Påsk och häng med kusinerna

Påsken är över och jag spenderade dagen på fritids där jag bara gästspelat på loven sen årskiftet. Påsken spenderade vi nere i Göteborg. Brorsan hade hyrt en övernattningslägenhet där vi bodde i två nätter. Den låg 200 meter från deras hus så det var smidigt och bra. På vägen ner stannade vi hos Kims syster och fikade och firade svärmor som fyllt år. När vi kom till Götet så åt vi påskmiddag. På lördagen var vi i lekparken, sen åkte vi till stan och åt på en av våra favoritrestauranger, Göteborgs Wok, helt underbar mat. Sen hem och barnen gick äggjakt. Sen avslutade vi kvällen med att gå och se en påskbrasa nere på Ånäsfältet. På söndagen åkte vi hem ganska direkt eftersom kattfan hade rymt igen. Han hade suttit utanför ett hus i ett dygn. Kvinnan i huset hade försökt skrämma iväg honom, men först bar hon hem honom. Man kan tro att han ska gå hem när han är 200 m från huset men det gör han inte. Några dagar innan hade han försökt komma in hos en granne 50 meter bort så då fick vi hämta honom tio på kvällen hos en mycket udda människa. Två dagar innan dess ringde Alice fritidsfröken nere i Skäringsbol för då var han hos henne. Så nu är det husarrest igen. Han kan ju inte vara ute den där. Ska köpa en chiplucka i veckan. Linda var fantastisk som åkte och letade efter skrället två ggr och hämtade hem honom. Hon är bäst!
 
Igår åkte vi till svärfar på lunch och spenderade dagen där. Ungarna åkte fyrhjuling och var lyckliga. Nu vill alla flytta till landet, inte jag dock. När vi kom hem städade jag huset och Kim städade altan så nu är den redo för våren.
 
Förra veckan blev jag hemringd från jobbet. Kim hade skadat sig när han klippte ner träd på gården. Matilda körde hem mig och körde Kim till VC där han fick sy två stygn. Sen var han hemma hela veckan och tog det lugnt eftersom han arbetar med händerna hela dagarna.
 
Idag bjöd jag hem mamma på middag och glasstårta eftersom hon fyllde år, hon var mkt nöjd med kvällen. Planen för kvällen är att se Game of thrones. Veckan bjuder på jobb och umgänge. Tjejgäng och vin hos Charlie på torsdag och middag här på fredag med en annan tjejgrupp. Livet är fint!
 
 
Trött efter att ha  varit på rymmen
 
Älskar!
 
 
 
 
Kim grävde fram ett gammal fågelbad som vi kanske kan pimpa upp.
 
 
 
 

Trött!

Åh jag är så galet trött och seg i skallen! Har haft en fin helg men inte vilat nåt som jag egentligen tänkt att jag skulle göra. I fredags såg jag Let´s dance och somnade på soffan. Igår vaknade jag innan sex av att barnen vaknade av att Lukas hostade så mycket. Gick upp och städade hela huset. Sen kom Tina hit och bokade Kentbiljetter åt sig och pojkvännen och jag och Charlie crashade in på ett hörn. Ska bli trevligt! Sen åkte vi ner till Bäckis och hälsade på Annika och Victoria. Lukas var hemma hos mormor och Felix var hemma med en kompis som skulle övernatta. Sen åkte vi till mamma och hjälpte henne med en rullgardin. Hem och lagade mat och såg första avsnittet på The walking dead.
 
Idag bjöd jag mamma och Tina på lunch och efterrätt. Det var mysigt att ha dem här. Sen åkte vi och handlade, fixade mat och nu är jag helt slut. Vill sova ett dygn eller så. Känner mig galet sliten. Ska försöka att lägga mig tidigt hela veckan och se om det hjälper. Är lite mycket på jobbet just nu med. Kan inte skriva för mycket men jag ska fördelas på tre ställen och täcka upp på olika ställen och vid sjukdom. Det är lite svårt att få ihop det. Sen hittar jag hela tiden på saker då jag kanske borde ta det lugnt istället. Ska ge det veckan ut sen ska jag ha min balans tillbaka.
 
I måndags var jag, Matilda och Marie-Louise på Alex och Sigges livepod, en underbar stund. Älskar dem!
 
I helgen testade jag förövrigt ett husmorsknep. Lukas hostade så mkt natten till lördag och på lördagkväll så satt han hela kvällen och bara hostade och hostade. Det slutade liksom inte. Alice fick sova i vårat rum för att ha en chans att sova. Har ju hört att lök ska hjälpa mot hosta så jag testade teorin. Jag skar upp en hel lök och lade i en tallrik med hett vatten på botten och ställde nära huvudänden på sängen mest för att testa. Han hostade två ggr vid insomnandet men inget på hela natten. Sinnesjukt bra!
 
Den här hjälten fyllde 15 år igår.
 
 
 
Kim river och har spenderat dagen i trädgården. Älskar när han vaknar till liv.
 
Besök i trädgårn
 
Måste bara älska Coop när de har Lindorkulor i lösvikt, plockade ihop en påse för närmare 200 kronor.
 
 

Härliga lördag

Linda och hennes killar har just åkt hem. Barnen lekte och vi åt blåbärspaj och pratade. Hittade ett galet trevligt hotell som vi borde boka ett par dagar i september. Kimpa fick åka och jobba ett par timmar. Han hade annars ledigt i fem dagar men fick ge sig iväg. I torsdags var han ledig och hjäpte sin mamma med det sista av hennes flytt. I går åkte vi till Stockholm för att gå på Kims morfars begravning. Det var en fin ceremoni med jättefina låtar. Tears in heaven och Time to say good-bye. Efteråt åt vi sjukt god smörgåstårta (den godaste vegetariska jag någonsin ätit) samt lingonkaka. Sen åkte vi upp till morfars hus och kollade läget. Riktigt bra läge på hans hus måste jag säga. På vägen hem käkade vi på Chop Chop, barnen älskar det eftersom de får en lyckokaka där. Felix och Alice hängde med. Lukas sov hos mormor och hade mys med henne.
 
Idag har jag hunnit dammsuga lite samt fått besök av Lail. Väntar in Kim för att se vad vi ska käka. Sen blir det mello för hela slanten sen. De yngsta är taggade och får vara uppe lite längre idag.
 
Det är skönt att han en stor unge med bankkkort och swish så man kan utnyttja honom när han är på väg till Trumpan för att köpa gottis till lördag så kan man skicka med honom en kort lista och sen swisha pengar (samt månadspeng), riktigt smidigt. På tal om smidigt så ska jag skicka in en matbeställning till Maxi ikväll.
 
Känner mig lite trött, längtar efter kvällen!
 
Lukas har haft kalas på Leos lekland
 
Inte så god men helt okej
 
 
 
 
 

Uppfostran

Har just läst ett inlägg i Alice klass fbgrupp. Det har varit en del bråk på rasterna. En tjej har fått en armbåge i magen, det har slagits och en massa andra porovocerade våldsgrejer. Hämtade Alice på fritids igår och då hade hon fått ett slag och en spark i magen. Och jag ser ju samma tendenser på mitt jobb. Skolan har egentligen inte tid att fostra för vi ska utbilda barnen men vem ska annars göra det när föräldrarna inte hinner med. För så krasst är det! Barn har så mycket rättigheter numera och det är toppen, men de har även skyldigheter. Det är som en mamma till ett av de utsatta i gruppen skrev. Vi skulle ALDRIG acceptera att någon slog oss på käften på våran arbetsplats så varför ska barnen utstå det? Nu är det ju som alltid bara en klick barn som gör de här värsta grejerna men det är ju ett stort problem.
 
Jag är faktiskt på riktigt oroad för just nu växer en hel generation upp med både slapp uppfostring och dålig kondition. Och de här barnen ska ta över Sverige framöver. Vi har blivit för slappa! Nu kanske det låter dramatiskt men det ligger kanske något i det jag säger!?
 

Februari-mars

Jag är galet dåligt på att uppdatera och har fått ett par gliringar om att man bara ser senaste inlägget Teneriffa när man går in och kikar. Det glöms liksom bort att gå in här, men jag älskar att gå tillbaka och kika så jag ska definitivt fortsätta. De flesta har ju lagt ner det här med blogg, men jag är inte som de flesta.
 
Har vait ute en del sen sist. Har hunnit med två After Work med härliga kollegor, middag och spelkväll med tjejerna (två tillfällen), middag med gamla kollegor. Har hunnit att fira Lukas som fyllt sex år. Han fick i stort sett allt han önskade sig den lille raringen. Vi hade tre kalas för släkten och imorgon blir det kalas för kompisarna på Leos lekland. Har varit på utvecklingssamtal för både Felix och Alice, är så klart stolt.
 
Har haft ont i halsen till och från men lyckats mota bort den jävla bacillen med strepsils och vila. Jag blir ju sällan sjuk och inte den här gången heller trots att det var nära. Har bakat massa till Felix klass som säljer bröd utanför Nyvelius på lördagar. Har även firat svågern som fyllt år och hälsat på i svärmors nya lägenhet.
 
Igår var jag ledig och jag sov till 9.49, stackars mina barn som inte fick nån frukost. Hade stängt min dörr och då sover jag länge. Vi tog en slappardag igår och hade det gött. Jag hyrde Titanic på tv:n och vi köpte 3.5 kg lösgodis på godislagret, hur sjukt? Tanken med den här helgen var att vara hemma och det ska jag nästan vara. Har inte varit hemma en hel helg på, ja jag kommer inte ihåg sist. Har många att hinna träffa och vill njuta av livet så gott det går. Idag blir det bio med Tina, ska äntligen få se Danish girl, som jag längtat! På kvällen blir det Andra chansen och gotteskålen som inte lär bli tom ikväll heller. Annars har jag fått jobbat på fritids hela veckan. Hade hoppats att få vara ledig men det fick jag ju såklart inte eftersom jag inte är riktigt lärare utan bara tillfälligt. Sen fick jag min löneökning och den kändes som ett skämt tyvärr. Det är ju som det är och jag är galet glad att jag har en heltidslön men när man har ökat sin ansvar med typ 70% så skulle det vara kul om det uppmärksammades. Man vinner sällan lön på att vara snäll men som tur är vinner man mycket annat!
 
Har även haft två gamla klasskompisar som hälsat på mig, tjejer från Lilla sniglar. Vill styra upp en ny träff snart. En annan sak jag börjat göra är att beställa onlinemat på maxi. Galet smidigt att bara åka och hämta kassarna. Man skriver in sitt reg.nummer och så kommer de ut och bär in kassarna i bagaget. Ett vinnande kocept helt klart!
 
Vet att jag ständigt återkommer till samma sak men jag är så jävla lycklig! Det mesta i livet är underbart! Jag har mycket att se fram emot också och dét ska man ha. Älskar att jag tänker som jag gör, inget blir liksom jobbigt då,
 
Nu ska jag fixa ihop lite frulle till familjen som börjar vakna till liv. Forhoppningsvis så kommer det ett nytt inägg om inte all för lång tid. Den som lever får se.
 
Hallonmojito, sjukt gott!
 
melonbreezer och rosécider, två av livets goda
 
 
Den minsta filuren har rymt ett par gånger och för en vecka sen ringde en arbetskamrat och sa att hon hade min katt hos sig. Då hade han flyttat in där. Han fick husarrest en vecka och nu har han ett halsband med adress och mitt nummer stort så nu får han vara ute igen.
 
Besök av finaste. Cocos är sjukt stor
 
 
Firat Rickard
 
Leos tal, äntligen!
 
 
 

RSS 2.0