Bazar

Lite stress på morgonen men sen iväg till stan för frukost på ejes. Iväg på ännu en frukost hos Charlie (åt bara druvor, ryms inte hur mkt som helst fast det kan verka så). Mia och Jeanette var med idag också. Mycket trevligt. Mia är gravid och har mått riktigt dåligt men nu hoppas jag hon får må bättre och att vi kan ses oftare. Sen drog jag och Jea iväg och mötte upp Linda för lunch på Thai. Inte en helt fel förmiddag med andra ord.

Åkte sen och jobbade ett par timmar, sen hem och hämtade barnen. Hem och fick i dem lite mat. Tillbaka till förskolan för årets vårbazar. Började inte så bra. Barnen skulle spela upp teater för föräldrarna och Alice ville vara Rödluvan men den rollen gick till en annan tjej. Inget konstigt där men Alice bröt fullständigt ihop. Trött och besviken. Hon är ju så stönig med ibland så hon bara fortsatte. Försökte att prata med henne men det var fullkomligt lönlöst. Pedagogen som var berättarrollen försökte hyssja henne men det hjälpte föga och irriterade mest. Fick ta och bära iväg med ungen. Hon störde alla som tittade och ingen hörde nåt. Hon tjöt och tjöt. Efter ett tag fick jag henne lugn. Men det är inte helt kul, man känner sig rätt värdelös som mamma när sånt här händer. När vi äntligen kunde återvända så var det Lukas tur att vara med i en teater. De små grisarna. De var så söta och hamrade och blåste på husen. Stora stygga vagen vrålade han när det var dags för det momentet i dramat. Alice var fortfarande ledsen över att hon missat hela teatern. Men vad gör man? Vi fikade, handlade massa fikabröd, tvål, igelkott som Alice skapat, ljuslykta och sylt. Barnen lekte så det var en härlig kväll. När vi kom hem var pappan i huset hemma igen. Alice berättade om hur ledsen hon var över teatern och nu har jag tagit upp det tre ggr eller nåt. Dropping it!

Lade barnen och såg på tv:ni sällskap av gårdagens tårta. Felix blev ju nio år igår. Mamma och Rickard var här och i helgen kommer resten av klanen. Han fick en ny mobil, massa choklad, kläder, ellabb och sitt favoritdataspel så han var en mycket nöjd nioåring kan man säga.

Nu ska jag gå och sova, blev sent igår då jag fastnade framför Eurovision, på svenska denna gång!






Lukas och Harry fikar ♥


Hjärtat slår lite hårdare







































Love the way you lie

This morning, you wake, a sunray hits your face
smeared makeup as we lay in the wake of destruction
hush baby, speak softly, tell me I’ll be sorry that you
pushed me into the coffee table last night so I can push you off me
try and touch me so I can scream at you not to touch me
run out the room and I’ll follow you like a lost puppy
baby, without you, I’m nothing, I’m so lost, hug me
then tell me how ugly I am, but that you’ll always love me
then after that, shove me, in the aftermath of the
destructive path that we’re on, two psychopaths but we
know that no matter how many knives we put in each other’s backs
that we’ll have each other’s backs, ’cause we’re that lucky
together, we move mountains, let’s not make mountains out of molehills,
you hit me twice, yeah, but who’s countin’
I may have hit you three times, I’m startin’ to lose count
but together, we’ll live forever, we found the youth fountain
our love is crazy, we’re nuts, but I refused counselin’
this house is too huge, if you move out I’ll burn all two thousand
square feet of it to the ground, ain’t shit you can do about it
with you I’m in my f–kin’ mind, without you, I’m out it

Legoland

Dags för en uppdatering tror jag.

I onsdags åkte vi ner till Göteborg och träffade brorsan och hans familj. Främst hans nya dotter Emmy. Vi fikade, pratade och gick och lekte i parken där de bor. Men underbart är kort, vi hade trötta barn och fick dra iväg och sova i våran stuga. Åt kvällsmat framför Snickarn och sen somnade vi alla gott.










Dagen efter gick vi upp tidigt och körde ner till Varberg och sen över med färjan till Danmark. På färjan åt vi frukost, såg på bio och barnen lekte i lekrummet.



Kom fram till hotellet något trötta och svettiga eftersom Ac:n i bilen slutat fungera. Sen gick vi på Legoland på fredag och lördag. På fredagen var det lite folk i parken och då hann vi med mer. Var ingen kö alls, på lördagen var det desto fler. Men ändå inte så mycket som under en högsäsong. Legoland var häftigt att få uppleva. Det var bra och väldigt många fina byggen överallt. Vi hade tur med vädret med, var stekhett alla dagarna vi var där. Kom hem igår närmare halv tolv på kvällen. Så idag var alla lediga här hemma och bara var. Kim klippte gräset, vi handlade och på kvällen var jag på möte.

Reflektioner jag gör: dyrt i Danmark. Det märks att våran krona är svag. Maten vi åt var inte alls bra. Nu åt vi ju inte på nåt finhak precis men ändå. Nu är vi fattiga (re) men det var härligt att komma iväg med familjen. Nu har vi sett Legoland men jag hade gärna sett mer av det fina Danmark som finns. Billund ligger mitt i landet och det är verkligen landet runt omkring. Dyrt är det med, hade kommit utomlands för den summan vi betalade för denna resa. Men en myclet lyckad tripp för övrigt!

Imorgon fyller våran Felix nio år. Oh my god, vart tar åren vägen?




































Kvällsmat på hotellet, den godaste maten vi åt under fyra dagar där














Schleten

Dagen har gått i ett. Jobbat, fikat med en bekant och lekt psykolog, handlat ny handväska och sandaler till två av barnen. Hem och varit med barnen, badat dem och fixat middag. Innan dess tvättade jag av mig och satte på mig mjukisdressen. Sminkade mig igen och slängde i mig middag stående vid diskbänken. Sen iväg på föräldramöte i Felix nya klass. Sen hem, har massvis jag borde göra nu men jag är lite utpumpad faktiskt.

Men å andra sidan så är jag inte hemma förrens tidigast 18.30 imorgon eftersom jag stänger. Då hinner man inte heller så mycket och sen drar vi söderöver på onsdagmorgon. Och det finns hur mycket som helst att göra inför denna tripp. Men orken är slut.

Fixar lite imorgonkväll och sen upp tidigt på onsdag, det funkar det med. Sov riktigt dåligt inatt eftersom nån "spökade" för mig, eller inte skumt var det iaf.

Sov gott!


Sunday lovely sunday

Ännu en fin dag är till ända. Det var underbart väder och då känns ju livet väldigt lätt, inte sant?! Kim gick ut och högg och grävde bort delar av en stubbe redan innan frukost. Själv tog jag det soft och plockade tvätt och fixade frukost. Sen kom en kompis till Felix och Kimpa tog med surpuppan och handlade spett och annat vardagligt jox som mjölk och frukt. Jag fixade lunch och när Kim kom hem så drog jag iväg.

Åkte till Karlstad och mötte upp Eva och vi gav oss iväg till Ulrika. Dit kom även Mia, Sofia och Emilia. Hade aldrig varit hos Ullis förut (inte i hennes nya lägenhet). Den var jättefin och de hade en stor härlig terass. Vi fikade och catchade up litegrann. Bokade mer planer och nu ska vi ses lite mer i sommar. Blir ju ofta att det går ett tag mellan gångerna. Alla har fullt upp med sitt och vi bor så utspritt. Men när vi ses så känns det helt rätt och vi känner varandra väldigt väl ändå. Tack tjejer!

Åkte hem och slog ner röven framför datorn och tv:n. Nu ska jag snart gå och kojsa.







Syskonkärlek och köttfärs

Det finns de gånger man nästan blir tokig för att barnen tjafsar och bråkar så mycket. MEN sen finns det stunder då de är så bra kompisar och rara med varandra så allt tjafs och bråk däremellan bara försvinner.

Alice är uttråkad och går in i Lukas rum där han står och leker med sina djur. Han känner sig hotad av henne då hon förstör hans lek. Jag säger att hon får fråga om hon får vara med honom istället. Då klappar han henne och säger

-Du får vara med mig!
-Åh jag älskar dig säger Alice och ger lillebror en stor kram. Sen leker de med djuren tillsammans en lång stund.


I hela mitt liv har jag hört en sång, en vaggvisa du sjöng en gång

Haft en härlig lördag med familjen. Efter frukosten så begav vi oss till stan för att klippa barnen. De satt snällt still och lät sig klippas. Lukas satt still och tyst som en mus. Men blev riktigt ledsen när frisören blåste hans hår, så på slutet så lät de bli att torka det. Tyckte att han var duktig ändå med tanke på hans ålder. Han fick grön färg och såg ut som en liten fotbollshuligan hela dagen. Sen drog vi till Karlskoga och strövade runt lite på Ö&B innan vi käkade lunch.

Hem och sen vidare ner till skogen för att grilla med svärfamiljen. Barnen fick åka fyrhjuling (eller fyrahjuling som Alice säger) och de såg en orm.

Nu ligger barnen och jag ska se på tv och njuta av kvällen!










Det är inte helt lätt att befinna sig i en utvecklingsperod. Våran annars så glada kille har så mycket känslor åt alla håll och kanter. Här har han brutit ihop lite smått (utan gråt).




I´m gonna give all my secrets away

Har varit hemma i två dagar nu. Kim jobbade idag så jag och kidsen var lämnade till vårt öde. Började dagen med att städa huset. Är dålig på att storstäda, blir mer att man tar fram dammsuger och suger lite här och var. Hinner liksom inte gå över hela huset jämt. Men idag var det dags. Sen lagade jag lunch. Sen drog vi och köpte glass och sen gick vi till skolan och lekte.

Fick Felix nya klasslista med posten idag. De är nio stycken i hans klass just nu. Han fick gå med en gammal klasskompis. De blev alltså 2/9 och då skulle de dela upp de nio på tre klasser. Vi lämnade inga önskemål och det märks nästan nu. Nu vet man ju inte hur mycket de går på föräldrarnas önskemål heller. Det blir säkert bra, men det känns lite så där. Men Felix är ung, han kommer att få nya kompisar och det kommer säkert bli bra. Men det är en sorg man känner också. Vi har grillat varje avslutning med hans klass och haft bra kontakt så visst blir det skillnad.

Igår fällde Kim ett träd på gården. Vi ska även ta bort gamla komposten och sen får det förhoppningsvis plats med ett växthus och en studsmatta just där. Nu är han ute och klyver ved och lastar kärran. Det finns så mycket jobb just nu så han hinner knappt sitta still. Sen finner han jobben också om man säger så. Jag latar mig inte jag heller, men gör mer det praktiska som att ta hand om hem och barn. Alltid nåt som ska diskas, tvättas, hängas eller lagas. Just nu är det mycket syskonbråk och gnäll. Lukas grinar och trosar och alla tre bråkar med varandra. Man kan riva sitt hår vissa stunder faktiskt.

Till veckan väntar semester, hallelujah!

Onsdag!

Har precis varit och handlat och lämnat Felix och hans kompis på ett kalas i stan. När vi skulle åka hem så ser jag att det är kö, står ett par billar och nån lastbil och jag ser att det blåljus som blinkar. Säger till Kim att vända så vi slipper stå still. Kommer hem och ser att två fyrtioåringar kört av och in i en jorvall och dött på platsen, otäckt! Livet kan vända på en sekund. Men det känns som att det är hög hastighet eller påverkan bakom. Men jag ska inte säga ett ord om det för jag har ingen jäkla aning. Men känns inte som att man kör av just där och avlider så där, det är sjuttio där. Sträckan från donken ner mot Drevsta.

Har jobbat idag och jag var trött när jag kom hem. Hämtades upp av Karin som jag samåkte med. Samtidigt så ringer Kim till mig. Jag svarar och sätter mig i bilen och lyckas i tumultet att slarva bort min mobilväska. Nu när vi var i stan så åkte vi dit och kollade och då hade nån vänlig själ lagt upp den på en staketstolpe precis där jag tappat den, tack!

Tanken var att jag skulle åka till Karlstad på kvällen och träffa fyra fina vänner. Men det blev inte så, det strulade här hemma pga krockad bil, trötthet mm. Det visade sig att två av dem ändå inte kunde komma. Det blir en annan gång. Kim är nöjd över att jag stannar hemma. Vi har köpt gottis och ska mysa framför inspelat Snickaren och Greys sen när han kommer hem med Felix. De andra två sover och när jag kom hem och kände mig lite stressad och ledsen så sa Kim att barnen var som solstålar så jag kom hem till glädje. Sen åkte han och hämtade ett paket med kläder till mig från affären. Jag har världens bästa man så är det bara! Anledningen till att Kim är hemma var för att han vabbar. Lukas hade feber måndag och tisdag och var en sliten, ledsen hjälte. Nu är han på banan igen och har kommit i trots. Jag kan hälv! Men kan han inte så "du lälpa mig". Han kan allt och lite till och blir arg som ett bi om jag råkar glömma bort hans nyvunna expertis.

Felix fick åka hem från skolan och gå hem med nyckel igår och idag. Igår kom vi hem en kvart efter honom och idag en halvtimme. Kim ringde hem och ingen svarade, inte heller när jag ringde. Och även fast jag vet att inget hänt honom så knyter det sig lite i magen på kyckligmamman. När vi kom hem möttes vi av en gul unge (kletat in hela fejjan med maskrosor som är kvar trots både dusch och tvätt). Och han hade varit hos en kompis på gatan och lämnat en lapp:



Jag är så stolt över våran nioåring. Igår var vi på utvecklingssamtal för honom, blev lika stolt då. Nåt har vi tydligen gjort väldigt rätt ♥




Helg i böppa

Har ganska nyss kommit hem från en helg i Örebro. Åkte i lördags fm och shoppade mötte upp Veronica och åt en god lunch på stan. Sen drog vi till stugan och där blev vi faktiskt kvar. Köpte hemkörd mat, pratade och drack cider. Alla säger att de tycker att man ska gå ut bara för att man är bort. Jag kan hålla med till viss del. Men å andra sidan så vill man bara umgås ostört och chilla. Skulle ha varit trevligt med ett restaurangbesök men det här var minst lika trevligt. Såg film på kvällen med. Dagen efter åt vi frulle och städade och begav oss till Marieberg och shoppade ännu mer, fikade sen lunch på Max på vägen hem. Fick en hel del shoppat, kläder, parfym, halsband, ram och massa kläder, mest till kidsen som vanligt. Enda jag ångrar att jag inte köpte var en ursnygg ljuslykta från Lauras house, god damn it vad snygg den var. New england!

Har haft en underbart härlig helg. Jag är så glad att jag har så fina vänner som jag kan ha så roligt med som jag kan. Tack!♥




Linda demostrerar en mindre charmig sexställning på porrfilm där mannen visar både pung och röv.


Superwoman diskar






Look for the girl with the broken smile

Fredagskväll och jag har precis sett på Let´s dance tillsammans med Felix. Han var så bedrövad över att det gick en torsdag igen. Han får ju inte stanna uppe så sent på torsdagar. Så vi spelade in det och såg det idag istället. Inte helt fel då man slapp all jäkla reklam.

Har jobbat hela veckan (förutom i måndags). Idag hann jag en sväng till Charlie på en snabbfika innan jag åkte hem och hämtade barn. Lämnade dem hemma och mamma kom hit och vaktade dem, sen drog vi iväg på Utv.samtal på förskolan. Lukas första utvecklingssamtal och det gick galant. Han har börjat leka med kompisar och han får vara med de äldre. De accepterar honom eftersom han har ett sånt bra språk. De var väldigt imponerade över hans språk och trodde han skulle bli en liten proffesor. Han har börjat trotsa där borta, lite kul tycker jag! Kommer dock aldrig upp i syrrans kaliber, men vem gör det å andra sidan? :)

Imorgonbitti drar jag och några av tjejerna iväg till Örebro. Vi ska shoppa, äta gott mm och sen sova i stuga en natt. Har inte packat eller fixat så det bör jag väl göra snart eller så gör jag det imöra.

Min man har startat nån slags fröverksamhet här hemma. Står och gror i varje fönster. Skulle ta och köpa honom ett växthus tror jag.

   




Lukas säljer sina bakverk






Just hanging

Gick upp tidigt imorse och duschade och sminkade mig ifall jag skulle bli inringd på jobb, men telefonen har aldrig varit tystare. Men på ett sätt gör det inget. När jag gick in till Lukas imorse och han återigen började prata om sin nya rullgardin han fått så kände jag att låt mig får stanna hemma och suga in honom hela dagen. De är bara små ett kort tag! Sen kom barnen och en varsin av mina händer och pussade mig nonstop ett tag ♥

Jag upplever faktiskt en sorts ångest just nu. Barnen är på väg att bli stora och samtidigt som det är roligt så skrämmer det mig. Speciellt att Lukas blir äldre. Jag skulle vilja pausa honom ett år eller så. På allvar! Han är så härlig nu. Han pratar om saker vi gjort och han börjar reflektera. Han är snäll och foglig och inget trots alls än så länge. Han är helt perfekt nu och jag får ångest av att han ska växa ifrån just den fasen i hans liv. Jag kommer aldrig mer få fler barn och ibland kan det göra mig sorgsen. Samtidigt är jag väldigt nöjd och lycklig över att jag fick tre fina, friska barn. Jag vet inte om jag skulle vilja börja om och nej vi ska inte ha fler. Men ändå så är det så tydligt denna gång, smärtsamt tydligt. This is it liksom. Men jag ska ju följa deras resa hela livet och det är så härligt.

Men jag har lärt mig att man ska glädjas åt det man har och inte sakna det man inte har. Min sambo försöker hela tiden försöka få mig att förstå det. Läste på en tjejs blogg och hon hade något som hon kallade måndagslista. Det var mest saker hon var tacksam för. Känns som att jag redan är lite tjatig med att jag är så stolt och nöjd över barn och sambo, men sån är ju verkligheten.

♥Jag fick vara ledig och hänga med barnen en dag till
♥Pussar hela morgonen
♥Pratstund med Alex i telefonen
♥Solen skiner och jag har en trädgård att hänga i
♥Kan blicka tillbaka och vara nöjd med helgen
♥Veckan ser lovande ut, utvecklingssamtal för de små och stughäng med tjejerna i helgen

Igår var vi förresten på 3D bio med Felix och Alice. Såg på Lorax, supersöt film. Innan gick vi givetvis in till Nöjesbutiken och barnen fyllde en varsin burk med godis. Härligt!


Emmy!



Här är lilla nytillskottet Emmy. Hon är underbart söt och jag längtar efter henne så det värker i hjärtat!

Torsdag

Idag har jag faktiskt barnen på förskolan. Båda två ville gå dit imorse så det fick dem göra. De ska dit imorgon också eftersom jag ska jobba. Är inte van att ha egentid på dagarna men det har varit ganska så skönt faktiskt. Har fixat med saker som behövdes fixas med och tagit det rätt soft.

Har pratat i telefon med den finaste människan jag känner ett par ggr med. Vi har en del saker att fixa här hemma i huset om man säger så. Det ska byggas och tas hit både plåtslagare och elektriker. Men det är jobb att ha ett hus, så är det bara. Synd att allt kommer på samma gång bara.

Annars känns det som att Maj kommer flyga ifrån oss i ett rasande tempo. Men det är en månad som innehåller en hel del skoj med å andra sidan. Sånt gillar vi! Fick jag välja skulle det vara roligt mest hela tiden, men det försöker jag ha med. Med en portion humor går det mesta.

Igår var det en bra dag. Var hemma med barnen och vi var ute och njöt av det fina vädret större delen av dagen. På förmiddagen fick de leka med vatten och vattna och på eftermiddagen tog vi en promenad. Köpte glass och plockade blommor.

Nu kommer snart stora killen hem sen ska jag kila iväg och hämta hem de små.

Långledigt

Nu ska jag ta mig tid att uppdatera här. Hela familjen har varit ledig i fyra dagar och det har gått i ett nonstop faktiskt.

I lördags skulle Felix på kalas på Lek och buslandet i Karlstad. Så vi åkte dit och lämnade av honom. Tänkte sen fördriva tiden på husdjursmässan men valde Mariebergsskogen istället. Åkte dit och barnen lekte, tittade på djuren och åt glass.






Lukas trodde det var tuttbuffé





Sen åkte vi hemöver och jag hoppade av hos Linda. Sen drog vi ett par hus uppåt till Charlie där det var tjejfest med karaoke.


Linda är festfin! Hon tycker sin påminna om Crystal i Dynastin




Värdinnan!

Har en härlig kväll hos Charlie där vi äter och dricker gott, sjunger och babblar. Tar en taxi ner till Mastmagasinet. Där var det tummen ner men vi inser att vi kan ta en nattaburgare på toggrillen och lyckan vänder. Tar sen en taxi hem igen. Sover hos Charlie och dagen efter åker jag hem och duschar och sen vidare till svärfar för att elda brasa och grilla.


Så här finner jag familjen när jag kommer ner. Kim kör ved och barnen sitter där bak mer eller mindre hela dagen. Däremellan hinner vi med att grilla, skjuta och sparka lite boll.














Alice är bara lite kladdig


"Mamma ta en bild när jag är fin oxå", skitig men fin okej då

Igår och åkte vi och handlade, sen hade Felix en kompis här och dagen gick fort. På kvällen skulle vi åka på Valborgsmässofirande. Men Alice var så trött och bara grät så hon, Lukas och Kim stannade hemma. Jag, mamma och Felix åkte ner till Hult. Träffade Alexandra och hennes familj som vi hängde med.



Idag kom en kompis till Felix hit tidigt. Vi gick och köpte glass, sen hängde vi i trädgården hela förmiddagen. Gick in och bakade pizza och en äppelpaj och bjöd hem mamma på lunch. Efter maten var jag helt slut. Mamma tog med Alice hem och jag bäddade ner mig brevid Lukas i våran säng och satte på Heffa. Han somnade inte men det gjorde jag och sov en eller två timmar. Givetvis var Kim inne och tog hand om Lukas under tiden. Nu på kvällen kom mamma tillbaka med Alice och vi åt och nu ligger snart alla tre.






Vi är lite oense jag och min sambo. Han tycker inte att vi har så mycket ved medans jag menar att det har vi visst det. Men vi ska snart installera ett nytt värmesystem och då lär det behövas.

Nu ska jag lägga Felix. Kim har precis röjt lite på vinden. Han har burit ner en hel släpkärra full med bla fotöljer, barnvagn och mer, samt burit upp gamla diskmaskinen. Detta var inget han planerat så där som andra kan göra när de ska jobba. Han fick ett infall och slet en stund i vanlig ordning ♥

Kram på er och hoppas ni haft en bra Valborg!


RSS 2.0