Sentimental

"Mamma det är nog svårt att leva utan barn" Säger min Alice när hon och hennes bröder åker iväg med farmor för att vara borta i två dygn!
 
Åh älskade unge, du kunde inte ha mer rätt! Direkt jag stänger dörren efter mig så börjar jag gråta. För sanningen är den att just idag vill jag egentligen inte att de åker. Jag vill inte vara utan dem. Jag brukar inte känna så. Visst vill jag alltid ha dem runt mig men ibland är det lite skönt med egentid och jag vet att de kommer att ha det jättebra hemma hos farmor. Vet inte om jag är extra känslomässig för att jag inte mår bra.
 
Förkylningen har börjat gå åt rätt håll. Jag mår bättre men igår kväll började hostan bli värre. Hostade halva natten och har idag väldigt ont i bröstet och känner mig värre än någonsin. Jag känner mig orkeslös och ja ni vet allmänt risig. Men det är bara att bita i det sura äpplet för idag har jag att göra.
 
Mäklaren kommer imorgon. Så idag ska jag städa undan allt onödigt som finns här hemma. Hur mycket som helst med andra ord och jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Eftersom vi inte har nån hall så har vi sju påsar med kläder i sovrummet och jackor som hänger på garderobsdörrar. Och för att inte tala om all skit i köket. Ja jag har att göra minst sagt!
 
Imorgon ska jag jobba eftermiddagen efter att mäklaren varit här. Sen på lördag ska vi på restaurang i Skövde för att fira Rickard. Hämtar upp barnen på vägen ner.
 
Dags att sätta igång, herrejävlar vad har vi gett oss in på!?

Hemma och tar hand om mig själv and it feels great!

Idag är jag hemma från jobbet. För jäklar vilken förkylning jag åkte på. Är övertygad om att jag har snor ända upp i hjärnan. Har tappat både luktsinne och smak fast jag konstant sprayar näsan öm med två olika sprayer. Tydligen snarkar jag värre än någonsin, vilket inte är så konstigt. Jag kan ju knappt andas känns det som. Min sambo får mer vatten på sin kran och förespråkar separata sovrum. Jag ber honom knuffa till mig och natten till igår kom det en rejäl jäkel. Jag flög upp och sprayade fyra sprut i varje näsborre och försökte sen somna om. Tror det är två år sen jag var så här förkyld.
 
Men idag är jag lycklig! För idag kan jag spela spotify så högt så jag ger mig själv tinnitus (helt klart värt det). Och det går att surfa hjälpligt. De sista dagarna har jag knappt kunnat öppna internetsidor. BBB ska skicka ett nytt modem igen, som att det hjälper. Blev sjukt förbannad igår och gick in för att ringa till dem och göra av med lite av min ilska. En stackars Albin svarade och han vet ju inget så jag höll mig from och mesig. Men funkade inte det nya modemet så var vi sen på sluttampen sa han. Då är vi närmare en lösning då ska de kolla vidare sen. En månad senare liksom.....Kim har redan informerat dem om att vi inte kommer att betala för bredbandet under de sista månaderna vi har det kvar. Allt här hemma är numera uppsagt och vi väntar på fiber till nya huset. Har vi otur så har vi inget internet från typ nu till oktober om det vill sig illa. Lord have mercy!
 
Och solen skiner, hur underbart är det inte? Tror vi på att det blir en rekordtidig vår eller kommer det bakslag? Finns knappt en underbarare känsla än när det börjar vända. Livet blir så himla mycket enklare! Igår var barnen ute halva dagen och Lukas cyklade en massa, underbart!
 
Idag jobbar Kim för första gången och håller sig till lugnare sysslor som lödning och kontorsarbete.
 
Passar även på att lyssna på melodifestivallåtarna som släppts nu. Känns inte som att det finns nån alternativ vinnare i år. Jag tycker att Sanna ska vinna, jag ser inte att någon av de andra artisterna kan mäta sig med henne. Vad tycker ni?
 
 

Friday night!

Det har varit en kännbar vecka. Den började med långdag på jobbet. Kims operation i tisdags och avslutades med tacomys idag. Innan dess hann jag med att bryta ihop på jobbet igår.
 
Kims operation har iaf gått bra. De fick öppna utgångshålet större eftersom gallblåsan var för stor, fullproppad med stenar samt grus. Nu har han ont men det blir bättre för var dag. Han har varit hemma och vilat i veckan.
 
Planerna för helgen är att ta det lugnt och njuta av familjen. Lukas ska ha barnkalas mitt i allt renoveringskaos här hemma. Men vi kan inte skjuta på det mer så det blir nog bra. Huvudsaken är att han är glad.
 
Sen är jag förkyld med, idag hade jag riktigt ont i huvudet. Kim mötte mig i hallen med tabletter och vatten och det gick över typ direkt. Har känningar i bihålorna men köpte hem både vanlig nässpray och spray med kortison. Notan på apoteket slutade på närmare 500. Så det är tydligen inte bra att vara impulsiv där heller hehe.
 
Nu ska jag fortsätta att njuta av helgen!

Lukas 4 år!

Har haft en riktigt bra dag! Vaknade och när vi strax efter åtta hörde ljud från Lukas rum så knallade vi alla in dit och sjöng för honom! Han fick öppna paketen och sen blev det frukost och Smurfarna 2 igen. Hyrde den i fredags+ en film till oss. 20 kronor för båda, bra pris!
 
Runt halv tolv åkte vi till stan och gick runt i huset. Och en helt ny känsla infann sig! Jag längtar tills vi flyttar dit! jag vill boa, göra om, göra fint! Det kändes så rätt att gå runt därinne idag! och idag kom vi ut på altanen med. Finns en inglasad med infravärme, samt en uteplats med stenplattor. Det kändes verkligen bra. Det finns en del att göra men det kommer att bli så jäkla bra, det är jag helt övertygad om. Nu känns det inte längre lika jobbigt att lämna vårat. Man vänjer sig vid tanken och ställer in sig mentalt.
 
Sen åkte vi till thai och så bjöd svärfar hela sällskapet på mongolisk buffé. Han är så bra min svärfar! Och hela Kims familj var med och lilla mamma. Och lille Axel som bara växer och växer. Och han är så sjukt söt! Sen åkte vi hem till oss och åt tårta och Lukas fick fler presenter, bla en cykel! Så han var så nöjd så med allt han fick! Och nu är han fyra år våran lille älskling! Och sen avslutade jag kvällen med mellomys med Felix. Dagen kunde inte ha blivit bättre <3
 
Sista veckan har varit lite tung. Jag har fått nog av vissa saker och jag gillar inte att erkänna det, men det tar på psyket. Jag har bla blivit hotad med stryk, så jävla sjukt är det! Så att umgås med stora familjen var verkligen balsam för själen. Jag älskar er allihop innerligt!
 
 

<3

Idag är det alla hjärtans dag och det jag är mest tacksam över är att det äntligen är helg!
 
Slutade tidigt och hämtade hem Lukas och sen kom Alice med bussen. Bjöd dem på hjärtan och kramar! Lukas somnade på soffan men nu är han vaken och nu tjafsar han med sin syster Kim är på väg hem och det var längesen jag längtade efter honom så mycket som idag.
 
Har inte köpt nåt till honom, vi brukar inte göra det. Annat var det när man var ung haha. Men jag lider inte över det. Vi vet vart vi har varann och det finns ingen finare än min man. Min trygga klippa! Aldrig sur, aldrig arg. Men det är lits synd om honom nu. Han får inte gå på smärtstillande längre. Bara Alvedon, ingen diklofenak och Alvedon hjälper inte alls. Så han har riktigt ont och jag kan inte göra ett skit åt det. Kan bara skämma bort honom med kärlek och det tänker jag göra!
 
Felix däremot kom hem med både presenter och kort från flickvännen <3 åh vad han är stor älskade unge!
 
Nu ska jag dammsuga huset. Nån av katterna tog in en fågel igår kväll när vi just lagt oss. Just nu ligger den utspridd över hela huset!
 
Kram och en härlig alla hjärtans på er!
 

Müde!

Mitt internet är så katastrofalt att det knappt går att komponera ett blogginlägg. Idag är det värre än någonsin! Vi betalar för 24, brukar komma upp i 16 men nu är det knappt 1mb. Vi har felanmält ett par ggr men än så länge vet de inte vad det är som är fel! Har krånglat från och till en del sista tiden.
 
Idag är jag typ lika trött som igår. Var i skogen med våra barn hela förmiddagen och jag är helt slut! Inte bara för skogen men rent allmänt. Gick på Maxi efter jobbet. När jag skulle betala varorna så hittar den inga artiklar och jag inser att jag kanske inte stoppat in scannern. Kallar på en tjej och säger att jag inte vet om jag satt in den eller ej. Hon börjar skratta! Jag får ursäkta mig och förklara att jag är för trött och att jag knappt vet vad jag heter. Men jag visste inte vart den annars kunde vara eftersom jag bara hade en korg. När jag tittar mot närmaste påsstation så inser jag att scannern ligger kvar där. Men då har vi redan packat ur mina två kassar för att leta efter scannern. Så jag får gå med händerna fulla av helggodispåsar (tjocksmockan liksom) till bordet och hämta min scanner för att sedan scanna som normala människor, lite lätt generad! Men mest för trött för att ens orka bry sig. Gick runt på jobbet och gick fel flera ggr. Då är man sliten!
 
Nu ska jag försöka mig på att se Breaking bad här hemma. Ska göra mitt yttersta för att inte somna! Ska upp fem imorgon. Men jobbar bara till 11.30 sen är det helg! En helg med familjen, kan absolut inte bli bättre!
 
 

I´m friends with the monsters that´s under my bed

Onsdag, en dag närmare helgen! Jag behöver helg, jag är helt slut! Fucking exhausted! Det är sanslöst faktiskt och jag förstår ibland inte hur jag ska överleva våren! Det här tar livet av mig!
 
Mina barn har iaf fått ledigt ett par dagar. Kim var ledig i måndags sen har han vabbat för Lukas i två dagar. Felix har också varit hemma och varit sjuk. Lukas har varit feberfri men inte ätit på en vecka och varit tröttare än vanligt. Så han behövde några dagars lugn och ro. Imorgon blir det fullt ös igen men bara i 1,5 dagar sen är det helg.
 
På tal om helgen så är det kalas för hela slanten! Våran tjenko fyller fyra år och det ska firas med pompa och ståt! Vi kommer att ta med familjen in till stan och visa nya huset för alla nyfikna. Sen äter vi alla lunch ute innan vi avslutar med tårta hemma hos oss. Lukas ska såklart få sina paket redan på morgonen. Det som står högst på önskelistan är en spindelmannendräkt! Älskade unge!
 
Kim har jobbat stenhårt här hemma i ett par dagar. Han har spacklat och slipat i köket och gjutit i hallen, samt spacklat där med och ringt och fixat fiber och fixat i halva huset. Vi höll ju på med diverse renoveringar och måste fixa till allt sånt innan vi säljer. Mäklaren kommer om två veckor. Och nästa vecka ska Kim opereras och efteråt måste han ta det lugnt.
 
I söndags åkte vi in till stan när Kimpa slutade och mötte upp honom på bion. Såg på Frost som faktiskt var riktigt bra! Avslutade kvällen på Burger King (med barn som grinade halv ihjäl sig).
 
Lyssnar på Em och försöker varva ner och tanka energi. Sen blir det breaking bad i soffan brevid världens finaste, tanka, tanka, tanka!
 
 
 
 
 
 

Opepp!

Den här dagen blev inte så pepp! Lukas hade hög feber hela dagen och somnade och sov några timmar. När han vaknade upp så var han feberfri, hoppas det håller i sig. Jag har plockat med tvätt och läst lite ur Kristians bok och försökt att underhålla barnen. Som tur är de bra på att underhålla sig själva och kan leka själva i timmar.
 
Har väntat hem Kimpa länge också. Han skulle ha slutat klockan tre men fick jobba övertid och är inte hemma än. 13 timmar idag än så länge. Och så ska han jobba imorgon med. Sju dagar i sträck och sen ledig en, blir tufft för honom. Han skulle ha handlat hem diverse med men så blev det inte riktigt. Så vi får se mello utan godis och jag har en katt som skriker efter käk här hemma. Men vi överlever!
 
Nu ska jag krypa ner i soffan bredvid Felix!
 
 

Lördag i februari

Lördagförmiddag och jag är redan trött, illa! Tog sovmorgon faktiskt som alltid på helgerna. Felix kom in med Lukas till mig på morgonen och sen låg han bredvid mig en timme, mys! Han var på förskolan igår eftersom han var precis som vanligt hela torsdagen. Feberfri var han hela den dagen med så han fick gå iväg igår. Men i går när vi kom hem så ville han bara se på film. Och när vi satte oss för att äta middag så kändes han varm och mycket riktigt. Och samma sak nu på morgonen rund 39 i feber och snorar och hostar. Så idag blir det väldigt lugnt här hemma. Kim jobbar och jag har redan plockat en massa tvätt och tvättar för fullt. Är faktiskt ikapp med tvättberget för en gångs skull men det kan fort ändra sig. Imorgon är tanken att hela familjen ska gå på bio men vi får se vad det blir med den saken nu.
 
Jag och min fina kompis Jeanette har utmanat varandra! Jag har haft lite dåligt samvete för att helgerna ofta går lugnt till. Både jag och Kim är gärna hemma och latar oss eftersom vi är så trötta sen veckan som gått. Barnen verkar absolut inte lida då de vill ta det lugnt och bara leka de med men ändå. Så utmaningen är den att man varje helg ska göra en aktivitet med sina barn. Det behöver inte vara något stort. Kan vara allt från pulkaåkning, lek och bus till bara baka eller gå en promenad, men nåt ska man göra. Förra helgen klarade vi oss när vi hade besök och var ute och åkte pulka. Den här helgen tänkte jag på bio. Jeanette skulle egentligen med men har dragit ut tre visdomständer i veckan och är hemma och lider <3 Sjukdom är givetvis ett undantag.
 
I veckan har vi sett klart på Band of Brothers ännu en gång. Den är så fruktansvärt bra! Avsnitt nio Why we fight gets me everytime. När de hittar judarna i koncentrationslägret, obeskrivligt! Avsnittet har fått en Emmy och det är inte svårt att förstå varför. Jag hoppas att alla ni sett serien. Annars bums! Kan låna ut den på dvd eller blu-ray då vi har den på båda.
 
På tal om fruktansvärt bra så köpte jag Kristian Gidlunds bok här om dagen. Hade tänkt att köpa den tidigare men har inte riktigt orkat men nu ska jag läsa den i helgen och njuta och lida på samma gång. Lida för att det är så fruktansvärt men vilken man. Hans texter träffar direkt i hjärtat bokstavligt talat!
 
En dusch och sen komma igång med dagen trots att den inte bjuder på så mycket. Mest kärlek och en del syskonkärlek med tyvärr. Kram!
 
 
 

Vab

Är hemma och vabbar idag! Lukas grät imorse och fortsatte när vi kom till förskolan. Han ville inte gå in, hade ont i magen och var snorig. Min unge gråter aldrig annars så jag förstod att han inte mådde helt bra. Så jag frågade honom om han ville gå hem igen och det ville han. Visst man ska väl inte fråga barn men jag märkte ju att han inte kände sig pigg. Kom hem och tog tempen på honom och den var eventuellt lite förhöjd och han är snorig. Men annars verkar det inte vara nån större fara med honom.
 
Vabbade i måndags med men då för Alice som var seg i söndags. Hon var snorig och vaknade natten till söndag och kom in till oss med täcket i armarna. Ledsen var hon med. Hon sover aldrig i våran säng annars. Så hon var inte pigg, men det var ingen större fara. Vi har ju ett killerimmunförsvar i den här familjen och nu mår hon som vanligt igen. Felix hade smärta så han fick vi åka till VC med men det var ingen fara med honom som tur var. Jag tror säkert Lilleman kan gå iväg imorgon som tur är. Eller kanske inte för nu känns han väldigt varm. Kim har kurs på jobbet så han kan inte missa för då får han inget cert. så det faller på min lott att vabba just nu.
 
Igår skrev vi på papper för nya huset! Vi tar över huset den 1/4 men kommer inte att flytta in förens i juni som det ser ut nu. Det är mycket som ska klaffa. Vi ska hinna renovera en del. Sen ska vi ha förskoleplats till Lukas. Sen mitt i allt detta så ska vi till Mallis en vecka och då måste vi tänka efter med katterna så de bor kvar i gamla huset (ja vi med). Men det är vårt iaf och det är ett äventyr som väntar oss!
 
Efter banken åkte vi till Vasallen för ett föräldramöte. Uppföljningsmöte närmare bestämt. Jag fick en del sagt och det känns bra. Jag har fullt förtroende för Felix nya lärare och gillar speciellt när hon säger att vi får gärna ifrågasätta men vi ska inte tro att vi bestämmer hur hon ska jobba. För hon sköter sitt jobb som hon vill. Vi känner våra barn som individer hon känner dem som en grupp och hon bestämmer vad hon tycker är bäst för gruppen! Så jävla bra sagt! Man kan ibland bli oerhört frustrerad som pedagog när man inte har föräldrarna med sig, man kan bli galen. Så tummen upp till henne! Och det ska jag tala om för henne med!
 
Nu ska jag fixa lunch till min lille trouper!
 
Puss!
 
 

Changes coming our way

Kan börja med att skriva att det är en stor förändring på gång i vårat liv! Som de flesta redan vet så kommer vi att köpa huset i stan. Vi besiktigade det i måndags och i onsdags lade vi ett bud. På torsdagen fick vi reda på att säljaren tog vårat bud och att huset är vårt! Vi skriver papper till veckan! Så nu händer det grejer! Och det rör upp en hel del känslor faktiskt.
 
Vi har letat hus i stan i flera år, fast egentligen har vi kollat på hus både här och där. En del i stan, ett i långerud och ett i Gullspång. Vi trivs i vårat nuvarande hus, det gör vi. Det är lite litet men det funkar. Vi har ritat upp ett kök och beställt vitvaror som vi nu får avbeställa. Var bara köket kvar att renovera. Men nu står vi här inför en försäljning och en flytt. Jag vet att det är rätt beslut att ta men det är inte utan vissa tvivel faktiskt. Men väger man fördelar och nackdelar emot varandra så vinner fördelarna med att bo i stan. Barnen kan gå till skolan resten av sin skoltid och de kan få fler kamrater. Förvisso har de alla bra kompisar här, men i stan kan det bli fler och alla kontakter man har här kan man behålla. Största minuset är att vi förlorar våran underbara trädgård och barnens förskola/fritids som vi är sjukt nöjda med. Bättre kommer vi aldrig få, så mycket vet jag! Men Bäckhammar är en döende håla. Det bor nästan bara pensionärer här och det känns trist. Vi kommer att få ett större umgänge och våra fina vänner kommer att besöka oss oftare. Vi har hela våren på oss att vänja oss och det här kommer att bli suveränt i slutändan!
 
I helgen är brorsan och hans familj här och hälsar på och det är awesome såklart! Slutade tidigt i fredags och köpte med mig lunch och tårta hem. De kom hit och fikade och sen på kvällen åt vi en rejäl brakmiddag hemma hos mamma. Idag gick vi till pulkabacken och åkte. Barnen hade jätteroligt tillsammans med kusinerna. Sen drog vi till stan och käkade och sen till Coop och handlade inför kvällen. Åkte hem och sov en timme medans de minsta var hos mormor och lekte. På kvällen åkte vi till mamma och åt räkmackor. Sen hem och lade de minsta och sen intog jag och Felix soffan för att se på melodifestivalen. Den var ju så där. Låt nummer sju kan man ju verkligen ifrågasätta vad den gjorde där. Han kunde ju inte ens sjunga. Men det är känsla med mello och vi njöt i fulla drag jag och Felix.
 
Imorgon ska vi ska försöka träffa brorsan igen innan de åker hem, sen blir det tvätt och städ. Lukas ska på kalas och jag hade velat gå på Frost med barnen men den är i stort sett utsåld. Får bli en annan gång!
 
 
Foto
 

RSS 2.0