Bloody Mary

Ägnat förmiddagen åt hushållssysslor. Det är galet för de tar ju aldrig slut som ni vet. För det mesta bryr jag mig inte alls. Bara att köra på, men idag är det segt. Och jag svettas som en gnu! Tvättar också eftersom jag de senaste två dagarna blött ner sängen totalt. Sorry snuskigt jag vet! Men att få gå upp flera ggr på natten för att byta underbrallor och bära in stora handdukar till sängen för att sen inse att det inte hjälper minsta. Att man kan blöda så mycket utan att förblöda är lustigt.
 
Igår var det fullt ös här. Brorsan kom och sen åkte vi till stan och gick på Thai med alla barn. Sen knallade vi till badhuset och badade ett par timmar. Sen beställde vi pizza med hem och sen hem och åt och sen sminkade mig och bytte kläder och iväg på konsert här i Bäckhammar. Jack Vreeswijk och Göran Samuelsson. Trevligt att det ordnas nåt här i byn. Vi kommer nog med i NKP på fredag, eller med lite tur så är det bara Felix och Emeli som är med. När vi kom hem så satt Tomas och Lotta i vårat kök så jag blev sittandes där ett par timmar. Mycket trevligt! Sen avrunande jag med lite serier innan jag slocknade i sängen.
 
Nu ska jag samla ihop mina rara små kids och knalla hem till brorsan. De bjuder på grillat till lunch!
 
 

Breaking up with god

Imorse åkte Kim och jobbade så för honom är vardagen här igen. Jag har en vecka kvar och sen börjar jag också. Alice kommer att börja fritids och sen om tre veckor börjar hon i förskoleklass. Då ska hon börja åka buss varje dag. Känns lite konstigt, men tiden flyger fram. När jag börjar jobba så har jag en hel del inskolningar, sen drar våran förskoleklass igång med massa nya barn och nya lokaler. Sen kommer vi att ha tre nya arbetskamrater i mitt hus med. Det är ganska många. Så det kommer nog att bli en spännande höst!
 
Men än är vi inte där, inte riktigt iaf. Idag är både Felix och Alice iväg och leker med en varsin kompis. Så jag sitter här hemma och njuter av Lukas som leker med lego och berättar allt om sina gubbar och byggen med mamma. Han är ren och skär glädje den ungen!
 
I lördags körde jag världens städ och tvättrace här hemma. Man har en del att ta tag i efter en veckas semester borta. Tvätthögen var inte liten kan jag tala om. Trots flera maskiner senare är jag fortfarande inte klar och nu är tvättmedlet slut. På kvällen var jag värd en liten fest och en sån blev det med. Åkte hem till Tina och vi tog ett glas vin och gick till Jacoks och åt en varsin sallad. Sen blev det mer vin och skratt och sång. Gick till Harrys sen. Det hade kunnat kvitta som alltid iaf enligt mig. Det var ungefär 300 grader därinne. Jag och Linda gav upp rätt fort och gick till torggrillen och köpte mat. Knallade hem och somnade runt tre, halvfyra och sov till 11.30 dagen efter. Kom inte ihåg sist jag sov så länge, men det är nog minst 12 år sen. Men så mådde jag riktigt bra igår och var hur pigg som helst. Orkade tom se ett avsnitt Dexter sen på kvällen. Den serien har tagit en oväntat vändning men är fortfarande riktigt bra.
 
Nu ska jag komma på nån lunch här hemma. Ikväll kommer brorsan och hans familj!
 
 
 
 

En vecka på Öland

Nu är vi hemma efter en underbar vecka på Öland. För den har faktiskt varit underbar på alla sätt och vis. Det enda som varit mindre roligt är ju resan dit och hem. Vi åkte ner på lördagen. Stannade i Skövde och åt och handlade en massa. Kom ner till Campingen strax efter tio på kvällen.
 
Dagen efter slog vi upp förtältet och drog ner en sväng till stranden. Det var inte varmt i vattnet! Men jag badade givetvis ändå. Jag var den enda av oss vuxna som doppade mig därnere. Barnen samlade på maneter och småfisk. Sen gick vi hem och grillade på kvällen. På måndagen åkte vi in till Borgholm och åt glass, tittade i affärer och tog en lunch på Harrys. Där fick Kim och Dennis en varsin köttbit som var så seg och torr så det knappt gick att skära i den, min mat var dock god! Sen åkte vill till Borgholms slott och gick runt. Barnen fick prova på att grädda bröd och skjuta pilbåge. På kvällen blev det grillat igen.
 
Hela tisdagen spenderade vi på Ölands djurpark. Började med vattenlandet där vi åkte massa kanor och slängde oss i poolerna. Riktigt härligt! Sen gick vi till djurparken. Jag stod i matkön och då försvann Lukas. Han hade varit bakom Kim. Sen på ett ögonblick gick han fel och såg inte oss utan gick vidare. Det blev kaos och alla vi började leta. Han var inte borta särskilt länge men tillräckligt länge för att man ska hinna bli orolig och rädd. De ropade ut i högtalarna och sa att han är tre år och kan stå i sin egen lilla värld. Just den sista gången de ropade var han hittat och vi kunde skratta gott åt uttalandet. Han hade gått runt och ropat på oss och några hade tagit hand om honom tills Dennis kom till honom. Han säger att folket tog hand om honom. De tog det iaf verkligen på allvar därnere och satte igång och letade efter honom direkt. Åkte runt på segway med walkie talkies och letade.Sen kunde vi äta, titta på djuren och åka karuseller.
 
På onsdag åkte vill upp till Böda och Trollskogen. Vi gick en runda i skogen och längs vattnet. Vi gick fem km och fikade två ggr längs vägen. Fantastisk natur! När vi kom tillbaka till campingen åt vi mat på en restaurang där sen på kvällen blev det kvällsdopp i havet. Den här gången var det mycket varmare i vattnet.
 
Torsdagen spenderades på campingen. Vi gick till vattenlandet och åkte vattenkanor sen vidare till stranden där vi fikade och badade. Tror jag var i närmare en timme. På eftermiddagen följde jag med Felix så han kunde åka kanor en gång till.
 
Varje kväll när barnen somnat har vi suttit i Jenny och Dennis förtält och umgåtts och druckit te/rom och cola och haft det allmänt trevligt!
 
 
 
 
900 år gammal ek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Semester!

Dagen började kvart i fem imorse när jag vaknar av att Kim kaskadkräks i vardagsrummet. Går upp och assisterar honom. Visste att han hade ont eftersom jag vaknat ett par ggr av att han varit i medicinskåpet och käkat piller. Han har jätteont i huvudet och det strålar upp från nacken och han orkar inte ens prata. Jag hoppar in i duschen och åker mot jobbet eftersom jag började 6.15. Åkte dock hem tidigt från jobbet för att ta hand om barnen så Kim kunde vila. Antagligen är det någon form av migrän som orsakat detta. Kim tror att det kanske kan bero på fläkten som vi har i sovrummet. Eller kanske värmen. Ingen aning.  Han har även fått svar på sitt ultraljud. Stenarna som han hade sist hade vuxit och det hade även fyllts på med nya. Så han ska få en operationstid inom tolv veckor. Så kanske han äntligen kan få börja må lite bra igen.
 
Alice hade en kompis här och alla ungar badade i poolen. Sen går dagen ut på att packa vagnen eftersom vi åker till öland imorgon. Tvättat och vikt en massa tvätt med. Och än är det inte klart. Sista maskinen hänger på tork och vagnen är inte färdigpackad än. Går upp tidigt imorgonbitti och fixar det sista tänkte jag. Vi har inte så bråttom på morgonen heller med tanke på att det nästan tar en hel dag att åka ner.
 
För övrigt så har jag nu officiellt semester i två veckor. Det känns inte riktigt så, speciellt inte när jobbdagen blev som den blev! Men jag ska njuta! Semester är härligt och vädret är fint.
 
Hoppas att ni också njuter av sommaren!
 

Mama trash!

Jag skäms över att skriva det, men idag var jag ingen bra mamma. Idag var jag en trailer trash mamma! Och jag blir så besviken på mig själv. Har öppnat på jobbet två dagar nu och ska göra en till öppning innan veckan är slut. Och jag blir inte riktigt människa när jag öppnar. Var på jobbet runt sex imorse och tog emot barn. Och i denna värme när man längtar så efter semester! Jag blir trött och idag även irriterad. Efter jobbet jag gick jag ner och tog en lunch med mamma och Felix. Kim var i Karlstad och shoppade med de minsta barnen. Lukas hade åkt utan skor så Kim fick åka iväg och köpa ett par foppa till honom. Samtidigt fick han köpa ett par söta sandaler till Alice också. Fast han glömde att man fick ett par gratis på Skopunkten min lille klant! Och jag gjorde en liknande tabbe. Var på bokhandeln med Felix och vi plockade på oss lite pennor och småkrafs när jag kom till kassan fick jag en mindre chock. Nästan 400 kronor! Då hade jag bla köpt en liten nyckelring till mig själv som kostade 100 spänn. Tog den mest för att den var söt, men hade jag kollat och sett att den kostat en hundring hade jag aldrig tagit den. Nej det får bli skärpning på mig! Man kan inte kasta pengar åt höger och vänster på det sättet jag gör. I alla fall inte hela tiden!
 
Sen när vi kom hem så tog jag och mamma med oss barnen till stranden. Där krånglade dem lite och samma sak i bilen. Inga större saker men jag tappade tålamodet helt och fullt. Kom hem och de röjde och levde rövare så både jag och Felix blev tokiga. Just nu är Lukas väldigt busig och i värsta kissochbajsåldern och Alice hakar på. Det är lite synd för hon är så mycket mognare och man tröttnar liksom lite på beteendet som är.
 
Men om man ska se det från den ljusa sidan så är de världens sötaste små gulliganer som jag älskar mer än nåt annat. Och mitt tålamod har förutom idag varit riktigt bra sen i maj faktiskt. När jag var i Sitges så tankade jag så mycket mammaenergi så ni vet inte. Kanske låter löjligt men sen den resan har jag varit så tillfreds i min mammaroll om man nu kan säga det utan att det låter dumt. Men när jag är för trött för att orka med mig själv så är jag inte världens bästa mamma. Men jag ska försöka vara det ändå. Det är inte deras fel att jag är trött. Älskade ungar!
 
Två dagar kvar, sen semester i två veckor! Som jag längtar!

Kalas i storstan

I lördags åkte vi till Stockholm för att fira Kims morfar som fyllt 80 år. Vi höll till i villa Talliden. Det bjöds på fördrink, aptitretare följt av en trerätters och kaffe och Baileys. Servitören kom och fyllde på våra glas hela tiden. Det var en mycket trevlig kväll. Vi bröt upp runt elvatiden då hade alla gäster redan lämnat oss (festen började fyra). Åkte till vårat hotell (eller kungsgård) och sov. Dagen efter njöt vi av en god frukostbuffé. Sen innan vi åkte hem så åkte vi förbi morfar igen och fikade.
 
Kom hem till ett hus i smått kaos. Jag är ju så noggrann med var sak på sin plats och så ser det inte riktigt ut när barnen härjat fritt och mormor varit barnvakt. Men de hade haft det bra. De hade varit och badat en dag och plockat svamp och blåbär i skogen den andra. Är tacksam för att jag har en mamma som ställer upp i vått och torrt!
 
Idag jobbade jag igen och det är knappt att det går just nu. Jag är trött och seg. Det är inte så roligt att jobba när det är så lite barn. Man blir så seg! Man borde egentligen ha en massa energi till att hitta på saker men det har man då rakt inte. Blir precis tvärtom! Resten av familjen har semester och jag längtar så efter min egen! Har tre öppningar denna vecka. Blir som ett lik efter. Kom hem och lade mig på sängen idag efter jobbet.
 
Har beställt nya däck till husvagnen idag med eftersom vi drar till Öland på lördag. Det behövdes nya om man säger så. Man vill ju inte riskera att de går sönder när man är ute och kör. Skickade även tillbaka kläder som jag inte var nöjd med till Ellos. Jag är ju riktigt dålig på det annars. Skiter i det och behåller dem ändå. Men 1000 spänn är ändå 1000 spänn och de kan man ha roligare för.
 
Imorgon ska Kim och barnen och farmor åka pirattur med Bojorten! Inser att Felix är lite stor men det blir nog roligt att åka lite båt iaf.
 
Igår blev jag "bjuden" på begravning. En kompis som ska begrava sin tre månader gamla son. Livet är så orättvist! Och så skört!
 
 

 
 
 

Kalasande

Ännu en vecka har passerat. Har varit fullt upp som vanligt. I tisdags åkte vi till Mariestad och firade Kims pappa som fyllde år. Kims syster bjöd på grillat och tårta. I onsdags fyllde Kimpa år så då kom alla hit och vi grillade och åt tårta ännu en gång.
 
Igår åkte vi till Hult och hämtade Felix, sen till Björneborg och hämtade Alice och Lukas. Sen åkte vi till donken och åt middag. Sen ner till Ölme diversehandel och såg på Pelle Svanslös tillsammans med Jeanette och Mika. Vi satt på en filt och åt bullar och kakor. Riktigt mysigt! och teatern var riktigt bra, speciellt Bill och Bull! Barnen var mycket nöjda!
 
Sen har vi jobbat hela veckan med. Kim gör sista dagen idag sen har han två veckors semester. Jag jobbar en vecka till innan jag blir ledig i två veckor.
 
Det har blivit sena kvällar (för barnen alltså) och sovmorgon varje dag. Sommar!
 
 
 
 
Nu ska jag dra iväg till jobbet. Stänger idag, men vad gör det? FREDAG!
 
(Firade femtonårig förlovning igår, vart tar åren vägen?)
 
 
 

Göteborg i bilder

Sista dagen i Göteborg spenderade vi i Härlanda tjärn. Den här gången var alla med, även Phromn som jobbat i lördags och Magnus i fredags. Vi tog med oss en engångsgrill och korv som vi grillade, till efterrätt åt vi glass som vi köpte i kiosken. Barnen badade och lekte. Det var en mycket fin dag! Och den avslutades med mat och mastodontfika på mitt favvohak Le croissant. Tågresan hem var inte helt kul. Det var svettigt, ungarna var småsura och jag var trött som en gnu. Men nu är vi hemma och det känns fint. Vi har haft ett par härliga dagar tillsammans. Att åka själv med barnen var inga problem alls.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Känns jobbigt att jag ska jobba imorgon. Inte för att jag inte trivs på jobbet. Men på sommaren är det bra segt. Det är lite barn så dagarna blir långa. Man kan inte hitta på så mycket med barnen. Och man vill bara vara hemma med sina egna. De ska vara på vita huset i Björneborg en vecka. Blir ju bra det med såklart. Spännande med nytt! Där får de vara en vecka, sen hemma med Kim en vecka och sen en med oss båda och en med mig. Jag jobbar alltså två veckor nu och sen är jag ledig två igen. Ser jag fram emot!
 
 
 
 

Mama Bear

Imorse när vi väntade på spårvagnen träffade vi på en psykiskt sjuk man. Han var hotfull och aggressiv och såg otäck ut. Felix flög ifrån bänken men Alice bekymrade sig inte. Jag valde att samla ihop min trupp. Han åkte samma väg som oss men vi undvek han bäst vi kunde. Felix var skärrad en lång stund efteråt. Berättade för honom att det är ganska vanligt att man stöter ihop med såna här människor i Gbg. Men de är ju inte vana. Att växa upp i Bäckhammar är ju lite av en skyddad verkstad. Såna möten lämnar en med en dålig känsla i magen. Det är rent obehagligt. Kände mig som Mama Bear som bara ville skydda mina cubbs. Åkte till Liseberg vilket var en riktigt dålig idé. Visste att det skulle vara alldeles för mycket folk och mycket riktigt. köade en timme per karusellen. Alice vågade inget åka och har trött och ledsen, lukas trött. De andra åkte hem före och jag och Felix stannade kvar och köade för Balder. Fem karuseller hann vi med, varav två för vuxna. Som att kasta pengar i sjön. Felix insisterade på att betala för sig själv och nu tycker jag synd om honom. Vi får åka hit en annan gång, en grön dag. Gula dagar funkar helt enkelt inte. Imorgon ska vi försöka hinna bada innan vi åker hem. Längtar efter Kim som ligger hemma med magont. För två år sen gjorde han ett ul och så sa de att han hade lite gallsten. De kunde ta bort gallblåsan. Men det var inte säkert det hjälpte. Nu säger en annan läkare att han då 2011 hade multipla centimeterstora stenar och det lär inte vara mindre eller färre idag. I värsta fall är den full. Han har riktigt ont nu. Fick ett nytt ul i måndags. Väntar på besked sen operation. Äntligen! Som han plågats. Vill hem och krama på honom. Felix ska krama ihjäl pappa när han kommer hem och kissochbajslukas ska prutta på pappa när han kommer hem. Allt är i sin ordning!Puss!

Nu då!?

Ligger i sängen och surfar runt. Två av tre barn sover. Finns inte så mycket att göra på kvällarna efter barnen somnat. Tur det finns Internet säger jag bara.

Idag åkte vi hem till brorsans tjej och barnen. Gosade med Emmy som är mycket förtjust i sin faster. Gullunge är vad hon är! Vi åkte till stan och åt lunch. Sen åkte vi till Slottsskogen där ungarna lekte ett par timmar. Sen valde vi att åka hem. Köpte middag och godis i en närbutik och gick in på rummet och åt framför sommarlov. Glammigt värre!

Lukas är numera blöjfri. Ja jag vet att det var sent. Han har inte velat och vi har inte stressat honom utan låtit det vara helt enkelt. Började förra veckan och han var ju helt mogen för det vilket inte är så konstigt. Hade med mig massa ombyten hit ner men har inte behövts alls. Han fixar sina bestyr i tid utan problem! Nu har jag stora barn!

Imorgon blir det Liseberg för hela slanten. Vi lär få trängas där med resten av Göteborg. Men det får det vara värt.



Framme

Ligger i sängen på vandrarhemmet. Alla barn har äntligen somnat. Tågresan gick bra. Väl framme så mötte brorsan och Emeli upp oss. Åkte hit och checkade in och bäddade alla sängar. Sen hem till Magnus och deras helt nybyggda lägenhet. Den var jättefin. Två inglasade ballkonger varav en på säkert sex, sju meter. Vi beställde Maxmat hemkört, gotta love a big city! Sen lekte barnen en stund innan det var dags att åka hem igen. Vet inte riktigt hur vi ska roa oss imorgon. Men nåt hittar vi nog på.

kram på er!

32 år!

Idag fyller jag 32 år och jag måste erkänna att det här är en perfekt ålder! Jag är gammal nog för att vara klar med barnfödande och allt det där. Jag är inte för ung men inte heller gammal. Jag kan börja njuta av det jag skördat. Se på när barnen växe upp. Men samtidigt är de relativt små och kommer inte flytta hemifrån på ett tag. Jag kan börja unna mig saker. Det har jag väl förvisso alltid gjort. Jag är en livsnjutare ut i fingerspetsarna.
 
Idag har vi tagit en promenad till mamma och vattnat hennes uteblommor, sen en tur till affären där vi köpte glass. Sen hem till poolbad. Barnen leker så bra så jag ska passa på att ligga på soffan i en kvart eller så. Lade mig alldeles för sent och vaknade för tidigt. Mina fina barn kom in och grattade mig. Felix gav mig den finaste presenten jag kunnat önska. Alice och Lukas är i stort sett oskiljaktiga. Alice frågar knappt efter vänner för hon leker med brorsan hela dagarna. De har kul och spelar upp varandra.
 
Gäsp vad trött jag är. Tänker lata mig ett tag, det får man göra när man fyller år!

Semester på Bläckhornet!

Njuter av första dagen på semestern! Felix cyklade till en kompis och de andra två leker och roar sig och springer in och ut. Precis som det ska vara på sommaren! Pratade med brorsan förut och den där lägenheten vi skulle få låna var visst upptagen trots att de sa att den var ledig. Så jag fick fundera lite men sen boka ett annat boende. Lite dyrare då men det kan det vara värt. Köpte också tågbiljetter och de var fyrahundra dyrare nu än förra gången jag kollade. Tog iaf tågab så man slipper byta tåg mitt i allt. Det är bara de som kör direkttåg till Göteborg härifrån. Tågen är lite äldre men det är lätt värt det. Känns bra att gynna dem (speciellt när Kim jobbar där). Det blir en utmaning att bo själv med barnen och resa kommunalt med dem vart vi än ska. Men jag tror att det blir bra. Ska bli skönt att komma iväg lite. Kim får det nog också riktigt gott här hemma. Tomt på både kärring och barn.
 
Semester, inte så jäkla dumt ändå!

RSS 2.0