Vikarien

Som vikarie får man verkligen jobba kan jag lova. Jag ska alltid vara on top of my game! Jag ska ta bajsblöjor, visa framfötterna mm. Och tro mig det gör jag. Oj vad jag jobbar. Där jag är nu är det mycket småbarn.  Som idag, en personal kom ut från liggvilan där hon legat en timme. Jag var ensam med kanske 8-10 barn och det var lugna puckar. Men sen vaknade alla små samtidigt fem minuter senare. 4/5 var riktigt ledsna. Så jag satte mig på golvet med två i knäet och två i en tvillingkärra som jag ruckade lite på.

Som vikarie får du oxå se allt, man måste se allt. Idag var vi ute på eftermiddagen och jag ser hur en kille går in. Han ska kissa säger han och jag lägger märke till att han inte kommer ut så jag går in och finner honom lekandes på övervåningen med massa barn från en annan verksamhet. De andra pedgogerna visste inte ens att han var inomhus. Jag visste det, jag vet det mesta för det måste jag. Men det är jag som är vikarien. Och de som är de fast anställda. De som inte ser, de som tar varje tillfälle i akt att smita ifrån barngruppen. Det gör givetvis inte alla, långt ifrån alla men det är ofta någon på varje ställe som sätter detta i system.

Det finns många olika ställen. På vissa ställen känner du dig nöjd efter dagen. Du har varit en bra pedagog och du har sett barnen och tillgodosett deras behov. På vissa ställen är det damage control och det hatar jag. Blir ingen verksamhet då.

Förlåt om jag låter bitter. Det är jag inte, bara sliten efter dagen.

Puss!


Kommentarer
Postat av: Emma

Du beskriver en dag i en vikaries liv så bra! Och du är en bra vikarie! Kram till dig

2011-10-27 @ 20:34:32
URL: http://efager.blogg.se/
Postat av: Sara

Usch att det ska vara så!! Du verkar vara en fantastisk fröken Maria!! Tyras stora favorit är en vikarie som är jättemysig. Hon ger henne alltid en kram innan vi går hem och det gör hon inte med någon annan.

2011-10-27 @ 21:22:47
Postat av: Maria

Emma: Tack så mycket! Det är du oxå ska du veta!



Sara: Tack! Vad du är snäll! :) Ja du ser henne trivs Tyra med och det är säkert en tjej som är både snäll och som ser och bryr sig om barnen.

2011-10-28 @ 12:49:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0