Valborgsmässoafton

Nu ska vi snart dra oss ner mot byns brasa. Kim är fortfarande ute och jobbar i trädgården men det börjar inte än så det är lugnt. Jag fick klart den där uppgiften sen drog jag och hämtade barnen. Kom hem och sen fick barnen äta lite glass ute med två katter som tiggde ikring benen. Sen satte sig Alice i sandlådan och skulle göra nummer två och kräktes ner hela sig själv med glass så jag fick springa in med henne så det var sand och kräks överallt sen. När jag hade bytt på henne så lade jag henne i hennes säng och där sov hon en timme medans jag lagad middag. Tänkte att hon behövde sova en gång till om hon ska orka med kvällen. Brasan här nere börjar först vid åtta och då sover ju hon annars. Lilla fisen lägger sig runt 18.30 på kvällarna så det var nog ett smart drag av mig.

Nu ska jag snaggla vidare på msn innan jag krigsmålar mig lite, behövs om man säger så :)


Mestadels plugg

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade er kära vänner! Men det är så segt nu, det enda som händer är att jag pluggar. Nu är jag riktigt trött på detta. Det är så mycket att läsa och göra, när man kommer hem på kvällen så är man aldrig ledig på riktigt utan att ha dåligt samvete över skolan. Och sen får man leva på csn och det blir man ju inte rik av om man säger så. Nu vill jag ha ett jobb att gå till på dagarna och sen komma hem och vara hemma. Hatar att jag behöver köra iväg barnen till dagis varje dag för att jag ska hinna plugga. Felix vill inte dit längre, han är mycket hellre hemma. Mina små grisar, idag ska jag försöka att lägga på ett kol så jag kan hämta hem dom tidigare, men det kan bli svårt då jag måste göra klart hela den här uppgiften idag och den är mastig sen vill jag hinna med nån tentafråga med. Jag ska antagligen spendera helgen på universitetsbiblioteket upphettsande va?? Har inte alla böcker och har inte mycket till val tyvärr.

Igår klippte Kim det mesta av häcken. Han fick låna grannens röjsåg och då gick det hur snabbt som helst. Men nu ser det inte så bra ut, häcken behövde tas ner men nu är det inte lika insynsskyddat som förut. Vi har ungefär 10 olika häckar på våran gård för att inte tala om buskar så det var väl bra att han fick ner iaf en. Annars så var det Greys igår, men alltså det är så jobbigt att titta på numera. Det är så jävla tugnt, varenda avsnitt är så tugnt så jag har svårt att andas och tårarna bara strömmar, men jag älskar det!!

Får se om vi hinner med att titta på en brasa idag, om det ens blir nån vill säga. Det är ju eldningsförbud och svärfar berättade att de ställt in en massa offentliga majbrasor i Sthlm där brandkåren brukar vara med så vi får väl se om det blir nån eller inte.

Nu ska jag skriva en bilderboksanalys och måtte jag hålla mig till det och inte göra en massa annan skit hela tiden haha. Ha en bra Valborg nu!








Tentaplugg pågår

Skulle just sätta mig och skriva på en uppgift. Tyckte att jag hade förberett mig bra och lånat alla böcker men nu när jag satte mig och började skriva så insåg jag att det fattades en bok, typiskt! Så nu får det bli tentaplugg istället och det kommer det att bli den närmaste veckan för nästa tisdag är det dags för tenta igen. Vi fick en del instuderingsfrågor igår så jag vet vad jag ska lära mig på ett ungefär. Annars har det inte hänt så mycket sen sist. I söndags åkte jag hem på en dagen efterfika hos Linda, Tina hängde med oxå annars består livet mest av plugg just nu.

Ska hämta barnen om några timmar so I better get to it! Magen kurrar oxå men det får den göra en timme till eller så. Kan ju inte hålla på att äta i tid och otid :)

Ha det gott nu!

Gårdagen

Vi hade det hur trevligt som helst hemma hos Linda igår! Hon hade bakat jättegod pizza och sallad och underbart god vitlökssås. Efteråt åt vi en underbar kaka som hon lagat. Hon skulle kunna få flytta hem till mig och laga mat här varje dag för hon kan verkligen det där med matlagning. Mia var snäll och körde hem alla efteråt, kul att hon var med och nästa gång blir det nog vin för henne med. Idag är jag lite seg faktiskt, blev nog nåt glas för mycket igår. Men jag är inte dålig, utan mest trött som man alltid är dagen efter.

Idag blir det rätt lugnt här hemma. Har redan lagt Alice att sova middag, fast hon inte ens varit vaken två timmar. Men hon ville sova så det fick hon. Sen ska Felix på minisim och jag tar nog med mig Alice och träffar Linda under tiden, eller åker och handlar vi får se. Borde plugga oxå, men det är svårt. Har tenta om en vecka ungefär och har massvis att läsa till den. Åker nog på att köpa mig ett par böcker oxå, segt!




Vin ikväll!

Sitter och lyssnar på musik och bloggar lite. Alice sover och Felix ritar. Vi har just ätit gårdagens pizzarester till lunch och Kimpa är och fixar svärfars nya dator och gör sista rycket på båten som nu bara ska tvättas av för att vara fit for fight. Eller bättre än så, den är som ny! När Alice vaknar sen ska hon få lunch sen går vi ut en sväng, måste ju ut i solen en sväng.

Ikväll åker jag hem till Linda. Hon ska fixa lite mat och vin. Underbart trevligt! Mia har erbjudit sig att köra hem mig ikväll eftersom hon ändå ska köra, det blir ju bara en omväg på fyra mil. Hon är underbart rar lilla Mia! Det är ju alla mina kompisar, de allra bästa men det vet ni ju redan :)

Det var kul i skolan igår förresten, men jag blir lite ställd när läraren pratar med oss som om vi vore barn. Det märks att hon är förskolelärare i botten. Men det är ju bra för man får en massa tips på hur man kan undervisa sen när man är färdig. Men när hon med den mjukaste rösten hon har frågar oss vart lejonen bor så blir det lite knasigt faktiskt. Många i min klass blir barn direkt och det är roligt en annan är väl lite torr haha. Men vi var vara klass ett hela dagen och det är underbart! Jag slipper mer än gärna gnällspikarna.

Har en del att se fram emot igen. Hem till Linda ikväll, vårruset med flickorna, kryssningen, Liseberg, Coldplay och U2 (om jag inte säljer biljetterna) och det behöver man, saker att se fram emot alltså.

Nu har min lilla fis vaknat så hon ska få ny blöja och lunch. Det händer mycketmed Alice just nu. Nya ord varje dag, snart babblar hon oavbrutet har jag en känsla av. Och idag verkar hon frisk så jag vet inte vad det var hon åkte på, men skönt att det gick över så fort. Ha en trevlig helg nu!


Vab

Som vanligt så passar jag på att få iväg ett inlägg medans jag väntar på att lektionen ska börja. Imorse när vi gick up så upptäckte jag att Alice var sjuk. Jag hade mina aningar redan i går eftersom hon vaknade och pratade i sängen på kvällen. Det brukar hon endast göra när hon är sjuk. Hon feberyrar, men var inte ledsen så jag lät henne hållas. Mamma var hemma hos oss igår och hon sa att hon var varm redan då men det märkte jag aldrig. Men mamma kan lukta sig till sjuka barn och hade rätt som vanligt för imorse var hon varm, först var det svårt att avgöra men när jag lade henne på skötbordet så var det ingen tvekan om att hon hade feber. Gev henne en flaska välling och en ny blöja och sen somnade hon om. Kim är hemma med barnen, han har redan vabbat massa denna månad eftersom Alice var sjuk i påskas, men jag hade obligatorisk lektion idag och kunde inte stanna hemma. Förhoppningsvis hinner hon bli frisk i helgen så det räcker med en dags vab.

I helgen blir det kanske lite vin hemma hos Linda på lördag. vet inte hur många som är på men det är egentligen strunt samma, de som kommer kommer liksom. Vore trevligt att umgås lite. Annars bör jag plugga. Har snart tenta igen och har en del att läsa inför den. Annars ska jag hänga på våran altan tror jag, dynorna är framplockade och varje vår kommer jag på hur härligt det är där ute. Det enda negativa med denna årstid är de jäkla fästingarna. Dom är överallt! Igår hittade jag fem fulla grå kräk. Och i helgen sov Kim på en full fästing så den hade fastnat på hans rygg och där satt den platt och äcklig men dock ej sprängd. Nej dom vidriga små kräken klarar man sig utan.

Nu ska jag surfa runt lite och se om en reseverad bok kommit in. Idag går jag till 15.30 halleluhja :)

Tummen ur, vad är det?

Plugg på schemat idag men satan va svårt det ska vara att sätta sig ner och plugga. Det går bra korta stunder sen tar jag paus och får ingenting gjort. Illa illa! Har hunnit med en promenad med Alex. Nu är jag hungrig så jag ska värma mig lite lunch och sen får jag göra ett sista ryck innan jag hämtar kidsen. Var på utvecklingssamtal på dagis idag och det gick bra. Hon hade bara bra saker att säga om barnen. Mycket visste jag redan. Alice är väldigt trygg och visar alla vad hon tycker om saker och ting. Underbart tycker jag! Give ém hell! Nej då men hon är tuff och det är bra att vara när man är tjej. Vet inte vart mina barn har fått sin tuffhet och icke blyghet från då både jag och Kim är riktiga mesar men jag är glad att denna gen slog igenom. Sen har det iof en del med uppfostrande att göra. Man har tydligen gjort rätt trots allt! Jag fick se kort på barnen oxå och det fanns ett kort på Alice som var helt underbart, hon är ju alltid söt på kort men på det här var hon tio ggr sötare än vanligt. Underbart fint var det!

Nej ryck var det, behövs om man säger så. Ha en skön dag i solen!

Kryssning bokad

Nu har jag bokat en kryssning åt mig och tre väninnor, synd att vi inte blev fler men det kommer bli riktigt kul tror jag! Man behöver nåt att se fram emot. Idag har det förövrigt varit en riktigt seg dag. Oroar mig över saker och känner mig allmänt rastlös. Felix var så ledsen imorse när jag lämnade honom på dagis. Han grät och sa att han inte ville att jag skulle gå hem, det kändes i hjärtat för det har han aldrig gjort förut. Så det ska bli underbart att få hem honom. Han går igenom en tuff tid nu min lilla soldat. Någon slags utvecklingsperiod.

Nej nu ska jag gå och hämta barnen på dagis och sen blir det till att laga middag. Dagens höjdpunkt förutom att hämta barnen blir utan tvekan Greys ikväll! Tyra lade helt plötsligt en spya här brevid så jag får ta hand om den först, det är rart med djur :)

EFIT

Hade tänkt mig en EFIT idag, men valde nog fel dag för en sån. Men eftersom jag redan tagit en del bilder så kör vi:



Klockan är 8.30 och det är dags att sätta på sig kläder



9.30 barnen är lämnade på dagis och Zarah äter resterna av Felix frukost



10.30 dags för min frukost (talar inte om vad jag har på smörgåsarna för då kräks ni)



11.30 Läsning står på schemat (Barns läs- och skrivutveckling)



12.30 Tittar på skorna jag köpte till barnen igår, funderar på om jag ska lämna tillbaka dom eller inte



13.30 Dags för lunch. Blir rester från gårdagen, ris och min currysås, tänkte värma sojakorv till men struntade i det och tog en smörgås till istället (jag är knäpp jag vet)



14.30 Tröttnade på allt läsande och satte mig och surfade en stund



16.00 Vi har just hämtat barnen på dagis och Alice dröjer kvar i hallen där hon provar allas skor i vanlig ordning



17.00 Middagen är avklarad och jag har även hunnit med ett kakbak



17.30 Far och dotter har lite qualitytime



18.00 Skenet bedrar, hon är inte alltid lika bedårande, speciellt inte när hon är arg på mamma för att hon inte får klättra upp på bordet och rita i mammas böcker.



19.00 Nu är det kvälla och det bjuds på välling i sängen. Härmed säger vi Godnatt!

Mammas kille

Vill bara skriva ett inlägg om min stora kärlek, min tappra lilla soldat. Varenda gång när vi går till dagis, eller rättare sagt när jag lämnar honom på dagis och går hemåt eller åker till skolan så får jag en puss och kram. Det får jag alltid! Samma sak när jag åker hemifrån oavsett om jag bara ska vara borta i fem minuter så får jag puss och kram. Det här är helt fantastiskt såklart. Så här kommer det inte vara för evigt, antagligen kommer det att gå över fortare än jag kan ana. Men just nu så får jag alltid en puss och en kram och det kommer jag alltid att komma ihåg. Han är underbar på många vis min son. Han är klok, han är rar och han är härlig. Han är världens bäste storbror och Alice får rikligt med pussar och kramar, så här kommer det inte heller alltid att vara. Snart är tiden här då de tjafsar och bråkar så hår flyger. Men just nu är det peace on earth. Snart börjar han skolan min stora kille och det ska bli ett spännande äventyr.

Jag ska göra mitt bästa för att vara en bra mamma åt dig lille vän. Jag ska alltid läsa för dig på kvällarna och jag ska krama dig mycket varje dag och berätta för dig hur mycket jag älskar dig. Snart ska jag hämta dig på dagis och det ska bli så mysigt.

Det blir mest bilder på Alice här i bloggen, det händer ju så mycket med henne hela tiden. Hon gör gulliga saker som får mitt hjärta att klappa hårdare, men det gör Felix med såklart på sitt sätt.
















Fullt ös medvetslös!

Vet ni vad glädje och lycka är för mig?? Förutom mina barn och min man av diverse uppenbara anledningar så är lycka:
Att bli upphämtad på stationen av mina två rara väninnor Linda och Charlie och få en härlig gruppkram, det är grejer det! Efter det åkte vi vidare mot thai och deras delikata buffé. Min käre sambo kom och gjorde oss sällskap oxå :) Sen åkte vi till Maxi och handlade sen hem till Linda där vi umgicks och satt i solen och hade det allmänt gott. Sen hämtade Kim mig och vi åkte hem till verkligheten igen. Han jobbade ute i trädgården och jag lagade mat med tre barn runt benen varav en var grinig som få, Alice grät och grät. Jag gav henne en banan, nappen, vatten, leksaker, gosedjur men aldrig blev det helt bra. Först när hon fick sin tallrik full med mat så blev hon på humör igen. Och sa tack tack varje gång hon ville ha en körsbärstomat ♥ Och Felix är i en tråkig period igen, underbart rar men ack så arg, precis som en liten tonåring!! Vart ska detta sluta??

Fleeze gav mig just ett gott skratt. Vi åt kyckling till middag idag och det stod kyckling kvar på bänken, under lock dock. Fleeze knuffade undan locket och snodde med en kycklingklubba ner på golvet där han smaskade och kämpade för glatta livet. Zarah gjorde honom sällskap ihopp om att få nåt hon med, och det blev en tuff match. Inte lätt att sno mat från flåset Fleeze. Nu så har jag raggat ihop folk till vårruset och vi blev precis sex tjejer, så vi uppfyller kravet för att få en picknickpåse. Ja tro inte att jag betalar 180 kronor för endast en promenad. Nej nej! Men nu är vi anmälda och jag är för tillfället ca 1000 kronor fattigare.

Nu ska jag gå och lägga mig. I morgon ska jag plugga hela dagen, måste hinna med en städning av huset också för det behövs kan jag lova!

Just relax, it´s what jesus would do

Tror ni jag gick på Schulman och missade en del av lektionen?? Jajamen det gjorde jag, struntade i första delen av lektionen och gick iväg och kollade på Alex. Det ångrar jag inte, det var bra han pratade om sitt bloggande och sin nya bok. Jag missar i stort sett aldrig en lektion så jag hade inte dåligt samvete för att jag uteblev, men jag gick på andra delen av lektionen sen efter lunch iaf.

Igår var vi hos svärfar hela dagen, åkte tidig morgon och kom hem på kvällen. Jag pluggade och Kim fixade med båten. Båten är i stort sett klar, nu är den som ny vill jag lova. Han har bytt ut i stort sett allt som man kan byta ut så den kommer gå fint i sommar. Får hoppas att jag vågar mig på en sväng eller två :) När vi kom hem såg vi på Robinson och efter det var det kört. Somnade i soffan innan klockan 10, så vi gick och lade oss istället och gick upp nio imorse, det var skönt det. Idag har vi varit ute i trädgården och lekt och Felix har varit på minisim. Han hade fått åka den stora uppblåsbara rutschkanan ner i stora bassängen två gånger så han var väldigt nöjd. Mamma kom förbi en sväng oxå på eftermiddagen. Nu ska jag snart ta kvällen och sätta mig och plugga lite. Har förbannat mycket att göra i skolan nu om man säger så.

    

    

Nu ska jag ringa runt till mina väninnor och försöka ragga med dom till vårruset! Vi måste bli sex stycken så vi får en picknickkorg annars kan det ju kvitta :)

Schulman

Sitter på biblioteket och väntar på att min lektion ska börja. Vill inte gå på den, det är nämnligen så att Alex Schulman kommer till skolan snart. Han ska prata om sitt bloggande och alla är välkomna. Tydligen ska han vara i samma hus som oss. Jag vill hellre gå dit än på lektionen om man säger så. För inte alls längesen tålde jag inte den mannen, men nu hyser jag en viss respekt för honom och läser hans blogg i stort sett dagligen. Jag tycker att han är bra! Han är inte så elak som förut utan mer mesig i sitt sätt. Det finns något hos honom som tilltalar mig och det är inte hans snea tandrad.

Håll tummarna för att jag får en glimt av honom idag!

:::Blä:::

Suck, stön och pust! Det är de enda orden jag tänker yttra på den här bloggen just nu!

Inväntar föreläsning

Segare datorer än dom i skolan kan knappast existera! var inne på FB och det tog fem minuter att skriva 20 ord utan att överdriva alltså, sen blev det ju inte bättre av att jag stavade fel och fick vänta ytterligare minuter på att kunna sudda. Sensmoralen i detta är att man icke ska fulsurfa i skolan! Men när man sitter och väntar på lektion så gör man vad som helst för att fördriva tiden.

Igår kom Linda och Albin förbi på besök, det var självklart mycket trevligt. Linda är en av de bästa människor jag känner så det var en fröjd att ha henne hos mig ett par timmar. Albin låg på golvet och Alice var där och klappade på honom och tog hans napp. Sen stoppade hon in den i hans mun och drog ut den om vartannat, men han var så nöjd ändå, sen bytlånades dom nappar och det var populärt. Det var populärt med besök ända tills Linda skulle på toa och jag bar på Albin. Då blev Alice svartsjuk så det hette duga. Hon grät, skrek och klängde på mig, inte ens när jag satte mig ner på golvet med honom så att hon oxå kunde få en del av mamma gick det bra. Det är min mamma och henne låter du bli tyckte lillan, haha dom är för söta alltså.

Idag känner jag mig glad och positiv, men igår kväll tyckte jag att allt var eländigt. Inte för mig men att världen var ett grymt ställe. Inte blev det bättre att jag senaste två dagarna läst igenom Karros blogg om cancersjuka Felicia som dog ett år efter diagnostisering. Nej bland får man hålla sig borta från eländen.

Nu ska jag stoppa min matlåda i ett av kylskkåpen på skolan och knalla iväg till min föreläsningssal. jag har som sagt matlåda med mig idag, den fjärde i ordningen sen jag började läsa här hösten 05!

Kram på er!

Skitsnack

Vissa saker kan man bara skratta åt! Jag antar att man ska passa sig för vad man säger och skriver till andra. Men jag är öppen, det är sån jag är. Och jag bryr mig egentligen inte om vad folk tänker om det jag gör. Jag vet ju att folk har synpunkter, det har jag ju själv på det mesta. Men låt så vara, alla lever sitt liv som dom vill. Hur som helst så skriver jag ju en del om hur mycket Kim gör här hemma. Och han gör mycket det gör han. Jag älskar honom för det. Nu är det inte så att jag ligger hemma på sofflocket och käkar praliner (inte jämt om inte annat). Men det går en "kompis" runt och säger. Kanske inte att jag käkar praliner men att hemma hos oss så gör Kim allt, det ska dom veta Maria behöver inte göra något alls hon. Så här är det såklart inte. Kim gör mycket och i stort sett allt utejobb men jag gör ju mina grejer. Som att städa, laga mat, plocka disk och tvätt och ta hand om barnen. Men det kanske inte räknas? Nu är Kim med arbetssam än vad jag är men nog gör jag saker jag med. Ville bara tala om det. Nu låter det kanske som att jag tog illa upp men det gjorde jag inte. Folk som knappt ens tar hand om sina egna barn kan aldrig få mig att känna mig som en dålig människa :) Speciellt inte när det handlar om vanlig jävla avundsjuka. Nu fick jag det sagt oxå!

Idag har jag varit i skolan en sväng, vi hade gruppträff och gick igenom en uppgift. Srn köpte jag med mig lunch och åkte hem. Nu har jag precis hämtat hem de små. Felix gick raka vägen till sin kompis men Alice är hemma och röjer runt. Ska snart börja med middagen, roligare än så blir det inte idag. Men imorgon kanske Linda kommer förbi, då blir det party!







Lista igen

Hur mår du?
Väldigt bra

Skrattar du?
Absolut!

Gör du saker som får dig att må bra?
Jajamen så ofta jag kan, i stort sett varje dag

Träffar du människor som får din mage att pirra?
Kanske inte pirra eller ja ibland kanske

Känner du dig starkare eller svagare än förut?
Starkare

Saknar du?
Ja jag saknar pappa varje dag

Tar du hand om dina vänner?
Ja det gör jag absolut

Älskar du?
Ja!! Jag älskar som bara den

Gör du alla de saker du så länge sagt att du ska göra?
Beror på vad det handlar om men förr eller senare ja

Håller du dina löften?
Ja jag hoppas det

Längtar du?
Ja alltid finns det något att längta efter

Tänker du?
Ja

Brister du ut i öppna ärliga skratt som kommer ända från magen?
Ja och det är underbart!

Vill du?
Ha ett jobb!

Önskar du att det var som förut?
Beror på vad som menas med förut?

Går du vidare?
Absolut hela tiden

Gråter du när ingen ser?
Ja

Vågar du?
Ja men skulle vilja våga mer

Är du lycklig nu?
Ja det är jag

Fantastiska man

Nu börjar Påsken gå mot sitt slut. Det enda riktigt tråkiga med det är att älsklingen måste tillbaka till jobbet. Han har varit hemma i en vecka nu, och jag gillert! Men han jobbar hela tiden med något, så han är inte hemma så mycket men ändå. Han är fantastisk min man, han sliter och står i. Idag åkte han iväg för att jobba med båten som han ska byta trä och frigolit i. Sen ska han ta tag i husvagnen, men då kommer han åtminstonde vara hemma. Det finns ju så mycket att göra när det blir vår. Jag är så glad att jag har honom, jag är så stolt över honom!

Annars har Påsken varit bra. Felix har dock blivit sjuk nu. Han hostar, snorar och har feber. Han har väckt mig två nätter i rad nu och velat ha alvedon, vatten och skiva. En gång hade han drömt en mardröm om en tjuv som varit inne i hans rum, läskiga grejer det. Igår morse kom han in till våran säng tidigt på morgonen med täcke och kuddar under armen. Han kröp ner mellan mig och Kim och somnade om men vaknade en stund senare av att Alice ropade i sin säng. Då knuffade han mig i ryggen och tyckte att jag skulle gå upp till henne. Och Alice hon är rolig nu, nej och Ali är ord som används frekvent. Ibland säger hon Alice men för det mesta så säger hon Ali. Igår var hon så grinig så vi fick lägga henne klockan sex på kvällen och förutom att hon vaknade och pratade i går så sov hon ända tills mamma ringde och väckte oss runt nio imorse. Det är slitsamt att åka runt så mycket.

Men idag är vi planlösa, för barnens skull. Felix är inte helt pigg och Alice behöver oxå ta det lugnt. Vi kanske går till mamma och hälsar på en sväng sen. Vill träffa brorsan en gång till innan han åker hem. Man vet inte när vi ses igen. Jag är stolt över honom oxå! Men annars blir det lugnt idag. Kim skulle slita som ett djur så han kunde komma hem och umgås med oss, fantastiska man!





Och angående min stora chock. Vill så gärna skriva om det men väntar lite med det alternativt att jag skriver om det på andra stället. Men jag är väldigt glad åt det, det kommer bli bra men jag är nog fortfarande lite chockad haha.

Heldag i skogen

Idag har vi varit hemma hos svärfar hela dagen. Massa frisk luft har inandats. Kim fixade båten, han sågade och bytte trä i den. Han är så arbetssam min man! Svågern sågade träd och sen eldade killarna Jag tog hand om Alice och sen åt vi massa mat och den obligatoriska påskabakelsen och en massa godis. Alice sov ett par timmar i vagnen. Nu är jag trött men det har varit en bra dag. Underbart väder har det varit som ni vet! Kändes nästan som sommar där nere i skogen.

Glömde skriva att Jeanette var här igår. Hon är så söt! Hon hade köpt med sig påskgodis till barnen, hur gulligt som helst. Hon är bra söt hon! Jag säger ju att jag har dom bästa vänner man kan ha! Nu är jag trött och tror att det blir sängen snart.










En häst hade gått på svärfars gård














Noterade ni att Kim klippt lugg på Alice? Hon ser så stor (men söt) ut!

Lista

Lovar du att vara ärlig?
Ja

Du heter: Maria

Smeknamn: Röösan, Röös

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Show me heaven

Beroende av: Socker, mina nära och kära

Vad tror folk om dig?: Vet inte, en massa olika skulle jag tro

Stämmer det?: säkerligen, men vad vet jag?

Vad får du oftast komplimanger för?: Att jag är snäll och bra på att baka

Vad säger du för att imponera på någon?: Vet faktiskt inte

Hur imponerar man på dig?: Genom att vara en bra människa, eller intelligens det imponerar på mig

Brukar du skratta för dig själv?: Ja!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Hejsan. Hur e det. Hur slutar du idag och hur ser det ut idag.Tänkte om jag skulle komma idag? Kram

Var bor du?: I Bäckislava

Trivs du där?: Både och, trivs i mitt hus men tycker det är bra segt bortemellan

Äger du några converse: Nej

Sprit, cider, vin eller öl: Sprit

Brukar du bli för full: Nej det tycker jag inte, salongsberusad är ett bra tillstånd :)

Vad har du för mobil operatör: Telia

Är du allergisk mot något: Gräs som blommar och dumma människor

Har du haft sex idag: Nope

Hur svarar du i mobilen: Hej det är Maria, hallå vet inte riktigt

Vem ringde du senast?: Alexandra

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Hon berättade hur det kändes att fylla 30, grattis, grattis, grattis!

Antal timmar sömn inatt: 6-7

Sov du ensam: Nej Kim och Zarah låg brevid i vanlig ordning

Brukar du komma i tid: Nej chamrligt sent

När mår du bra: När jag får umgås med folk jag tycker om

När blev du fotad senast: Idag

Hur känner du dig nu: Trött

Vanligaste färg på dina kläder: Bra fråga, det är olika

Vad tycker du om fötter: Inte mycket dom är bra att ha, kan vara rätt äckliga dock

Vad saknar du: Pappa

Hade du en bra kväll igår: Jajaman

Favorit dryck på morgonen: Mjölk

Rakar du benen: Inte just nu, ser ut som en karl haha

När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 23 tiden

Är du blyg?: Nej

Sysslar du med någon idrott: Nej tyvärr 

Vill du hellre ha mail än brev: Mail

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja

Har du spytt offentligt: Ja

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Jag skulle ha sex med en tjej såklart

Är du nöjd med ditt liv: Ja jag är nöjd, skulle vilja ha ett jobb dock

Är du bortskämd: Yees!

Vad gör du i morgon: Handlar, äter påskmat hemma hos mamma och brorsan

Vad är det värsta du vet?: Barnmisshandlare

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: För mycket

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: ?

Vad längtar du till?: Till sommaren och tills jag är klar som lärare

Har du bra vänner och äkta vänskap?: De bästa! Oslagbara är dom

Vad använder du för shampoo?: Just nu Herbal essences

Vad är det finaste du fått?: Mina barn såklart

En speciell dag du minns: Förutom när mina barn föddes så 2:a juli 2006

Tycker du om någon just nu: Självklart

Du samlar på: Massa skit

Gröna eller röda äppeln: Röda

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Kim eller Alexandra

Gillar du golf: Nej

Vilken tid gick du upp idag: Vid åttatiden

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja

Har du strumpor på dig nu: Ja

Är det okej att gråta: Alltid!

När grät du senast: För några dagar sen

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Vet faktiskt inte, ett hus kanske eller spara

Bär du glasögon eller linser: Nej inget av det

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej

När går du upp ur sängen en helgmorgon: 8-9 nånstans

Har du piercing: Nej inte en enda!

Vill du gifta dig: Yes!

Vill du ha barn: Har redan två, skulle kunna tänka mig en till, men är väldigt nöjd som det är

Solar du ofta: Nej

Är du bra på att laga mat: Nej det skulle jag nog inte vilja påstå, men vissa rätter får jag till riktigt bra. Däremot är jag bra på att baka!

Är du flygrädd: Kanske

Hur vig är du: Rätt så vig faktiskt, har alltid varit det

Är du musikalisk?: Ja lite, tar ut låtar på gehör, det är väl lite musikaliskt iaf?

Vad dricker du helst när du är törstig: Loka med smak

Vilken är din favoritglass: Svår fråga, finns mycket gott

Tror du på ett liv efter döden: Ja det gör jag....

Tycker du om sushi: Aldrig smakat, men är rätt övertygad om att jag aldrig skulle ha gillat det

Vad äter du helst när du ser på film: Godis

Bor dina föräldrar tillsammans: Pappa är död men innan han dog så levde dom tillsammans

Har du tandläkarskräck: Nej

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Både och

Vilken ögonfärg har du: Brun

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja det har hänt

Biter du på naglarna: Nej

Röker du: Nej

Hur ofta tränar/motionerar du: För jävla sällan

Senaste låt du hörde: So what


Wicked

Igår var det en väldigt omtumlande dag. Fick ett chockbesked kan man säga men i positiv bemärkelse som tur är! Har fortfarande inte riktigt hämtat mig från detta, haha will I ever?

Sen sist då. Marknad med Kim och Alice i onsdags, köpte en varsin munk och lite nougat till Felix. Igår kom Mia, Tobbe och Nellie förbi och fikade lite och vi hann med att snacka lite strunt, väldigt trevligt! Sen kom brorsan förbi en sväng.
Nu ska vi hem till svärfar hela dagen. Det ska målas ägg, ätas och umgås hela dagen. Kommer nog vara ute en hel del. Imorgon ska vi hem till mamma om vi inte blivit sjuka innan dess. Felix är snorig och jag känner mig seg jag med. Men förhoppningsvis blir det inte värre än så här.

Nu ska jag packa väskan och sen drar vi.

Glad Påsk på er!

Nattugglan

Tänkte se på Brothers and sisters i kväll men den planen gick i stöpet, hockeyn tog ju aldrig slut. När jag bestämde mig för att se reprisen istället för att kunna gå och lägga mig nu så vaknar Alice. Eller hon har varit vaken ett tag, hon är varm och gråter bortemellan. Var nyss inne för tionde gången i ordningen. Nu gav jag henne en alvedon och en flaska välling så förhoppningsvis så får hon sova nu. Hon har sovit bra alla nätter sen hon blev sjuk, däremot brukar hon vakna ett antal gånger på kvällarna.
 
Jag ger det en chans och hoppar i säng nu, har sovmorgon imorgon så det spelar inte så stor roll om jag får sova eller ej. Önskar bara att hon slapp vara sjuk lilla snuttan. Kom just på att jag varit vaken sen 5.30 och har inte ens slumrat på bussen varken på dit eller hemresan och ändå är jag inte kännbart trött, inget bra tecken man ska inte kunna orka så här mycket. Nu får det bannemej bli sänga. Natti natt!

Vuxna människor

Jag är så ledsen, sitter och kämpar mot tårarna. Och det är inte ens mig det är synd om. Men min stackars lärare, våran härliga lilla tomte. Jag träffade honom i Gläntan idag innan lektionen och han sa att jag var godkänd på tentan, det trodde jag inte att jag var eftersom jag inte stod som g, men det var tydligen betyget på hela kursen. Jag har inte gjort klart en uppgift och är inte godkänd men hade godkänt på tentan. Hur som helst han kom till våran lektion för att berätta att han skulle komma förbi efter och lyssna på våra synpunkter ang. tentan och svara på frågor. Första gången han var inne var det en tjej som skrek åt honom. Andra gången när han kom vid ett så sa de att de inte hade ätit nån lunch och orkade inte med detta nu. Sen började de klaga de som var kvar. Varför gjorde du en tenta och inte en hemuppgift? Den här tentan är inte godkänd av kåren! Och hur fan bedömmer du det här och hur fan tänkte du? Vi som tänkte fråga enkla saker som, behöver vi tenta om vad ska vi tänka på till nästa gång mm fick inte en syl i vädret. En av tjejerna the queenbee svor och skrek att här kan jag fan inte stå dig kan man ju inte prata med och så försvann hon med en hop tjejer. Dom är så hemska! Jag vet att man inte ska säga så om människor, men dom är verkligen det. Igår när vi hade lektion så kom klass två in för att gemensamt med oss diskutera lite och jag och många med mig kände att vi vill inte. Vi vill inte ha er här. Så jäkla illa är det alltså. Som jag och I kom fram till, det är nästan hat man känner hur sjukt det än låter men så känns det. Jag vill inte ens se dom, det är så hemskt alltihop. Och dom ska bli lärare, LÄRARE! Dom ska ta emot elever, jobba i arbetslag och ha kontakt med föräldrar. Jag hoppas att dom aldrig hamnar på mina barns skola det säger jag bara. Vuxna människor som beter sig på det här viset. Dom är på honom stackarn. Och han försvarar sig opch förklarar att han inte kan ha poäng på frågor om en text som ska analyseras och återberättas, det hade varit skillnad om det varit en mattetenta som är mer konkret. Han säger att om man har sämre på en del och bättre på en annan så jämnar det ut sig och är vissa delar lite sämre så bedömmer han ändå med hjärtat. Förstår ni hur härlig han är? Och de skäller på honom, bråkar och ställer till det! Jag skäms för dom, jag skäms. Min blotta närvaro i detta klassrum får mig att vilja krypa in i mitt skal. Jag vantrivs i deras sällskap. På mornarna så brukar jag sitta med en del i den klassen (Dom bästa av de alla) och de gnäller ändå. Det är 45 minuters vånda för mig, och då gnäller dom ändå minst. Imorgon sätter jag mig nån annanstans, aldrig mer! Jag ska skicka ett till mail till honom för att berätta varför vi drog idag. Han hade skrivit fel i ett betyg på en kompis till mig och hon mailade och frågade hur det skulle vara. Han förklarade att det blivit fel och bad om ursäkt. Han tyckte att det var mycket att göra, stor arbetsbörda eller vad han kallade det. Tror fan det, och inte blir det bättre av detta. Han har kursen och elever så det räcker.

Här hemma är allt som vanligt, Alice är fortfarande sjuk och Kim är hemma och vabbar. Men han är otroligt effektiv, eftersom Alice är så pass pigg som hon är så hinner han med en massa annat. Han har rensat i Alice rum och i huset och uterummet och hunnit fixa iordning båten. Han är effektiv och det är skönt att ha honom hemma. Sitter och väntar på att mamma ska komma hit med påskläder till Felix, de ska gå påsktåg på dagis imorgon och Felix vill vara påskgubbe så det ska vi försöka fixa. Och sen ska jag in till marknaden en sväng med Alex innan det är dags för eftermiddagspass i skolan. Sen jäklar är jag ledig en vecka! Men jag är gärna i skolan men det ska bli skönt att hela familjen får vara hemma tillsammans.

Lunchade med Jea och Mika idag, himla trevligt, träffade Mia och Tobbe av en slump oxå. Trevligt, mer umgänge alltså! Pratade med Linda oxå vi ska bli bättre på att ses, som det är nu är det katastrof haha. Vi får fan kamma oss!


Sol

Igår var det väl underbart väder ändå?? Hur skönt som helst, allt blir verkligen lättare när solen skiner, allas humör i topp liksom. Kim kom och hämtade mig och barnen och så åkte vi ner till svärfar i skogen. Där eldade vi och umgicks. Kim hade fällt tre träd så det fanns en del ris att elda upp. När brasan brunnit ut grillade vi några korvar som vi åt. Härligt! På kvällen sen såg vi klart på Potter och denna gången lyckades jag hålla mig vaken.

Idag har vädret varit mindre bra, solen kom iof på eftermiddagen men det var mycket kallare i luften. Kim och Felix har varit iväg på minisim och jag har pluggat lite. Alice har varit sjuk. Igår började hon rossla lite och man kunde höra hur slemmig hon var i halsen. Imorse väckte hon mig tidigt och jag kände att hon var varm när jag kom in. Hon fick en ny blöja och en flaska välling och sen sov hon några timmar till. Men idag har det varit eländigt. Snorigt, slemmigt och grinigt. Men det är på tiden att hon blev sjuk nu, inget jag vill alltså men nån gång borde ju bacillerna ta henne också. Kim får vara hemma med henne imorgon då jag bokat in röstträning på eftermiddagen. Även fast inte alla lektioner är obligatoriska så missar man ju massa om man är hemma.

Nu ska jag få Felix i säng och försöka komma in på tradera, deras sida krånglar en del.

     

    

     

Mina flickor!

I´ll never leave - I´ll always love!

Idag är Kim iväg och leker skogshuggare och jag har tagit på mig att rensa i Alice rum. Hon har en massa bebissaker som ska väck. Måste ju rensa för att få plats med nytt, hon ska få allt Felix duplolego och alla klossar. Vi får se om vi åker ner till svärfar sen och umgås en stund vi med. Sitter och lyssnar på Robbie och jag säger då det. Jag älskar honom! Eller hans musik rättare sagt. Minns tillbaka på konserten, vi stod ett par meter ifrån honom och han pratade med killen brevid oss, vilken känsla det var alltså! Ingen annan konsert som jag varit på kommer ens i närheten av den. De kan inte ens mätas med Robbies, de kommer inte ens i närheten. Det är så en konsert ska upplevas!

Igår hälsade Tina på, hon skickade ett sms på förmiddagen och frågade om  hon fick komma. Hon hade inte träffat barnen på länge och längtade efter dom. Vi behöll henne här hela dagen och vi åt lunch, middag och fikade. Hon hade köpt med sig jättegoda bakelser från ejes. Sen åkte vi in till Maxi jag, Kim och Tina. Mamma kom hit och tog hand om Felix, Alice hade redan lagt sig. När vi kom hem såg vi på Potter, men helt plötsligt stängde Kim av filmen. Då hade jag snarkat från och till ett bra tag. Så vi ska ta nya tag ikväll, men jag får nog spola bak en del och titta ikapp. Jag har ladrig velat se på Potter förut, men nu när jag läste första boken i förra kursen så blev jag lite sugen faktiskt.

Vill skriva om två flickor som står mig väldigt nära. Dom har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas och jag har svårt att tänka mig ett liv utan dom. Den första träffade jag redan när jag var fyra-fem år gammal. Vi bodde då grannar, sen försvann hon men kom tillbaka för att stanna för alltid. Hon har det största hjärtat av alla jag känner. Hon är så snäll och vill alla väl. När jag skrev ett blogginlägg här om dagen så erbjöd hon sig direkt att ta Alice så att jag skulle kunna plugga ifred. När jag berättade om en skuld jag skulle få så sa hon direkt att de skulle skrapa allihop så var det bara sa hon. Hennes hem står alltid öppet och hon vet verkligen hur hon ska få folk att trivas. Jag hopas att alla som finns i ditt liv vet hur lyckligt lottade dom är gumman.

Den andra är oxå en tjej jag känt i stort sett hela livet. Första gången vi sågs var vi fem-sex år. Vi gick hos samma dagmamma ett tag och sen hamnade vi i samma klass redan från lekis. Vi började leka dagligen när vi var åtta år, jag kommer ihåg att det var då jag för första gången ringde hem till dig och ville leka. Kommer till och med ihåg ditt första telefonnummer som du hade på den tiden sifferminne som jag har. Vi lekte med barbie, vi hittade en lada, vi skrattade och grät tillsammans och har fortsatt med det hela livet och kommer att göra det resten av livet med det är jag helt övertygad om. Jag är så glad att jag har er, ni är underbara och jag älskar er!

Självklart har jag en massa anra vänner som betyder lika mycket för mig dom oxå, ni är min familj ni med. Jag är så lyckligt lottad då jag har dom bästa vänner man kan önska sig. Jag har verkligen det, dom finns där i vått och torrt och dom är underbara människor allihop. Jag vet att det kanske låter sentimentalt men jag överdriver  inte bättre vänner kan man inte få det vet jag. Kompisar som erbjuder sig att följa med när jag är orolig för att det inte är bra med bebisen i magen och ska på vul. När jag funderar över om jag ska gå och titta på min döda pappa och de erbjuder sig att följa med och hålla min hand. Finns inte tillräckligt många ord som kan beskriva hur mycket jag älskar er och hur mycket ni betyder för mig, men jag vet att ni vet. Tack! ♥

Kotteby

Mindre rolig dag idag utav två anledningar och den ena är att jag har en massa plugg att göra. Ligger efter med en hel del nu och kommer att i värsta fall få göra tre tentor samtidigt. Så illa blir det nog inte för det är lite overkill så jag får nog släpa med mattetentan ytterligare ett tag. Sen är det mycket ovisst också som gör sitt till. Men till positivare saker hann röra på fläsket under en promenad med Alex. Sen pluggade jag lite innan det var dags att hämta barnen och sen dess har det gått i ett. Felix hade en kompis här och jag utfodrade dom med mat och sockerkaka. Alice åt kritor och var hårdhänt med Zarah. Nu sover Alice och Felix är nyduschad och ska ner i sängen. Ska bli skönt med lite kväll. Kim kom precis hem, han har shoppat loss i Örebro. Och en jäkla huvudvärk har han ser jag. Jag blir nog själv ikväll.

Följer otroligt många bloggar och har vid flera tillfällen lovat att länka. Finns massa bra och framförallt roliga bloggar därute. Först ut att länkas är Kotte och hans blogg kan du läsa här Jag älskar hans sätt att skriva och tycker att han är otroligt rolig. Om ni gillar det ni läser och har tråkigt någon dag så kan ni läsa hans gamla blogg och det gör ni här. Kan rekomendera inläggen om tandborstkriget, det är enligt mig hysteriskt roligt!.

Nu ska jag slänga in en maskin tvätt sen tar jag kvällen!

Skit!

Jobbigt nu, less är bara förnamnet. Här finns mer info.

Nu ska jag sätta mig och skriva på en uppgift. Finns att göra om man säger så :(

RSS 2.0