Onsdag

Kom nyss hem. Har varit hos Mia ett par timmar. Åt frukost, underbara bullar och pratade ikapp sen det som hänt sen senast. Tack vännen! Sen tog jag och hennes familj en promenad till mitt jobb. Hann inte äta lunch så jag gick på stan och åt lunch/middag runt sextiden. Var rätt hungrig då, men har ju en del att ta av. Har gått närmare en mil också, bra där!

Kom hem till barn som slängde sig runt min hals. Kände en sorg när jag insåg att de små skulle gå till sängen om en kvart. Träffade dem en sväng imorse också som tur är. Tänkte spendera morgondagen med dem eftersom Felix är ledig från skolan, men de ringde ut mig på jobb. Så nu är jag bokad i sju dagar framöver.

Annars är det lugnt. Var på Fyraårskontroll med Alice i måndags, den gick bra. Hon låg perfekt på vikt och längdkurvan, på pricken faktiskt. Låg en kurva över på båda två. Fortsätter hon på den skulle hon bli 175 lång men det beror ju helt på när hon kommer in i puberteten. Men förhoppningsvis blir hon längre än mamma sin. Vilket iof inte är vidare svårt alls.

I helgen är planerna att åka iväg och äta supremebuffé med Kimpas syskon. Felix ska på kalas och sen ska vi umgås med kidsen.

Nu ska jag avrunda här. Tv kvällen Allan idag ju! :)


Trampade på en fästingjäkel igår. Att det är ens är möjligt när det snart är december!


"Jag är kapten Jack Spajjow" skrålar lillan efter att ha klätt ut sig efter bästa förmåga


Min sambo har varit sugen på friterade bananer ett längre tag. Igår gjorde han en massa och åt


Ännu fler. Nu är han inte längre sugen på det alls. Förstår inte det jag.......

Måste skriva några rader om Lukas. Han visar sig vara ett litet geni precis som sin storebror. Han plockar alltid ur diskmaskinen åt mig. Han älskar det och kommer rännandes när han hör att det är på g. Igår tog han ett decilitermått och öppnade andra lådan för att se direkt komma på att det skulle vara i den tredje. Sen gör han nåt liknande. Han har stenkoll på vart allt ska vara. Och igår kom han och hämtade mig. Kom sa han och tog fram sin lilla hand. Han ledde mig till skötbordet. Där skulle vi byta blöja för han hade minsann kissat :)

Såg nyss på Greys och fy fan. Hela jag är ledsen och illamående. Vilket jäkla avsnitt. Innan säger hallåan "Nu ska vi till Seattle Grace hospital, där vi äntligen får lite goda nyheter". Nöt!

Nu ska jag krypa upp i soffan och pussa på Kim, sen blir det sängen. Upp med tuppen imorgon igen.

Lördag innan advent

Nu skulle vi ha suttit och sett på Breaking dawn i Karlstad. Var på väg att åka men vi gjorde det inte. Mamma var med på att vara barnvakt trots att det skulle bli väldigt sent. Men Kim var trött och kände sig sliten. Men det blir fler ggr. Har dock peppat mig hela veckan genom att se igenom de andra tre under ett par kvällar. Är inte lika hypad som många andra. Men ser fram emot den bra mycket ändå.

Har varit en härlig dag här på Bläckhornet. Dock började den alltför tidigt om ni frågar mig. 5.30 vaknade Alice av att hon behövde gå på toa och sen dess var vi up and running. Eller nja jag slumrade om på soffan mellan mina små hjärtan. Lukas hade feber insåg jag tidigt imorse. Tempen låg runt 39. På förmiddagen kom en kompis till Felix hit och sen även en kompis till Alice. Det här är en tjej som Alice tyckt mycket om men hon och hennes mamma flyttade för nåt år sen och sen dess har de inte setts. Men innan dess lekte de en del på förskolan. Kompisen kom in och de började leka direkt. Först sprang de bara runt och fnittrade och var så lyckliga över att få ses igen. Sött! De lekte sen bra ett par timmar och det gjorde killarna med.

Jag fick lite gjort jag med. Men städa det behövde jag inte göra för det gjorde Kim i fredags. Det är bra att ha mannen pappaledig en dag i veckan det kan vi konstatera! Funderade på att baka lussebullar men hade inga ingredienser så jag fixade mockarutor istället. Sen dök mamma upp med lussebullar som hon bakat innan hon åkte. Hon hade med sig fina presenter till alla i familjen med. Sen tog vi ett ryck och satte upp gardiner och stakar och stjärnor på kvällen. Barnen var överlyckliga, speciellt Alice. Hon pussade, kramade och viskade att hon gillade oss i våra öron.

På kvällen såg vi helt magiskt och nu ligger alla barnen så nu blir det Baksmällan två. Röstade väl egentligen för Dexter, men kan vara kul att se en film bortemellan. Passar bra när klockan är mycket för det är ju inget tänka i den här filmen direkt om man säger så.







Fredag mitt i veckan

Nu har det gått ännu en vecka, ja nästan iaf. Har jobbat varje dag, i onsdags var jag på mina barns förskola. Det gick bra det med. Skönt att kunna komma till ett ställe där man kan alla barnens namn. Har även hunnit med att hänga med Linda, Charlie och Jeanette.

Här hemma hinner jag inte med mycket alls däremot. Men ska ta ett riktigt ryck nu i helgen. Plocka fram julgardiner, stakar, stjärnor och allt vad det är och städa riktigt grundligt. Komma ikapp tvättberget, eller gör man någonsin det? Jag börjar tvivla. Blir galet mycket tvätt i en familj på fem personer det kan jag intyga.

Igår kom mamma och brorsan hem från Thailand. Hon ringde från Gbg igår och då var det första gången jag pratade med henne sen de åkte. Har saknat dem! Men de har haft det oförskämt bra. Om två veckor åker P och Emeli hem också. Då har de varit därnere i sju veckor. Längtar till jul då jag får träffa dem igen. På tal om jul i år blir det till att fira två dagar. Vi får inte längre plats hos oss. Och det väl på tiden att vi delar upp det. Vi är hembjudna till svärfar och Felix grinar högt här hemma. Han vill inte fira jul nån annanstans än hemma. Vi har gjort det en gång förut och då missade tomten att komma. Det här sitter djupt hos honom. Men kanske finns det en tomte nere i svärfars djupa skog annars kanske han komma till oss dagen efter. Det får vi lösa på nåt vis.

Dagen bjuder på jobb på eftermiddagen och den började redan kvart i fem imorse när Lukas hostade så han vaknade. När jag kom in till honom så började han prata om mjukdjurshunden han hade i sin säng. Han somnade om tillslut men det gjorde inte hans mamma. Han pratar mer och mer och ja det kommer nya ord varje dag. Bokstavligt talat. Han är den senaste av barnen men han kan som bara den. Och man har alltid förstått honom ändå. Min lilla gurka!

Nu ska jag fixa frulle till barnen så dagen kan komma igång på riktigt.


En bild på Emeli nere i Thailand ♥

Göteborg

Har haft ett par härliga dagar. Började i fredags. Jobbade och sen åkte jag ner till stan där jag sprang in i Charlie. Sen ringde Linda och sen kom Tina och vi åt middag på Träslottet. Mycket trevligt! Sen åkte vi mot stationen och mötte upp Jea och sen hoppade vi på tåget. Kom hem till brorsan rätt sent, åkte först åt fel håll. Mitt lokalsinne är inte alls vad det bör det kan jag lova. Fast jag varit i Gbg massvis med gånger. Men det är inte så logiskt, inte alls som Sthlm där är allt mycket lättare att hitta. Men däremot så hittade jag från spårvagnen och hem till lägenheten på en gång, alltid nåt.

På kvällen såg vi på tv och åt godis i soffan. Dagen efter så åt vi frulle, duschade och åkte in till stan och shoppade loss. Hittade en massa fint, bla en underbar kofta. Åt en supergod lunch på en spansk restaurang. Vi gick runt ett par timmar och åkte sen hem med värkande fötter och trötta armar (tunga kassar). Tanken var att vi skulle åka tillbaka till stan och äta middag och kanske gå på bio, men vi var trötta och beställde onlinepizza istället. Är man gammal eller är man gammal?

Dagen efter plockade vi iordning och sen åkte vi hem på förmiddagen. Så det blev en kort tur, men ack så trevlig. Tack tjejer! Det där gör vi definitivt om!



Idag har jag jobbat och även hunnit hälsa på Charlie och pojkarna en sväng. Har varit ruskigt trött idag. Sviterna efter helgen förstår jag, men det var det värt.


Good life

Idag blir det full rulle. Mycket som ska hinnas med. Var uppe vid halv sju för att få iväg Felix till skolan. De andra två vaknade och de placerade jag i soffan för lite morgontv. Fredagar ska vara lyxiga. Ingen stress för dem. Har jagat upp dem tidigt hela veckan.

Jag ska dammsuga, plocka, tvätta och fixa. Sen åker jag till jobbet ett par timmar. Sen var tanken middag på stan för att sen ta kvällståget ner till Götet. Från början var det tänkt att det var fyra tjejer som skulle åka, sen blev vi tre för att sen kanske bli fyra igen och nu är senaste budet kanske två. Hoppas givetvis på att det blir alla fyra som åker. Men hur som haver, hur det än blir så åker jag. Ska bli kul!

De senaste dagarna har jag jobbat och hunnit träffa kompisar. Förmiddag med Linda och Jeanette och lunch med Maria. Har myst på kvällarna med barn och sambo. Härliga dagar helt enkelt. Kim har humor och gör mig lycklig och vi skrattar ihop. Och idag smekte Alice Lukas hand och ropade till sin mamma "Att Lukas är världens bästa lillebror". Det värmde gott i hjärtat.

En pojke på 3-4 år resonerar med sin mamma på en öppen förskola ett par mil härifrån:

-Mamma idag är det fredag och då är det fredagsmys!
- Ja precis
-Imorgon är det lördag och då är det lördagsgodis
-Ja det är det ju
-Men mamma, snorkråkor det får man äta varje dag!

Om att vara så trött så man vill kräkas

Har jobbat i dagarna två. Igår jobbade jag hela dagen och var hemma runt sju. Trött, ont i kroppen och nerkyld. Har inte brytt mig så mkt förut men i år tycker jag att det är jobbigt att det är så kallt och ja jag vet att det blir värre. Men att stå ute på en dagisgård i flera timmar. Ja alltså man blir kall ända in i märgen. Men det är kul att jobba det är det. Men lite smärtsamt när klockan ringer för tidigt och man får släpa upp barn som inte vill och ber om att få sova vidare, då går hjärtat sönder lite. Men igår kom jag hem till glada barn och en underbart god middag som älsklingen hade lagat ♥

Idag åkte jag till Tina efter jobbet. Kim åkte hem och hämtade barnen och sen fick de hänga hos henne medans vi kollade på ett hus. Och vilket hus sen (i negativ bemärkelse vill säga). Fy fan! Jag var förberedd och har hela tiden känt ett stort nej. Hur som haver det luktade bajs och kiss på hela nedervåningen. Det är sanerat i två dagar men ändå så ser man vart bajset legat på golvet. Badrummet var pytte, allt gammalt och framför allt slitet. Övervåningen luktade gammal gubbe och långvård och ja jag kräktes nästan. Råkade öppna skafferiet och det skulle jag inte ha gjort. Efter visningen åkte vi till Tina sen åkte vi alla till Jakobs och åt. Var inte ens sugen på mat efter pga av alla lukter. Jag är extremt känslig för dofter eller snarare odörer eller stanker. Skitsamma, det blir ingen affär men det visste vi ju redan. Alltid kul att kolla. Tack för barnvakten Tina! Alla barn låg i sängen vid sju, slitna små hjältar.

På tal om mat så har det blivit lite för mycket utemat sista tiden. Donken tre ggr, pizza, kina och massa thaibuffé. Nu får det vara nog, mår illa bara jag tänker på det. Men det är skönt att slippa laga den själv. Hann hänga hos Linda ett tag innan jobbet med och det är alltid lika trevligt. Lättsamt och roligt!

Nu ska jag se på Desperate och mysa under en filt. Fryser så jag mår illa och är väldigt trött. Ska jaga upp barnen innan sex imorgon.

Vad sysselsätter ni er med?

Kalas

Idag var jag iväg på kalas för Charlielottan som blir 30 år imorgon. Innan vi åkte dit så handlade vi och lunchade på donken. Kalaset var mycket trevligt och det bjöds på supergod smörgåstårta och tårta.




















När jag kom hem tjatade Alice på mig nonstop. Mamma, mamma, mamma! Det delades ut kramar och pussar till höger och vänster. Mamma jag älskar dig och jag har varit orolig för dig, och mamma du ska vara hemma. Och jag är den finaste tjejen i hela stora världen (hon själv alltså). Men hon har varit underbar och på bra humör. Hon växlar en del just nu. Backar och dalar precis som sin mamma haha. Nästa helg drar jag bort hela helgen, det blir nog inte så poppis om man säger så. Men ack så gott för mamman i familjen. Sen har vi givetvis firat världens bästa pappa med presenter och pussar och kramar på sängen imorse.

Veckan bjuder på jobb alla dagar mer eller mindre tror jag, tror att jag är ledig på onsdag. Husvisning på tisdag och helgen tillbringas i Götet. Kan nog bli en bra vecka!



Friday night

Senaste dagarna har jag jobbat. Har avverkat tre av stadens skolor på tre dagar, inte illa pinkat tycker jag. Träffat en massa härliga barn. Idag var jag på en skola där jag trivs väldigt bra. De hade arbetat och tillverkat en massa saker och de är så duktiga. En tjej fick visa sitt alster för den stora gruppen av barn och de fick ställa frågor och de berömde henne. Och det hon tillverkat var så fint och jag är ju inte normal nånstans men jag fick givetvis tårar i ögonen. Ändå vet jag knappt vad flickan heter. Men det är så härligt med barn och de var så snälla mot henne och ja det var så fint. Det är det allra bästa med detta yrke måste jag säga.

Efter jobbet träffade mötte jag upp Jea och Linda och vi inhandlade en present till våran fina Charlie som blir 30 på måndag, sen åkte vi till Mio och strosade runt och njöt. Köpte ännu en dörrmatta (den senaste för två veckor sen) och ett underbart doftljus. Ville ha en massa annat men man måste hålla tillbaka ibland. Sen åkte vi och åt thaibuffé (andra dagen i rad, i går åt jag med Kimpa) underbart att slippa laga själv. Sen gick jag och Jea på stan en sväng och sen kom familjen in och hämtade mig och svärfar anslöt och vi åkte och kollade på ett hus (eller trädgården), för andra gången denna vecka ska tilläggas. Sen hem och lagade pizza och myste i soffan med kidsen. Lukas är så härlig nu, han går runt och är söt, liten, klok och noggrann. Han pratar mer och mer och allt som kommer från hans lilla mun låter så gulligt så man bara vill dö.

Helgen är ganska oplanerad. På söndag blir det kalas för Charlie annars vet jag inte. Två pappor ska hinnas med att firas och den trejde ska få en fin ros ♥ Rosor klarar kyla bra, att man ens tänker så kan ibland kännas befängt men det är ju en sorglig sanning.

Kram och trevlig helg på er!


Seans

Igår var jag på seans! Det var min första och jag hade inga förväntningar på den men ändå så kändes det lite i magen när jag satt där. Efter ett par besök så börjar hon beskriva en man med stor mage, humor, en som som stod i uppmärksamhetens centrum, intelligent, lämnade mycket böcker efter sig, gillade att ta en whiskey och hon såg honom framför sig sittandes i en fotölj. Att det fanns en kvinna som inte mådde så bra som vi skulle ta hand om. Pappa mitt i prick enligt mig tyvärr sa hon även att han dog av hjärtat och hade svårt att andas. Det gjorde ju att det var två till som kände igen sig. Jag vet ju inte deras kriterier men de jag hade stämde in till 100%. Men en annan kvinna tog honom till sig och jag insisterade på att jag kände igen honom. Men då blundade hon och så fick jag en annan beskrivning som var riktad mot mig. Då sa han att det inte finns så mycket böcker kvar och att jag kan ha dem som inredning och ställa blommor på mm (typisk pappaskämt), och att han ville ha barnbarn vilket jag funderade över kändes som att hon slängde ett tröstpris min väg. Eller om man ska tolka det som att han ville vara med (dog när Alice var inne på jäsning). Sa att han visste att det kommer (Magnus ska ju bli pappa igen). Men sen var hon inne på nåt som fortfarande var inriktat på mig men då började en kvinna bakom mig börja bekräfta så det blev lite snurrigt. Men det stämde in så sjukt bra. Vi är inne på att hjälpa mamma att röja bort alla pappas böcker, de tar upp halva vardagsrummet. Det är minst fem stora fulla bokhyllor med böcker. Och pappa var så intelligent, han kunde man aldrig dra kluringar för, han tog dem direkt och påläst som satan. Önskar att jag kunde ha fått hans intelligens och kunskap. Men icke, men jag har mycket från honom ändå. Åh vad jag saknar honom!

Ibland kan jag tro att det kanske var pappa som var där och hälsade på, men i så fall första beskrivningen som passade bäst. Men man kan ju inte veta och flummigt var det ju. Jag tror på sånt där, jag är väldigt spirituell av mig. Men kritisk som man är kan man ju tycka att många beskrivningar passar in på folk och att mycket är grundläggande. Sen när de började prata om djur som var där kände jag viss tvekan. En fågel som hälsade på sín gamla matte liksom och nån hund. Med olika budskap och hälsningar till dem. Då frågade jag Linda om det inte skulle komma nån ökenråtta snart.

Men en kompis mamma fick besök av sin mor och far och där stämde det in bra och det kändes verkligt, samma sak med nån kille som byggde om i sitt hus. Men hur ska man kunna veta? Det kan man inte. Men jag är spirituell det är jag. Jag brukar inte se eller höra saker men har varit med om några liknande saker. För ett par år sen så jobbade jag på ett ställe där det "spökade" en hel del. En gång hörde jag prat när jag öppnade. Jag kunde inte tyda orden men jag hörde babbel, det gick på övervåningen och i trappan fast det var tomt på folk. En gång när de hade möblerat om och jag skulle dit och börja mitt kvällsjobb så hörde jag nåt som lät som någon flyttade runt möbler. Men det fanns ingen där uppe, ingen alls.

Samma sak när man lekte anden i glaset. Varje gång efteråt så var det nåt som följde mig efter. Jag och Linda var 14 och hade lekt i omgångar. När jag kom hem och lade mig för att sova för natten så var det som om någon tog tag i mina fötter och skakade min kropp. Hela jag skakade och det fanns ingen förklaring till varför. Jag var pigg, helt frisk och låg helt stilla. Blev givetvis skiträdd och sen strax innan jag somnade hände det en gång till. Jag kommer ihåg det som om det vore igår, det var så jäkla läskigt ska ni veta. Hos Linda hade det knackat i väggen hela den natten. Varje gång hon tände lampan slutade det för att sen fortsätta. När vi gjorde anden i glaset i vuxen ålder hände nåt liknande. Jag kom hem och satte mig i sängen och skulle se på tv. Då började en stor kruka med en växt i att skaka häftigt. Som om någon stod och ruckade på den. Fanns ingen katt där och det var bara jag i rummet. Finns ingen förklaring denna gång heller och sen hände det en gång till en kvart senare. Detta var för kanske fem år sen. Läskigt som bara den. Sen när jag läser på om det så står det att när man gör aktiviteter som anden i glaset så träffar man ofta på oroliga och elaka andar. Såna som fastnat i mellanlandet eller nåt (kommer inte ihåg uttrycken). Inga bra iaf och att de kan hänga efter en sen om man har otur och inte ber dem att gå. Kanske låter löjligt men precis så kändes det som.

Men annars var jag inte speciellt imponerad av seansen faktiskt, men jag har inget att jämföra med. Kul att ha varit med om och om det var pappa som hälsade på så är ju det fantastiskt givetvis.

Jag vill också tillägga att jag förstår om ni tycker att jag är knäpp. Alla tror inte på sånt här och det är helt okej. Alla tror olika :) En sak till som gör att jag tänker att det kanske var pappa är att om det är så att det går att meddela sig när man gått över till andra sidan så är min pappa den som skulle göra det om han kunde. Vi hann aldrig säga hej då, vårat liv tillsammans var inte slut, inte klart. Kunde han skulle han!

Lugnt och gott

Har haft två härliga dagar med barnen. De har varit outstanding och lekt och hållit sams. Alice har älskat att Felix har lekt med henne och pussat honom och sett ledsen ut när han inte vill leka mer. Igår satt de alla tre och kammade Alice hästar och dockor.



Idag skjutsade Kimpa mamma till tåget så nu är hon borta i två veckor ca. Inte ett dugg avundsjuk! Och brorsan postade sin nyckel till mig så vi kan låna hans lägenhet en helg. Alltid nåt!

Annars så sitter jag på nätet och letar efter heminredning och möbler och får nästan orgasm. Mycket är så snyggt, men lika mycket eller ännu mer är rent gräsligt. Man kan inte förstå hur de kan sälja lampar med fransar bara för att nämna en sak. Hittade ett bord från ett danskt möbelföretag. Men frakten går på 1200. Kim sa att han kanske kunde bygga ett sånt till mig. Önskar man hade obegränsade tillgångar bara. Har ni några tips på ställen där de har snygga lampor så tipsa gärna!

Annars är det lugnt, har en sambo som inte alls mår bra. Peppar honom att söka läkarhjälp vilket han iof gjort men läkartiden är om två veckor. Han vaknar med huvudvärk och på eftermiddagen har han så ont i magen. Orkade nästan inte köra hem idag för han blir helt utslagen när magen värker. Här hemma kunde han knappt ta sig upp från stolen. Så kan han inte ha det! Nu ska jag jobba ett par dagar och så måste han orka med barnen på eftermiddagarna.

Annars finns det nog inte mycket att rapportera (gör det någonsin det iof?). Ska gå på husvisning nästa vecka, sånt är alltid kul!


Inga gråzoner här inte!

Efter frukosten åkte vi till familjen Larsson och vi kom precis när bullarna var klara. Lyx! Fikade och snackade och barnen lekte. Sen gick vi ut och träffade deras getter som de skaffat. Greta som är den modigaste av dem var ute och gick i koppel så vi fick klappa henne. Söta som bara den givetvis.

Efter några timmar åkte vi hem till mamma på söndagsmiddag. Hon åker till Thailand i veckan så hon ville träffa oss en gång innan. Sen hem och lade Lukas att sova middag och de andra fick se en varsin film och jag slumrade till i sängen brevid Felix, lyx det med! Nu på kvällen fixade jag middag och barnen lekte så bra. Igår när vi var hos svärfar så hämtade Kim hem bilar till Lukas och ponyhästar till Alice. De är så lyckliga för detta de små. Leker och leker. Alice har varit helt fantastisk idag. Gullig och rar och på ett underbart humör.

Innan hon fick dem så tvättade Kim dem och tvättade manen med schampo och balsam och sen kammade han dem. Det är därför han är min man! ♥




Harry Potter dök upp på en snabbvisit




Julia
















Fröknarna L måste ju få vara med de oxå


Fönsterbräda uppe och Alice passade på att ställa upp alla sina nya vänner


Så här glad har hon varit hela dagen




Funderar på att byta ut alla blommor mot orchideér. De mår just nu oförskämt bra, iaf brudarna. De andra två är mer svårflirtade. Men de andra har blommat nonstop sen i juni och det kommer nya knoppar hela tiden. Kul!


The more I try the less it´s working, cause everything inside me screams no

Tycker att saker och ting är lite sega just nu. Rent allmänt och här hemma. Barnen bråkar väldigt mycket. Felix har tråkigt och är på sin lillasyster och hon är inte sämre hon. Bråkar alla chanser hon får och ska bestämma över hela familjen tror hon. De är inte ifrån varandra heller utan det är som att de söker upp varandra och tar varje chans de kan för att få till en konflikt. Hela tiden mer eller mindre! Hon får vansinnesutbrott och alla måltider blir numera en kamp. Det är som att hon gått tillbaka i åldern. För ett tag sen tyckte jag att hon mognat så och blivit så klok och nu är det som bortblåst. Samma sak när hon ska kissa kvällen, hon vägrar och ställer till jordens scen. Bråk om allt! Samma sak när jag lämnar henne på förskolan. Hon blir arg när kompisarna kommer och vill leka med henne. Samma ska när personalen tilltalar henne. Det går hon överhuvudtaget inte med på. Klä på sig ska hon inte heller göra längre. Hon är trotsig som bara den.

Känner att jag är i en fas där jag inte orkar med henne just nu. Eller ja givetvis gör jag det men jag känner att det tar mycket och jag har inte riktigt tålamod. Och det är jobbigt för henne oxå givetvis, ännu värre säkert och hon är trött innan sju varje dag, helt slut. Däremellan är hon underbar, helt fantastisk givetvis. Charmig, söt och säger roliga saker så man skrattar högt. Idag kallade hon Kim för unge herre och igår fjärtade hon och frågade om jag hörde nåt, jag sa nej. "Mamma ibland pratar mina pruttar väldigt tyst".

En annan sak som är jobbig är att man märker på folk man kommer hem till eller som kommer hem till oss att de tycker att det är jobbigt. Med alla barnen eller snarare intesiteten och ljudnivån. Folk utan barn är egoistiska och förstår inte. De är vana med lugn och ro. Givetvis är det så, men det är ändå jobbigt när man istället för att stötta och hjälpa till förmanar barnen och ger blickar mm. Jag kan oxå tycka att det är jobbigt när barnen är intensiva men de är bara barn och det finns ju anledning till att det är så. De vill visa sig, ha uppmärksamhet, vara i centrum så är de, iaf mina barn. Det är inte kul att trippa på tå och känna sig till besvär för att barnen är med. De är små så kort tid, låt det vara som det är. Därför känns det just nu skönt att hänga med folk i samma situation. Som när vi var hos Linda igår. Barnen röjde och lät men det gjorde dem alla och där är vi alla vana att det är så. Det får vara så. Barnen får låta och det får vara rörigt för det är så det är att ha barn!

Om två veckor ska jag ta med mig några tjejer och åka ner till Göteborg en helg. Det ska bli fantastiskt, jag behöver det. Jag ska tanka lite mammaenergi! För även om jag tycker att det är helt fantastiskt att vara mamma så är det även jobbigt. Man ger allt hela tiden, man står ständigt tillbaka och det är ett heltidsjobb. De här andrummen man får på eget håll är guld värda. Och det står jag för till 100%. Och nej jag skäms inte minsta gnutta för det. Jag är mamma men jag är också människa!

Puss på er!

5/11


Snabbis förbi pappas grav


Fika hos svärfar


Popcorn framför Kung-Fu panda 2.


Början av helgen

Igår var det en tråkig och seg dag. Kimpa låg däckad på soffan med halsont och feber. Jag serverade honom frukost, lunch och middag. Tillslut gick han med på att ta värktabletter med. Hans argument emot dem var att han skulle känna sig för frisk och säkert sätta igång och jobba. På kvällen såg vi en film som jag somnade framför som tur var så ringde Mia och väckte mig. Sen såg vi sista avsnittet av Dexter.

Idag åkte vi till Linda. Där fikade vi och barnen lekte och vi fick spana in deras nya kök med. Charlie och hennes pojkar var oxå där. Åkte förbi godislagret, maxi och köpte med kinamat hem. Äre helg så äre. På kvällen nu kom Felix hem från farmor. Där har han haft det mycket bra, badhus, bio och massa mys. När han var borta så skickade jag sms till honom och då svarar han ♥ Det är en härlig känsla kan jag lova. Att kunna sms:a med sitt barn. Skitskoj!

Nu är Felix på gång i säng så det blir väl en film eller nåt här hemma. So long!






3 veckor ♥


Mer köp. Lukas kommer drunkna i sin dress. Tog medvetet en storlek större eftersom 92:an flög iväg i pris.


Trots och mys om vartannat

Otroligt lugn dag. Alice har trotsat lite. Vet inte vad hon hamnat i för period. Hon ska sitta i bebisstol vid frukosten och skrika att hon inte ska ha flingor för att några minuter senare leendes säga att det ska hon visst. Ska gå till dagis i tröja och skor. Jag propsade på stövlar och regnkläder men icke. Jag vann kampen, men varför måste det alltid vara en kamp? Ska det fortsätta så här måste jag nog börja injicera tålamod intravenöst.

Lukas är oxå i nån period. Vaknar och är tröstlös på nätterna och gråter vid lämning på förskolan. Inatt lessnade jag på att han grät så jag skakade en flaska välling till honom och gav honom den sen gick jag på toa och satt sen och väntade på att den skulle ta slut. Gick in och kollade då sitter locket kvar och han ligger och suger utan att det kommer nåt, fem minuter som en bebis som suger fram mjölk ut bröstet. Suckade djupt och sen var jag klarvaken kan man säga.

Menade inte att gnälla, de är givetvis fantastiska! På kvällen kom svärmor och vi lagade tacos och sen tog hon med sig Felix hem. Han har höstlov och ska sova där ett par nätter. De ska cykla, gå på bio och badhus. Kommer sakna att ha honom babblandes brevid mig, men det blir skönt för honom att få ensamtid och komma ifrån lite.

Nu ligger de små juvelerna och sover. Innan de somnade sprang de runt här halvnakna. Det är så underbart att ha en familj. Lägga varma små kroppar i deras säng och säga godnatt, ses imorgon och mamma älskar dig. Alice avslutar alltid att säga att hon älskar mig mest i hela världen. Varje kväll! Förut skrek hon att jag inte älskar henne när hon är dum och inte alls, men det var då det. 

Nu ska vi givetvis se Sneckern och Greys och kanske Bonde med.

En dag i det vita huset

Idag hade jag med mina två yngsta barn till mitt jobb. Storebror fick spendera hela dagen hos en kompis. Lämnade honom till frukost, hämtade honom vid middagstid och däremellan hade de hunnit med Lek och buslandet, inte illa! Stort tack!

När dörren till det tillfälliga dagiset stängdes så bröt Lukas ihop. Han som nästan aldrig gråter, tror han var rädd för att jag skulle lämna honom där. Han lugnade inte ner sig förrens han insåg att den där mamman blir jag nog inte av med anytime soon. Det gick bra men barnen utnyttjade att mamman var där en del, men inte så att det blev jobbigt. De andra barnen fick min uppmärksamhet men Alice gillade inte att de kallade mig fröken. "Jag hatar att du är fröken". Mamma är hennes och det kan man väl förstå. Annars gick det fint. Men jisses vad slitna de var på kvällen. Alice skrek och grät att vi inte gillade henne. Hon skulle bara veta. Älskar henne mer än vad hon någonsin kan greppa trots att hon skrek en halvtimme.

Mina barn och andras ungar? Det gick oxå bra, jag är tokig i barn! Men när jag bar min lilla tjockis till skötbordet så viskade jag "Jag älskar dig" ett par ggr i hans lilla öra. Det gör jag inte med de andra barnen ;)

RSS 2.0