Skolavslutning 2012

Igår var det skolavslutning för Felix. Vi åkte till kyrkan och där mötte vi upp mamma och svärmor. Barnen sjöng fint och rektorn höll ett tal om skolornas gamla historia. Efteråt sade barnen hej då till sina lärare som de aldrig mer ser igen. Felix lärare Anna har varit en klippa de här två terminerna. Hon har givit så mycket av sig själv tyvärr har hennes egen familj blivit lidande av det. Jag är så tacksam att hon stannade kvar och att hon gjorde ett så bra jobb som hon gjorde. Tack!

Efter kyrkan gick vi ner till Prästgårdsparken där det serverade fika, mysigt men förskräckligt kallt. Sen åkte vi hem och barnen såg på Rapunzel under en varsin film. Kim åkte och jobbade och när han kom hem sen så drog vi till Hult. Där grillade vi och lekte flaggan med klasskompisar, skolkamrater, föräldrar och syskon.

Sen hem till fotbollen. Tyvärr åkte vi ur, men vi spelade bra!

Idag har Kim jobbat med elen och jag har varit och handlat mat. På eftermiddagen när vädret stabiliserats så gick vi ut en sväng och barnen cyklade och lekte och jag och Felix lirade fotboll. Han vann med 5-3 och var mycket nöjd över det!

Kim har dragit iväg på bio och barnen sover. Ska sätta mig och se på en film. Har massa nya att se men funderar starkt på att se på my all time favourite movie. Vilken det är? The holiday såklart. Har ni inte sett den så please do! Den är så fantastisk och han är så vacker!








Morfar var på plats han med :)














Kommentarer
Postat av: Jeanette

Fläckborttagning



Fläckar på kläder, möbler och textiler är alltid tråkigt, men ofta kan man minimera skadan om man gör rätt från början. Kom ihåg att ALDRIG gnugga in rengöringsmedel, sprit eller fläckborttagningsmedel - tygets struktur kan förstöras och fläcken bli än mer synlig.



Här är några tips för fläckar av olika ursprung:



Stearin/Tuggummi - lägg plagget/tyget i frysen och bryt sedan bort. Alternativt, lägg ett hushållspapper på fläcken och stryk över fläcken för att värma bort den. Tvätta därefter med lite varmt tvålvatten.

Te - doppa i kokande vatten eller tvätta i kokande mjölk.

Svettfläckar - tvätta med utspädd ättika.

Rödvin - beströ med salt och tvätta därefter. Alternativt häll på vitt vin, torka upp och tvätta.

Rost - Tas bort med koncentrerad vin- eller citronsyra.

Läppstift - gnid in med tvål eller handdiskmedel innan vanlig tvätt.

Gräs - gnid in med ren sprit eller T-röd. Kulörta plagg kan också gnidas in med såpa.

Coca-Cola - färska fläckar tas bort med kallt vatten, torkade med ljummet vatten.

Choklad - gnid försiktigt in mjölk eller såpa. Skölj noga och tvätta med kallt vatten.

Bär - doppa i kokande vatten, kokande mjölk eller vatten med lite ättika i.

Blod - fukta med kallt vatten och strö på salt. Tvätta i kallt vatten.

Fett - behandla fläcken med diskmedel före tvätt. För ömtåliga material, strö över varmt potatismjöl och låt ligga några timmar. Torka bort mjöl och tvätta i varmt vatten.

Svar: Tack för all infon kära du. Kallt vatten på blod vet jag funkar perfekt. Och jag brukar tvåla bort fläckar ibland, dock inte från läppstift. :)
mariia

2012-06-17 @ 15:52:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0