And it feels like I´m naked in front of a crowd

Kom just hem från dagis, fick bara med mig ett barn hem. Felix följde med bästa kompisen istället. Alice leker med Dutchess och älskling och Lukas sover i sin vagn. Jag har massvis att göra. Ska vika tvätt, säda och plocka inför morgondagen. Tina kommer hit och ska sova över så det behöver saneras från katthår, flickan är nämnligen allergisk. Hon kommer att ta hand om Felix och Alice och det är verkligen snällt av henne att ställa upp. Jag behövde inte ens fråga henne utan hon anmälde sig frivilligt. Såna bra vänner har jag! Vi åker mot Stockholm mitt på dagen skulle jag tro. Jag såg fram emot att umgås med Kim lite, nu ser det ut som att han kanske stannar kvar i Sthlm hela helgen, eller alternativt åker ner dit nästa. Tji fick jag kan man väl säga. Men jag är van vid att vara ensam med barnen. De håller mig i schack och jag får nåt att göra under dagarna. Man kan ju lätt fylla en dag med enbart rutiner. Speciellt med tanke på att det ska ätas både frukost, lunch, mellis och middag. Nu på förmiddagen har jag varit hemma med Lukas. Har iof tvättat en massa men inget annat. Skippade lunchen och åt jordnötter och citronlakritsglass, ja ni hör ju! Ingen ordning på torpet när jag är själv hemma.

Tror jag ber Kimpa köpa med pizza hem till middag idag. Skulle egentligen ha lagat en kycklinggryta men det slipper jag gärna. Finns risk att jag inte hinner med det jag ska annars. Sen ska jag skriva en lathund och duscha och bada alla tre ungarna.

Ha en trevlig Valborg nu!

Ich bin nur etwas müde

Ska snart gå och lägga mig men tänkte plita ner några rader först. Finns förvisso inget att skriva om, men jag försöker ändå. Helgen har varit lugn. Har varit ensam med barnen. Skulle ha följt med Kim igår men stannade hemma eftersom två av Felix kompisar kom hit och ville leka. Idag har jag varit på brukarrådsmöte på dagis och sen hem och åt mat som jag lagat innan jag begav mig iväg.

Imorgon har Felix med sig en kompis efter skolan och jag ska ta en promenad med Alex samt hämta ut lite kläder som jag beställt. Hinner jag ska jag även hälsa på Nina en sväng. Hon och hennes familj har flyttat till Bäckislava, sånt gillar vi!

Ja ni hör ju själv hur mycket som händer eller inte haha. Njuter av barnen mest hela dagarna. Har oxå en fundering som gör mig orolig, men om det vill jag icke yppa ett ord. Man ska inte måla fan på väggen som dom säger och det har dom rätt i.

Börjar bli dags att träffa tjejerna igen! Det ska jag styra upp snart, typ i morgon. Planerar även lite för huset och en tripp till Göteborg i maj. Det det lite mer framöver. Kalas för Felix, Liseberg, dop av Elton, Däldenäs, skolavslutning, dop av Lukas. Okej nu går jag kanske händelserna i förväg men man måste ha nåt att se fram emot right!?

Ensamstående

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Började morgonen med ett hela familjen såg på Gustav i sängen. Sen blev det frukost. Kim åkte för att jobba med vagnen och barnen lekte. Jag vek en massa tvätt och lade Lukas i vagnen eftersom vi skulle ut efter lunchen. När lunchen skulle intagas så vägrade Alice äta. Iställer så sprang hon iväg med sin mugg med mjölk och tappade den i golvet i vardagsrummet så det var mjölk på både väggar och golv. Det blev med andra ord ingen utgång och hon har fortfarande inte ätit lunch. Jag tänker inte tvinga henne för det tjänar inget till. Hade skuldkänslor för Felix som så gärna ville att vi skulle gå ut. Så vi satte oss och spelade spel istället. Sen kom mormor och lockade med Felix till stan. Tror att det var det faktum att dom skulle gå på Ejes och fika som avgjorde det hela. Men han tvekade in i det längsta men när jag försäkrade honom att vi skulle gå ut tillsammans när han kom hem så åkte han iväg.

Lukas sover fortfarande i vagnen men vi andra är inne och såsar. Det blir inte alltid som man tänkt sig när man har barn. Speciellt inte när de är tre med olika behov och viljor. I går var en bättre dag. Då var jag i järnvägsparken med barnen. De lekte och hade kul en lång stund. Och Charlie kom ner med hundar och bebis så vi fick babbla lite, mkt trevligt!

Kim ringde nyss för att fråga om jag saknade honom än. Svaret är rätt givet. Måndag hela veckan som jag brukar säga. Vi behöver ju ha den där vagnen klar så vi kan utnyttja den. Det är jag som vill ha den iordning och då får annat offras. Men fan vad jag saknar honom! Både jag coh ungarna, det här är allt annat än roligt. Helgerna är korta nog ändå. Ser fram emot nästa vecka. Då får jag två hela dagar med hjärtat mitt.

Lukas vill inte längre riktigt somna av sig själv på kvällarna utan blir ledsen när han blir lämnad ensam i sängen. Igår lade jag handen på hans mage och vaggade på honom lite i nån minut. Det gjorde susen! Sen sov han från åtta på kvällen till fem på morgonen, mycket skönt. Hela nio timmar, hans rekord. Hoppas att det fortsätter så.

Nu ska jag plocka lite och se om Alice kanske vill ha den där lunchen trots allt.

I´m your biggest fan, I´ll follow you until you love me

Vi fick inte huset som vi kollat på. Det var egentligen tänkt att mäklaren skulle komma hit igår för att titta på vårat hus. Men han ringde på eftermiddagen och sa att han hade fått ett bud på huset så han skulle inte komma. Och hela dagen hade jag ägnat åt detta genom att förbereda och städa och torka. Hade planer på att tidigarelägga middagen men allt sket sig när mjölet var slut. Kim fick hoppa in på banken och kolla upp våra möjligheter för lån. Det blev avslag precis som jag förstått. Men det var inte mycket som saknades typ 400 kr/månad. Och då räknade dom på två hus eftersom vi inte sålt vårat än. Och amortering, underhåll, el och sånt på två hus drar ju givetvis ner chanserna rätt rejält. Men vi ville ändå försöka. Säljaren var desperat att bli av med huset och hade helst sålt det igår. Det känns tråkigt för det huset var verklgen perfekt för oss på alla plan. Men jag förstod ju att det skulle bli så här. Nu börjar planerna för vad vi ska göra med vårat hus. Bygga ut? Bygga rum i garaget? Bygga om köket så att det blir ett extrarum? Time will tell.

Kände mig trälig på kvällen och åkte ner på ett möte i skolan. Mötet handlade om att de ska flytta klass tre från Felix skola till skolan i Bäckhammar nästa år. Det blev en ganska hetsk stämning eftersom alla är misstänksamma och vill ha en ny skola. Jag använde min frustration och sa vad jag tyckte och tänkte om allt därnere. Kände mig nöjd efteråt. Ofta är det tvärtom. Jag öppnar ofta min käft i onödan och så har jag ångest över det jag sagt. Men igår kändes det bra. Kom hem och kröp ner i sängen med Kimpa och såg På True blood, såg kanske tio minuter innan jag gav upp och somnade istället. I natt vaknade alla barnen. Lukas skulle ju så klart ha mat, Felix var rädd för att han hörde otäcka ljud typ snarkningar (säkert jag) och Alice hade tappat nappen och ville ha välling. Sova får man göra när man dör.

Nu är de stora barnen i skolan och på dagis och Lukas sover i vagnen utanför. Passar på att lyssna på Spotify och surfar lite.

Nästa vecka åker vi ner till Stockhom en natt. Det ska bli skönt att komma hemifrån lite. Vi ska på begravning och det är såklart en tråkig anledning. Det är Kims mormor som gått ur tiden och det är ledsamt. Men samtidigt så tycker jag att begravning är ett väldigt fint avslut även fast det är sorgligt. Jag har begravt min egen pappa och även fast det var vidrigt så var det vackert och fint. Vi ska sova på hotell på någon gård. Ska bli skönt att umgås med Kims fina familj litegrann. Fantastiska Tina kommer ner och bor hos oss. Hon ska ta hand om Felix och Alice medans vi är borta. Begravning är inget för dom och det blir lugnast för alla om vi åker själva. Lukas följer så klart med. Det är ju väldigt enkelt att ha med sig honom, han sover ju och äter mest. Idag försökte han att skratta åt mig och fick fram nån form av fnitter från näsan ♥ Mina fina ungar, vad gjorde jag utan er?


Tävling

Jag är med och tävlar hos Marica

Var med och tävla du oxå. Du kan vinna ett barnplagg från Pingpong

Ny vecka

Passar på att blogga nu när lugnet lagt sig. Efter middagen lugnar allt ner sig som tur är. Kim läser Alfons för de äldsta och lilleman ligger och vilar en stund. Idag har jag varit på tillfälliga Maxi med Alex, samt Lindex där jag handlade en ny mascara och kläder till lilleman. Sen tog vi en lunch på stan, härligt!

Felix har spenderat eftermiddagen hos en kompis och jag och de små har myst här hemma. Imorgon kommer mäklaren hit och ska kolla på vårat hus, får se vad han säger. Sen är det ett viktigt skolmöte med. Får se om jag hinner gå på det. Kim ville inte vara själv hemma med barnen när mäklaren kommer och det kan han ju inte heller. Annars är det inget planerat i veckan.

Helgen var bra. Felix var på två kalas varav ett bowlingkalas, han var mkt nöjd med sin helg. Vi kollade ju på hus och Kim jobbade med vagnen. Sen var ju ute och åt med några tjejer. Det var mycket trevligt, och god mat var det oxå. Det får bli fler ggr helt klart!

Nu ska jag sätta mig i soffan så Kim får läsa Alfons för mig med. Han är inne på tredje boken nu. Alice hämtar nya Alfonsböcker hela tiden. Och vi har hur många som helst.

Lämnar hemmet

Jag ska ut och äta med några tjejkompisar idag och det är fantastiskt! Känns som att jag lever i en kokong och det enda som existerar är barn och hushållsarbete. Jag älskar att vara med mina barn men jag behöver mer! Och efter en dag med blöjbyten, kladd och konflikter vad passar då bättre än att träffa några vänner och babbla lite? Det är bland det bästa jag vet!

Kim är borta i vanlig ordning så nu ska jag köra ett race här hemma med alla barnen innan jag åker. Felix har varit på bowlingkalas så han är mer än nöjd. Känner mig trött eftersom Lukas höll oss vakna inatt. Han hade väldigt ont i magen och jag och Kim turades om att puffa i rumpan och trösta honom. Får hoppas att han mår bättre inatt. Nu ger han hals inne i sovrummet så jag ska gå och ta honom.

Ha det gott!

Kim är far till alla barnen

Igår var vi och skrev på faderskapspapper för Lukas. Snubben hade tagit ut en period på 4-5 veckor då han räknat ut att Lukas kunde ha blivit till. Han frågade sen om vi varit tillsammans under den här tidsperioden på det sättet så att ett barn kunde bli till. Ja det försäkrade vi honom om att vi hade. Vi berättade oxå att vi varit sambos sen december 00 och att alla tre barn var våra gemensamma. Vi sade oxå att vi ville ha gemensam vårdnad eftersom han ställde frågan (kunde han väl räkna ut själv). Nästa gång kanske vi var gifta sa han, då skulle vi slippa allt det här. Kim sa att då kanske vi är gifta ja. Sen ångrade han sig nog och sa att det nog inte skulle bli nån nästa gång. Va roligt det hade varit och sagt att åh fan det var då jag bodde i Spanien en månad eller nåt. Eller kanske inte men det känns lite löjligt att svara på dessa självklara frågor. Men Sverige är ett blankettsamhälle och det måste ju göras. Skojade med Kim och påtalade att jag var på en Ålandskryss med mina tjejer i maj förra året. Nej då att Lukas är Kimpas ser väl alla?

Idag har vi varit på en husvisning. Vi är väldigt sugna, men får se vart det slutar. Vi har ju redan ett hus som ni vet. Mäklaren kan tänka sig att komma hit och kolla på vårat hus för det måste ju säljas. Ja vi får se vad som händer och jag lovar att uppdatera er om läget.

Funderar på att följa med några tjejkompisar ut och äta. Vore skönt att komma hemifrån lite. Får se vad som sker.

Trevlig helg på er!

Eftermiddagen i bilder


Det blir trångt när Alice vill vara med när killarna spelar dataspel


Går och bakar lite


Hittar Alice här. Dom har varit på utflykt med dagis och kollat på får och åkt traktor, då blir man trött


Amma och lite sånt här sen när lillen vaknar kanske? I´m loving it!

När jag var på möte i tisdags hade tydligen detta hänt:



Low

Idag har jag en låg dag. Känner mig ledsen och ensam. Det är absolut inte synd om mig, såna här dagar har alla. Jag vet att det är över tills imorgon. Men idag känner jag mig ledsen, tittar på bilder på Emeli på FB och fäller några tårar. Jag längtar efter henne! Jag har en brorsdotter på snart åtta månader som jag inte sett sen i julas. Jag längtar efter barnen! Lukas sover ute och jag ska gulla med honom när han vaknar sen. Och Alice ska jag pussa ihjäl. Min söta lilla fia som idag applåderade sig själv efter att ha fått ut baj. Sen mötte hon upp mig och Kim i köket så vi kunde applådera alla tre. Och Felix min stora kille som snart fyller sju år och som ska på två fördelsedagskalas i helgen. Min fina kloka kille. Och Kim min fina man som kommer hem sent ikväll. Han kommer jag nog inte se mycket nu, han har så mycket att fixa med stackarn. Saknar dig raring! Och alla mina kompisar, jag saknar er så jag snart går itu! Kanske beror allt på trötthet. Det börjar komma ikapp mig att jag inte sovit bra på mycket länge. En natt kan se ut så att jag vaknar och matar L vid ett, sen in till Alice runt tretiden, Lukas vid fem och Alice strax därefter. När man precis somnat om ska man upp och väcka Felix. Det jag skulle önska mig just nu är en full natts sömn, utan någon som väcker mig. Underbara tanke!

Surfar in på aftonbladet och läser att den femtonmånader gamla pojken som blev påbackad av sin pappa har avlidit. Då inser man hur jäkla lyckligt lottad man är. Tänk dig vilken hemsk tid som väntar familjen nu. Deras lilla älskling är borta för alltid och det är deras eget fel. Pappan ska i resten av sitt liv leva med att han tagit livet av sin egen son och mamman ska leva med att hon inte hade uppsikt över pojken. Det är fullkomligt vidrigt och jag lider med dom. Jag håller alltid i Alice, varenda gång Kim backar ut bilen ur garaget, gjorde samma sak med Felix när han var mindre och kommer göra samma sak med Lukas. Att en sån här sak skulle kunna hända här, tanken gör mig nästan svimfärdig.


Nej det är inte mig det är fel på

Kim och jag för en dialog om dagens inhandling och efter att ha sagt till honom att köpa bröd, smör, mjölk och sånt

-Om du ser någon mat så kan du väl köpa det med
-Visst om jag ser någon mat på Coop så köper jag den

Med mat menas något som han tycker verkar lockande och är sugen på att äta till middag typ idag eller någon annan dag här snart. Det borde han fatta, det fattar han nog. Men han är ju en karl så man inte så noga veta om budskapet gick fram.



I can be so mean when I wanna be

Har tänkt på det här med mamma/pappabloggar. Läser Alex Schulmans blogg regelbundet. Och vissa av kommentarerna han får är ju helt sanslösa. De påpekar allt som han gör fel. Charlie har vit jacka i sandlådan och hon har nappen med sig den behövs ju inte. Hon kan frysa ihjäl om han tvättar hennes ansikte innan de går ut and it goes on and on. Vilka tror de här människorna att de är? Är det för att han är känd som de sätter åt honom extra hårt? Folk med åsikter finns det överallt men borde man inte lita på att de flesta folk själva kan ta hand om sina barn efter bästa förmåga. Och viss saker måste man låta glida. Sjävklart kan man ha åsikter det har ju jag med. Men inte säger jag det till mina kompisar, vissa saker håller man inom sig om det inte är uppenbart knasiga saker som barnen far illa av. Man gör sitt bästa som förälder men alla tycker olika såklart men nog fan gör man så gott man kan. Med uppfostran, kläder, mat mm. Jag är glad att mina läsare inte är några grillare, då hade det varit kört för mig (trots att jag gör så gott jag kan).

Solen skiner idag med, underbart! Och Grey´s i lådan. Är riktigt sugen på att dra ett avsnitt innan jag hämtar Alice. Och mötet igår kan jag inte skriva nåt om men OJ säger jag. Fighting going on. Ni som har NKP har kanske läst om bråken här nere. Jisses säger jag bara. Här hemma hade det gått bra. Kim hade det nog hett om öronen ett tag men det var väl bra det. Han är världens bästa pappa som tur är.

Nu blir det Greys och kanske lunch. Får jag välja ett av alternativen så vet jag vad det blir.


Low expectations

Passar på att blogga lite. Har tre ungar framför en film och en sover i vagnen därute. Borde skämmas som låter barnen se på film i det här vädret. Men sån är jag! Dom har redan varit ute och har nyss fått lite fika. Hade en höjdpunkt att se fram emot idag men den har inte kommit än. Vi har äntligen beställt en blu-ray och Greys´s säsong fem. Jag behöver inte säga vad det är jag väntar på va? Får hålla mig till tåls helt enkelt. Kvällens andra höjdpunkt är ett möte med skolstyrelsen, rektorn (min förra chef) kommer och informerar lite så jag blir borta ett par timmar ikväll. Tycker om att vara med i styrelsen, passar mig utmärkt. Ska bli skönt att komma hemifrån. Sen direkt hem till ett avsnitt Desperate och förhoppningsvis en sovande liten gosse.

Dagen har varit lugn. Har tagit en promenad med Alex och bakat lite. När Felix kom hem så fick jag världens största kram så mycket tycker han om fikabröd. Han hade ett problem med för han visste inte vem han skulle leka med. Han hade väl mer eller mindre lovat bort sig till två stycken kompisar. Jag sa att de kunde vara här allihop. Det är bra att dom leker och har kul ihop killarna. Leka är det enda som gäller nu. Det och Star Wars och lego i största allmänhet.

Kvällen i går gick som smort då Lukas bestämde sig för att sova ända tills Alice var lagd. När Kim kom hem sov hon redan och det led han av. En dag utan Trichia (kärt barn har många namn) är ingen bra dag!

Fleeze har hälsat på barnen på dagis idag. Han brukar följa efter oss när vi går dit på mornarna. Sen fick jag ta honom därifrån. Men han återvände tydligen och det här bekymrade fröknarna, speciellt en. Hon ville att jag skulle lösa detta men förstod själv att det skulle vara svårt för mig att spärra in honom. Hon trodde att han var ute och letade efter honor nu i april men icke sa jag eftersom han är kastrerad och förstår sig bara på mat, sömn och vanligt kel. Hon menade att en del barn och deras föräldrar är allergiska. Alldeles riktigt, det förstår jag. Men vad ska jag göra? Fleeze trivs som fisken i vattnet på dagisgården eftersom barnen är tokiga i honom. Och han är ju världens snällaste misse och älskar uppmärksamheten. Visst han ska inte vara där men jag tror barn och vuxna överlever det lilla de får i sig eftersom de är utomhus. Han är som tur inte där varje dag utan sällan än så länge.



Den vägen som jag vandrar på är krokig och dan, det händer att jag stannar till ibland, men jag tar mig ändå fram.

Måndag

Vilket underbart väder vi har fått! Här hemma är det lugnt. Alice ser på Baloo, Felix är hos en kompis och Lukas sover i sin säng. De två minsta är förkylda. Lukas verkar åka på allt som barnen har, vilket är lite oroande. De andra har ju killerimmunförsvar ja jag och Kim med. Han snorar inte men det hörs att han är tät och rosslig lillen. Gav honom några näsdroppar förut.

Älsklingen ska till Karlstad efter jobbet så idag är det jag och barnen hela dagen och hela kvällen med antar jag. Imorgon ska jag iväg på möte med skolstyrelsen så då är det Kim som är hemma själv med alla tre. Det är lite hektiskt på kvällarna när alla ska läggas. Funderar på om han ska få köpa hem en tetra med färdig ersättning ifall han ska lägga Lukas för kvällen imorgon. Vi får nog in en beställning med New body oxå så mötet tar nog sin tid. Kan ju pumpa med men det är ett sånt jobb och kladd tycker jag. Får mata honom med det ikväll med och se om han tar flaskan, men det gör han nog.

Annars är det lugnt, händer inte mycket som ni vet. Kim har dragit igång med husvagnen och trädgården så han lär jag inte se mycket av framöver. Igår var han hos svärfar och jobbade med vagnen, sen kom han hem och rensade rabatter och flyttade runt på jord och fixade. Våren är härlig men den innefattar ju en massa jobb speciellt när man har hus.




mys med Fleeze


Ger lillebror nappen


Att spana in mobilen gillar vi!

I`ve become one of those people

Har insett att jag har blivit en sån där människa som jag själv har svårt för. En person som endast uppdaterar sin Facebookstatus med saker ens barn har gjort. Nu menar jag såklart inte att det är nåt fel att göra det. Men jag tror att vi kan vara överens om att det inte är intressant att läsa om hur många ggr ett barn bajsat under dagen. Sånt är till för bloggen där folk faktiskt kan välja om de vill läsa eller inte. Min kompis ville ha en Wilmer som nästa barn men har ändrat sig helt eftersom en viss persons status handlar om detta en hel del. Antar att ni från Krillebop vet vem jag menar. Jaja nog om FB men jag har blivit sån. Men får ursäkta mig med att jag är mammaledig och det mesta av livet just nu handlar om kidsen.

Eftersom det här är bloggen ska jag skriva lite om dessa kids. Igår var vi i Karlstad och handlade hela dagen. Lite jobbigt att släpa runt tre barn i en massa affärer, speciellt Alice som inte kan vara still en enda gång. Stannade i bilen och ammade Lukas när Kim tog med sig de andra in på Biltema. Han kom ut tomhänt eftersom han inte hann stanna och titta på något. Man ska handla utan små Alicear men svårt med barnvakt ju. Morgonen började på detta viset: Alice tar av sig blöjan och kissar på två ställen (varav ena på mattan). När jag står på huk och torkar kiss så kommer hon till mig med ett mushuvud. Bara att slänga och torka blod. Ja det är fräscht här på Bläckhornsgatan, jajamen!

Idag spenderade vi dagen nere hos svärfar. Vi grillade, snackade, eldade och fick en massa luft. Fick jaga efter Alice som mer än gärna försvann till skogs. Finns en massa djupa diken därnere med som man får akta sig för. Riktigt djupa diken, stupar hon där och ingen ser så finns det ingen Alice mer. Hon skulle gå över en bro för att komma till Rickard som eldade. Hon struntade i bron och tog vägen genom diket och sjönk ner till midjan. "Alice är blöt" sa hon. Så här höll det på så hon fick åka hem utan kläder. Det gick att krama vatten ur kläderna. Nu sover dom alla tre och jag njuter av tystnaden.

Ja ni ser, barnen barnen. Underbara barnen. Har inget annat att uppdatera om. Ni mina fina vänner känn min desperation och ring och skvallra med mig lite snart!

Ebbot!

Morgonstund har guld i mun! Iaf efter att stressen har lagt sig och Alice är på dagis och Lukas sover i sin vagn. Sitter och lyssnar på Soundtrack of our lives och surfar runt, livet på en pinne! Snart ska Felix åka hem till en kompis och sen ska jag iväg till läkaren med Lukas. Alltså en vanlig läkarundersökning inget allvarligare än så. Kanske tar en lunch med min man med men vet inte om det hinns med riktigt.

Annars är allt som vanligt, småsegt men väldigt kärleksfullt. Två saker upptar våra huvuden just nu. Vi får se vad framtiden har i sitt sköte.

Kids all over

Började dagen med att försova mig! Brukar alltid gå upp med Kimpa men eftersom Felix har påsklov så sov jag vidare. Vaknade klockan åtta av att Alice började prata inne på sitt rum. Vi ska ju vara på dagis klockan halv nio så det blev till att rappa på. Ringde in mamma så jag skulle slippa ta med Lukas till dagis. Gav Alice frukost och nya kläder och sen gav vi oss iväg.

Har även hunnit en sväng till affären med Felix. Nu har han två kompisar här och snart ska jag hämta Alice. Då blir det full rulle. Men det är som jag sa till Kim. Vi kan ha tio ungar här hemma det är ändå Alice som ställer mest krav på en. Att vara mamma till Alice kräver mer av en som förälder så är det ju bara. Tur att man har så mycket kärlek som man har till dom små.

Igår putsade Kim fönster och bytte gardiner i stort sett alla fönster. Alla har vi olika sätt att visa kärlek. Jag tror det här var hans.

Sunday on a monday

Idag är det söndagskänsla för hela slanten! Felix leker hos en kompis, Alice ser på Baloo, Lukas sover och Kim sågar sönder våran gamla säng. Vi har avklarat lunchen och disken. Snart blir det tvätt, fika och middag. Barn som ska badas och duschas, ja det är verkligen söndag fast på en måndag alltid något! Om inte annat så innebär det att att Kim endast har tredagars jobbvecka framför sig. Föredrar att ha min odåga hemma ♥.

Är jäkligt sugen på en sak men vi sitter där vi sitter så det lär inte bli nåt av det. Men man kan alltid drömma. Måste ju ha nåt att fantisera om haha.


Kim har varit på vinden och tagit ner en massa getingbon. Nu är de ihopklämda så det var en hel del om man säger så.

Vad gör ni idag?

Påsken

Sitter och väntar på att Kim ska duscha klart så vi kan se på Millennium sen. Såg första delen igår, jag somnade och fick se om allt i morse. Vi har haft det bra under Påsk bortsett från en sak. Vi har varit hos svärfar och hos mamma men har faktiskt inte ätit nån påskmat! Däremot en massa annat gott. I morgon är det jag som steker prinskorvar så vi får i oss några såna iaf. Vi har spenderat massa tid utomhus eftersom det har varit underbart väder. Igår gick Felix påskgubbe i samhället, han gick med en kompis och jag, Lukas och kompisens mamma gick med, fast stod på gatan och lät killarna sköta jobbet. Felix var mer än nöjd efteråt. Knacka på en dörr och få godis, inte illa ju!

Annars är det fullt ös här hemma. Alice håller igång oss det ska gudarna veta. Underbara älskade lilla unge!

Sätter in några nya bilder. Lukas halvler som ni kanske ser.







Mycket nöjda efter att de hittat äggen som Påskharen gömt





Hos farfar där hon lekte med bajs ett par ggr om



Katterna drar in loppor och Felix har blivit biten ett antal ggr. Kliar som bara den på stackarn

Hoppas ni haft en Glad Påsk!

Känslan, Lichia och pucklas

Jag skrev ju om hur kravlöst det är att vara mammaledig förut. Men det innebär inte att det är kravlöst att vara förälder. Jag gör mitt bästa för att det ska bli så bra som möjligt för mina barn. Felix är stor nu och eftersom han går i skolan så är det extra viktigt att jag gör mitt jobb som mamma. Idag när vi satt och åt middag tillsammans så frågade Felix om han skulle berätta den tråkiga nyheten. Det visade sig vara att han blivit retad på bussen till skolan. Han var ju utklädd till påskgubbe och hade hatt, skägg och ifyllda ögonbryn. En kille och en tjej hade suttit och sagt att han var ful och skrattat. Och vad det gjorde ont i mammahjärtat då. Började nästan gråta. Jag peppade honom och sa att han inte skulle bry dig om dom och att han såg annorlunda ut eftersom han var utklädd. Det här var ju inget allvarligt men ändå fan vad ont det gör. Barn är elaka mot varandra stundtals och det är vårat jobb som vuxna och lärare att se till att detta inte förekommer. Det är så hemskt med barn och ungdomar som blir mobbade och retade, vilket helvete de måste gå igenom bara för att andra människor är elaka. Ta bara exmplet med den här unga kvinnan i Bjästa där t.om de vuxna i samhället vände henne ryggen och drog upp argument som var påhittade av femtonåringar. Vad blir det?? Vill här med passa på att ge en eloge till min väninna Anneli som startat en förening för mobbade och deras anhöriga. Jättebra initiativ av henne! Behövs fler eldsjälar i den här frågan.

Från en sak till en annan. Alice skulle slänga ut lilla gubben genom kattluckan förut och jag hör hur hon pysslar och öppnar och stänger luckan ett tag. Sen kommer hon och säger "Titta mamma". Då håller ungen en stor råtta runt halsen och är väldigt nöjd med sitt fynd. Jag satt med Lukas i knät och fick mer eller mindre panik och gormade på Kim. Han fick henne att släppa råttan och sen ilade de in till badrummet för att sanera flickan. Vidrigt!

Lukas har blivit en riktigt gosig bebis som ler, jollrar och är nöjd. Han börjar bli en tjockis nu, ansiktet blir mer och mer format som en boll. Så blir det när mamma matar med grädde. Han somnar i sin säng av sig självt efter att ha ätit en stund. När han ligger i sin säng är han tyst som en mus, han tycker om att vara där och verkar fatta att anledningen till att han ligger där är för att somna sött. Mamma är mer än nöjd.

Soft it is

Det här med att vara mamma det är ju fantastiskt! Det behöver inte konstateras eller göras nåt inlägg om, för alla som har barn vet att det är det bästa man kan ha och mamma är det bästa man kan vara. Finns ju inget man älskar mer än sina barn. Okej då var vi överens om det. Eftersom jag just nu är mammaledig så har jag ett rätt soft liv. Jag säger inte att jag inte har att göra för det har jag absolut. Barn ska tas om hand och ha mat, kläder, blöjor och kärlek mm. Och sen infaller ju i stort sett allt hushållsarbete på en annan när man är hemma. Inget konstigt med det. Man kan väl säga att jag har fullt upp men ändå inte. Dagarna fyller sig själva av olika rutiner med barnen. Men det är ett väldigt kravlöst liv jag lever just nu. Visst jag ska ta hand om barn och hem och så där men det går ju för det mesta av farten. Mornarna här hemma är riktigt hektiska, det är fullt ös från halv sju till halv nio ungefär speciellt i morse när Felix och Alice skulle ha utstyrsel och smink. Men sen när jag väl lämnat lillan på dagis så lägger sig lugnet. Lukas sover i vagnen några timmar och jag kan göra vad jag vill för en stund. Och man får några såna här stunder varje dag och det är guld värt. Men ingen kräver nåt mer av mig. Jag har inga uppsatser att skriva och inga arbetskamrater att vara trevlig mot. Jag är nöjd med livet som det är nu, det enda som jag saknar är mina vänner och all social samvaro. Men den biten ska det snart bli bättre med, det är en kort stund i livet det är så här. Som tur är finns nätet och telefon så man kan hålla kontakten ändå. Man är mamma men man är även kompis det får man inte glömma bort.

Nu inväntar jag Kimpa som ska komma hem så vi kan mysa lite hela familjen. Och inte behöver han handla heller för det gjorde jag förut. Fan va mat vi har hemma nu, varenda skåp är överfullt här hemma så nu blir det till att äta ur skåpen innan vi handlar nytt. Ska inte åka och handla under hela påskhelgen har jag sagt. Får väl se hur länge jag håller det löftet.

Ta hand om er och ha en riktigt Glad Påsk!

RSS 2.0