Vab

Är hemma och vabbar idag. Alice har ju varit hes och igår blev hon snorig och på kvällen när hon somnat vaknade hon och grät. Feber! Så idag är jag hemma med henne och lillebror som är snorig han med. Nu hoppas jag att alla baciller försvinner på lite drygt en vecka och att alla om vi nu måste bli smittade blir det fort så vi hinner tillfriskna. För på lördag åker vi! Eller söndag egentligen, men på lördag åker vi ner till Gbg. På Alice födelsedag!
 
Imorgon skulle vi ha haft barnkalas för alla hennes kompisar men det får vi ju ställa in som det ser ut. På söndag skulle släkten komma, får se hur det blir. Kim flyger till Luleå på måndag för tre dagars jobb. Så han får flyga tre ggr på en vecka.
 
Annars sitter jag här och känner mig irriterad över en sak. Kanske en skitsak. Men vi har svårt att få vikarier till vårat jobb. Jag mailade poolen redan igår kväll för att hinna snappa nån. Men får till svar idag att det kan bli svårt. För många är nya och de vill helst inte jobba på fritids till att börja med. Eftersom det är en stor skola så är några av de som vill jobba på fritids redan bokade hos oss. Sånt här får mig förbannad. Är man med och skriver in sig i poolen så får man se till att jobba också. Är det nåt som irriterar mig så är det veka människor! Jag har svårt rent allmänt för folk som är veka. Toughen up liksom! Här om dagen hade vi en vikarie som gick runt och såg sur och skrämd ut och när vi bad henne ta en barngrupp en stund så sa hon att hon inte kunde barnens namn. Nej vem kan det som kommer första gången. Men man får ju inte vara rädd för att jobba. Blir så irriterad! Som jag slitit på den tiden jag var vikarie, det måste man vara inställd på. Men folk är så veka och det ska gnällas på allt. Man har ont, det är tufft. Jag får fan allergi på det där! Så nu vet jag inte om det kommer nån för mig. Vilket innebär att min kollega får jobba helt själv i em på fritids och det funkar inte när det är en så stor barngrupp. Ska ringa upp dem. I värsta fall får jag komma in så får Kim vabba på em. Därav min irritation!
 
Annars ser vi fram emot helgen. Puss på er!
 
 
 

Good times!

Trött! Haft kompetensutveckling på jobbet idag. Vi höll till på konstmuseet och det var en givande dag. Öppnade idag och igår jobbade vi till 19.30 så man blir seg. Sen åt vi en utelunch, mycket trevligt. För i mitt yrke har man ingen möjlighet till det annars.
 
Fick hem vinterkläder som jag beställt till Alice idag. Tyckte att byxorna var lite för små. Letade allt vad jag orkade på nätet men fanns inga i hennes storlek. Hon har dragit iväg så på längden. Så jag måste beställa 130 till henne nu. Som tur var så var Kimpa i Karlstad och han lyckades snappa åt sig sista paret i 130 på XXL. Det är en kostsam månad. Kläder till alla kids och oss själva, skor på det, julklappar och sen två kalas för Alice och sen att leva en vecka på Teneriffa. Pengarna rullar iväg om man säger så och jag behöver inte fundera på i vilka hål jag ska stoppa dem.
 
På tal om pengar så fick jag förlängt på mitt jobb igår. Hon jag jobbar för kommer tillbaka så jag får gå ner till 80%. Förutom att det innebär sämre lön så känns det ändå okej. 80 år nog en rätt bra sysselsättningsgrad när man har barn hemma.
 
Igår när vi åkte till jobbet så såg jag nåt i diket eller snarare ovanför diket. Det visade sig snart vara en stor död älg. Antagligen påkörd tidig morgon eller sen kväll. Stackarn!
 
Känner mig lite krasslig med. Ont i näsan, lite snorig och mör i kroppen. Alice är riktigt hes och klagar på halsont. Får väl se vad det blir av det hela. Skulle hoppas vi får hålla oss friska tills vi ska åka.
 
 
 

Sunday bloody sunday

Sitter här och väntar in Solsidan och för att inte tala om säsongsavslutningen på Bron! Har en härlig kväll framför mig! Och en lugn helg bakom mig. Igår åkte Kim, Felix och Rickard till Sthlm över dagen. Jag var hemma med barnen och hade mys. Åkte en sväng till det stora barnkalaset som kyrkan ordnade. Alice fick rida, se teater och fånga lite godis under ett godisregn. Lukas var inte lika imponerad. Tyckte det var läskigt mycket folk han. Inte blev han lyckligare av att få godis i huvudet heller. Sen tog vi en fika på Ejes innan vi åkte hem.
 
Idag har jag städat, tvättat och lagat en massa mat. Riktig söndag med andra ord, och fick jag tag i linser. Jag älskar mina linsgrytor, de är underbara. Har förberett två matlådor tills imorgon eftersom jag jobbar till 19.30.
 
Ska titta på ännu ett hus i veckan annars är det mest jobb på tapeten. I helgen blir det kalas för Alice. Barnkalas på lördag och släktkalas på söndag. Vi åker till Gbg på hennes födelsedag och till Teneriffa dagen efter. Så vi får fira henne en vecka för tidigt.
 
Kram!
 
 
Bakade paj till Kim.
 
 
 
 
 
 

The story of my life

I söndags åkte vi till Mariestad enligt planerna. Hälsade på Kims syster och hennes sambo. Kims mamma, pappa och hans fru dök också upp. Vi åt mat på en pizzeria och pratade och fikade. Mys!
 
Igår var vi på ännu en husvisning. Vi har ju varit på ett par stycken genom åren. Det här var ett hus jag absolut skulle kunna tänka mig att bo i. Läget kan inte bli bättre! Men vi får se vad det blir. Är ett stort beslut och vi ska kolla på ännu ett hus som vi är ännu mer sugna på. Skulle även fixa pass till barnen och Felix skulle på karate. Blev lite stressigt så svärfar och Yvonne åkte och hämtade barnen och körde dem polisen. Vi hann fixa pass och Felix hann i tid till träningen.
 
Idag har jag fikat med en vän jag inte träffat på nästan ett år. Sen gick jag på stan och köpte skridskor till Alice. Passade även på att köpa massa vantar och andra vinterkläder.
 
Nu blir det fotboll en stund tror jag bestämt!
 
 

Det bästa av två världar

Igår kom vi hem och dog på soffan. Man är alltid så trött på fredagar. Satt och sov framför fotbollen. Imorse ringde en kompis till Lukas och ville leka. Så jag fick fart i baken och började städa. Disträ som jag är så moppade jag golvet med iskallt vatten. Men det blev rent ändå, men torkade lite långsammare..
 
Sen kom en kompis till Alice också så det var fem barn här och jag tvättade och plockade. Sen lagade jag mat och svärfar med fru dök upp med fika. Hann även med en powernap framför tv:n innan jag drog vidare.
 
Linda kom och hämtade mig eftersom hon hade barnvakt här ute. Sen åkte vi till Träslottet. Jea, Tina och Charlie var också med. Jag fick inte den maten jag ville ha. De brukar kunna ta bort svampen men kunde inte det och den andra rätten innehöll också svamp så eftersom jag inte ville ha en sallad så slutade det med en pizza. Lite antiklimax måste jag säga. Sen var servicen förskräcklig den här gången med. De tog inte bort disken förrens vi plockade ihop den själva. De frågade inte om vi ville ha efterrätt eller nåt mer att dricka. Vi ville ha båda delarna men tröttnade när de inte ens tittade på oss. Så vi gick vidare till China där vi åt efterrätt och tog en cider till. Så umgänge med kids och sen tjejmiddag på kvällen. Så bra det kan bli!
 
Imorgon bär det av mot Mariestad sen måste vi handla i vanlig ordning.
 
 

These are the good old days

Insåg precis att jag inte skrivit här på åtta dagar. Nu är det ju inte så att nån sitter här och väntar på uppdatering men ändå. Illa!
 
I helgen som var så lekte Alice med en ny kompis från stan. Vi körde in henne och medans hon lekte där så var jag och Lukas hos Linda i ett par timmar. Hon bjöd på pannkakor och glass. Killarna lekte och Kim var i Karlstad och shoppade. Sen åkte vi hem och hade mys. En kompis till Felix sov över. På söndagen latade vi oss en del. Kim åkte och handlade och jag hängde mest med barnen.
 
I veckan nu har jag jobbat. Men idag vabbar jag för Felix som känner sig dålig. Han är förkyld och har ont i kroppen. Han har känt så här ett par ggr nu i höst. Tror det här är tredje gången eller så sen skolan började. han klarar sig själv hemma men så länge jag får vabba för honom så kommer jag nog att göra det.
 
Är helt rödgråten sen jag sett en sorglig film på netflix. Ska snart knalla till Pennlådan och hämta hem Lukas. Ringde dit imorse och sa att han skulle vara hemma med mig. Sen kom jag på att det Är Astrid Lindgrendagen med en massa kul på förskolan. Hade sett en lapp om att lediga barn var välkomna dit ett par timmar. Så jag ringde upp dem och sa att han gärna kom dit. Jag hade gärna haft honom hemma hela dagen den lille korven men han ville gärna dit en stund.
 
Om 45 minuter kommer hans storasyster hem och när hon inser att det är Pippidagen så kommer hon att bli galen. Pippi brukar hoppa på bordet och det ska ätas med maten på stolen och rumpan på bordet och sen är det alltid sockerdricka. När jag lämnade Lukas så gick de skattjakt. Sånt vill hon inte missa. Sitter och planerar för en bra ersättare här hemma. Ska mysa med dem små och så ska det hända nåt kul här hemma nu när fritids blir inställt.
 
Annars är det rätt lugnt. Kämpar på med jobb och annat i det gråa november som råder. Om 24 dagar åker vi på semester en vecka. Längtar!
 
Idag fyller min fina Charlie år. Grattis älskling!
 
 
 

Update

Är rätt usel på att skriva här. Men dagarna bara far fram som ni vet.
 
Sen sist: I lördags åkte vi först hem till svärfar och åt tacos med alla Kims syskon. Sen när vi var mätta och belåtna så åkte vi vidare till svärmor och åt middag. God mat och umgänge och jag slapp laga mat på hela dagen. Kan knappast bli bättre!
 
I veckan har det varit lugnt. Vi har jobbat och hämtat och lämnat barn. Imorse tog jag med Alice på inskrivning hos hennes skolsköterska. Hon hade vuxit en del och var nu 122 cm lång. Sen följde jag med till hennes skolgård och väntade med henne tills klockan ringde in. Det får jag aldrig göra annars eftersom hon åker buss till skolan. Så det var lite extra mysigt!
 
Idag var det stressigt så Kim köpte med kinamat. Den slängde han i sig innan han körde Felix till karaten. Sen har jag duschat barn och försökt styra upp en lekdejt med en ny kompis till Alice. En tjej i klassen och hon har funnit varandra. Kul!
 
Har även börjat kolla på Bron och från att ha sett första avsnittet i fredagskväll så hade jag på söndagkväll sett alla tio avsnitten i första säsongen. Gillar den verkligen, speciellt danska Mads!
 
Ska börja använda kameran igen. Tar aldrig kort nu för tiden. Får bli bättre på det!
 
Puss!

Here comes the weekend

Ännu en vecka som passerat. I måndags var barnens förskola och fritids stängt för PKU så jag hade tagit semester. Jag bakade en sockerkaka och hängde med barnen. Dem hade ju redan varit hemma en vecka när de var sjuka så de var rätt uttråkade tyvärr. Men det var mysigt ändå!
 
På morgonen så ringde Kim. För nån vecka sedan hade vi sett en stor hjortbock som stod på ett gärde. Han var väldigt stor och vid första anblicken trodde jag att det var en älg. Han var så fin där han stod och vi tittade på honom länge när vi åkte förbi. Nu när Kim ringde så hade samma bock precis blivit påkörd av en lastbil. Den låg i diket och skrek och försökte ta sig upp. Kim var skärrad och jag började störtböla! "Han som var så fiiiin". Kim berättade att det hade sett så hemskt ut. Och han var glad att jag grinade så han slapp. Det är såna saker som ännu mer bekräftar att jag valt rätt man i livet. Man blir inte bättre än honom så är det bara!
 
Resten av veckan har jag jobbat och det har varit lugnt på jobbet. I onsdags var vi på minimaran och grillade ute. Igår åkte de skridskor och idag hade vi halloweenfest. Mysigt!
 
Felix har varit ensam hemma och i onsdags så hämtade farmor hem honom. De hade myst, gjort roliga saker och lagat mat tillsammans. Varit på nåt teknikrum i Skövde och gjort en film på biblioteket i Kristinehamn. Och igår återkom hon med honom. Hon hämtade även upp de små på förskolan och lagade middag till oss alla. Jag har världens bästa svärmor också och är lyckligt lottad! På kvällen kom två av Felix kompisar hit och de var snälla och tog med syrran och gick bus eller godis med henne. Hon gav upp före dem och Kim åkte och hämtade henne med bilen. Då hade hon fått ihop en riktigt stor godispåse och var mycket nöjd med kvällen! Hon hade fått mest för att hon var minst.
 
Nu på kvällen har jag och Alice bakat pizza tillsammans och Kim har dragit iväg på bio med sin lillebror. De små sover och Felix är på väg i säng. Jag mådde nyss skitilla, och var rädd för att magsjukan var här. Men nu är det lite bättre. Tänker underhålla mig framför Netflix. Blir Bron denna gången!
 
Betalade våran resa igår så nu är det lite skralt på kontot., men det får det vara värt!
 
Ha en härlig helg! Det tänker jag ha!

RSS 2.0