Gratitude!

Slutade tidigt idag och åkte hem och åt en sen och halvtaskig lunch (som när man var ung). Såg på Dexter och somnade på soffan en sväng. Sover alldeles för lite nu. Kommer inte i säng i tid. Men det spelar ingen roll, sommaren är till för att njutas av. Sen kom Kim hem och vi åkte och köpte middag på Maxi. Tänker passa på att slippa laga mat när barnen ändå inte är hemma. Vad mycket tid man har helt plötsligt. Frågade Kim vad jag skulle göra nu. Laga mat tyckte han för det hade jag gjort om barnen var hemma. Men icke sa Nicke!
 
Skulle ha tagit en promenad med fina vänner, men vi tar det en annan dag istället. Sitter här och känner tacksamhet. Jag har så mycket att vara tacksam för i livet. Jag älskar varenda dag, ja iaf nästa varenda. Och min fantastiska svärmor tar barnen i två dagar och hittar på roliga aktiviteter med dem. Och köper nya skor till min dotter som leker så mycket med sin bebis så hon sätter sig i bilen barfota när de ska iväg. Fina vänner, en fantastisk man och massa fina folk runtom mig som får mig att må bra. Nya vänskaper som kan bli nåt fint i framtiden. Ja jag vet jag tjatar, men jag är så jäkla lycklig. Istället för att skryta på fb så skryter jag här.
 
Imorgon är helgen här igen och jag slutar 12, fint som smör det! Vill givetvis åka och bada och på söndag ska jag hem till Sofia och träffa hennes lille son, samt tre fina tjejer till från Lilla sniglar. Och sommaren fortsätter, tacksamhet där med! Men jag blir lite depp när jag ser att folk lägger ut bilder på folktomma stränder. Det är snart över för i år men nu ska vi njuta så länge det bara går!
 
Det växer mycket här

BF

Idag är vi barnlediga! Svärmor kom och hämtade barnen i förmiddags innan jag gick till jobbet. Den här gången följde även Felix med. Så efter jobbet så knallade jag iväg till Lindex och handlade. Fyndade lite på rean samt köpte tre nya bh:ar till mig själv. Det är något som jag är dålig på att handla. Men när mina två favoriter här hemma gått sönder med två dagars mellanrum så fick jag äntligen tummen ur! Sen kom Kim ner på stan och så gick vi ut och åt middag tillsammans. Sen tog vi en sväng ut till skärgården. Riktigt mysigt!
 
I söndags åkte vi till Karlstad och handlade. Köpte matta, massa småsaker och ett nytt handfat till toan på mellanplanet. Kranen där läcker en del och det måste bytas. Annars har sista dagarna varit lite slitiga faktiskt. Barnen bråkar en del, speciellt min älskade lilla dotter. Svårt att underhålla henne på ett bra sätt när vi jobbar hela dagarna. Och hon har ett hett humör, det ska gudarna veta. Så hemskt nog men det är ganska skönt med ett andrum just nu. Men jag saknar dem. På måndag börjar allvaret för dem. Då ska vi skola in Lukas på hans nya förskola och Alice ska börja på sitt nya fritids. Då är det igång igen och just nu ser jag fram emot det. De har varit lediga sen i slutet av maj så nu behöver de komma igång.
 
Nu ska jag se lite på Netflix innan jag knallar upp en våning för att sova. Öppnar två dagar på raken nu. Sen på måndag så börjar jag på mitt nya jobb!
 
Kram på er!

Härliga sommar!

Har jobbat i veckan och jag har slickat skuggan kan jag säga. För varmt för att jobba i solen.

Vi har badat varenda kväll. Det är så härligt! En dag träffades vi i skymningen jag, Linda och Jea med barn. Igår åkte vi till revsand tillsammans med kims syster och hennes familj. Det var otroligt varmt i vattnet. Nästan ljummet om ni frågar mig. Linda och hennes syster med barn dök upp dem med. Så barnen lekte, badade och ville aldrig gå upp. Åkte hem runt åtta och då var det fortfarande 29 grader ute.

Idag åkte vi och åt lunch på donken för det är för varmt för att laga mat. Sen åkte vi till gottbol där vi mötte upp kims syster igen. Där var det 25 grader i vattnet. Helt underbart! Jag älskar att bada och var i vattnet i över en timme, kanske närmare två. 

Sommaren när den är som bäst! Man badar och njuter och det är varmt i detta avlånga land. Visst är det nästan på gränsen till jobbigt ibland men jag tänker inte klaga. Snart är det kallt igen! 

Utslagna barn












Man blir trött av att vara på stranden



Köpte en gåstol till axel. Tror han kommer att gilla den. 

Ha det gott och njut av sommaren!

En vecka i juli

Har inte uppdaterat här på ett tag ser jag. Kan börja med förra helgen. Då var vi på kalas för Kims pappa som fyllt pensionär. Tvivlar dock på om han någonsin kommer bli en. Vi grillade och åt gott, spelade kubb och åt massa tårta. Alice och Lukas var på kalas hos Selma i Bäckis så vi fick åka och hämta dem och lämna den andra festen rätt så tidigt.
 
På söndagen kom en kompis till Felix och sov över här. I måndags hade jag besök av Linda, Charlie och deras barn. De hade med sig lunch och vi åt och fikade tillsammans och alla barnen lekte och härjade. Sen har barnen haft anda kompisar här och vi har badat en del. I baggerud och idag i Gottbol. Vi har varit sjuka också under veckan tyvärr men jag hoppas det är på gång över nu. I torsdags så var vi och rensade på vinden i Bäckis.
 
Det är mycket att göra med två hus. Kim jobbade idag men åkte ändå dit ner direkt efter jobbet och krattade ihop grenarna från häcken som han klippte igår efter jobbet. Sen klipper han gräset nu med och är fortfarande inte hemma. Sen har han jobbat sexdagarsvecka den här veckan. Älsklingen, han sliter och har sig. Imorgon ska vi dit igen och städa inomhus för vi ska ha visning på eftermiddagen. Men mitt i sommaren och det ska bli 27 grader varmt så har jag svårt att tro att det kommer någon men man vet ju aldrig. Vi tog en chansning när vi köpte det här huset men det var det värt. Men däremot känns det motigt. Känns som att man aldrig blir klar. Jag har fortfarande kartonger att packa upp här hemma och det blir hela tiden fler eftersom Kim tömmer vinden. Grejen är den att jag typ öppnar en kartong och så är det inget jag behöver eller sånt jag inte vet vart det ska stå så då blir det stående istället. Jag har givetvis packat upp också och slängt en hel del. Igår gav jag bort kläder till en främling. Så jag är på gång, men det finns så jäkla mycket grejer, kläder, skor, saker. Helt galet! Vi ska köpa hyllor och sånt till förvaring så man kan förvara saker på ett bra sätt och inte bara instoppat i en garderob.
 
Idag var vi i Gottbol när Kim jobbade. Det var 23 grader i vattnet och riktigt behagligt faktiskt men väldigt högt vatten. Stranden var typ obefintlig. Annars är Gottbol Krilles bästa badplats utan tvekan. Men det simmade en massa stora abborrar runt mina fötter, kändes lite äckligt faktiskt. Hoppas de reglerar skagern till nästa gång vi är där så man får plats lite bättre.
 
Till veckan ska jag jobba och jag har verkligen ingen lust! Jag vill inte! Vi ska ha 45 ungar per dag som vi ska laga mat till på en liten jävla spis. Vilket innebär att vi måste laga mat i två hus och då försvinner en hel del personal. Och så vet man att en del av barnen inte ens skulle vara där för deras mamma och pappa sitter hemma. Men det kommer man aldrig åt, vi ska bara le och ta emot alla. Bitter? Yes! Men jag känner mig lurad, jag hade lika gärna kunnat vara hemma hela sommaren. Jag behöver inte ens lönen! Men det är bara att bita ihop och gå iväg. Ska ju bli 28 grader och då är det skönt att stå på en stekhet skolgård (not).
 
Igår gick jag förresten hem till Linda på kvällen. Charlie var där med och vi babblade lite och drack lite rosé. Tog en kvart att gå hem sen. Underbart! Idag beställde jag även onlinepizza för första gången här. Vi kom från stranden och behövde mat snabbt. På en kvart var maten här och den var varm!
Älskade små kottar! Bästa som finns! <3
 
 
 
 
 
 

Kolmården juli-14

Igår kom vi hem från Norrköping där vi campat i fyra dagar. Vi har haft det härligt och runt 30 grader varmt varje dag. Jag har druckit som en galning. Vi möttes upp i Laxå och åt lunch ihop och sen när vi kom fram så grillade vi korv och ställde i ordning förtältet. På måndag och tisdag så gick vi på Kolmården. Det var roligt, barnen tyckte bäst om delfin och sälshowen samt linbanan. Vi har varit där sex ggr nu sen vi fick barn. Men det är en riktigt bra djurpark. På onsdagen så åkte vi in till stan och shoppade och åt lunch. Sen gick vi på en Harry potter utställning och den var väldigt bra. Felix var i sjunde himlen eftersom han älskar filmerna och har sett dem ett antal ggr. Det var rekvisita från filmerna. Deras kläder, Hagrids stuga och massa annat. Den här föreställningen åker från land till land och ska även till Paris och London. Den håller på till den 7/9 så har någon vägarna förbi Norrköping och är intresserade så rekommenderar jag er ett besök där. Förra året hade de en liknande utställning om Titanic och jag ångrar fortfarande att jag aldrig tog mig dit.
 
Sen vi kom hem har jag tvättat nonstop typ. Jag är redan ikapp med all tvätt, känns bra. Idag var Rickard förbi och hälsade på och vi fikade lite eftersom Kimpa fyllde år igår. Hann ju inte direkt med att fira honom igår, men han fick en present av oss innan vi begav oss hemöver.
 
Idag tog vi ett kvällsdopp i Skymningen och igår var vi i Jutviken. Det är riktigt härligt i vattnet faktiskt. Runt 22 eller nåt skulle jag tro. Men gissar att båda dessa badplatser är som ormgropar under dagtid.
 
Imorgon ska vi iväg till Gullspång för att fira svärfar som fyllt pensionär (om han någonsin blir det vill säga). Alice ska också på kalas hos en kompis och Lukas var välkommen han med.
 
Nu ska jag ska se klart en film på Netflix och sen krypa ner. Jag är inte riktigt bra än. Ont i halsen och hostar som en tok. Har börjat självdosera mig med cocillana för att få sova på nätterna och när jag vaknar på morgonen har jag alltid världens huvudvärk. Hoppas det går över snart!
 
 

En vecka på semestern

Har haft brorsan och hans två döttrar här i fyra dygn! Mycket trevligt! På tisdagkväll när de kom så grillade vi. På onsdagen så gick vi till badhuset. Det gick bra, men Lukas gnällde en del, han är inte van att gå långt men vi kom fram och badade i några timmar. Det var ju fint väder så det var väldigt lite folk därinne. Tyvärr låg det bajs på golvet, inte vidare fräscht och ingen i personalen verkade vilja torka upp det. Illa! På vägen hem så gick vi förbi Jakobs där vi åt middag.
 
På torsdagen så fyllde jag år. Så vi åt gott tillsammans och mamma kom hit hon med. Sen åt vi givetvis tårta och hade det trevligt. På eftermiddagen tog vi en skogspromenad och plockade blåbär och lekte. Älskar skogen häruppe. På fredagen så knallade vi ner på stan och gick och åt på Träslottet. Maten var tydligen inte alls bra. Brorsan sa att det i bästa fall var en bankad bäver och inte fläskfilé. Jag tog en grekisk sallad men hann bara äta knappt halva. Följde med Lukas på toaletten och när jag kom ut hade de tagit bort alla våran mat. Mamma hade tyvärr smitit in och hämtat kaffe samtidigt (inte så smart). Så vi gick därifrån rätt så missnöjda och knappt mätta. Gick till järnvägsparken och lekte nån timme. Sen Åkte vi faktiskt bussen hem. Tror inte de små hade orkat gå ända hem.
 
Inatt blev jag sjuk. Och fy fan vad dåligt jag mådde. Jättetjock i halsen och frös och svettades om vartannat. Somnade inte försen fem imorse. Ont i kroppen och ingen ork alls, men det har gått ändå om än sakta. Imorse åkte brorsan och tjejerna hem och allt återgick till det vanliga. Alice följde med en kompis till Hult och badade och vi andra såsade och fixade inför morgondagen.
 
Imorgon var tanken att vi skulle åka till Daftö, men det blev ändrade planer. Funderade på att avboka eftersom jag mår som jag gör. Gjorde det men bokade istället boende i Kolmården i fyra nätter. Det skulle regna varje dag i Strömstad och inte så lite heller. Men östkusten såg mycket bättre ut, där skulle det bli mellan 24-28 grader så vi tog det istället. Tanken att sitta fast i husvagnen med tre sura, bråkiga ungar lockade inte direkt. Synd att missa det men min tanke är att man kanske kan åka dit en helg framöver istället.
 
 
 
Nyklippt
 
Linda bjöd på fika för nån vecka sen!
 
 
 
 
 

:(

Att vara så besviken och ledsen så hjärtat värker. Ingen skön känsla alls! :(

Huset

Ska fixa frukost men tänkte visa er lite av hur set ser ur här nu. Sjukt mycket att göra och rörigt på de flesta ställen. Igår fick jag min diskmaskin. Kim har fått dragit om en massa vattenrör.



Älskar mina trägolv

Tillfällig lösning då Alice och Lukas måste dela rum.

De har en stor garderob med tillhörande myskoja så se har gott om plats.



Matrummet där kyl och frys får stå eftersom köket är så litet. 



Tvättstuga, dusch samt bastu i källaren 


Källartrappen och den snygga tapeten.

Liten gillestuga i källaren 

Inglasad altan där alla möbler ska bytas ut. En mysdel och en matgrupp ska det bli vad det lider.

Vill ni se på röra? 

Varsågoda:


Så här bor vi alltså. Puss på er! 



RSS 2.0