Måndag!

Är hemma efter ett 12 timmarspass på jobbet. Var där 6 och åkte därifrån 18. Kom hem och kokade mig lite soppa och duschade Lukas. Sen rensade jag bland gamla barnkläder. Vi ska ner till Göteborg i helgen och ska ta med oss alla urväxta tjejkläder till brorsan. Har sjukt mycket fina barnkläder och det är ordentliga grejer. Så de blir nog glada.
 
I helgen var jag och de två yngsta på Åtorpsmarknaden. Stressade runt och kom hem tjugo minuter innan jag och Lukas skulle vara på ett barnkalas. Ett supermysigt piratkalas. De hade hyrt hallen på A9 och barnen fick leka skeppsbrott och Lukas sprang runt nonstop. Sen var det skattjakt och de band fast en pirat och kittlade honom för att få reda på vart skatten var. Superlyckat! Kul med inspirerande människor.
 
Igår var vi hemma och fick besök av Mia och Tobbe och deras två barn. Först tog jag sovmorgon till 9 och fick sen bråttom att städa och röja innan de kom. Hävdar fortfarande att det är svårt att hinna med hemmet när man jobbar heltid. Men så är det ju för alla.
 
Förra helgen var jag i Kil på stugträff. Det var härligt att träffa alla igen och Sofia hade med sig söta lilla Albin! Vi hade en trevlig kväll. Vi åt och drack gott och pratade ikapp all tid vi varit isär. Som tur var så bestämde vi en ny träff i vinter sen.
 
På söndag så kom Kim och barnen och hämtade upp mig i Karlstad och så åkte vi och käkade lunch och handlade överdragsbyxor och mer kläder till barnen.
 
Här hemma har vi hunnit med lite renovering i badrummet (mindre renovering men ack så nödvändig). Kim har även satt upp hyllsystem i källaren så man kan ha massvis med skor, vinterkläder och en varsin back till mössor och vantar. Sånt svämmar man ju lätt över med och det är skönt att slippa ha allt uppe i hallen. Det går sakta framåt kan man säga. Älskar fortfarande vårat nya hus!
 
Köpte två massagefotöljer och en matta till rummet i källaren.
 

I´ll be the acid spy, jag gör vad du vill. Jag vet precis hur!

Jag är så trött, jag vill gråta men jag är samtidigt så lycklig så jag vill skratta!
 
Sista dagarna har jag fått motivera mig själv till att gå till jobbet! Har nästan väntat på att en förkylning ska attackera mig eller barnen. Bara för att få vara hemma. Men virus är sånt som brukar hålla sig undan från mig. Och det är jag glad för. Vet inte riktigt varför jag känner så här just nu. Kanske för att jag aldrig hinner med mitt hem. Livet rullar på i ett jäkla tempo. Sånt älskar jag med egentligen, men ibland behöver man bara vara. Men det är mitt fel med det vet jag. För jag planerar alltid in en massa annat.
 
Denna vecka var det två föräldramöten, så två kvällar var jag borta. Imorgon ska jag på stugträff med Lilla sniglar. Det är jag så lycklig för. Vi har inte varit iväg de sista två åren. Innan dess var vi där fem år i rad.
 
Idag kom Kims syster med familj och hälsade på oss. Jenny lagade mat hos oss och det smakade riktigt bra! Sen satt vi och hade det trevligt med tända ljus. Kim hade sprängande huvudvärk så han fick gå och lägga sig ett tag. Han har jobbat hårt hela veckan. Sen är det snart väderomslag sånt känner ju han av och han brukar däckas av det.
 
På kvällen så fick Alice ett utbrott. Stackars lilla älskade unge! Hon är ju klok nu så hon vet ju själv hur fel det är. Efteråt känner hon sån ånger. Hon sa att hon inte klarar att vara vaken så här länge (blev sent då vi hade besök). Sen säger hon att hon inte vet varför hon blir så arg och att det inte går att hejda sig. Hon uttryckte sig med att hon blir arg och ett monster på samma gång och att hon kastar saker och sparkar med benen och blir galen om hon inte har nåt som går att kasta. Jag blir stolt över hur klok hon är min lilla tjej. Annars är hon fantastiskt duktig och nöjd med tillvaron just nu. Det går jättebra i skolan och hon gör sina läxor med glädje. Jag gör mitt yttersta för att vara en bra mamma här hemma och blir knappt arg på barnen längre. Ja det kanske låter konstigt men jag menar att jag nästan aldrig tappar humöret längre. Jag är pedagogisk och jag tar det lugnt. Och vilken skillnad det gör på barnen. De blir också lugnare. Nu menar jag inte att jag brukade skrika på barnen men periodvis så har jag blivit rätt så irriterad på dem. Tycker dock att syskonbråken kan vara nog så irriterande men just nu är de sams för det mesta.
 
Nu ska jag krypa ner bredvid mannen och lyssna på Alex och Sigge! Kram på er!
 
 
 
 

Helgen!

Ännu en vecka till ända. En mycket bra sådan. Det gick bra på jobbet, alla var friska och vi hade en härlig helg. I fredags skrev nya ägaren på huspapprena och tog över direkt. Nu har vi bara ett hus och det i Bäckhammar är inte längre våran huvudvärk. Efter ett halvårs väntan är det nu äntligen sålt!
 
Åkte hem i fredags och alla utom jag hade fredagsmys, jag sprang runt och plockade och fixade med tvätt. Helt frivilligt dock. Igår gjorde vi inget alls då vi lovat barnen att bara vara hemma. Kim fick dock en del gjort här hemma. På kvällen kom svärmor, Jenny, Dennis och Axel på en sen kvällsfika. De hade varit och kollat på svågern som sprang Tjurruset. Han hade varit superduktig! Idag åkte vi till Linda på en förmiddagsfika och dit kom Lisa med yngsta dottern. Har inte träffat henne på flera år. Ja några snabbisar på Maxi typ men inte så här. Så vi alla satt och tjatade i ett par timmar och det var riktigt trevligt. Fick en del uppdaterat eftersom vi inte setts på så länge.
 
Sen åkte vi hem till ett hem i kaos, utan vatten och med diverse läckor här och var. Men Kim fick ordning på dem och vi kunde lämna hemmet och åka till donken för att äta lite. Skulle på teater en timme senare och hann inte laga mat. Sen gick jag och barnen på Findus flyttar ut. Jeanette och Mika kom också dit. Den var riktigt bra! Öivind liknade verkligen Pettson och de spelade jättebra båda två. Sen fick barnen en varsin glass innan vi gick hem.
 
Nu är det söndagkväll och jag ska kolla på BB samt valvakan. Åkte faktiskt och förtidsröstade i fredags så vi skulle slippa det idag och det var nog bra tänkt.
 
Var på Nya Pennlådan (eller Bäckens förskola) i veckan. Fantastiska lokaler! Var riktigt kul att träffa alla fina pedagoger igen. Vi kommer alltid att sakna dem!
Nu gräver de utanför huset och fibern är på gång.
Finaste kusinerna!
Älskade ungar! <3
 

Helg med fina vänner

Haft en slitig vecka. Med ett tolvtimmarspass i måndags och i tisdags jobbade jag till 19.30. På onsdagen var jag på jobbet redan sju och så fortsatte det. Så när helgen kom så var jag trött som alla andra arbetande trebarnsmammor. Men på fredagkväll kom Linda, Charlie med barnen och Tina hem till mig. Vi bakade scones och hade themys på altanen.
 
Igår åkte vi och flyttstädade huset I Bäckhammar. Linda kom dit och hjälpte mig att gno lite och barnen var och lekte hos kompisar på gatan. Nu tror jag att huset ser okej ut. Efteråt åkte vi ner till svärfar och tog en kvällsfika.
 
Idag hämtade Kim det sista i huset och sen mötte jag upp Linda och Charlie och deras barn i skogen. Där vi fikade och barnen lekte så bra. Att gå till skogen är verkligen härligt och ungarna älskar det.
 
Kim ringde när han var i Bäckis. En gubbe körde rattfull och gick in till vår granne och hämtade en öl. Igår cyklade min son på den gatan. Och det är två barn till på gatan som cyklar så gott som dagligen. Jag blev så arg så jag skakade. Att ringa polisen är ju svårt när man befinner sig där nere. Han är inte den första som kör full därnere. Man gör som man vill liksom. Alla kan ha alkoholproblem men sätt dig för fan inte i en bil. Om man kör ihjäl sig själv så fine men man kan ju ha livet av någon oskyldig människa. Det är så jag kräks!
 
Nu ska jag krypa ner eftersom jag öppnar imorgon. Är tacksam för en fin helg och fina vänner!
 
 
Var i Skövde och firade svägerskan som fyllde 30 förra helgen
 
 

RSS 2.0