Ibland har man rätt......

Ibland bör man klappa sig själv på axeln, det gäller alla. Ibland gör man bra saker och man är en bra medmänniska eller vad det nu kan vara. Idag klappar jag mig själv på axeln! Gör det ni med vettja!

Så här var det. Igår när Alice vaknade så var hon geggig i ena ögat igen. Vi torkade bort det och så gick vi iväg till förskolan. Ärlig som jag är så talade jag om detta för fröknarna. Men passade också på att berätta att ögonen varit symtomfria i 2-3 dygn nu. Idag när jag kommer dit med barnen så tog en av fröknarna upp detta med mig. Hon frågade om hon fått nån pencillin men jag sa att vi trodde att det var ett virus och att vi väntat ut det. Då sa hon att Alice varit väldigt kletig igår och att de hade pratat om det på planeringsmötet de haft. Då kontrade jag med att jag läst att om det kladdar från ena ögat så är det ingen fara för då är det som att gå till förskolan med lite snor. Det visste hon ju om sa hon. Geggar båda ögonen så är det en starkare infektion och då bör de vara hemma. Men då handlade det om vad de andra föräldrana tyckte om att min dotter var där och ifall det smittade. Det var väl inte så populärt sa hon. Kontrade igen med att vi varit hemma i åtta dagar för detta just därför och att vi alltid är noga med att vara hemma om barnen är dåliga eller smittar. Det visste hon ju om. Men nu behöver ni väl sjukintyg fortsatte hon. Nej sa jag det behövdes aldrig eftersom Kim först vabbade för Lukas och när han blev bra bytte vi till Alice eftersom det då gällde henne. Så det är inte därför hon är tillbaka igen. Hon tipsade sen om en ögonsalva som vi vet finns men valt att aldrig köpa eftersom barnen tycker att det är obehagligt. MEN den tar ju inte bort bakterierna sa hon. Nej det vet jag ju. Jag lovade att ringa och höra med läkaren sen drog jag och då var jag aningen irriterad ska erkännas.

Men jag är en ansvarsfull förälder som alltid tar mitt ansvar så jag åkte in och ringde till VC. Vi fick en tid 13.45 och jag ringde Kim och berättade och sen till förskolan för att ödmjukt fråga om Lukas kunde stanna kvar då och sova middag. Det gick givetvis bra. Kim tog ledigt och tog våran dotter till läkaren. Han tyckte att det inte ens var något att komma in för då ögat bara hade lite torkat var i fransarna. Han sa att vi kunde hälsa personalen på förskolan att det var helt okej att hon var där. Som snor i ögat och att hon var kletig igen berodde säkerligen på att det fanns lite var kvar som behövde ut sen infektionen. När Kim kom tillbaka frågade de om det var tack vare dem som vi hade skaffat en läkartid och det sa Kim att det var. Tanken var att få ett intyg för att Kim sen skulle vabba resten av veckan. Men det behövdes ju inte. De han pratade med hade ju inte varit på oss utan det var en annan. De tyckte nog inte likadant som hon.

Och det är kanske en skitsak och inget att bry sig om men jag är trött på pedagoger som försöker sätta dit föräldrar. För de föräldrarna som bör "sättas dit" tror jag går fria eller hur jag nu ska uttrycka mig. Jag och Kim är så jävla noga med att barnen är hemma och det där sköter vi alltid snyggt. De är hemma för minsta lilla och de är hemma en extradag och alla syskon får stanna hemma dem med. Så just därför kändes det krasst när hon var på mig imorse. Kim har fan vabbat halvtid sen december eller ännu längre sen.

När jag jobbar så är jag ödmjuk och trevlig mot föräldrar. Det är ett serviceyrke och det får man inte glömma. Jag har sett det mesta eftersom jag varit lite här och där. Och det finns de som gärna sätter dit föräldrar hela tiden. Det ska snackas skit, det ska klagas, det ska slaviskt kollas upp så att de betalar för alla timmar. Om man typ ändrar nån timme hit och dit. Visst ska man klämma åt de som utnyttjar systemet jag säger inte emot det. Men min erfarenhet är att man ganska snart ser vilka det är.

Nu sätter jag punkt för mig (plötsligt händer det!) Nu blir det att titta på lite hemmafruar och sen sova, imorgon ringer klockan tidigt.

Hann med en frukost med Mia och Malin idag med, underbart trevligt. Tack!


Kommentarer
Postat av: Lail

Väl talat Röös!!

2012-04-03 @ 21:17:10
Postat av: Jeanette

Oj! Jag som nästan ändrar hela tiden ju, fast oftast till mindre timmar, kanske därför att jag inte får en sur min, men så är det ju ibland att allt är en rörande krets som lever runt omkring oss, och vi måste snällt hoppa på och se glada ut, o den kretsen finns även de bra människorna som tar hand om våra barn som får med hänga med i den rörande kretsen osv osv... kanske skulle ha skrivit karusellen :-)

2012-04-04 @ 15:44:28
Postat av: Maria

Lail: Haha tack!



Jeanette: Ja ändra schema måste vi ju göra och sånt är okej. Och jag menar inte att alla pedagoger är såna här, men jag gillar det inte alls. Man bör vara ödmjuk!

2012-04-04 @ 18:11:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0