Utehelg

Vädret denna helgen har varit underbart! Visst det har blåst lite i vanlig ordning men i solen är det varmt. Kim har jobbat klart med Felix rum i helgen och jag har hängt med barnen. Igår packade vi väskan med bullar och saft och knallade till sandgropen uppe i skogen. Jag satte mig på en filt i sanden medans barnen startade upp en lek tillsammans. De levde campingliv och grillade, fiskade och donade. Fröjd för ögonen! Gick sen hem och åt lunch, bakade en äppelpaj och hängde i trädgården.
 
Idag knallade vi iväg till kojan och var även ute i trädgården. På eftermiddagen kom mamma förbi och var med barnen medans vi åkte till Maxi och handlade. Kalaset gick på 1100 och i fredags handlade jag för 700. Men så ramlar det mat ur skåpen när jag öppnar dem med. Snacka om att vi bor i en välfärd.
 
Har vikt lite tvätt och ska snart krypa ner framför Dexter! Jobbar 6.30-19.30 imorgon. Annars bjuder veckan på en ålandskryss och en tripp till Göteborg. Livet är fint!
 
 
 
 

45 saker att tänka på!

1. Livet är inte rättvist men det är ändå bra.

2. När du tvivlar, ta bara nästa lilla steg.

3. Livet är för kort för att slösa bort på att hata någon.

4. Ditt jobb kommer inte att ta hand om dig när du är sjuk. Dina vänner och din familj kommer att göra det.

5. Betala av dina kreditkortsskulder varje månad.

6. Du behöver inte vinna varje diskussion. Var ärlig mot dig själv.

7. Gråt tillsammans med någon, det är mer helande än att gråta ensam.

8. Det är okej att bli arg på Gud, hen kan ta det.

9. Börja pensionsspara när du får din första lön.

10. När det gäller choklad så är det meningslöst att försöka stå emot.

11. Slut fred med ditt förflutna så att det inte förstör ditt nu.

12. Det är okej att dina barn ser dig gråta.

13. Jämför inte ditt liv med andras. Du har ingen aning om vad deras livsresa handlar om.

14. Om ett förhållande måste vara hemligt så borde du inte vara en del av det.

15. Allting kan förändras på ett ögonblick men var inte orolig, Gud blinkar aldrig.

16. Ta ett djupt andetag, det får ditt sinne att slapna av.

17. Gör dig av med allt som du inte använder. Onödiga ägodelar tynger dig på många vis.

18. Allt som inte dödar dig gör dig starkare.

19. Det är aldrig för sent att bli lycklig men det är upp till dig, ingen annan.

20. När det kommer till att jaga det du älskar i livet, acceptera aldrig ett nej.

21. Bränn de fina ljusen, använd dina finaste lakan, bär dina finaste underkläder. Spara dem inte till ett speciellt tillfälle. Idag är speciell.

22. Förbered dig ordentligt. Följ sedan flowet.

23. Var excentrisk nu. Vänta inte tills du blir gammal med att bära lila.

24. Det viktigaste sexuella organet är hjärnan.

25. Ingen annan än du själv är ansvarig för din lycka.

26. Rama in varje drama i ditt liv med dessa ord ”Spelar detta verkligen någon roll om 5 år?”.

27. Välj alltid livet.

28. Förlåt allt men glöm inget.

29. Vad andra tänker om dig har du inget med att göra.

30. Tiden läker nästan alla sår. Ge tiden tid att göra sitt jobb.

31. Hur bra eller dålig en situation än är så kommer den att förändras.

32. Ta inte dig själv för seriöst. Ingen annan gör det.

33. Tro på mirakel.

34. Du är älskad på grund av vem du är inte vad du gör eller inte har gjort

35. Försök inte kontrollera livet. Gör bara det bästa av livet just nu.

36. Att bli gammal slår alternativet att dö ung.

37. Dina barn får bara en barndom. Gör den oförglömlig.

38. Det enda som verkligen betyder något i slutet är att du har älskat.

39. Se till att vara utomhus varje dag. Mirakel väntar överallt.

40. Om vi kastade alla våra problem i en hög och såg alla andras problem, så skulle vi snabbt ta våra egna tillbaka.

41. Avundsjuka är slöseri med tid. Du har redan allt du behöver.

42. Det bästa i livet har inte hänt dig än.

43. Oavsett hur du mår. Klä på dig och dyk upp.

44. Skörda.

45. Livet har ingen rosett kring sig men det är ändå en gåva.


Sen sist

I lördags var det full rulle. Åkte in tidigt för att gå på Felix karatetävling. Han fick bronsmedalj och var så duktig! Speciellt med tanke på att han bara tränat i tre månader. Efter tävlingen så drog vi och åt mongolisk barbecue tillsammans med svärfamiljen som kommit för att titta på Felix dem med. Smakade bra! Sen hade jag lovat barnen att ta med dem på tivolit som gästade staden. Det var trashigt och de förstod inte ett ord svenska men har man lovat så har man. De fick åka två karuseller var. Kim fick bära tillbaka en gråtandes Lukas till bilen. Samtidigt som vi lovade att åka till Liseberg inom en relativt snar framtid.
 
Sen var det dags för mig att åka hem till Lotta på förfest. Där var det uppdukat med diverse gott och vi drack rosé och pratade. Sen kom det en bil och körde oss till Vike där vi skulle fira Sofia som fyllt 30 år! Det blev en trevlig kväll med god mat, dryck, diverse tävlingar och en massa dans. Kom till stan efter ett och köpte med nattamat som jag åt i Tinas kök.
 
Dagen efter var jag trött. Åkte till Maxi och storhandlade, sen hem och lagade mat, sov på soffan, hängde med barnen och lagade ännu mer mat.
 
I måndags började veckan mindre bra då jag försov mig. Hade öppningen på jobbet och vaknade när jag skulle ha åkt in. Slängde mig in i duschen och kom till jobbet osminkad och dan. Efter jag slutat åkte jag direkt till barnens förskola för att ha två utvecklingssamtal på raken. Sen iväg till Felix skola för att delta i öppet hus. Vi fick kolla på bildspel, bygga bilar och båtar och testa dem och grilla. Vi hade givetvis glömt att handla. (Kan nån fixa logistiken till mig? Nån frivillig?) Som plåster på såren så åkte vi till donken och åt.
 
Idag har jag bara jobbat och kommit hem till familjen och gjort sedvanligt hushållsarbete.
 
 
 
Födelsedagsbarnet
 
 
 
 

Peace of mind

Det finns så mycket som är vackert och jag är så tacksam över att jag får vara med om allt som jag får.
 
Älskar:
*Att komma hem till familjen. Barfotade ungar som kramar och är glada. En sjuk men fin man som ligger på soffan. Katter som tigger kladdmat. För att sen äta så fort så han kräks upp allt igen.
*Vakna av två fasantuppar som slåss om en höna.
*Få chansen att jobba med härliga ungar och härliga pedagoger 
*Få ha tre underbara familjer i mitt liv
*Alla mina fina vänner som finns hos mig i vått och torrt.
 
Listan kan göras lång! Idag fick jag skynda mig hem efter jobbet. Kim mådde riktigt risigt och orkade knappt stå på benen. Kom hem och lagade en sen middag och lade barnen. Härligt att få äta middag tillsammans.
 
Blir nog en tidig kväll idag. Är lite trött, men det är en skön känsla.
 
 
 
Älskade Emmy fyller ett till veckan! Åh vad jag längtar efter henne!
 

Dance our tears away!

Jag vet att jag snöar in och om det är nåt som bekymrar mig så tjatar jag. Mer än lovligt jobbigt. MEN jag är medveten om mina issues. Jag kan dem alla! Jag är inte stolt över dem men jag vet att de existerar.
 
Har haft en ganska jobbig vecka på jobbet. Schemamässigt. I måndags 6.30-19.3. Följt av öppning tis och idag jobbade jag 8.30-19. Imorgon kommer jag sluta jobbet 18. Med lite tur kan jag gå hem tidigare. Kanske inte låter så farligt men jag hinner ju inte träffa barnen. Denna vecka har jag varit med dem i tre timmar sammanlagt. Som tur är så är Kim hemma denna vecka och tar hand om dem. Det hjälper, det lindrar det dåliga samvetet!
 
Jag längtar efter dem! Jag vill klämma på deras lår, snusa dem i nacken och pussa på deras näsor! Alla veckor är inte lika hopplösa som den här som tur är.
 
Annars är det rätt lugnt. Jobbar mest som sagt. Har en del planerat som närmar sig. 30-årsfest i helgen, kryssning på Valborg och Barcelona. Man behöver saker att se fram emot!
 
Nu ska jag krypa ner framför Dexter, ännu nåt att se fram emot ;)
 
Puss!

Spydag

Den här dagen har inte varit bra! Har jobbat i tretton timmar och slitit på jobbet. Varit en personal kort och händelser har avlöst varandra. Kan inte skriva så mycket mer. Men inget hjälper av att man klagar och skäller på varandra! Så jag ska inte klaga jag heller.
 
Tog på mig öppningen imorgon med så jag ska snart upp igen. Kom hem åtta och åker sex igen. Kommer att träffa barnen tisdag em igen. Segt! Tur att de har en fin pappa som tar hand om dem.
 
Ska krypa ner framför Dexter!
 
Kram på dig!

Helg med tapas och vin

Igår åkte jag på Aloe veraparty hos min arbetskamrat Kristin. Det var trevligt och jag handlade en del. Men inte de där vidriga dryckerna. Nån motta får det vara på eländet ;) Sen kom Linda och Charlie och hämtade upp mig och så åkte vi och satte oss på Pimiento Rojo. Beställde in lite drinkar och väntade på de andra två. När de anlände beställde vi in lite tapas. Smakade bra! Sen blev det några mer drinkar och vin. Jeanette var så gullig och hade köpt vänskapsarmband till oss alla. Så dem satte vi på oss. Tecknet på dem står för evighet. Kände oss lite som fjorton igen. Men det var en bra känsla! Jag vet att jag sagt det förr, men jag har verkligen världens bästa vänner! Såna man går igenom eld för. Det är jag så otroligt tacksam för! Jag behöver aldrig tvivla. Inte för en sekund. Jag vet att vi alltid kommer att finnas där för varandra.
 
Idag har jag varit hemma och vikt tvätt. Gått en promenad med barnen och varit ute och lekt på skolgården. Sen gick vi hem och tog en eftermiddagsfika. Imorgon jobbar jag långdag 6.30-19.30
 
Idag var det varmt på riktigt ute. Åtta grader! I Barcelona är det runt 23 just nu. Längtar!
 
 
 

Hej helg, jag älskar dig!

Jag fullkomligt älskar fredagar! De är fantastiska! Sov lite dåligt inatt och vaknade med jordens halsvärk. Men den är redan över. Åkte till jobbet och där hade vi fredagsfika och hela dagen flöt på bra. Torsdagen var mindre bra. Vi var en personal kort. Och det märks av direkt speciellt när man inte är gott om personal annars heller. Inte om man ser det till antalet barn vi har. Stängde på jobbet idag med. Men Kim hann hem i tid för att hämta barnen.
 
Kom hem och pussade på Kimpa och kramade små varma kroppar. Kröp ner i soffan och såg på tv med Felix. Först Let´s dance och sen såg jag på Skavlan. Det var så bra ikväll! Ni som inte såg det, se det! Men jag trodde jag skulle avlida när Hellström skulle försöka sig på engelska. Jag älskar Håkan men har tyvärr svårt när folk som inte kan tala engelska. Fick hålla skämskudden framför ögonen kan jag lova. Men kul var det!
 
Snart ska jag fortsätta kvällen framför Dexter! Imorgon ska jag på homeparty sen ut och käka med girlsen! Kommer att bli en bra helg!
 
Kram!

Uppför

Alla barnen är lagda och jag har en halvtimme att döda innan det är dags för Greys!
 
Ikväll hade jag en ledsen tjej här hemma. Hon var ledsen för att hon var trött tror jag. Men hon sa saker som jag tog till mig av. Vi ställde sant och falskt frågor. Och hon ställde frågan "tror du att jag blir ledsen och känner mig utanför när Felix leker och bryr sig mer om Lukas". Hon är väldigt svartsjuk på dem och känner sig ofta utanför eftersom hon är tjej. Sen sa hon en del roligt med som att hon vill ha en ny pojkvän. För hon hade gjort slut med sina två pojkvänner och de var äckliga. Hon ville ha en stor pojkvän nu sa hon snuttan!
 
Sen händer det en hel del tungt hos folk jag känner and it breaks my heart! Fick ett tungt besked av en vän idag. Jag ska hålla mina tummar riktigt hårt för henne och hennes familj! Och här sitter man maktlös och till ingen nytta alls!
 
Saknar Kim gör jag också! Ringde honom och han var så gullig och han lyssnade på mig och bekräftade mina känslor på ett bra sätt. Han skulle köpa färg till Felix rum. De undrade om han var galen. Färgen han hade valt kostade 800/litern och han skulle ha sex liter. Dessutom så var den inte lätt att måla med. Blev en annan färg inhandlad som ni säkert förstår.
 
Nu ska jag krypa ner i soffan! Ta hand om er!

Seg

Idag är jag trött. Somnade sent och vaknade tidigt. När klockan ringde vid fem så satte jag mig upp i sängen och frågade om det var ett jävla skämt!? Snurrig och trött, trodde klockan ringde mitt i natten hehe.
 
Efter jobbet åkte vi till veterinären med Fleeze. Kom dit 14 och därifrån 17.30. Inte så kul! Han har piggnat på sig i helgen. Så avlivning var inte på schemat som tur var. Men det tog tid att ta blodprov och få honom undersökt. Proverna visade på infektion sen några månader tillbaka. Lite sänkta njur och levervärden (gammal katt). Han fick åka därifrån med antibiotika. 2000 kronor gick kalaset på, men det är han värd! Och vi kom hem vid halv sju. Slängde i barnen och mig själv lite mat. Hade bara ätit några mackor på hela dagen.
 
Imorgon drar Kim till Sthlm så det blir fullt ös här hemma. Ska gå och packa iordning dagisväskan. Sen blir det Dexter i sängen.
 
Puss!

Blåsig helg i april

Känner mig nöjd med helgen som varit. I lördags städade jag huset, vek in veckans tvätt och Kim satte upp gipsskivor i Felix rum. Sen kom svärmor förbi eftersom hon var på väg hem från sin årliga hälsoresa. Vi bjöd på lunch och sen tog jag med barnen ut. Vi knallade iväg till barnens dagisgård och lekte i två timmar i blåsten. Sen hem och bjöd mamma på fika och gav henne en present eftersom hon fyllde år i Påsk.
 
Idag softade vi på förmiddagen sen åkte vi till donken och köpte mat i driven. Sen vidare till en park. Där åt vi mat och barnen lekte nån timme. Linda och killarna och Jeanette och Mika kom dit och gjorde oss sällskap. Var ruskigt kallt när vi åt. Blåste småspik! Men mysigt ändå. Men lite mer värme skulle inte skada om man säger så. Åkte förbi Maxi och köpte med fika som vi åkte hem till Linda med.
 
Kom nyss hem och alla barnen ligger. Ska surfa runt lite och sen blir det Dexter i sängen. Öppnar imorgon. Efter jobbet så åker vi iväg med Fleeze. Och till min stora lycka så är han faktiskt piggare nu. Han är inte alls frisk men han mår bättre och det ser inte ut som att han ska dö vilken sekund som helst. Köpte annan mat till honom. Mat som han älskar och sen dess är han som sagt piggare. Får se vad de säger imorgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild: Lunch i iskall vind
 
 

Veckoslut!

Äntligen så är det fredag igen! Har varit en halvtung vecka. Var på Lindas begravning och det är jag glad för. Det var så vackert och sorgligt. Pratade med hennes föräldrar efteråt och fick reda på mer om hennes sjukdomshistoria och massa frågetecken rätades ut. Sov gott vännen!
 
Sen har Fleeze blivit sjuk också. Har fått en tid hos veterinären och dessvärre är jag rädd att vi åker därifrån utan honom. Det gör ont för han har varit våran lille kamrat i tolv år nu. Men vi skämmer bort honom här hemma just nu. Med mat som han älskar och massvis med kel och smek. Älskade lille kisse, finns ingen bättre katt!
 
Kim och barnen hämtade mig efter jobbet och vi åkte och klippte Lukas. Kim hade varit iväg med honom innan men då fixade han det inte riktigt. Och han hade ångest och efter lite pepp så fixade han det när jag följde med. Felix fick sig också en klippning.
 
Nu ska jag ta helgen och efter att ha svullat tacos så fortsätter den med Let´s dance i soffan. Tillsammans med min fina tioåring såklart.
 
 

:(

Har just jagat efter skor på vinden och tagit fram en aldrig förr använd klänning och kofta ur garderboben. Imorgon blir det begravning. Känns inte roligt och jag tvekade in i det sista om jag skulle gå eller ej. Men det känns som det rätta att göra. Vi hade ingen kontakt på senare år, men vi spenderade våra första fjorton år ihop. Jag är rädd att jag ångrar mig i efterhand om jag inte går.
 
Kommer att bli en jobbig dag imorgon. Man ska inte dö när man är trettio år! :(

En dag vid sjön

Idag följde vi med Linda och hennes familj till Kungens rastplats och grillade korv och fikade. Solen värmde otroligt gott och man behövde bara tröja där ett tag. Fantastiskt!
 
 
 
 
 
 
Andra bilder från mars:
 
 
 
 
Har varit en bra Påskhelg. Imorgon börjar allvaret för mig igen. Lär dock bli en riktigt lugn vecka på jobbet. Resten av familjen har Påsklov.
 
Hoppas ni också haft en bra Påsk! Kram på er!

RSS 2.0