Helg igen (bara man slipper magsjukan)

Äntligen helg igen, det är visserligen bara torsdag men jag är ledig imorgon så jag tar ut helgen i förskott jag. Det har varit en ganska intensiv vecka och vi hade redovisning idag igen hela dagen, men ingen av reovisningarna var den andra lik så det var riktigt skoj faktiskt. Imorgon ska jag börja skriva på examinationsuppgiften och sen när den är inlämnad så är kursen slut. Börjar en ny kurs på måndag, blir intressant att se vad det blir för nåt.

Såg fram emot helgen skulle eventuellt ut och äta med ett gång på lördag och lyssna på livemusik, samt marknad på lördag och lite så där. Men när jag kom till dagis för att hämta Felix idag så berättade dom att magsjukan härjar där igen. 2 barn och en fröken har insjuknat, blir så jävla less. Varenda gån som det har gått magsjukan där nere så har Felix drabbats direkt och han har varit där hela veckan och hållts sig mycket runt de som är sjuka nu. Så förmodligen så har vi magsjukan här igen till helgen. Typiskt när det inte var så längesen sist. Då blev både Felix och Kim sjuka, jag klarade mig men vem vet vad som händer nu. Inser att jag skriver mycket om magsjukan men jag avskyr den så mycket, det är vidrigt alltså. Jaja man ska väl inte måla fan på väggen, men hittils har Felix aldrig klarat sig stackaren.

Annars händer det inte så mycket här hemma just nu. I går när jag nästan somnat i sängen så vaknar jag av att sambon slänger sig på mig och ligger på min rygg, en del hade kanske blivit irriterade men jag tyckte det var mysigt, han är bra fin min man. Och för att inte tala om Felix. Jag har så lockigt hår, jag är så fin i mitt lockiga hår. Det sa Felix idag lillkillen, och det är riktigt långt nu, dags att åka till frisören helt klart. Mycket snack och liten verkstad på mig tror jag.

Nu ska jag gå och titta till min familj som myser framför Boilbompa.

Innehållsrikt homeparty

Sexpartyt igår höll god klass, det var riktigt roligt faktiskt. Inte ofta man får chansen att känna och klämma på alla sexleksaker. Man får ju verkligen chansen att se hur dom ser ut och verkar samtidigt som försäljaren berättar mer om dom. Något jag kan rekommendera till alla. Och shoppade gjorde jag b.la ett glidmedel som luktade jordgubb det luktade underbart gott. Köpte även en del andra saker, ja skoj var det. Funderar själv på att försöka fixa ett sådant party här hemma för mina vänner, det kommer jag nog att göra. Blev bjuden på ett liknande party i november sen men då är det underkläder som ska säljas, kommer nog bli trevligt. Tupperware kan slänga sig i väggen det är ju sånt här som är intressant. Sen hade jag köpt med en flaska vin dit och det är det absolut godaste vinet jag någonsin druckit. Det var otroligt gott faktiskt. Lite låg procent men å andra sidan så är det lika bra det antar jag haha, gott var det iaf!

Vet inte riktigt vad som händer idag förmodligen ingenting speciellt. Ska kanske plugga lite och förbereda inför veckans grupparbete, har redovisning imorgon och på torsdag men det kommer att bli bra och roliga redovisningar. Våran grupp har kommit på en bra idé inför examinationsuppgiften som vi ska ha på torsdag tror att det kan bli hur bra som helst. Först tänkte vi göra en film men insåg att tiden inte skulle räcka till, det går ju åt en dag bara till att klippa den så.

Kom på en sak att göra idag förresten det kommer nog att bli städning, för det behövs verkligen börjar samlas skit i hörnen om man säger så (milt sagt). Ska nog se om sambon min vaknat så jag kan dra fram dammsugaren.


Skola och sexparty

Sitter hemma och pluggar idag läser ett kompendie om skillnader mellan skola och särskola, intressant faktiskt. Nu har Kim fått magsjuka och feber med så han är jättedålig och ligger bara i sängen, ynkligt värre. Men visst mår han dåligt det märks på honom. Hoppas bara att jag slipper, bara jag kvar nu, men jag brukar slippa undan. Har ett sjuhelsickes immunförsvar inte många baciller som tar sig in där inte.

Veckan går i skolans och pluggandets tecken jag kommer att behöva spendera en hel del eftermiddagar åt grupparbete, har en massa att göra nu och kursen är slut om mindre än 2 veckor. Men jag tycker fortfarande att det går bra och att det är roligt. Det enda negativa är att vi bara spenderar tid i de studiegrupper vi är i och eftersom vi har så få lektioner (9 i veckan) så lär man inte känna resten av klassen, det är lite synd. Men det blir väl bra snart antar jag vi ska ändå gå tillsammans i ett helt år nu.

Blev bjuden på vinprovarkväll och sexparty i helgen av en bekant. Funderar faktiskt på att gå, och det är hemma hos henne och hon bor bara 2 km härifrån så då kan man ju faktiskt gå dit och hem och få sig lite motion på kuppen. Om Linda kommer hem så går vi antagligen dit. Kul med sexparty med, finns säkert en del roliga saker att köpa så jag ska lätt ha med mig plånboken:) Annars blir det till att vara hemma med familjen och kanske åka på Åtorpsmarkanden och titta runt lite.

Ska hämta Felix på dagis snart så jag tror att jag ska gå och få i mig lite lunch först bara. Tror jag ska värma lita kinamatsrester och mumsa i mig.

En annan sak har hänt som får mig att le, nu är jag kvinna igen, jippie!

Valdagen

Valdag idag men det har väl inte undgått någon? Tror att jag har en massa kompisar som struntar i att rösta, upp till dom såklart men lite synd tycker jag. Eftersom vi har chans att påverka så tycker jag att vi borde ta den chansen faktiskt. Vi gick iaf ner och röstade, mötte upp mamma och pappa där nere. Röstade faktiskt annorlunda i år än vad jag gjorde sist. Ett annat parti fick min röst denna gång, men det kändes bra så varför inte? Verkar bli borgelig regering i år, jag hoppas fortfarande att det blir sossarna som tar hem det. Men det är väl bara att acceptera det som det blir. Men 65% i a-kassa skrämmer skiten ur mig.

Sen hade Kim en bra idé idag och det var att vi skulle åka in och köpa kinamat. Vi skulle ju ha ätit det igår men fick vara hemma eftersom felix är sjuk. han fick magsjuka och feber här om dagen men nu är han frisk igen. Får vara hemma imorgon oxå dock för att han inte ska smitta de andra barnen på dagis. Hur som helst vi åkte in och köpte kinamat och åkte hem och gluffade. Så nu är jag snart lika tjock och go som innan bantningen *hate it*.

Ikväll blir det till att kolla valvakan, se på film och plugga lite inför redovisningen imorgon. Ringa til Linda och begära skvallret från igår oxå såklart, icke att förglömma.

Kram!

Magsjukan igen:(

Mm nu är magsjukan här igen tyvärr. När jag hämtade Felix på dagis på torsdagen så sa fröken det att dom hade magsjukan där igen. Fan tänkte jag nu får väl Felix det igen då han alltid får det när det går där borta. I går var det lugnt och jag tänkte att jag kanske skulle slippa men mitt i natten började han kräkas som bara den i våran säng. Hela sängen och han med var full av spya. Sen låg han och kräktes hela natten stackaren, senaste gången halv åtta imorse. Så vi somnade 5 i morse och sov så jag har sovit bort halva dagen tyvärr och vi skulle ut på restaurang i dag med några kompisar men det struntade vi ju såklart i. Nu är han varm lillen så han har väl lite feber med, men förhoppnigsvis så klarar vi oss. Usch hatar magsjukan!

Sen idag så ringde först Kims brorsa och frågade om han fick hälsa på oss, sen ringde kims mamma och ville samma sak hon med och tillslut ringde en kompis till mig och frågade om hon och hennes kille kunde komma och hälsa på oss och dom är aldrig här. Det är så typiskt, aldrig annars att 3 vill häsa på samma dag. Nästan aldrig nån här utan alltid vi som hälsar på alla. vad är oddsen på detta då haha helt typiskt.

Nu ska vi gå en promenad till kiosken och köpa lite glass.

Ha en trevlig kväll!

Kram!

Urk!

Sitter här och försöker att läsa om Organisationslära men inte ett enda ord går in i huvudet på mig. Jag läser en rad och sen är det borta. Vet inte om det är mig det är fel på eller om det helt enkelt är ett för tråkigt ämne att läsa om. Inget fastnar iaf. Ska snart gå till jobbet, mår ibte bra så jag vet inte hur det ska gå. Men förmodligen så går det bra. Kommer en stor beställning idag så vi får att göra iaf om man säger så.

Ska gå och sminka mig nu men egentligen vill jag bara gå och sova!

Jag är för fet för ett fuck

Jag måste vara den osmartaste människan på denna jord. Eller ska man kanske säga den mest dumma ja inte vet jag. Nu har jag gått ner 11 kg och vad gör jag då? Jo jag äter smörgås på smörgås, massa godis och choklad och glass. Lite mer sött och sen har jag väl gått upp alla dom där jävla kilona igen. Kanske låter som ett litet problem men för mig är det inte det. Lovade ju mig själv att aldrig väga så där mycket igen. Har ju fortfarande ett antal kilo att gå ner innan jag är klar. Har ju köpt en massa kläder som jag kan ha nu, men fortsätter jag att mumsa i mig som jag gör nu så kan jag aldrig ha dom sen. Men just nu är det riktigt svårt att hålla sig ifrån allt vad sötsaker heter. Har ju börjat jobba igen och imorgon får vi en stoor beställning med godis och chokladbollar till jobbet. Hur ska det gå? Jag ska göra mitt bästa att hålla mig ifrån den, får ladda upp med frukt som jag får äta om jag blir sugen. Vill inget hellre än att gå ner i vikt ju. Tittar på mig själv och blir både förbannad och äcklad av det jag ser. SKÄRPNING PÅ MIG!

Håller på att bli sjuk med tror jag. Har riktigt ont i halsen och det är nog inte så konstigt vart man än går så tycker jag att jag träffar på förkylda människor, blir ju så när hösten kommer. Funderar på att vara hemma från skolan imorgon. Men vi får se hur jag känner mig i morgon. Men känner jag mig så här så är jag nog hemma. Blir en lång dag i morgon. Ska vara i skolan klockan nio vilket innebär att jag åker hemifrån vid halv åtta sen åker jag direkt till jobbet vid 5 då jag slutar vid 4. Så jag åker 7.30 och kommer hem 21.00 blir lite väl jobbigt om jag känner mig så här dålig imorgon. Jaja får sova på saken och se hur det känns imorgon.

I kväll ville inte Felix somna, han ropade att det var en geting i hans rum. Men jag hittade ingen geting, sen när jag trodde att han somnat så kom han ut ur sitt rum och sa att getingen hade kommit tillbaka. Tillslut hittade Kim en typ av fluga där inne som förmodligen hade stört honom, lillkillen han är så gullig. I går var fotografen på hans dagis och då hade han ramlat och slagit i läppen i asfalten precis innan stackaren, så han har ett fint rött märke på läppen på kortet skulle jag tro. Men det spelar ingen roll han är söt ändå.

Utgång i helgen, eller ja iaf restaurangbesök med mina kompisar. Får se om jag hänger med till krogen sen, är inte så säker på det jag. Kim ska med också och han åker nog hem efter att vi har käkat så jag följer nog med honom hem. Lugnast så och smidigast med.

Nu ska jag dimpa ner i sängen tror jag, skönt det ska bli.


Rösta på söndag!

På söndag är det dags att rösta. Men varför ska man rösta? Tror att det är många som ställer sig den frågan och många som därför rent ut sagt skiter i att gå i väg och rösta. En del går väl dit och röstar blankt med för att visa sitt ointresse. Jag tycker att det här är lite oroande. Jag anser att man bör rösta eftersom vi har en chans att påverka. Det är ju ändå vi som ska leva här i Sverige med den regeringen som blir. Varför inte försöka att få det partiet man vill till att bestämma?

Men vad ska man rösta på då? Jo självklart det parti som du står för saker som du föredrar. Antingen så röstar du på alliansen eller på socialdemokraterna, mp eller vänstern. Själv så kommer min röst att gå till något av de sistnämnda partierna. För mig finns det inget annat val. Jag tycker att moderaterna t.ex står för saker som jag absolut inte gillar. Det här med att sänka a-kassan till 65% det vill jag inte. Om jag någon gång behöver stämpla vad jag ska jag då leva på för pengar? 65%? Skulle inte tro det. Sen att pensionärer och så ska betala 1000 spänn mer i skatt än oss som arbetar det vill jag inte heller. Alla som går på bidrag, sjukpenning a-kassa mm blir stora förlorare om moderaterna skulle vinna. Ja men vi skapar fler jobb säger dom. Jaså det gör ni? Låter ju bra men för dom som faktiskt inte kan jobba då? Man kan höra folk som kallar dom som går hemma för lata m.m men frågan är hur många är hemma och utan jobb frivilligt? Finns det inte anledningar bakom? Jag tror personligen inte att det är så många som är hemma utan anledning. Sen att sänka ersättningen för föräldrapenning och att minska dagarna är inte heller nåt för min del. och att slopa förmögenhetsskatt vad är det för dåligt påhitt? Nej jag anser att det bara gynnar de rikare människorna i detta land att rösta blått i år.

Jag tycker och jag hoppas att folk går och röstar och ni som inte vill rösta på något parti i alliansen, snälla rösta rött. För ni som inte röstar ni ger automatiskt eran röst till moderaterna. För alla som vill rösta på moderaterna kommer att göra det garanterat. Medan dom som kanske egentligen tycker som något av det röda partierna kanske inte går och röstar för att dom inte bryr sig eller känner sig tillräckligt insatta. Men rösta det tycker jag ni ska. Det ska jag göra. Det sista jag vill ha är att borgarna ska styra. Det gynnar inte mig som student, arbetare eller mamma så det finns absolut inget annat altentativ.

Så snälla ta erat ansvar och gå och rösta på söndag!

Helg med skogspromenader och Karuseller

Nu är det äntligen helg och jag njuter av det. Var längesen jag gjorde det eftersom jag har varit hemma hela sommaren och dagarna på så vis har flytit in i varandra och man har knappt märkt nån skillnad alls på dagarna. Men sen jag började skolan igen så märks det stor sklllnad och det känns bra att kunna uppskatta en sån sak som helger igen. Det blir en lugn helg. I går åkte vi hem och jag lagade middag bestående av kyckling ris och sås. Pojkarna åt och njöt och sen fick Fleeze det som var kvar på Felix tallrik och det roliga var att han prioriterade majsen före kycklingen katten. Han har blivit heltokig i majs, tycker det är lite skoj, knepig katt man har.

Idag har vi varit i skogen jag och Felix och gått våran runda, han pekar numera ut alla flugsvampar och berättar för mig att dom är giftiga. Koll på läget som vanligt. Kim kilpper gräset och är duktig han, skulle behöva klippa häcken med om man säger så, den är riktigt hög nu. I kväll blir det nog film och mys med familjen. Och i morgon blir det Liseberg trots allt. Det har ändrat sig ett par ggr, hela 5 olika bud har vi fått men nu verkar det som att det faktiskt blir av. Ska bli skönt att komma hemifrån lite och åka lite karusell, undra om jag någonsin blir vuxen nog att avstå det?

Har redvisning på måndag med så jag ska väl plugga till det också senare ikväll eller när jag skrivit klart här. Har ett sånt sug efter sötsaker idag men ska försöka hålla sig så gott det går vill inte gå upp i vikt nu utan bara ner helst. Har gått ner 11 kg allt som allt nu och det är bra men vill ner ett antal kilo till innan jag är nöjd, men vi får väl se hur det går nu när jag har börjat jobba och jag är omringad av godis och sötsaker. Men jag ska fixa det så är det bara, skam den som ger sig!

Förövrigt vill jag bara säga att min sambo borde få ett diplom för att han står ut med mig och snart har gjort det i nio år. Och för att han är så bra och får mig att må så bra. Aldrig att jag lämnar honom frivilligt, han är underbar. Och nu är saker och ting bra mellan oss igen efter en halvjobbig vecka. Men bara att ta nya tag.

Tror jag ska gå och plugga lite nu, eller skulle man kanske hämta lite glass och ringa till Linda? Hmm tror det får bli det förstnämnda.

Trevlig helg på er!


Hmm

Trist att blogg delar upp raderna så där fult det stör mig som bara den så skulle det ju inte ha sett ut.
Nu ska jag gå och äta nåt.

Fan va jag saknar mannen min, snälla kom hem snart!

Made for life

Jag har skitit i det blåa skåpet jag har sårat en människa jag sist av alla vill såra.
Mår riktigt dåligt över detta men gör och kommer att göra allt i min makt för att ordna
upp detta. Det som känns så skönt i allt det här är att jag vet att det kommer att gå
bra. När allt detta är över kommer allt att vara bättre och starkare än någonsin.
Morgonstund har guld i mun som man säger.

Är hemma idag och det var meningen att jag skulle plugga men det har blivit
dåligt med det tyvärr. Får väl göra det ikväll eller ja nån annan gång helt enkelt.
I morgon är det skola igen föreläsning och grupparbete men hoppas att vi kan
vara effektiva så jag kan komma hem relativt tidigt så kan jag och Kim handla lite.
I helgen blir det lugnt, ska vara hemma med familjen och njuta av deras sällskap,
sen på söndag så åker jag och Kim till Liseberg med svägerskan och hennes kille.
Ska bli roligt faktiskt, få åka karusell och bara ha det kul liksom. Kan jag behöva nu.

Annars finns det inte mycket att säga eller skriva nu, det mesta flyter på som det ska.
Har börjar jobba igen och det var härligt, men samtidigt så har jag redan
blivit fly förbannad på ungarna. Det är himla trist när det ska vara så, önslar att
jag hade mer auktoritet. Man skulle ha varit man helt enkelt:) Fast jag trivs med att
vara kvinna och få njuta av alla fördelar som att t.ex föda barn, skulle jag aldrig
vilja vara utan, underbart ju.


Drar en lättnadens suck

Vill bara säga att jag är överlycklig. Allt har ordnat sig med skolan eller ja inte riktigt men iaf. Jag ringde till en lärare i kursen som jag inte fått betyg i och han sa att det handlade om en uppgift som en annan lärare inte verkade nöjd med så jag ringde till han som sa att han aldrig fått den uppgiften av förgående lärare. Så den hade kommit bort. Inte undra på att jag inte fått nåt betyg i kursen. Men det var inte mitt fel iaf utan läraren som slarvat. Har ju kvar uppgiften på datorn så jag ska bara skicka den till honom igen så ska det inte vara några problem sen.

Den andra läraren har jag inte fått tag på trots att jag både mailat och ringt henne som bara den. Sen ringde jag till csn och fick prata med en jättetrevlig kille och medan jag babblade på och förklarade vilken knepig situation som har uppstått så stannade han mig och berättade att allt var lugnt. Då hade dom tagit ett nytt beslut som sa att mina resultat var helt okej och att jag skulle få pengar. Jag trodde inte mina öron och frågade om det verkligen var sant och det var det och han kunde till och med lämna en studieförsäkran direkt åt mig. Så nu kollade jag och allt stämde och jag kommer att få pengarna redan på onsdag. Är så otroligt lättad alltså. Jag hade tänkt mig värsta scenariot där jag förberedde mig på att fortsätta studera utan studiemedel och det här har verkligen plågat mig. Men inte nu längre, nu ska jag börja leva och njuta igen.

I skolan går det oxå bra, jag har nog hamnat i en riktigt bra studiegrupp tror jag det verkar som. En hel del att läsa förstås, ska läsa 300 sidor i helgen och så har vi redovisning nästa måndag. Men det kommer nog att fungera bra det tror jag. Jag är riktigt motiverad och pluggar som aldrig förr. Inriktningen är riktigt intressant. Just nu handlar det en hel del om histroik och vad som hände i Sverige när man tvångssteriliserade folk och lobotomerade. Det är helt sjukt ju. Och att man lämnade kvar sina barn på bb om det var nåt fel på dom. Ruggigt men riktigt intessant.

I helgen blir det lugnt, kommer att plugga en del och umgås med familjen. Kanske tar en tur till Oxhälja också men jag vill verkligen dit på söndag e.m för på lördag är det nästan omöjligt att gå där uppe överhuvudtaget. Sen i kväll ska vi på kinan med två kompisar jag och Kim det blir trevligt.

Ska nog planera in Liseberg och andra gbgbesök nu när jag vet att jag får pengar. Wiiie I like!

Kram och trevlig helg!

RSS 2.0