte. Hon tog fram kalendern och började skriva, "då skriver jag upp dig den ....då" Hon gav sig verkligen inte. Tillslut fick hon Jeanette att ta en visning men på ett datum då hon själv inte kunde. Så hon fick boka in en annan haha. Riktigt irriterande om ni frågar mig.

Har tänkt mer på det här med förskolan oxå. Pratade med en kompis om det igår. Hon var inte så nöjd med sin dotters dagisplats. Hon och hennes sambo jobbar mycket obekväma arbetstider och går ofta om varandra. På så vis behöver de inte ta henne på dagis så långa dagar utan det blir några timmar här och var. Vissa veckor blir det kanske fem timmar och vissa inga alls. För att få mer kontinutet på hennes dagar så bad hon om att få några fler timmar på förskolan. Personalen skulle ta upp det till diskussion. Efter någon vecka ringer de hem till paret och berättar att de väljer att inte ge henne fler timmar. Som anledning har de att hon inte är berättigad till femton timmar eftersom hon inte är arbetslös. Hon får egentligen inte gå de timmar hon går nu heller. Min kompis pratar med förskolechefen som går på hennes spår och ger flickan femton timmar för hennes skull. Men min kompis har ändå inte satt in henne fler timmar än de få hon redan har. Hon ville inte krångla och hon märkte vilka sura miner det blev. Då blev jag arg och sa att ni betalar för fanken 1200 kronor i månaden för att ha henne där några timmar. Jag uppmanade henne att sätta in henne på femton tmmar för det skulle flickan må bra av. Samtidigt säger personalen på dagis hur lätt deras dotter är att ha hand om. "Hon ställer inga krav på oss, hon hänger bara på och hon pratar inte. Hon är det ultimata förskolebarnet". Men att ha henne några timmar extra nej det går ju inte. Sen förstår jag inte när folk ska lära sig att det inte är något positivt att få höra att ens barn inte gör ett ljud av sig. Skönt med snälla barn men man vill att ens barn ska ta plats och få uppmärksamhet.

Jag menar när jag säger att man borde byta ut en massa kärringar som jobbar i förskolans värld. Devisen verkar vara att göra så lite som möjligt för lönen. Jag blir så förbannad! Aldrig att jag ska jobba så sen när jag börjar. Jag är mycket men så lat är jag inte. Inte här hemma heller, jag tar varenda jävla strid mer eller mindre. Jag är så jäkla sugen på att jobba även om jag vet att jag kommer att kräkas på en del i personalen. Men jag ska iaf göra mitt bästa för att ta emot barn och föräldrar. Jag hade världens bästa handledare när jag gjorde min VFU. Alla på den avdelningen var helt fantastiska och jag lärde mig så mycket. Men framför allt så satte de ribban fruktansvärt högt!

Säg mig, har jag blivit en bitterfitta?

Härlig helg

Helgen har varit mer eller mindre fullspäckad...äntligen! I fredags åkte jag hem till Charlie och tog en drink. Sen mötte vi upp tjejerna på Kinan. Linda fick en korg av oss i present. En korg med allt en Linda kan önska sig. Trosor, böcker, hudvårdsprodukter, choklad, godis, kakor mm. Charlie hade ritat en fin bild som föreställde Linda med och den var riktigt lik. Linda blev mycket nöjd. Och vi hade två härliga timmar tillsammans.

På lördagen tog vi med kidsen och en kompis till Felix och åkte till Lek o buslandet i Öreboppa. Jeanette, Freddie och Mika åkte med dom oxå. Lukas fick vara hos farfar. Barnen lekte och hade roligt. Vi med så klart. Sen åt vi lunch och glass, lekte mer och sen åkte vi hem. Lämnade Felix kompis sen drog vi vidare ner till svärfar. Där skulle vi bli bjudna på middag och Kims syskon och Dennis var oxå där. Det blev en helkväll med mat, glass och TP. Kom därifrån efter nio på kvällen. Åkte hem och stoppade kidsen i säng. Sen såg vi ett avsnitt Böda Sand innan vi däckade.Morgonen efter fick vi våran första sovmorgon på länge. Alice vaknade vid sju men somnade om och sen sov alla till strax innan nio. Felix som sover riktigt risigt nu vaknade tidigt. Hade en soft dag hemma med familjen. Sen på kvällen åkte jag och Kim och handlade. Sen vidare till Charlie på ljusparty. Var inställd på att köpa en jäkla massa bodylotion men det sålde de inte längre. Blev mäkta besviken men handlade annat istället. Åkte hem och såg på Solsidan med Kimpa, såg även att avsnitt av 24 men det däckade jag i, otippat eller inte.


Du är först ut Linda!

Idag är det ett ännu större dag än det var vid samma tid för ett år sen. Idag är det Lindas dag! Idag fyller hon 30 år min lilla köna. Ikväll ska vi ut och fira henne. Det blir mat, umgänge och skratt. Ingen fest nej nej Linda ska ha bebis om tre veckor så nån fest hinns inte med. Det blir senare det! Det kommer att bli många 30-årskalas det här året och Linda är först ut!

Ska man kanske skriva några rader om Linda då. Linda är en av mina närmaste vänner och det kommer hon alltid vara. Linda har många bra egenskaper och hon är otroligt snäll. Det bästa med Linda är hennes laid back attityd. Inget hysteriskt och nojande. Linda litar på att det mesta ordnar sig och det gör det oxå.

Grattis gumman! Jag älskar dig! Ses ikväll!Grillpremiär och bitterfitta ang. vikarier

Idag har vi haft grillpremiär i huset. Kim tog fram grillen och grillade på garageuppfarten. Riktig gott var det! Gjorde en perfekt kladdkaka till efterrätt. Har aldrig gjort en så bra förut faktiskt. Lite vardagslyx så där, behövs för att pigga upp i tristessen. Men nej man ska inte äta sig lycklig haha. Jag är på bra humör och Lukas sover bra igen så jag hade en skön natt, underbart är vad det är! Annars är allt som vanligt, Alice däckade på soffan efter dagis och Felix var trött och sur som ättika. Blir alltid så efter ett långt lov, det är en omställning helt enkelt.

Idag tänkte jag ta upp det här med vikarier inom barnomsorgen. När det kommer till vikarier så finns det dom som är helt fantastiska och så finns det dem som man undrar vad de gör där. Barnen har väldigt många vikarier på sitt dagis/fritids. Nya varje dag känns det som. Och jag förstår att det inte är helt lätt att hoppa runt bland nya föräldrar, kollegor och barn det gör jag. Men vissa saker måste helt enkelt fungera. Jag har senaste tiden varit med om vikarier som inte hälsar (de går alltså åt ett annat håll när man kommer). De verkar inte ha förstått att det är ett serviceyrke! De tar inte emot barnen som kommer. Vill man prata med någon vuxen får man jaga dem. Idag sa en vikarie till mig att Alice inte gått på toan på hela dagen. Så nu får du en rolig kväll! Oj då sa jag och frågade sen Alice om hon inte kissat på hela dagen? Jo kissat har hon gjort men inte bajsat säger vikarien då. Aha säger jag, men bajsar räknar jag inte med att hon ska göra. Det gör hon i hemmets lugna vrå efter en del lactulos. Det kan givetvis inte denna vikarien veta ett dugg om. Men det är ändå en knepig replik. Alla barn bajsar väl inte på dagis dagligen. Det har hänt att Kim åkte och hämtat kidsen utan att någon ens tittat åt hans håll eller vinkat eller nåt. Han kunde lika gärna ha tagit mer fler barn utan att nån märkt nåt. Så ska det inte vara. Det är ingen jäkla fritidsgård. När jag jobbade i barnomsorgen och där jag hade min VFU hade vi alltid som regel att någon personal mötte upp varje förälder och barn. Man hälsade och välkomnade barnet och ville föräldrarna byta några ord med oss så fanns det plats för det. Men så är det inte tyvärr. Man har sagt att man ska berätta för alla vikarier hur det ska gå till varje morgon det kommer någon ny dit. Visst för all del. Men vad hände med att tänka själv? Vissa saker måste man informera om men det här med att visa upp sig och finnas där och se barnen det tycker jag folk ska inse själva att de ska göra. Annars tycker jag inte att man ska vara inskriven i vikariepoolen, de har ju ändå betalt för att jobba.

Jag är inte perfekt men det som gör mig bra på förskola är att jag är ett detaljfreak. Jag ser saker och jag ser människor! Jag ser barnen. Det är ofta jag som ser barn som håller på och kissar på sig, barn som grubblar och jag hör vad de säger och så. Jag har koll på dem det har jag. Sån har jag alltid varit. Missar inte en detalj. Barn förtjänar att bli sedda och hörda! I måndags var Felix där och berättade om sin fina legotvål han fått av en kompis. Jag såg på fröken att hon inte lyssnade, ja mm ja ni vet. Felix är ett barn som pratar öronen av en, han är precis som sin mamma, inte tyst en sekund med andra ord. Igår var det en kille som nyss fyllt år som ville berätta om sina paket han fått på morgonen. Han var uppspelt och lycklig och vad händer? Inte en själl tar emot, folk går bort. Ingen ser det här barnet. Så får det fan inte gå till!

Nu Fuskbyggarna!


Lukas var oxå trött igår


En till tröttis, eller två.


Jag behöver......SÖMN!

Planen var att ställa mig och steka pannkakor nu när jag hämtat kidsen! Det går inte kan jag säga. Jag är så trött. Det enda jag kan tänka på är att sova. Jag planerar i huvudet hur jag kan vila huvudet så pass mycket att jag får slumra till. Natten var hemsk. Jag vet att jag klagar men det var den. Lukas vaknade hela tiden. Ställde sig upp, pratade och grät som vanligt. I natt väckte han Alice som började gråta och skulle ha....välling! Man skakar den där jäkla flaskan men man känner sig knappt vaken ibland. Det är som i en dimma. Jag somnade om vid fem. Räknade ut att jag fick mellan två och tre timmars sömn. Försäkte att vila under dagen men Lukas sov dåligt och då finns det inga chanser för mig heller.

Alice är lika trött hon oxå. Hon har varit på dagis hela dagen och inte sovit där, det gör hon nästan aldrig. Hon fixar inte det kan jag säga. Utan somnar när hon kommer hem och somnar hon inte och jag kan hålla henne vaken så är hon sur som ättika. Ska prata med dem imorgon. Men jag vet att de har svårt att få henne att somna, men hon behöver det. Jag och Kim har märkt att desto mer sömn hon får desto bättre. När hon sover middag hemma så sover hon längre på morgonen sen och somnar utmärkt på kvällen ändå. Om hon inte somnar för sent vill säga. Lukas gnäller så han är nog trött han med. Blir så när man inte sover på nätterna.

I´m going insane!

Nu ska jag invänta sambo som ska steka pannkakor sen ska jag pallra mig iväg på styrelsemöte. Puss!

Back in business

Har haft en fantastisk dag! Har varit utanför dörren och lämnat barn på dagis/fritids. Lukas sov inte mycket i natt. Kunde knappt sova, han yrade och snorade och grät om vartannat. Vi gav honom alvedon, nässpray och välling men inget fungerade. När han väl somnade vid fem imorse så sov jag oxå så jag vaknade upp halv nio av att Alice kom in. Så jag gjorde iordning barnen och gick iväg med dom. Vilken lycka! Alice var superlycklig. Gick hem och lade Lukas som sov tre, fyra timmar och var feberfri när han vaknade *yeay*. Ändå var hon glad nöär jag hämtade henne. Kramade mig hela vägen hem. Så brukar det inte vara, men hon har ju varit hemma med mig mycket nu.

Nu sover de minsta och Felix bygger lego med sin pappa♥. När han ligger sen ska jag se klart på Zodiak. Det är en riktigt bra film faktiskt. Jake är med så det är lite ögongodis med. Vill ni se honom het så kan jag rekomendera Prince of Persia!

Har inte skrivit om min bantning på länge. Gick ner fem kilo förra vändan och har inte gett upp men pga sjukdom, jul mm så har det blivit för lite nyttig mat och för lite motion. Men nu när alla är friska och ungar är i skolan så kör vi hårt igen! Yes!

I´m not perfect, but you don´t mind that do you?

Här hemma är det som vanligt. Sjuka ungar och tråk med andra ord. Nu är Alice frisk men Lukas är sjuk istället. Det blev han ju igår. Snorig och hostig har han varit i flera veckor men nu har han hög feber också. Han har knappt sovit nåt alls idag. Han kan inte somna, och han kan inte suga på nappen för näsan är för täppt. Vi har sprayat den men det hjälper föga. Han har sovit dåligt inatt också men jag smög ner alvedon i vällingen så tillsist somnade han. När han vaknade på morgonen var jag så trött efter natten så jag skickade upp Kim och låg själv kvar en timme. Var uppe hos Alice inatt och gav henne välling oxå. Hon har faktiskt slutat äta välling på natten men då och då händer det. Iof har hon inte ätit på en vecka så hon får mer än gärna välling. Men det är en jäkla dålig vana det här med nattätandet. Ska försöka få bukt på det sen när Lukas är frisk. Tydligen var jag likadan när jag var liten. Men Alice aptit är tillbaka och det är skönt att se. Bara hoppas att Lukas piggnar till så kanske vi kan få vara friska sen ett tag. Känns som att det är dags nu. Min näsa rinner konstant och jag nyser hela tiden. Känns som att det ska komma snor ut öronen men det gör mig inte så mycket. Så länge barnen slipper så. Sn mår jag inte dåligt är bara förkyld.

Nog om sjukdomar och skit. Men det är ju förvisso det ända som händer. Felix har fått vara hos en kompis och lekt och jag har städat lite. Igår när Kim kom hem hade han köpt med kinamat hem som vi åt framför Filip och Fredriks årskrönika. Det blir snart soffan igen. Tror Lukas har gett upp och somnat nu, tog bara en timme. Alice slocknade vid halv sju i sin säng. Hon gick in och lade sig helt frivilligt. Jag fick smyga dit och sätta på henne en blöja och smyga ut. Bara Felix kvar nu. På tisdag börjar skolan för honom. Samma kväll är det möte. Sen blir det fullt upp i helgen- ÄNTLIGEN!

Måste skriva några ord om Let´s dance också. Jag känner mest för Rybak, Weise och kanske Thörner men hennes dans missade jag faktiskt. Men hon var ju inte så snygg i klänning det måste jag säga. Men hon är tuff! Men det här fjantandet med Bagge det förstår jag mig faktiskt inte på. Jag gillar förvisso oxå Bagge och hans mysfarbrorärsnällmothundar anda. Men mannen har helt klart vissa problem. Han får ångest allt för lätt. Det märks vilken osäker man det är. Alla fjantade med och klappade honom på axeln och sa snälla saker bara för att han haft nåt meltdown. Sånt där kan jag inte riktigt med. Han är ju ändå en vuxen människa! Nej du Bagge, gaska upp dig och tro på dig själv för fan!


Jag var en god sambo och skottade det framför dörren. Sen gav jag upp efter en halvtimmes slit. Sjukt tungt och packat.


Lillebror snor (och dregel nu när han är sjuk)


She´s a whining little bitch!

Jag vet att jag gnällt en del sista tiden. Men just nu är det inte roligt. Det är piss ass fucking boring! Vi har suttit inne en hel vecka och glott eftersom Alice haft hög feber hela veckan. Hon har knappt ätit på en vecka och gått ner i vikt, hon har inte varit på topp alls. Idag tror jag inte att hon har någon feber eller så har hon lite men igår var den hög igen. Hade fått för mig att idag kanske var dagen då den här familjen gjorde entré i samhället igen. Men ack vad jag bedrog mig. Nu var det Lukas tur att få 39 graders feber. Han har knappt sovit inatt och givetvis inte jag heller. Han har hostat länge nu och det låter som att han ska hosta upp lungorna på nätterna och snoret rinner. Vi har varit sjuka sen andra december nu bortsett från några dagar här och var. Vet inte hur många träffar med folk och släkt vi ställt in sista tiden. Inte ens dagispersonalen har jag träffat. Känner mig som en eremit och det är inte nåt jag trivs med. Jag är sällskapssjuk och social och älskar att ha folk omkring mig.

Jag har varit mammaledig länge nu och det blir ensamt och det är samma sak varje gång. När jag närmar mig ett år blir jag galen. Nej det är inte synd om mig men det börjar bli riktigt tråkigt. Kim är i väg hos några kompisar och ser film. Jag hade tänkt följa med men vill inte kalla in barnvakt när Lukas är sjuk. Dessutom är barnvakten oxå sjuk och går på pencillin. Nä nu är det dags att friskna till innan jag sliter av mig håret. Barn, disk, matlagning, lösa konflikter, byta blöja, vyssa, vagga, lägga, väcka, laga mat, plocka disk, laga mat, plocka tvätt, lösa fler konflikter, oj nej har Lukas smått i munnen, gapa lille vän. All day long! Jo jag älskar mina barn men jag behöver bara vara Maria oxå! Tacka vet jag kvällarna, annars skulle jag gett upp.

Nu har jag GNÄLLT ännu lite mer, för omväxlings skull menar jag. Kärlek till er!

Insöade

Idag är vi insnöade. På riktigt faktiskt! Sen vi lade om vårat tak sommaren 08 så glider snön lätt ner när det börjar töa. Det börjar bullrar och vibrerar i hela huset och sen så ligger det en massa snö på garageuppfarten. Cocos var ute och såg väldigt rädd ut men jag hann ropa in honom. Strax efteråt brakade det loss. Dörren går att öppna ungefär 15 cm sen tar det tvärstopp. Jag skulle kunna gå ut och försöka mig på det. Får väl vada igenom snön på baksidan först. Eller så lämnar jag det till Kim. Han säger att han ska komma hem och rädda oss haha.

Jag gillar inte att säga det men jag är jäkligt vek, fysiskt vek alltså. Jag kommer nog halvdö om jag ger mig på det där berget men det skulle vara nyttigt. Lukas somnar aldrig dock och jag kan inte lämna han ute och vagnen får jag inte fram eftersom den står i garaget. Så ja vi får se hur det blir.

Längtar efter våren!
Det är mer än vad det ser ut som på bilderna


Februari 2010


110106

Idag har det varit lugnt och tråkigt i vanlig ordning. Haha nu gnäller könan igen, hör ni det? Jag är lyckligt lottad. Jag har min fina familj och mina fina vänner. Men det här med att sitta och tråka är inte riktigt min grej. Felix har iaf varit hos en kompis hela dagen och lekt. Skönt för honom att komma hemifrån och få leka lite. Alice fick feber igen, den låg runt 39 nu med. Kim har skottat, sjukt mycket snö som ni vet. Han såg lite sliten ut när han kom in. Jag har plockat tvätt, bakat och lagat mat. Inget nytt med andra ord.

Alice har en massa barbiedockor här hemma. Jag har en knäpp grej för mig. Jag kammar deras hår då och då. Kanske låter knäppt men jag hatar när det blir så där trassligt. Man kommer ju ihåg sina egna dockor om man inte kammade dem så fick de afrokrull. Alice är helt ointresserad att fixa deras hår så nu har lotten fallit på mig istället. Alice är rätt tuff, inte speciellt flickig egentligen. Men ibland är hon det, ser hon en myra, spindel eller orm så gapar hon som en riktig tös :)

Nu ska jag nog förflytta min tjocka röv till soffan.

Vad har ni gjort idag?


F**kin´Perfect

Just nu är det ljuvligt här hemma. Det är tyst! Överallt utom i mina hörlurar. Det här är himmelriket. Jag vet att man kanske inte bör säga det men det skiter jag fullständigt i. Jag har haft en intensiv dag med alla tre kids så nu njuter jag bara. Felix är fortfarande vaken men han leker på sitt rum. Jag har börjat lessna på det här med att bara gå hemma med kidsen. Jag vill komma igång nu känner jag. Jag sitter insnöad i Bäckislava hela dagarna, det tröttnar man på tillslut kan jag lova. Sen jag fick barn för 7,5 år sen har jag nästan aldrig lämnat bort dem för att vara själv. Jag tar alltid hand om dem och tar bara in barnvakt om det verkligen behövs och om jag ska åka iväg någonstans. Egentligen borde jag göra det oftare. Man behöver ladda batterierna som förälder. Låter kanske som en klyscha men så är de faktiskt. Skulle ge mycket för en weekend någonstans nu. Blir extra extremt eftersom barnen knappt varit på dagis på fyra veckor pga sjukdom och lov. Ska bli skönt när allt drar igång till veckan igen.

Igår när vi fick beskedet om Zarah så satte sig Felix och ritade en teckning. Jag frågade honom och jag fick sätta ut den här och det fick jag.Tror inte att det syns på kortet men klockan på kyrkan står på 17.50 som den var när Kim hade ringt. Av Felix om Sara står det för att så skriver de i sina händelseböcker på skolan. Och alla hjärtan är för att vi älskar henne. Sen är det hennes skelett i jorden. Längst ner i vänstra hörnet är vi som familj när vi gråter, Lukas är den på alla fyra. Han är så fantastisk min kille. Kan säga att tårarna rann när jag såg den. Jag är allt för blödig när det kommer till mina barn, eller rent allmänt egentligen. Kan aldrig se på tv utan att lipa.

Känns som att jag håller på att bli sjuk. Har ont i halsen och näsan och har börjat hosta lite. Alice och Lukas hostar och snorar som bara den. Men Alice är feberfri, det tackar vi för.

Zarah

Jag sa ju att det var en riktig skitdag och det hade jag rätt i. Kim kom iväg till Karlstad. Sen ringde han och sa att det var illa med Zarah. De hade lyssnat på henne när hon kom in och sa att de ville röntga henne på direkten. Det gjorde dem och beskedet var inte bra. Hon hade vätska i hela lungorna. De såg inte ens hjärta eller andra organ allt de såg var vätska. Hon hade endast en liten luftficka så hon kunde andas. Därav hennes häftiga andning här hemma. Så Kimpa ringde mig som sagt och sa att de hade bett honom ta ett beslut direkt. Det fanns en chans att försöka rädda henne med drän och dygnet runt bevakning och intensivvård. Men det sa vi nej till. Hon led och oddsen var ändå väldigt dåliga sa veterinären. Och de visste inte vad vätskan berodde på. Om det var ett virus var det i stort sett helt kört. Men det var det ändå. Så Kim gick in igen och de lät henne somna in men kunde inte söva henne för det hade varit mer plågsamt det hade hon inte klarat av så de satte en port på henne. Så nu fick hon somna in min lilla snutta.

Det värker lite i hjärtat och jag blev väldigt ledsen när Kim ringde till mig. Vi är så glada att vi valde att behålla Cocos. Han är så lik sin mamma (Zarah är ju kattbebisarnas mamma, en renrasig perser med stamtavla). Han har hennes färger och ett underbart sätt. Han är världens bästa och finaste katt, han är verkligen det. Kimpa och han har en del trix för sig och han har lärt sig att hoppa upp på Kimpas ben på komando och sen klättra vidare upp i famnen. Hur som helst så var det skönt för henne att få vandra vidare. Men vi är chockade här hemma. Vi trodde aldrig att det var så här illa. Inte i närheten. Zarah var inte ens tre år gammal så man hade ju räknat med att ha henne kvar ett tag till. Däremot har vi ju funderat fram och tillbaka på att avliva Diza (katten som har klöst barnen och är arg på alla andra katter). Livet är lite orättvist ibland.


Den här bilden fick mig att köpa henne på telefon på direkten. Kan man bli sötare?
Riktig skitdag!

Känns som en helt hopplös dag. Nu tog jag kanske i men fan säger jag bara! Alice var fortfarande sjuk imorse när hon kom upp. Tempen låg på 40 grader! Gav henne en supp sen åt vi lite frukost. Hon gick och lade sig och somnade i soffan där hon sov i 2,5-3 timmar. Sen var hon vaken en timme kanske om ens det sen kröp hon ner i sin säng och där sover hon fortfarande. Så hon har varit vaken i tre timmar sen hon vaknade imorse och nu är klockan fyra. Har varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen och dom vill att jag avvaktar ett par dagar för att se om hon blir bättre. Barn får ju ofta hög feber och de tror att det är förkyldning som ligger bakom febern. Äter gör hon inte heller men dricker och kissar.

Inte nog med detta. Idag slog det mig att katten är sjuk. Zarah våran perserhona. Hon har ändrat sitt beteende sen hon fick sina kattungar i somras. Blivit mer tillbakadragen och tjurig. Men såna är ju honkatter och jag tänkte att det säkert var nån hormonomställning eller nåt. Men sista tiden har hon sett sliten ut och det kom jag egentligen på först idag. Hon såg lidande ut. Hennes päls är raggig och sträv och hon andades fort. Ringde till veterinärsstationen och de ville ha in oss på momangen. Kim fick sluta tidigare på jobbet och komma hem och hämta katten för att sen sula iväg till Karlstad i det här väglaget. Känns inte alls roligt men jag känner att vi måste ha in katten. Hon ska inte behöva lida. Men att köra i det här väglaget är inte tilltalande och jag känner mig orolig. Det låg en långtradare i diket strax utanför Bäckis. Så frågan är om han inte blir stående ett tag. Nu menar jag ju inte att katten varit supersjuk länge men när jag tänker efter kanske hon varit lite hängig. Men svårt att avgöra de ligger ju mest och sover nu i detta väder.

Känns som att vi haft tillräckligt med sjukdom för ett tag nu. Har varit sjuka en månad nu med undantag för några dagar. Bajs är vad det är. Har precis pratat med Kim. Han ser knappt vägen och håller på att somna hela tiden. Sen krånglar vindrutetorkarna, ibland lägger de av helt och hållet. Jag får snart ett sammanbrott. och inte kan man prata med honom heller eller fundera i lugn och ro. Det är högljudda kids överallt. Man kan knappt tänka här hemma. De är överallt de små pruttarna. Lukas grinar och kryper efter vart jag än går.

Lord have mercy!

Måndag

Kommer nog bli en rolig dag här hemma. Själv hemma med tre ungar varav två som aldrig kan komma överens. Bara att välja en tv kanal kan urarta i stort bråk haha. Alice har vaknat flera ggr i natt. Hon vill inte längre ha någon nattblöja. Den har varit torr länge nu. Natten till igår vaknade hon och ville gå och kissa. Jag var skittrött och sa att på natten kan man kissa i blöjan. Hon såg förvirrad ut. Inatt vaknade hon och ville kissa. Jag hängde över Lukas säng med en vällingflaska i högsta hugg så jag var tvungen att väcka Kim. Han somnade om fort som tur var. När hon kom in till min säng imorse var hon lika varm igen. Tempade henne och den landade på 39,5. Nu behövde jag få i henne alvedon. Försökte med flytande men hon vägrade. Fick henne att smaka men inte mer. Går inbte att blanda ut i något heller eftersom hon inget äter. Så det fick bli en supp. Hon var inte positivt inställd om man säger så men insåg nog själv hur pass smärfritt det var. Nu är febern sänkt och hon äter en banan.

Mycket mer än så händer inte idag. Kan inte gå ut med barnen heller eftersom Alice är sjuk. Räddade en liten fågel förut. Felix sa att det hade dunkat till på köksfönstret. Jag sa att det nog var en fågek som flugit in i rutan och Felix meddelade mig sen att den minsann låg en liten fågel nere på marken. Men han är inte död för han andas sa Felix. Jag skyndade mig ut och tog försiktigt upp fågeln. Satte honom först på soptunnan men flyttade honom och satte honom på vedhögen. Där kunde han sitta lugnt och stilla och kvickna till utan fruktan för sitt liv. Här på gården blir man gärna kattmat annars. Gick ut och spande på honom två ggr och andra gången hade han kvicknat till och flugit iväg. Så skönt! Det värker i hjärtat på mig när jag ser sånt där.

Annars är det som sagt lugna gatan här hemma. Ovanligt va? Händer nada. Kids och plock typ.

På tal om en helt annan sak. Ser att det hela tiden blir fler läsare här inne. Kul! Kan ni inte lämna en kommentar och berätta vilka ni är. Om ni oxå bloggar får ni mer än gärna lämna en bloggadress med. Behöver fler bloggar att följa. Om ni bara vill tipsa mig om en bra blogg så gör gärna det! ♥

Sjukt

Mår bra idag, näsan värker men annars lugnt. Men igår då mådde jag verkligen som en kratta. Frös så jag skakade och magen värkte, kroppen likaså. hade lite feber men inte mycket alls. Lade mig och sov, var uppe hos båda kidsen inatt men fick lite sovmorgon eftersom Kim gick upp med barnen. Alice pratade om att hon var hungrig så vi fixade frukost men det kom aldrig någon Alice och åt. Hon vägrade gå ur soffan där hon hade bäddat ner sig med två filtar. Vi lät henne ligga, tillslut kom hon till oss och jag såg hur flickan skakade. Kände att hon var varm, jojomensan 39.1 landade tempen på. Hon har inte ätit på hela dagen, dock en bulle som jag bakade förut. Vi får inte i henne medicin heller. Flytande alvedon ratar hon helt och supp är inte att tala om. Hon har skräckupplevelser sen alla lavemang (hemska föräldrar vi är va?). Men hon är relativt pigg ändå måste jag säga. Brukar ju vara så med barn.

Lukas snorar som bara den och hostar. Hade precis matat honom och när jag skulle ge honom frukt så började han hosta sen kom det en rap och värsta spyan. Han kräktes upp hela lunchen. Men lika glad var han för det! Det är bara en annan som börjat tröttna på denna sjukstuga. Felix har varit magsjuk 2 ggr och haft feber och förkyldning och allt på en månad. Men det har varit rätt så skonsamma de här förkyldningarna. Men det grusar massa planer oxå hela tiden. Hemmasittarfamiljen- yes! Har bakat bullar annars har det inte hänt ett skit på hela dagen.

Imorgon börjar mannen att jobba igen. Vi kommer att sakna honom här hemma. Vi brukar kunna gå varandra på nerverna när vi är är hemma båda två. Men inte denna gång. Jag tror vi överlever på våran humor. Humor är viktigt här hemma! Vi skrattar oss igenom dagarna det gör vi verkligen. Men ibland tar han halvt livet av mig här hemma. Han hänger och slänger med mig. Om jag sitter i hans knä så slänger han mig bakåt så jag nästan dundrar i golvet, igår höll jag på att välta både mig och vardagsrummet. Kanske verkar löjligt att jag skriver allt det här. Men jag gillar att kunna gå tillbaka och se vad man var i för mood. Den här bloggen är mest för min skull, sen är det ju alltid kul att ni läser den. Jag tror att humor är viktigt i ett förhållande. Konsten att ha roligt tillsammans. Sen har vi en stor ironi, vissa blir förskräckta när de hör vad vi säger till varandra. Men vi vet att det inte är allvar och att det är mycket kärlek i orden. Har jag ett problem med nåt han gör så säger jag det. Tycker jag att han är a jackass så säger jag det. Inget groll som byggs upp utan tar tag i ett problem när det uppstår.

Per Oscarsson och hans fru har brunnit inne i sitt hus i Skara. Väldigt tragiskt! Vi får hoppas att de låg och sov och dog av röken relativt smärtfritt. Jag älskar Oscarsson, vilken skådis ändå! ♥
Fixade oss en varsin drink som vi drack vid tolvslaget


Stjärnor från våran gran. Den vänstra brukade se ut som den högra men så kom en liten
Kewitz!!!!

Han hade minsann en medhjälpare! Storasysteryster! Hon langade med glädje ner stora och små stjärnor från granen. Hoppas han inte blir glitterförgiftad ;)

:(

Mår så fruktansvärt dåligt! Vet inte vad det är. Symtomen jag har är: illamående, ont i mage, fryser, ont i kroppen. Är det magsjukan så grinar jag. Tror dock inte det även fast det känns så. Funderar på om det är skiten jag får då och då. Det enda som hjälper då är att sova, sova och åter sova. Så jag går till soffan med en filt.

Hoppas ni hade en trevlig Nyårsafton igår!

RSS 2.0