Kvällen i bilder

Jaha dagen efter då! Hur det känns? Jo fint är bara så fruktansvärt trött. Åkte in till Tina vid halv sju och sen drog vi igång med att dricka gott och snacka. Det var hur trevligt som helst och vi satt och sjöng och pratade i 5 timmar eller så. Drog sen till Varvet, vilket kunde ha kvittat för min del, men man vill ju ut och kolla vad som sker. Man vill ju inte missa nåt, som att det skulle ske haha. Sen fick jag och Jea skjuts hem till henne och där käkade vi lite och lade oss sen och sov. Skulle tippa på att jag somnade runt fyrasnåret och vaknade runt halv åtta imorse, därav tröttheten. Jeas sambo hade dukat upp en stor frukost som vi åt och sen begav jag mig mot Coop för att handla lite nödvändigheter och sen hem och slängde mig i duschen. Min kära faster och kusin från Göteborg skulle nämnligen komma förbi en sväng. Detta hade Kim ringt och informerat mig om. Så vi fikade och pratade lite (mest Felix som pratade). Det var väldigt kul att träffa dom en sväng. När dom åkte hemöver så slängde vi oss i bilen och åkte till Hova för att fika lite tillsammans med Kims familj. Dom hade bakat så goda lussekatter och pepparkakor med kristyr. Sen började dom pyssla och göra smällkarameller och Felix gjorde en jättefin som han tog med hem, han fick lite hjälp av farmor. Det var väldigt trevligt, när vi var så trötta så vi nästan föll ihop jag och Alice så begav vi oss hemåt. Nu är jag trött men det är ju självförvållat I know! Ska upp 5.30 imorgon *yeay* Eller hela jäkla veckan faktiskt.

Måste återigen understryka vilka underbara kompisar jag har. Ni är helt fantastiska tjejer! Fenomenalt jävla bäst är ni! Och ett speciell tack till Jeanette, som hämtade mig, betalade mitt inträde, tog hem mig och bäddade åt mig och bjöd mig på frukost. Vad hade kvällen blivit utan dig? Tack älskade du!

Och tack Bea för din rara kommentar. Önskar oxå att vi sågs lite mer, jag håller dock bara till i nya huset och sen nästa termin kommer du hålla till där. Synd att vi inte går samma kurs härliga du! :)



     

     

     

  


Bad music

Måste bara skriva om två absoluta kräklåtar som jag har. Rockstar och I kisses a girl, jag hatar dom. De spelas på radion hela tiden och jag hatar dom. Igår när vi åkte hem spelades den ena på radiokanalen som vi lyssnade på sen när Kimpa bytte kanal så spelades den andra där. Kräk! Men då stängde han av, för som tur är känner han likadant för låtarna som jag gör. Värdelösa låtar och värdelösa texter. Okej ska man vara positiv så ska jag skriva om två låtar som spelas på radion som jag gillar? Okej If I were a boy & Just like a tattoo och självklart Viva la vida. Smörmaria kanske man skulle kalla sig. Men ville bara visa att det faktiskt finns saker jag gillar med.

Just nu håller jag på och bakar pizza, degen jäser just nu. Kimpa ska på julbord om några timmar och sen några timmar senare ska jag åka iväg. Mamma kommer hit och tar hand om barnen ett par timmar. Felix ser fram emot, han får sån uppmärksamhet när mormor är här och det gillar han. Jeanette är snäll och kommer och hämtar mig, rara hon! Sen slaggar jag över hos Tina så ikväll är det fest. Ska bli underbart kul att umgås lite.

Nä nu ska jag knalla och kolla hur det går för degen. Hoppas ni får en härlig kväll!


Heelg!

Ännu en dag har passerat. Åkte till bvc imorse. Felix skulle dit en sista gång. Allt såg bra ut och han låg perfekt till i sin kurva vad gällde längd och vikt. Vi pratade om det här med sport. Hon tyckte att vi skulle få honom att börja med någon sport och så känner vi med. Tror det är bra med engagemang och att man får röra på sig. Han är senig och muskulös i kroppen Felix så han passar verkligen till att sporta. En sak nämnde hon dock så vi ska få en remiss, men det ska nog ordna sig. Sprutan tyckte han var lite obehaglig och han har fått lite alvedon här hemma ikväll för han hade ont sa han. Sen åkte vi vidare till Karlstad och till Rusta men där kan man ju inte vistas. Trångare affär får man leta efter. Åkte vidare mot Bergvik och handlade tre par skor och en tröja till mig. Har även handlat lite dryck inför morgondagen. Ser fram emot det! Ska bli underbart kul. Men en sak har jag att säga "Här ska det inte bli nån dans" Citat från....? Vet ni girls? Ledtråd en film och karaktären som säger det påminner om mig på vissa sätt hahaha.

Nu ska jag krypa ner brevid Kim i soffan och krama lite på honom, underbara underbara mannen min ♥

Mysfaktorn är hög

Nu är jag hemma igen. Kom hem för en timme sen och vi har precis klarat av middagsbestyren. Var en lång dag i skolan idag och jag nickade faktiskt till ett par ggr under lektionen på eftermiddagen. Kimpa och barnen hämtade upp mig i Krille och så åkte vi till Maxi och handlade. Var sugna på att åka förbi Netto och titta eftersom det öppnade idag men det lade vi ner direkt vi såg att det var kö för att komma in i affären. Men vi gick runt på Maxi och handlade julgrejer och mat och grejer. Skönt när man kan scanna och sen bara dra kortet och gå ut, för kön var ända bak till chipsen.
 
Nu är jag ledig tills på måndag, så nu är det helg och den ser jag fram emot. Imorgon ska vi på sista besöket på bvc med Felix. Han ska mätas och vägas och få en spruta. Vi fick ett formulär som vi skulle fylla i, handlade mycket om hur mycket han sitter still och söta drycker och sånt. Sen drar vi vidare till Karlstad för att shoppa some more. På lördag ska Kim på julbord med sitt jobb sen när han kommer hem ska jag åka in till stan och hem till Tina där ska det drickas vin eller annat gott. Ser på mina kommentarer att ni är sugna på att dansa flickor. Jag dansar aldrig nykter, men å andra sidan hade jag inte planerat att vara nykter haha! Looking forward! På söndag ska vi hem till svägerskan och hennes kille, adventsfika, trevligt det med. Får se hur det blir med pluggandet bara, men det blir väl nån lucka här och var. Det har inte högsta prio denna helg om man säger så.

Här hemma är det hög mysfaktor nu. Kimpa hade tagit ner alla ljusstakar och stjärnor och grejer när jag var i skolan, så nu är det fint värre här hemma. Saknas bara att julgardinerna kommer på plats.

Trötter i skolan

Sitter i skolan och ska snart grupparbeta ett par timmar, sen är det lektion. Är så trött så jag är illamående. Pallipallan väcker oss på nätterna, inatt när Kimpa gett henne välling så vaknade hon igen eller hon somnade aldrig om och den här gången grät hon. Orkade inte knuffa på honom igen så jag gick upp, trodde det skulle räcka med att ge henne nappen igen, men där hade jag fel. Hon hade gjort nummer två och efter att ha bytt på henne så var jag klarvaken. Så nu är jag trött.


Ska inte klaga mer utan jag ska ta hissen ner och köpa mig lite frukost innan vi drar igång här.


Livet från den ljusa sidan

Var i skolan hela dagen, hade lektion på förmiddagen och sen på eftermiddagen så gruparbetade vi och gjorde klart bokuppgiften. Vi åt aldrig nån lunch utan slutade sen vid halv två utan att ha fått i oss nåt ätbart sen frukost. Såg min chans där och ringde till Linda (Lail) och frågade om hon hade lust att gå på Kina och äta lite. Det hade hon såklart, Linda är inte den som bangar. Hon är med på det mesta som tur är. Satte mig på bussen mot höla och mötte upp Linda och lilla Albin utanför Kina, sen satt vi där inne i närmare två timmar. Pratade om det mesta och skrattade och hade det trevligt. Sen skulle hon träffa Charlie och fika så jag hängde på och vi mötte upp Charlie som redan satt på Ejes, sen satt vi där i över en timme och snackade skit. Underbart trevligt sånt där! På lördag ska vi dricka lite vin hemma hos Tiki och umgås sex tjejer. Det ser jag fram emot. Det är precis vad jag behöver nu när det är så mycket i skolan!

Var inte hemma förrens 18 på kvällen och då kom jag precis rätt i tid för middag här hemma som Kim hade tillagat. Så här kan jag ha det för för alltid känns det som. En annan sak som värmde i hjärtat när jag kom hem var så klart att bli mött av barn med stora leenden på sina läppar. Felix hade nyss kommit hem från en kompis och Kim sa att Alice är lycklig när Felix är hemma. Hon lyser upp mer än vanligt och är aldrig så glad annars som när han är hemma. Dom satt och rullade boll till varandra när jag kom hem. Kärlek! Det värmer verkligen. Underbara barn.

Kvällen har jag spenderat framför tv:n och imorgon tänker jag skolka. Vi har en frivillig föreläsning som jag egentligen borde gå på, men jag känner att det är så mycket annat jag behöver göra. Plugga hemma med andra ord, sen vore en sovmorgon inte fy skam. Det går bort så mycket tid i helgen med så det är lika bra att passa på. Ska vara i skolan hela torsdagen med. Borde egentligen ha träffat Suzy imorgon men ska sms:a henne och fråga om vi kan ta det till veckan eller fredag eller så, ordnar sig.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Underbart!


Att låsa dörren ska vara bra har jag hört

Idag var jag med om nåt milt pinsamt. Hade haft en lång föreläsning och skulle gå på toan och kissa. Gick in på toan, hängde upp jackan och ställde väskan på golvet och satte mig på toan. Efter att ha kissat klart så öppnas dörren och in kommer en tjej! Då har jag glömt att låsa dörren! Snacka om disträ. Oj oj oj! sa jag när hon kom in, hon sa nåt hon med och gick generat därifrån. Det är ju jag som ska vara generad och det var jag oxå.

Åkte hem tidigt så jag skulle hinna plugga på eftermiddagen och det har jag faktiskt gjort oxå. Men hinner inte med matteräkningen så den får jag ta igen nån annan gång. Kimpa och Alice åkte till tandläkaren för Alice skulle dit. Där pratade dom om att inte ge barnet söta drycker och att man ska borsta hennes tänder 2 grr/dag allt det där visste man ju redan. Men det är ju deras jobb och nu är hon inne i systemet.

Annars händer det inte mycket. Funderar på att ta mig lite glass och läsa ett kapitel ur Nämnaren tema inför imorgon. Skippar nog glassen, det är förjävla kallt här för att äta glass och tur är väl det. Sen blir det till att bre smörgåsar tills imorgon och krypa ner i sängen.

So long!


En jäkla massa gnäll

Now the old king is dead, long live the king!

Nu ska jag gnälla eller rättare sagt jag ska spy ur mig. Så ni som inte orkar med min negativa skit bör genast sluta läsa!
Jag gnäller jag vet, men bloggen är min terapi, jag mår mycket bättre efter att ha skrivit av mig här. Så det gör jag.
Sitter med ett skolarbete som känns hopplöst svårt att få ihop. Har just gjort klart en annan uppgift och skickat till studiegruppen. Det här arbetet som jag sitter och skriver på nu ska inte vara klart förrens i januari. Men min studiegrupp vill göra klart det så vi kan låta det vara sen innan redovisnigen och så. Jag håller med om att det är skönt att ha det gjort, men vi har en massa annat att göra och vi har 3 stora uppgifter samt en stor tenta och allt detta ska vara klart inom tre veckor. Så därför känns det som att det är bättre att göra klart det först. Det är skitsvårt att kombinera det, försöker så gott jag kan. Sen har ju alla olika förutsättningar. De andra i min grupp har ingen familj. Och en av dom ska inte göra tentan och hon behöver inte räkna ett enda tal och det gör ju allt lättare för henne.

Sen har Kimpa tömt alla avlopp och vattenlås och när han skulle sätta ihop rören i köket och så visade det sig att de var böjda så han får det inte tätt igen så han fick åka iväg för att köpa nya rör och packningar och allt vad det var. Sen ska han på mässa. Han erbjöd sig att vara hemma men jag tackade nej. Han måste oxå få ha ett liv. Han ska inte behöva lida för att jag måste plugga. Så nu sitter jag här hemma med tre barn (Felix har en kompis här) och ska försöka plugga. Det var inte riktigt så här jag tänkte imorse när jag gick upp. Men jag ska vara superwoman som alltid. Man ska hinna med allt och lite där till. Fan va neg jag låter. Är på bra humör känner mig bara stressad. Men sånt är livet jag vet. Det är bara så svårt att hinna med i skolans takt. Tycker jag pluggar en del för att vara mig men det hinns inte med, finns inte tillräckligt med tid. Nästa helg går det bort en massa tid med. Fest på lördag och sen ska vi till Kims syrra på adventsfika på söndag och jag vill vara med på båda sakerna så klart men det innebär ju att två dagar går bort. Liv eller skola?

Ett riktigt plus och nåt som får mig att le mest hela tiden. Underbara lilla pallipallan. Felix är självklart lika underbar han. Men Alice är i en sån rar ålder och hon är så liten och söt och rolig med sina små upptåg. Tur man har barnen. Jag är lyckligt lottad med allt i livet jag vet det :) "När jag blir stor och får egna ungar så ska jag vara snäll mot dom, för ni är ju snälla mot mig" så sa Felix till mig igår. Ja sen när du är trött på dom så kan du skicka hem dom till mamma och pappa ett par timmar sa jag. Jag är en riktigt stor pedagog eller hur? Haha

Lights will guide you home, and ignite your bones and I will try to fix you.

Lek och bus och poop

Ja vi kom iväg till Lek och buslandet till sist. Felix var lyckligare än någonsin, till och med Liseberg verkade blekt i jämförelse. Vi åkte tillsammans med Alex och familj så det var tre ivriga pojkar som sprang in för att leka. Och det var jättelyckat och jätteroligt. Inte bara för barnen heller för den delen utan även för mammor och pappor. Vi klättrade och åkte kana vi med, jätteroligt men lite läskigt på sina ställen. När man klättrade i nät på flera meters höjd. Sen åt vi lunch där och lekte ännu mer. På hemvägen åkte vi förbi Rusta och Jula. Felix somnade i bilen på en parkering så trött var han. Hemma såg vi på Arn jag och Kim. Jag somnade i första filmen och kom inte ihåg ett smack av den, lyckades nästan hålla mig vaken hela den här filmen, men bara nästan. Får väl se om båda två någon gång. De verkar helt okej. Kim var inte imponerad. Men så har ju han läst böckerna med.

Alice har haft sig en släng av otur. Har försökt att göra nummer två ett par ggr nu och det slutar alltid med att hon kräks en massa. Så mycket tar hon i så det kommer ut ur fel ände. Fick henne till slut att lyckas genom att hålla emot och hjälpa henne. Stackars lilla fia vad ont hon hade. Nu blir det katrinplommonpuré ett tag framöver. Sen imorse slog hon i huvudet i en hylla och sen välte hon alla Felix böcker över sig själv. Lade henne så hon fick sova middag redan vid tio nu.

Jag måste spendera hela dagen framför böckerna. Plugg för hela slanten. Längtar tills jag är klar med min utbildning!

        

Kranen Maria

Vet inte vad det är med mig idag. Jag är som en kran precis som jag skrev tidigare. Tårarna rinner för minsta lilla. Folk som säger snälla saker, djur, ja till och med Idol, alltså det mesta som hände i Idol allt fick mig att fälla en tår. Känner mig gravid och känslosam (nej jag är inte gravid). 

Bestämde oss för att det blir Lek och buslandet imorgon. Felix studsade av lycka när jag berättade för honom. Efteråt blir det shopping. Mer vinterkläder till barnen och element till huset och annat smått och gott. Är sugen på att köpa julsaker. Får se hur mycket vi orkar (gå alltså, inte handla).

Ska man säga några ord om Idol med kanske? Att Johan är kvar är inte överraskande alla hans tolvåriga fans röstar väl som galningar. Idag var Robin bra! För en gångs skull. Han sjöng bra och valde rätt låtar. Han påminner mig om Robert, en gammal klasskamrat därför gillar jag honom. Alice är söt, Felix gillar henne bäst. Annars gillar jag Johans låtar. Han väljer alltid rätt låtar, det gillar jag med honom. Men han har gjort sitt absolut, han kan inte jämföras med de andra som är kvar även fast han är charmig och allt det där.

Be my mirror my sword and shield, My missionaries in a foreign field

Lights will guide you home

Vill börja med att tacka alla ni gulliga människor som kommenterat mitt förra inlägg. Ni är runderbara människor allihop!  Mina vänner har visat sig vara lika underbara som bara mina vänner kan vara i det här. Jag älskar er! Varje gång ni säger nåt snällt eller skickar en kommentar här så börjar tårarna rinna. Jag är som en kran idag. Tack! ♥

Idag känns det lite bättre faktiskt. Vi håller på och kollar upp det här som har hänt för att se vilka rättigheter vi har, det kommer att ordna sig. Inte nog med det Zarah försvann tidigt imorse trodde jag och kände mig redo att ge upp. Min lilla skrutta. Var borta minst 6 timmar (aldrig hänt förr). När det började snöa kom hon inspringandes lilla fia. Då hade hon skräp, löv och snö över hela kroppen. Fröken hade varit på äventyr i skogen. Är så glad för att hon gillar att vara ute och att hon är så duktig. Kimpa är i Mariestad med barnen och jag har passat på att plugga. Kommer sitta mer eller mindre hela helgen. Pratade med Alex och vi snackade om att åka till Lek och buslandet i helgen med barnen. Felix vill så gärna. Hinner egentligen inte men det skiter jag i. Måste kunna ha ett liv med. Inte bara skola som gäller, jag vägrar ha det så. Och den enda som drabbas av det är jag och det offrar jag gärna. Jag har lovat honom det här så länge nu. Och han är viktigare än skolan.

Sitter här och lyssnar på Colplay, dom är ruskigt bra!

Ska återgå till pluggandet.


The sky is falling

Dramatisk rubrik kanske, men det är precis så det känns. Vill bara lägga mig ner i sängen och gråta. Hade en jobbig dag i skolan. Vi satt i studiegruppen och planerade inför alla uppgifter vi ska göra. Nu har dom kommit fram till att vi ska göra en uppgift för sig först för att sen kolla igenom alla och sen dela upp det igen och göra ett arbete till för att sen få ihop allt och göra ett tredje (alla samma arbete alltså). Så i helgen är det tänkt att jag ska läsa bok och skriva diskussionsfrågor, räkna 100 mattetal och skriva ett mindre arbete. Det är tufft att gå i skolan det är jag medveten om. Men ska det behöva vara så här? När ska man ha chans att ha ett liv? Sen är det inte så lätt att få tid och ro till att plugga heller. När jag kommer hem är det så mycket annat som ska göras. Nu är ju Kimpa hemma som tur är. Men jag vill umgås med barnen. Sen är det inte lätt att få lugn och ro heller. Skulle behöva ha en våning till i det här huset så jag kunde smita undan lite. Just nu skulle jag mycket hellre ha ett jobb att gå till och sen gå hem och vara ledig och sen tjäna pengar. När vi är i skolan så känns det mest som att vi lallar och sen åker man hem och får slita som fan. Åkte hem från skolan med Tina och hennes klasskamrat i bil, det var väldigt snällt. Sen mötte jag upp Kimpa och barnen för att åka till Maxi och handla. Kim hade dåliga nyheter till mig. Det är väl egentligen allt det här handlar om. Ville bara börja gråta. Gick runt på Maxi med tårar i ögonen. Varför händer allt på samma gång för?? Blir tokig snart. Men det här ska ordna sig så klart, det kommer det att göra. Fick i samma veva gå in på posten för att skicka tillbaka ett paket och blev så påmind om pappa därinne. Det är ju han som ska ta hand om mina postärenden så har det ju alltid varit. Han tog ofta med mig dit när jag var mindre. Han jobbade ju där. Fick hålla tillbaka tårarna och bita ihop. Jag saknar honom, jag saknar honom jättemycket. Fan!

Vad skulle man göra utan sin familj? Man kan inte låta bli att le trots att det är jobbigt. Underbara barn, underbara Kim. Tur man har er. Imorgon ska Kimpa ta med barnen till Mariestad och hälsa på farfar på jobbet så jag kan få lugn och ro och få plugga ifred. Ska även ringa en massa samtal för att se om det här går att fixa på nåt sätt.

Nu ska jag laga mat ihop med Kim, sen tar jag kvällen och börjar om på nytt imorgon igen.

Dvdboxar är livet

Idag är jag trött. Var riktigt motigt att gå upp imorse när klockan ringde. Men upp kom jag och jag hann räkna en del matte i skolan på räknestugan. Men va skönt det är att komma hem. Och man är verkligen välkommen efter att ha varit borta en dag, det fick jag bevis för idag. Mys! Och jag uppskattar verkligen att bara vara hemma. Och Alice är rolig. När Felix ser på tv så kryper hon dit och trycker på tv:n så det blir myrornas krig. Så lyfter man bort henne sen så kryper hon skrattandes dit igen och så där håller det på.

Annars är det rätt lugnt. Serierna rullar in och ner i brevlådan. För några veckor sen kom Prison break säsong 3, sen kom Desperate säsong 4 och nu senast idag Greys säsong 4. Underbart!

Ikväll blir det Grey´s så klart och sen sova. Händer inte mkt mer än så nu för tiden. Planerar lunch på stan med Kimpa och Alice imorgon sen storhandla. Mat är så dyrt nu för tiden. Hemskt att få hem bonusbesked från Ica och se hur mkt man spenderar på mat under en månad. Hemska summor!

Har verkligen inget att skriva så jag lägger ner.


Vattenlös i creeky

Då var det måndag igen då. Måndag innebär skola. Men det har varit en bra dag i skolan. Hade föreläsning i stora byggnaden och passade på att äta lunch med Suzy och Merita. Satt där och snackade skit en stund. Sen hade vi labb idag där man fick göra sin egen geobräda. Sen räknade jag lite matte innan jag åkte hemöver. Idag stod det tacos på matsedeln. Som tur var så läste jag krilleposten när jag kom hem. Där stod det att de skulle stänga av vattnet ikväll. Jag har läst det en gång till men hade så klart glömt bort det. Så det avr rena turen att jag hann se det så vi kunde hälla upp lite vatten inför kvällen. Man blir rätt så handikappad utan vatten ändå. Tur man inte hade magsjuka eller nåt liknande. Nåja det gick bra den här gången med och vattnet kom precis tillbaka.

Annars har kvällen spenderats i telefonen. Har pratat med både Mia och Linda och uppdaterat mig kring läget där. Imorgon har jag sovmorgon, underbart! Slipper gå upp i ottan.

Detta har jag åstadkommit idag och ja jag vet att vissa spikar sitter snett, men sån är jag. Slarver.

       

Just ja en annan sak som är så himla bra. Magnus Uggla har börjat blogga igen. Eller ja det var ett bra tag sen sist men jag vet inte om jag har nämnt det förut. Men jäklar vad jag skrattar. Han skriver så underbart kul. Här!


Slår ett slag för matberedaren

Vi har en matberedare och har haft den i fem år snart. Men den är knappt använd. Vi fick den av svärmor julen 03 och som motivation hade vi att vi skulle kunna göra egen barnmat till Felix, säkert! Inte till Alice heller. Men idag använde jag den och gjorde kakdeg med. Bakade två olika sorters kakor och vet inte riktigt hur jag hade fått till degen om jag inte hade använt matberedaren. Har använt den till att skiva potatis några ggr och lök men har alltid tyckt att det är så tråkigt att ta fram den från skåpet eftersom det blir så mycket disk. Men no more. Nu ska jag ta fram den direkt för fan va bra den är. Kan ju göra det mesta. Kim har köpt hem ingredienser till tacos, ska bannemej använda den då istället för att hacka för hand, det tar ju ändå lite tid.

Man kommer till ny insikt varje dag! Nu blire Prison break, sen packa väskan och sova. Natti natt!

        


Stor dag för liten kisse

Idag var det en stor dag! Inte för mig men för min lilla persiska prinsessa. Lilla Zarah. Ni vet min perserkatt, hon med tanden. Har alltid tänkt att hon ska få gå ut någon gång. Men nu har hon bott hos oss i fem månader utan att ha tagit ett enda steg i den friska luften. Idag blev det ändring på det. Jag öppnade altandörren och hon gick ut direkt. Följde med henne ut och hon sprang runt och jamade och hoppade. Hon såg lycklig och förvirrad ut. Sen gick hon in och sen ut igen. Hon förstår att man ska ta sig ut och in i kattluckan men hon behärskar den inte riktigt än. Hon slår med tassen sen har hon tur så öppnar den sig så hon hinner ut. Vi har aldrig brytt oss om att släppa ut henne för vi tänkte att hon går väl ut när hon fattar luckan och hon ser ju hur de andra katterna gör. Men hon har aldrig försökt på riktigt. Andra gången hon var ute så var hon ute själv och sen kom hon in på eget initiativ och sen dess har hon sovit i en av fotöljerna. Men nu ska det väl flyta på av sig själv, hon får utforska världen där ute på egen hand. Hoppas att allt går bra och att hon inte blir påkörd eller nåt sånt, fastnar i ett träd eller liknande. Perserfolk vill inte ha sina katter som utekatter. Men jag gillar inte tanken på att man ska stänga in ett djur så där. Och bor man som vi gör finns det inga ursäkter.

Annars har jag faktiskt pluggat en del idag och varit effektiv. Kimpa har fått hjälpa mig med en del mattetal. Nu kom killarna hem, de har varit och handlat. Nu ska jag fixa lite middag, sen ska jag och Felix baka kakor har jag lovat honom.

Imorgon är det allvar igen. Tuff vecka framför mig, har insett att det är meningen att jag ska räkna närmare 150 tal nästa vecka. Fattar inte hur den ekvationen går ihop, men det ska väl gå!?

Trött

Tänk va olika det är från dag till dag. Tänker främst ¨på det här med sömnen. Igår morse kom Felix upp vid halv nio och vi tog upp Alice samma tid. Imorse vaknade de innan sju båda två. Det är för tidigt att gå upp vid sju på helgerna om ni frågar mig. Speciellt då jag går upp halv sex på vardagarna. Efter frukost och dusch tog jag en långpromenad med Alex, det var skönt med luft och att få tjata av sig lite. Tog med mig Alice så hon skulle få lite luft. Sen hema och lagade lunch eftersom Kim är ute och jobbar med husvagnen. Alice var obevakad en minut och hann med att välta husets största kruka. Som tur var landade den rätt så hon inte fick ont. Sen en stund senare välte hon en annan kruka. Hon är redigt klåfingrig, sån var inte alls Felix. Nu försöker jag få henne att somna men det går sisådär eftersom hon somnade en sväng i vagnen förut. Skickade ut Felix och hans kompis så jag skulle få lite ro till att plugga. Helst vill jag bara gå och lägga mig en stund. Men jag måste verkligen plugga, så vi får väl se vad som händer.

Homeparty



Just det ja igår när jag var på party så frågade värdinnan mig om inte jag skulle ha en visning eftersom jag hade så många kompisar. Sen skulle värdinnan få en extra gåva ifall försäljaren fick tre nya visningar under kvällen och eftersom hon redan hade fått två nya så ställde jag givetvis upp :) Så i januari kommer jag att ha en visning hemma hos mig och då räknar jag med att en del av er kommer. Som tack för att jag tog en visning så fick jag redan nu välja en gåva så jag valde en kropps och ansiktskräm som vekade väldigt bra, dyr var den med. Beställde även en bodybutter som luktade gott. Det var ganska diskreta dofter men ändå goda. En duschtvål luktade gudomligt gott. Jag tror faktiskt att det är bra grejer det där. Aloe vera och dödahavsprodukter i. Jaja homeparty blir det iaf.

Idag har det för övrigt varit en lugn och skön dag. Felix har varit på dagis och kom nyss hem. Nu ska jag hoppa in i duschen för att sen ta bussen till stan och gå på restaurang med 5 härliga tjejer. Har räknat en del mattetal idag, borde ha pluggat mer men det är bättre än ingenting.

Hav en trevlig kväll!



MeandIkläderna

Lista snodd av Bea

Senaste...
bok du läste:
Nämnaren tema- algebra för alla *yeay*
personen du fick mail av: Flyttkort från Anneli
personen du fick brev av: Får aldrig brev
personen du fick sms av: Charlie
gången hela din familj åt middag tillsammans: Igår
Vad har du gjort idag: Än så länge bara surfat och ätit frukost
Var det kul: Självklart livet är väl kul?
Hur tidigt stiger du upp: 05.30 om jag ska till skolan annars senare givetvis 
Vad ska du göra ikväll: Ska ut och käka med tjejerna och fira Charlielottan
Är du seriös: Ja men både och ibland är jag riktigt oseriös
Vad är du allergisk mot: Har en släng av gräspollen annars inget 
Var har du ont: Ingenstans
Använder du hårspray: Nej
Kan du stå på händer: Nej
Favoritserie: Har flera men ska jag välja blir det nog Grey´s anatomy
Salt eller socker: Socker
Gillar du ketchup: Jovars
Är du glad nu: Ja
Var du glad igår: Jajamensan hela dagen
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja
Vad dansar du till: Dansar aldrig nykter 
Stockholm är: En vacker stad, älskar att åka dit och shoppa och göra saker
Göteborg är: Liseberg, faster och bror. Gillar staden skarpt
Kan du sjunga: Ja älskart! Singstar och karaoke är grejer det, men det låter ju inte alltid bra om man säger så
Mer värt än guld: Min familj och mina vänner
Spaghetti eller makaroner: Både och
Ett land jag helst vill besöka: Det är många det
Ska bli skoj: Att träffa flickorna ikväll
Ska inte bli skoj: Mattetentan
Sparar till: Till en massa framtida projekt och inköp
Väntar på: Att jag ska ha surfat klart så jag kan gå och plugga
Pålägg som gäller: Ost och paprika
Dagens dryck: Oboý

Summering av dagen

När jag kom till skolan gick jag in på pressbyrån för att köpa mig en banan och en kopp te. När jag skulle betala så upptäckte jag att mitt kort var hemma, det hade Kim tagit igår. Hade dock lite kontanter. Sen var det föreläsning och på rasten skulle min grupp ha träff med två mentorer inför det stora arbetet vi ska göra. Vi fick sitta där och skämmas eftersom vi inte hade hunnit tänkt så mycket innan. Men vi fick oss en redig kick i arslet då dom sa att vi skulle tänka igenom vad vi ville ta fram och varför och vad vi hade för syfte med det hela. De skojade och sa att de ville ha mail en timme senare med rapport om vad vi hade valt för område och varför. Vi gick upp och satte oss och bestämde och bokade in datum för träffar. Nu jäklar ska arbetet bli gjort så vi kan göra annat sen. Mailade tillbaka till lärarna efter 50 minuter och då hade vi hunnit komma fram till en massa bra. Så nu ska vi jobba enskilt över helgen och sen igen till veckan. Så ja i helgen blir det plugg för hela slanten. Jag har otroligt mycket att göra.

Sen åkte jag till Krille och träffade Mia och Nellie och vi gick och käkade lunch. Mia var så rar och bjöd mig eftersom mitt kort befann sig på annan plats. Sen skulle hon och Nellie till öppna förskolan på babycafé. Dit skulle även Linda, Jenny och Jeanette med bebisar så jag hängde med dit och träffade dom en snabbis. Kimpa och Alice kom dit dom med, eftersom Kimpa hade mitt kort som sagt. Jag drog då bort till tandläkaren för att få en redig behandling. Mina tänder har nog aldrig varit så rena förut, men fan va dyrt det är! Knallade tillbaka till babycafét och träffade gänget igen. Sen åkte vi och hämtade ut meandi kläderna som hade kommit. Sen till Maxi och handlade, köpte den där legoborgen som Felix tjatar om att han vill ha i julklapp med. Sen till Alex för att hämta Felix som var där och lekte. Nu har vi ätit och jag ska göra mig iordning för snart kommer Alex och hämtar mig och så ska vi åka till hennes mamma på homeparty. Skönhetsparty typ aloe vera, krämer och smink skulle jag tro. Är inte så insatt det finns så mkt olika nu för tiden.

Ikväll är det Greys och sen är jag ledig resten av veckan, långhelg!

Dagens ris går til Felix dagis som är kassa på att informera om saker som sker på dagis. I måndags ringde de hem till Kimpa som inte hann svara, men ringde upp. Då var det teater som Felix hade rätt att få följa med på, och bussen stod och väntade på Felix när de ringde. Men han är ju alltid ledig på måndagar. Visst satt den en lapp uppe med datum men eftersom det inte är jag som hämtar/lämnar längre har jag absolut ingen koll. Sen är de alltid ute när Kim lämnar/hämtar så då blir det ju inte att han går in och kollar på almanackan. Sen frågade Kim igår om det var nåt mer att hålla reda på nu. Nej sa dom. Sen berättade Alex att de ska fira Astrid Lindgrensdag med utklädning imorgon det visste vi inte heller. De är ju som sagt alltid ute och Kimpa hade ju frågat. Så han får gå outklädd eller så. Visst är det upp till föräldrarna att kolla upp men de måste ju informera lite dom med.

Nu får jag sätta fart här.


Tankar om jakt

Tänkte först skriva ett argt inlägg men vet ärligt talat inte om jag orkar. Kom nyss hem och klämde i mig lunch och för fort så klart eftersom jag inte ätit sen tidigt imorse. Nu mår jag illa och är mätt som den gris jag är. Den lilla energi jag har bör jag lägga på nåt annat än att skriva negativa blogginlägg men shit the same here it comes! Samtidigt som jag klämde i mig lunch så läste jag gårdagens krillepost. Läste en insändare om vargjakt. Och ni vet ju att det här är ett ämne som kan få igång mig. Insändarskribenten skrev iaf att det var för många vargar nu eftersom dom inte riktigt har koll på stammen längre och det kan finnas närmare 250 vargar och de finns ju bara i ett fåtal län. Därför är det dags att börja lyssna på jägarna. Man ska tillåta jakt samt lära upp jägarna hur dom ska jaga på rätt sätt. För jakt med helikopter var inte att föredra det blir så många känslor eller reaktioner då tror jag hon skrev. Det är väl typ det hon och jag är överens om. Jag tycker givetvis inte att vi ska jaga varg överhuvudtaget. Men hon menade att alla stackars jägare som mister sina hundar och alla stackars barn som bor långt ifrån andra och kanske får stå och vänta på bussen länge och så där. Frågan jag ställer mig är, när har en varg attackerat en människa i Sverige överhuvudtaget? Kollade just upp detta och ingen människa har dödats av varg i Sverige sen 1821. Och det här med jakthundarna. Visst är det hemskt att jakthundar dödas av varg absolut det är hemskt så klart. Men är man i skogen så är man på djurens domäner och då får man dock räkna med en sån sak även fast det är fruktansvärt. Vi människor vi våldtar, mördar och gud vet allt men det är ingen som går och avrättar oss för det även fast det i vissa fall kanske skulle behövas. Sen läser jag vidare om björn och att det varit en lyckad björnjakt. Av 233 björnar som naturvårdsverket tilldelat jägarna att skjuta så har 194 skjutits. Jag blir så ledsen när jag läser om sånt här. Jag som inte ens tycker att man ska skjuta älgar i Sverige.

Annars så tillbringar jag stor del av mina dagar i skolan. Har en massa uppgifter framför mig så det kommer bli riktigt tufft framöver ett antal böcker ska läsas, sen ska det räknas matte. Ska göra två undersökningar i skolan och skriva om, sen ett stort grupparbete samt läsa en bok i grupp och redovisa om samt en mattetenta och allt detta inom en månad. Kommer inte blir roligt direkt men sånt är livet.

Lite roligare saker att se fram emot är långhelg, har sista skoldagen denna vecka imorgon sen är jag ledig. Ska umgås med familjen och träffa tjejerna eftersom Charlie fyller år på fredag. Ska bli roligt att träffa alla på en gång för en gångs skull. Träffar ju alla av dom enskilt då och då skulle inte vilja ha det på nåt annat sätt. Vänner är riktigt viktigt. Visst har jag min familj som jag spenderar min tid med men jag har tid för mina vänner med, det handlar om att prioritera. Pratade med en gammal kompis här om dagen och den personen hade mått dåligt ett tag och ville ha kontakt med sina gamla vänner och var ångerfull över att han inte hade hört av sig till sina kompisar mer för nu kände han sig väldigt ensam. Jag tycker så klart synd om honom men jag tror att det lätt blir så. Därför är det viktigt att vårda sina relationer med olika människor.

Vill tillägga att det fortfarande känns väldigt skönt att komma hem när till ett rent hem med plockad disk och tvätt. Allt är liksom redan klart eller förberett det är härligt vill jag lova. Kim är rar och busig. Igår fick jag nog och kastade vatten på honom. Men det hade han förtjänat haha. Det här lät nog värre än vad det är, men jag gav igen på det viset. Han är kul och vi har kul tillsammans♥

Nu ska jag krama barnen och börja plugga lite. Ha det gott!

Neg

Ibland blir jag så trött på mig själv. Har ju beställt böcker till den kursen jag läser nu. Beställde dom jag inte redan hade efter att ha tittat på litterturlistan. Sen visade det sig att tre av fyra böcker använde dom sig av i förra kursen och dom ska vi inte ens använda i denna kurs. Klantigt nog så lade inte läraren ut planeringen förrens efter vi hade börjat. Men hey det är ju bara 800 kr åt helvete! Känner mig så snål nu, vill inte lägga pengar på skit när det är så mycket vi behöver och jul och allt. Det blir snålare framöver eftersom Kim är pappaledig och december och februari blir inga roliga månader. Just därför stör detta mig ännu mer. Sen var jag hos tandläkaren och lagade ett pyttemini hål häromdagen och det gick ju på en del sen fick jag en ny tid på onsdag för att skrapa liiite tandsten, återigen 500 spänn åt helvete. Jag vet jag är negativ men jag behöver mina pengar ju!

Har iaf tillbringat dagen hos svärfar, åt pizza och eldade brasa, fast det var mest Kim som gjorde det. I morgon är det skola igen. Nu ska jag äta, plugga och sova!

Seg, härlig dag

Denna dagen har varit lite seg. Pluggade lite på förmiddagen medan Kim åkte iväg och drog upp båten. Sen lagade jag lunch och sen stod det still ett tag. Nu på kvällen har vi badat Alice och duschat Felix och bytt sängkläder i deras sängar. Felix ville så gärna ha nya sängkläder han med när Alice fick det och Kimpa letade upp ett rosa bäddset till honom eftersom han är så förtjust i Alice rosa lakan, han älskar dom. Så han var så nöjd så. Alice fullkomligt älskar att bada och direkt när hon hade fått på sig ny blöja och pyjamas så kröp hon genast in i badrummet och skulle in i duschen igen. Förutom att det har varit en seg dag så har det varit en mysig dag. Bus och lek mest hela dagen. Hela familjen har legat i en stor hög på golvet. Busat, lekt och kittlat varandra i omgångar. Jag är ju så sjukt kittlig och detta utnyttjar killarna. Hatar det. Speciellt när Kim håller fast mina ben med armarna när han ligger på golvet. För att inte tala om när han får tag i mina fötter det är fullkomlig panik det. Då slår jag honom och hårt med för den delen. Kan inte kontrollera mitt agerande då. Fast det är ju skoj med bus:) Skönt att få umgås med dom underbara varelserna hur som haver.

I går när vi var på väg in till stan såg vi nåt skumt. Jag hade somnat när Kim skrek till. Då kom det ett plan och flög bara några meter ovanför bilen. Jag flög upp och kikade efter det och det flög precis ovanför elledningarna, såg ut som att det stod på dom nästan. Såg ut som att dom skulle landa. Det var inget litet plan heller utan tvåmotorigt.

I morgon är det Fars dag då ska vi hem till svärfar och äta lite lunch och kanske elda lite brasa. Måste hinna plugga med. Ska läsa och räkna lite inför veckan. Får väl fira Kimpa lite med på nåt sätt.

Nu ska vi få Felix i säng sen blir det Prison break!

Slänger in några bilder först.



Kimpas goda kycklinglasange



Herr tandlös himself



Pallipallan



Vig är hon oxå



Ännu mera mat. Gör inget annat än äter här hemma. Kimpa återigen kocken



Min vackra blomma



Bara ett litet bevis på att jag lagar mat ibland jag med haha

Sjuk i huvudet jag måste vara som lägger ut bilder på en massa mat. Men det var väl ingen nyhet precis mohaha!

Update

Dags för en uppdatering tror jag bestämt. I dag är jag ledig och det är underbart skönt. Har en massa jag ska hinna med, men det är ju bara förmiddag så det ordnar sig nog. Onsdagen och torsdagen spenderade jag i skolan föreläsning på onsdag och grupparbete på torsdagen. Vi skulle planera ett längre temarbete i matte och det var lärorikt. Träffade Tiki på bussen hem och föreslog att hon skulle hänga med mig hem och äta och få tillbaka sin dator som Kimpa höll på att göra iordning. När vi kom hem stod maten i ugnen. Men innan det var dags att spisa så var det drama här hemma. Felix hade en kompis här och de röjde på friskt. Kompisen ramlade och lyckades få två bulor en på varje sida av huvudet. Sen var det Felix tur. Han sprang och ramlade och slog munnen i golvet så hårt så han tappade en tand. Han blev hysteriskt ledsen eftersom han blödde som bara den, det gjorde nog ont med men värst var nog blodet. Tanden var lös så det var inte så dramatiskt som det låter förutom för honom då. Nu har han tappat 5 tänder och sen lite skojig ut i munnen. Sen åt vi mat och Kimpa körde hem Tiki och sen var det kväll. Såg på film Wall-E jättegullig film verkligen, men jag var så trött och somnade så klart och missade ungefär halva filmen, inte så otippat så är det ofta när vi ska se på film.

Tillbaka till skolan, det är tufft att vara tillbaka. Det var ett år sen jag läste delkurs ett och delkurs två som jag läser nu är tuff och svår. Algebra och ekvationer håller vi på med nu och litteraturen är svår att förstå. Känner mig totalt nollställd så jag kommer att få KÄMPA för att få godkänt. Sen håller våran klass bara till i det nya huset. Fuskbygge verkar dom tro att det är mina klasskompisar. Trapporna är osymetriska och det är sprickor i dom och det knakar och vibrerar i huset. Stora fönster är det med så kallt som fan är det förutom i vårat klassrum som inte har några fönster så där är det varmt. Ventilationen fungerar inte heller som den ska. Ägget har de fått stänga av för lärarna klagade på att det lät för mycket. Tänk om det skulle ramla ner i huvudet på oss när vi fikar då jäklar e vi mos. Klassrummet är trångt ibland men föreläsningssalen Kostar 300 kr i timmen att hyra. Vi är i den på föreläsningarna på måndagar och på onsdagarna är vi i klassrummet och vi är två klasser så det kan vara upp till 60 personer. Menade inte att klaga på skolan men så ligger det till.

I dag har Felix en kompis här så då det ös men dom har väldigt roligt. Planer för dagen är att ringa Alex och plugga. Fredagsmys ska vi ha ikväll oxå. Sa jag att det var underbart att det är helg? Det är det iaf hur som helst. Skönt att få vara med barnen, jag saknar dom på dagarna. Det händer så mycket med Alice nu. Hon busar och är rolig och "babblar" hela dagarna. Och vad det gäller Kimpa så gör han fortfarande ett fantastiskt jobb här hemma. Städar och plockar och tar hand om barnen på bästa sätt. Riktigt lyxigt är det, för jag kan verkligen ägna mig åt skolan om jag vill.

Var på meandI party i onsdags, köpte 3 plagg, jättefina kläder men dyrt som satan. Hände en grej i onsdags med så kvällen var så där men det gick bra till slut. Nej njuta av helgen var det!


No good

Ingen bra kväll. Det är nåt fel på sändningarna så våran tv bara klipper, eller bilden klipper och försvinner titt som tätt och i kväll är det min tv kväll. Ugly Betty, Desperate och Brothers and sisters. Sen har jag så där ont i magen igen, fryser och skakar och har ont. Men om man ska se nåt positivt i detta så får det lov att vara att skiten kommer att hinna gå över till i natt (förhoppningsvis). Tv mottagningen det är en annan femma.

Första skoldagen

Orkar egentligen inte blogga, men tänkte att jag borde göra det efter första skoldagen och allt. Jag hade glömt bort hur det kändes att vara riktigt trött men nu vet jag igen, nu är jag påmind. Kom iväg till skolan och efter att ha ätit frukost så insåg jag att vi skulle hålla till i nya huset som ligger allra längst bort, vid ägget och där är vi helt isolerade från resten av universitetet. Men vi har nyss fått ett litet fik, alltid något. Började dagen med en tre timmar lång föreläsning om algebra *yeay*. Lunchade med mina underbara tjejer sen. Köpte ett kompendie och ett busskort och lånade en bok. Åkte hem till Krille och satte mig på ejes och fikade i min ensamhet. Sen hem och gjorde mig i ordning för att gå på fixarkväll på dagis. Jag och Felix var det som gick dit. Följde Felix hem och sen på brukarrådsmöte och kom sen hem vid halv sju. Åkte hemifrån halv ju och var tillbaka 12 timmar senare. För jag var hemma tio minuter så det räknas inte:) Nu är jag så trött så jag är yr i huvudet. Det kommer att bli mycket att göra, en riktig pluggkurs men det känns trots allt bra att vara igång igen. Kimpa har gjort ett mycket bra jobb här hemma och det var rent och fint när jag kom hem samt att middagen stod på bordet eller rättare sagt i ugnen och väntade på mig. Me like! Har saknat barnen idag, är van att ha dom hos mig hela dagarna.

Nu ska jag kolla igenom min studieplanering och fixa inför imorgon. Den här könan kommer att somna tidigt ikväll.

Söndag

Söndag då. Idag har vi varit hemma hos mamma och ätit en massa god mat och efterrätt sen har vi handlat litegrann. När vi kom hem tittade Tina, Jeanette och Mika förbi en sväng, mkt trevligt! Kimpa har lassat jord och flyttat husvagnen så nu står den framför våran bod. Har förberett lite inför i morgon med. Packat väskan, brett smörgåsar och fixat lite. Mp3:n har lagt av så den kastades. Tur man har en musikmobil då. Blir ju en del bussresor nu. Förvisso brukar jag sova på bussen. Ja i morgon är det allvar igen. Jag vet att jag nämnt det ett antal ggr förut men det kommer verkligen bli skillnad. Kommer pendla närmare 13 mil per dag och läsa och räkna massa matte. Det är annat än att sitta hemma och söla det. Men jag ser faktiskt fram emot det.

Nu ska jag lägga Felix sen blir det till att glo på tv och lägga mig tidigt. Morgondagen är verkligen fullspäckad!

Skola innebär socialt umgänge

Har redan en lunchdejt i skolan på måndag. Ska träffa Ulle och förhoppningsvis Eva och Sofia oxå. Detta betyder att jag får stanna kvar extra efter lektionen men det gör jag gärna. Allt för att få träffa mina tjejer igen! Förhoppningsvis kan Kimpa hämta mig i stan efteråt så jag hinner till dagis på eftermiddagen. Det är ju mötet som är viktigast och det hinner jag ju till iaf.

Nu ska jag lägga Felix sen ska vi mysa lite jag och Kim :)

Inför skolstart

Jahopp då närmar det sig då! Om två dagar börjar jag skolan igen och det hela inleds med en 3 timmar lång matteföreläsning kl: 8.30 vilket betyder att jag får åka hemifrån 6.30 vilket i sin tur betyder att jag får lyfta arslet ur sängen kl: 5.30 senast. Ska jag gå till bussen får jag gå upp kl: 5 hemska tanke. Har suttit och gått igenom litteraturlistan inför kursen och insett att jag redan hade 4 av böckerna som ska användas. Gick in och beställde de resterande tre böcker vilket blev ett dyrt kalas. Sen ska jag ladda hem ett par rapporter från skolverket så är jag redo sen. Busskort ska köpas oxå något som bara det ihop med bussresandet på måndag (eftersom jag inte varit förutseende och köpt ett i förväg) kommer att gå på närmare 1000 kronor bara det. Måndagen börjar starkt med, efter skolan så ska jag till dagis på café och fixarkväll för att efter det sitta ner med verksamhetschefen och starta upp ett brukarråd. Många bollar i luften, men jag gillar faktiskt att ha det så. Min tid här hemma är över och det börjar kännas. Nu äre Kimpas tur och det är riktigt bra det faktiskt. Han kommer att älska att umgås med de små hela dagarna. På tal om Kimpa, han och svärfar håller på och sätter upp vindskivorna så vi blir hemma hela dagen. Ska ta en tur till graven sen bara med mamma. Hon har redan fixat krans och ställt upp lyktan så jag ska dit och kolla. Ätit har vi oxå gjort, kioskmat för hela slanten blev det.

Märks det att jag är uttråkad? Skulle gärna åka och handla handla handla. Bränna pengar hela enkelt, men det kan man ju tydligen göra genom några klick på datorn med för den delen. Så det får duga för idag. I går hade vi mys och såg Tingeling, vilken otroligt söt film. Felix gillade den men sa efteråt att den mest var för tjejer. Allt ska vara så coolt nu för tiden för honom, lite synd faktiskt.


RSS 2.0