Det finns en annan sida

Igår kollade vi på ett hus. Eller rättning, vi kollade på ett lik! Läget var guld men huset var inte mycket att ha. De hade lagt om taket med lämnat kanterna utan pannor så det såg ut så här



Vilket resulterat i



Dessutom hade de inte bytt läkten eller pappen under. Ibland undrar man hur folk tänker. Sen hade huset stått tomt utan värme i två år. Men det är kul att kolla runt och man blir mer medveten om vad man har. När jag kom hem från jobbet idag hade Kim rivit tapet i köket. Så nu ska vi nog göra om det, äntligen! Får väl se vart det slutar.

De ringde från Felix skola och sa att han inte mådde bra idag. Han hade ont i kroppen och kom hem och tog det lugnt. Men ingen feber eller andra sjukdomssymtom. Får se hur han mår imorgon. Kim vabbar ju fortfarande så han kan lika gärna vara hemma imorgon han med.

Har spenderat em med barnen och även hunnit sova middag. Alice väckte oss mitt i natten genom att skrika att hon behövde kräkas. Men det gjorde hon inte, men hon sov i våran säng och jag har varit vaken sen halv fem. Kim har kvistat träd nere i Gullspång. Nu på kvällen så åkte vi hem till mamma och åt tårta eftersom hon fyller år idag. Bästa, finaste mamma!

Imorgon ska jag jobba och vad helgen bjuder på vet jag inte än. Borde shoppa, men det beror väl på hur de små familjemedlemmarna mår.

Har även hunnit med en fika hemma hos Charlie i veckan♥


But I´m holding back. That´s the strenght that I lack

Idag var jag uppe med tuppen för att åka till jobbet. Jobbade ett par timmar och vi gick till skogen med barnen. Brukar gå till en fantastisk skogsdunge. Kanske låter som att jag tar i men nej den är verkligen fantastisk! Efter jobbet kom Kim, Alice och Lukas in och så åkte vi till Maxi och veckohandlade för strax under tusenlappen. Att jag handlade för 400 igår räknas inte. Nu kär vi på detta. Inte för att att vi måste spara in, men man ska klara sig så känns det som. Blir en kul och bra utmaning. Kanske låter löjligt haha men då får det vara det.

Sen åkte vi hem och barnen lekte i trädgården och jag fixade lunch. Sen blev det en middagslur för Lukas som vaknat runt fem. Kim drog iväg och sågade träd och jag tog med barnen till affären och köpte årets första glass. Sen gick vi till lekparken där vi spenderade några timmar. Två kompisar till Felix dök upp. Det är det härliga med våren, folk är ute och man träffas. Det har varit underbart varmt idag och barnen gick endast i tunna tröjor utan att frysa. Helt galet egentligen! Men underbart!! Mitt ansikte är brunt och det bränner lite, underbart det med!

Kom hem och slängde ihop en potatis och purjolökssoppa. Nu sitter jag här och inväntar Desperate housewives. Imorgon ska vi på en husvisning. Inte den första och säkert inte den sista heller för den delen. Läget på huset är perfekt, men vi får se. Det är gratis att kolla!

Sen har vi bokat en kryssning på Påskafton. Svärfar frågade om vi skulle med på en tvådagars och vi tackade ja. Kom sen på att aldrig att vi lämnar kidsen på Påsk och svågern fick bara ledigt en dag. Så nu blir det Ålandskryss med Birka. Bokade alla på Påsklovskul och fick ett riktigt bra pris. Vi har inga traditioner på Påsk och jag äter inte maten så det känns bra att åka bort. Blir en massa buffér och fross, bad och mys med familjen (både våran och Kims). Ser givetvis galet mycket fram emot Taxfreen som jag älskar!

Vet att jag tjatar om det men livet är så förbannat gott. Får gåshud! Min lille kille pratar dagarna i ända och resonerar. Gick runt på Maxi och sa jag går, inte pilla, "motorcykeln skrämde mig" och "mamma du läsa Pippi strumstrump". Vill krama ihjäl den tjocka lilla kroppen. Är det så här lätt att ha barn som det är att ha mina tre just nu så kunde jag lätt ha fem stycken! Men det blir det inget med, så ni behöver inte oroa er! Kim vabbar förresten fortfarande för Alice ögon kletar fortfarande mycket. Bara vi är friska nästa helg så är jag nöjd.

Puss!

Kalas och barnmässa

Middag hos svärmor igår eftersom hon fyllde år















Idag var jag och Felix på barnmässan med Alexandra, Ludvig och Julia. Var helt okej men inte så mycket som intresserar mig. Märks att barnen börjar bli äldre. Efteråt åt vi mat på donken. På eftermiddagen hängde jag och barnen i trädgården, sen in och gräddade våfflor dagen till ära.






Dona Julia dansade loss när hon kom ner ur vagnen!


Kameleont design hade en monter, älskar deras kläder. Är otroligt bra kvalitet med!














Äntligen fredag!

Nu är det slut på veckan nu är det dags för fredagsmyyys som mina barn på förskolan sjunger varenda fredag innan de serveras lite glass. Alla andra dagar i veckan är det frukt men på fredagar är det glass. Fredagar är speciella och det ska minsann kännas av.

Jobbade på förskolan fram till ett sen gick jag ett par km till andra stället. De var ute på utflykt så jag gick dit och mötte upp. Barnen var glada att se mig och solen stekte mitt ansikte. Man kan inte bli annat än lycklig. Sen kom jag hem till tre barn som ropade att de älskade mig, tom med lillfisen. Jag och Kimpa sorterade och hängde in sex maskiner tvätt i garderoberna sen lade vi barnen. Nu är det lugnt och jag har sett på bb på webben. Funderar seriöst på att krypa ner i sängen rätt omgående. Framför Greys, nåt annat är inte tänkbart.

Jag är på riktigt trött i varenda kroppsdel och kroppen skriker efter sängen och det är en sån jäkla skön känsla tycker jag. Speciellt när det är fredag och man vet att man får såsa lite extra liksom. Veckan har bjudit på jobb och möte med Felix nuvarande och blivande rektorer. Tyckte han gjorde ett bra intryck, mamma älskar honom och jag tror att det kan bli bra. Det är knasigt hur man än vrider och vänder på det. Men jag gör alltid det bästa av allt och jag är positivt inställd. Jag är nog en människa som har lätt att anpassa mig. Jag tycker att det mesta är okej och det är inte så mycket som bekymrar mig. Bara att tuta och köra liksom. Idag fick jag reda på att jag ska byta jobb igen, eller ja jag ska byta avdelning och spendera en månad där. Kommer att gå upp i tid med. Känns lite tråkigt eftersom jag lärt känna barnen så bra, men det kan bli bra det här med. Eller ja det kommer bli bra, allt blir bra. Idag kom Felix förresten hem och berättade att en kille hotat att strypa honom om han inte slutade prata. Barn!

Vet att jag tjatar om det hela tiden. Men jag är så glad att jag har en sån fin familj och fina vänner med för den delen. Min man gör mig så lycklig, den bor en sån värme i honom och han är så bra. Fast han mått krasst senaste dagarna så har han ändå släpat sig ut med barnen i skogen och på gården och underhållit dem. Lukas har ju varit sjuk utan att vara sjuk om man säger så. Och våra tre små underverk, oslagbara. Ser fram emot att få spendera helgen med dem!


*

Hinner bara skriva några rader så jag gört i punktform denna gång!

*Kim vabbar, Lukas har ögoninflammation. Mår fint men kan ju inte vara på förskolan.
*Jag har gråtit framför Big brother, so not worth it!
*Mina barn är det finaste jag vet
*Imorgon jobbar jag dubbelpass och gör tio-elva timmar.
*Vädret är underbart
*Livet är fint
*Helgen bjuder på kalas och kanske Barnmässa.

Puss!


Den blomstertid nu kommer

Det är inte mycket jag är bra på men blommor är jag bra på. Åtminstonde orkideér. Förut hade jag ett stort intresse för blommor och växter men när vi flyttade till huset så dog det ut. Men nu är det här igen, men det är framför allt just orkideér jag gillar. Jag fick två när jag fyllde trettio i somras och de har blommat nonstop sen dess. En av dem tappade alla blommor men det kom nya knoppar direkt. Nu har den ena skrumpnat ihop längst ut på ena stängeln och det var tråkigt. Men då såg Kim att den sköt nya skott. Det gjorde den brevid med. Det kom nya stänglar i en grenklyka, superkul! Tappar den blommor så kommer det nya hela tiden. Funderar skarpt på att byta ut alla husets blommor mot orkideér, åtminstonde de flesta av dem.


Ny stängel


Skott på g....


Det här är en mycket svårare sort, men det kommer nytt på den med


På den här har stänglarna dött totalt men se det kommer nya blad. Men den kostade 50 kronor på marknaden och har inte hållit nån hög kvalitet direkt.


Min badrumsblomma. Den ser lite blekt ut men den mår bra och den växer massvis den med.


En kaktus som jag älskar! Har tre sådana. Började med att vi tog en stickling när vi flyttade hit och den tog sig och sen tog vi fler men det här är orginalet. Älskar blommorna som kommer då och då.

Snart är det dags för uteblommor men där är Kim den som styr och sköter. Ett år tog vi frön från våra döende tagetes och sparade ett år och sen tog de sig och blev så här fina






Ska bli kul att se hur många av rosorna som överlevt vintern. Gör mig inte så mycket om de dött, för då kan jag köpa nya. Var inte lika nöjd med förra årets som inte var lika fina som dessa. Året innan stendog allihop, men det var en hård vinter med. I år har det ju varit väldigt milt. Jag älskar rosor! Finns inget som kommer i närheten i skönhet. Ska genast kolla in Hortogreen.

Nu ska jag lägga en sur lillkille. Trotset börjar märkas av. "Jag hatar Fleeze" sa han idag och jag gillar inte Fleeze. På dagis hade han sagt att han hade en idé samt sagt åt ett barn att man minsann åt med gaffeln och inte med fingrarna. Han är bra söt, men förhållandevis sur som citron ♥

Söndag på Bläckhornet

Sitter och väntar in mina gäster. Så passar på att slänga in några rader här medans jag väntar. Idag kommer Charlie och Linda hit och Lindas barn med skulle jag tro. Helgen har varit lugn. Har städat, plockat och diskat en hel del. Har haft stopp i rören i köket så diskmaskinen har varit tagen ur tjänst. Kim har krånglat och fixat och till slut fick han bort proppen. Han tog in högtryckstvätten och blåste på. Tur man inte behöver handdiska jämt kan jag säga.

Idag har vi varit på Maxi för att fylla på skåpen. Igår var vi bara hemma och på kvällen sen så kom Kims familj hit med semlor. I veckan har jag lunchat med Jeanette och fikat hemma hos Mia. Och nu kommer snart två till golden ladies. Skönt när man hinner med lite umgänge med mellan varven. Fördelen med att jobba deltid. Men jag föredrar pengarna i heltid måste jag säga. ¨

Jag är lite slösaktig med pengar måste jag säga. Har alltid varit. Jag kan inte hålla i pengar men jag har iaf börjat spara mer nu sista tiden hör och häpna. Har pratat matkonto med mina närmaste sista tiden. Folk verkar spara in mycket pengar på mat och våra konton skjuter i höjden tycker jag. Alla säger att de klarar sig på 1000 i veckan. Det skulle vi väl också kunna om vi verkligen försökte. Men då måste man ju planera alla middagar. En kompis berättade att hon lade 1000 kronor i fyra olika kuvert och sen använde de det till mat och blev det nåt över tog man det till helgens gotte i form av middagar och snacks. Jag ska utmana mig själv att försöka kunna hålla tusen kronor i veckan i mat bara för skojs skull. Men jag tänker inte avancera och lägga dem i några kuvert. Men det kommer nog inte gå. Jag älskar att köpa bra lite dyrare mat. Skulle aldrig få för mig att köpa ica basic (f.d euroshopper om nån missat det). Sen när jag köper färdig vegetarisk mat så går det ju en del pengar med. Men det är riktigt onödigt att kika in på Ica fem ggr per vecka och bränna pengar på mat som blir liggandes i frysen liksom.

Jag skriver om viktiga ämnen idag känner jag (inte). Har inte mycket mer smaskigt att komma med. Felix är ute och cyklar och de andra två leker inne. Alice väntar på gästerna säger hon. Imorse blev Lukas arg på mig. Pekade på mig och sa "du är dum". Han älskar när jag sminkar mig och vill ta allt smink och leka med och det är inte så populärt. Idag blev han svart på händerna och det slutade med att jag var dum.

Nu ska jag vispa ihop lite sås till pajen. Eftermiddagen bjuder på umgänge och kvällen på BB. I´m a loser baby so why don´t you kill me!


En tisdag i mars

Är riktigt jäkla skittrött faktiskt. Ska snart avnjuta Desperate housewives sen blir det sängen direkt. Har jobbat dubbelt idag. Inte dubbeltid men ett pass på förskolan och sen ett pass på mitt förra ställe. Hälsade på dem igår och idag jobbade jag kort dag och få fick jag komma dit idag ett par timmar. Var väldigt kul att vara där igen måste jag säga! Ska dit en stund imorgon med. Jag jobbar mer än gärna heltid.

Inatt kom Alice upp och gick på toan, tyckte att hon kändes varm. Förberedde mig på att hon skulle ha feber idag. Men när vi väckte henne imorse så var hon feberfri så hon fick gå till förskolan men vi sade till personalen att de skulle ringa om det blev nåt. Tog nån timme sen ringde de Kim. Då hade hon närmare 38 och klagade på huvudvärk. Så Kim var hemma med henne idag men sen dess har hon inte haft nån feber alls. Hon har varit pigg och ätit, precis som vanligt. När vi tar tempen på henne så ligger den på undertemp. Får se hur hon mår imorgon. Vill ju helst ha henne hemma en dag till men om hon inte har minsta feber och mår bra så känns det onödigt. Vi har ju vabbat så det räcker och blir över de senaste månaderna om man säger så.

Lukas är så söt här hemma så jag funderar allvarligt på att rulla honom i kolasås och strössel och äta upp honom! Läser för honom varje kväll nu och han älskar det. Idag var det Nöff nöff Benny. Någon knuffade Bennys lillebor i gyttjepölen och han var så upprörd. Knuffar, aj aj, ont, lessen. Får man knuffa någon Lukas? Neeeeej! Förlåt om jag tjatar om honom. Men han skänker mig sån lycka! Det gör ju de andra med såklart men det är nåt speciellt med den där lilla rösten och alla hans numera många ord.

Och solen den lyser och det är så varmt och gott ute. Kan man bli annat än lycklig!?


I´m a god damn fool, but then again so are you

Ännu en vecka kan läggas till handlingarna. Har haft en bra helg tillsammans med bror och hans familj. Igår åkte vi till badhuset och badade, sen käkade vi tillsammans efteråt. Tyvärr hade vi bråttom iväg eftersom Felix skulle iväg på inflyttningsfest hos en kompis. Kim körde hem oss och vilket jäkla väder det blev. Jag sa att det måste komma nederbörd snart för det kom som en stor mörk vägg mot oss och mycket riktigt. Det började hagla som bara den och blåsa, det tog riktigt tag i bilen. Men vi tog oss hem, sen åkte Kim tillbaka till stan för att hänga hos en kompis innan Felix och hans kompisar skulle hämtas hem.

Barnen hade sovit på vägen hem så jag tänkte ha dem vakna under melodifestivalen, men märkte att de var trötta så jag lade dem. Sen såg jag själv sen kom Felix och Kimpa hem och joinade mig. Killarna hade fått låna Kims telefon i bilen och tittat på festivalen de med. De hade suttit där bak i bilen och resonerat var på Felix säger. "När vi har varit på fest så här tillsammans och nu sitter här tillsammans så känns det som att vi är de bästa av bästa vänner". Kompisarna höll med. Kim tyckte det var rart och jag fällde givetvis en tår när han berättade detta.

Idag har Kimpa varit och fällt träd och jag har hängt med kidsen. Vi tog en promenad till kojan i det fina vädret. Sen på eftermiddagen bakade jag en bärpaj som vi fikade på när kvällen kom.

Om en timme blir det BB sen sängen. Tack för en fin vecka! Tack livet, du är förbannat bra!








(och nej inte mina lår haha)













"Jag springer mamma"

Helgen inleds

Har nu börjat jobba igen och hunnit med tre hela dagar. Nu är det helg och vi inledde den på bästa tänkbara vis. Brorsan, Emeli, Phromn och mamma kom hit och vi fikade och snackade ett par timmar. Lukas bad om att få gå och sova och sen även Alice. Rutinbarnen! Så de fick packa sig hemåt. Brorsan har varit uppe på intervju i Karlstad idag. Varje gång han söker ett jobb så får han ju komma på intervju eftersom han har stor erfarenhet inom yrket. Tyvärr hade de dragit tillbaka tjänsterna eftersom de inte riktigt var okejade uppifrån. Det var himla synd och dåligt av dem att inte meddela honom eftersom han ändå åkt ända från Gbg för en intervju. Jag hoppas att de kommer att flytta hit vad det lider. Han har nog insett det själv också. De får ingen större lägenhet i Götet och en insats kostar runt två miljoner och sen hyra på det. Här kan han köpa hus och ha råd med handpenningen själv. Lite skillnad om man säger så. Här han han oss också, vi kan ställa up som barnvakt och ja det underlättar ju att ha familjen nära. Jag vill ha dem nära! Men han har ett fast bra jobb med sjujäkla förmåner (ingen karensdag, bonus ett par ggr per år då han får dubbel lön, bra arbetstider och mycket gåvor och fördelar liksom). Det ger man inte ifrån sig utan vidare heller men jag är ändå optimistisk.

Vi ska givetvis spendera morgondagen med dem också. Får passa på när tillfälle ges. Skulle ha gått ut och käkat med tjejerna men väljer att avstå denna gången. Måste vara hemma med barnen eftersom Kim ska hämta Felix från en fest på kvällen. Jag är fröken ja tack men nån gång bör man faktiskt avstå.

Annars är det lugna puckar. Längtar tillbaka till min gamla arbetsplats en hel del. Tror faktiskt att de längtar en del efter mig med!

Nu blir det sängen för en serie eller BB eller nåt. Lite nässpray innan dess bara.

Trevlig helg på er sötisar!

Glömde skriva att de tagit ett beslut om skolfrågan här i söder. Felix ska börja på Djurgårdsskolan i höst. Jag är glad för detta, men han grät. Han vill gå i Björneborg för då hamnar han i samma klass som sin tremänning som han tycker väldigt mycket om. Men jag tror att det blir bra! Men det blir en stor omställning. Stor skola, många barn, ingen styrelse för mamman haha. Men jag tror att vi kan vänja oss vid tanken ett par månader nu. Hans skolgång har varit full av lärare som lämnat och oro inför kommande läsår. Nu blir det samma skola från tills han fyller sexton år. Känns bra! Ska vi flytta till stan så är det just på Djurgårn jag vill bo så det känns ju lovande.


Hemma

Är hemma idag med. Igår var det tänkt att jag skulle åka och jobba. Så jag ställde klockan och gick in och duschade och det tog musten ur mig. Orkade knappt stå på benen efter det. Så jag ringde och sjukanmälde mig tills imorgon. Imorgon kommer jag att orka jobba. Nu mår jag bra ända tills det blir kväll då får jag en febertopp och fryser. Bihålorna blir bättre för var dag, tacka gud för kortison!

Så isag blir det mys med barnen hela dagen, inga fel alls!

Gazing through the window at the world outside

Vet egentligen inte varför jag sätter mig och skriver för det blir ju mest gnäll om hur dåligt jag mår och om hur sjuk jag är. Men idag har jag inte haft nån feber, möjligtvis så är det på gång att gå upp nu. Igår var jag sjuk men åkte på restaurang med Kim och Tina ändå. Det var det värt men rösten var helt paj sen på kvällen. Kom hem drack te, viskade och såg slutet av andra chansen. Just nu är det bihålorna som är värst. Jisses vad det värker. Kan knappt öppna munnen eller tugga utan att det värker som aset. Har aldrig haft ont i bihålorna förut, aldrig någonsin så det är väl kanske dags då. Sitter i valet och kvalet om jag ska jobba imorgon eller inte. Det är ingen lång dag så det går att uthärda helt klart. Men jag hostar som fan och har ont så det känns inte helt okej att vara i barngrupp. Men samtidigt trist att ringa in mig sjuk igen. Ska vänta och se hur det känns tidigt imorgonbitti.

Annars har det varit en lugn dag här idag. Alice har haft en kompis här, men hon var inte frisk så jag fick ringa och be föräldern hämta henne igen. Igår tog Kim med barnen på en långpromenad i skogen. I slutet hade Lukas slokat med axlarna och hela kroppen så han fick bäras hem. Efter lunchen sen så somnade både han och Alice och sov fram till fem på kvällen då mormor väckte dem. Ändå sov de länge imorse. Lukas sov middag länge idag med men ville ändå sova redan vid sju. Skönt med barn som sover så bra.

Nu ska jag se på tv en sväng tror jag. Blir nog att bädda ner mig i sängen lagom till liven.


Freitag

Idag mår jag faktiskt lite bättre. Febern håller sig borta opch det hoppas jag att den fortsätter att göra. Jag hostar och snorar massvis och orkar fortfarande inte så mycket. Skulle så gärna vilja gå ut i solen med mina yngsta barn. Men jag vet inte riktigt om jag orkar faktiskt. Igår kväll var det pest och pina febern sjönk aldrig trots tablett. Satt och läste bok för Alice och grinade eftersom rösten inte alls pallade. Alice är tillbaka helt och hållet. Hon åt massvis med frukost och leker men är fortfarande lite trött och det är ju inte så konstigt. Felix är fortfarande sjuk och idag har han högre feber än igår och ligger mest och ser på tv. Imorse sa han att han inte skulle spela dataspel idag så då mår han inte bra inte.

Sitter och tittar igenom gamla kort. Felix är snart nio år, det känns helt knasigt faktiskt. Har jag och Kim en nioårig son liksom? Kommer så väl ihåg när jag kom på att det var dags att skaffa barn. Tror att det var feb/mars 2002. Kim var genast med på noterna men vi tyckte att jag kunde äta upp de sista tre kartorna med p-piller som jag hade hemma. I samma veva köpte vi det här huset. I slutet av juni flyttade vi in och den första juli tog pillren slut. I augusti blev jag gravid och sen i maj 2003 kom han till oss vår första son. Sen blev det två barn till men det är en historia var för sig.

Jag är så fantastiskt glad för att jag träffade Kim och att vi fick tre underbara barn tillsammans.






Birk Borkason?














<3

Skippade att jobba idag. Ringde igår och berättade att jag inte tänkte dyka upp förrens på måndag. Har feber och hade det även igår. Då spenderade jag mestadelen av dagen liggandes på soffan. Nu har även Felix fått feber, så hans planer med farmor sprack. Han är givetvis mycket besviken. Men Alice är uppe för första gången på sju dagar. Nu lämnade hon ifrån sig sin älskade kanin och leker med sina dockor. Yes!

Gick upp imorse och fixade frukost till kidsen, tvättade, plockade disk och sopade (orkar inte dammsuga). Nu är jag slut som artist kan jag säga. Skrattretande vad lite energi man har när man är sjuk. Kommer att vara ensam med barnen hela dagen. Kimpa ska ner och fira lillebror ikväll. Så snart blir det att vila på soffan.

Är väldigt tacksam för att jag har så snälla barn. De krånglar inte, de underhåller sig och är nöjda med att bara sitta inne och såsa. Hade de inte varit så enkla som de är hade detta aldrig funkat.

Lukas är en riktig underhållare. Igår fick Alice en Ahlgrens bil av mig. Den vaktade hon som en hök, den låg brevid henne på madrassen men hon ville inte äta upp den. Lukas kom in i rummet och såg bilen och sa mums, inte ta den. Nej inte ta den upprepade vi. När det var middag kom Alice till bordet i två minuter och då hann Lukas tydligen in dit. När Alice kommer in så ser hon att bilen är borta och frågar var den är. Kim bär just då på Lukas som pekar in i sin mun och säger i munnen. Har du ätit upp Alice godis? Jaa, mums! Och nu var Alice nyss naken och ska klä på sig. Usch äckligt, fis säger han då. Korven akta dig så mamma inte doppar dig i choklad och äter upp dig! ♥

Älskade, underbara barn. Vad gjorde jag utan er?

RSS 2.0