Ain´t it sweet!?

Kvällen är här och det är en härlig känsla. Men den bästa känslan var när jag kom hem från jobbet och Lukas öppnade dörren och ropade hej mamma. Kom in och fick kramar och pussar och du hjälpa mig från en liten mun. Han är så otroligt ordentlig den pojken. Han lägger allt på deras rätta ställe, är så förnuftig och redig. Precis som sin storebror och sin far med för den delen. Och han pratar, nonstop och han är riktigt duktig på det och det är så roligt. Skulle villja frysa tiden nu, på allvar. Får nästan ångest när jag tänker på att han växer ifrån mig och ifrån hans söta lilla jag. Och inget trots än, han bara hänger med. Men men det lär väl komma. Alice var också redig här om dagen och hämtade papper och torkade bort en stor kattspya från fönsterbrädan.

Gör sista dagen imorgon och det känns tråkigt. Idag fick jag höra av en förälder att hon och fler var väldigt nöjda med mig och det jobb jag gör. Kändes väldigt kul! Personalen har också gett mig fina ord, men det värmer än mer när föräldrar säger positiva saker om en.

Veckan har bjudit på två möten med, till sena kvällen iaf det ena. Styrelsemöte, sen har vi hälsat på Felix nya skola. Det tyckte han var både kul och pirrigt.

Nu är det långledigt och hela familjen ska vara ledig och ha det gott. På lördag blir det Karlstad, sen vin och singstar hos Charlie på kvällen. Har varit på systemet och inhandlat en bib! Sen ska vi till svärfar och elda brasa på Valborg.

Nu ska jag surfa vidare, sen ska jag krypa ner i soffan brevid hun och så ska vi se ett avsnitt av The missing. Livet är riktigt fint!


Mycket bra helg!

Idag har jag blivit faster igen! Phrom fick värkar inatt och de åkte in till Östra sjukhuset tidigt imorse. De skickade hem henne eftersom hon var öppen för lite. De åkte hem och hon sov lite, sen fick hon jätteont och de ringde in till sjukhuset igen. De sa att hon inte fick komma för de hade inte plats för henne. Istället blev det ambulans ända till Borås och ganska kort därefter kom en till liten tjej ut. Det är helt underbart roligt, men jag befinner mig för långt bort. MEN jag ska inte klaga, det är ju bara Göteborg. De kunde lika gärna bo på andra sidan jordklotet. Jag kommer att åka och hälsa på dem innan vi drar till Danmark. Vänta en hel månad, nä jag skulle inte tro det.

Igår åkte jag på loppis med Terese. Har knappt varit på loppis förut och jag är förvånad över hur mycket folk det var där. Jag har ju hört att folk hänger på låset men ändå. Vill man se folk i Krillehåla så kan man alltså gå på loppis. Det är där och på Ica Maxi de befinner sig, jag lovar. Jag fyndade inget men handlade fem grejer till ett pris av 30 kronor. Såg dock en del fint och det var väldigt mysigt faktiskt. När jag kom hem hade vi huset fullt av barn. Fem stycken som sprang runt och röjde så en spegel gick i golvet. Tog på oss och gick till kojan med allihop. Barnen hade med sig en presenning så Kimpa byggde ännu en koja eller läger åt dem. Sen hem och käkade lunch, sen drog Kim och körde stockar i skogen. På kvällen när han kom hem drog vi och åt middag på donken innan vi veckohandlade.

Imorse när jag vaknade så var det fullt ös. Åkte in till järnvägsparken och träffade Jeanette, Linda och Charlie med barn. Barnen lekte och vi babblade och fikade. Mysigt! Sen till Maxi för att köpa fika, hem och laga lunch och sen kom Jenny, Dennis och svärmor och hälsade på. När de åkte hem fixade jag middag, badade barn och tvättade, lade barn sen var det BB live.

Nu ska jag sova för klockan ringer om sju timmar.

Puss!




Tuppen och hans två hönor går och skriker på våran gård varje morgon, mysigt!










TGIF

Efter jobbet så drog jag ner på stan och handlade kläder till barnen i vanlig ordning. Gick in och roffade åt mig ett tiotal plagg. När jag kommer till kassan så upplyser kassörskan mig om att det är tag tre betala för två. Ja men jag köpte nog bara en sån säger jag. Det visade sig att det var det på alla barnkläder. Vilken koll jag har. Här har jag varit inne i butik och handlat och missat detta totalt. Blev glatt överraskad då jag fick 280 i rabatt, alltså så där en två tröjor gratis.

Gick vidare till stjärnhallen för att köpa en varsin tablettask till mina barn. Ser att det kommer en tjomme mot mig. Ser att han tittar på mig men jag väljer att inte möta hans blick. Sånt är aldrig bra när man stöter på en "knasboll". Han ställer sig brevid mig vid frysdisken så då böjer jag mig snabbt för att ta min korg och gå därifrån. Då tar han mig på rumpan medans jag böjer mig ner. Vänder mig om lite lätt på väg därifrån och ser hur nöjd han är. Jag pratar i telefonen med Charlie och fnittrar åt det hela. Ser två butiksbiträden som börjar rusa mot lagret. De hämtar två personer till och de börjar springa runt i affären och leta efter mannen i fråga. De ringer efter nån med. Jag tycker det är lite kul att det blev lite action. Det är ju givetvis inte för att han tog mig på rumpan som det blev liv i luckan det förstår jag. Han är antagligen en "kändis" som de inte vill ha där för att han kanske snattar, ofredar kunderna eller båda delarna. Han haltade och gick konstigt och såg otäck och knäpp ut. Det blev iaf en himla fart på alla därinne.

Sen åkte vi förbi Stinas living och sen hem och hämtade barnen. Efter att ha blivit av med tre par av Alice vantar denna vecka så tog jag ur alla kläder ur henne och Lukas garderober och märkte dem. Brukar vara bra på det men har nog inte varit så flitig på sista tiden men nu jäklar är allt märkt. Passade även på att rensa bort för små kläder och fick ihop en pappkasse från vardera garderob. Serverade de små middag och nu sover de yngsta i syskonskaran. Felix ligger i våran säng och ser på tv. Ska snart lägga mig brevid honom och se på Let´s dance. Har inte sett ett helt avsnitt än. Kanske blir det första gången i dag.

Ute regnar och snöar det, men vad gör väl det? Det är fredag och inget kan ta ifrån mig den underbara känslan över att helgen är här!


Alice gjorde en deggubbe för några dagar sen






Snart faster igen

Vet inte vad jag ska skriva om den här dagen riktigt. Först kändes det som att det inte riktigt var min dag. Men jag kan inte finna något att klaga på heller egentligen. Sen tycker jag inte att man ska klaga i onödan det finns det redan så många andra som gör. Vaknade av att Alice väckte mig för tidigt och hon skulle promt se på tv. Det får de inte när de ska till förskolan men jag var så trött så jag satte på burken till henne en stund.

Lämnade på förskolan och sen till stan och frukost på ejes innan jobbet. Jobbade till halv sex med bara mackor i magen. Ner på stan och köpte med kinamat hem till mig själv. Kom hem till barn som omfamnade mig och myste. Lukas pussade och kramade mig. "Jag behöver puss på munnen" sa han och mitt hjärta smälte. Efter sovsången skulle han stänga av tv:n men nådde inte så jag fick bära honom "jag är lite kort" sa han, älskade lilla hjärtegryn önskar att du stannade i denna åldern ett år eller fem. Lade barnen tidigt trots att Alice redan sovit en sväng i soffan medans Kim lagade mat.

Nu gör jag precis ingenting, sitter bara och såsar här med hög musik i öronen. Men igår var det mer liv i luckan må ni tro. Brorsan kontaktade mig och varnade om att det kunde vara förlossning på g. Då blev det fart på mig kan jag lova. Ringde efter mamma, beställde tågbiljetter och krånglade. Mamma åkte ner men ingen bebis än, men de var till förlossningen och vände. Nu sitter mamma där nere och vi alla väntar på att det ska ske. Känns bra att veta att hon är på plats om något skulle ske. Hade god lust att kasta mig på tåget jag med igår, men det går ju inte när jag jobbar. Men åh jag vill dit. Får väl se hur länge jag kan hålla mig sen om bebisen kommer. Har inte planerat in nån resa dit just nu, men kommer det en bebis så åker jag absolut dit.

Annars är det lugnt, jobbar mest. Hinner inte ens fylla upp nya diskmaskinen för vi är aldrig hemma känns det som. Blir liksom ingen disk och matkontot är inte allt för stort dessa dagar. Helgen bjuder på barnträff och imorgon är jag hemma själv med barnen för Kimpa ska till öret med några kompisar. Jag funderar på att mysa med de små men det blir nog tidig kväll som alltid.

Kram på er!


Being a parent

Är äntligen klar med alla vardagssysslor och kan ta kvällen. Då är det snart dags att sova igen och sen börjar det om imorgon igen. Läste en artikel på AB om att småbarnsföräldrar stressar och jobbar för hårt. Kan inget annat än hålla med. Vi måste börja ändra på saker och ting om vi vill bli gamla. Barn lämnas på förskolan nio-tio timmar per dag och föräldrar jobbar bort sina barns första år mig inkluderad. Men vad ska man göra? Man kan ju gå ner i tid om man har möjlighet men sen är ju frågan om man har den ekonomiska möjligheten. För man ska ha kläder, man ska helst resa en del och ha råd att renovera och köpa grejer. Ett jäkla svår nöt att knäcka det där!

Som idag när jag kom hem sex, då hade Kimpa lagat mat och vi satte oss och åt. Sen skulle Alice bada, diskas, tvättas, hängas in tvätt, plocka i huset och sen lägga barn med tandbortstning, toabesök och allt det innebär. Sen var det vattningsdag mm mm. Och det där med lov, sånt stressar föräldrar också över. Som förra veckan då Felix hade påsklov. Han fick spendera fyra dagar på sitt fritids. Däremot klämde vi in en kryssning en natt men han talar ändå mest om att han fick vara på fritids hela sitt lov. Helst vill man ju ha betald ledighet och kunna hitta på roliga saker med barnen. Sen tror jag att den här generationens föräldrar har höga krav på oss och vill vara nån slags superförälder som har tid och råd med allt.

Sen det här med ständigt dåligt samvete för det ena än det andra. Det är inte heller helt bra men det kommer smygandes hela tiden. Man får bli arg och ryta till, säga nej och ställa krav på sina barn. Jag ser många föräldrar i mitt jobb och jag ser att det finns en hel del som har svårt för just den här biten. Men det är inte helt lätt, det är stundvis riktigt tufft att vara förälder. Det går inte att ta en paus heller, det går i 180 knyck 24/7.

Men jag är övertygad om att man "kommer undan" med en hel del. Man är inte mer än människa, man ska givetvis göra sitt yttersta. Men jag tror att är det mesta (övervägande) positivt så kommer barnen att växa upp och bli trygga och nöjda individer. Sen gäller det att inte glömma bort sig själv som människa med och uppfylla sina egna behov med. Har kännt mig lite seg sista tiden. Det har varit mycket barn, träffar barn på jobbet hela dagarna och sen hem till sina tre egna med allt vad det innebär. Så när Kim började tala om att köpa ny diskmaskin igår så var jag inte sen med att ringa mamma och be henne ta barnen. Vi begav oss till Karlstad och åt på subway, köpte maskin och Kim prutade ner den och fick den 1500 billigare (webbpriset). Sen hann vi även med att titta på tre olika kök. Satt och pratade och sjöng i bilen och inga barn i närheten. Låter kanske hemskt men det var underbart härligt. Bara det här med att hinna prata med varandra utan att bli avbrutna av små röster. Guld värt!

Kram på er!

Lördag

Linda och pojkarna kom och hälsade på oss. Innan dess hade jag hunnit ge barnen lunch och lagt Lukas att sova middag. Efter en timme väckte vi honom och gick till affären och köpte glass och fika som vi mumsade på. Sen tog vi en tur till lekparken och lekte en stund. Sen dök svärmor och Kimpa upp och vi gick hem och lekte på gården. Sen gick vi in och fixade tacos som vi åt.

Felix blev ruskigt förkyld nu på kvällskvisten och såg svullen ut i ögonen. Ingen feber än så länge, funderade ett tag på om han blivit allergisk. Vi får se hur han mår imorgon.

Nu ska jag förflytta mig till sängen för ett lördagssknull...oj nej jag menar ett avsnitt Greys.














Man på vift

Idag är det en typisk lördag in the Krisnevski/Röös residence. Vaknade av att Lukas ropade "Mamma jag har sovit färdigt". Det hade han minsann, Alice kom upp och kröp ner brevid Kim som alltid snor med sig barnen i sängen på helgmornarna. Pallrade mig upp efter två Greys avsnitt och in i duschen. Sen fram med frulle, plocka disk och ladda en maskin med tvätt.

Under frukosten bestäms det visst att min sambo ska ner i skogen och köra ved. Alltid samma visa! Jag var dum nog och trodde att han skulle vara hemma. Men är det fint väder jobbar han ute är det dåligt så jobbar han inne. Sån är han min man, arbetsnarkoman ut i fingerspetsarna och jag vet vart den genen kommer ifrån. Jag är oerhört glad över att han är så arbetssam, missförstå mig rätt. Men jag vill ha honom hemma hos mig. Jag vill se honom, jag vill pussa på honom, jag vill babbla sönder öronen på honom. Men han känner pressen av att saker behöver bli klara och jag förstår det med. Det är inte så att han är iväg och roar sig. Är han hemifrån så är det just för att han jobbar. Är han still så ska han sitta framför datorn eller framför en film. Annars är han inte still, det händer inte. Men han är så fin min man, han är så hjärtlig. Han lyser fortfarande upp när jag ringer till honom, han är en underbar pappa pch min bästa vän. Tänk om man kunde få hänga med honom lite mer bara. Men du älskling i slutet av Maj är du bara vår! Då tar jag med dig på en tripp och det ser jag fram emot kan jag lova!

Mitt i detta ringer Linda aka Lail! Hon har samma dilemma hon, en man som också "sviker" och ska iväg. Vi vet att det bara är att gilla läget för hade de hindrat oss i nåt hade vi blivit galna. Men är man småbarnsmamma så behöver man sin man ibland. Så hon tar med kidsen och kommer hit och så håller vi varandra sällskap. Jag är så glad för att hon kommer. Hon är världens bästa vän, det är alla mina vänner. Så mitt i detta gnäll så känner jag en sån stor tacksamhet. Jag har ett fantastiskt liv och jag är så lycklig!

Så nu har jag städat och ska vänta in Linda och grabbarna! Annars är det lugnt, jobbar mest och där går det super. De vill redan att jag ska stanna kvar där hos dom. Det här låter osvenskt och skrytigt men alla ställen där jag är vill ha mig kvar. Jag är tydligen bra att jobba med. Tackar min pappa för det. Jag ärvde hans glädje och hans humor. Tack pappa, jag älskar dig! ♥


Givetvis köpte jag blomman. Men den är tyvärr bara färgad blå, det borde jag ha förstått. Men den är vacker!

En ny kärlek

Idag jobbade jag en kortdag sen gick jag och bytte ett par byxor jag köpt till Felix. Hade lyckats att köpa wide och stod hemma och drog i resårsnodden tills den nästan gick sönder och insåg sen att det visst fanns wide, regular och slim. Himla bra system egentligen, bytte givetvis till ett par slim. Sen plockade hun upp mig och vi åkte och köpte en varsin mjukglass på Maxi. Sen hem och hämtade barnen och en kompis till Felix. Alice var trött som bara den så jag bad henne sova middag och hon sov 1,5 timme till 16.30. Har blivit ett par tidiga mornar och långa dagar på förskolan så det behövde hon.

Idag gick vi förbi en blombutik och jag såg något så vackert så jag nästan fällde en tår! En blå orkidé! Den kostade över 500 kronor och det utan kruka, MEN jag måste ha den!! Den var så vacker så jag vet inte. Jag älskar dessa blommor!

Berättade ju att mina fått nya stänglar och de växer hela tiden och har blommat nonstop i ett år nu.




Vågar man tro att det är ännu en stängel på g eller kanske bara en rot? Ser dock mer ut som det förstnämnda.

Imorgon är det fredag! Någon som har några roliga helgplaner?

Tillbaka till vardagen

MEN det är tisdag idag, härligt tycker jag! Har haft en bra Påskhelg. Spenderade långfredag tillsammans med brorsan och hans familj som jag skrivit om tidigare. I lördags gick jag upp och packade och Felix fick gå påskgubbe med en kompis en snabbis innan vi behövde åka. Åkte mot Sthlm och mötte upp svärfamiljen i Örebro där svärfar bjöd på lunchbuffé. Åkte vidare till Kungens kurva där svärfar bjöd på fika på sitt fikaställe och sen till terminalen.

Resan gick bra, var mysigt och härligt att komma hemifrån. Men vi är ju vana att kryssa själva och det är ju nåt helt annat kan jag säga. Barnen var duktiga men det var inte direkt tal om att sitta i lugn och ro och äta och njuta precis. Lukas och Alice ville inte sitta still vidare värst länge. Och de var trötta så jag gick till hytten strax efter åtta. Men det hade jag räknat med så är det ju. Våra små rutinbarn orkar inte med sena kvällar. Men Felix gick på bio med sin pappa och kom in till hytten runt elva och han var helnöjd. Dagen efter ringde jag in till Kim och Rickard och väckte dem (vad gör man inte för att bli populär?), det blev frukost och sen taxfree och farfar tog med barnen till poolen så de fick bada lite. Sen gick jag och lade mig och sov middag med de små som var mkt trötta. En notis jag gör är att maten på Birka var bättre än på Viking speciellt efterrätterna, jisses säger jag bara. Ett stort minus är att det inte fanns nåt vegetariskt alls, på middagen fanns det nån rödbeta annars inget så till lunch åt jag potatismos, strips och stekt potatis kul liksom. Men det fanns ett barnbord med pizza, hamburgare, spagetti och köttbullar. Taxfreen däremot lämnade en del att önska. Cinderellas är så mkt bättre och större, här fanns inga kläder alls och mkt mindre som sagt. Men det var en mkt trevlig resa såklart!

Igår åkte vi hem till mamma och hann träffa brorsan en snabbis innan de tog tåget hemöver. Nästa gång vi ses har de en bebis, känns nästan ofattbart. Ska hålla mina tummar för att de får en ny lägenhet snart med.

Idag har jag jobbat hela dagen, var en mkt lugn dag. Knappt några barn alls eftersom det är påsklov. När jag kom hem satt familjen och åt middag och jag hann pussa på kidsen lite. Lukas har varit hos tandläkaren idag och Kim hade döpt om honom till Lukas "musslan" Krisnevski idag. Han hade ingen intention till att öppna munnen och visa sina tänder. Inte förrens korgen med leksaker kom fram. Då började han även att konversera med henne utan problem. Men det är ju inget ovanligt direkt. Man visar väl inte munnen för vem som helst hehe. Han går här hemma och skrålar att han behöver mer godis (men hans lilla ägg är minsann slut), när han lägger sig på kvällen behöver han mer välling med tycker han. Så hans gamla smeknamn Sir eat alot är numera aktuellt igen.

Nu ska jag surfa vidare och se på tv, sen ere kvälla!
















Slagen hjälte

När de badade så var det ett gäng killar som var i Felix ålder som skvätte vatten och härjade en del. En av deras pappor sa till de ett par ggr men de lyssnade dåligt. Alice tyckte det var jobbigt att bada i allt skvättande så hon kom och beklagade sig till mig. Jag sa till henne att säga till dem varpå ungen går och ställer sig högst upp på stegen och ropar: "Nu får ni sluta skvätta så mycket för jag får vatten i mina ögon". Pappan som sagt till ett par ggr säger att de ska lyssna på flickan och plaskande upphör på direkten och slutar sen upp. Både jag och Yvonne gapar. Alice sätter man sig inte på hur som helst vilket jag är mycket glad över!



Glad påsk!

Har spenderat mestadels av dagen med brorsan, Pad, Emeli och morsan. Ja med min familj med såklart. De är här över Påsk och kom hit i förmiddags och vi fikade och bubblade medans barnen lekte. Sen åkte vi hem till dem och lagade Påskmiddag som vi åt följt av supergod efterrätt. Vi åker ju iväg imorgon och kommer hem söndagkväll och sen åker de hem måndag fm så vi hinner tyvärr inte ses nåt mer nu. MEN vi har setts tre ggr de senaste två månaderna så jag är ändå väldigt nöjd trots att det är synd att vi inte hinner ses mer nu. Nästa gång vi ses har de fått ett till barn. Bebisen ska komma om tjugo dagar typ och kan ju bli tidigare, underbart kul! De planerar för en ny tripp till Thailand och bror frågade om han skulle bjuda med mig och Kim men vi kan inte lämna kidsen. Men nån dag kanske det blir våran tur.

Nu på kvällen har jag fixat och tvättat här hemma. Och badat och duschat barn. Åker på förmiddagen imorgon och innan dess ska Felix hinna att gå och påska med en kompis. Har inte packat heller så jag ska snart ta kvällen. Ska glo på Let´s dance en sväng. Somnade sist, men ska nog hålla mig vaken idag.

Glad påsk på er!

Ibland har man rätt......

Ibland bör man klappa sig själv på axeln, det gäller alla. Ibland gör man bra saker och man är en bra medmänniska eller vad det nu kan vara. Idag klappar jag mig själv på axeln! Gör det ni med vettja!

Så här var det. Igår när Alice vaknade så var hon geggig i ena ögat igen. Vi torkade bort det och så gick vi iväg till förskolan. Ärlig som jag är så talade jag om detta för fröknarna. Men passade också på att berätta att ögonen varit symtomfria i 2-3 dygn nu. Idag när jag kommer dit med barnen så tog en av fröknarna upp detta med mig. Hon frågade om hon fått nån pencillin men jag sa att vi trodde att det var ett virus och att vi väntat ut det. Då sa hon att Alice varit väldigt kletig igår och att de hade pratat om det på planeringsmötet de haft. Då kontrade jag med att jag läst att om det kladdar från ena ögat så är det ingen fara för då är det som att gå till förskolan med lite snor. Det visste hon ju om sa hon. Geggar båda ögonen så är det en starkare infektion och då bör de vara hemma. Men då handlade det om vad de andra föräldrana tyckte om att min dotter var där och ifall det smittade. Det var väl inte så populärt sa hon. Kontrade igen med att vi varit hemma i åtta dagar för detta just därför och att vi alltid är noga med att vara hemma om barnen är dåliga eller smittar. Det visste hon ju om. Men nu behöver ni väl sjukintyg fortsatte hon. Nej sa jag det behövdes aldrig eftersom Kim först vabbade för Lukas och när han blev bra bytte vi till Alice eftersom det då gällde henne. Så det är inte därför hon är tillbaka igen. Hon tipsade sen om en ögonsalva som vi vet finns men valt att aldrig köpa eftersom barnen tycker att det är obehagligt. MEN den tar ju inte bort bakterierna sa hon. Nej det vet jag ju. Jag lovade att ringa och höra med läkaren sen drog jag och då var jag aningen irriterad ska erkännas.

Men jag är en ansvarsfull förälder som alltid tar mitt ansvar så jag åkte in och ringde till VC. Vi fick en tid 13.45 och jag ringde Kim och berättade och sen till förskolan för att ödmjukt fråga om Lukas kunde stanna kvar då och sova middag. Det gick givetvis bra. Kim tog ledigt och tog våran dotter till läkaren. Han tyckte att det inte ens var något att komma in för då ögat bara hade lite torkat var i fransarna. Han sa att vi kunde hälsa personalen på förskolan att det var helt okej att hon var där. Som snor i ögat och att hon var kletig igen berodde säkerligen på att det fanns lite var kvar som behövde ut sen infektionen. När Kim kom tillbaka frågade de om det var tack vare dem som vi hade skaffat en läkartid och det sa Kim att det var. Tanken var att få ett intyg för att Kim sen skulle vabba resten av veckan. Men det behövdes ju inte. De han pratade med hade ju inte varit på oss utan det var en annan. De tyckte nog inte likadant som hon.

Och det är kanske en skitsak och inget att bry sig om men jag är trött på pedagoger som försöker sätta dit föräldrar. För de föräldrarna som bör "sättas dit" tror jag går fria eller hur jag nu ska uttrycka mig. Jag och Kim är så jävla noga med att barnen är hemma och det där sköter vi alltid snyggt. De är hemma för minsta lilla och de är hemma en extradag och alla syskon får stanna hemma dem med. Så just därför kändes det krasst när hon var på mig imorse. Kim har fan vabbat halvtid sen december eller ännu längre sen.

När jag jobbar så är jag ödmjuk och trevlig mot föräldrar. Det är ett serviceyrke och det får man inte glömma. Jag har sett det mesta eftersom jag varit lite här och där. Och det finns de som gärna sätter dit föräldrar hela tiden. Det ska snackas skit, det ska klagas, det ska slaviskt kollas upp så att de betalar för alla timmar. Om man typ ändrar nån timme hit och dit. Visst ska man klämma åt de som utnyttjar systemet jag säger inte emot det. Men min erfarenhet är att man ganska snart ser vilka det är.

Nu sätter jag punkt för mig (plötsligt händer det!) Nu blir det att titta på lite hemmafruar och sen sova, imorgon ringer klockan tidigt.

Hann med en frukost med Mia och Malin idag med, underbart trevligt. Tack!


Helgen

Har haft en bra helg med familjen. I fredags kom jag hem sent och somnade på soffan mitt i Let´s dance. Somnade och vaknade om vartannat och insåg sen att klockan var över elva och att sambon var på g till sängen. Kände mig lite irriterad på att han inte kommit och väckt mig. Men den konflikten ville han inte ta. Jag blir en argbigga när jag vaknar till så där efter att ha somnat på soffan. Förstod hans poäng. Är det fler som är som jag? Som blir galna när de vaknar eller nån väcker en på det där sättet? Nu kan ju jag vara lite arg av mig. Men jag har en kompis som är sansad och godheten själv men vet att hon kan bli likadan. När hon bodde tillsammans med sin syster och hon kom hem när hon hade somnat på soffan så fick hon höra en del arga visor.

Igår åkte vi till Karlstad och köpte skor åt barnen, hann med en sväng på Jula och Biltema med och mat på Burger King. Att hänga med barnen är underbart, men ska man shoppa på riktigt så ska man göra det utan barn så enkelt är det. Ska handla lite mer i veckan, mycket som behövs nu tycker jag. På kvällen när vi kom hem så bakade jag pizza och på kvällen var det Gladiatorerna att somna till.

Idag gick jag upp och dammsög och skurade hemmet. Sen åkte Kim och fixade med veden och jag tog med mamma och barnen till stan och åkte till skogen. Vi fick gå en lagom sväng innan vi kom fram till min favoritglänta. Barnen lekte och klättrade och sen fick de saft och bullar. Det var härligt! På eftermiddagen tog vi det lugnt och nu är det kväll igen.

Imorgon ska mina barn tillbaka till förskola efter 1,5 veckas uppehåll. Nu jävlar ska de vara friska hela veckan, minst!


Lukas posar lite lätt överdrivet men sött








Lillebror tar täten


Håller handen ♥

Hann inte posta detta inlägg igår så nu är det tisdag. Började jobba på nya avdelningen idag och det gick bra och kändes fint. Skönt att komma upp i heltid med. Börjar känna att det sticker lite i näsan, men det kan bero på att jag sov dåligt inatt. Lillen kom in till oss och levde runt som en propeller. Sjuk vill jag inte bli, inte alls men det blir jag nog inte heller och blir jag det så hellre jag än kidsen. De var tillbaka på dagis idag och Alice öga som varit varfritt i tre dagar började gegga igen imorse. Men bara det ena, hoppas det stannar så.

Puss på er!

RSS 2.0