Livet är fantastiskt!

Här om dagen så bestämde jag mig för att inte sura eller tänka negativt mer innan jul. Det är snart jul, vilket innebär ledighet och massa mys med familjen och andra nära och kära. Det går mot advent och man får tända ljus och stjärnor! Jag har en fantastisk familj, ett jobb där jag trivs bra och underbara vänner. Jag är verkligen så lyckligt lottad.
 
Idag ringde vi in mamma som tog barnen och så åkte vi till Karlstad och handlade. Köpte lite presenter till brallan som fyller sju år om en vecka samt färg till takbygget. Gick också på Ikea där Kim åt julbord medans jag åt nån halvätlig vegetarisk pasta. Men lugnt och skönt var det. Sen släppte han av mig hos Ullis och vi åkte vidare mot Mia och hennes nya boende i Forshaga. Satt där och pratade och hade trevligt i ett par timmar. När vi kom till Karlstad passade jag på att gå in på subway och äta lite innan min buss gick hem. Nu sitter jag här och njuter.
 
Imorgon kommer Kims familj hit och adventsfikar. I veckan ska jag ut på middag med mina gamla underbara kollegor! Sen är det julbord med Kristinehamns kommun. På lördag blir det julbord på Norrqvarn och så fyller min älskade unge sju år! Hon har blivit så fantastiskt mogen och gör med glädje sina tre läxor varje vecka. Sen kommer även takläggarna nästa vecka. Ställningen är på plats.
 
De ser kanske inte så muntra ut på bilden men det var dem och det här är fina tjejer! Lotus är sjukt stor, når mig till bröstet.
Lite Dexter, sen en pod!
 
 

Det rullar på

Charlie har fyllt år och det firades genom att vi var hemma hos henne och drack en massa goda drinkar. Sen åkte vi bil (med nykter chaufför givetvis) ner till The pub där vi åt varmrätt, dessert och drack mer goda drinkar. Jag, Linda och hennes man vek av hemåt när de andra ville in på Harrys och dansa vid ettiden. Släpade oss uppför backarna och jag somnade med en pod i örat.
 
Tidigare den lördagen hade vi besök av svärfar och hans fru. Jag bakade och städade huset grundligt! Dagen efter hade vi en riktig latdag hemma och trött som jag var så åkte vi ut på restaurang och åt en sen lunch.
 
I veckan som var så har jag mest jobbat. Kommit hem lagat mat, lagt ungar och sett på Dexter på kvällarna. I fredags köpte jag hem kinamat. På kvällen fick jag ont i halsen, kroppen värkte och ögonen brände. Lade mig och sov med massa kläder på. När jag vaknade upp på lördagen mådde jag bra igen. Lite känning i hals och kropp men ytterst lite. Tog med de yngsta barnen och åkte ner på Det stora barnkalaset. Mötte upp Jea och Mika. Tjejerna red, pysslade, blev ansiktsmålade och fikade. Sen avslutades det med sång och godis. Allt detta gratis, plus att de hade bussar som körde folk till och från asylboendena utanför staden. Hatten av för kyrkan och det enorma arbetet de lägger ner! Snacka om eldsjälar!
 
Idag städade jag huset igen, samt plockade en jäkla massa. Det sunkar ihop deprimerande fort! Sen bakade jag två sockerkakor. Sen fick vi besök av Annika och Victoria. De har inte sett huset, så de fick sig en visning. Sen satt vi och drack kaffe och babblade ikapp medans tjejerna lekte. Och idag har jag en smygande huvudvärk. Förut gjorde det riktigt ont. Gissar på att det beror på att jag har en förkylning som ligger på lur som kroppen kämpar bort. Och jag har kört på, kroppen behöver säkert vila. Imorgon är det 6-18 som gäller på jobbet. Ingen mjukstart direkt, så det blir sängen om en inte alltför avlägsen framtid!
 
Lyssnar ju på poddar varje kväll innan jag ska somna. Sjukt nice men inte så smidigt då jag alltid somnar och det tar mig en vecka att ta mig igenom ett avsnitt på ca en timme. Lyssnade på P3 dokumentär om Lindomefallet. Fallet där två pundare tog sig in hos Ernst på 89 år och stal saker samt slog ihjäl honom med en stekpanna. De skyllde på varandra och båda gick fria. En av dem fick 45 000 för tiden han suttit frihetsberövad. Vilket blev en stor rättsskandal. Han fick betalt för att mörda den stackars mannen mer eller mindre. Den här tjommen bodde i Bäckhammar en tid när jag var mindre. I början av 90 talet strax efter det här brottet. Då bodde det mycket trash därnere. Minns att vi var så rädda för denna mannen. Han gick runt påverkad och skrek och en gång var vi på svarta planen och han sprang runt i mörkret och skrek. Vi försökte fly men Pia hoppade på kryckor så det gick ju så där. Världen är bra liten ibland!
 
Varje helg är det sovmorgon här i huset. Barnen smyger upp och roar sig själva innan vi vaknar. Så här hittade jag dem förra helgen.
Fördrink och snacks hos Charlie
Älskade ungar!
 
 
 
 

November

Tyckte att det var ganska nyss jag skrev men insåg att det gått tio dagar sen. Dagarna bara flyger iväg!
 
Förra veckan var det fullt upp. Kvällsplanering i måndags, stängning på tisdagen. På onsdagen gick jag på restaurang och bio med min kollega Carina. Hon vill få mig kultiverad och tog med mig på en fransk smalfilm och det är jag glad för. Det var riktigt rolig och jag skrattade högt flera gånger. På torsdagen hade vi skolfest på jobbet. En gammal och härlig tradition. På fredagen stängde jag igen och jag och familjen åkte direkt till godislagret och Maxi efteråt.
 
Helgen var lugn! Kim hade huvudvärk hela lördagen så vi var bara hemma och tog det lugnt. På söndagen så åkte vi till badhuset där vi träffade Linda och hennes familj. Felix hade med sig en kompis med. Efter badet åkte vi och tog an varsin pizza på Jakobs. Sen drog vi till Mariestad och fikade och firade fars dag hemma hos Rickard.
 
I måndags köpte vi en ny bil! Vi har inte haft nån bil på ett par veckor (ingen egen vill säga då vi lånat en av svärfars). Vi är nöjda, det är en miljöbil och den går på gas. Vilket blir lite av ett problem då man inte kan tanka gas i Krille men den går att köra på bensin med som tur är. Vi testar iaf och hoppas den passar oss. Än så länge känns det bra. Har även beställt hantverkare till vårat tak. Nu ska det äntligen bli bytt! De passar även på att byta takfönstret och fixa till takkupan. De tror att de ska hinna klart innan jul. Känns bra!
 
I helgen ska vi ut och fira Charlie som fyller år! Ska bli roligt!
 
Nu ska jag få barnen i säng så ska jag njuta av tv resten av kvällen sen.
 
 

Några veckor i Oktober

Har inte skrivit här på flera veckor inser jag nu. Livet går i ett jäkla tempo (som jag upprepar varje gång, sorry!).
 
Sen sist så har jag haft besök av Tina en kväll. Hon kom hit och åt middag, läste godnattsaga för de små och sen såg hon på tv med oss hela kvällen! Riktigt mysigt! Varit på ljusparty hos Marita och ätit gott och skrattat! Fikat med Linda och Maria på Ejes. Kommit hem och stressat för att barnen skulle på halloweendisco och sen insett att de fixar allt själva. Sminkade varann och tog fram kläder och sen gick iväg på discot tillsammans. Jag har världens lättaste barn. De bara kör på och låter mig varva ner mellan varven. Underbara ungar!
 
Förra helgen hade jag tjejkväll. Mina närmaste vänner kom hit och vi åt pizza och sen friterade bananer och glass. Vi drack vin och pratade bort ett par timmar, underbart!
 
Nu i veckan var det höstlov och jag var ledig tis och ons. Var bara hemma och hade det allmänt mysigt och alla njöt i fulla drag. På torsdag var jag hemma från jobbet då jag av diverse anledningar inte kunde gå dit. Men på kvällen tog jag mig iväg till thai och träffade Linda, Lisa och Sara som jag inte träffat på 16 år typ. Vi hade hur trevligt som helst! Det ska inte dröja innan vi ses igen! <3
 
I fredags kom bästa svärmor hit klockan 6.30 på kvällen och tog hand om barnen hela dagen. De hade varit i skogen och haft det bra. Vi bor nära världens bästa skog! Sen på eftermiddagen så kom Kims syster med familj, mamma och en kompis till Felix hit. Vi åt tacos och äppelpaj och sen gick vi bus och godis. Gick hem till familjen Tucek för att gå runt i deras gård men ingen av barnen vågade gå in :) vilket jobb de lagt ner!
 
Idag kom en kompis till Felix hit och Linda och killarna. Jag och Linda sjönk ner i soffan och pratade och letade resor. De har ju sänkt priserna nu och jag får typ hålla i mig för att inte boka. Jag kan absolut boka men Kim har en poäng när han säger att vi ska köpa bil och tak inom en kort framtid. Men åh vad jag vill åka!!!! Jag har drabbats av ressjukan och den verkar tamefan obotlig!
 
Den här veckan bjuder på kvällsplanering imorgon. Arbetsdag på 12 timmar, skolfest på torsdag och badhuset med familjen till helgen. Nu en bra serie sen sängen. Klockan ringer 5 imorgon.
 
Puss på er!
 
Köpt nya skor och jag älskar dem!
Såna här stora spindlar bor i vårat hus och till och med jag ogillar dem!
Köpt en ljusstake av Ela

 
 
 
 

RSS 2.0