Alive and kickin´

Har tio minuter på mig innan min lunch är fördig så jag ska försöka mig på en uppdatering. Har haft ett par dagar hemma med kidsen i värmen. Mår helt bra nu mer eller mindre, antibiotikan gjorde underverk. Han varit dåligt med sömn eftersom jag hostat så jag vaknat runt tre varje morgon och Lukas har varit vaken ett par timmar per natt. Inatt sov vi alla som grisar och jag hoppas att det får fortsätta så.

Igår var vi på stranden. Och i förrgår tog mamma med de två äldsta dit. Underbart! Lukas satte sig i sanden vid vattnebrynet och grävde med hink och spade och där satt han tills vi åkte hem. Förutom när han tog en tur upp till filten för att moffa i sig allt han kom över. Han är inte alls som hans syster var vid den åldern. Hon sprang från filt till filt. Alice och Felix lekte i vattnet och hade kul. Men vilket pass det är att bada med barn. Alice hade kuddar och fick hålla sig i närheten av oss. Felix kan simma men inte hur bra som helst men jag hade koll på honom hela tiden. Läste om en sjuårig pojke som drunknade igår. Och det gav mig sån ångest, oj vad jag grät. Det är så lätt hänt, fy fan säger jag bara! Gick in och läste på bloggen om Rasmus (han drunknade när han var sju och på ett utebad med fritids). Helt vidrigt! Igår sa Felix till mig att jag var för rädda om dem, att jag behandlade dem som om de var av porslin tror jag han sa. Jag berättade för honom imorse om denna pojke som drunknat och berättade hur lätt hänt det är att det händer saker i vattnet. Det förstod han givetvis. Men jag känner mig nästan mentalsjuk. Jag ser faror överallt. Speciellt vid vatten och trafik. Gud nåde om något skulle hända med mina barn.......Hur överlever man en sån sak?

Annars vill jag säga att jag har världens bästa mamma! Hon har ställt upp på mig i två hela veckor nu (eller ja 30 år). Igår tog hon med Felix och Alice hem efter badet och gav dem lunch. Så gav jag Lukas mat här hemma och så hann jag vila en sväng när han sen sov middag. Hon gör allt för oss hela tiden, hon är så fantastisk. Och då har jag inte ens sagt vad jag får i present nu när jag fyller år. Tack mamma! ♥ Vad gjorde vi utan henne? Pappa var likadan, synd att han inte är med oss längre. Jag vet hur jag vill vara för mina barn resten av deras liv. Jag kommer alltid att ställa upp för mina barn så som mina föräldrar gör för mig och brorsan.

Annars håller jag på att planera sommaren här hemma. Det ska hinnas med en del och tiden är knapp. Har börjat kolla semesterresor men inget är bokat men vi är nog överens om vart vi ska ta vägen. Blir nog bra. Nu är min lunch färdig. Sen ska jag gå och hämta hem mina hjärtan. Sen blir det nog poolbad. Jag och Kim tog våran premiär i gårkväll. Barnen badar varje dag.

Ska skriva om dagens skämt med. Nordea säger jag bara. De har ju dåliga öppettider nu och bara öppet mellan 10-12.30 och idag när jag kom dit för att hämta min lön så står det säkert 20-30 personer utanför och hänger på låset. Sen när vi kommer in så är kölappsmaskinen trasig så alla stackars pensionärer får ställa sig på ett långt led. Nordea nordea! :(

Nu blir hon frisk

Åh vad jag är glad att jag kom iväg till läkaren idag. Kände mig ganska stursk och pigg imorse när jag vaknade. Hade då varit vaken sen halv fyra då jag vaknade pga en hostattack. De som kommer på morgonen går aldrig över. Gick till köket och pannrummet och snöt mig och hostade, illa! Men ville inte väcka nån mer. De ringde från poolen men jag tackade nej och sa att jag var tvungen att komma iväg till en läkare. Kändes trist men det var rätt beslut. Fick en tid på eftermiddagen så jag ringde till barnen dagis och frågade om det var okej att droppa dem där ett par timmar. Jag brukar inte göra så men det är inte lätt att ha med tre kids till läkaren precis. Halsprovet visade inget men snabbsänkan var hög så han skrev ut antibiotika eftersom jag hade nån infektion i kroppen och sen fick jag även en vidrig slemlösande hostmedicin. Underbart skönt! Nu kanske det kan gå åt rätt håll. För jag var stursk i morse men nu mår jag skit och halsen, ja det går knappt att svälja.

Jag är en frisk jäkel och var helt säker på att proverna inte skulle visa på något alls. De gör sällan det. Jag är inte sjuk av mig. Det här är tredje gången jag käkar antibiotika i hela mitt liv. Första gången var jag några år och hade schalakansfeber och andra gången väntade jag Felix och hade varit risig länge och krävde medicin fast jag inte ens behövde det. Då åt jag bara halva kuren eftersom jag blev så risig i magen. Så detta är alltså tredje gången på trettio år så ja jag är en frisk jävel!

Åkte hem och hämtade mina hjärtan. Alice hade kört Lukas på cykel som hon sen ställt i skogsgläntan på dagis och där satt han och väntade på mer skjuts när jag kom. Han hade nog suttit där ett tag lillen. Felix satt på en stubbe och ville hem så jag kom i rättans tid. Hemvägen gick fint. När vi gick till dagis imorse så var Lukas allt annat än glad. Vi har en vattenpöl utanför våran tomt. Jag brukar låta barnen plaska i den. (Alice badade naken i den som mindre). Igår röjde de fritt i den men det var mest lervällning. Men idag skulle vi till dagis och det var en dålig idé att gå runt i den. Oj vad arg han blev. Försökte få honom att komma på andra tankar, men icke, han ältade detta hela vägen till dagis. Kom inte ens över det när vi kom fram. Lade sig platt på asfalten och surade. Personalen hade nog inte sett Lukas sur förut och undrade vad det var med honom. Jag berömde honom för att han visade sin rätta sida på dagis oxå! Klapp på huvudet Luckepuck! ♥ Han har alltid varit så snäll och det är han fortfarande men jisses vilket humör han fått. Helt underbart att han visar vart skåpet ska stå. Då kommer de längre i livet sen! Det ska och det är en utmaning att vara förälder!

Annars finns det absolut inget att rapportera. Vad händer hos er?

Swollen throat

Kommer inte kunna blogga om nåt positivt nu tror jag. Så vill ni inte läsa mitt gnäll så är det nog bäst att surfa vidare! Börjar direkt. Jag mår så jävla dåligt! Jag har så ont i halsen så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag får inte sova på nätterna för jag bara hostar. När Kim vaknade imorse gick jag och lade mig igen. Gillar inte det men hade inte mycket val. Man har inte tid att vara sjuk när man har tre barn hemma. Kim har bett mig att lägga mig. Tur han var hemma. Imorgon är jag ensam...... Jo den här jäkla halsen värker så jag blir tokig. Och jag har ont i kroppen och jag hostar. Imorse tror jag att jag hostade upp en mask (ja ni läste rätt!). Har varit i kontakt med 1177. Jag ska ringa VC imorgon så får vi se vad de säger. Den här värmen gör det inte bättre, älskar den men det är jobbigt när man inte mår bra. Orkar inte med nåt. Mådde ju bättre i slutet av veckan men nu är det sämre än nånsin. Och jag grinar, jag blir så känslomässig när jag inte mår bra. Bölar och bölar. Har träffat några med streptokocker och en annan kvinna som jag jobbade med i veckan hade oxå ont och hostade som jag.

Tror inte det är nåt annat än virus dock, det gör jag faktiskt inte men tänker kolla för säkerhetsskull. Måste orka med barnen och måste kunna jobba vad det lider.

Annars har Kim jobbat lite hemma, barnen har badat i poolen och Lukas i baljan ute. Sen var vi hos mamma på söndagsmiddag och lämnade sen kidsen där och åkte och handlade blommor på Klockargården. De har ju utförsäljning. Fick med oss 6 rosplantor, 3 petunior, en lycklig lotta, fyra pelargoner, tolv tagetes, tre hänglobelior, sex lavendel och massa mer för endast 500 kr! Var nästan pinsamt att betala när det var så billigt. Kimpa är ute och planterar nu.

Ska sätta mig under en filt i soffan tror jag. Och sen inta diverse piller för att klara av natten. Puss!

Seckt

Oj vad jag är seg idag! Det beror inte på att jag festade för mycket igår, för det gjorde jag inte som ni säkert förstår. Men Alice har krånglat en del inatt. Först vaknade hon och skrek vid halv tolv, sen vaknade hon vid tre och bajsade så jag fick hjälpa henne och sen kom hon upp halv sex. Då förflyttade vi oss till soffan där jag försökte att grisa vidare. Sen har jag hostat som en tok hela natten. Har fortfarande ont i halsen och det har gått över i hosta med. Så jag känner mig jättetrött idag.

Men dagens planer är enkla. Kim håller på och jobba hemma nu, sen blir det lunch och middagsvilning för Lukas sen ska vi in och handla. Har pratat om lösgodis här i flera dagar (barnen har inte fått godis på veckor). Ska handla nya blommor och massa mat att fylla skåpen med. Framför allt mat som ska handlas och inte gotte haha.

Håller på och försöker att planera sommaren. Annars är det lätt att den bara försvinner. Det går ju så jäkla fort och vips så är den över. Sen fyller jag tydligen år om en vecka. Hade först tänkt att ha en stor fest men alltså jag tror jag lägger ner det. Det kostar och det tar tid, alldeles för mycket tid känns det som. Och jag vet inte alls hur jag skulle vilja ha det. Var på en fest för nån vecka sen där man fick ta med sitt eget kött man ville grilla, sen hade de inga snacks, ingen dricka och ville ha ett bidrag till bandet de hyrt in. Ska man ha en sån fest så blir det ju ganska billigt men sån fest skulle jag inte vilja ha. Ska jag ha fest så ska jag bjuda på allt. Annars kan det kvitta (men det är ju bara så jag känner). Så det lutar väl åt att jag bjuder hem mina närmaste vänner på mat och tar det lite lugnare. Jaja vi får se vart det slutar.

Firade förresten midsommar hos svärfar i skogen. Med massa mat (för mycket egentligen) och kims syskon. Mysigt!

Dags att rota i frysen. Kram och hoppas ni fick en fin midsommar ♥


Halsvärk från hell, men helg på ingång!

Nu är det äntligen helg! Det behövs känner jag. Det är det fina med att jobba att man verkligen uppskattar helgerna. Sen har jag inte mått bra de senaste dagarna heller. Har haft ont i kroppen och halsen. Nu mår jag mycket bättre men halsen värker nåt jäkligt tyvärr. Jobbade dubbelpass idag. Först från tidig morgon till lunch sen ett eftermiddagspass. Skulle ha slutat 19 men sista barnet gick vid 17. Då kom Kim och barnen och hämtade mig och sen drog vi till donken och åt middag. Barnen ville så gärna dit. Sen hem och lade barn. Nu är det lugnt och tyst i huset. Zippar te och bloggar.

Jeanette var så snäll så hon hämtade mig på jobbet och sen åt jag lunch och hon drack kaffe. Sen skjutsade hon mig till det andra jobbet. Har jag inte sagt att jag har de bästa vänner man kan ha? Det har jag verkligen. Tack hjärtat!

Igår vart jag lite bestört när jag kom hem. Barnen hade varit på utflykt med dagis och var hur trötta som helst. När jag kom hem så grät både Lukas och Alice. Börjar hon så hänger han på av bara farten. Gav dem glass, satte Lukas i badet samtidigt som jag satt på badrumsgolvet med Alice i knät. Satt och tittade på min fina lille kille som var hur nöjd som helst och lekte med vattnet samtidigt som jag pussade Alice i nacken. Sen blev det mat och sängen. Men det satte en del funderingar i rullning. Jag älskar att jobba så det handlar inte om det. Men alltså jag tycker att de borde lagstadga 6 timmars arbetsdagar, speciellt för oss småbarnsföräldrar. Efter att ha jobbat på olika dagis i två månaders tid så har jag sett massa barn som spenderar runt tio timmar per dag på dagis. Jag är iväg och jobbar och tar hand om andras barn samtidigt som andra tar hand om mina barn. Jag skulle aldrig vilja sluta jobba men de som kommer i kläm är ju barnen. Barn far inte illa av att vara på dagis det tror jag inte men det ska ju finnas nån måtta på det. Jaja det där blir man inte klok av. Men det slog mig igår när jag kom hem till två trötta ledsna barn.

Idag fick jag min första lön förresten, trevligt! Har fått två veckors sommarjobb i sommar. Känns också bra. Men som det ser ut nu får vi runt tre veckors semester ihop. Känns bra!

Nu ska jag sätta mig i soffan. Vi plöjer en serie nu som vi spelade in på boxen i vintras. Den heter The Big C och den kan jag verkligen rekommendera.

Imorgon är det midsommar!  Vi har nog inte riktigt bestämt oss för vad vi ska göra än. Önskar jag hade tillgång till en ö med en stor stång på och alla jag älskade, det hade varit nåt det!

Har inte tid

Att bli sjuk! Har precis lagat mat till barnen och de har ätit. Kände hur det stack i halsen. Torrt och irriterat och nu känner jag mig sjuk helt plötsligt. Men det kan vara för att jag behöver sova. Ibland blir det så. Jag kan känna mig sjuk på kvällen och sen efter en natts sömn så är jag som vanligt igen. Hoppas det är så nu med. Har blivit lite för lite sömn de sista nätterna. Har jobbat mycket med, och det är himla roligt men man hinner inte mycket annat. Jobbar på en privat förskola denna vecka. De har ringt från kommunen också och jag har mailat mina tider till vikariepoolen. Så idag ringde de och jag tackade ja till ett pass på torsdag. Så först ska jag jobba 6.45-11 på ena stället och sen 12-19 på andra. Blir en lång dag. Tur det är långledigt efteråt. Men jag har som sagt inte tid att bli sjuk.

Annars är det lugnt. Händer inte så mycket annat. Igår fick vi räkningen på soffan. Vi har alltså ägt den en hel månad minst utan att betalat för den. Man skulle kunna säga att de ligger efter i sitt pappersarbete. Annars ere lugnt. Trötta, griniga barn här hemma. Vi inväntar kvällen. Längtar efter enkel underhållning på tellyn och sängen.

Pöss!

Rajraj

Idag är jag trött! Kom hem sent eller man ska nog säga tidigt imorse. Tina kom hit på eftermiddagen och vi hängde, åt mat och sen gick vi till Erik och förfestade lite. Sen åkte vi ner till Rudskoga på fest. Pratade med gud och alla människor. Det var liveband men jag var mest ute eftersom det inte gick att prata inne. Taxin vi hade förbokat skulle köra ett sällskap ner till Rudskoga och sen hänta oss och det drog ut på tiden kan man säga. Den kom vid kvart i fyra. Sen fick Tina vänta här hemma på att en taxi skulle komma och hämta henne. Så vi satt i mitt kök och åt pizzarester och smörgås halv fem på morgonen. Sen gick jag och lade mig. Gick inte upp förrens halv ett sen. Illa! Men men vad gör man.

Träffade sandra och hennes Henke och det var nog faktiskt kvällens höjdpunkt. Det var en mycket trevlig kväll!

(Finns så mycket jag vill skriva men jag kan inte) Lägger in bilder istället.














Huvudvärk och hunger i en taxi på väg hem. Nu är det inte roligt längre haha

Idag blev det inte många knop gjorda. Gick upp lagade lunch och duschade. Sen åkte vi hem till svärfar och fikade. Nu ligger barnen och jag ska ta mig en nattmacka och sen glo på tv. Imorgon är det jobb. Denna gången ska jag till ett nytt ställe. Ska bli spännande!






And you stand at the crossroads of highroads and low roads

Åh vilken dag! Vill både skratta och gråta på samma gång. I´m lovin it and I´m hating it. Det är väl det man kallar livet. Vet inte ens vart jag ska börja. Men jag börjar från början. Vaknade tidigt och gick in och duschade och väckte barn. Sen åkte vi iväg på skolavslutning. Den var så fin och jag fick givetvis torka och hålla tillbaka tårarna. Sen gick vi i styrelsen fram och tackade av lärare, busschaufförer och annan skolpersonal med blommgrupper. Två lärare slutade. En är Felix lärare som jag varit så nöjd med. Hon har jobbat tjugo år på skolan och vilken insats ändå! Den andra gick i pension och är oxå helt fantastisk. Jag hade henne när jag var sju-åtta år jag med. Åh ledsamt! Inte nog med det. De klubbar ett förslag som går ut på att stänga ner våra skolor och splittra Felix och alla andra barns klasser på tre. Så jävla ledsamt så det finns inte ord för det! Börjar lipa bara jag tänker på det faktiskt. Jag älskar Felix klass och alla föräldrar är så bra! Skitsamma orkar inte ens.....

Åkte iväg och fikade i Prästgården efter avslutningen. Var bara där en stund för sen skulle jag iväg och jobba. Det gjorde jag. Och jag har ju tystnadsplikt och den skulle jag aldrig bryta. Men jag kan säga ordet magsjuka och massa kräks så har jag iaf gett er en hint om hur dagen varit. Efter jobbet sprang jag ner på stan och handlade lite som vi glömt till grillkvällen. Kim och barnen hämtade upp mig och vi åkte till Hult och mötte upp en del barn, föräldrar och syskon från Felix klass. Grillade och lekte en rolig flagglek. Papporna i klassen sprang sig svett kan jag säga. Vad kul det är att se karlar de sätter verkligen igång på allvar, superskoj! Det är verkligen ett härligt gäng måste jag säga! Underbara ungar med, men så är det ju när man har med barn att göra. Det blev en härlig kväll. Bröt upp när det kom en massa regn och småbarnen ville hem och sova.

Hem och lade barn. Felix grät och trodde han skulle bli magsjuk men han somnade och det är lugnt. Hoppas det inte blir nåt mer. Lukas har fått feber. Därför han vaknade igår och yrade. Mitt lilla hjärta!












På väg mot skolavslutning. Är så stolt så jag nästan spricker!


Barnen sjunger i sjunghuset som Alice kallade det




I farmors knä







Ja en fantastisk dag med blandade känslor. Imorgon tar vi nya tag. Dagen bjuder på umgänge med barnen sen fest på kvällen. Har sagt det förr men det tåls att sägas igen. Jag älskar mitt liv!





No place like home baby

Jobbat åtta timmar. Var helt själv i barngruppen hela dagen idag. Hade givetvis hjälp över lunch och mellanmål och de tog halva vilan. Hade en personal inne på eftermiddagen som jag kunde skicka in barn till för blöjbyten. Men annars var jag själv med dem ute hela dagen. Som tur så var det bara fem barn på plats.

Sen åkte jag hem och hämtade mina små toll. Fick med mig två extrabarn hem när jag föreslog premiärdopp i poolen. Det var inte speciellt varmt (18-19 grader) så jag höll mig på land med Lukas. Tog med ett äpple ut till honom som jag skar i bitar. Han satt och skrek namnam och åt. Sen var det färdigbadat eftersom jag var tvungen att gå in och laga middag. Jag skulle aldrig låta barnen bada utan uppsikt, inte ens Felix och hans kompisar. Ska de bada ska någon alltid vara med dem.

Alice var supertrött och grinig hela kvällen. Lade dem och sen satte jag mig och skrev schema till dagis, tvättade lite och tog reda på disken. På kvällen såg vi på en fillm. Höll mig vaken ända till sista kvarten. Inte illa för att vara mig. Nu sitter jag här. Jag sa det man inte ska säga för några dagar sen. Jag sa att Lukas sov så bra nu för tiden. Han vaknar aldrig och dricker aldrig välling eller krånglar. För det gjorde han inte. Men sen dess har nåt givetvis hänt. Han vaknar vid elvatiden och håller låda. Ikväll redan vid tio. Och han pratar därinne. Så håller han på i ett par timmar. Han är inte ledsen eller så men ändå. Jag fattar inte varför. Måste vara nån utvecklingsperiod eller tänder eller nåt. Men det är rätt träligt. Jag kan omöjligt sova när han ligger brevid och pratar och står upp. Kim förstår inte det där. Du kan väl sova ändå, han är ju glad. Nej det kan jag inte det är stört omöjligt. Vilken skillnad det är när man är mamma. Det finns liksom inbyggt att man hela tiden hör sina barn när de vaknar. Vi har ju ammat och tagit hand om dem sen de föddes. Jag har tagit i stort sett varenda natt här hemma i alla år. Kim vaknar inte, han kan sova igenom bomber tror jag. Jaja skitsamma, sova får man göra när man dör.

Imorgon är det skolavslutning för Felix. Vi ska till kyrkan och sen på fika efteråt om vädret tillåter. Sen ska jag åka in och jobba. Stänger, men hoppas på tidig hemgång eftersom vi sen ska ner till Hult och grilla med Felix klass. Hoppas på att hinna dit i tid. Sen på lördag är det trettioårfest men det är en annan historia.

Nu ska jag försöka sova och förhoppningsvis vill min lilla son göra detsamma.

Tystnad

Sitter och njuter! Har just lämnat av barnen på dagis. De skulle på teater idag så jag fick lämna dem lite tidigare. Ska åka och jobba sen. Innan dess ska jag plocka disk, tvätt och äta lunch. Men det blev några timmars egentid och det är alltid trevligt. Spelar hög musik och bloggar, paradiset! Har haft barnen hemma en vecka och njutit med dem nu så de var glada över att få komma iväg idag. Alice fick massa kramar när hon kom till dagis och hon sken som en sol ♥

Annars är det lugnt. Ska jobba resten av veckan. Ska försöka hinna med att gå på Felix skolavslutning på fredag innan jobbet. Men hinner inte med fikat som är efteråt. Regnar det blir det dock inställt och vädret såg ju inte ut att bli bra. Sen är det trettioårsfest på lördag. Det ser jag fram emot, men det krånglar lite med skjuts eftersom det är i de djupaste skogar. Haha nej då det är det inte men det är på landet. Grannen har iaf styrt upp en förfest, blir nog skoj!

Min kompis har köpt ett hus, hima kul! Har varit på möte om skolan, nu griper vi efter sista halmstrået som Alex uttryckte det. Vi har en pool full med vatten sen en-två veckor men vi har inte ens doppat tårna i den. Lite värme, ja tack!

Nu ska jag ta tag i röran här hemma. Finns massa tvätt som behöver in i garderoberna. Ska nog ringa ett samtal samtidigt. Blir så mycket lättare då :)

Don´t settle for less

Igår när vi var ute och åt så satt jag mitt emot min sambo. Han skrattade och var glad. Det var så härligt att se! Det gjorde mig så lycklig och jag ville gå fram och krama sönder honom. Ni vet som den där känslan man känner med sina barn när det är söta som de alltid är. Jag hade solen i ögonen och såg honom inte helt bra men jag såg hans vita leende och det var så fint. Åh vad jag älskar den mannen! Han är mannen i mitt liv och det har jag inte tvekat en sekund på. Han har alla egenskaper jag vill ha hos min partner. Han är snäll, har humor, lyhörd, en bra pappa, glad, lättsam och han är händig.

Sen är det självklart att jag ibland är arg på honom och vill kasta ut honom (fast oftare mig själv). Inget är rosenrött och jag skulle aldrig sitta här och hitta på utan det är så här jag känner. Här i bloggen är enda stället där jag känner att jag kan skrika ut min kärlek till denna man utan att det tar fel. Av olika anledningar som jag inte tänker gå in på här.

Jag älskar dig! ♥

Mjukstart

Ny vecka igen. Börjar veckan med att vara hemma med barnen och ta det lugnt. Det var en ganska skön start måste jag säga. Har varit ute med barnen på förmiddagen sen gick vi in och jag lagade lunch. Nu ligger Lukas och sover middag och Alice varvar ner framför en film. Snart kommer Felix hem och då äter vi mellanmål och går ut igen. Hade en skitnatt inatt. Det var längesen jag hade. Ni kanske märkt att jag inte klagat på sömnen sista tiden? Barnen har sovit gott och allt har varit frid och fröjd ett bra tag nu. Men inatt körde bruket igång igen efter ett driftstopp. Man kan ju undra hur de tänker när de kör igång mitt i natten. Fy fan vad det lät! Vi hade fönstret öppet när vi lade oss och det ångrade man ju. Lukas vaknade och var vaken säkert tre timmar, men han var nöjd. Men han låg och babblade så jag kunde inte sova och han kunde inte somna om och som det lät så var inte det konstigt alls. Gav upp och gick upp och skakade välling till honom och efteråt somnade han om rätt fort. Men bruket fortsatte att skråla. Imorse lät det som en racebana blandat med ett sånt här blåsinstument. Var tvungen att gå ut och lyssna. Frågan är om det verkligen får väsnas så här högt mitt i natten? Vet massa folk som inte kunde sova. Men de behövde väl släppa ut ånga och det förstår jag. Tur det inte händer ofta. Älta älta haha.

Igår var vi på bio oxå. Det var trevligt. Alice hängde hos mamma hela eftermiddagen. Hon älskar att åka hem till mamma. Där badar hon, leker, ser på tv och äter gröt. Kim var borta hela dagen och dök upp några minuter innan vi skulle åka igen. Jea och Freddie följde med oxå så vi var ett gäng som gick. Efteråt åkte vi och käkade med Tomas och Lotta. Men filmen var faktiskt inge vidare. Såg på Pirates. Kan ju säga att Depp lyfter upp hela filmen, men man har nog sett nog av dessa pirater nu.



Hjärtat blöder

Vet ni vad som är bland det värsta jag vet? När barn är ledsna. Och nu menar jag inte när de ramlat och slagit sig. Det är ju oxå ledsamt men jag talar om besvikelsen och smärtan som de upplever då och då. Kan ta ett exempel. Felix ska iväg på ett kalas idag. Och så ringer en kompis och frågar mig om Felix vill följa med honom på en sak idag han säger att de kan hämta honom sen. Jag får tacka nej och samtidigt tacka för det snälla erbjudandet och säga att det blir fler ggr. Åh vad jag lider! Samma sak när Felix lekte med T varje dag så ringde en kompis varje dag och frågade efter honom och åh vad jag led. Samma sak när barn inte kan eller får åka iväg på något som resten av skolan ska på. Som detta läger i Däldenäs t.ex barn som är ledsna och inte får vara med om allt det roliga som alla andra ska få uppleva. Kunde jag skulle jag ansvara för alla barn så att de fick vara kvar. Igår när jag och Charlie gick hemifrån så började hennes son att gråta och som han grät och ville med oss. Det kändes som att hjärtat gick i bitar bokstavligt talat. Jag kommer så väl ihåg känslan från när jag var liten och var besviken. Den har etsat sig fast i minnet och jag kommer aldrig att glömma bort den.

Här hemma är alla välkomna. Ibland kan Felix ha flera kompisar här och det kan vara fullt ös men jag skulle aldrig säga nej till någon. Jag lagar gladeligen lunch och mellanmål till dem alla varje dag. Barn ska leka och de ska få ha roligt. Det får gärna vara öppet hus. Det finns inget bättre än barn! Nu menar jag inte att man ska skämma bort barn eller att jag tycker synd om barn som inte får sitt favoritlego. Utan det handlar om upplevelserna. Jag kan sitta hemma och vara arg på folk som inte ställer upp på sina barn. Vi har folk i närheten som inte ens låter sina barn leka med kompisar. De får inte gå på kalas eller vara med på lucia på skolan eller nåt sånt.

Kan någon tala om för mig hur en sån förälder tänker?

Nu ska jag slänga ut barnen här. Har fyra barn som springer runt och skriker och jagar varandra. Mycket lyckliga men det spårar snart ur. Fina små pruttar!

Däldenäs

Hinner inte med denna blogg känner jag. Men idag gick jag upp tidigt för att hinna sitta här ostört ett tag. satte Felix framför tv:n och de andra sover fortfarande. Skulle jag oxå vilja göra men jag vaknade och gick upp istället.

I torsdags jobbade jag först hela dagen och sen åkte jag ner till Däldenäs. Där det hällregnade och åskade. Barnen var på bra humör. Lukas hade gnällt lite innan men var oerhört nöjd när det regnade. Innan dess gick han runt och snodde folks mat och snacks haha. Vi trotsade regnet och grillade och åt. Sen satte jag Lukas i vagnen då jag kunde välja vart vi skulle vara. Annars får man bara jaga honom vart han än går. Vi tog kvällen ganska tidigt eftersom vädret fortsatte vara skit och vi var blöta och trötta. Kim hade tagit med sig sin dataskärm och minipc:n så vi satte på Trassel till barnen och så fick dem lite godis. Supermysigt! Sov mellan Lukas och Alice. Till en början sov de nära väggarna men sen hade jag dem över mig iaf Lukas. Men mysigt var det.

Dagen efter vaknade Alice runt halv sex. Vi spenderade nån timme i vagnen sen gick vi och åt frukost. Felix var sur som en citron men efter att ha ätit två tallrikar gröt, smörgås och oboy så var han som vanligt igen. Kim och de minsta åkte hem ganska tidigt. Jag skulle hjälpa till och städa lokalerna och vara med och servera lunchen så det passade mig bra. Att städa toaletterna var väl inte det roligaste men men vad gör man inte. Föräldragruppen i år var lite så där som ni vet. Men de som jobbade gjorde det riktigt bra. De ska alla ha ett stort tack! Nästa år får vi styra upp det bättre från början vi från styrelsen.

När jag kom hem låg både Lukas och Alice och sov helt utslagna. Lukas sov middag i fyra timmar plus att han sov i bilen på vägen hem. Slitsamt med läger! Hela fredagen var lugn då alla var trötta. I går var det också rätt lugnt. Var hemma med barnen. Skickade Alice till mormor en stund och fick besök av Tomas. På kvällen åkte vi och handlade och sen gick jag hem till Charlie en timme och sen gick vi ut och åt. Vi var på Träslottet och det har aldrig varit sämre. Från början hade vi inte ens gafflar, maten var okej men sen var det ingen service att tala om 1,5 timme senare fick vi be om att få in menyerna igen då vi ville ha efterrätt. Det fick vi men de hade fortfarande inte plockat bort våra tallrikar så det var väldigt trångt på bordet. Så vi ställde ihop dem i högar och sa att nu får ni ta bort tallrikarna. Sen beställde två av dem glass med varm hjortronsylt men den var kall.

Jag var inte speciellt upprörd. Jag såg att tjejerna som jobbade var väldigt unga och visste ingenting om detta. De kanske är vana att folk äter en varsin pizza och sen går. Men det är ju en restaurang så vissa saker måste de ju leva upp till. Kim har aldrig gillat stället och tycker att det är dålig mat. Han menar att det är pizzagubbar och man kan inte sminka en gris. Det finns ingen vanlig bra restaurang i Krille säger han, jag är beredd att hålla med honom.

Idag ska Felix på kalas, Kim ska på husvisning (inte för våran skull) och sen hoppas jag att det blir middag och bio i Karlstad med Kim Och T & L.






Vi ska sy om dynorna, har köpt tyg men det blir liksom aldrig av

Osminkad och ocharmig bild men mys!




""toaletten"






Ett barn i varje hörn












Julia ♥




Blev lite glass över, den ska jag förvara tills nästa tillfälle (typ skolavslutningen)


Man blir trött av att vara på läger

Detta inlägget har tagit mig mer än en timme. Nu ska jag ta upp lilleman och fixa frukost åt kidsen. Felix har varit vaken sen halv sex så han behöver föda.

Pöss!


You picked me up, breathe new life in me I owe my life to you

Ska försöka mig på en liten uppdatering så här på kvällen. Dagen har gått i ett. Jobbat, sen hem och hämtade tre mycket trötta barn och såg till att de fick äta och bada. Hann träffa Linda en del också, det gjorde jag även igår. Linda är en mycket fin människa! Hon är en av mina bästa vänner och känner man Linda så förstår man varför jag tycker så mycket om henne. Jag tycker så mycket om alla mina fina vänner. Jag har verkligen de bästa vännerna man kan tänka sig. Det har jag faktiskt! Jag hoppas bara att jag förtjänar dem!

Sen kom jag hem till fyra under underbara människor till. En stor skolkille som förvisso var småsur, trött och myggbiten men ack så underbar, en glad tjej som munnen går i ett på. "Mamma du är så vacker i din klänning", en liten son som klättrar upp på bordet och tar stora tuggor av osten. Och pekar dä mot fönstret när jag frågar vart pappa är. Och en man som kommer in i huset med öppen famn och jordens leende på läpparna. Jag är så välsignad, jag är så glad att jag har er! Ni gör mitt liv så rikt, det hoppas jag att ni vet.

Jag älskar mitt liv det gör jag verkligen. De enda saker som jag inte trivs med är saker som jag bara kan ta tag i själv. Bollen ligger hos mig och jag hoppas på att kunna sätta den i rullning nu i sommar. Jag vill ta tag i saker i mitt liv och det ska jag banne mig göra. Livet är en vacker gåva och den ska man ta hand om!

Imorgon är det dags för Däldenäs. Jag ska jobba hela dagen och åker ner senare. Så nu ska jag packa vagnen litegrann så Kim slipper dra hela det lasset imorgon. Visst vi ska bara vara borta en natt men man måste ju ha med sig hur mycket grejer som helst ändå. Sen en massa kläder eftersom vädret ska bli så ovisst.

Återkommer på fredag med bilder. Kram på er!

Bilder från helgen

Dags att uppdatera lite tror jag. Hinner aldrig med att sitta här längre känns det som. Brorsan har varit hemma ett par dagar så vi har hängt med dom på kvällarna. Barnen har kommit i säng senare och ja tiden har inte funnits.

I lördags hade vi barnkalas här. Jag gick upp på morgonen och bakade en monstertårta. Sen städade jag och fixade frågor till en tipspromenad, skattjakt och sånt. Banrne droppade in och med Felix var det tio barn här, plus våra två små. Kim hade klippt gräs och trimmat och blev riktigt dålig efteråt så jag fick ta hand om allt själv. Slet en del men det gick fint. Ingen skadade sig, ingen var osams, alla hade roligt och ja det var lyckat helt enkelt. Sen på kvällen kom mamma och brorsan hit och fikade.

Dagen efter var vi ute och röjde och fixade och satte upp poolen. Sen skjutsade vi Felix på kalas och åkte in till stan och handlade under tiden. På kvällen kom de hit och vi grillade igen. Idag var vi där och åt också. Och vinkade av dem. Vi kommer nog hinna ses mer i sommar hoppas jag.

Åh vad jag känner mig trött nu! Har varit lite sliten idag. Men det bästa är att inte känna efter. Aldrig sätta sig ner på soffan eller lägga sig någonstans, då är det kört. Man ska inte känna efter! Inte förrens kvällen är här, annars blir det bara smärtsamt. Men vi har haft en fin helg. Kimpa har dock varit lite dålig. Huvudvärk, ont i halsen, ögoninflammation och massvis av näsblod. Lider så med honom! Men nu är han bättre och jobbar kort vecka som tur är. Första gången han är på jobbet på två veckor ungefär så nu hoppas jag det är slut på alla jäkla sjukdomar här hemma.

Veckan bjuder på tre dagars jobb, läger i Däldenäs med övernattning och dejt med tjejerna. Jag lider inte som ni hör!


Kan verka som överkurs kanske men de fixade det fint












Mat

Har just kommit hem från mamma. Vi var där och grillade. Mamma bjöd upp grannen med. Vi hade en massa mat och han sitter alltid ensam. Min mamma är en fin människa hon! Barnen sprang runt och lekte.

Tänkte visa er en person som står mig väldigt nära. Han är ganska liten men naggande god.

Vi kallar honom Sir eat alot


Efterätt efter en tjockkorv, massa potatisklyftor, grönsaker (från både sin egna och mammas tallrik) och kyckling


Fem minuter senare.....




Här kom Sir över en halv banan från Emeli

Och


Kulmagen växer




The gang



När vi kom hem lade vi barnen och jag förberedde lite inför kalaset imorgon. Fixade godispåsarna. Förlåt för att jag gnällde förut. Blir nog bra det där.

Godnatt!

Varning för svammel

Sitter och slöar lite framför datorn. Det är egentligen väldigt dumt av mig. Det finns egentligen ingen tid att slöa på här hemma. Det är skönt att ta det lugnt ett tag men det kommer tillbaka och biter mig i ändan snart. Kim är iväg en sväng och Alice har däckat på soffan. Efter ett bad, hon har badat ute och sen varit näck i sandlådan så ni kan ju tänka er hur hon såg ut när hon kom in.

Jag har varit i stan med mamma och brorsan med familj. Vi åt thaibuffé, sen handlade jag till kalaset imorgon. Samt lämnade tillbaka en telefon. Klantig som jag är så råkade jag få med mig dagis telefon hem i onsdags när jag stängde. Pinsamt! Men det har nog hänt de flesta. Så de ringde 6.20 imorse för att kolla vart den befann sig. Jag skulle precis ringa till dem och berätta. För nej det är ingen risk att man sover vid den tiden här hemma. Dagen innan väckte Alice mig 5.15. Jag ska inte klaga, jag borde gå upp och sätta igång vid den tiden varje dag för att hinna komma ifatt saker och ting här hemma. Det är fullt ös som gäller och ändå hinner vi ingenting. Barnen vill att vi leker med dem, alla har olika behov som ska uppfyllas och det ska tas hand om hem. Imorgon ska Felix ha kalas och det kommer hit 10-12 barn. Jag har köpt ingredienser och ska baka en stor tårta, jag ska baka och städa ja allt som ska göras. Känns inte som att jag hinner med det men jag skulle aldrig vägra honom ett kalas. Vill pojken ha ett kalas så ska han få ett kalas och därmed basta! Anything for my little ones! Men oj vilken prestationsångest jag får. Men jag kommer att göra det enkelt för mig faktiskt. Barnen är nöjda bara de får hänga med varandra.

Sen är det nåt fel på vårat avlopp så det luktar mögel i hela huset. Man skulle ha pengar så man kunde börja anställa folk här hemma :)

Fyller snart 30 år och jag har hela tiden varit sugen på att ordna en stor fest men vet ni vad jag har ångrat mig tror jag. Vem hinner med att fixa nån fest? Sen med våran 25-årsfest i minnet blir jag ännu mindre sugen. Är mer sugen på att ta med mig min fina man någonstans (han fyller en vecka efter mig). Eller bara fira med mina närmaste tjejer, det gör jag gladeligen. Gärna fest men då ska man slippa vara värdinna. För det är så en fest ska upplevas. Gnäll gnäll.

Nu ska jag byta en blöja, väcka en trött tjej, invänta man och bege mig till mamma för lite grillat. Emeli är underbar! Hon pratar och ler mot mig. Förut har hon varit blyg och hållit sig undan mer. Så det ska passa på att umgås med dem. Men oj vilken kulturkrock det är att hänga med svägerskan. Hon är supergulig på alla sätt men det märks att vi är olika. Alltså thailändare och svenskar.

Träffade en pappa på Maxi, en pappa från skolan. Han började prata om skolan i söder med mig. Big suprice, det gör de jämt när de ser mig. Pratade om folk som tydligen inte vågade tycka saker själva. Jag sa att sån skulle jag aldrig bli. Jag tycker en massa saker och är aldrig rädd för att tala om vad. Det hade han redan insett sa han haha. Jag är ett socialt geni. Förlåt om jag skryter! Men det är det enda I got going for me. Annars känner jag mig som en rätt sorglig typ :)

Puss!

www.grooveshark.com



RSS 2.0