Det tog stopp

Ja det kan man säga med buller och bång. Har varit extra trött sista tiden. Jag som annars går ur sängen direkt klockan ringer fick nu jobbigt att ta sig upp. Sista veckorna har varit fullsmetade speciellt förra veckan då det var nåt varje kväll. Sista lektionen i fredags så orkade jag ingenting. Fick jag en chans så satt jag ner och vid ett tillfälle så lade jag huvudet på bänken. När jag sen kom till fritids så gick jag raka vägen in på soffan och låg där i 10 minuter, sen en halv kopp kaffe och ut så kände jag mig bättre.
 
Kom hem och drog direkt iväg på After Work med mina fina kollegor, gick all in och var först på Mastis och såg till att vårat lag kom 2:a i musikquizen. Jag kunde väldigt många frågor och det var skitkul. Sen gick vi vidare till öltältet och sen taxi hem. Hade en galet kul kväll. Älskar mina kollegor!
 
På lördagen drog jag med Alice och Lukas på fastingen. Och i söndags hade vi kalas för Felix som fyllde 13. Vi gick på mongolisk buffé, sen tårta hemma hos oss. Vi var 15 personer. Bestämde mig redan då för att vara hemma på måndag och tisdag. Idag är det tisdag och jag är lite piggare än igår men inte mycket. Igår vilade jag mest hela dagen, men gick på Felix skolkonsert på kvällen. Han och en kompis spelade en låt på elgitarr själva, stolt!
 
Jag har väldigt ont i magen och tar tabletter för magkatarr och jag är så trött och orkeslös. Plockar jag disk så får jag automatiskt vila en stund sen. Jag vet av erfarenhet att det blir så här och då är det bara att vila. Jag kör ju på i 180 jämt och har alltid nåt för mig och röjer här hemma varje stund jag kan och tillslut går det inte och min devis spricker. Att man inte ska känna efter för det gör jag inte men nu säger kroppen till när knoppen inget fattar och det blir jag totalt utslagen. Lider med folk som har det så här i långa perioder. Jag är ju alltid på benen efter några dagar. Och jag grinar, säger nån nåt snäll så är det waterworks. Men det blir väl så.
 
Imorgon ska jag på möte för blivande förskoleklass. För jag har fått äran att få ha en förskoleklass i höst. Känns väldigt spännande. Men orka jobba på dagen tvivlar jag på att jag orkar.
 
Puss!
 
 
 
Fina unge som tog brunt bälte i veckan som gick.
 
 
 
 
 

Maj åh vad jag älskar dig!

Maj är en hektisk månad, så är det alltid. Men jag gillar när det är tempo. Kom hem ifrån en födelsemiddagslunch hos svärfar och Yvonne. Och igår kväll så var det tjejkväll och direkt jag kom hem idag kände jag mig rastlös och lite ensam. Kim körde iväg Felix till Boda Borg där han ska ha övernattning med klassen. Till veckan är det möte med både Felix och Lukas nya klasser. After work med jobbet och sen är det förskoleresa för Lukas och avslutningsfest på förskolan och skolfest på mitt nya jobb (eller inte nya jobb men hela skolan ska ju flytta). Vilket är en oerhörd sorg i sig och verkligen helt galet. Vi ska bo i baracker på en gammal fotbollsplan i säkert 3 år. Och till veckan ska jag få sitta med på min första arbetsintervju, skönt att det inte är jag som intervjuas. Hoppas vi får tag på någon kompetent ny arbetskollega, det är ju verkligen lärarbrist. Men jag är förhoppningsfull.
 
Nästa helg fyller även min fina stora kille 13 år. Jag är så stolt över honom så jag tror att jag spricker! Här om dagen så var han ledsen för att killar i hans klass ifrågasatt varför han hängde med en kille som de tyckte var jobbig. Och killarna hade skrattat åt en tjej som fått en fotboll i huvudet och var ledsen. Han stod upp för både tjejen och killen. Jag kramade om honom och sa att jag hoppades att han alltid skulle resonera så här och våga gå emot sina kompisar när de säger taskiga saker och kommer med rasistiska påhopp mm. Fortsätta ifrågasätta, han har ett hjärta av guld den ungen. Vi ska fira honom genom att gå på mongolisk buffé sen blir det tårta hemma hos oss.
 
Sen helgen efter det så drar jag och Tina till Götet och bor på hotell och går på Håkan. Och det är grönt ute och varmt. Livet är ju så jäkla fint så jag tror att jag spricker!
 
 

Lördagsmys

Förra veckan kom Linda och hennes pojkar hem till oss en sväng på lördagen. Vi satt i solen och hade det gott. När hon åkt hem lade jag mig i solsängen och läste Kristian Gidlunds bok igen. Dagen efter så åkte vi till Liseberg. Där nere mötte vi upp brorsan och hade en underbar dag tillsammans. Solen sken och det var runt 25 grader varmt och inga köer alls. Vi var typ ensamna i restaurangen när vi åt lunch.
 
I veckan har det varit skolråd på barnens skola och jag har haft två utvecklingssamtal. Har även börjat jobba på fritids igen. Det känns bra. Gick sista dagen på min BAM kurs med, den här gången var Linda med. Den här gången pratade vi om friskfaktorer och vi fick göra ett stresstest och fick höra hur man skulle göra för att hålla sig frisk och må gott. I could teach the damn class. Med tanke på hur vanligt det är med psykisk ohälsa så är jag så otroligt lycklig att jag mår som jag mår och att jag har det tankesättet jag har. Jag önskar att jag kunde hjälpa folk att tänka som jag. Har faktisikt fått en del människor att göra det. Vi pratade om mindfullness som jag om jag ska vara uppriktig inte riktigt visste vad det var, bara att det handlade om att andas och tänka på ett visst sätt. Men jag gör ju på ett sätt redan allt det där naturligt.
 
Idag har Kim jobbat och jag har röjt i ungarnas rum. Alla leksaker på golvet och deras skrivbord är borta. Ser riktigt bra ut därinne nu, får väl se hur länge det varar.
 
Alla ungarna är vakna här hemma och vi väntar på Eurovision, barnen ska få vara med och se en stund. Jag är annars rätt hård med att mina barn ska sova i tid på kvällarna. När de ledsnar så får Kim lägga dem för han tänker ändå inte se på det.
 
Veckan bjuder på vårens sista arbetslagsträff, Kim kursar i Sthlm, joggingdag, Felix ska träffa sin nya klass och sen på klassresa i helgen.
 
 
Lillmongot har fyllt ett år.
 
 
Numera nambrickor på jobbet
 
 

Jag skulle kunna vänja mig med det här......

Sitter och lyssnar på älskade Sia och känner doften av mat, det luktar nygrillat och diverse kryddor. Folk lever upp, folk sitter på sina uteplatser och njuter av en grillad köttbit, ett glas vin eller en kall öl. Kim, Felix och hans kompis är på Maxi för att införskaffa gottis till kvällen. Felix kompis ska sova över eftersom det är livestreamning poå Youtube om nya Battlefield som släpps. De är taggade som bara den! Vi ska också grilla och sitta ute. Alice och grannflickan går runt i en liten top (bara magar) och jeansshorts. Förut gick jag, Alice och Lukas till Thairestaurangen och mötte upp Kim för att luncha. Sen lekte barnen i parken och sen gick vi till Ejes och tog en fika på vägen dit stannade vi och kastade macka, vilket inte gick pga höjden på bryggan. Men vilken härlig dag. Det är så här det ska vara. Det är nu det är som bäst. Älskade sommar, hoppas du aldrig ger dig av.
 
Den här veckan har jag bara jobbat en dag efterso jag varit på en kurs de andra två. Lagomt slítsamt, typ inte alls. Men i tisdags åkte jag vidare till avslutningen på ADHD/Aspergerkursen jag gått i ett par veckor.
 
Imorgon hade vi tänkt åka till Bondemarknaden men Kim gick in och tog ett extraskift istället. Kan bli så att jag ligger i solsängen större delen av dagen, tufft läge. Har redan städat för det gjorde jag när vi kom hem från stan. Ska lägga in en matbeställning på nätet så är även det ur världen. På söndag funderar vi på att åka till Liseberg. Men det kanske vi hoppar över, eller snarare skjuter på, vi får se.
 
I veckan fick Felix klasslistan inför sin nya klass i 7:an. Vi är alla riktigt glada och nöjda. Han hamnande med fem av sina närmaste vänner och det verkar bli en relativt lugn klass, så förhoppningsvis kan de presetera ganska bra. Väntar fortfarande på Lukas klasslista. Snacka om att barnen blir stora! Älskade, finaste ungarna!
 
Förra helgen hängde vi hos svärmor och firade Valborg i Bäckhammar på vägen hem.
 
 
Kim har blivit trädgårdsgalen och spenderar väldigt många timmar ute i trädgården och resultat får han. Han har gjort hur mycket som helst där ute. Han är så sjukt effektiv när han sätter den sidan till. Vips så fick vi 2 meter bredare gräsmatta.
 
Kosläpp
 
Trappan där Lukas springer är numera ett minne blott, den slet han bort igår. Den var genomrutten.
 
 
 
 

RSS 2.0