Torsdagstankar

Nu har jag tagit ledigt resten av veckan. Är himla skönt att kunna göra det ibland. Både för min och ungarnas skull. Idag hann jag med att tvätta en jäkla massa samt baka lussebullar. Gjorde vanliga vaniljbullar med saffran i. Tycker alltid att vanliga katter blir torra och tråkiga och russinen är inte direkt min favorit. Så det här passade bättre. Bjöd barnen till mellis och de smockade gladeligen i sig.
 
Har inte plockat fram julen än. Tänkte ägna morgondagen till just det ändamålet. Kim har plockat ner julkartongerna åt mig så allt är förberett. Men hänga stjärnor och sånt lämnar jag nog åt honom. Sen ska det ju inventeras också för att se vad som ska bort och framförallt vad man ska köpa nytt :)
 
Har varit ett par bra dagar denna veckan. Är ganska skönt här hemma ändå när Kim är borta. Just det att man får ta mer och därför ansträn
ger man sig automatiskt mer, man laddar med mer tålamod än annars. Idag har Alice varit fantastisk med. Annars är hon rätt så bråkig med sin lilebror nu för tiden. Rent av elak. Han får stå ut med knuffar och slag och hårda ord dagarna långa. Hon säger att hon inte vill ha honom, inte älskar honom, att hon vill att han ska dö, att han inte ska finnas i våran familj och att hon hatar honom. Och så går han med sin lilla söta röst och försöker prata henne tillrätta. Jag vet att det bottnar i svartsjuka men det gör ändå ont i hjärtat när hon gör så här. Men idag har hon varit snäll mot honom hela dagen. Riktigt ovanligt! Det gäller att ägna mer tid till henne och ha en stor skopa tålamod. Sen ska hon fortfarande ha sommarkläder på sig. Hon gillar inte alls vanliga kläder kan jag tala om. Hon vill helst expondera så mycket hud som möjligt och vi får fortfarande berätta varje dag att hon måste ha jacka på sig för att det är vinter nu. Idag sprang hon runt här hemma i shorts, linne och skor för att se ut som tjejen i en av Gangnam style videorna (whoppa gangnamstajltjejen som hon säger). Kreativiteten är det inga fel på alltid nåt. Nej då hon är go men envis som synden. Alldeles för lik mig tyvärr. Killarna är fortfarande så himla okomplicerade (som deras pappa). Pappan som jag saknar ihjäl mig efter. Inte för att jag lider utan han, inte alls det är lugnt och skönt. Men jag vill ha honom att pussa och krama på. Han är så fin!
 
Har idag äntligen fått min remiss och ska iväg på tisdag. Är som sagt inte oroad men vill ändå passa på att kolla när jag kan. Tyvärr så ringde jag till fel man och talade om detta. Slår alla nummer manuellt (sifferminne allan). Kommer liksom ihåg alla mina ocr nummer till alla räkningar. Ringde en karl som lät som Kim. Jag frågade honom hur det gick han sa bra. Sen började jag berätta om min brösttid. "Ursäkta men vem pratar jag med". Gulp! Pinsamt! Ska också på utv.samtal för Felix i veckan. Fick hans omdömmen hemskickade. Blev riktigt stolt. Han har nått upp till allt med god marginal. Och det står att han är nyfiken, engagerad och aktiv på lektionerna. Sen här hemma gör han egna projekt och kollar upp vad som är förnybar energi och icke. Han är mycket intresserad av sin omvärld och kan pinsamt nog mycket mer än mig om väldigt mycket. Våran lilla proffesor!
 
Borde lägga upp lite fler bilder men tar inga alls just nu. Finns några på min instagram. Creekhammer heter jag där!
 
Idag går en pedagog på barnens förskola i pension. Det gjorde mig lite ledsen. Köpte en stor fin orkidé i en fin kruka till henne igår. Fick blinka för att inte börja gråta när jag sa hej då till henne. Vissa kommer man närmare än andra här i livet så är det bara. På tal om det så tänker jag numer inte vara nån som har välgörenhetsprojekt ( i form av människor). Jag låter elak men det skiter jag i. Jag drar åt mig folk som en magnet ibland sen är jag väl för öppen och snäll ibland. Hon som jag pratade om som ringde och sölade. Tog med henne på lunch i veckan och trodde faktiskt jag skulle avlida. På riktigt alltså! Hon pratatde nonstop och då menar jag verkligen nonstop. Jag kunde knappt komma tillbaka med brickan innan hon satte igång igen. Svarade knappt tillslut men det bekom inte henne hon malde på ändå. Och grejen är att hon har babblat om samma sak sen i maj. Samma, samma, samma. Jag pallar inte. Så från och med nu ska jag bara umgås med folk som ger nåt. Amen!
 
Nu ska Felix i säng sen ska jag kolla in livet på Downton Abbey!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0