Söndag utan ångest!

Förutom att Felix precis fick ögoninflammation så är vi mer eller mindre friska här. Kim får ont i bröstet när han anstränger sig men mår bättre. De små är krya igen.
 
I fredags så gick Felix och Alice till skolan igen. Båda hade utklädning inför halloween på skolan. Jag slutade 11.30 så Kim och Lukas kom in och hämtade mig och vi åkte och handlade en massa.
 
Igår var vi hemma hos svärfar och åt mat och fikade och hängde där ett par timmar. Felix följde med en kompis till sundstabadet istället. Och när de dukade bort en tallrik så blev det rätt tydligt. Tiden när han alltid hängde på är förbi. Var samma sak sist när vi åkte till farmor. Han väljer att vara hemma och att hänga med kompisar istället. Han är så stor! han bestämmer själv hur han vill göra. Det märktes att barnen inte träffat farfar så mycket sista tiden. För de var väldigt blyga för honom. Förut hängde vi ofta med farfar men det blir inte så längre. Så det var trevligt att vara där en stund.
 
Idag har vi varit hemma och såsat. Jag har städat och plockat och Kim har sorterat i garaget. Hela familjen tog en promenad kvart i sju nu på kvällen. Det regnade och var mörkt så vi hade reflexvästar och barnen var lyckliga. Lukas tyckte att mörkret var lite läskigt och spännande samtidigt. Det var uppfriskande att komma ut lite iaf. Hade suttit inne hela dagen så det behövdes lite luft.
 
En annan sak jag gjort idag är att jag bokat en resa till familjen. Har ju kollat massvis sista veckorna och igår valde jag vart vi skulle. Och jag gjorde slag i saken och bokade. Ringde till mamma och brorsan imorse och frågade om de ville följa med och de tackade ja. Så nu åker vi allihop. Ska bli riktigt kul! Det blev Teneriffa den här gången! Och vi kom undan relativt billigt med.
 
 
 
 
Vyn från hotellet
 
 
Blir nog riktigt bra!

Nu ska jag se ett avsnitt Breaking bad. Är ledig imorgon eftersom barnens förskola är stängd! Puss!

Spya och kletiga ögon

Sjukstugan fortsätter här hemma. Kim är hemma och vabbar. Idag har Alice hög feber och ögonen varar nonstop. Hon hade kommit in till Kim och sagt att hon mådde dåligt och lagt av en stor spya och sen sagt att hon mådde bättre sen. Men det är den enda som kommit. Så om det är pga febern eller magsjuka är svårt att veta. Vi har ju inte träffat nån på flera dagar så jag skulle snarare tro på febern. Men vi är hemma som om det vore magsjuka såklart. Nu på kvällen så hade hon hög feber. Lukas är bara snorig och geggig i ögonen. Kim har tappat rösten totalt och vi lever just nu i ett tyst förhållande kan jag tala om!
 
Annars händer det inte mycket alls. Nu blir det Breaking bad!
 
Kram!
 
 

Sjukstuga

Haft en bra och lugn helg! Igår tog vi sovmorgon, sen åkte vi och handlade på Maxi och godislagret. Tur man inte är där för ofta. Blir ju sjukliga mängder gotte med hem. På eftermiddagen sen hade både Felix och Alice kompisar här. Kim åkte och bytte avgassystem på sin mammas bil. På kvällen blev det ett avsnitt Breaking bad. Kim är äntligen ikapp mig och nu kan vi äntligen se tillsammans.
 
Idag tog vi återigen sovmorgon. Sen kom en kompis till Felix och jag städade. Sen åkte vi till donken och åt mat. Sen vidare mot badhuset. Svärmor kom dit och var med en stund hon också. När vi kom hem mådde Alice dåligt. Feber, massa snor och ögoninflammation som bara hoppat på henne. Lukas snorar med och hans ögon har börjat gegga. Så de får vara hemma imorgon. Denna gång är det Kims tur att vabba. Gick in på min sida på FK och vi har haft typ sex sjukdagar på alla barn sammanlagt det här året. Så de har varit väldigt friska ett tag. Nu mådde ju Alice inte alls bra. Men det här med ögoninflammation. Jag har alltid hållit mina barn hemma när de haft det. Men det kan kännas så där eftersom de för övrigt mår bra och man får vabba en vecka per unge typ. På mitt jobb har vi sista tiden haft två barn med inflammationer på båda ögonen på plats. Är det på ena ögat är det ingen fara, men om båda är drabbade så är det en kraftigare infektion och då ska de helst vara hemma eftersom de smittar. Och har man barn så får man räkna med att vara hemma om de är sjuka, så är det för alla!
 
Nu ska jag krypa ner för jag öppnar imorgon så det är bäst att komma i säng i tid. Puss!
 
 

Helg igen

Nu är det helg igen och det känns riktigt skönt! Efter jobbet idag så slängde vi oss in på Maxi (bland resten av Krilleborna). Köpte en varsin plocksallad och billiga ostbågar. Åkte och hämtade kidsen och sen hem och hade mys! Skulle sett Madagaskar 3 men den var på engelska så jag slängde på en gammal klassiker (Pongo och de 101 dalmatinerna). Satt brevid de små och höll på att somna.
 
Veckan har även bjudit på vab då Felix varit sjuk. Han klarar sig själv hemma om han inte är för sjuk men jag åkte hem för att laga lunch åt honom och sen dagen efter var jag hemma hela dagen. Han blev friskt riktigt fort men nu verkar det ha börjat på lillebror. Han är riktigt snorig och jag tror att han börjar få ögoninflammation med. Det var ganska segt att vabba och jag vill inte bli arbetslös anytime soon. Just det här med att vara hemma och skrota är inte riktigt min grej!
 
Så idag kändes det inte riktigt som fredag, men helgen är alltid välkomen! Har inga planer än så länge. Får se hur Lukas mår. Något ska vi nog hitta på.
 
Det enda jag tänker på just nu är resor. Kollar dagarna i ända och skulle mer än gärna dra iväg ett par dagar och lapa lite sol. Kylan kommer att vara sjukt länge nu!
 
Har världens bästa mamma! Det var inget nytt förvisso men ändå. Idag satte hon in pengar på mitt konto helt utan anledning. Femsiffrigt belopp! Hon är bäst!
 
Nu ska jag krypa ner framför en bra serie. Ha en härlig helg alla fina!

Weekend

Inledde veckan som var med möten. På måndagen var det dags för Brukarrådsmöte på barnens förskola/fritids. Dagen efter hade vi ett uppföljningsmöte ang. Alice. Det gick bra och de hade provat en metod som vi pratat om och det hade funkat. Ett utbrott sen sist och nåt enstaka gräl. Vi fortsätter att jobba med det. Känns bra!
 
Hade två stängningar på jobbet och tog med glädje helgen. I fredags skulle Felix på skoldisco så jag och Kim ringde in mamma som satt hemma när barnen sov och så passade vi på att gå på mongoliska. Kom dit tio i åtta och åkte därifrån halv nio. Då hade jag hunnit slänga i mig maten och Kim hade ätit upp både min och hans bananer. Tydligen hade något av barnen startat massa rykten om att någon fått en sten i huvudet och att nån gubbe jagat barn. Så killarna var ledsna och rädda så fick hämta dem tidigt. Pratade med en av vakterna som sade att liknande saker hade hänt förra gången med. För mycket barn på ett ställe kan ställa till det. I efterhand säger en annan mamma till mig att vissa saker visst förekommit men det tvivlar jag starkt på! Tror allt var påhitt jag, men skitsamma!
 
Igår åkte vi hem till Kims mamma. Kim skulle hjälpa henne med en massa praktiska saker och hon bjöd på god mat i vanlig ordning. Kims syskon kom dit och vi fikade och pratade. Tog en snabbtur till Karlsson men jag tog det lugnt och sparade på slantarna. Även fast det kliade i fingrarna, det ska erkännas!
 
Idag gick jag upp och skrev en matsedel och en inköpslista och drog till Maxi och förbi Mio där jag köpte en dörrmatta. Hem och lagade mat och Kim städade. Hade sex barn hemma, bjöd dem på fika. Hann vattna alla mina orkidéer. Tar nästan en helg dag kan jag lova. Har femton stycken här hemma, nej förresten 16. Planterade min bebisorkide idag. Får hoppas att dem tar sig. Är en stängel på gång. Alla mina blommor skjuter nya stänglar, kul!
 
Barnen har lekt hela dagen och varit på dagisgården, våran gård samt i skogen och byggt koja. Felix tog med dem och de skötte det så bra. Har ju skogen runt hörnet. Lyxigt faktiskt! På kvällen duschade vi barn, lagade ännu mer mat (tacopaj och potatis och purjolökssoppa för den intresserade). Nu ligger de små och jag och Kim ska se ikapp ett dubbelavsnitt av Greys som vi missade i veckan.
 
Veckan bjuder på jobb och kontaktsamtal för Alice. Är sjukt sugen på att åka på en weekend i helgen, men har inget resesällskap, synd!
 
 

Malins fruhippa

Ännu en helg som är historia! Har varit en intensiv en. I lördags fm åkte jag in till stan för att vara med på Malins fruhippa. Vi möttes hos Camilla och tankade bilen med dryck och fika och åkte och hämtade Malin som inget visste.
 
Nog blev hon överraskad iaf!
 
Sen åkte vi iväg till skyttebanan för att skjuta lerduvor. Det var roligt men tungt och svårt. Jag träffade tre, varav första duvan så jag var rätt nöjd med min prestation.
 
Sen slängde vi in Linda i skuffen och åkte tillbaka. Det roligaste var att vi glömde att öppna till henne sen när vi andra gått ur bilen.
 
 
Drack kaffe ur kristdemokratsmuggar och hade det mysigt i regnet.
 
Hos Camilla dukades det upp med snittar och champagne. Riktigt gott!
 
Sen vidare på nästa aktivitet som var att dansa och träna en koreografi. Det var kul men ganska svårt med koordinationen. Men faktiskt mycket roligare än jag trodde att det skulle vara.
 
 
Sen knallade vi hem igen och drack drinkar, lekte lekar och hade det allmänt trevligt. Sen taxi till The pub där vi åt en god middag. Efteråt drog tjejerna vidare på krogen. Jag mådde inte helt bra (inte fyllesjuk utan mest illamående och trött). Jag visste att en kväll på krogen inte ger mig nåt så jag knallade hem till Tina. Hade sällskap av  C & L som också knatade hem.
 

I fm begav vi oss iväg till lek och buslandet i Örebro. Alice hade tjänat ihop en resa genom sina stjärnor. Både jag och Kim var lite trötta men barnen lekte på bra själva. Och det var väldigt lugnt med folk också som tur var, Kröp allt runt däruppe några ggr och sen intog vi lunch och glass. Sen gick vi över till Lagershoppen en sväng innan vi begav oss hemåt. Hem till matlagning, tvätt och läggning av barn.
 
Imorgon är det en ny vecka. Härligt!
 
 
 
 

Headache

Sitter här med huvudvärk! Konstig känsla, för jag så sällan ont. Ska ta en tablett och krypa ner. Först lite Homeland med Kim när han kommer hem.
 
I helgen tog vi det rätt lugnt. Söndagen gick till städ, tvätt och matlagning. I lördags drog vi till Åtorp (eftersom stugträffen) blev inställd. Strosade runt och köpte nougat, munkar, honung (som Kim kraschade där borta) och 16 par strumpor för 100 kr. Sen åkte vi direkt till stan där vi åt på donken och sen åkte vi hem till Charlie och fikade. Där var även Linda och hennes söner. Sen till Maxi och handlade med en varsin sallad. Yeay till att slippa brassa käk! Igår hade de stängt av vårat vatten så då passade vi på att köpa hem kinamat. Ville slippa hålla på med grytor och grejer när man ändå inte kan diska. Intresseklubben antecknar flitigt förstår jag!? ;)
 
Har shoppat lite idag med. Vantar och mössor till barnen, present till en på jobbet som ska gå på mammaledighet samt en jacka, en tröja och två leggings till mig. Är riktigt nöjd med jackan! Den kommer värma gott i höstkylan!
 
I helgen blir det fullt ös medvetslös igen vill jag lova. Men det blir nog kul!
 
Är sjukt trött på gnälliga, negativa människor! Har en i min närhet just nu. Och hen gnäller och skäller om allt. Klagar och bråkar. Man kan bli galen! Det tar sån energi från alla med. Suger upp ens energi som en svamp. Och varför är man en feg jävla kärring som inget säger! Spit it out! Åh ibland är det svårt att samexistera faktiskt!
 
Nu blir det tablett och soffan. Puss!
 

RSS 2.0