En vecka på Öland

Nu är vi hemma efter en underbar vecka på Öland. För den har faktiskt varit underbar på alla sätt och vis. Det enda som varit mindre roligt är ju resan dit och hem. Vi åkte ner på lördagen. Stannade i Skövde och åt och handlade en massa. Kom ner till Campingen strax efter tio på kvällen.
 
Dagen efter slog vi upp förtältet och drog ner en sväng till stranden. Det var inte varmt i vattnet! Men jag badade givetvis ändå. Jag var den enda av oss vuxna som doppade mig därnere. Barnen samlade på maneter och småfisk. Sen gick vi hem och grillade på kvällen. På måndagen åkte vi in till Borgholm och åt glass, tittade i affärer och tog en lunch på Harrys. Där fick Kim och Dennis en varsin köttbit som var så seg och torr så det knappt gick att skära i den, min mat var dock god! Sen åkte vill till Borgholms slott och gick runt. Barnen fick prova på att grädda bröd och skjuta pilbåge. På kvällen blev det grillat igen.
 
Hela tisdagen spenderade vi på Ölands djurpark. Började med vattenlandet där vi åkte massa kanor och slängde oss i poolerna. Riktigt härligt! Sen gick vi till djurparken. Jag stod i matkön och då försvann Lukas. Han hade varit bakom Kim. Sen på ett ögonblick gick han fel och såg inte oss utan gick vidare. Det blev kaos och alla vi började leta. Han var inte borta särskilt länge men tillräckligt länge för att man ska hinna bli orolig och rädd. De ropade ut i högtalarna och sa att han är tre år och kan stå i sin egen lilla värld. Just den sista gången de ropade var han hittat och vi kunde skratta gott åt uttalandet. Han hade gått runt och ropat på oss och några hade tagit hand om honom tills Dennis kom till honom. Han säger att folket tog hand om honom. De tog det iaf verkligen på allvar därnere och satte igång och letade efter honom direkt. Åkte runt på segway med walkie talkies och letade.Sen kunde vi äta, titta på djuren och åka karuseller.
 
På onsdag åkte vill upp till Böda och Trollskogen. Vi gick en runda i skogen och längs vattnet. Vi gick fem km och fikade två ggr längs vägen. Fantastisk natur! När vi kom tillbaka till campingen åt vi mat på en restaurang där sen på kvällen blev det kvällsdopp i havet. Den här gången var det mycket varmare i vattnet.
 
Torsdagen spenderades på campingen. Vi gick till vattenlandet och åkte vattenkanor sen vidare till stranden där vi fikade och badade. Tror jag var i närmare en timme. På eftermiddagen följde jag med Felix så han kunde åka kanor en gång till.
 
Varje kväll när barnen somnat har vi suttit i Jenny och Dennis förtält och umgåtts och druckit te/rom och cola och haft det allmänt trevligt!
 
 
 
 
900 år gammal ek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0