Cause I know, when the sun comes up I will leave, this is my last glance that will soon be memory

Dags att vända blad. Dags att inse att jag ska glädjas åt det som är fint. Istället för att sörja eller gnälla över det som inte är bra. Men vissa saker är helt enkelt svåra att svälja, sen är det ju och frågan är om man ska svälja dem helt enkelt. Pratade med en av mina nya kollegor idag och hon sa nåt så tänkvärt och bra. Hon sa att man ska skaka av sig allt från jobbet och dagen som varit innan man stiger innanför tröskeln på sitt hem. För där bor de bästa personerna i hela världen, vårt hjärta och vår trygghet. Innan man går in ska man stanna och stå utanför en stund och skaka av sig allt och gå in som den människa man vill vara därinne. Vem vill jag att de ska träffa resten av kvällen. Maria den snälla, glada mamman och sambon eller häxan Maria. Så klokt och så sant! Trots detta så blev det en hel del bråk ikväll och igår. Vi försöker få i Alice medicin och det är verkligen lögn i helvetet. Det går verkligen inte alls. Och då har vi ställt lite krav på henne i samband med detta och det funkar verkligen inte. Hon är ledsen och hon är arg och det blir världskrig. Vi försöker att prata med henne och det går in för att sen bara fallas i glömska när hon blir arg, ledsen och besviken på sig själv. Men vi går aldrig och lägger oss osams. Det är en oskriven regel här. Kommer ihåg när Felix började skolan, det var tufft. Alice har lite svårt med vissa förändringar. Så jag är förberedd på att det blir tufft för henne. Nu har hon ju inte börjat än men på tal om jobbiga perioder i deras liv menar jag.
 
Måste fundera över en lösning om jag ska överleva den här hösten. På allvar alltså. Dags att ta fram tigern och fightern i mig. Blod, svett och tårar! Kanske ska uppsöka en psykolog eller nåt också. Tänker inte låta hösten ta knäcken på mitt förhållande och min familj. Det är det inte värt!
 
Nu ska jag krama mitt stora barn god natt och be honom att berätta om sitt sommarläger som han varit på hela veckan. De har gjort batiktröjor, åkt dressin, badbåten Hulda och sjungit på ett ålderdomshem. Han är jättenöjd!
 
Imorgon är det helg och på måndag drar skolan igång igen. Då tar vi emot våran nya klass och Alice börjar skolan och Felix ute på vasallen ett år. Spännande!

Kommentarer
Postat av: Linda

Psykolog är nog inte helt fel ibland!! Få lite vägledning och hjälp att se saker från andra perspektiv. Jag borde verkligen gå!! Kram

Svar: Ja vi kanske borde ta varann i hand och vandra iväg :)
mariia

2013-08-15 @ 23:17:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0