Robbie!

Sjukt sugen på konsert. Vet att biljetterna till Robbie släpps imorgon. Men ingen vill med mig! Inte ens Kim verkar vilja offra sig. Såg honom 2006 och det var det bästa jag varit med om förutom när barnen föddes. Jag SKA gå igen. Så imorgon bokar jag biljetter och sällskapet fixar jag i efterhand.
 
 

Torsdagstankar

Nu har jag tagit ledigt resten av veckan. Är himla skönt att kunna göra det ibland. Både för min och ungarnas skull. Idag hann jag med att tvätta en jäkla massa samt baka lussebullar. Gjorde vanliga vaniljbullar med saffran i. Tycker alltid att vanliga katter blir torra och tråkiga och russinen är inte direkt min favorit. Så det här passade bättre. Bjöd barnen till mellis och de smockade gladeligen i sig.
 
Har inte plockat fram julen än. Tänkte ägna morgondagen till just det ändamålet. Kim har plockat ner julkartongerna åt mig så allt är förberett. Men hänga stjärnor och sånt lämnar jag nog åt honom. Sen ska det ju inventeras också för att se vad som ska bort och framförallt vad man ska köpa nytt :)
 
Har varit ett par bra dagar denna veckan. Är ganska skönt här hemma ändå när Kim är borta. Just det att man får ta mer och därför ansträn
ger man sig automatiskt mer, man laddar med mer tålamod än annars. Idag har Alice varit fantastisk med. Annars är hon rätt så bråkig med sin lilebror nu för tiden. Rent av elak. Han får stå ut med knuffar och slag och hårda ord dagarna långa. Hon säger att hon inte vill ha honom, inte älskar honom, att hon vill att han ska dö, att han inte ska finnas i våran familj och att hon hatar honom. Och så går han med sin lilla söta röst och försöker prata henne tillrätta. Jag vet att det bottnar i svartsjuka men det gör ändå ont i hjärtat när hon gör så här. Men idag har hon varit snäll mot honom hela dagen. Riktigt ovanligt! Det gäller att ägna mer tid till henne och ha en stor skopa tålamod. Sen ska hon fortfarande ha sommarkläder på sig. Hon gillar inte alls vanliga kläder kan jag tala om. Hon vill helst expondera så mycket hud som möjligt och vi får fortfarande berätta varje dag att hon måste ha jacka på sig för att det är vinter nu. Idag sprang hon runt här hemma i shorts, linne och skor för att se ut som tjejen i en av Gangnam style videorna (whoppa gangnamstajltjejen som hon säger). Kreativiteten är det inga fel på alltid nåt. Nej då hon är go men envis som synden. Alldeles för lik mig tyvärr. Killarna är fortfarande så himla okomplicerade (som deras pappa). Pappan som jag saknar ihjäl mig efter. Inte för att jag lider utan han, inte alls det är lugnt och skönt. Men jag vill ha honom att pussa och krama på. Han är så fin!
 
Har idag äntligen fått min remiss och ska iväg på tisdag. Är som sagt inte oroad men vill ändå passa på att kolla när jag kan. Tyvärr så ringde jag till fel man och talade om detta. Slår alla nummer manuellt (sifferminne allan). Kommer liksom ihåg alla mina ocr nummer till alla räkningar. Ringde en karl som lät som Kim. Jag frågade honom hur det gick han sa bra. Sen började jag berätta om min brösttid. "Ursäkta men vem pratar jag med". Gulp! Pinsamt! Ska också på utv.samtal för Felix i veckan. Fick hans omdömmen hemskickade. Blev riktigt stolt. Han har nått upp till allt med god marginal. Och det står att han är nyfiken, engagerad och aktiv på lektionerna. Sen här hemma gör han egna projekt och kollar upp vad som är förnybar energi och icke. Han är mycket intresserad av sin omvärld och kan pinsamt nog mycket mer än mig om väldigt mycket. Våran lilla proffesor!
 
Borde lägga upp lite fler bilder men tar inga alls just nu. Finns några på min instagram. Creekhammer heter jag där!
 
Idag går en pedagog på barnens förskola i pension. Det gjorde mig lite ledsen. Köpte en stor fin orkidé i en fin kruka till henne igår. Fick blinka för att inte börja gråta när jag sa hej då till henne. Vissa kommer man närmare än andra här i livet så är det bara. På tal om det så tänker jag numer inte vara nån som har välgörenhetsprojekt ( i form av människor). Jag låter elak men det skiter jag i. Jag drar åt mig folk som en magnet ibland sen är jag väl för öppen och snäll ibland. Hon som jag pratade om som ringde och sölade. Tog med henne på lunch i veckan och trodde faktiskt jag skulle avlida. På riktigt alltså! Hon pratatde nonstop och då menar jag verkligen nonstop. Jag kunde knappt komma tillbaka med brickan innan hon satte igång igen. Svarade knappt tillslut men det bekom inte henne hon malde på ändå. Och grejen är att hon har babblat om samma sak sen i maj. Samma, samma, samma. Jag pallar inte. Så från och med nu ska jag bara umgås med folk som ger nåt. Amen!
 
Nu ska Felix i säng sen ska jag kolla in livet på Downton Abbey!

Helgen

Inläggen duggar ju inte precis tätt härinne. Men alltså det finns ingen tid kan jag tala om. Allt går i highspeed och jag skulle då och då gärna vilja pausa tiden lite. Idag trodde jag att jag skulle få vara hemma och plocka fram julen och, städa, tvätta, baka lussebullar och veckohandla. Så blev det icke. Fick ett paniksms från poolen och en timme senare befann jag mig på jobb. Hann inte ens äta lunch innan. Kom hem och slängde ihop tacos och plockade efter barnens framfart under dagen. Har blivit lite knäpp och klarar inte av att ta kvällen om en enda liten leksak ligger på fel plats. Sen bytte jag sängkläder i Lukas säng och badade Alice. Hann diska och tvätta en del med.
 
Helgen som gick var super! I fredags kom brorsan och hans familj hem och de hälsade på oss några timmar på kvällen. På lördagen åkte vi till Mc Donalds och åt lunch, sen åkte vi till Sannabadet och badade i ett par timmar allihop inklusive mig. Bra nöje då hela familjen älskar att bada och till en kostnad av 160 kronor. Fantastiskt! Sen på kvällen lagade jag tacos som de kom hit och åt. Sen satt vi och pratade och åt godis. I går så åt vi en tidig lunch hos mamma innan de åkte hem. Nu på fredag åker de till Thailand och där stannar de tills 15:e januari. Är smått avundsjuk kan man väl säga. Dock så har vi nu kommit överens om att vi ska satsa på att följa med dem nästa gång de åker ner. Hoppas vi kan få det att gå i lås. Skulle givetvis vara alldeles fab! Sen på söndagen så tog vi med Felix och Alice samt en kompis till Felix och gick på Modig på bio. Bra film!
 
Veckan bjuder på jobb och imorgon åker Kim iväg till Stockholm. Har ännu inte fått nån remiss så nån röntgen lär det inte bli. Klämmer på den där lille saten varje kväll och mindre är den nog men det finns allt kvar. Fast den bekymrar mig inte längre. Men vore ändå bra att veta vad den består av.
 
Nu ska jag se till att få Felix i säng sen nlir det Dexter och Homeland om jag orkar se dem båda vill säga. Klockan ringer fem imorgon!

You can be a champion

Sitter här hemma i min ensamhet. Barnen sover och Kimpa är iväg till urskogen och leder nån lastbil rätt på småvägarna. Har jobbat hela dagen, typ 9.5 timme. Kom hem och köpte med kinamat till mig och Kim. Inte det smartaste kanske men hade inte ätit nån riktig lunch så det blev så.
 
Nu har jag äntligen fått min nya dator. Den dröjde eftersom en del var restad. I måndags klockan 16 ringde Kim till Dustin och bytte delen mot en i som fanns i lager. Dagen efter var den här. De är så jäkla snabba där. När jag kom hem från jobbet så hade Kim ägnat eftermiddagen åt att bygga den och kvällen åt att installera alla program jag behöver. Och han stannade hemma med mig hela veckan. Han är världens bästa man!
 
Och det här med min knöl känns just nu mycket bättre med måste jag säga. I måndags kändes det jobbigt men den har slutat göra ont och jag upplever att den blivit mindre. Det betyder ju att den säkerligen är helt ofarlig. Men den finns kvar men jag tror att den är mindre som sagt. Kanske klämde läkaren sönder den för när han klämde gjorde det grymt ont. Alla andra ringer och är oroade och arga för att jag inte fått nån remiss än. Det är jag som är den lugna av oss. Inget ont som inte har nåt gott med sig. Brorsan och hans familj slänger sig hit imorgon. Sen ska de till Thailand tills mitten av Januari. Vi har inte setts sen i augusti så det ser jag fram emot.
 
Har dock en tråkig magkänsla över att det är magsjukan på ingång här. Det jag bygger det på är att jag vet att den går lite här och var. Plus att Lukas pratade om sist han kräktes och sen var han ledsen när jag gick ut ur hans rum ikväll efter godnattsagan. Han grät och sa att han ville ligga i våran säng. Fick för mig att han kanske mådde illa? Sen åt han inget till lunch på förskolan också. Men som sagt perhaps it´s all in my head! Men sen vet jag med säkerhet att en familj där de två vuxna i familjen ligger hemma i magsjuka har sonen på förskolan. Visst det är jobbigt att ta hand om ett barn när man är magsjuk. MEN man kan fan inte ha nån annan i familjen på en förskola om magsjukan härjar i hemmet. Helt jävla förbjudet enligt mig. Har man skiten så isolerar man sig end of discussion! Finner bara två ord för detta och de tänker jag inte skriva här eftersom folk kan bli arga. Men mina närmaste vet exakt vilka ord jag menar. Och det är därför jag älskar er!  
 
 Sen vill jag tacka er för alla fina, värmande kommentarer. Tack!

Ett körsbär i bröstet

När jag vaknade upp förra lördagen så hade jag ont i ena bröstet. Smärtan och ömheten fortsatte under veckan och nånstans i den vevan upptäckte jag en knöl. Ringde 1177 och fick olika råd men valde att ringa VC imorse och fick komma in på öppna mottagningen. Läkaren kände igenom brösten och armhålorna och konstaterade precis som jag att jag har en körsbärsstor knöl i ena bröstet. Han ringde röntgen men fick inte tag i dem så vi höll oss kvar i stan. Veckohandlade och tog en lunch på stan tillsammans med Tina. Läkaren ringde sen upp och berättade att en remiss var skickad till mammografi samt till bröstcentrum i Karlstad. Så nu är nästa steg att vänta på det och sen ta det därifrån och se vad de finner.
 
Alla tänker givetvis ordet cancer och såklart även jag. Men 2/3 knölar är ofarliga, alltså vanliga cystor. Men det tråkiga är att det säkert blir operation ändå eftersom den redan nu besvärar mig. De säger att cancertumörer inte gör ont, men det kan de givetvis göra. Nu går jag alltså inte runt och tror att jag har cancer det gör jag inte. Jag tänker att vi får ta en sak i taget och oroa oss först när vi behöver.
 
Men kul är det inte, så mycket kan jag säga!

Just because it burns, dosen´t mean you´re gonna die

Vill börja med att skriva att jag ställde mig på vågen imorse och den visade -2,1 kg på en vecka! Nu fortsätter jag och kämpar vidare! Fanns en stund i veckan då jag ville ge upp. Inte för att jag var sugen på nåt gott utan för att en sak har hänt mig som då och då får mig att vilja hoppa! Men det ska man inte. Man ska inte oroa sig förrens man behöver. Man ska inte måla fan på väggen. Där ska han fan inte sitta och stirra på mig. Det tillåter jag inte!
 
Helgen susade förbi i ett rasande tempo i vanlig ordning. I fredags var vi hemma hos R & M och deras två döttrar och åt tacos på kvällen. Sen satt vi i soffan och pratade i några timmar, mycket trevligt! I lördags var vi bara hemma och skrotade. Kim bar ved och jag gjorde minsta möjliga. På kvällen sen så insåg vi att Felix fått löss om går i hans skola. Så kim satte sig och brände in till stan för att köpa lusschampo. Sen kvävdes dem jävlarna. Första gången vi haft det. Hoppas inte få det igen.
 
Igår styrde vi kosan mot Mariestad för att hälsa på Jenny och Dennis och deras nya kattbebisar de hämtat. Började med att vi träffades på donken där vi intog lunch. Sen åkte vi hem till dem. En av kissungarna var så blyg så han stannade under soffan under hela vårat besök. Den andra var framme och hälsade och de var givetvis supersöta. De två yngsta barnen somnade i bilen på väg hem och vi lade dem direkt när vi kom hem. Och de sover än. Lukas kom förvisso in till oss innan fem, men Kim hämtade in hans täcke och kudde och sen snosade han om som tur var. Igår kom de upp runt halv nio så nog sover de bra våra barn iaf. Annat kan man inte säga.
 
Igår ringde en bekant som behövde prata. Givetvis pratade vi eller snarare kan man väl säga att jag lyssnade på henne. Det gör jag givetvis gärna. Jag har lyssnat på samma tugg sen i maj och det är konstant. Hon gråter och ältar och babblar. Och visst det är fine hon behöver det. Hon är besviken på mig tror jag för att jag har så dåligt med tid för henne och för att jag hittar på saker med mina kompisar utan att fråga henne. Sen är hon så besviken på en annan kompis som inte hör av sig fast hon lovat att stötta henne genom det här. Då sa jag faktiskt att den här kompisen kanske inte orkar lyssna. För så är det ju faktiskt. Alla tröttnar förr eller senare och är man inte de bästa vännerna från början så tror jag att många lessnar och ger upp. Inte en gång under vårat långa samtal frågade hon mig hur jag mådde. Och det har hon inte gjort sen i maj ungefär. Inte konstigt att det blir som det blir. Jag har gett henne de bästa råd jag kan men hon har satt sig i detta själv och hon vet att jag haft rätt från början. Skitsamma det jag vill ha sagt med detta är att man måste ge och ta det är superviktigt annars kommer ingen att palla med dig i slutändan. Och den lilla tiden jag har över spenderar jag hellre med mina "riktiga" vänner som jag älskar och som ger mig allt!
 
Nu ska jag kicka liv i barnen, ge dem frukost och sen ska jag iväg på "äventyr". Wish me luck! Sure as hell gonna need it!
 
(Nu är både min och Kims dator fucked up. Min nya har inte kommit än så jag lånar Felix. Hans är både bättre och snabbare än min, större skärm och dessutom så han har snott mitt spotify)
 

Torsdag

Blir lite dåligt med uppdatering här. Men tiden finns inte riktigt till. Antingen så jobbar man eller så lever man! Nej då så illa är det inte. Men det är svårt att hinna med. Idag hann jag inte ens ta rast på jobbet. Skulle ha ringt läkaren men det hanns inte riktigt med. Sen händer det ju inte så mycket som är värt att uppdatera om heller hehe. 
 
Har jobbat hela veckan och det har varit skönt och enkelt eftersom Kimpa varit hemma och hållit ställningarna. Nästa vecka åker han iväg igen och då blir det lite mer komplicerat. Sen har jag gått med i viktklubb igen och håller på och räknar kalorier. Blir förvånad över hur många man får äta per dag. Har medvetet dragit ner 200 kalorier per dag (alltså 200 mindre än jag får äta) och inte ens kommit upp i det. Men det är väl så just viktklubb fungerar. Man ska kunna äta allt. Och det underlättar ju faktiskt. Sen håller jag mig givetvis borta från allt sött. Hoppas ju att jag kan hålla ut men jag känner mig själv och vet att det kan fungerar några veckor. Men det är ju bara upp till mig och jag vill verkligen! Den stora boven är ju att jag brukar klämma i mig sött. Än så länge har ja inte haft några större sug. Har tackat nej till fika och sånt och har massa godis hemma som jag inte ens tittar åt. Annars är det ju som med en alkoholist, att det ska inte finnas sånt hemma för då äter/dricker man. Bara olika beroende. 
 
Igår fyllde Charlie år så jag var förbi med en chokladask och gav henne en kram. Linda och hennes grabbar var också där. Imorgon tar vi helgen och efter jobbet så åker vi hem till Kims kusin i Bjb och käkar tacos. Resten av helgen är oplanerad så det blir nog lugnt. 
 
Nu ska jag få Felix i säng sen ska jag och kim se på senaste Spiderman. 



Ladies night

Idag är det fars dag. Har helt missat att köpa present till pappan i huset. Men jag bakade honom en egen liten äppelpaj. Har nog aldrig fått en hårdare eller längre kram. Så det slog det mesta han fått i presentväg tydligen. Han är världens bästa pappa! 
 
igår kom svärmor hit och vi åkte till badhuset med barnen. Barnen hade roligt och Lukas ville först inte klä på sig badbyxorna och knalla ut. Men Kim gick och visade honom bassängerna först och då kom han ju givetvis på att han ville bada. Han var lite försktig i början. Han har lite lång startsträcka ibland den pojken. De badade i ett par timmar. Sen drog familjen hem och jag till Tina. Sen gick vi till Träslottet där Charlie, Linda, Jeanette och sen Maria mötte upp. Vi åt mat och jag drack både cider och vin. Sen drog vi till Karlstad för att gå på Laidies night. Vi satt ganska högt upp. Vi bokade sent och valde inga matbiljetter eftersom jag är veg och vi tyckte vi kunde äta innan. Showen var riktigt underhållande. Uggla var helt outstanding i vanlig ordning. Andreas Johnson kom in och körde Glorious som extranummer helt fantastiskt givetvis. Allt kunde ha varit perfekt MEN ljudet var helt horribelt dåligt. Jag har varit på ganska många konserter och jag har aldrig varit med om något liknande. Man missade flera dialoger, man kunde höra nåt ord här och var men knappt. Tog ungefär en minut innan man ens hörde vilken sång de sjöng. Vi missade så himla mycket fast vi var där. Ljudteknikerna borde få sparken. Oacceptabelt faktiskt. Jag brukar inte klaga men jag ska höra av mig till arrangörerna. Vi skulle egentligen ha pengarna tillbaka kan jag tycka så dåligt var ljudet. Nästa gång blir det mat och sitta på golvet. Om det blir nån nästa gång vill säga. Hade iaf en väldigt trevlig kväll med tjejerna. Tack! Ett speciellt tack till Linda som alltid är allas hjälte. Hon är helt outstanding den tjejen! 
 
Imorse vaknade Alice och Lukas halv nio. Felix sov hos en kompis så vi fick sovmorgon. Gott! Idag blir det inga stora utsvävningar här hemma. Har plockat lite med tvätt och ska väl iväg och veckohandla lite. Slut på det mesta känns det som. 
 
 
 
Kimpas projekt här hemma. Det syns inte men han har byggt om hela båtkärran. Det är bara sista delen som är orginal allt annat har han byggt om och svetsat om. 
 
 
 
"Jag är snart framme"
 
 
 
 

Mera kolmården

Eller linbanan kanske man ska säga!
 
 
Stannade och fika mitt i ingenstansland
 
Linbanan var lite läskig till en början
 
 
 
 
 
Mer nöjd nu
 

Tripp

Onsdagsmorgon och har just skickat iväg Felix till bussen. Lukas sover fortfarande. Han vaknade halv sex och grät men jag stoppade nappen i munnen på honom och gav honom filten och sen dess är det tyst. Alice ligger i sängen och ser på lite morgontv. I vardagsrummet får hon inte vara för där ligger det glas på vissa ställen. vaknade mitt i natten av det small till som satan. Kom upp och insåg att Tyra i panik vält ner en bricka med ljus i glas och pumpor. Snacka om att jag blev rädd när det hände. Var mitt i en dröm när det small. Som tur är så var det bara jag som vaknade. Ska givetvis dammsuga upp allt när Lukas vaknat. 
 
Kimpa är iväg till Sthlm för tredje veckan i rad. Själv försöker jag att få till det här med att jobba och hämta och lämna barnen själv. Det blir ohyggligt långa dagar på förskolan för dem. Så därför tog jag ledigt idag igen så de får vara hemma och lata sig lite. Det behöver dem! Jag med för den delen ;)
 
Helgen har varit mycket bra! I fredags var vi hemma hos Alexandra och hennes familj jag och barnen. Mycket trevligt! På kvällen kom Kimpa hem och sen på lördagen så drog vi iväg en sväng. Styrde bilen ner mot kolmården för att gå på Halloween på Kolmården. Hade inte berättat nåt för barnen och de tjatade och undrade vart vi skulle. De blev väldigt glada när de insåg vart vi var någonstans. Besöket var lyckat. Det var spöken och gastar som gick runt och Alice var ganska rädd. Bamse hade blivit tillfångatagen av gastarna och man skulle fråga om ledtrådar. Efter det första insåg vi att han nog var hos delfinerna. Mycket riktigt, han dök upp i delfinshowen. Fick dunderhonung och kunde komma loss. Sen åkte vi även den nya linbanan som går över safariparken. Det var dagens höjdpunkt kan jag säga. Man åkte lågt och såg djuren mycket bra. Går inte att jämföra denna linbanan med den förra. Den förra såg man ju inget ifrån och den åkte mest över skogen. Alice var rädd i början men insåg ganska snart att det var ganska trevligt där uppe i luften. När parken stängde sen så var det mörkt och Alice var än mer rädd för gastarna och de fick sig ett par goda skratt. Åkte till en pizzeria i Krokek och åt. Lukas var trött och sur och låg på golvet och halvsov stackaren. Sen åkte vi till vårat favorit B&B där vi bott två ggr förut. Kan verkligen rekomendera det! Landade i rummet. Snaskade lite godis och läste tidningar innan vi somnade. Dagen efter åt vi en god frukost, sen tog vi oss en tur på Tropicarium innan vi åkte hemöver. En sån enkel grej att göra. Passade oss som familj perfekt. Vi behövde ha lite roligt och det hade vi. Fick jag bestämma skulle hela min tid (eller nåväl en stor del av min tid) gå åt till att planera såna här små event. 
 
Nu ska jag försöka väcka upp Lukas. Jag och brallan börjar bli sugna på frukost! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 

Häxor och surtrattar

Idag är det en av de torsdag, en mycket lång sådan om ni frågar mig. Klädde oss iordning tidigt och gick till pennlådan för att hämta Lukas nutterier som blev kvar där igår. Sen tänkte jag att vi skulle ara ute och leka ett par timmar sen. Tju fick jag, barnen gick in innan mig. De ville knappt vara ute alls. Hann iaf tömma båten innan de hade knatat in. Felix har varit i skogen med en kompis och grillat korv (ja mamman i familjen var givetvis oxå med). Vi har nyss fikat kladdkaka, med hallon och grädde. Annars har vi mest skrotat hela dagen lång. 
 
Pratade nyss med Kimpa. Han tyckte vi kunde åka till Skockholm (Lukas uttal) och provbo lite. Han verkar vilja flytta dit mer och mer ju mer tid han spenderar där. Men han kommer därifrån och spenderade sina första femton år i livet där. Så det är väl inte så konstigt. Han anser att allt finns där. Där är jag beredd att hålla med honom. Här ute dör allt bara ut. Landsbygden är det inte mycket kvar av. Eller ja det är ju snarare all service som försivnner. Även fast jag inte vill flytta till Sthlm så kan man ju ändå inte låta bli att ställa sig frågan om man verkligen vill bo i Bäckhammar i hela sitt liv? Bland soffalkoholister och pensionärer? Man kan ju vända och vrida på argument hela livet känns det som. 
 
Igår stängde jag på jobbet. Tina var otroligt snäll och åkte och hämtade hem mina barn. Så när jag kom hem med pizza så satt de i soffan med tända ljus och läste bok. Tack vännen! Vi slängde i oss mat sen dök det upp fyra kompisar till Felix samt Julia och Alex. Och vi gick ut och barnen tiggde godis. De hade tur i vissa av husen och fick godis i mängder. Grannen skrålade om två var fast hans vuxna barn på sjutton kommer hit och länsar skålen varje år haha. En annan granne skällde på barnen och frågade om de hade tänkt att ersätta rutan om de knackade så hårt som han ansåg att de hade gjort. Den grannen brukar vara snäll mot våra barn och vill ofta prata med dem. men han kände nog inte igen Felix. Fast det spelar ingen roll. Man behöver inte vara otrevlig. Jag förstår att de inte tar åt sig traditionen och förstår det där. Men man behöver aldrig vara dum och skälla. Sen är det ju också så att bara för att nu är det 2012 och våra barn växer upp med halloween och det kanske man får köpa rakt av. 
 
Pratade med Linda en lång stund i förmiddags och det är så förlösande på nåt sätt. Vi har alltid samma åksikter och vi förstår verkligen varandra. Vi kan liksom avsluta varandras meningar och säger sånt som folk ofta inte gör. No sugarcoating här inte! Gött! 

RSS 2.0