I walk on water, But only When it freezez

Längesen jag skrev igen. Haft en härlig lördag som gått i städandet och lathetens tecken. Dammsög och skurade husets alla tre våningar. Sen såg jag på serier ett par timmar. Felix var i Karlstad på konfaträff. Kim flyttade åt en kompis och var i Karlstad med en annan vän. Imorgon har jag kanske lovat barnen att vi ska baka pepparkakor och hyra film.För några veckor sen så fick jag magsjukan huxflux. Jag som typ aldrig är sjuk fick mig en överraskning. Jag repade mig väldig fort och alla andra klarade sig. 

Annars jobbar jag mest nu, hinner inte med så mycket mer. Förra helgen hann jag dock med en vinkväll hos Charlie, riktigt härligt. Nästa helg ska vi på julbord och veckan efter fyller Alice 10 år och ska firas med pompa och ståt. 

Försökt att leva lite mer hälsosamt. Slutat med socker och försöker promenera en del. Har resulterat i att jag gått ner 10 kg. Det är ju bra men hade jag skött mig bättre hade jag säkert gått ner det dubbla. Köper inte hem godis längre. Har inget som helst behov av dey längre och jag skulle kunna ta detta längre. Men har slappat av mig lite sista tiden. Men jag ska skärpa mig. Det är så värt att kämpa för att tappa några pannor. Smal blir hah aldrig igen och jag vill inte operera mig. Men jag vill ner. Vill inte dö av en hjärtinfarkt när jag är 50. Det går fetbort! I've got shit to do! And places to go. 

Varit på utvecklingssamtal för alla tre barnen och är galet stolt över dem alla tre. De är fina väluppfostrade människor som vill alla väl. Felix har höga betyg och framför allt så får han lovord för sitt fina sätt. Det gör mig varm inombords. 

VI har sålt mammas hus. Ska ta tag i lite andra saker gällande mamma. En gång ska jag kanske berätta sanningen om mamma härinne. Vill inte lämna ut henne. Men sista året har verkligen varit en kamp för henne och mig med för den delen. 

Annars är jag nöjd med det mesta i vanlig ordning. Kan säga det 100 ggr men har en sån fin sambo. Han får mig att må så bra. Han är min stora trygghet i livet. Inte en dag har jag tvivlat! Och fina vänner har jag också. Snart är det jul och strax efter det en utlandsresa med min bästa vän. Livet är fantastiskt! Höstlov

Nu höstlovet avklarat, iaf snart. Barnen har varit lediga med Kim hela veckan. Han har några pappadagar kvar för Lukas som brinner inne i februari när pojken fyller åtta år. Jag var ledig tors-fre och innan dess hade jag PKUdagar på jobbet så jag har knappt varit i barngrupp den här veckan. Väldigt lugnt med andra ord. Igår lekte barnen med kompisar och idag drog vi till Mariestad och åt på restaurang och konditori för att fira Dennis som fått nytt jobb. På vägen hem åkte vi förbi pappas grav och tände ett ljus.
 
Är ju som sagt inte världens bästa på att uppdatera här inne. Linda sa att det var dags igår när vi tog en lunch tillsammans på stan. Det hade stått Life is a struggle länge nu tyckte hon. Älskade Linda, det här inlägget är för dig. När vi ändå har Linda på tapeten så kan jag återigen nämna att jag är så otroligt glad för alla människor jag har runt omkring mig. Dem är verkligen bäst! Allt från familjemedlemmar, vänner till arbetskamrater. Mitt liv hade inte varit hälften så bra utan er i det. Min fina Matilda kanske ska flytta ifrån stan och mitt jobb i höst. Jag har redan börjat sörja. Tanken på att inte längre dela dagarna med henne gör att det känns tungt i bröstet. Men nu ska jag ändra inställning, istället för att sörja att hon kanske försvinner så kan jag njuta av tiden hon är här och göra det bästa av den. Sen hoppas jag givetvis att hon ändrar sig längs vägen. Men hon betyder verkligen så mycket för mig. Henne kan jag bitcha och waina om sånt jag inte orkar med på jobbet för att slippa att alla andra ska behöva lyssna på mitt gnäll. Vi lyssnar på varandras och det är väldigt befriande.
 
Jag och Kim har varit tillsammans i 20 år! Något vi fortfarande inte firat. Men varje dag med honom är som en vinst på lotto. Jag älskar den mannen så jag kan bli tokig!
 
Har börjat en kurs på jobbet som heter ICDP och handlar om vägledande samtal. Känns bra att få iaf lite fortbildning. Varit på bio i Storfors med facket. Varit på föreläsning om arbetsglädje och förmågan att tänka positivt. Efter det så gick jag och mina två kollegor ut och åt en härlig middag tillsammans.
Vi hade en fönsterförsäljare här, det skulle kosta runt 240 000 att byta alla fönster i huset. Det visade sig att vi tydligen har över 20 fönster i huset. Vi tackade nej med motiveringen att vi måste fixa köket först. En utgift i taget. På tal om utgifter så kollar jag redan nu på resor nästa vinter. Någonstans ska vi så är det bara. Det finns inget bättre än att resa. Just nu kollar jag Karibien, men Thailand är så mycket billigare så vi får väl se vad det blir.
 
Åkte på jordens magsjuka förra veckan med. Blev riktigt risig men det gick som tur var över fort och ingen annan drabbades som tur var. Men jag har inte varit så dålig sen 2010 då jag hade vinterkräksjukan.
 
Dexter är numera kastrerad. Vi passade även på att laga hans navelbråck. När vi köpte honom så uppdagades det att han hade ett litet navelbråck på sista veterinärbesiktningen. Vi fick erbjudande om att få tillbaka tingningsavgiften och häva köpet. För mig var detta inte ett alternativt då jag redan var så förälskad i honom, Men faktum kvarstod han hade en missbildning men jag läste på att det var smart att fixa bråcket när han ändå var sövd vid kastrering. Men hans veterinär trodde inte det skulle behövas. Men det valde vi att göra eller vi sade till veterinären att behövs det fixas så gör det. Och de valde att göra det. Det skulle vara billigare då med eftersom ett bråck inte går på försäkringen. Det kostade totalt 1390 för både fixning av bråck och kastrering. Som hittat om ni frågar mig. Så nu läker han våran lilla prins och vi tjänade på det hela eftersom vi fick honom 2000 kronor billigare också.
 
Kim jobbar med att sätta upp tak här hemma och torsdags tog vi oss en dag i Karlstad för att få lite inspiration till köket och för att bestämma exakt hur vi vill ha det då vi velat fram och tillbaka om vi ska ha kök i hela stora rummet eller bara i matrummet. Nu har vi bestämt oss och det blir bara i matrummet och jag får en köksö. Det är jag sjukt nöjd med! Vi behöver det med så vi får lite förvaring då det inte bli några överskåp. Tror det blir bra ändå.
 
Nu ska jag lägga mig på sägen och läsa en bok. Det är något jag snöat in på sista tiden. Läser ju annars mest i solen på sommaren annars men det är underbart att förlora sig i en bra bok. Sen blir det soffmys!
 
 
 

RSS 2.0