Påsk 2013

Nu är Påsken snart slut, bara en dag ledigt till innan allvaret börjar igen. Har haft en bra påsk. I fredags åkte vi till Maxi och slogs med resten av stan. Vidrigt! blir nästan aggressiv av att handla när det är folk överallt. Speciellt eftersom folk inte tar hänsyn till varandra. Utan det är djungelns lag som gäller.
 
Igår gick vi påskpromenad med barnen, sen på kvällen åkte vi till svärfar och åt och umgicks. Barnen fick leta påskägg ute och vi kom hem sent på kvällen. Sen fick de även massa godis av farmor och faster. Hela huset svämmar över av godis just nu kan jag tala om. Men gissar på att det likadant ut hemma hos de flesta barnfamiljer just nu!
 
Idag åkte jag och barnen till Alexandra och hälsade på. Det var mycket trevligt. Vi fikade, klappade på alla djur och barnen lekte.
 
Förutom att helgen har varit känslomässigt tung så har det ändå varit härligt att vara ledig. Har njutit av barnen och mannen.
 
 
 
 
 
 
 
Nils växer så det knakar!
 
Med kaninen snuffis i famnen!

The vacancy that sat in my heart Is a space that now you hold

Idag fick jag reda på att en av mina barndomsvänner har avlidit! Det gjorde mig ledsen! Vi hade ingen kontakt alls nu på senare år. Ja det är väldigt många år sen vi umgicks. Sista kontakten hade vi för några år sen då vi ringde till varandra ett par gånger!
 
Men det spelar ingen roll för det jag nu tänker på är våra år ihop. Vi växte upp på samma gata och umgicks mer eller mindre hela tiden på den tiden det begav sig. Hon var en stor del av mitt liv på den tiden. Och jag har tänkt på henne mycket under åren. Speciellt den sista tiden. Har tänkt på gamla minnen och på hur hon och hennes lillasyster kom och knackade på mitt fönster varje morgon klockan fyra-fem för att vi sen skulle knalla ut till mitt tält och sova vidare där. Eller somnade vi någonsin om? Jag kommer inte ihåg. Linda lärde mig att be snällt. Man skulle minsann säga be och få. Berättade för en annan vän (vi umgicks alla tre). Hon berättade att hon också tänkt mycket på Linda sista tiden. Vi hade en fin barndom. Vi gick på picknick så gott som varje vecka, cyklade runt i Bäckhammar och åkte på hajker med scouterna. Man hade inte tråkigt med Linda, det hände alltid nåt. Vi var väldigt olika. Jag var försiktig, Linda var rättfram och tuffare.
 
Jag tänker också på hennes familj och det helvete de just nu befinner sig i. Kan inte ens föreställa mig deras smärta. Livet kan verkligen förändras på ett ögonblick. Och detta lär mig ännu en gång att det är viktigt att ta vara på livet och leva det fullt ut. Och ta hand om varandra och inte ta varandra förgivet.
 
Åh Linda, det gör mig så ont att du inte längre finns <3 Jag hoppas att du har det bra där du är. Jag kommer alltid att minnas åren vi spenderade på Kallkällgatan!

Stukad fot

Kim är i Karlstad och handlar och sen ska han gå på bio. Kidsen sover och jag funderar på att bädda ner mig i sängen och glo på The notebook. Var längesen nu :)
 
Det har gått bra på jobbet. Bröt ihop i ett asgarv. Skrattade så tårarna sprutade och magen värkte. Riktigt härligt! Är väldigt nöjd att jag får jobba med så bra kvinnor som jag får. Tack!
 
Fick dock ett tråkigt samtal på jobbet. Kim ringde och berättade att våran lillkille stukat foten på förskolan. Kim lindade och kylde den men den är ändå rejält svullen och han vill inte stödja eller gå på den. Så här hemma har vi burit runt på honom. Han har krypit lite med. Älskade lille vännen! Blir ingen påskparad med dagis för honom inte.
 
Vad händer hos er då tjejer?
 

Måndag igen!

Helgen gick i ett rasande tempo i vanlig ordning. I lördags var vi iväg och firade svärmor! Hon bjöd på en god trerätters.
 
Igår rev kim ur allt ur Felix rum och jag pratade i telefonen mest hela dagen för att kunna boka en resa. Det gjorde jag oxå. Resan går till Sitges några mil utanför Barcelona. Bildsöker man på sitges hamnar man i himmelriket. Jag är ego nog och åker med två kompisar. Men det är å andra sidan bara en weekend. Det ska bli underbart! Och jo jag ska ta med familjen nästa gång!
 
Idag öppnade jag på jobbet och sen begav jag mig på föreläsning hela förmiddagen. Kommunen bjöd på fika och lunch. Kul att byta miljö lite och jag och mina härliga kollegor underhöll varandra i pauserna.
 
Slutade tidigt på jobbet och åkte hem till Mia och hälsade på henne och barnen. Kim kom och droppade av barnen medans han åkte och klippte sig. Sen köpte vi med pizza och sallad hem eftersom Felix skulle iväg på karaten en halvtimme senare.
 
En tråkig grej är att Emeli har fått vattkoppor. Så brorsan och familjen kan inte komma hem i Påsk som planerat. Mamma fyller också i påsk så det hade passat super. Men de får ställa in. Vi (till skillnad från många andra) har ingen lust att få skiten, sen kan de ju ändå inte komma hit om hon är sjuk. Känns riktigt trist. Vi har inte firat varken jul eller påsk med dem på två år. Nåt roligt är att de snart får en helt nybyggd lägenhet. Har fullt upp framöver men överväger skarpt att ta en helg i Götet. Inte mänskligt att träffa dem så här sällan! :(
 
Nu ska jag krypa ner i soffan brevid hun!
 
 
 
 
Bild: Hälsar på denna godingen och hans mamma
Lowe snart fyra månader
 

Har just bokat detta

Vår balkong
 
 
 
Vårt hotellrum
 
Här äter man
 
Poolen
 
 
Nej jag längtar inte nämnvärt. Trodde ni det?
 
AAAAAAHHHHHHH ska bli så jäkla gött!!

Och den vackraste stunden i livet var den när du kom

Ännu en vecka har passerat och det bästa med det är väl att det är helg igen. Efterlängtat i vanlig ordning! Har haft en bra vecka på jobbet. Har inte hunnit med så mycket annat än just jobbet, men så är det väl när man jobbar heltid.
 
Innan jag kom hem idag så brottades jag med resten av Kristinehamn på Maxi. Det är verkligen inte kul att handla en fredagen det kan jag konstatera. Nu är skåpen åtminstonde halvfulla. Kom hem och hämtade paket med kläder. Sammanlagt tio plagg till bara mig! Däremellan har jag handlat åt barnen och present till Kim som hade namnsdag i veckan. Borde skriva budget till mig själv. MEN det är ju så roligt att handla.
 
Imorgon ska vi hem till svärmor som fyller år. Annars är helgen oplanerad. men det gör inget, den går så ju så fort ändå.
 
Precis som alla andra så längtar jag efter våren och sitter och planerar roliga saker man kan göra. Åh jag önskar jag hade mer tid till resor. Tittar på hotell och drömmer mig bort. Nån gång blir det väl min tur. Kvällen spenderade jag i soffan framför en film. Felix sover hos en kompis så vi satte på filmen när barnen lagt sig men trots det så somnade jag i soffan. Hopplöst det där.
 
 
 

:)

Har en facebookvän som bor en halvtimmes bilväg från den här lilla stugan:
 
 
Nån som känner igen den? Jacobs i Twilight.
 
De har gjort en resa i den filmens väg. Och det är riktigt häftiga, vackra bilder som hon lägger upp. Blir riktigt avundsjuk. Finns så mycket att se där ute i världen. Hur ska man hinna med en tiondel av det?
 
 

Måndag!

Kom nyss hem från ett monsterpass. Tretton timmars arbete med en halvtimmes rast. Hade jordens huvudvärk, men det blev bra efter en tablett och dagen flöt på bra tycker jag. Jag hade fikat och bjöd mina arbetskamrater på räkmackor, det var uppskattat!
 
Helgen var bra den med. I lördags smet jag hemifrån och gick på Loppis med Jeanette och sen fikade jag, hon, Linda och Charlie. Vi fikar aldrig tillsammans, så det var på tiden! Sen drog jag en sväng över stan och handlade ännu mer kläder till barnen och sen till Maxi. På kvällen såg jag och kim på Twilight.
 
Igår kom en kompis till Alice och hennes mamma på besök. Samt två kompisar till Felix. Fullt hus! Kimpa var iväg och köpte gips och andra grejer så vi kan börja arbeta i Felix rum. Sen på kvällen såg vi på En gång i Phuket.
 
Nu ska jag krypa ner och glo på Greys!
 
 
Kim köpte en maskros till mig. Gillar den skarpt! Men den är nog egentligen lite för stor för vårat lilla vardagsrum, ändå köpte han den lilla. Men fin är den!
 
 

Suck

Vissa dagar är lite bättre än andra, samtidigt som vissa är lite sämre. Den här dagen hamnar i facket för lite sämre dagar. Vaknade mitt i natten med jordens mensvärk. Stapplade mig upp för att ta smärtstillande. Trampar då och där i en stor kattspya. Inser sen att det är ca 14 grader varm (kallt) i huset.
 
Går upp och stressar iväg med barnen och det är riktigt snorkallt ute. Gör ingen storartad insats på jobbet heller och det stör mig. Är lite trött och ofokuserad. Sen har jag dragit på mig en lättare förkylning som gör mig lite matt. Imorgon ska jag gå till jobbet som en bättre människa! Försöker också med ett samtal med en arbetskollega men hon missförstår mig helt och säger en sak som får mig att reagera. Varför kan jag aldrig göra mig förstådd? Det jag vill ha sagt är iaf samma gamla visa. Jag vill att folk ska acceptera varandra bättre. Man ska inte ta skit men man behöver ändå inte gnälla på allt. Utan ta folk för dem de är och inte söka fel och brister och snacka skit till höger och vänster. Visst jag snackar också skit. Men jag köper folks olika sidor rätt bra med. Vi är olika och det måste man ha förståelse för. Har man bara en rak och ärlig kommunikation så kan det fungera ändå.
 
Kommer till förskolan för att hämta barnen. Klockan är nu halv sex och barnen har spenderat tio timmar på förskolan. Alice är arg och slår mig några gånger. Hinner inte ta en strid med henne eftersom de höll på att stänga. Men säger att hon inte kommer att få sitta framför min dator på kvällen. Kommer hem och slänger ihop lite mat eftersom  Felix ska till fritidsgården om en kvart. Går in på toan och grinar en stund. Kommer ut och Alice säger en massa elaka saker eftersom hon fortfarande är arg på mig. Går iväg och grinar ännu mer.
 
Lägger en hoper trötta ungar. Jag är lika trött jag, därav crybaby! Kim ringer, men jag lyckas nog få honom smått irriterad på mig och jag orkar inte berätta om min dag. Lägger på och grinar lite mer istället.
 
Jag vet att jag är en känslomässig berg och dalbana. Men jag har mens och jag är trött då blir jag sån här, så är det med det!
 
Imorgon är en annan och förhoppningsvis bättre dag!

Saknad!

Saknar brorsan och tjejerna så jag kan bli galen! Har inte träffat dem sen i november och det känns vill jag lova. Lilla bebben har blivit stor och fyller snart ett år, hon går snart. Fäller fan en tår bara jag tänker på det. Men till påsk kommer dem och stannar här i fyra dagar. Då ska vi umgås med dem så mycket vi bara kan!
 
 

Tisdag

Planeringsdag på jobbet, känns mest som att det varit en moffardag. Surdegsbröd och kaffe följt av semla följt av lunch på thai följt av smågodis och chokladkakor på eftermiddagen. Sweet jesus!
 
Kimpa är i Stockholm och de små sover och Felix ser på tv en stund innan han ska gå och sova han med. Så snart tar jag kvällen. Har senaste twilligt hemma, men ska vänta och se den med Kimpa i helgen tänkte jag. Får väl bli nån serie.
 
Och jag använder mig av positivt tänkande och tycker att det är bra att Kim är i sthlm, så jag kan sakna honom lite!
 
Annars finns inte så mycket att rapportera om. Hämtade ut Felix nya tapater idag de ser ut så här:
 
 
Han fick givetvis välja själv!

Monday!

Denna kvällen blev väl inte riktigt som det var tänkt! Kim hämtade mig på jobbet och vi åkte och handlade. Han klagade på att han inte kände sig bra och han ringde 1177 när vi kom hem. Sen fick han åka till akuten och ligga där ett par timmar. Men nu är han på väg hem och medicin har han med sig hem.
 
Helgen var däremot bättre. Mys hela lördag. Jag hängde med mamma och kollade på nya lägenheter på Marieberg. Sen mello på kvällen och jag tycker nog att rätt låt vann! Felix var dock riktigt ledsen över att Yohio inte kammade hem vinsten. Igår åkte vi hem till Linda och barnen lekte medans vi vuxna fikade och planerade resor som förhoppningsvis blir av! Barnen hade roligt och när vi skulle åka hem så sa Lukas att han tyckte att vi kunde stanna hos kompisarna i tre dagar till.
 
Nu ska jag göra mig iordning här och mysa med Kimpa en stund när han kommer hem. Han ska till sthlm hela veckan så det kan behövas.
 
 

Freitag!

Nu är det helg och den känslan är lika fantastisk varje gång. Jag trivs väldigt bra på mitt jobb. Har turen att jobba med människor som jag tycker om och tur att få jobba med barn. Det är verkligen ett roligt jobb men ändå är det fantastiskt skönt när det är helg och ledigt!
 
Efter jobbet åkte jag till Maxi för att handla, sen middag och barnen fick lite godis framför tv:n. Ska snart slå ner rumpan i soffan och hålla Felix sällskap framför Gladiatorerna. Inte för att jag vill se det, men för hans skull och för att jag gärna spenderar kvällen med honom.
 
Imorgon ska vi köpa tapeter och jag ska på lägenhetsvisning med mamma. Annars inga planer alls för helgen, och det känns helt okej!
 
(och den där utmattningen som jag kände av i tisdags var som bortblåst efter en god natts sömn).
 
Ha en riktigt skön helg nu!

I think I swallowed a bitter pill this morning!

Är helt slutkörd! Och jag gillar inte att inse detta. Vill inte vara det och i ärlighetens namn så tycker jag ibland att det är ett tecken på svaghet! Jag säger ofta till mina nära och kära att de ska varva ner och ta det lugnt och skita i måsten. Men när det kommer till mig själv så är det tvärtom. Började känna så här i går då jag jobbade tretton timmar. Och sen imorse, sen försvann det lite under dagen för att sen komma tillbaka när jag slutat jobba. Jag är mör i kroppen och mår illa mest hela tiden. Sen blir jag irriterad på människor jag inte känner. Bitter och förbannad haha.
 
Åkte til Maxi och köpte en massa sött för att trösta mig antagligen. Kommer inte vilja äta nåt alls känner jag. Kommer väl ge till min sambo som den sanna feeder jag är. Sjukt beteende I know!
 
Kom hem och slängde mig på soffan medans Kim lagade middag. Andades in alla tre barnen, för det är verkligen balsam för själen vill jag lova! Älskade små hjärtegryn!
 
Nu ska jag ta en tidig kväll och sova mig bra för det är bara det som hjälper mot denna skit!
 
 

Bra helg!

Har haft en mycket bra helg! I fredags åt vi tacos när jag kom hem och hade allmänt mys. Såg ett avsnitt AHS när barnen somnat. Igår åkte vi hem till svärmor för att fira svågern som fyllde 30 år! Åt god mat. Jag fick en god kikärtsgryta medans de andra åt smörgåstårta. Sen blev det mellomys på kvällen!
 
Idag vaknade jag med ett ryck halv fem när den elaka grannkatten letat sig in för att klå upp våra katter. Blev ett jäkla oväsen kan jag lova. Sen när jag vaknade på riktigt satte jag igång och bakade scones till frukost. Sen städade jag huset och även fast det bara syns några timmar så är det ändå förjäkla gott när det är gjort. Sen gick vi ut och lekte i snön, kastade gris och njöt av solen.
 
Sen kom svärmor hit och Kimpa hjälpte henne att byta olja och fixade hennes dator. Hon tog barnen och vi åkte iväg och handlade lite. För att spara lite pengar (Kim fick ingen lön eftersom hela företaget kursat nu). Men lönen ska komma och sen är det onödigt att lägga så mycket pengar på mat hela tiden. Så jag inventerade i frysen och det fanns mat för två veckor. Så här lär ingen svälta. Så när vi åkte och handlade skulle vi bara köpa typ frukostvaror. Men vi kom dit utan kontokort, som tur var hade vi fått kontanter av svärmor. Men då följde inget onödigt med hem iaf, alltid bra!
 
Nu ligger kidsen och jag ska snart göra detsamma. Jobbar 6.30-19.30 imorgon så det får bli en tidig kväll!
 
 
Foto
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0