Sen sist

Bloggen är inte direkt prioriterad sista tiden som ni nog märker. Men det har ju hänt litegrann sen sist iaf.
 
Har haft ljusparty här hemma. Partyt kunde kanske kvitta men sen satt vi kvar på altanen och åt mat och drack lite vin. Riktigt mysigt, sista gästen lämnade oss runt ett. Sånt kunde man inte göra i Bäckis. Sen har vi varit hos svärmor och svägerskan och hälsat på. Och i fredags kom svärmor och svågern hit och åt tacos. Dagen efter träffade vi Kims pappa, fru, syster med familj på en fika på Ejes.
 
Lukas blev sjuk ett par dagar. Förkyld och feber så jag åkte på lite vab med. I torsdags förra veckan var det översvämning i Krille. Märkte att vattnet i Varnan höjdes drastiskt. Det hade varit väldigt lite vatten i den och nu helt plötsligt kom det in massvis på skolgården. Så vi stängde skolan och ringde hem alla barn. Och i centrum och på Marieberg och strand var det kaos. Det kom en flod från skogen som ställde till det. Vägar gick sönder och mina kompisar fick källaren vattenfylld. Har aldrig varit så tacksam för backen vårat hus ligger i. Kim hade inte märkt nåt. Hade jag inte ringt hem hade han inte fattat nåt.
 
Har hunnit med Mio med världens bästa Linda. Sett min favoritfilm Pride and predjuice en gång till. Men det allra viktigaste: Vi har sålt vårat hus! Till en norrman med två barn, känns fantastiskt! Han prutade bara tiotusen fast pannan var trasig. Vi skriver papper om två veckor och då tar de över samma dag. Känns skönt att få det ur världen och slippa värma upp det i vinter.
 
Idag fyller min fina brorsdotter 5 år! Vi kan inte åka dit i helgen eftersom Kim jobbar och Kims syster fyller 30 år imorgon. Skulle åka dit snart men det visade sig att vi inte kan åka de närmaste sex veckorna. Kim ska jobba, jag ska bort, det ska flyttstädas mm. Känns trist då vi alltid åker och firar henne. I början av oktober hamnade vi. Men bättre sent än aldrig.
 
Mina gamla chefer har slarvat med så jag fick ingen lön denna månad. Känns inte bra, men min nya chef har verkligen jobbat för att jag ska få den utbetald så fort som möjligt.
 
Älskar er så det värker!
Fina inflyttningspresenter av fina vänner!
 
 

Torsdag!

Sen sist då. Alexandra och tre av fyra barn var och hälsade på oss för några dagar sen. Ludvig och Felix lekte verkligen så bra och spelade in en jättebra film tillsammans. Han är så duktig Felix, han fixar och klipper och det blir riktigt bra faktiskt!
 
Sen är Lukas inskolad på förskolan och där trivs han väldigt bra och vi trivs vi med. Tycker väldigt mycket om alla pedagogerna. Det går bra på mitt nya jobb med och det känns riktigt bra inför skolstarten. Jag kommer till ett ställe där jag upplever en värme som inte alls fanns på mitt förra jobb. Kan inte skriva mer, men ni närmaste vet hur sjukt det var. Har fått mycket beröm och lovord sista tiden. Folk säger att inget bekommer mig. Jag bryr mig inte om tjafs eller folks hundra åsikter. Ni som jobbar som jag vet att folk alltid ska flytta om, fixa om och allt ska bli så bra och alla har sjukt mycket åsikter. Sånt bryr jag mig inte om. Givetvis vill jag att det ska vara praktiska lösningar men huvudsaken är ju att det funkar för barnen och inte för mig. Så att tjafsa om sånt gör jag icke. Jag är tydligen ganska bekymmerslös. Det är skönt, mitt hjärta är lätt! Nu vet jag att detta låter som skryt, sorry!
 
Däremot så bekymrar min dotters humör mig och det har varit en del vansinnesutbrott sista tiden och del mindre. Man kan bli knäpp men jag andas och räknar till tio och är glad så länge det är hemma hon får utlopp för dem. Men det är synd om henne när hon går från noll till hundra på två sekunder och inte kan få kontroll på sin ilska. Vill hjälpa henne att hitta strategier för detta. Får utvärdera och se hur det går på nya fritidset.
 
Helgen var kanonbra! På fredagen gick jag hem till Marita och drack lite Lennart och sen gick vi vidare till torgfesten. På lördagen kom Kims syskon hit och vi grillade och satt på altanen hela kvällen och hade det riktigt gott! På söndagen åkte vi till Karlstad och gjorde Mariebergsskogen och igår lekte hela familjen kurragömma här hemma. Sånt som får alla att må bra!
 
Imorgon har jag ljusparty. Har köpt lite mat och en del vin. Istället för fika menar jag ;) Är sjukt ressugen med som vanligt. Hittade en resa för 8500 för hela familjen. Flyg och fyrstjärnigt hotell 300 m från stranden. Var sjukt nära att boka och kanske gör jag det, vem vet!
 
 
Köpte nytt bord. Kollade tjugo möbeltillverkare men alla bord var antingen för dyra, för fula eller för stora. Sjukt svårt men det här är okej.
Felix har en träningsapp och här gör alla tre barnen plankan med varierade stilar.
 

Första veckan i augusti

Hänt mycket det här veckan. Jag har börjat en nytt jobb och det kändes väldigt bra faktiskt. Vi var tre nya samma dag och vi var ärliga med varandra och berättade vart vi var i livet och hur vi mådde. Och första dagen hade vi riktigt ärliga och genuina diskussioner med varandra. Kändes mycket bra!
 
Jobbade dock bara en dag för sen skulle jag skola in Lukas. Det går bra, han är i mycket bra händer. Bara det att han går på en avdelning som har en ett stort samlingsrum med stor rutschkana och ribbstolar och tjockmattor. Lyx! och pedagogerna tycker jag väldigt mycket om. Idag är han där själv i ett par timmar och imorgon börjar han heltid där och ska lämnas innan sju på morgonen. Alice har hunnit vara på fritids några timmar och börjar imorgon hon med.
 
Igår hade jag besök av Linda och Maria. Mycket trevligt! Vi bor i stan, folk hälsar på! <3 som vi längtat!
 
Snart är det helg och Kim jobbar på lördag. Planen är att umgås med svägerskan och hennes familj. Annars är det lugnt!
 
Såg en rolig sak på facebook här om dagen. Ibland smyger jag runt och spanar lite på de jag inte är vän med. En av dem är negativiteten personifierad. Allt är svart och tungt och det är ju tråkigt för henne men ibland kan man ju försöka att tänka positivt. Men det kan hon nog inte. Hur som helst så hade hon skrivit en bra status att hon hade en bra dag men det stannade inte där utan hon slutade med att "men det kan ju tvärvända" eller ändra på sig eller nåt sånt. Kunde inte låta bli att skratta. Jag vet att folk har det jobbigt och jag vet att jag är otroligt lyckligt lottad som aldrig behövt uppleva ångest. Men ändå, just i detta fall skulle kanske inte lite positivt tänkande funka. Det underlättar verkligen livet när man tänker i ljusa banor, jag lovar!
 
 Nu ska jag knalla upp till Trumpan. Får finbesök om ett par timmar!

Lilla sniglar

Idag har jag varit på snigelträff för första gången på 1,5 år. Vilket innebär att jag träffat fyra underbara tjejer som alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta! Vi kom överens om att ha en stugträff i år. Se två senaste årens träffar har blivit inställda. Det här årets blir alltså den sjätte träffen. Anledningen till att vi sågs idag var för att Sofia fått en son i maj. Hon förlorade en sov för ett år  sen så att se Albin idag var verkligen underbart!

Söt som socker är han också!


Jäklar vad det åskande här i Karlstad. Den small till så högt så billarmet gick igång av vibrationen! 

Nu är jag på väg hem till mina älsklingar.  Imorgon börjar jag på mitt nya jobb och Lukas skolas in på sin nya förskola, stort!

Den vita har blommat om efter två år! Rekord, men stora fina blommor fick den. Den här var färgad blå när jag köpte den för 500 kronor. 

På väg till jobbet sex på morgonen. Det är skönt att bo i stan!

RSS 2.0