Smooth sailing

Ännu ett par dagar har gått på vårat jullov. Vi såsar och tar det lugnt mest hela tiden. Är uppe till mitt i natten och sover till nio varje dag typ. Men idag pallrade vi oss iaf iväg till Mariestad. Dennis fyllde trettio år så vi var där och åt god tårta och umgicks en stund. De hade öppet hus och fick gäster mest hela tiden. Begav oss sen därifrån och åtke till donken där lunchen intogs. Sen till Willys för att handla lite och spana efter farbror Rickard. Han syntes tyvärr inte till. Sen åkte vi till Karlssons där jag shoppade litegrann. Blev nya sängkläder, en fruktskål, häftklammer och en onepiece till Alice. Lukas skulle absolut ingen ha. Sen begav vi oss av hemåt och nu ligger barnen och jag ska nattsudda framför televisionen i vanlig ordning.
 
Min kompis Ulrika fick en Elis två dagar innan jul. Fick ett mms igår och hoppade av glädje här hemma. Alexandra ska få en son vilken dag som helst hon med och tiden gick ut igår. Så jag shoppade massa bebiskläder på nätet igår. Kan säga att jag handlade en del så nu finns det till båda pojkarna. Ska bli kul att hälsa på Elis och Alexandras med såklart när han behagar titta ut. Mia fick ju nyss en Lowe så det är mycket killar just nu. Kul!
 
Kim har rivit ner Felix tak och satt upp plast, så imorgon ska väl det nya taket på plats. Annars inga som helst planer. Men inga nya fall av magsjukan så vi kan sluta isolera oss. Känns fantastiskt och det trodde jag aldrig kan jag tala om. Aldrig förr har det väl varit så smärtfritt. I veckan händer det en annan spännande sak. Mer om det en annan gång.
 
Kram och God fortsättning på er!
 
 
 

Jul 2012

Det blev en god jul! På julafton var vi hemma, mamma kom över. Vi började med att se på sista avsnittet av kalendern tillsammans på morgonen. Eller egentligen började dagen med att Alice kom upp och morgonkissade klockan fem och satt där inne och skrålade att det var Jesus födelsedag idag! Sen förberedde jag maten och vi åt, såg på Kalle och sen kom tomten. Detta året var det jag som agerade tomte. Jag gjorde inget superjobb kan jag tala om. Krävs bättre maskering när barnen börjar bli stora. Felix visste att det skulle vara jag, Alice frågade tomten om det var säkert att det inte var hennes mamma. Lukas köpte hela paketet och tog emot en av tomtens säckar, men så är han knappt tre också. Barnen var nöjda med sina klappar och Lukas lekte så med sina playmobilepirater så han inte ens hade tid att gå och sova.
 
Dagen efter kom Kims familj eftersom Felix var smittfri och svågern jobbar varje dag fram till nyår bortsett från igår då. Då  blev det ännu mer julmat och ännu fler klappar. Barnen fick en massa fina grejer och det märks att Felix börjar bli stor. Han fick nästan 1200 i kontanter så han var mer än nöjd. På kvällen ringde vi in mamma som barnvakt och åkte och såg på The hobbit. Fick biocheckar i julklapp så det passade extra bra.
 
Idag tog vi en lugn dag sen knallade vi iväg till mamma på middag. När vi skulle åka hem fick Lukas utbrottet Allan. Han lekte med brorsans gamla lego och skulle inte med hem. Han skulle stanna hos mormor. Kim bar in honom i bilen och han grät ända tills vi kom hem. Han har börjat med att protestera när han ska gå och sova med. Han ska minsann inte gå och sova haha gulligt med lite trots.Alice snodde med sig mina gamla docksåpsmöbler hem och var i sjunde himlen. Ful rosa plyschsoffa liksom. Ändå har hon fått en massa nya som hon knappt bryr sig om. Roligt hur det fungerar det där med barn.
 
Det är annars rätt så lugnt och gott här hemma. Vi umgås, myser, busar och skrattar massvis tillsammans. Precis vad vi behöver känner jag. För nån vecka sen tyckte jag att det var rätt så segt. Kände mig irriterad och både jag och Kim gnällde en del på varandra. Men sen åkte vi och julhandlade utan kidsen och då var det som att all energi kom tillbaka. Låter som skryt men vi har verkligen roligt tillsammans och barnen är så tillfreds och ja det är mysigt att bara vara! Det behöver man verkligen!
 
 

Magsjukejul

Man kan stanna hemma från förskolan i magsjuketider (speciellt om man har en arbetslös sambo). Men man kan inte stanna hemma från skolan så är det. Resultatet av det är att Felix har kräkts. Han var först ut. Inget att göra något åt men det känns som att när som helst skulle varit bättre än nu. Ställer in julafton med släkten imorgon. Firar bara vi. Hoppas att ingen mer kräks just imorgon och så ska vi försöka göra det bästa av det. Barnen ska få klappar och mys och Kalle Anka.
 
Igår var jag och Kim till Maxi och köpte gran eftersom vi inte hittat nån i svärfars skog. Fick tag i en liten ädelgran. Köpte de sista klapparna och all julmat med. Mamma tog barnen så vi slapp släpa med dem. På kvällen så gjorde vi rockyroad och marknadsnougat. Idag blir det att göra nougat. Det tråkiga är att Felix var med och gjorde rockyn. Har fryst den nu ihop om att alla bakterier dör ut, annars är det väl bara att slänga.
 
Idag är planerna är klä granen (bättre sent än aldrig). Ska städa lite också annars blir det bara att lata sig. Slå in sista klapparna ikväll när barnen sover. Skönt att hela familjen är samlad iaf, magsjuka eller inte.
 
Vill önska er läsare en riktigt God jul!

Semester!

Klockan närmar sig midnatt och här sitter jag. Tänker inte sova riktigt än. Njuter med musik i örat och chattar med fina vänner! Fredag och nu är det ledigt i två veckor. Hela familjen ska vara hemma och ha det gott tillsammans. Sånt gör mig lycklig i hela själen! Nu ska vi börja med att stressa lite och fixa allt inför julen som ska firas hemma hos oss. Vi får inte ens plats vid bordet. Men Kim har köpt iläggsskivor och ska bygga om. Även köpt tak till Felix rum så vi kan börja renovera därinne. Som sagt de närmaste dagarna består av julstök! Har haft en rätt tuff dag på jobbet idag så det känns extra skönt att ha en lång kväll för sig själv.
 
Mår inte helt hundra egentligen. Fått barnens luftrörshosta och lite halsont och mör i kroppen. Men värre verkar det inte bli, det tackar jag för. Magsjuka på förskolan, magsjuka på jobbet men här hemma är vi fortfarande friska *yeay*.
 
Det här med att jobba heltid är lite krävande men att komma hem till en liten armé av barn som slänger sig runt mig överväger. Pussa i deras varma nackar och andas in dem rejält. De är så fantastiska så jag blir tårögd. Felix kom hem och hade skrivit en helt underbar julberättelse. Fick gåshud, vi kan ha en framtida författare i vårat hem. Alice i sina klänningar och Lukas som kramas och är lycklig när vi bjuder på fredagsgodis. Och när jag ska gå från hans rum efter nattningen säger "mamma nu ska jag skrika att jag älskar dig när du stänger dörren". Det var Alice som började med detta. Skriker att hon älskar oss när vi stängt och nu har lillebror hakat på han med. Hon skriker tom till pappa när han är i Sthlm. Jag älskar dig fast du hör inte men jag ropar ändå.
 
Kram!

v.51

Ännu en vecka har passerat förbi. Den har spenderats shoppandes i Göteborg med Jeanette och Charlie. Sen luciatåg i Visnum kilskyrka. Barnen sjöng högt och fint. Fika efteråt med svärmor och mamma. Nu i veckan har jag jobbat och sen spenderat kvällarna brevid mannen. Imorgon jobbar jag till halv sju och sen tar hela familjen jullov i två veckor. Härligt!
 
Barnen har fått vara hemma med Kimpa i veckan. De var på förskolan en dag när han skulle på möte med sin jobbcoach. Men sen fick vi höra att det gick magsjukan och då var vi snabba med att besluta att de fick vara hemma. Nu ska jag spy ur mig lite ang. det här. Vet att jag är onödig men det här med magsjukan är något som får igång mig. Ja hela mitt väsen tror jag. Så här var det. En unge kräktes på förskolan i måndags men ändå så var hennes bror kvar på stället och där dagen efter. Hon var hemma och kräktes men han var där och smittade skiten vidare. Får man skiten nu så är ju liksom hela julen förstörd. Vi får det ju alltid så bara tanken på julfesten med buffé gav mig ångest när jag insåg hur bacillerna frodades. Så mina barn fick avstå allt detta för att denna familjen har lite mindre intelligens än andra. För jo det har de faktiskt. Jag blir så förbannad så det kokar i mig. Varför gör man ens så? Sen kan jag inte låta bli att bli lite irriterad på personalen också faktiskt. Förra veckan ringde de till mig och ville att jag promt skulle hämta barnen för att de kliade sig i huvudet. Jag berättade att de var avlusade dagen innan och att jag skulle komma så fort jag kunde. Det är okej att ringa till mig för en sån sak men inte att be dem låta brorsan stanna hemma för att undvika att smitta andra? Visst jag vet att det är känsligt men mig är det alltid okej att säga till det ena än det andra. Ändå är jag exemplarisk med att hålla barnen hemma när de visar tecken på sjukdom och jag håller alltid alla syskon hemma. De behöver ju liksom inte gå dit om man är hemma. Och vid magsjuka isolerar vi oss alltid. Jag vet att jag ältar men det får mig verkligen att koka. Vad är det för fel på folk? Vad hände sen jo ungen som var där insjuknade dagen efter han med.
 
Här hemma är inte alla julförberedelser klara. Jag borde kanske könns stress men väljer att inte göra det. Det hjälper ju ingen ändå. Det är ett par dagar kvar (ständig tidsoptimist). Allt löser sig som sagt. Kimpa var i skogen för att hitta en gran. Jag vill ju helst ha en ädelgran men vi behövere en liten eftersom vi har så dåligt med plats. Vi får leta vidare helt enkelt.
 
 
Alice har målat barbafin på sin ballong
 
 
Fantastiskt god linsrätt
 
 Foto
Shoppade inte så mycket i Gbg och väskan är jag riktigt osäker på men den var billig!
 
Kram på er!

Friday!

 
Fredagkväll och jag är ganska trött. Är nästan aldrig trött och har kännt mig pigg i flera veckor nu. Är inte ens trött på kvällarna utan suddar en hel del. Men igår slog den till, tröttheten. Ville bara få barnen i säng för att själv kunna sova. Vaknade sen mitt i natten och sen vaknade Lukas och krånglade lite och fick komma till min säng. Mys!
 
Tog det lugnt hela dagen. På eftermiddagen fikade vi lite när Felix kom hem från skolan. Sen följde vi med Felix och två kamrater till pulkabacken. Tyvärr så är inte Lukas så förtjust i att åka. Han åkte en gång och skrek av glädje men sen ville han inte mer. Men vi stannade kvar en timme iaf tills vi eller jag började frysa. Gick hem och började med middagen och sen kom Kimpa hem till allas stora förtjusning. Vi åt middag följt av kalendern. Läggning av de minsta och sen såg vi halva sista delen i triologin om Ringen. Nu ligger Felix med och jag ska krypa ner jag med. Ska iväg till Göteborg på en shoppingrunda med två vänner imorgon. Ska bli kul!
 
Har jobbat i Felix parallelklass i veckan. Superkul att få en inblick i hur han har det. Hann även med lunch med E, Ett besök hos Mia och Tobbe och deras nya Lowe. Utvecklingssamtal för Felix med. Stressade även upp på luciamorgonen och stressade iväg barnen för att sen lämna dem på förskolan utan att kunna vara med. Gjorde ont. Lukas grät och ville ha sina snutterier. Han är inte så tuff han inte. Och någon tomtetröja skulle han absolut inte ha heller för den delen. Gick därifrån med tårar i ögonen. Och på kvällen grät Alice en skvätt för att jag inte kunde se henne när hon var lucia. Skickade med Felix kameran och han tog 36 bilder på tåget. Underbart med stora barn kan jag tala om!
 
 
 
 
 
 
 
 

I miss him!

Det gör mig inte så mycket att han är iväg och jobbar. Det går bra. Jag och barnen har det bra här hemma. Jag orkar inte elda så det är lite kallare det är det. Jag får kämpa lite mer för att få all logistik att gå ihop. Ibland sliter jag mitt hår för att få det att gå runt och man ska inte klaga We´re doin´ allright! MEN: Just ikväll känns det i hjärtat att han är inte är hemma! När jag i panik inser att vi har löss yet (fuckin´) again! Blir galen! Ger alla tre barnen en ren dunderkur och kammar sen ut döda löss och ägg tills fingrarna och hårbottnarna blöder! Nej då så illa är det inte. Samtidigt skojar jag med barnen. Dansar segerdansen och slår med nävarna mot varandra och skrålar att inga löss ska få bo i mina älsklingars små huvuden. Knappt så att varmvattnet räckte till alla tre, speciellt när jag inte tar mig för att elda heller. Nu kör jag pannan på elen resten av Kims bortavistelse! Barnen var sammarbetsvilliga ikväll och gick med på att skippa sina godnattsagor när jag förklarade att jag var tvungen att ta den tiden för att äta mat (inte ätit varken lunch eller middag idag, jag alltså!)
 
Igår längtade han lite extra efter oss, idag är det vi som längtar! Imorgon är det Lucia på barnens förskola. Jag kan inte titta på dem. Jag kan bara jaga upp dem i ottan och lämna dem till förskolepersonalen i klädda vita linnen klockan sju på morgonen för att jäkta vidare. Nu klagar jag igen, men det gör ont i hjärtat vill jag lova!
 
Nu till nåt mer bright and shiny! Hälsade på Mia och Tobbe och deras Love idag. Charlie var med också! Fick sålt biljetterna till Robbie och hämtade biljetterna till Gbg på lördag.
 
Nu ska jag krypa i sängs för imorgon ringer klockan okristligt tidigt. Puss på er!
 
 
 
 

Kalas i dagarna tre

Fryser så jag skakar. Kim har icke eldat här hemma idag och det känns kan jag tala om. Har lite ont i kroppen eftersom jag snavade idag. Öppnade dörren till Ejes för att gå in och äta en frukost med E. Hann inte mer än att få upp dörren förrens jag föll. Som en fura kan jag tala om. Antagligen hade mitt ena skosnöre fastnat i öglorna på den andra skon. De ska genast böjas ner eller knipsas av. Som tur var hade de en matta som tog emot. Men knäet är svullet och lila och det blödde en del. Har även ont i en arm och hand. Tror ni inte jag skyndade mig upp och sen sa jag förlåt mitt i allt. Förlåt för att jag ramlade liksom haha. Så typiskt mig!
 
Efter jobbet var det tänkt att jag och Charlie skulle åka till Mia och hälsa på henne och lille Love. Men snurriga lilla Mia ringde mig och hade kommit på att hon skulle på Luciafirande på dotters förskola på kvällen. Det hade hon helt glömt bort. Så det var bara att åka hem istället. Vilket förövrigt inte gjorde mig något. Kom hem och lagade mat och hängde med kidsen.
 
Måndagar är den bästa dagen i veckan (tv-seriemässigt vill säga). Dexter följt av Homeland! Två mkt bra serier om ni frågar mig! Perfekt avslut innan Kimpa drar till Sthlm imorgonbitti.
 
Helgen har förövrigt bara handlat om Alli Brallan. Tårta och paket på fredag, barnkalas med bästisarna på lördagen och kalas med mat, tårta och paket med släkten i söndags. Hon fick mycket bra presenter och det mesta i Dockskåpsväg och det är hon mycket nöjd med. Lukas tycker också att det är roligt att leka med. Honom frågade jag förresten om han var min kärlek igår. "Nej mamma jag vill vara din älskling". Om han bara visste!
 
 

Alice 5 år!

Älskade unge igår fyllde du fem år!
 
Minns dig när du kom
 
 
Minns dig när du var ett år
 
 
Minns dig när du var två år
 
 
Också när du var tre
 
 
 
 
Fyra
 
 
Fem
 
 
Är så tacksam för att jag fick bli din mamma. Älskar dig gumman!
 

Thursday it is

Ännu en lat dag här hemma. Skulle ha åkt på utv.samtal men Felix lärare ringde och sa att hon tyvärr var sjuk. Lämnade av kidsen på förskolan och åkte in mot staden ändå efetrsom vi behövde fylla på skafferiet igen. Har ju inte handlat sen i måndags menar jag. Alice ska ha kalas i helgen och hon ska firas i tre dagar så då behövdes det lite diverse godsaker med. Vägen in till stan var allt annat än rolig kan jag tala om. Inte så mycket snö på den men rena rama isgatan. Bilen krängde lätt så det blev att ta det lugnt. På vägen hem var det saltat och mycket bättre. Det är just det här med väglaget som är obehagligt annars är det ju himla mysigt med all snö tycker jag! Hoppas bara att den får ligga nu och att temperaturen inte sjunker allt för mycket.
 
Innan vi handlade så gick vi på kinan och åt en lunch jag och Kimpa. Smakade mycket bra! Folk som inte känner oss måste allt tro att vi är knäppa båda två. Vi har en sån jargong mellan oss jag och Kim. Det är en del hårda ord eller hårda och hårda men vi kan liksom gå och tjata en del och folk som inte vet att det är så vi har det blir kanske förskräckta. Vi kan skratta elakt åt varandra och knuffa in varandra i hyllorna då och då. Sånt är liksom vardagsmat för oss. Men det är givetvis kärleksfullt. Men här är det inga smekningar medhårs inte det kan jag tala om. Men roligt det har vi!
 
Nu ska jag knata iväg till förskolan och hämta hem de små liven. Får nog ta storasyster idag, känns som att det är min tur nu.

En bra dag!

Har verkligen varit en slapp vecka. Har inte jobbat alls och kommer inte att göra det imorgon heller. Prioriterar Felix utvecklingssamtal. Vill gärna gå speciellt eftersom han bytt skola och fröken. Sen är det faktiskt ganska skönt att kunna vara ledig med. Visst det blir mindre pengar men vi går allt runt ändå om man säger så.
 
Barnen ville till förskolan imorse så de fick gå sin femtontimmarstid. Jag och Kim gick hem och såg klart på gårdagens påbörjade film. Denna gång hade vi höjt ribban lite och såg på Benjamin Buttons otroliga liv. Jättebra film! Och visst har Pitt alltid varit snygg men alltså i den här! Oh my god säger jag bara. I vissa scener var han så het att jag ville hoppa in i rutan kan jag tala om. Mannen är snart femtio år and still going strong. Så den kan jag verkligen rekommendera för er som inte redan sett den. Av två anledningar vil säga :)
 
Sen gick vi gemensamt och hämtade barnen. Jag var snabb och valde att gå in på Lukas avdelning medans Kim tog han syster. Kan säga att det var lite skillnad på hämtningarna och Kim drog det kortaste strået. Vi får nog bli hårdare med fröken i fråga. Hon är allt en utmaning ibland hon. Medans killarna är väldigt okomplicerade.
 
Felix ringde hem från bussen och frågade om han fick ta med en kompis hem. Så de kom och lekte, gick till pulkabacken, åt mellis samt kladdkaka som jag bakat till dem. En till kompis anslöt han med.
 
Nu ligger de små och jag ska snart slå ner rumpan i soffan och se på Bonde och Greys.
 
Härliga onsdag!
 
 

Mammografi

Då har man testat på det här med mammografi med. Det gick smidigt men det var inte en härlig upplevelse. Det var platta ut som en pannkaka och ja det kändes en del. Sen fick jag komma in och göra ultraljud på bröstet. Men knölen hon såg hade inga konstiga konturer eller såg farlig ut. Hon trodde att det var pga hormoner precis som jag också tror. Men jag har fortfarande en remiss till bröstcentrum och en kirurg. Men som sagt den krymper så jag kommer nog inte vilja ta bort den.
 
När vi ändå var i Karlstad så passade vi på att shoppa lite. Hann med diverse affärer bla Ikea, Jula, elgiganten (där en säljare försökte pracka på oss en 3d tv för 14000 och vi är sjukt sugna), stadium outlet, Coop, HM där vi träffade på de nyblivna föräldrarna. Precis då jag skulle köpa en present till deras nyfödda lille son. Pojken var givetvis bedårande och Mia snyggare än någonsin! Med oss hem fick vi en del nytt till badrummet och skridskor till Felix. Avslutade med en lunch på Subway. Och Kim är hemma med mig denna vecka. Lycka!
 
Nu ska jag gå och lägga barnen. Sen ska jag titta på sista Downton. Någon som har en serie att rekommendera?

En helg i december

Helgen var väldigt lugn. Hade tänkt mig ut i fredags men ändrade mig och stannade hemma. Kim kom hem vid nio efter att ha suttit i bilkö i två timmar i huvudstaden och då ville jag hellre umgås med honom än gå på krogen. Vi satte på en dålig American Pie film och fick oss några halvgarv trot eller ej. Kim var sjuk när han kom hem så i lördags blev det inte mycket action. Tog med killarna och gick till kojan. Alice skulle inte med. Vi stannade inte så länge eftersom Felix lyckats blött ner hela vanten i bäcken och frös rejält. Tog en annan väg hem och jag tyckte mig höra ett barn som ropade men jagg spanade efter Alice eftersom jag kände på mig att hon kanske skulle komma efter men nej vi såg ingen Alice. Kom hem och tyckte jag hörde barnrop igen. Bad Felix springa in till Kim och kolla om hon var inne. Det var hon inte, hon hade gått efter oss. Vi skyndade oss upp till kojan. Den ligger inte alls långt bort men hon är helt ovan att vara ute själv (förutom i trädgården vill säga). Vi gick och killarna ropade på henne. Felix sprang före eftersom jag inte kunde lämna en lunkande Lukas på gatan. När han kom fram så låg hon på andra sidan bäcken och stortjöt. Lilla snuttan! Var ju ingen som helst fara men ändå olustigt, speciellt för henne. Felix hade också gråtit när han sprang emot henne och såg att hon var ledsen. Men vi fann henne och tröstade henne sen stannade vi kvar en stund till.
 
Igår var vi hemma och fixade praktiska saker hela dagen. Avlusade hela familjen igen och det tog ju sin tid. Nu hoppas jag de små parasiterna håller sig borta. Sen bäddade vi givetvis om i alla sängar, plockade upp grejer på vinden mm. Fick till en god adventsfika på kvällen med. I samma veva åkte jag på mask igen och det var smått pinsamt att gå in på apoteket och be om både lus och maskmedel. En vandrande sanitär olägenhet liksom.
 
Imorse tog vi sovmorgon (som varje dag nu). Felix hade studiedag och alla andra var också lediga. Blev en väldigt lugn dag. Jag var ute med de små en kort stund eftersom det var så kyligt. Felix åkte hem till en kompis och vi veckohandlade på Maxi. Nu ska vi se på våra två favoritserier så denna dag blir bra den med.
 
Annars behöver jag lite att se fram emot så jag bokade fyra biljetter till Williams. Fick tag i dåliga första gången och håller på ochsäljer dem as we speak. Världens bästa Linda insåg att hon fick offra sig på att vara mitt sällskap. Beställde även en dag i Gbg med tre fina väninnor. Vi skulle ha åkt ner en hel helg men nu blir det en dagstur istället. Alltid nåt!
 
Imorgon ska jag åka på mammografi och kolla upp den där knölen. Känns bra. Men nåt som inte känns bra är att jag har haft ont i magen hela helgen. Det ömmar och värker, känns som att jag är hungrig men när jag äter gör det ont och jag känner mig illamående titt som tätt. Det känns inte alls bra. Kim känner igen alla symtom och tror att det är en släng av magkatarr och det känns ju inte helt främmande. Jag är inte den som mår dåligt men om man tänker efter så är det ju en del stress och press i mitt liv med. Och saker påverkar även fast man kanske inte tror att de gör det.
 
Nu till en fantastisk nyhet. Min vän Mia har fått en son! Helt underbart och jag ska snart åka och hälsa på den lille! Annars bjuder veckan på sjukhus, utvecklingssamtal och sen fyller Alice fem år på fredag. Kim funderar på att stanna hemma denna vecka. Inte mig emot!
 
 
 
 
Tre barn, en koja
 
När den inspelningsbara boxen krånglar hamnar man här

RSS 2.0