Möte på möte

Alice är frisk igen och i söndags hade vi kalas för släkten. På förmiddagen pyntade vi huset och jag städade. svärmor, svärfar med fru, Rickard, Jenny, Dennis och mamma kom hit och åt tårta och lämnade fina presenter.
 
Igår flög Kim upp till Luleå på jobb och han kommer hem imorgonkväll igen. Själv har jag jobbat och varit på möte både igår och idag. Igår var det "krismöte" eller snarare ett extra insatt föräldramöte på Felix skola. Eller på hans tillfälliga skola Vasallen. Det har varit illa i fyrorna med en upptrappning av elände för varje klass och i Felix klass har det varit värst. Och de har nu en vikarie. Men de är medvetna om problemet och jobbar hårt med det och just nu är det tre vuxna i klassen. De visade upp en tavla med alla fula ord som sades bland barnen och det var nästan så man svimmade. Vidriga ord och meningar. Och de är bara tio år, man blir mörkrädd. Men nu känns som att det är på väg mot det bättre. Men kul är det ju inte. Har själv märkt att Felix tappat fokus och intresse för skolan. Han har alltid varit duktig och det har gått bra för honom. Men det har inte funnits nån arbetsro. Och det är ett växande problem det här med barn som inte lyssnar, som gör som dom vill. Föräldrar som curlar, som inte orkar ta konflikter, som ska vara vänner med sina barn. Barn har fått väldigt stor makt och det är inte helt bra. Nu gäller det här givetvis inte alla barn eller föräldrar. Men ibland går man bet som pedagog kan jag lova. Idag slet jag mitt hår med klassen där jag jobbar. Och ibland tappar man hakan när man inser hur en del barn beter sig, man blir mörkrädd.
 
Idag var det uppföljningsmöte ang. Alice. Och vi hade ett bra möte. Alice är väldigt fridfull och nöjd nu och har inte haft några utbrott sen sist. Vi märker det här hemma med. Här om dagen lekte hos kurragömma med lillebror och låtsades inte se vart han gömde sig. Och letade och letade och läxade upp storebror om hur man måste leka på Lukas villkor. Och hon söker sig till äldre barn på pennlådan. Hon har mognat och det är kul att se. Pedagogerna och familjecoachen tyckte att det var skönt att ha möte med en som själv jobbar inom skolans värld. Man har nog ibland en annan förståelse och jag kommer inte med käppar. Jag kommer alltid att vara insiktsfull och kämpa för mina barn. Och jag kommer aldrig skämmas heller! Miss righteous jag vet men det står jag för!
 
Var nåt mer jag skulle skriva om men nu står det still. Imorgon är det redan onsdag. På torsdag ska jag på julbord med jobbet, på lördag fyller Alice sex år och på söndag åker vi. Längtar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0