Online

JAG HAR BREDBAND! Lyckokänslan som infinner sig. För mig betyder internet jävligt mycket! Ja jag kan surfa i mobilen men det är inte samma känsla. Det ska ske via datorn och mina trumhinnor ska blöda för att jag lyssnar på musik på för hög volym! Så ska det vara så det så! Igår ringde det en tjomme från BBB och sa att de nog äntligen (efter fyra månader) listat ut vad felet var. Nu var det fler i Kristinehamn som var drabbade och de trodde det berodde på för gamla delar i stationerna. Teknikerna skulle jobba under helgen om det behövdes och nu är vi i hamn. 15 Mbit, har inte skett sen i januari. SWEET!
 
I helgen var vi ju i GBG som jag skrivit om. På söndagen så tog vi spårvagnen ut till Saltholmen och sen båt ut till Vrångö. Vi åt glass och medhavd massäck och barnen badade mer eller mindre. Helt underbart! På måndagen chillade vi sen åkte vi ner till en lekpark i Olskroken och hängde tills det var dags för tåget att gå.
 
Lukas är en prickig korv och Kim har vabbat hela veckan och jag har jobbat. Idag gick jag till huset efter jobbet. Kim var där och lastade av lite grejer och numera bor båten där. Sen åkte vi till Maxi och köpte med oss Kinamat hem.
 
Har även varit på ljusparty hos Charlie i veckan och innan det så åt jag middag med Jeanette och Mika. Imorgon ska Alice på ridkalas i fyra timmar och Kim ska jobba i huset. Har fixat barnvakt till söndag så då ska jag med och jobba jag med. Inte ofta den här könan utför renoveringsarbete men då ska det ske.
 
Klantig som jag är så har jag ramlat två ggr på två dagar. Ena gången halkade jag i vatten och andra gången trampade jag snett på en pinne, haha ja jag vet det är skamligt! Annars är det lugnt på de flesta fronter. Börjar dra ihop sig för flytt med allt vad det innebär. Igår knackade ett äldre norskt par på våran dörr och ville komma in och kika. Så Kim bjöd in dem på en visning. Lite kul och spontant så där.
 
Min orkideébebis har fått två blommor. Jag är mycket stolt!
 

Påsk 2014

Igår förmiddag så åkte vi ner till Göteborg. Åt lunch i Alingsås och när vi anlände runt två så åkte vi och handlade. Brorsan hade kommit hem från Thailand för några timmar sen och det var ganska tomt i kylskåpet. Vi fikade och sen på kvällen åkte vi till en restaurang som vi älskar. Tyvärr så blev vi riktigt besvikna. De hade haft ägarbyte och gjort om Såg mer ut som en taskig pizzeria nu. Menyn var inte klar och det saknades både mat och dryck från sortimentet. 

Lukas betedde sig konstigt och jag misstänkte feber inför kommande vattkoppor. Han yrade halva natten. Imorse hade han 39 graders feber så han och Kim begav sig hem. Tanken var att bara Kim skulle åka idag. Innan dess skulle vi till Göteborgs wok och lekparken. Men så blev det inte. Lider med dem och hoppas att hans sjukdomsförlopp blir lika lindrigt som Alice. 

Nu sover alla barn och jag ska göra detsamma. Imorgon åker vi nog båt. Det är ju sommarväder ute.

Glad påsk! 
Ännu en vecka....

Nu har det gått ännu en vecka. Inget internet hemma, business as usual med andra ord. Förra helgen var härlig. Vabbade hela förra veckan. På lördagen åkte vi till huset. Gick och lekte på Lukas nya förskola, lunch på Jakobs och flera timmar i den härliga skogen ovanför oss. Barnen älskar den! Jeanette, mika och Freddie kom över och kikade. På kvällen såg vi på the hobbit två.

På söndagen åkte vi förbi huset en sväng igen. Den här gången kom Linda och ville förbi. Sen åkte vi till Karlstad och köpte skor till barnen, samt tapeter till trapprummet. Har även köpt färg till trappan som är slipad, fogad, spacklad och klar att målas. Avslutade trippen med en hos lunch samt en varsin glass. 

Jag älskar vårat nya hus! Det växer hela tiden. Det kommer att bli så jävla bra när det är klart. Nu är nya planen att göra kök på annat sätt. I både matrummet och in i ena delen av vardagsrummet. Så får man ett riktigt stort kök där man får plats med ett riktigt stort bord och ändå blir det gott om plats i v-rummet. På altanen får man plats med både matgrupp samt en myshörna. Jag sägert, det blir great!

Har nya arbetsuppgifter på jobbet i två dagar och det känns kul. Imorgon är det disco på Alice skola eller snarare i hennes klass. Blir ett jäkla pusslande då Kim och Lukas ska på påskmiddag hos svärfar och jag jobbar sent. Felix ska med oss så det ska lösas. Alice ska träna inför en tävling på discot med en kompis. Så kompisens mamma är så snäll så hon åker till Bäckhammar och hämtar Alice här och kör henne till dem. Vilken fin människa! 

Efter en massa flackande fram och tillbaka så åker vi nog till Götet över påsken. Vi kör en kompromiss där Kim stannar en natt för att åka och jobba i huset medans vi andra stannar längre och åker tåg hem. Emmy fyller två till veckan med så det passar bra. Men vi har inte kommit iväg än så vi får väl se hur det blir. 

Nu ska jag röja i köket och duscha barn.Hade avtackning för Lotta på jobbet. Hon gör sin sista dag imorgon. Oj vad jag kommer att sakna henne <3

Dop och vattkoppor

Har varit dålig på att uppdatera här men det har sina giltiga skäl. Inte bara det att jag jobbar heltid det är snarare bredbandet som ställer till det. Vissa dagar är det ok men för det mesta går det inte ens att öppna internetsidor. De har flyttat oss till en annan station nu men det hjälpte inte. Just nu längtar jag efter fiber!
 
I fredags så fick Alice feber och på lördag jobbade Kim och jag var hemma och städade och röjde och tog hand om tvätthögen Allan. Mamma kom över och tog hand om barnen och sen åkte jag svärmor och Kims morfar till vårat nya hus och visade upp det för morfarn. Sen mötte jag upp tjejerna på stationen och vi åkte vidare till Karlstad. Åt god mat på en restaurang sen gick vi vidare mot Tempelriddaren och såg på Kalenderflickorna. Och det var riktigt bra! Hade det funnits några biljetter kvar så hade jag rekommenderat er att gå och se den. Fantastisk duktiga skådisar, speciellt Ruth, topnotch! Tyvärr blev Linda dålig och fick åka hem akut. Kom hem på kvällen och fick några timmars sömn innan det var dags att gå upp för att hinna förbereda inför dagens dop.
 
Skulle ge Alice en supp för att hon skulle kunna följa med men upptäckte då att hon fått vattkoppor. Lukas hade glömt sina skor på förskolan och ville åka på dop i stövlar. Och doppresenten var försenad och jag hade precis avlusat Felix. Men det blev bra ändå. Mamma kom och tog hand om Alice och vi andra kom iväg. Dopet var fint och sen åt vi och fikade på församlingshemmet. När vi sen kom hem var jag så trött så benen inte bar. Lade mig på sängen en stund.
 
På måndagen överlevde jag på jobbet nätt och jämt, var så sjukt trött! Så när det skulle bestämmas vem som skulle vabba för Alice hela veckan så var det inget svårt val. Dessutom så skulle det regna mer eller mindre hela veckan. Ingen höjdare att stå ute i det hela dagarna. Jag kommer att vara hemma hela veckan och det känns både och. Man känner sig som en svikare men jag måste ju låta familjen gå först.
 
Nu till något roligare. Har fått förskoleplats till Lukas. På en bra avdelning som ligger några hundra meter från vårat hus. Känns riktigt bra! I måndags var vi i huset och gick igenom rum för rum. Det vi börjar med är dock elen och trappan. Elen är sen huset byggdes med gamla runda strömbrytare och inte ett vägguttag sitter där det borde. Håller på att rita upp ett kök med. Tror vi ska flytta köket till matrummet istället så det blir större. En sak i taget för tyvärr flyger tiden fram. Men det blir bra i slutändan även om slutändan känns flera år bort.
 
 
 
 
 
 
 

Hopp om livet

Tjoflöjt på er! Sitter och bloggar på jobbet (har inte börjat jobba än givetvis om någon undrade). Har inget internet alls där hemma just nu och det är frustrerande men det gör så jag kommer i säng tidigare om kvällarna. Så det finns nåt positivt med det med antar jag. Jag jobbar hårt och det är lite motigt ibland. kan givetvis inte gå in på varför men så är det.
 
Igår skrev vi på köpebrev så nu äger vi Jägaregatan 58 på riktigt! Det känns givetvis bra. Inflytt i slutet av juni då vi inte får barnomsorg förens till hösten.
 
De senaste dagarna har krånglat kapitalt. Har en brorsa i Thailand med en lånehaj efter sig och jag har försökt lösa det åt dem. Och det har inte varit lätt med pappersarbete som krånglat gång på gång. Nu är det inte personligen Magnus de är ute efter men ändå. Men nu hoppas jag att det problemet är löst.
 
Nu ska jag bara överleva dagen så är det snart helg igen!
 
Kram på er!

RSS 2.0