Välkommen helgen!

Helgen är här och det är underbart i vanlig ordning! Hade en kort dag på jobbet. Öppnade, konsert i skolan, fredagsfika med kollegorna och sen slutade jag 11.30. Gick ett varv över staden innan jag åkte hem. Hem och hade mys med fina barn!
 
Igår var jag på mongolisk buffé med Tina och Linda. Idag är Kim där med sin bror. Gott! Tidigare i veckan var Mia här och köpte barnkläder av mig. Första gången på tre år så det var väl på tiden kan man säga. Trevligt att ha henne här!
 
Stugträffen är inställd så imorgon blir det marknad med familjen istället. Inte fy skam det heller! Älskar att hänga med familjen. Och jag saknar Kim så jag tror jag blir grön! Vackra, snälla man!
 
Har shoppat lite och betalat massa dyra räkningar. Fucking depressing, det sistnämnda alltså!
 
 
 
 
 
 

Het potatis!

Igår skrev jag en status på Facebook idag blev det het diskussion där. Underbart! Om folk argumenterar och diskuterar så händer det iaf nåt. Grunden till min status är att det är problem på skolbussen igen. Det bråkas, slåss, man knäpper av varandra bältena, kränker och retar. De yngre skolbarnen är rädda för att åka buss och rädda för att bli retade. Inte alls okej! Det är ett problem och hur ska man ta tag i det. Möten visst fine, det är lugnt nån månad sen börjar de igen. Jag vet hur det fungerar. Så jag lade ut nån replik om att folk måste uppfostra sina barn bättre och då tog det hus i helvete. Jag förstår att folk blir arga. Men det ligger nåt bakom det jag säger. Det är upp till oss föräldrar, man kan inte bara lämna över ansvaret på skolan. Jag är så trött på att folk gör det. Visst ska skolan göra sin del men allt ansvar kan inte läggas där. Skolan ska inte behöva uppfostra barn det ingår inte i vårat uppdrag! Men hur som haver så måste vi ta tag i detta problem. De ska åka buss flera år framöver. Det måste fungera bättre!
 
Annars händer det inte så mycket här hemma. Jobbar mest som vanligt. Helgen bjuder på stugträff med fyra härliga tjejer! Imorgon blir det mongolisk buffé med mina favorittjejer!
 
 

Höst i Göteborg!

Nyss hemkommen från en superbra helg nere i Göteborg! Men vi börjar med fredagen. Den var rent vidrig! Var så trött (antar jag). Gick runt och mådde pyton hela dagen. Mådde fruktansvärt illa hela dagen och orkade inte mycket. Försökte äta lunch men fick bara i mig en knäckemacka. Men jag stod ut hela dagen faktiskt. Kim hämtade mig och på vägen hem grinade jag och trodde att jag skulle spy. Enbart utmattning som då och då kommer ifatt mig.
 
Kom hem och hämtade barn och packade och drog iväg. Middagen på donken i Mariestad i sällskap av svärmor och svåger. Jag mådde bra hela vägen ner. Kom fram till Gbg runt halvtio. Smög in och bäddade upp och lade oss och sov. Dagen efter åkte vi in till staden och gick på Disneyteater på Skandinavium. Barnen gillade den men jag tyckte mest den var hetsig och tråkig. Men det var ju för barnen. Sen tog vi en promenad till Göteborgs wok. Där intog vi stor buffé med massvis av mat. Thai, vanlig och mongolisk buffé samt efterrätter. Åt och njöt. Sen en promenad längs vägen innan vi åkte hem. Hem till godis och film.
 
Imorse packade vi ihop och begav oss till Liseberg. Vädret var skit, det regnade hela tiden. Men hellre dåligt väder och tomt i parken än tvärtom. Barnen var nöjda och vi åkte en hel del. En riktigt bra familjedag. De minsta älskade sagoslottet bäst och Felix Balder och flumride. Håller med sistnämnda. De är sjukt bra!
 
Är glad att Magnus fått större lägenhet. Var inga problem alls att bo hos dem. Gick hur bra som helst och vi hade gott om plats. Deras nya soffa var sjukt stor. Nu blir det lättare att åka ner när man slipper boka boende varje gång.
 
Nu ska jag krypa ner. Öppnar imorgon. Öppnar tre ggr denna vecka och det brukar ta musten ur en. Hoppas ni också haft en bra helg!
 
 
 
4 barn i en garderob
 
 
 
 
 
 
 
 

Flow!

Har haft två riktigt bra dagar. Gått runt och lett och känt mig lätt i sinnet. Det är jag för det mesta men jag har varit extra pigg och glad! Alice har varit fantastiskt och vi har börjat med stjärnor här hemma (belöningssystem jag vet). Idag hoppade hon frivilligt in i duschen medans jag lade Lukas. De kom i säng sent då jag fixade och donade och pratade med brorsan i telefon. Sen kom Alexandra förbi med en superfin hund som de kanske ska köpa. Jätteroligt att se honom och henne med för den delen.
 
Vi ska ju till Gbg i helgen och planerade inför detta. Vi ska gå på Disneyteater på lördag. Bokade biljetter och insåg att det skulle blir tusen kronor billigare om vi bokade en förmiddagsföreställning istället. Så det gjorde jag givetvis. Sen avbokade jag boendet med och sparade runt 2500 kronor. Vi ska knö ihop oss och bo hemma hos brorsan sade vi. Blir compact living men barnen kommer att älska det. På söndagen tänkte vi gå på Liseberg om allt går som det ska.
 
Läste att Kristian Gidlund avlidit! Visste att det skulle ske när som helst nu. Fruktansvärt sorgligt! Jag har följt hans blogg i två år nu. Han skriver helt fantastiskt! Jag har aldrig läst nåt bättre. Inlägget till hans barn han aldrig skulle få är nåt av det vackraste och mest rörande jag någonsin läst! Cancer är en vidrig sjukdom!
 
Har ett avsnitt Dexter att se. Men om en vecka kommer sista avsnittet på säsongen eller nej snarare sista avsnittet ever. Vilken avslutningen det kommer att bli. Det är en fantastisk serie, ni måste se den ni som inte redan gjort det! Det kanske låter löjligt men det är verkligen en sorg att serien går i graven. På allvar alltså!
 
Puss på er!
 
 
 

Müde

Har haft en riktig slapparhelg! I fredags köpte jag med plocksallad från Maxi till middag för att fortsätta med våran regel att man ska skippa matlagning då. Barnen älskade det och jag med. Den blir riktigt god faktiskt! På kvällen sen halvsåg jag Fortet med min äldsta och bara njöt av fredagkvällen.
 
Igår Städade jag hela huset för fy fan vad det såg ut innan. Har inte haft tid att ta tag i det direkt men igår var det dags. Alice åkte på kalas och Kim åkte och lagade det sista på bilen. Kom hem lagom till att jag fixat tacos. Felix hade tre kompisar här hela dagen och sen sov han över hos en kompis. Jag och Kim fick en lång kväll ihop och såg på Skyfall. Har filmkanalerna hela helgen och har passat på att spela in alla bra filmer vi inte redan sett. Somnade till och från men såg faktiskt det mesta.
 
Idag skulle vi ha hittat på nåt men valde att vara hemma och skrota. Åkte och handlade och sen dess ligger Kim i soffan. Han fryser och är svinkall och stark huvudvärk på det. Skulle ha gått på Vaginamonologerna med mamma men valde att vara hemma eftersom han mådde som han gjorde. Själv är jag väldigt trött. Känner mig orkeslös och riktigt trött. Fantiserar om att ligga på sängen hela tiden. Vet inte varför. Om det är övergången till hösten eller vad det beror på. Seg och trött är jag iaf mest hela tiden.
 
Kims mamma kom hit en dag och då var jag riktigt sliten så hon tycker att vi ska få ta igen oss och hitta på något tillsammans. Så hon ska ta barnen. Tänkte först ta en weekendresa utomlands men tror att vi tar en helg i Stockholm i mitten av oktober. Har planer alla helger tills dess. Nästa ska vi till Gbg, sen är det stugträff och sen en hemlig helg. Men mitten av Oktober kan bli great! Vi har världens bästa familjer jag och Kim. De gör allt för oss.
 
Nu ska jag fixa lite middag sen får vi lite besök av Jenny och Dennis. Sen ladda inför morgondagen. Får en lärarelev och sen en tolvtimmarsdag på det!
 
Kram på er!
 

Hmm

Ingen kräkdag direkt men nästan. Grinat lite och stängt in mig på rummet en kvart. Handlat massa kläder till barnen. Slitit hårt på jobbet! Inget nytt med andra ord. Livet är lite småtufft då och då. Öronen blöder och man känner sig trött. Hinner inte med sin egen familj, men hey så är det! Man får passa på när man kan och klämma in så mycket kvalitetstid man hinner med.
 
På tal om kläder. Jag köper ju sjukt mycket kläder till mina barn och de har en förmåga att försvinna. På bussen, i skolan och på förskolan. Lukas kläder försvinner ständigt. Såg en kille på hans förskola som hade samma tröja som Lukas för nån månad sen. Då kom jag att tänka på att jag inte sett den tröjan på bra länge. Kollade hemma och där var den icke, samma sak på förskolan. Tänkte inte mer på det men för några dagar sen kom vi till förskolan samtidigt som den där killen och då hade han tröjan på sig. Slog mig att det säkert var Lukas. Detta grundat på att hans kläder ofta hänger på den här killens krok. Gick jag tittade på tröjan som hängde på killens plats. Mycket riktigt det stod Lukas i den klart och tydligt. Så jag tog faktiskt med den hem. Frågade en pedagog på stället om det var fräckt av mig. Hon skrattade och sa att det var det såklart inte. Det var ju Lukas tröja. Den här killen har haft den här tröjan i sin ägo sen tidig vår tror jag. Fattar inte att folk inte har bättre koll än så. Får jag med mig en tröja som inte är deras så tar jag med den tillbaka speciellt när det står ett namn i den. Jag har dock inte pratat med pojkens föräldrar. Bör jag göra det!? Jag borde jag väl egentligen. De undrar kanske vart tröjan tagit vägen. Men det känns så dumt och då är det ändå inte jag som snott det från första början. Köpte tröjan till svärfars bröllop förra hösten därför jag kommer ihåg den så tydligt.
 
Världens inlägg, sorry. Trött och mör, ska krypa ner framför Greys. Puss!

Naken

Idag har det varit full upp. Åkte från jobbet för att gå på möte på Alice fritids. Möte med specialpedagog och familjecoach och tre pedagoger. Men det var ett bra möte och jag var ärlig och vi hade en fin diskussion. Sen stressade vi vidare till Vasallen för att ha ett utvecklingssamtal med Felix. Hans fröken öste beröm över honom (som vanligt). Hon gjorde honom glad och sa att han kommer att vara en sån kille som får väldigt höga betyg. Men det är riktigt struligt i klassen. Det har det varit hela tiden så det var inget nytt för oss. Men hon verkade redigt trött på det. Får se hur länge hon står ut! När vi sitter därinne ringer Alice fröken och berättar om en händelse i skolan. Så nu har det börjat där med.
 
På tal om börjat. Vi har världens finaste dotter men hon får såna vansinnesutbrott ibland så man kan bli mörkrädd. När hon är i ett utbrott så är hon som låst och det är omöjligt att ta ner henne. Hon blir utåtagerande och det händer en del saker. Vi jobbar med detta men vi vet inte riktigt hur vi ska göra. Däremellan är hon fantastisk, mogen och klok. Hennes pedagoger vet inte heller hur de ska göra så därför hade vi ett möte idag. Och jag är imponerad av familjecoachen som var med. Jag skäms inte över detta utan är bara glad att vi försöker att hjälpa Alice att hantera hennes ilska. Vi ska göra allt vi kan! Grejen är att jag själv har en del problem med ilska trot eller ej. Så jag känner igen mig i Alice och det är jobbigt att se av mina dåliga sidor i henne.
 
När vi kom låg hem låg hon på soffan och sov helt utslagen stackarn! Så vi lade båda små och sen åt vi en varsin plocksallad från Maxi. Supergott faktiskt!
 
I helgen var jag ensam då Kim var borta hela dagarna. Men i söndags åkte vi hem till Alexandra och hängde där hela dagen. Vi åt lunch och fikade och lekte hela dagen. Underbart!
 
 
 
 
 
 

Ensamt

Lördagen har passerat. De små sover och Kim och Felix sitter och ser på Ironman 3. Idag har det varit väldigt lugnt här hemma. Kim har varit borta hela dagen. Han har varit i Mariestad och Skövde på diverse grejer. Morgondagen ska han spendera i Gullspång där han ska laga bilen. I fredagskväll var han i Karlstad hela kvällen för att handla bildelar. Så det är jag och kidsen denna helgen. Det är lite segt och idag saknade jag Kim så mycket så jag skalade en jäkla massa räkor och gjorde en räkmacka till honom. Inte lite med andra ord....
 
Alice var på kalas hos en kompis under dagen och jag och Lukas var inne på Maxi och handlade. Igår kom glassbilen förbi och vi handlade massa dyr och halvgod glass av chauffören.
 
Fick en snilleblixt (eller inte) och fick för mig att jag skulle gå upp på vinden och rota bland kläder för att försöka sälja av en del. Så nu ligger det kläder i hela hallen. Blev en stor hög och då är det inte allt och enbart ytterkläder. Har sjukt mycket kläder uppe på vinden rent allmänt. Tio års kläder liksom och tre barn.
 
Hade velat till Oxhälja men det blir det inget med. Och jag överlever ändå det gör jag. Men det är mysigt att strosa runt där tycker jag. Speciellt på söndagen när det är mycket mindre folk.
 
Annars händer i princip ingenting. Mamma fick åka en sväng till sjukhuset i torsdags med. Kim körde in henne. Farliga bakterier i kroppen men ingen propp som vi först trodde.
 
Hur spenderar ni helgen?
 
 
Foto: Rensade vinden på ytterkläder. Tror jag tog mig vatten över huvudet. Nån som behöver nåt?

Thursday I´m in love!

Älskar torsdagar! Jag börjar klockan tio och kan ta det lugnt på morgonen. Kan inte ta nån större sovmorgon eftersom de två äldsta ska med bussen. Men jag kan ta det lugnt och hinna njuta lite på morgonen. Har tagit en frukost framför datorn och lyssnat på musik. Ska sätta igång en tvättmaskin och sminka mig lite så är jag klar sen. Lukas sitter och myser i soffan framför nya Ninjagofilmen.
 
Idag ska Felix hem med en kompis. En kompis i stan. Äntligen börjar han umgås med nya klasskamrater. Känns bra. Nu när han har slutat fritids kan han ju vara med kompisar i stan på eftermiddagen med om han vill. Behövs ju fler att umgås med om man säger så.
 
Helgen smyger sig på den med. Fantastiskt! Alice ska på kalas och jag vill till Oxhälja. Kim vill till Mariestad. Får se vad som sker. Jag slutar 11.30 imorgon så bättre start kan det knappast bli.
 
 

Rullar på

Ännu en helg har passerat. Vi spenderade ena dagen I Mariestad där vi firade Kims syster som fyllde 29 år. Hon fick en påse med barnkläder samt en prenumeration av vi föräldrar av oss. Sen hastade vi oss vidare till Krillebop och åt på donken. Sen skjutsade vi Felix till en kompis på kalas nummer två. Under tiden så hälsade vi på hos Tina.
 
På söndagen så lekte alla tre barnen med kompisar. Jag och Lukas var på lekdejt hos Rasmus. De lekte så bra så och Lukas var så nöjd. Kim byggde en ny arbetsbänk och sen var det inte mycket mer med den helgen.
 
Igår hade vi planering på jobbet och imorse öppnade jag. Stannade kvar i stan och åt middag med Kimpa. Sedan var vi på föräldramöte i Alice klass. Kom hem och fick krama om två av tre barn. Alice hade gjort ett stort påskägg till oss när vi kom hem. Gosedjur och några månader gamla ostbågar. Det var världens bästa dag skrålade hon nöjt. Härligt! Vill ha fler såna dagar. Imorgon får jag iaf träffa henne mer än fem minuter. Älskade unge!
 
Ska försöka få biljetter till Hellström. Känner att jag vill ha roligt och umgås med fina vänner. Livet!
 
 

 

RSS 2.0