And in the end, you're still my friend at least we did intend For us to work we didn't break, we didn't burn

Skriver ett inlägg trots att jag stör halvt ihjäl mig på att det inte går att dela upp i stycken! Idag är vi smått svaga här hemma. Lukas kom in till oss mitt i natten. han låg i sin säng och grät och när Kim kom dit sa han att han hade sovit färdigt. Då var klockan 12 på natten så han fick komma till våran säng. Jag sov rätt gott trots allt men han klängde och knödde på Kim. Kim började dagen med att plundra medicinskåpet. Sen efter frukosten skulle vi åka till Mariebergsskogen men det gick inte. Kim var så dåsig efter medicinen så vi åkte och köpte barnen en varsin glass i skärgården. Sen förbi Maxi och köpte barnen en varsin leksak sen hem. Slängde ihop lunch, lade Lukas och sen mig själv. Var för trött för att stå på benen och Kim låg redan. Trodde magsjukan var över, men magen har krånglat hela dagen. Det har den inte gjort innan så jag vet inte vad det blir. Är illamående bortemellan och trött och seg. Hoppas det känns bättre imorgon. För till veckan blir det jobb i vanlig ordning. Det är redan juli imorgon, det är ganska deprimerande faktiskt. Vi har inte ens fått upp våran pool! Så här sena har vi aldrig varit förut. Jag älskar sommaren men känner mig lite vemodig till den i år. Det är så himla mycket jag skulle vilja hitta på, men det finns inte så mycket tid och vi har endast en vecka tillsammans i år. Men man får göra det bästa av den. Förra året var sommaren outstanding med Riga, Orsa, Göteborgsresa med tjejerna bla. Men lite planer har vi allt. Vi fyller ju år nu jag och Kim. Köpte oss en vuxenkryssning med Galaxy till oss i gemensam födelsedagspresent. Så den drar vi iväg på till helgen. Kim köpte sig även en stor elektrisk arbetssåg och sen köper vi oss en systemkamera. Har velat ha en i flera år men det har inte blivit av. Men vi tar väldigt mycket kort så det ska bli kul att ha en bättre kamera helt klart. Det sista vi gör i sommar är att vi åker ner och går på Liseberg med brorsan och hans familj. Hans hyresbolag har hyrt parken och man får både inträde och fritt åk hela dagen för 25 kronor per person. Vi ska ju ändå ner så då är det klart att man passar på när det är gratis. Det sparar vi närmare 2000 kronor på. Nu ska jag se på tv en sväng. Vi har gått med i lovefilm igen och får fyra filmer varje månad. De första tre såg jag inte på men den fjärde ville jag se. Men vi har ett problem för jag kan aldrig se en hel film och Kim hatar att bara se en halv. Men igår kom vi överens och när Kim såg att jag nickade till första gången så stängde vi av. Kom ungefär halvvägs och sen piggnade jag till såpass att jag kunde se tre avsnitt av satc i sängen sen. Passar mig utmärkt! Men vi har alltså halva filmen kvar och jag vet vad den handlar om för första gången på en herrans massa år. Yeay!

Torsdag

Första delen av dagen latade jag mig och lät Kim sköta barn och hushåll. Efter lunchen lade jag mig i sängen en stund. Sen skickade jag iväg min man på shoppingrunda. Han är fortfarande inte tillbaka men kommer nog när som helst. Fick honom att åka och köpa lite godis till mig. Han skulle köpa det på vårat favvoställe nämnligen Nöjesbutiken i Karlstad. Han är verkligen en klippa min man! Men nu får det minsann vara slut på godisätandet i tid och otid. Fick en bröllopsinbjudan med posten idag. Det är min käre svärfar som ska knyta banden med sin Yvonne i slutet av september. Skulle ju vara kul att gå ner ett par kg tills dess. Mer om det på måndag! Efter att ha såsat inne mer än halva dagen så tog jag med mig barnen ut. De plaskade i poolen, lekte och gjorde soppa och lekte gruvarbetare. De leker väldigt bra bortemellan. Lukas gick mest runt och höll på med sitt. Han är en sån jäkla liten sötröv alltså. Om det har hänt nåt som inte får hända eller om man frågar vem som är skyldig till nåt så säger han: Det var jag! Då kan man bara inte bli arg på honom. Men vi har insett att han tar på sig allt. Han sa att han var slyldig igår och han hade inte ens varit i närheten. Sen kom Felix kompisar och tog med honom på ännu ett vattenkrig. Sen middag och barn som stupade i säng vid sju och somnade på studs. Nu sitter jag här och inväntar mannen! Om ni undrar varför jag inte har styckesindelning längre så beror det antagligen på en bugg i nya blogg. Jag testar nya varianten och i början funkade det men inte just nu. Hoppas verkligen de får ordning på det annars kan jag omöjligt fortsätta skriva här.

Magsjuk

Då åkte jag på magsjukan jag med då! Kom hem igår och var trött och upprörd. Pratade av mig med Linda i 1,5 timme i telefon. Skulle sen äta men kände att jag mådde illa och det smakade inte alls. Stod emot spyan väldigt länge men sen var det kört. Idag är jag bara seg, trött och illamående. Innan det så jobbade jag och sen ner till Klockargården med mamma. Hon köpte blommor åt mig. Köpte bara några eftersom jag inte riktigt visste vad jag ville ha. Fanns väldigt mycket kvar och väldigt mycket fint. Nu ska man bara orka plantera dem med. Ska ta en sväng dit varje dag tror jag. Nu blev jag ju förvisso sjuk på kuppen och får inte vistas bland folk. Kanske ska skicka Kimpa istället, passa på medans han är frisk. Mina barn har ju varit hemma från förskola och fritids hela veckan. Idag skulle de ha vattenkrig. Det hade de förra året också. Då pepprade Felix en av fröknarna rejält och hon har sen dess planerat sin hämd på honom och införskaffat en vattenbazooka. Felix var väldigt ledsen över att behöva missa det. Så jag ringde och frågade om han fick komma dit och vara med. Han är ju frisk sen länge så jag tror inte att det är nån fara. Han var givetvis välkommen och sen skulle han även få stanna kvar på lunch om han ville. De är verkligen hjärtliga och snälla på mina barns förskola. De ställer alltid upp och sen hittar de på så mycket roligt hela tiden. Fantastin flödar och de vågar ständigt utmana sig själva och hitta på en massa bra och roliga saker. De provar på nya saker och trots en ganska stor barngrupp så är de inte rädda för att krångla lite. Det här är något jag verkligen uppskattar. Har sett en hel del förskolor under mitt år nu och de är top notch jag sägert! De fixar teater i skogen (fröknarna klär ut sig), de har en massa fester. På Astrid Lindgren dagen så hoppar fröken Pippi på bordet and on and on. Är så trött på pedagoger som gnäller på allt från föräldrar till kläder som barnen har på sig. Folk som bara klagar och suckar. Det är så jävla tröttsamt. Sen är jag trött på dumma människor med. Folk som inte tänker efter. Folk som låter sina barn gå till förskolan trots att de kräkts. Men de har ju bara kräkts sju ggr och bajsat löst men är pigga. Då är det nog inte magsjukan trots att den går på deras förskola. Nej ni har rätt det är nog inte magsjukan. De har nog bara ätit nåt olämpligt!? Jag är lite av en expert på magsjukan och spyr man och inte brukar göra det annars så utgå ifrån att det är magsjukan. För allas skull. Fan vi har varit hemma i två veckor med alla ungar för säkerhets skull. Vi förlorar massa pengar, men så länge vi inte sprider skiten vidare så må det vara hänt. Vet att jag låter vass. Jag kan vara vass men jag är också väldigt ödmjuk och rar för det mesta. Men det vet inte folk verkar det som. Synd!

min dag?

Vet inte vad det är med mig idag. Men tydligen så ser jag ut som att jag är pratsugen för alla pratar med mig. Busschauffören, två män på gatan. Trevliga är de också. Tur att jag är en social kameleont som min kompis säger. Men men i det stora hela är det trevlig. Eftersom jag är för fet för ett fuck så välkomnar jag kommun ikation ;)

Tlött

Redo för graven tror jag, sängen åtminstonde. Är så fucking jävla trött rent ut sagt! Lukas sov ju mellan oss inatt så jag sov inte alls speciellt bra. Sen ringde klockan tidigt och jag var på jobbet innan sju. Sen mötte jag upp en bekant. Hon går igenom en jobbig grej just nu och har ett stort behov av att prata. Jag lyssnar givetvis och försöker att komma med goda råd. Och hon pratade nonstop i 1,5 timmar. Det här låter väldigt egotrippat men jag blir helt slut efter en sån här grej. Blir jobbigt för hjärnan liksom. Men det är det värt. Lyssnar gärna. Sen kom jag hem och mötte upp barnen som var på väg ut. Vädret var ju skit men de hoppade runt i pölar en stund. I fleecefodrade regnkläder ska tilläggas. De frös och ville ha dem. Sen gick vi in och jag lagade mat och sen var jag slut som artist efter det. Orkade knappt med barnen och tappar lätt tålamodet. Och så vill jag inte ha det, men jag funkar inte när jag är för trött så är det bara. Nu ska jag lägga Felix med sen blir det lite SATC sen ringer klockan tidigt imorgon med. Tack för mig och hoppas ni har det gott i regnet! Puss!

Resten av helgen

Blev okej den med. Igår åkte Kim hem till mamma och röjde. Pga diverse händelser så kunde jag inte sluta upp där förens klockan fyra typ. Då tog jag Lukas i vagnen och knallade iväg. Både Felix och Alice lekte hos varsin kompis. När jag kom in i huset blev jag alldeles tårögd. Vilket jäkla arbete han lagt ner min man. Han är världens finaste och bästa han! Morsan var mycket nöjd! Tidigt imorse vaknade vi av att Alice skrek i sin säng. Gå härifrån skrek hon argt, sen skrek hon att hon kräktes. Det gjorde hon mycket riktigt. Vi sanerade, satte på tvättmaskinen och tog med henne till oss. Vi somnade om strax efter fem. Idag har det varit riktigt lungt. Hon kräktes bara en gång hon med. Men har varit låg och trött idag givetvis. Dessutom har hon en massa små röda prickar runt munnen som vi funderar över. Hade en lung dag idag. Jag bakade ännu mera cupcakes och Kim klippte gräset och tvättmaskinen och tumlaren gick varma hela dagen. Nu på kvällen när vi lade Lukas med vällingflaskan så började han tokgrina och jag fattade direkt. Jag spillde hela grät han, men han hade ju kräkts en massa och sen kom det mer. Han hade spyor från topp till tå. Bar in honom in duschen medans Kim sanerade sängen. Nu ligger han inne i våran säng. Låg brevid honom tills han somnade. Nu håller vi tummarna för att han bara kräks en gång han med! Var på ett sätt bra att han fick det redan nu. Kim ska ändå vabba för Alice imorgon och det är lika bra att ha det överstökat. Skitsjuka, men en mild variant denna gång som tur är. Har inga som helst planer för veckan förutom att jag ska jobba hela veckan. Kommer inte hinna med så mycket mer i vanlig ordning. Igår hade jag en sån dag då jag kände mig otillräcklig. Alla saker man måste göra avlöser varandra. Tiden räcker inte till och man känner ständigt en jäkla stress. Ringde till min vapendragare Linda. Kände på mig att jag skulle få stöd där och mycket riktigt. Hon kände precis likadant. Press, krav och ständigt dåligt samvete. Allt hon sa kände jag igen mig i. Var skönt att få gnälla av sig lite. Jag älskar mitt liv och jag älskar när det är fullt ös och stundtals är det verkligen just så. Ibland blir det lite för mycket helt enkelt. Nu ska jag avlösa min man vid tv:n. Eftersom lilleman sover inne i vårat rum så har vi bara en tv och då delar vi på den och ser ett avsnitt var. Sen blir det att krypa ner brevid min lille korv. klockan ringer en bra bit innan sex imorgon. Hoppas ni haft en bra midsommarhelg!

Midsommar 2012

Har återigen gått ett par dagar sen jag uppdaterade här. Har mest jobbat. I onsdags träffade jag Elena på stan och vi gick runt och jag shoppade kläder till barnen. Har numera en regel när det gäller Lindex och det är att jag endast får handla två plagg per kids varje gång jag går in där. Har inte hunnit få upp poolen än. Hinner inte med någonting längre känns det som. Så vi satte upp en plaskis som vi köpte i slutet av säsongen förra året. Barnen var mycket nöjda med den, de kräver inte mycket kan man konstatera. Igår var det ju midsommar och vi var hembjudna till Kims syster och hennes sambo i Mariestad. Åkte dit och åt god midsommarmat, drack bål och en Lennart. Till eftrerätt blev det givetvis jordgubbar, grädde och glass samt cupcakes som jag bakat på morgonen. Sen spelade vi kubb och bokia (stavas?). Mitt lag vann i kubb men i det andra var jag totalt chanslös. När klockan var efter sex gick vi in och satt inomhus och pratade ett par timmar. Sen hem, alla barnen somnade i bilen och sen bar vi in de minsta i deras sängar där de sov vidare. Lukas och Kim sover fortfarande. Idag är planen att vi ska hem till mamma och röja. Hon är och hälsar på Magnus i Götet. Tänkte överraska henne men behövde ju hennes nyckel så nu vet hon. Jag skulle inte kunna ha en bättre mamma än jag har. Hon är helt jävla amazing ska ni veta! Hon hjälper oss med allt hon kan. Vill jag ha barnvakt så kommer hon på två sekunder. Bara de två senaste månaderna har hon gett mig 11 000 kronor. Kims familj är lika jävla bra dem med. Kims pappa och mamma hjälper oss också villkorlöst med allt vi behöver. Kan knappt skriva mer detaljer här för det är rätt galet. Jag är så tacksam att vi är väsignade med sånt nätverk som vi är. Betyder allt!

EFIT

Tänkte göra en EFIT idag, men riktigt ett foto i timmen är det väl inte om man ska hårddra det. Men vi har haft en perfekt hemma dag. Ingen stress. Allt flöt på och barnen har lekt snällt tillsammans hela dagen. Felix missade ett kalas pga smittorisken men jag tror inte han led av det.
 
Går upp och slänger ihop lite scones till ungarnas stora glädje
 
 
Sätter på en tvätt och en maskin ska även tumlas
 
Barnen sitter och tittar på Felix dator och spelar tillsammans
 
Äter gofika, åt egentligen krämbullar men de var uppätna när fotot togs
 
Går ut i solen och blåsten ett par timmar
 
 
Kim klipper häcken
 
Jag hjälper till lite genom att kratta ihop små högar
 
 
 
 
Felix berättar om alla drag och jiggar och vilka fiskar de används till. Syskonen lyssnar ivrigt i en halvtimme. Felix sitter inne på mycket information om fiske inser jag snabbt. (notera våran vackra avrivna tapet, ska göras om helt och hållet men vi kommer inte riktigt till skott)
 
 
Steker pannkakor
 
 
Resten av kvällen fick kameran vila. Det åts middag, plockades och duschades.
 
En rolig reflektion jag gör är att grannar verkligen får igång varandra. Börjar en klippa gräset så börjar de andra sen. Våra två närmsta grannar började klippa sina häckar dem med inom loppet av en timme. Här om dagen trimmade Kim hela gården. Varför? Jo för att grannen under höll på att trimma.
 
Nu blir det lite SATC innan  sängen. Klockan ringer fem imorgon så det är snart dags att knoppa.
 
 
 
 

Ännu en måndag till historian

Gillar inte att låta negativ men jag skulle helst stryka ett streck över hela den här dagen. Skulle vilja ta tillbaka den. Men det går ju inte.

Felix har magsjukan och antagligen Kim också. Vaknade till igår kväll när jag precis somnat till. Hör att det plaskar i Felix rum. Går in och ser hur pojkkraken hänger över sin loftsäng och kräks allt vad han orkar. Men sen dess har det inte blivit nåt mer faktiskt, men nu mår Kim riktigt dåligt och har krypit ner i sängen. Det värsta med detta är att man ska vänta ut det. Brukar ju ta ungefär två veckor innan det gått igenom alla barnen. Vet att jag låter negativt, det kan ju vara slut här. Men min stora erfarenhet av skiten säger mig annat.

Annars har jag jobbat idag och kom hem och omfamnade familjen som varit hemma hela dagen av uppenbara anledningar.

Sitter och planerar för sommaren. Eller den lilla sommar vi får tillsammans. Vi har enbart en vecka tillsammans, men får se till att utnyttja helgerna med. Min plan är att vi ska åka bort den där veckan. Men den stora frågan är vart? Kollar runt men kommer inte riktigt på vart jag vill. Vill iof överallt, men ja jag vet inte. Råd och tips tages tacksamt emot!!

Våran nya grej här hemma är att allt ska planeras, alltså planeras mer ingående. Vi har det så att tiden bara passerar och hux flux ska man hitta på nåt och så blir allt sporadisk och inte alls så bra som man vill att det ska bli.


Detta vill jag hinna med. Ja Gladiatorerna kan kanske kvitta men inte resten.


Denna hade Felix fröken gjort till honom.

Nu ska jag se på lite SATC innan jag kryper ner brevid min magsjuka man!

Ett stort plus denna dagen var att jag fick höra en fantastisk nyhet från en av de bästa ♥



Skolavslutning 2012

Igår var det skolavslutning för Felix. Vi åkte till kyrkan och där mötte vi upp mamma och svärmor. Barnen sjöng fint och rektorn höll ett tal om skolornas gamla historia. Efteråt sade barnen hej då till sina lärare som de aldrig mer ser igen. Felix lärare Anna har varit en klippa de här två terminerna. Hon har givit så mycket av sig själv tyvärr har hennes egen familj blivit lidande av det. Jag är så tacksam att hon stannade kvar och att hon gjorde ett så bra jobb som hon gjorde. Tack!

Efter kyrkan gick vi ner till Prästgårdsparken där det serverade fika, mysigt men förskräckligt kallt. Sen åkte vi hem och barnen såg på Rapunzel under en varsin film. Kim åkte och jobbade och när han kom hem sen så drog vi till Hult. Där grillade vi och lekte flaggan med klasskompisar, skolkamrater, föräldrar och syskon.

Sen hem till fotbollen. Tyvärr åkte vi ur, men vi spelade bra!

Idag har Kim jobbat med elen och jag har varit och handlat mat. På eftermiddagen när vädret stabiliserats så gick vi ut en sväng och barnen cyklade och lekte och jag och Felix lirade fotboll. Han vann med 5-3 och var mycket nöjd över det!

Kim har dragit iväg på bio och barnen sover. Ska sätta mig och se på en film. Har massa nya att se men funderar starkt på att se på my all time favourite movie. Vilken det är? The holiday såklart. Har ni inte sett den så please do! Den är så fantastisk och han är så vacker!








Morfar var på plats han med :)














Waterworks

Loggar in här och ser att allt är nytt. Blir lite ställd då jag är en vanemänniska ända in i märgen. MEN det ser fräscht och nytt ut och de har fanken inte ändrat här inne på hundra år så det var ju en bra grej!

Kom hem för två timmar sen och har hunnit tvätta, diska, laga mat till mig själv och lagt barn. Nu är det kvällen här hemma på Bläckhornet. Imorgon är det en mycket stor dag! Våran stora kille slutar andra klass. Vi ska dela ut blommor till lärarna, säga hej då till kompisar som flyttar och såna som börjar i nya klasser. Jag kommer att lipa i vanlig ordning. Ännu mer i år eftersom det är slutet på en era. Två skolor som stängs, kompisar som går skilda vägar. Felix har gått i tre klasser och har redan haft fyra olika klassföreståndare. Nu hoppas jag det är slut på rörighet, tyvärr är det även slut på massa andra fördelar. De har åkt mycket, varit på saker nästan varje vecka och sprungit och byggt kojor i skogen på skolan.

Men jag är positiv som alltid, jag tror det blir super, men oj vad jag kommer att gråta!

Tisdag

Gick upp tidigt imorse för att göra mig iordning. Hade en stark känsla av att jag skulle bli utringd på jobb och minsann blev jag det. Barnen var vakna men kan inte äta direkt när de vaknat så de fick i sig ett varsitt bett på en smörgås och en halv mugg oboý. Sen fick jag jaga iväg dem till förskolan. Ja jag lär inte få nåt mama of the year award om man säger så :( Men det gick bra ändå. Men man får stressa en del mellan varven om man säger så.

Efter jobbet knallade jag ner på stan för att införskaffa ett nytt regnställ till Lukas. Både Lukas och Alice regnkläder har försvunnit från förskolan. Lite trist, men vad gör man. Fick tag i ett för 500 kronor, som hittat (eller inte). Men jag lägger gärna pengar på kläder så jag ska inte gnälla.

Åkte och hämtade barnen och medans jag var där och pratade med personalen så var det ett barn som slog en bandyklubba i huvudet på Alice. Jag tröstade henne medans en i personalen pratade med barnet i fråga. Eftersom jag jobbar som pedagog så ser jag sånt här dagligen men så här i efterhand blir jag faktiskt förbannad. Skulle bli lika förbannad om det inte var mitt barn eller om det var mitt barn som gjorde så här mot ett annat barn. Barn är ibland väldigt elaka mot varandra och det är så tråkigt och jobbigt att se tycker jag.

Kim drog till Karlstad efter jobbet och jag sms:ade honom en inköpslista i vanlig ordning. Han ringde sen för att dubbelkolla om han verkligen skulle köpa en fläckborttagningsspray eftersom han köpte en för en vecka sen. MEN den är redan slut kan jag tala om. Jag har fått nån form av fläckmani tror jag. Jag förbehandlar alla fläckar i de kläder som jag kör i 40 tvätt. Då tar flaskorna slut fort. Jag hatar fläckar! Men jag hatar när fläckjävlarna inte går bort ännu mer. Här om dagen var barnens förskola i skogen. Personalen lät barnen kladda fritt i en halvt uttorkad bäck vilket resulterade i att ungarna kom hem bruna från topp till tå. Trots massa förbehandling så blev inte Lukas byxor rena :( Det är det här som är det värsta i den här kråksången. Jag vill inte ha slit och slängkläder på förskolan (inte för att barnen är uppklädda till tänderna heller för den delen). Men jag gillar att köpa fina kläder till dem och finns det sen bestående fläckar på dem blir jag så trött helt enkelt. Och det är trist att tvätta eftersom det tar sån tid innan jag ens kan slänga in kläderna i maskinen. Nån som har nåt bra tips? På spray, tvättmedel eller annat så tages det tacksamt emot!

Nu ska jag påbörja läggning av små människor, sen blir det serie i sängen!


Bellyache

Måndagen är avklarad och ikväll spelar Sverige sin första match i EM. För ett eller snarare två år sen missade jag aldrig en match med herrlandslaget, inte ens en träningsmatch. Men nu ser jag nästan aldrig längre. Prioriterar annat på kvällarna. Men nu ska jag givetvis se alla Sveriges matcher och hålla tummarna och studsa i soffan om det blir spännande!

Med tanke på vad jag skrev ovanför så är livet på topp. Men jag har en vidrig magvärk, har så ont så jag är illamående och helt slut i kroppen. Det har värkt hela dagen. Tror det beror på ägglossning (äckel jag vet), känns sjukt onödigt att man ska behöva ha så här ont. Speciellt när det inte ska bli mer barn i den här familjen. Ska njuta av dem jag har. Alice har varit lite motstridig sista veckorna. Tror och hoppas att hon är i nån utvecklingsperiod. Hon bråkar och krånglar så man blir svett. Men idag har det inte varit en enda konflikt och det är skönt. Lukas är fortfarande enkel och riktigt rolig faktiskt. När han gick och lade sig sa han bestämt att han älskade mamma, pappa, Felix och Alice och även sin hund och filt.

Annat som händer är att Kim blir av med jobbet. Tråkigt givetvis, men han blir kvar till December iaf. Eftersom vi bor så billigt som vi gör så sitter vi inte i nån rävsax även fast det givetvis är ledsamt. Idag var vi och kollade lite på en bil. Är sugna på att köpa en ny, får väl se vad det blir av det hela. Var sugna på ett hus med men som det är nu så får vi ta det lugnt med sånt.

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla lite fotboll. Kram på er!

I´m loving it!

Igår blev det spontanutgång med tre av tjejerna. Eller inte spontan kanske men planer gjorda med kort varsel. Åkte hem till Tina och gick och käkade en supergod sallad på Jakobs. Sen hem och drack massa vin och pratade och skrattade. Sen hamnade vi på The pub nån timme, det var väl som det brukar. Tina fick en loser efter sig som skröt om nåt bokslut på 25 miljoner, men vi vet att han har spelskulder. Ja slemmisar finns ju överallt. Sen nattamat på torggrillen givetvis och sen en promenad hem! Det var en riktigt trevlig kväll och jag säger som Linda summerade kvällen I´m loving it! Det är fantastiskt att dricka vin och skratta med sina bästa vänner!

Kom hem runt lunch idag till glada barn. Lagade lunch och sen hade barnen mys i soffan eftersom det spöregnade ute. Annars var det en väldigt lugn dag. Kimpa fixade med elen (drar till en ny elcentral). Nu inväntar vi att Felix ska gå och lägga sig, sen ska vi ge Scream 4 en chans.

Veckan bjuder på jobb och skolavslutning för Felix!


Nationaldagen!

Idag firade vi Sveriges nationaldag med att åka ner på Visnumskilsdagen nere på landet. Svärfamiljen hakade på dem med. Vi åt hamburgare, fikade, körde femkamp, klappade kanin och kycklingar och barnen hoppade i en stor hoppborg och blev ansiktsmålade. Felix hade en massa kompisar där som han sprang runt med. Jag blev tillfälligt övervakare över hoppborgen en timme. Det gick bra förutom att borgen kollapsade en gång. Jag hörde att det blev tyst och förstod att den inte pumpade in luft längre. Blev lite småpanik men vi drog ut barnen som var kvar därinne. Barnen tyckte bara att det var kul dem!

Sen var jag med i en dragkamp, men vi förlorade båda gångerna tyvärr. Men de kvinnorna vi tävlade emot var riktigt starka bondmoror så vinsten var deras och den förtjänade de.

Sen åkte vi hem och stekte raggmunk och fläsk som är min sambos favoriträtt (intresseklubben antecknar förstår jag). Nu ligger barnen och det är dags för Snickaren och Greys. Sen jobb i två dagar och sen helg igen. Ain´t it sweet!?








Däldenäs

Igår var det dags för skollägret I Däldenäs. Kim fixade med vagnen i söndags men det visade sig vara nåt annat som också behövde fixas. Och tiden fanns inte, inte delarna heller för den delen. Berättade för Felix att vi inte kunde sova över och han blev så ledsen. Som tur var kunde han sova över med sin kompis i deras husvagn. Väldigt snällt av dem och killarna var givetvis överlyckliga. Så vi åkte ner efter lunch. Kom ner och fick fika och barnen lekte. Alice ville bada men fick bara gå i med benen. Jag vill osså bada sa lillebror och slet i sina stövlar (som jag tog på då jag trodde det skulle regna massvis). Men det var strålande sol hela dagen! Felix berättade för mig att han minsann redan doppat sig. Sen såg man inte mer av honom på hela em/kvällen. Han är så stor!

På kvällen grillade föräldraföreningen till alla och det smakade bra. Sen blev det Brännboll, mera lek och fika. Pallrade oss hem runt niotiden då barnen började bli trötta och vi började frysa. Hem och slängde barnen i säng. Sen såg vi en varsin favoritserie på en varsin tv jag och älsklingen!
















Karin kirrar käk till oss alla



Tack för de här åren du fina lilla pärla vid Skagerns strand!


3/6-2012

Kim fick inte ordning på husvagnen och jag satt och tyckte lite synd om oss ett tag. Men Felix får sova i en kompis vagn så han är lika glad nu igen om inte gladare.

Sen har jag en kompis som just nu genomlider ett riktigt jävla helvete. Då slog det mig att va fan gnäller jag över? Ett sån liten skitsak när det händer livsavgöranden runt omkring mig. Saker som händer som förändrar livet för alltid. Orättvisa saker. Saker jag önskar jag kunde trolla bort.

Jag älskar dig och jag tänker på dig, jag har gråtit med dig ikväll. Jag finns här för dig dag som natt! ♥

Kalaslördag

Igår hade vi kalas för Felix. Kims familj och Tina kom hit och vi fikade och Felix fick en massa bra presenter. Sen drog han iväg till en kompis eftersom de redan på morgonen bestämt att han skulle sova över där. Han är fortfarande inte hemma, ska nog ringa och be honom komma hem och krama mig snart.

Tina stannade kvar och jag ringde in mamma som barnvakt. Sen lade vi barnen och åkte till karlstad. Först käkade vi och sen gick vi på bio. Blev Dark shadows med Depp. Filmen var helt okej, men jag somnade en sväng i mitten. Otroligt jag vet, men jag var helt slut efter dagens kalasande och alla höga ljud. Kim tycker att jag är galen som somnar på en bio, han tycker nog att hans pengar var bortkastade haha. Ikväll ska han gå på bio igen, denna gången själv. Jag ska se bb live jag eller bb finalen kanske man ska säga. Följde det förut men har inte sett ett avsnitt på fyra veckor nu. Har inte haft tid och prioriterat annat. Men finalen ska jag givetvis se.

Idag är det lugnt här på Bläckhornet. Kimpa byter slangar och rör i husvagnen för imorgon bär det iväg på skolläger. Det sista ever! I höst lägger de ner Felix skola och en epok går i graven. Vi har en massa trevliga traditioner och familjerna känner varandra. Alla familjer i Felix klass grillar tillsammans på skolavslutningen bara en sån sak. Blir ju inte samma sak på en så stor skola som Djurgårdsskolan. Men det blir nog bra ändå, det får vi tro. Vädret ser inte ut att bli det bästa men det är så mysigt där nere.

Däldenäs 2010:












RSS 2.0