Spring!

ännu en vecka har passerat. Veckorna bara flyger fram tycker jag. I tisdags så hade vi kirrat barnvakt för att gå på utvecklingssamtal för Felix men det blev inställt i sista stund. Då passade vi på att åka och handla, sen hämtade vi upp Tina och åkte och visade henne nya huset. Avslutade med att vi tre åkte till china och åt middag. Helt spontant och riktigt trevligt!
 
Idag firade vi mamma som fyllde år. Åkte och åt god mat På Lacucina i stan. Blev en tvårätters. Barnen skrapade rent sina tallrikar som tur var. Sen knallade vi iväg till Coffeecorner och fikade lite. Sen avslutade vi med att ta en promenad till järnvägsparken där barnen lekte en stund. Vädret var ju fantastiskt!
 
Imorgon är det gympa för Alice och sen ska hon få leka med en kompis i stan. Jag ska försöka hinna med att städa hemmet med. Det sunkar ihop fort om man säger så.
 
Till veckan blir det fullt upp. På tisdag skriver vi papper på banken och sen är huset vårat på riktigt! På lördag ska jag på middag och teater med tjejerna och på söndag är det dop för Axel!
 
 

Helg med familjen

Haft en härlig helg med familjen! Igår åkte vi till lek och buslandet och där mötte vi upp Jea, Freddie och Mika. Barnen lekte och hade kul. För första gången ever så klättrade de helt utan oss. Vi brukar följa med upp en del men igår stod vi mest och övervakade, satt i restaurangen ett tag med. Lyxen med att ha "stora" barn.
 
Sen åkte vi till Bauhaus och köpte två borrmaskiner och lite blommor. Sen vidare till Marieberg där vi köpte kläder till barnen och jag fick tag i en ny muskparfym. Barnen var riktigt duktiga i affärerna och vi hade en riktigt mysig dag tillsammans.
 
Imorse kom en kompis till Alice och lekte ett par timmar. Jag gick här hemma och tvättade och plockade lite och vattnade mina orkideér. Sen åkte vi till Mariestad för att fira svärmor som fyller imorgon. Som vanligt så fick vi utomordentligt god mat och tårta! Lämnade barnen där och tog oss en sväng till Karlssons. Skulle titta på nytt porslin men hittade istället lite smått och gott.
 
Nu ligger barnen och jag ska gå och knoppa jag med om en stund. Hoppas ni haft en trevlig helg!
 

Min lilla bebis har fått en blomma, kul! Köpte två nya orkidéer. Har inte plats med dem men snart har jag ett hus med fler fönster.
 

Brorsan är i Thailand i tre veckor och jag är sjukt avundsjuk! Men vi har en jobbig men härlig vår att se fram emot!

Tisdag

Började veckan med en långdag på jobbet. På kvällsplaneringen så körde vi HLR. Kom hem till ett nystädat hem och en trött man. Han hade röjt och städat en del. För nu är vårat hus ute på hemnet och hör och häpna vi har redan fått två visningar. En idag och en imorgon. Känns helt otroligt då huset bara varit ute i fem dagar. Egentligen är det väl inte så konstigt men med tanke på att det ligger i Bäckis menar jag. Nu vet jag ju att vi lika gärna kan ha 100 visningar innan det säljs men det är iaf positivt att folk vill kika.
 
Annars händer det inte så mycket just nu. Har lite planer för helgen innan dess blir det till att lägga ner sin själ på jobbet.
 
Kim är världens bästa som återigen kickat liv i min dator. Äntligen kan jag surfa normalt igen!
 
 

Update!

Har varit dålig på att uppdatera här sista tiden. Grejen är den att det är typ omöjligt. Mitt internet är något bättre nu men nu är det min dator som ballat ur. Den kan inte öppna program eller internetsidor. Antagligen så är det nån skit i den, så Kim ska installera om den åt mig. Nu är han inte hemma så jag passar på och lånar hans. Att uppdatera från bloggappen är inte nåt för mig, gillar den inte!
 
Natten till torsdag så kräktes Lukas igen precis som förra gången. En gång sen inget mer. Och dagen innan hade han bajsat en massa på förskolan (så nån förstoppning var det inte). Så kim var hemma och vabbade torsdag och fredag. Händer det igen så ska jag ringa 1177 och rådfråga dem. För lite knasigt är det allt.
 
Annars så har jag jobbat hela veckan. Idag åkte vi till Karlstad och shoppade lite. Blev hatthylla och skoställ, kläder och lite annat smått och gott. Hade bara med oss de två yngsta då Felix är så stor så han tackar nej till det mesta nu för tiden.
 
Nu på kvällen bakade jag en pizza och en kladdkaka. Kim är hos far sin och spanar in hans nya grävmaskin. Jag blir liksom inte lika uppspelt av sånt som männen i familjen. Förhoppningsvis så orkar jag ta mig igenom ett avsnitt breaking bad när han äntligen kommer hem. Imorgon bär det av till Mariestad för att träffa lillkusinen och hans föräldrar! Innan dess ska Kim måla klart, jag och Alice ska på gympa sen ska jag försöka städa lite.
 
 
 
 
 

Härlig dag i vårsolen!

Natten till fredag så vaknade jag av att Lukas grät. När jag kom in till hans rum inser jag snabbt att han kräkts ner halva sängen. Vi torkar och tvättar och tar med pojken in till våran säng. Ligger på helspänn ifall han ska vakna och kräkas mer, men han sover hela natten. Stannade hemma och vabbade på fredagen och lät även Alice vara hemma för säkerhetsskull. Men det blev inget mer. Vi tog en latdag här hemma. Men Lukas mådde som vanligt. Natten mot lördagen händer samma sak. Pojken ropar på mig och har kräkts igen. Inser att det nog inte är magsjukan. Eftersom han inte bajsat hemma på mer än en vecka så inser jag att han är förstoppad. Som tur är så tycker han att det är helt okej att få lavemang så jag ger honom ett. Han får ur sig och sen är det lugnt.
 
Vi tog sovmorgon imorse sen efter frukosten så gick vi ut. Först en promenad till skolan där vi lekte i närmare två timmar. Sen gick vi förbi mamma och sa hej. Det var ju riktigt härligt ute. Äntligen sol! Jag gick in i garaget och plockade fram barnens vårkläder. Hej då vinterskor!
 
Sen gick vi hem och åt lunch och kollade in alla sånger inför mello ikväll. Alice tyckte bäst om Bröder och Lukas brydde sig inte nämnvärt. Våra tröttisar lägger sig ju innan åtta på kvällarna. Sen kom Kim hem och han började slipa och måla, sen åt vi mat.
 
Nu inväntar vi finalen och ber till de högre makterna att pojken slipper kräkas en natt till. Det borde han inte göra om jag har rätt och det är jag rätt säker på att jag har. Lukas har smalnat av sista tiden. Han har förvisso ätit lite mindre nu ett par veckor sen han var sjuk sist och sen har han vuxit massvis sista tiden. Hans lilla bullmage är ersatt av en platt pojkmage.
 
 

Första helgen i Mars

Söndagkväll igen. Imorgon är det långdag på jobbet 7.30-19.30 och vi ska ha fortbildning hela fm. Känner mig lite off, känns att jag knappt jobbat alls sista tiden. Men imorgon ska jag väl vara fit for fight hoppas jag. Snuvan är bättre men hostan är vidrig. Hostade nyss tills jag kräktes. Fick lite cocillana av svärmor så jag hoppas det blir lite bättre. Nätterna är ju värst.
 
Torsdagen spenderade jag med att röja här hemma. Kim kom hem och hjälpte mig på kvällen och han hade köpt med sig två varsina portioner kinamat för att vi skulle slippa laga mat när vi höll på. På kvällen såg vi två avsnitt av Breaking bad. På fredag gick jag upp tidigt och vi fortsatte att röja. Vid elva kom mäklaren hit. Nu ska vi bara skicka in tre papper och betala så är annonsen ute sen. Grannhuset håller på att säljas så nu är det snart "bara" två hus till salu på gatan. Sen åt vi ännu mer kinamat. sen åkte jag in och jobbade i några timmar. Var knappt några barn på plats.
 
Kom hem till ett knäpptyst hus och åt ännu mer kinamat (eller inte eftersom jag tappade hela min tallrik i golvet). Fick käka en matlåda med snabbmakaroner och pastasås. Lyx! Sen visste jag inte vad jag skulle göra av all min tid. Huset var rent och det fanns inga barn hemma. Såg på Let´s dance och tror det kommer att stå mellan Benjamin och Kenza i år! De var riktigt duktiga!
 
På lördagen tog vi sovmorgon, sen åkte vi ner till Skövde för att gå på restaurang med svärfamiljen. Svågern fyllde år och det skulle firas. Satt vid ett runt bra bord så alla kunde prata. Åt supergod mat. Sen åkte vi tillbaka till Mariestad och käkade tårta och hängde. På vägen hem åkte vi förbi Rattugglan och köpte tre stora påsar lösgodis som barnen fick snaska i bilen för att håla sig vakna. På kvällen såg jag och Felix på andra chansen. Höll på Helena som gick vidare.
 
Idag försökte jag ta sovmorgon, sen slog det mig att Alice skulle på gympa så det var bara att sätta fart. På vägen hem stannade vi i lekparken och lekte en stund. Sen hem och inventerade frysen och det var tur det. Vi hade mat för flera veckor därinne. Jag är bra på att handla hem och stoppa in där. Så nu ska vi spara några kronor och äta ur frysen tänkte jag. Gjorde en matlista med 10 rätter som fanns därinne. Bra där Maria!
 
Tog en vila och Kim spacklade och sågade och satte upp lister. Sen åkte han och handlade medans jag lagade mat och duschade ungar. Sen sorterade jag tvätt en timme och tvättade ännu mer. Typisk söndag med andra ord!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0