Perspektiv

Haft en bra dag, en bra sista vecka och är rätt harmonisk i humöret. Blev dock irriterad på jobbet. Vi är en sån otroligt stor skola nu och även fast alla barn inte är mitt ansvar ute på gården så vill jag ändå finnas där och hjälpa till och styra upp. Det är ett sjuhelsikes ansvar! Kommer hem och drar sen på möte. Framför en Och annan åsikt på ett någorlunda ödmjukt sätt. Man vinner inget på att låta arg och vara gåpåig. Vi gnäller för lätt i detta land! vi Vet inte hur jäkla gött vi har det. Kommer på mig med att vara på väg in mot gnällandet jag med. Men brevid mig sitter en kvinna vars dotter brann inne för tre År sen och Nu kämpar hennes svärdotter med en hjärntumör, det ger mig perspektiv. Vad fan gnäller jag för? Nej jag intalar mig varje dag att jag ska gå in med En positiv inställning och försöka smitta av mig med min glädje. Så som jag kan göra. Men ibland är det motigt när jag känner att folk gör mig frustrerad. FAN, fokus! 

Imorgon är det PKU dag på jobbet. Älskar dem! Så får man äta lunch ute också, himla härligt. För en lunch på stan är inget man är bortskämd med som lärare vill jag lova. 

Nu ska jag sova! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kräkdag

Haft en jobbig dag på jobbet. Har ju tystnadsplikt men en av dem värsta jobbrelaterade grejer jag varit med om under mina yrkesverksamma år som lärare. Känner för att fulgrina under mitt täcke hela kvällen. Men det gjorde jag inte. Såg på serier tills jag däckade i soffan. Tänker på fina saker. Som att jag har fina kollegor som bakade till oss i måndags, kollegor som stöttar när det är tufft och sen skrattat Tillsammans med mig sen efteråt när stormen lagt sig. Och att jag är bjuden på bröllop senare i vår. Bara för att nämna några saker att vara tacksam för, det finns så många. Jag är otroligt lyckligt lottad, jag är medveten om det. 

En dag i taget. Sova, vakna, skalla dagen, komma hem och krascha, börja om! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Uppdatering

Det här med att hålla liv i bloggen är inte min specialitet kan man säga. Men jag vill ha kvar den för jag älskar den. Men mest älskar jag att gå tillbaka och läsa. 

Sen sist så har vi vart på Teneriffa igen. Jag bokade egentligen Egypten i år men min sambo vägrade åka dit så då fick jag boka om. Så det blev ganska mycket dyrare. Men nu har vi kommit överens om att vi ska bestämma tillsamman och diskutera innan jag bokar nästa gång. Har redan börjat kolla vart vi kan resa i sommar. Problemet är att jag vill överallt. Vi får se vad som sker.

Vi har flyttat på jobbet, men det har jag nog skrivit om. Det känns bra och våra nya lokaler är otroligt fina. Försöker styra upp en kryssning med mina kollegor eftersom jag var magsjuk förra året när vi åkte. 

Just nu är det sportlov och jag har varit ledig i två dagar. Igår så latade jag mig. Lagade snabbmakaroner med smör, ketchup och peppar till lunch. Sån mat jag åt som fjortonåring. Bara att jag bytt ut aromaten mot peppar. Barnen fick gårdagens rester som var tacopaj och pizza. Sen bakade jag mockarutor också men utan cocos för den slängde jag bort för några veckor sen. 

Annars har det inte hänt så mkt. Har varit på facklig kurs igen. Det är verkligen så kul. Man får lära sig så mkt och det är härligt att göra annat än vara i barngrupp hela dagarna. Jag älskar mitt jobb och att ha en förskoleklass är verkligen superrolig. Är tacksam för att jag fått den chansen tre år på raken nu. 

Hemma går renoveringen långsamt framåt, men den går framåt. Kimpa har fått tillbaka lite energi men iblan där han så trött så jag blir orolig för honom. Jag tänker inte pressa honom. Ser jag att han är trött så vill jag hellre att han vilar. Jag uppmuntrar honom att gå och vila medans jag lagar god mat åt honom. Igår gjorde jag en fläskfilégryta som till och med Alice åt. Hon gick och tog om och det händer aldrig. Speciellt inte när det är kött för det undviker hon helst. Så vi tar det försiktigt här hemma. Det finns ingen peron jag älskar eller respekterar mer än Kim. Vill bara att han ska orka och må bra.

Idag ska vi hem till min svåger och fira hans födelsedag. Det blir mysigt. Får se om jag snart återkommer igen. Jag hoppas det! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0