Oops

Lovat mig själv, min sambo och min mamma att inte handla så förfärligt mycket. Idag kom lönen och Maria gick och åt utelunch. Sen råkade jag handla kläder till både Lukas och Alice. Sen en kruka med hjärtan på tråd som jag spanat på ett tag. Hoppsan! Men å andra sidan så ska jag till Ullared snart och då kommer jag ju handla. Sen är det födelsedagar och jul. Så vet ni vad vi tar det som ett nyårslöfte istället. Säkert lika svårt att hålla som det om att man ska leva ett hälsosammare liv. Men hey, let´s give it a try!

and SHE goes on and on

Det här jag skrev med folk som är sura, gnälliga eller snackar skit om varandra. Jag ska kanske förtydliga mig lite. Till viss del förstår jag att folk gnäller men ofta gör man det helt i onödan. Och man betungar sina medmänniskor och skapar dålig stämning. Jag brukar för det mesta gå runt och vara glad och nöjd. Jag försöker dra skämt och lätta upp stämningen. Är jag på fest så är jag den som sitter i mitten och talar mest och får flest att skratta högt. Jag är inte bra på speciellt mycket men just sånt är jag bra på. Jag har en sjujävla social kompentens och går fram och påbörjar konversationer åt höger och vänster. Jag har ett bra liv. Jag har tre fina barn, massa fina vänner, ett hus att bo i och en bra man som får mig att skratta och må bra och som fortfarande gärna ligger med mig. Jag inser att det är lättare för mig att le och tänka positivt än för en del andra. Men grejen är den att tänker man positivt så blir livet faktiskt så jäkla mycket lättare, jag lovar! ÄN är jag inte bitter och blir jag det så snälla skjut mig! Puss!

Wake up and smell the coffee

Ikväll är jag tämligen bitter känner jag. Bitter och skitnödig! Kanske ingen bra kombination kanske men men. Har haft en bra vecka och så var jag på ett fantastiskt bröllop i lördags. Det bröllopet kommer jag att ägna ett helt inlägg åt. Men kan inte bara slänga upp bilder till höger och vänster. Det var ju inte mitt bröllop om man säger så! Åter till ämnet! Ibland blir jag så trött på folk! Folk klagar, snackar skit om varandra och ömkar sig. Allt är så jobbigt och de har så ont and it goes on in forfuckinever! Ibland skulle jag vilja sluta jobba inom barnomsorgen och det är inte tack vare barnen om man säger så. Vissa människor är det svårt att INTE då och då tala illa om det erkänner jag. MEN man behöver faktiskt inte leta efter fel. Vad hände med att respektera folk och ta både det goda med det onda. Om man börjar granska sig själv med lupp så kanske man inser att "nej jag är fan inte bäst eller utan skavanker jag heller". Släng inte lite män i yrket. Det behövs kan jag tala om. Men inte många män vill jobba där. Anledningarna är många och ganska uppenbara.
 
Och idag var jag på Maxi och handlade med barnen. Kim skulle på möte efter att han varit hemma och vabbat och jag spenderade tiden där. De fick först fika och sen gick vi in och handlade. Råkade i tumultet bumpa till en mans korg. Och han blev så sur och förbluffad. Men vi hade ryggarna mot varandra men jag ville ju inte direkt springa ikapp honom och ursäkta mig. Men när jag vände mig om såg jag att han gick och var förskräckt gällande det inträffade. När hans blick mötte min så sa jag ursäkta det var inte meningen. Och då nickade han och gick rätt nöjd vidare. Visst jag puffade till honom. Men lightn up liksom. Värre saker har hänt! Det skadar inte att le!
 
På Maxi blev det förövrigt lite mer drama än vad som va tänkt. Lukas var sur som en citron och jag berättade sansat för den unge lille mannen att det där med trots är jag inte så imponerad av! Han skulle ha scannern och bestämma över den som en liten kung (kallar honom banankungen). Jag mutade med både banan och tuggummi och de var lovade en varsin leksak om de skötte sig. Alice valde sin bland lego friends. Men Lukas tackade surt nej till än det ena och det andra. Med händerna i kors. "Jag vill inte ha lego". Förstå hur sur han är när han tackar nej til leksaker. Sen hittade han en liten bil han ville ha och den har han knappt sett åt sen vi kom hem. Sen lade scannern av och istället för att gå dit man betalar själv så fick jag stå i kö eller skapa kö samtidigt som barnen typ slogs om motorcykeln utanför kassan. Svetten kunde ha runnit men man är ju van men lite puls får man ju bortemellan.
 
Mest puls fick jag när jag träffade en kompis därinne. Stod och snackade med en annan kompis när hon kom gående. Då har hennes fyraåriga dotter försvunnit. Vi letade ett par minuter men hittade henne ingenstans. Och jag ville springa och titta men då krånglade mina barn som inte alls var upplagda för det här. Jag engagerar personalen som börjar springa runt de med. Efter ytterligare några minuter hittar en i personalen flickan som kommer gråtandes. Fick torka bort mina egna tårar när hon hittades. Sånt där berör mig så djupt för jag vet hur vidrigt det är och vilken panik man får när man inte hittar dem. Hon hade blivit bajsnödig och gått till toan alldeles själv. Mycket företagsam flicka som jag sa till min kompis. Nu har skrivit alldeles för långt och eftersom det fortfarande inte går att dela upp i stycken så är det bäst att jag ger mig nu. So long!

Friday!

Nu är det slut på veckan nu är det dags för fredagsmyyyys! Blir inte mycket mys för mig. Har inte mått bra i kväll. Har haft nackspärr hela veckan och idag steg det upp i huvudet. Kände av det hela dagen men på eftermiddagen blev det värre. Gjorde så ont så jag nästan behövde kräkas. Satt på jobbet utan tabletter och var ensam kvar med ett barn efter halv fem. När barnen åkt hem började jag grina. Kunde knappt gå för jag hade så ont. Insåg mitt i detta att jag glömt min nyckel hemma. Fick åka hem till mamma och bädda ner mig. Tog en voltaren innan. Och från att inte kunnat röra mig alls till att må helt okej på en halvtimme. Fantastiskt! Har på allvar aldrig haft så ont i huvudet i hela mitt liv. När jag mådde bättre sen så kom Kim, Alice och Lukas och hämtade mig. De hade varit i Mariestad och lämnat Felix hos farmor och passat på att klippa killarna. Imorgon är det bröllop för hela slanten! Ska bli fantastiskt roligt! Har dock ett dilemma. Har tre klänningar att välja på och jag vet inte. Tror dock jag har en favorit. Skulle ni vilja hjälpa mig? Lägger in en bild på dem så får vi se om det är nån som har en åsikt. Vet att det kanske är svårt utan att se dem på. Men så roligt ska vi tyvärr inte ha :)

Don´t know if I can yell any louder

Idag har jag jobbat och efter det drog jag ner på stan för att handla lite kläder till barnen. Kim kom och mötte upp mig och så handlade vi kläder till honom med. Åkte upp till Felix skola och gav honom en nyckel så han kunde åka hem. Sen direkt till låssmed för att göra en egen nyckel till Felix. När jag kom hem gick jag och hämtade barnen på förskolan och sen hem och röjde. Kim bar in Lukas nya säng som han målat färdigt idag. Jag röjde ur gamla leksaker. Hade fått ett par klänningar i posten. All denna shopping har resulterat i sjutton nya plagg bara idag. Nån som vill bli min gode man? Lukas var lite orolig när han lade sig. Ropade på oss och sa att han sovit färdigt. Men vi förklarade att han nu skulle sova i en säng för stora killar. Det argumentet var han med på. Och det viktigaste av allt var att hans snutterier skulle med till nya sängen som han sa. Fast han är liten och gullig så han säger mina nutterier. Kim är förövrigt tyvärr sjuk. Han har klagat på halsont och snorat hela veckan. Men i natt eskalerade det. Vaknade av att han stod och hackade tänder med en filt i handen och klagade på att det var så kkkallt i huset. Insåg att jag låg utanför täcket och frös inte minsta lilla. Han fortsatte att göra ljud och snora runt. Kände mig smått irriterad samtidigt som jag kände med honom. Visste att jag skulle upp klockan fem och bad honom ta en tablett. Du måste ta en tablett sa jag ett par ggr. Det slutade med att han tog en tablett och jag (och förhoppningsvis han oxå)somnade om. När jag vaknade imorse låg han i fleecemorgonrock och fårskinnstofflor under både täcke och tjock filt. Nu är han hemma och kurerar och jag hoppas att han mår bättre på lördag. Imorgon ska jag jobba och kim och barnen är hemma. Sen ska de till farmor där Felix ska sova. Kim har beställt klipptid till killarna. Själv jobbar jag till halv sju sen ska jag ut och äta med några av mina fina vänner hoppas jag.

We´ll walk this road together trough the storm

Har börjat på nya jobbet och igår kom jag hem sent. Åkte direkt från jobbet till föräldramöte på Felix skola. Nya schemat är lite sämre. Jobbar till kvart i sju två dagar i veckan. På förra stället jobbade jag som senast till fem. Men det innebär att barnen får börja lite senare på förskolan en del. Så det blir nog bra får jag tro. Idag kom jag hem i tid och hängde med barnen. De fantastiska barnen som börjar leka direkt vi kommer innanför dörren. Felix fick gå hem själv och fixade mellanmål och klarade sig den timmen det tog för mig att komma innanför dörren. Han vill hellre gå hem än till fritids. Är knappt några kompisar kvar där längre. Och det funkar ju så bra. Han är så stor! De börjar leka direkt vi kommer hem och de underhåller sig själva hela dagarna långa. Riktigt skönt kan jag lova. Lukas är smått insöad på pirater och vrålar "ladda kanonerna" hundra ggr per dag. Han och Felix fäktas med svärd och har kul. Han ställer upp krigsgubbar och legogubbar och leker i timtals. Alice gör oss svettiga emellanåt men däremellan är hon fantastisk. Och Felix då som räcker upp handen för att berätta för sin nya klass att hans lillasyster tappat sin första tand. Varpå en kompis säger att han bör berätta för henne att det inte finns nån tandfe. Men det är hon för liten för säger Felix. Hon kan gott tro på det ett tag till tycker han. Annars är det lugnt här. Väntar på att Kim ska bli arbetsfriad. Vet inte riktigt när det händer. Men allt från när som helst till nån månad eller så känns det som. Igår tog vi individuella kort på barnen på deras förskola. Kim var med dem eftersom jag jobbade. Lukas var sur och hade inte sovit middag så han ville helst inte vara med. Ställde motvilligt med på två kort innan han lät meddela att det minsann inte skulle tas nåt mer kort. Iaf inte där han medverkade. Och vi hann inte klippa killarna heller eftersom frisören var stängd sist vi var inne. Men de är ju fina ändå såklart. Nu ska jag njuta av kvällen och tystnaden!

Shopping och umgänge

Sitter här alldeles ensam. Barnen sover och Kimpa är iväg i Gullspång. Ska snart krypa ner i sängen och se en kärleksfilm. Ni kan aldrig gissa vilken! Känner ni mig så kan ni nog det hehe. Vi har spenderat dagen i Karlstad. Skulle shoppa kläder inför bröllopet. Det lyckades ju sådär. Jag har beställt mina på nätet och förhoppningsvis så passar dem bra och hinner hit i tid. Fick tag i skor till alla fyra som behövde. Skor för under 600 kronor för alla. Gitta love skopunkten! Köpte även gympaskor till Felix. Hittade lite kläder till Alice med. Men det var inte kul att handla med barnen. jag föredrar helt klart att handla utan dem. Men de behövde prova skorna. Men de lessnade och krånglade och sprag i väg. Ja Alice vill säga. Felix springer ju inte iväg och Lukas sitter ganska snällt i vagnen. Vi gav upp när vi kände oss svett. Alice var väldigt nöjd när vi kom hem. Hon vill ha en av klänningarna jämt. Jag har sagt att den ska få hänga i garderoben fram till bröllopet. Efter det får hon gärna använda den. Vi får väl se hur många konflikter som skapas av detta. Ville egentligen köpa ännu finare kläder till bröllopet. Men svärfar blev lite förskräckt när Kim sa att vi var iväg och köpte kläder till alla inför eventet. Klädkoden är valfri så lite finare än vardags räcker ju gott och väl. Men å andra sidan så går man ju aldrig på bröllop så det är ju kul att klä sig lite finare än vanligt. På vägen hem stannade vi till hos Linda och pojkarna på lite fika. Barnen lekte och vi pratade, sen kom även Charlie och hennes två pojkar. Barnen lekte i trädgården och vi åt deras goda äpplen. Kim passade på att plocka med en påse full så vi kan göra en äppelpaj imorgon. Han älskar äppelpaj. Själv föredrar jag bärpaj. Måste börja hälsa på vännerna oftare. Med hela familjen vill säga. Jag har så många fina vänner och det gäller att ta vara på dem! Morgondagens planer är inte spikade. Men jag hoppas på ännu en liten shoppingrunda. Men vi får väl se vad som sker. Känner jag Kimpa rätt så behöver han jobba lite här hemma med.

Fredag

Ute regnar och ruskar det. Sitter på ejes och äter frukost. Samlar kraft för att jobba en sista dag på jobbet. kommer att sakna alla fina barn vill jag lova.

idag ska Felix gå hem själv från skolan eller i hans fall bussen. Ha ska fixa eget mellis och sen lär han sitta vis datorn. Han börjar bli stor. Han spelar wordfeud, bara en sån sak!

Trevlig helg på er!

Torsdagstankar

Kan börja med att skriva att jag ska börja på ett nytt jobb på måndag. Det blev ganska hastigt bestämt. Jag är lite splittrad till det hela men tror att det kommer att bli bra. Det måste man tro. Med rätt inställning så blir ju det mesta bra faktiskt. Jag känner mig väldigt nöjd med min insats på mitt nuvarande jobb. Jag har gjort det bästa jag kunnat och efter nästa vecka kommer jag antagligen känna mig än mer nöjd. Här hemma är det lugn och frid. Hade en stor dispyt med Felix nu på kvällen och det tog tid men nu är vi överens och han har lugnat ner sig. Har hunnit bada de yngre barnen. Kim är ute och klipper häcken fast han kommer väl in nu när det börjar bli mörkt. Han har i vanlig ordning ett par projekt igång. Just nu ska han måla det sista på Lukas säng (köpt en färgspruta men måste täcka i garaget innan målning). Sen har han en ny båtkärra som han ska förlänga så nu har han inhandlat en massa stål för ändamålet. Planerna för helgen är klara dem med. Måste spendera lördagen i Karlstad eftersom vi alla behöver kläder och skor inför bröllopet. Svärfar och Yvonne gifter sig nästa lördag. Har vunnit en klänning på tradera som jag inte vet om jag vill ha. Så jag ska beställa några till. Barnen ska få kläder dem med. Deras små outfits är mer eller mindre uttänkta men ska inhandlas. Det och skor. Kostsamt men ska bli skitkul att gå på bröllop måste jag säga. Höstens höjdpunkt! Ska även till Ullared med några kompisar i Oktober, blir oxå skoj! Alice har tappat sin första tand med. Nackdelen med att ha barnen på förskolan så mycket. Den lossnade där, men vi fick med oss en påse med tanden i och datum på. De är himla bra på deras förskola måste jag säga. Jag är så glad att mina barn går på en bra förskola. För det är inget man kan ta för givet tyvärr. Men idag var där en vikarie som jag inte ens tänker skriva om. Men jag kan säga så här: Jag är tamefan allergisk mot dåliga pedagoger nu för tiden! Och detta handlar givetvis inte bara om denna stackars vikarien. Men man kan faktiskt ställa en del krav på sina barns pedagoger. Vi lämnar ju ifrån oss det bästa vi har till dem och förväntar oss att de ska tas hand om på bästa sätt! Igår efter jobbet gick jag på stan och ringde Jeanette och det visade sig att hon också var på stan. Så vi tog en runda och avslutade med en kopp kaffe på ejes. På kvällen följde jag med Felix på hans fotbollsträning och satt där och pratade med en av mina bästa vänner Alexandra. Hon ska ha barn i december igen och magen hade verkligen vuxit! Nu ska jag få Felix isäng sen ska jag se på The notebook igen. Hyrde den via lovefilm.se Kan verkligen rekomendera er att gå med där. Vi hyr fyra filmer i månaden och får två per gång och det kostar oss 79 kronor i månaden. Sen finns det givetvis olika storlekar på filmpaketen. Try it!

Suck

Man känner sig inte kaxig när man går runt och gråter på Maxi. Men å andra sidan så var det underbart att komma hem till mannen och barnens famnar. Nu ska jag faktiskt äta en bit choklad framför en kärleksfilm i sängen. Riktig måbra känsla över det!

Weekend

Igår åkte Kim iväg tidigt och grabbarna (Felix och hans kompis) somnade sent på fredagen och vaknade i ottan på lördagen. Men vi tog det lugnt på morgonen. På eftermiddagen kom Linda och Charlie hit med sina fyra pojkar. Så det var huset fullt, härligt! På kvällen när de åkt hem så värmde vi fredagens tacorester. Idag har Kimpa varit och fixat med båtkärran och tagit upp båten och kört hem den. På eftermiddagen var vi på bio. Ville se Modig men har hört att den är lite läskig så vi valde att gå på Madagaskar 3. Vi hade med oss alla tre barnen, det gick bra. Lukas smockade i sig halva gottepåsen själv. På hemvägen åkte vi förbi driven. Vilket var väldigt onödigt. Alice och Lukas rörde inte ens sin mat och Kimpa avstod. Men det är skönt att slippa laga mat hela tiden. Nu ligger barnen och jag är riktigt trött faktiskt. Hej då helgen!Yes!

Nu är det fredag! Inledde helgen på bästa sätt. Finaste Jeanette hämtade mig på jobbet och sen åkte vi till Thai och åt lunch. Sen hämtade Kimpa mig och vi åkte till Maxi och handlade inför helgen. Hem och hämtade de små hjärtegrynen. De kramades och pussades och ja det var så jävla härligt. Sen hem och då kom en kompis till Felix hit för att sova över. Killarna lekte i skogen, Kim var hos far sin och jag lagade tacos. Sen åt vi och nu sover de små och Felix och hans kompis ligger och ser på film i hans rum. Blåste upp dubbelmadrassen och sen ser de på film på Felix dataskärm. De har bullat upp med stora kuddar och massa godis. Imorgon ska de gå på byn och försöka sälja jultidningar. Det är så mycket glädje i barn alltså! Är väldigt tacksam över att jag får jobba med små juveler hela dagarna och sen komma hem till mina egna. Igår kom jag hem sent och Lukas satt på Felix golv och lekte med piratgubbar. När han hörde mig vrålade han "Pappa mamma är hemma nu" och sen sprang han emot mig med öppna armar. Nu på kvällen så fick de en skål godis framför tv:n. Lukas tog genast upp en dumlekola och gav den till syrran samtidigt som han bad henne öppna den åt honom och det gjorde hon givetvis. Och inget trots alls. Fick stänga av filmen innan den var slut. Fick bortsa hennes tänder och hår och läsa en bok för henne utan bråk. Igår var det fullt krig här hemma kan jag lova. Nu ska jag försöka få killarna i säng. Sen ska jag oxå knoppa. Kims klocka ringer strax efter fem imorgon och den lär väcka mig med. Kram och trevlig helg på er!

Om ditt hjärta slår

Har just sett på Robinsonfinalen tillsammans med min man. Det är en bra kväll, men jag fryser lite. Höstens kyla har krypit in i huset. Jag vill inte att det ska vara så, inte än. Känner mig inte redo för kalla mornar och höga elräkningar. Men det är bara att gilla läget. Planen för kvällen var middag och bio med en eller två kompisar. Men sjukdom kom emellan och jag åkte hem till min familj istället. Kändes skönt ända till Alice satte sig på tvären. Ett vanligt förekommande moment här hemma för tillfället. Man kan bli grön! Ibland blir jag grön på barn. Konflikter och tjat dagarna i ända. Att dessa små människor kan driva en till vansinne så som dom gör. Snacka om makt! Som tur är så "sköter" sig brorsorna mycket bättre. De är lätta och härliga (Alice med givetvis). Ofta pendlar det ju. Och som tur är turas de om de små liven. Planerna för helgen är klara. Imorgon ska Felix ha en kompis som sover över här. Lördagmorgon drar Kimpa iväg på fisketävling och jag hänger med barnen. På söndag ska vi hitta på något roligt tillsammans hela familjen. Känns som att helgen kommer att bli bra för oss alla. Är med om en annan sak som kräver mycket av min energi och mina tankar. Jag trivs inte alls med situationen. Men snart är det över! Just nu spelar jag spotify jävligt högt och skriver här. Terapi I´m telling you! Ha en härlig helg nu!

Samtal med en 2,5 åring

-Jag vill inte ha feber -Du har inte feber längre lille vän- -Febern är i min rumpa -Nej älskling febern är borta nu -Mamma, vi ska inte leta efter febern nu!

Lilla tonåren!?

Måndagen är avklarad. Den började med skrik och gråt och slutade med att jag låg på mannens bröst och såg på Robinson. Eller ja den är ju inte slut än. Ska se klart på dirty dancing i sängen om en stund. Har en halvtimme kvar på filmen och det känns lagom. Kom hem vid sjutiden. Då hade jag innan varit och köpt ännu mer kläder till barnen och stängt på jobbet. I helgen har vi bara varit hemma. Kim har klippt gräs. slipat och målat på sängen samt klippt ner buskar. Jag har roat barn, lagat mat och plockat. Felix har sovit över hos en kompis så jag har haft ett barn mindre stor del av tiden. På söndagen åkte vi till Mariestad och firade Jenny som fyllt år och nyss kommit hem från Grekland. Vi åt tårta och bubblade. Sen åkte vi hem och lade barn. När Alice var liten så vet jag att jag skrev en del om att jag tyckte att hon var krävande. Nu när hon blivit lite äldre skulle jag vilja påstå att det går i perioder. Just nu är hon iaf i en mindre charmig period. Hon ska inte äta, allt är äckligt och hon är arg och sur. Imorse blev det krig och hon skulle inte ur sängen. När hon väl kom ur skulle hon promt ha shorts och linne på sig. Hon älskar sina sommarkläder och tanken har varit att jag lite smidigt skulle lägga bort dem när det blev kallare ute. Det slutade med att vi fick ge oss och hon fick ha shorts och linne vilket förvisso visade sig vara ett passande val idag. Och det här är inte det enda det uppstår konflikter ofta och hon är envis och arg. Hån får oss att svettas och testar oss till max. På Liseberg hade hon gått fram till en grupp människor och frågat vad de stod och mumlade om. En stund senare "målade" hon med en blomma på en stackars killes kavajslag. Jag var vid tillfället inte med henne för att prata henne tillrätta. Men hon får mig att fundera både en och två gånger om man säger så. Idag var Kim väldigt pedagogisk med henne och ikväll så valde de morgondagens outfit tillsammans. Ska upp vid sex så vi får väl se hur det går.

RSS 2.0