Trick or treat?

Shiet vad jag är trött. Det börjar kännas att vi vridit tillbaka klockan en timme om man säger så. Har haft en bra helg. Igår var jag och handlade hem en massa mat till veckan. Har fått ett ryck och ska försöka laga lite bättre mat här hemma. Eller inte bättre men mer varierad. Ska prova på en del nytt. Mest för att glädja min man, för det är han som får ut mest av det hela. Jag ätert icke! Kim säger att jag borde laga vegetariskt ett par dagar i veckan till alla och det är väl nåt jag borde anamma.

Idag har jag varit på gympa med Alice samt tagit hand om och lekt med ungarna. Alice är för skön nu. Det händer mycket med henne just nu och hon är rätt skoj. Allt är lättare med henne nu, det märks att hon har mognat på många sätt. Hon är tokig i sin storebror men lillebror är fortfarande inte helt populär. Speciellt inte när han klättrar på hennes stol eller vill ha hennes leksaker.

Idag var vi ute och trick och treatade. Felix gick med sin kompis och, kompisens mamma och syster var med som sällskap. Det var en ny erfarenhet. Barnen fick ihop en hel del godis. Men en del är ju lustiga alltså. En gubbe öppnade dörren och sa bu sen släckte han och stängde dörren och gick och satte sig i köket. Man kanske inte behöver slänga dörren i ansiktet på två sjuåringar haha. En del gillar inte det här med halloween och det förtstår jag men man kan ju säga hej och vi har inget godis eller nåt. Vi målade Felix i ansiktet innan vi gick iväg och åkte på att måla Alice oxå. Hon var eld och lågor när jag målat en spindel på hennes kind. Dessvärre fick hon tvättas eftersom färgen runt ögonen på henne började svida. Så när jag och Felix kom hem så grät hon över sin förlorade spindel så jag fick lova att måla en imorgon igen. Det här med halloween är ju nytt för oss oxå. Folk har kommit och knackat hela helgen. Igår bankade det på dörren klockan tio på kvällen, sånt är man verkligen inte van med.

Kimpa har varit dålig hela helgen. Har tappat rösten så han väser när han pratar. Jobbigt för honom, men för mig med som fått ta det mesta i hemmet. Har sagt det förr men det är verkligen ett heltidsjobb att ta hand om hem och tre barn. Alltid är det nån som ska äta eller tvättas eller disk som ska plockas mm. Har inte suttit på röven mycket alls denna helg. Vilket iof är bra.

Men nu ä det hög tid för det. Ska lägga mig i sängen och se ett inspelat avsnitt av Brothers and sisters. Sen ska jag sova. Felix har höstlov nu och dagis är stängt imorgon. Så det blir en mysdag med mina små hjärtan.

Zarah tog in en mus förut. Och den stackars lilla musen satt i mitten med tre katter omkring sig. Lilla musen ställde sig på bakbenen och försökte slå tillbaka. Det såg väldigt roligt ut sa Kim. Tyvärr hade jag med mig kameran på promenaden så han kunde inte ta nåt kort. Jag bad honom försöka rädda lilla musen och det gjorde han. Han brukar lyfta ut dem i svansen. Själv dör jag lite av bara tanken. Mycket möss inne nu. Zarah tar in dem till Cocos och sen ligger det galla och svansar kvar som jag trampa i. Ain´t it fresh!?

Vad har ni gjort i helgen?


Lätt som en plätt på rätt sätt

Tack Katrin! Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Precis så här har jag uppfostrat mina barn. Massa kärlek och noll daltning. Mina barn somnar av sig själv på nätterna, de äter nästan allt, de är trygga säkra små individer. Lukas har somnat själv sen han föddes. Det blir VAD man GÖR det till!

Läs här!

Slött

Har sovit dåligt inatt oxå. Lukas hostar väldigt mycket på nätterna och det håller honom vaken eftersom nappen hoppar ur. Gav honom välling och hoppades på att han skulle somna om men icke. Det tog en timme tror jag och då hann jag ge honom nappen säkert 30 ggr. Precis när han somnade så hörde jag hur Alice tände lampan i sitt rum och öppnade dörren och kom ut. Hon gör så när hon vaknar på morgonen men nu var klockan endast 2.30. Sprang upp och förklarade att det fortfarande var natt. Givetvis krävde hon en flaska hon med för att somna om. Stod och blandade välling samtidigt som jag drömde om ett hotellrum. Jag vet att jag klagar men det är jobbigt att hela tiden bli väckt. Tänkte slumra nu på morgonen efter att ha lämnat Alice på dagis men då somnade såklart inte Lukas. Nej han satt och lekte i sängen. Sötast! Men jag ska inte klaga, man ska sova dåligt som småbarnsförälder.

Kimpa ringde nyss och berättade att han är på väg hem. Han har oxå fått skiten jag hade och mår inte alls bra. Nu är det bara Alice som inte är smittat men hon hostar, men mår bra. Men det går vattkoppor på hennes dagis så jag bara väntar på att hon ska bli dålig hon också.

Det blir nog en lugn helg här hemma. Mysa med familjen, men det är inte fy skam det heller. Puss på er!

We touch, I feel no rush

Är lite seg idag. Ska snart städa huset för det behövs verkligen. Lukas har fått min förkyldning och hosta så han har sovit dåligt inatt och självklart har jag sovit dåligt jag med. Har vaknat en gång i timmen för att ge honom nappen och lugna honom. Min stackars lillkille. Ger honom nässpray och extra mycket kärlek. Han är vid gott mod men nätterna är jobbiga.

Utvecklingssamtalet med Felix gick jättebra. Han var duktig och koncentrerade sig. Han räckte gärna upp handen och läste högt. Hon hade ingen koll på hur det funkade i matten för honom. Men sa att han kunde få en extra mattebok att räkna i eftersom dom mest går igenom basics nu. Det ville han gärna ha. Han tyckte mest om att jobba i sin uggelebok och hade snart gjort färdigt bok nummer två. Hon hade inget extra att ta upp heller för den delen utan allt fungerade bra. Himla skönt att höra. Han är redig min kille.

Igår var Kimpa i Karlstad och handlade grejer till bilen och en Halloweendräkt till Felix. De ska nämnligen ha disco i skolan imorgon och sen är det även disco på lovet nästa vecka. Detta är han mycket uppspelt över.

Någon kanske undrar hur det går med dieten? Eller kanske inte men ändå. Förra veckan gick jag ner ett kg och denna vecka är jag igång igen. Jag kämpar på så gott jag kan. Måste dock komma ut och motionera mer. Men jag vill bli av med fettet (så mycket det bara går). Fett är inte naturligt och jag gör mig själv illamående. Det är förvisso bra för då kanske jag härdar ut.

Annars har jag inte mycket att skriva om. Jag ska ha ett ljusparty här hemma snart, yes ni höde rätt. Jag är en vek jäkel haha. Nej då det gör mig inget men jag bjuder inte in många eftersom jag inte tänker köra ut familjen. Har även bestämt mig för att inte lägga en massa energi på människor som stör mig. Jag vill alltid veta hur folk tänker. Hur resonerar de? Men jag är trött på att bli besviken så jag struntar i det. Jag har vänner så det räcker. Folk som inte ger mig något tänker jag radera. Yes! Det är ju frivilligt om man vill ha en bekantskapskrets eller inte. En del verkar bara vilja hänga med sin familj och det ska dom ju såklart få. Alla gör som dem vill. Och det är deras förlust, ja så kan man väl summera det hela.

Nu ska jag äta lunch, städa och sätta mig på golvet med min lilla ringälskare ♥

Sing for the moment

God morgon världen! Har haft en skaplig natt men har blivit väckt av alla tre barnen. Lukas gruffade runt och sa dadada som vanligt. Alice låg och sjöng Imse vimse spindel klockan fyra imorse. Felix började sjunga till sin skiva klockan sex. Låg och sjöng om katten och sillen (från Rasmus på luffen). Man vaknar ju iaf med ett leénde på läpparna. Kim smet in till Felix sen låg de där i sängen och pratade, myste och lekte med Cocos i fyrtio minuter. Han är en sån fantastisk pappa Kim, jag blir alldeles varm inombords. Felix var så glad, han älskar när vi ger honom full attention. Idag får han vara hemma för han har lite feber och är lite snorig. Det började redan igår när han kom hem från fritids. Alice är frisk så hon fick gå iväg till dagis.

Vi ska på utvecklingssamtal för Felix sen kvart i ett. Ringde och pratade med Felix fröken och sa att han klarade av ett sånt samtal trots feber. Ger vi honom bara en panodil innan det är dags så. För så pass pigg är han, studsar runt med sina syskon här hemma så. Ska bli roligt att se vad hans fröken säger. Han har fått fylla i med sura, neutrala och glada gubbar på alla ämnen och olika saker som händer under en skoldag. Det mesta var han väldigt positiv till men matten gillade han inte. Blev först fundersam, men det visar sig att det är alldeles för lätt för honom. Han blir uttråkad. De håller på med tal upp till fem fortfarande och pojken kan ju räkna hundratal och tiotal och ental tillsammans högt upp som bara den. Jag och Felix satt och spelade monopol för ett tag sen och då räknade han bättre än mig. Han fick rätta mig två ggr! Att betala böter till mig på flera tusen var inga som helst problem utan det fixade han. Han har ju räknat sen han var fyra år så han kan ju det där. Det är ju svårt att få till det bra i skolan för alla kan ju så olika och de måste ju utgå från basic. Det här med skolan är så spännande, så det ska bli riktigt kul att se vad fröken berättar för oss.

Annars är det lugnt med det mesta. Fick tag i ett par termobyxor till Felix igår. Det har varit helt hopplöst svårt alltså. Hans storlek är helt slutsåld överallt.  Men dem var stora som tält, det hade lätt fått plats en till Felix i dem. Han är ju ganska smal så det är svårt ibland. Hittade igår på stadiums hemsida som jag beställde, bara att hoppas att dem passar. Det har verkligen varit slutsålt överallt. Note to self: Köp direkt det kommer ut nästa år! Nu ska jag bara komplettera med vantar och mössor så är barnen laddade för vintern sen. Lukas fick oxå en overall igår. Det blir en hel del kläder om man säger så!


Homeparty!?

Upplever just nu höjden av fräckhet. Eller nu tog jag nog i lite, precis som jag brukar. Men ändå ordet fräckhet passar verkligen in. Har en bekant som tjatar på mig om homeparty. Hon har skickat meddelande på såväl Facebook som sms. Jag är en dålig människa för jag har inte svarat så jag får väl egentligen skylla mig själv. Hur som helst den här tjejen vill ha ett homeparty hemma hos mig för partylite. Hon har skrivit att hon vill komma nån gång i november och tända lite ljus här och så kan jag bjuda hem några kompisar. och nu fick jag ett sms igår om att hon vill veta när partyt ska vara eftersom hon ska skicka in papper och måste då ha ett i november. Om jag vill ha ett party kan jag väl höra av mig själv. Jag har ingen möjlighet att köra ut min sambo och barn en vardagskväll för att ha ett party och mitt hus är litet och jag har nyfikna kids. Sen har jag ingen större lust faktiskt. Inte mina vänner heller skulle jag tro. Alla är vi upptagna på ett eller annat sätt. Den här tjejen har bjudit in mig på tre partyn på kort tid vissa med bara några timmar notis bara för att få ihop folk. Det är ju bra om hon vill jobba extra med detta men då kanske man ska ha ett nätverk eller få andra som själva vill ha party och inte pracka på någon man knappt känner skiten.

För nåt år sen eller två så hade jag ett Cosmopharmaparty här hemma. Försäljaren var en big pain in the ass och skulle pracka på alla mina kompisar egna partyn. Men de ville inte men hon gav sig inte. Utan tog upp sin kalender och började skriva. Så säg mig när ska jag komma hem till dig?? Mina vänner var tvugna att säga ifrån hur många ggr som helst innan hon fattade att det bara var att lägga ner. Jag fick skämmas. Fräcka kärring.

Ja det här med homepartyn har jag en del hatkärlek till. Det ska vara frivilligt om inte annat. Har bara haft två partyn här hemma förut. Ett sexparty med alldeles för många gäster och ett Cosmopharma med allt för få haha. Men frivillga det var dem.

Nu har jag gnällt klart. Jag får helt enkelt bara skicka till henne och säga nej. Eller vara Maria Röös och säga ja trots allt. Men då får det bara bli ett litet då hon får tända några ljus för mig och kanske några vänner (ingen ska känna sig tvingad att komma) och både man och barn kommer att vara hemma så det så!

Mat och viktnoja

Nu vet jag att jag tjatar. Men det är min blogg och jag får tjata hur mycket jag vill. Ni väljer om ni vill läsa eller inte. Tänkte på det här med mina matvanor igen. De är faktiskt inte så förkastliga som man kan tro. Är ju snarare sockret som är boven i mitt drama. Ska börja planera min mat bättre. Men jag är så jäkla begränsad i vad jag äter. Jag inser det mer och mer. Märks speciellt när jag kommer till ett smörgåsbord för att inse att det bara är rödlöken, potatisen och brödet som jag äter. Åkte på kryssning och åt rödlök och potatisgratäng och har gått på julbord där jag åt potatis, bröd och skumtomtar. Ja ni hör ju!

Om vi tar frukost som ex. så äter jag INTE någon form av gröt (usch) och inte heller ägg. Sen äter jag aldrig kött, fisk eller kyckling som ni vet. Jag gillar nästan inga form av röror som typ rödbetssallad eller rödkål eller liknande. Gillar dock bönor och det är ju nyttigt och proteinrikt. Linser är oxå förbannat gott! Men som sagt det är så mycket som jag väljer bort och förkastar. Jag äter en del grönsaker men även där finns det en del jag inte är så förtjust i typ broccoli, blomkål och sånt. Svamp är även något jag starkt förkastar. ALL sorts svamp. Skaldjur äter jag inte heller. On and on and on. Jaja skitsamma vad jag vill ha fram är att det är svårt att få till bra måltider ibland. Jag är hopplös när det kommer till mat. Är väldigt glad att mina barn är precis tvärtemot. Min mamma fick alltid laga en egen rätt till mig när jag var liten, ja ofta iaf. En bortskämd skitunge var vad jag var. Men å andra sidan vägde jag som en myra när jag var liten så hon var glad bara jag åt. Kan man ju inte heller tro, men jag ser ut som ett svältfött barn på gamla kort. Mycket viktprat nu jag vet :)

Vi har haft en lugn kväll med barnen. Alice har hållit låda här hemma. Hon är ganska rolig nu, hon har humor den tjejen. Lukas har lekt med sina ringar och klättrat in i diskmaskinen. Han har börjat stå upp nu (när han håller i sig såklart). Felix har pratat nonstop som vanligt.

Nu ska jag ta med mig mannen till sängen och där ska vi se på Dexter!

She just made excuses that were so paperthin they could blow away with the wind

Har precis kommit hem från en söndagsmiddag hos mamma. Världens bästa mamma! Mamma vill oxå att jag ska ner i vikt. Hon gav mig en riktigt fin morot måste jag säga och detta bara för 10 kg. 10 kg är ju inte mycket så det ska jag väl fixa. Eller vad tror ni? Mamma hade dessutom handlat lite åt barnen. 2 bodys till Lukas, en overall och trosor till Alice och ett par vinterskor åt Felix. Bästa mamma. Och Kims mamma har köpt en supersnygg cykel åt Felix. Och svärfar hjälper oss hela tiden. Vi har världens bästa föräldrar så är det bara ♥. Felix och farmor hade cyklat 4 km tillsammans igår och han var så nöjd när han kom hem. Kimpa och jag satte på en rulle, en ganska bra en men vad hjälpte det. Insåg efter ett tag att jag minsann somnat. 2/3 av alla filmer vi har vet jag knappt vad dem handlar om. Jo möjligtvis början som Kim säger. Nej tacka vet jag serier, lättare att hålla sig vaken i 40 minuter.

Var nere på gympa med Alice i förmiddags. Den här gången gick det mycket bättre. Idag försökte hon sig iaf på några stationer. För det mesta springer hon bara runt så det känns si så där att vara där. Men jag tar det coolt och låter henne hållas. Hon förstår inte riktigt det där än och bryr sig inte så mycket. Sen är hon ju tvåsekundersAlice med det får man icke glömma. Men det är lite bättre nu, så upplever jag det iaf. Men grejen är den att just nu känns det inte alltid så främmande att hon skulle få en diagnos i framtiden. Men det skrämmer mig inte det minsta. Antingen det eller så är det en mognadsfråga. Just nu känns det som det. Hon är född sent på året och hon är lite långsam i vissa saker kanske. Alla är som dem är och det måste dem få vara. Jag har läste specialpedagogik ett år och känner mig lugn. Tänker aldrig förneka saker vad det gäller mina barn. Skulle jag vara född nu hade jag säkert fått en stämpel jag med. Jag är mer eller mindre knäpp så är det bara och det är jag väl medveten om. Alla barn är olika. Felix var mer på hugget när han var mindre. Han var smart och lärde sig saker fort. Han läste och räknade när han var 4 &1/2 det tror jag inte att Alice kommer att göra. Men det ska bli spännnade att se dem växa upp, mina små pruttar.

Just nu är det lugnt här hemma. Felix är och simmar, Lukas sover och Alice ser på film. Jag har huvuvärk. Tror det beror på att jag vaknar runt 12 ggr per natt. Snor och hosta. Börjar bli rätt less, men det är bara att vänta ut skiten. Har iaf fått tillbaka lite mer av min röst idag, alltid något.

vill tacka er för alla peppande kommentarer ang. jag är för fet för ett fuck. Tack! Förlåt att jag gnäller, förstår om ni tröttnat på mitt tjat. Men det är faktiskt en sorg i mitt liv att jag är such a fat ass. Sugaraddict! Men den enda som kan förändra det är jag själv. Och jag är så självmedveten, jag vet om alla mina fel och brister. Insikt är ett steg, ska se till att de andra stegen kommer de med. Time will tell!

Nu ska jag plocka lite här hemma. Ha det gott!

seegt

Idag har det verkligen varit söndag på en lördag här hemma. Segt med andra ord. Kim och Felix drog iväg till Mariestad i förmiddags. Felix skulle vara hos farmor hela dagen. FDarmor har nämnligen köpt en ny cykel till Felix. Så han åkte dit och cyklade. Kimpa åkte iväg till Skövde och köpte bildelar med sin pappa. Sen gick de på restaurang med hans syskon. Nej jag är inte bitter! Är bara huuungrig! Hur som helst, nu är de på väg hem. Felix får sova direkt han kommer hem. Han hoppade ur sängen innan halv sex imorse och istället för att somna om så satte han sig vid datorn så han är nog rätt så trött.

Jag och de minsta barnen har haft en lugn dag. Var ute på en promenad med mormor och så fick Alice leka av sig lite i lekparken men var det inte med denna dag. Charlie hade MeandIparty men det kunde jag inte närvara på tyvärr. Med risk för att låta negativ. Det är inte så jäkla häftigt här nere i Bäckislava. Dött! Inte en människa så långt ögat når. Inte en. Bilarna man ser kommer från hemtjänsten. Nej jag skämtar inte. Tanken att flytta in till staden växer sig starkare för var dag. Men vi får vänta tills jag har någon form av arbete.

Nu kom mina pojkar hem. Nu blir det pussklasas och något litet i magen. Kram på er!

Jag är för fet för ett fuck

Vet att jag var kaxig och sa att jag blev frisk så fort. Tji fick jag. Har åkt på jordens förkyldning. Slem, snor och halsont. Nätterna och mornarna är värst. Pumpar nässpray som en galning. Åh vilken bra uppfinning! Bara ett par sprut så är allt snor väck, me like! Kallt är det oxå. Funderar på om jag skulle försöka mig på att tända en brasa. Skulle vara riktigt skönt.

Annars är det lugna gatan. Plugg annars lugnt. Är så glad att jag har min familj. Tre underbara, fina barn och en fantastisk man. Mina små hjärtan. Vet att jag inte skriver så mycket om Lukas. Han hänger mest med och har gjort sen han föddes. Men han börjar ta plats han med, och det är roligt att se. Han testar sin röstkapacitet hela dagarna och skrålar högt. Det här med att ha barn olika åldrar är oxå härligt. En skolkille med allt vad det innebär, en treåring som hela tiden lär sig nya saker och en Lukas som fortfarande är väldigt liten. Alla tre är som små karameller som vi kan suga på. Det är så roligt! Det är spännande, speciellt med Felix och det här med skolans värld. Jättekul! Vet att det kanske låter präktigt men jag menar varenda ord. Aldrig att jag skulle försköna något, sån är inte jag.

Så bara för att allt låter så jäkla fab så kan jag skriva lite shit med. Kan ju bara konstatera att det här med att vara tjock inte är så jäkla rockigt som Mia skulle ha uttryckt det. Sitter och läser på Katrins blogg. Hon skriver att hon tycker att det är äckligt med feta människor och till viss del har hon ju rätt. Det är inte hälsosamt och det är inte så det ska vara. Vi lever i ett överflödssamhälle där fetma blir vanligare och vanligare. Bara en sån sak att den vanligaste dödsorsaken i Sverige är hjärt och kärlsjukdomar. Jag vill inte vara en tjockis. Jag står för den jag är, men jag vill inte vara en tjockis det vill jag inte. Jag önskar att jag aldig lät det gå så här långt. Jag vill inte att mina barn ska ha en tjock mamma och jag vill inte att Kim ska ha en tjock tjej. Nej fy fan för mig! Kommer ihåg att jag läste en artikel om en läkarstuderande för ett tag sen. Hon sa att när hon var med på obduktioner så insåg hon hur fel det var med fett. Det syntes verkligen hur onaturligt det var på kroppen. Jag har oxå läst att bästa sättet att bli av med sin övervikt är att göra en operation. Men en sån operation skrämmer mig, det gör den verkligen. Otäckt och jobbigt efteråt men säkert värt det i långa loppet, absolut! Ja det tåls att tänkas på. Vet inte hur jag ska göra. Eller jag vet hur jag ska bete mig men inte om jag orkar den långa kampen.

För några år sen blev jag alltid irriterad när jag hörde hur smala människor nojade sig över vikten och hur de skulle dra ner på god mat och sånt. Jag bad dem sluta och sa att ät och njut du som kan. Nu tänker jag inte likadant. Nu tycker jag att det är bra att de i ett tidigt stadie börjar tänka på vad dem stoppar i sig. Det är bra mycket lättare då än sen när man sitter med 20-30 kg övervikt på kroppen. Jag är glad över att jag är ganska hård med vad mina barn sätter i sig. Nu vet jag att de inte kommer att bli överviktiga nu, deras gener är bättre ut än så. Men man vet aldrig, det kan smyga sig på. Bara en sån sak som daglig fika. Underbart! Men tänk på de barn som lätt lägger på sig. Mina barn är galna i fika, speciellt Felix han skulle kunna leva på fika om han fick.

Nej det är bara jag här hemma som har problem med vikten. Jag har en man som äter som en gastic bypass opererad. Inte ens två potatisar till lunch. Mitt problem är iof för det mesta inte maten, snarare sugar, sugar, sugar! Jag måste börja min kamp, jag måste det! Jag kan inte tänka på annat. Jag hatar feta Maria Röös. Hon är vidrig! Smal lär jag aldrig bli, men så här tjock kan jag inte vara. Vill ni veta nåt sjuk? Jag går upp runt 1/2 kg i veckan just nu!!! Ain´t it sick!? Nej dags att bryta trenden och gå ner istället.

Förresten så är ni många som läser, men sällan man ser nån som kommenterar. Nu vet jag att man inte ska fiska kommentarer, det är rätt lågt. Men det skulle göra mig väldigt glad. Kanske sitter du där på ett gott råd till mig. Jag kan behöva dem :)

Sleepyhead

Som liten var jag med i scouterna. Och på speciella tillfällen när nya märken skulle delas ut så sa alltid scoutledaren. "Scout var redo" Då svarade man "alltid redo" samtidigt som man gjorde tecknet och sen fick man sitt märke. Låg och tänkte på det mitt i natten. Men numera är det snarare mamma var redo, alltid redo. Gick och lade mig i tid igår men det hade jag inte mycket för. Hann knappt somna förrens Alice började gråta. Gick in till henne och hon var ledsen och bad om mjölk. en kvart senare grät hon igen. Den här gången hade hon klätt av sig både pyjamas och blöja. Och skulle ha mjölk igen. Sen vaknade hon två ggr till och jag hann aldrig somna om. Började fundera på om det kanske kunde vara magsjuka på gång. Just det där oroliga beteendet och sen sa hon att hon hade ont i kinden. Det sa alltid Felix när han var mindre innan han började kräkas. Bar in en hink för säkerhetsskull. Alice berättade att hon skulle kissa och bajsa i hinken men den idén tog jag fort ur henne. Runt halv tre gav hon upp och somnade och då vaknade lillebror istället. Vid tre kunde jag somna om och sen ringde klockan strax efter sex. Så det där med alltid redo, så är det verkligen när man är mamma. Önskar att jag kunde säga samma sak som snubben i den dåliga skaraborgsreklamen "adjöss sömnlösa nätter". Ain´t gonna freakin happen.

Fick väcka Alice imorse för att få henne till dagis. När vi kom hem så lade jag Lukas och sen så gick jag och la mig på soffan för att slumra en stund. Stängde av ljudet på telefonerna. Vaknade efter ett tag av att Lukas pratade i sin säng. Gick upp och kollade på klockan som var 12!!! Då hade jag sovit i tre timmar, illa. Vet inte exakt när Lukas vaknade men han var glad som en liten tupp i sin säng. Det var han som väckte mig så honom gick det ingen nöd på. Trodde aldrig att jag skulle sova så länge. Gav Lukas ny blöja och lunch sen åt jag lite jag med eftersom jag inte hunnit äta frukost innan jag däckade. Får alltid så dåligt samvete när jag sovit.

Igår shoppade jag lite på nätet som alltid annars. Blev en vinterjacka till mig själv, hade 50% rabatt så den kostade bara 350, vilket kap va! 700 är ju inte dyrt det heller men halva priset är ännu bättre. Köpte vinterjacka åt Felix oxå samt underkläder till barnen. Har beställt en del vantar med Alice har numera hur många par som helst men med tanke på att svinn på dagis så kan det behövas. Fick dock inte tag i några termobyxor till Felix. Får söka vidare, inte helt lätt för alla köper nu.

Nu ska jag göra nåt vettigt, har inte blivit mycket av den varan idag :)

30-årskalas och umgänge

Har haft en härlig helg. Bara umgåtts med familjen. Åkte iväg och åt i lördags för att fira Phromnimit som fyllde 30 år. Tog bara med oss Felix och farmor var barnvakt åt de andra två. Åt god mat och efterrätt. Sen på kvällen kom dom hem till oss och vi åt tårta och hade det mysigt. På söndagen var vi hemma hos mamma på brunch. Sen åkte dem hem, alldeles för kort tid tillsammans som alltid. Men jag är glad för all tid vi får.














Felix fotar sig själv



Alice har helt slutat med blöja i helgen. Kim tog ner babybjörnringen som hon lade på toaletten och sen dess sitter hon där titt som tätt och kissar och torkar och fixar. Samma sak på dagis idag hon kissade på pottan och brevid satt hennes docka (som hon alltid har) på en egen liten potta och kissade hon oxå. Fröken sa att de hade varit mycket duktiga båda två :)

Har glömt att skriva om en pågående babyboom. Min kompis lillasyster och Kims kusin har fått en liten son idag. och inom några veckor kommer Alexandras bebis. Sen i februari är det Lindas tur! och Lindas syster fick en son för nån månad sen. ♥ Underbart!

Nu ska jag ta mig en kvällsmacka och sen blir det tv resten av kvällen tror jag bestämt. Ska snart börja uppdatera lite oftare. Har ingen inspiration just nu. Har en stor sak som jag måste ta tag i. Och den tynger mig mer än jag kanske vill erkänna.

Idag berättade jag och Kim mer eller mindre om hur bebisar blir till för Felix. Det var Kim som påbörjade det hela men jag hakade fort på som Kim uttryckte det. "Jag har väntat på den här dagen" sa jag då haha. Nej men ärligt det där med sex och samlevnad är min grej. När jag var 12 år så berättade jag för alla mina vänner hur saker och ting gick till. De kallade mig fråga Ingrid (från Okej). Jag kommer aldrig få problem att prata om sex med mina barn. Jag är en ibland alltför öppen person. Som en öppen bok. Felix reaktion var, usch va äckligt. Och ni har gjort det tre ggr!!! Haha jajamen, ville inte berätta mer än så. Kommer själv ihåg när man knäckte koden. Kommer ihåg att det var Pernilla som informerade mig. "När pappa stoppar snoppen i kissen så blir det barn". och mina föräldrar hade gjort det två ggr. Usch! Haha those were the days! Nu blir vi inte populära i skolan kanske men det där vet de snart ändå.



Frisk igen

Ja jag blev ju sjuk då, precis som jag befarat. Men kommer ni ihåg att jag sa att det skulle gå över snabbt?? Ja det gjorde jag och det gjorde det oxå. Mådde dåligt igår kväll när jag gick och lade mig. Somnade 1,5 timme innan jag vaknade vid ett i natt. Sen låg jag vaken till fem. Kunde inte sova, jag var alldels för varm. Var uppe och tog tempen som låg på 39, åt en banan och tog en treo. Men det gick inte att somna. Slumrade till vid halv fem men då började Alice ropa. Somnade vid fem och vaknade av klockan halv sju. Så tre timmars effektiv sömn fick jag. Bad Kim vara hemma idag eftersom jag skulle ha Alice hemma. Trodde inte jag skulle palla med dagen. Så han var hemma och jag slumrade lite mitt på dagen. Nu mår jag kanoners, är fortfarande seg och trött men frisk. Ändå hade jag superont i halsen inatt och hög feber men nu är det borta. Så är det ofta för mig. Speciellt om jag tar smärtstillande då brukar febern försvinna och inte komma tillbaka. Konstigt, men jag är tacksam. Har inte tid att vara sjuk.

Vi har tagit det väldigt lugnt här hemma idag. Nu på kvällen kom Kims syskon och pappa hit och åt mat. Kims brorsa lagade tacos åt oss, mycket trevligt! Imorgon ska vi fira svägerskan som fyller 30 år. De kom hit till mamma i eftermiddags men vi har inte setts än. Ska bli så kul att träffa dem imorgon. Blir intensivt umgänge både lördag och söndag. Hela helgen tillbringas med familjen. Lovely!

Nu ska jag dra ett avsnitt Grey´s sen blir det sängen. Ha en härlig helg hörrni! ♥

Sick and tired

Idag har jag haft en bra dag. Åkte till stan med Alex. Handlade en massa sen köpte vi med lunch hem. Mer sånt! Lyx att slippa laga maten själv. Jag lever ju på sojakorv eller sojabullar varje dag så det är härligt att äta ute, eller utemat. Satt och åt samtidigt som jag matade Lukas. Men sen på eftermiddagen började jag känna mig sjuk. Fick ont i halsen och sen smög sin en ömmande kropp på. Precis när jag skulle gå och hämta barnen på dagis. Lägligt, lägligt. Att hämta Alice kan vara jobbigt. Idag skrek hon att hon inte ville hem och var fröken tvärtemot. Men jag var lugn och bestämd och fick ordning på det oxå. Tur man är rutinerad. Gick hem och fixade mat och bäddade sängar. När barnen lagt sig blev det Robinson för hela slanten. Mer pallade jag inte, mår som en påse nötter. Typiskt nu när brorsan kommer och allt. Men men jag tror på bättring inom kort. Inte mycket som biter hårt på mig. Men fått en annan åkomma oxå som är mindre rolig men det ska väl vara över det med snart.

Ja ni hör ju hur rolig jag är! Not at all! Bäst att fröken vetebulle går och sover. Ber om en natt utan allt för mycket störningar. Vet inte vad det är med kidsen men de vaknar mycket nu. Väcker mig hela tiden. Jag vet att jag gnäller, men det är riktigt jobbigt att hela tiden få avbruten sömn. Vaknar mitt i de konstigaste drömmar och vet knappt vart jag befinner mig. Sist var jag hemma och tog hand om Åker Thörnesjö, han var pensionär fast ung och snygg. Gången innan var det ännu värre, den drömmen kan jag inte ens skriva om här haha.

Helgen bjuder på umgänge med familjen. Både min och brorsans, härligt!

Tisdag

Har precis fått iväg barnen till dagis och fritids. Skolan är stängd så Felix fick vara på fritids istället. Han fick välja om han ville vara hemma eller där och han valde att vara där. Det gjorde han rätt i, för det var en massa kompisar där. Det tog ett tag innan vi kom iväg. Dessa kläder som ska på nu alltså. Herregud säger jag bara! Det är det värsta med denna årstid, att det blir så mycket kläder att ta på. Och sen frågan vad man ska sätta på dem. Alice har fleecejacka, softshelljacka, fleecefodrad regnjacka och en vinterjacka, vilken ska man välja liksom? Överdragsbyxor är ju väldigt bra den här årstiden. Men Felix har inga och det är svårt att få tag på. Satt hela gårdagen och letade efter ytterkläder på nätet. Fick tag i en del vantar och mössor och en overall till Lukas. Beställde från flera olika ställen. Nu är det bara ett par termobyxor och en overall till Alice kvar samt termo och jacka till Felix. Sen ska Felix ha vinterskor oxå, alla andra har redan fått skor. Ja mycket kläder blir det.

Nu har älgjakten dragit igång och jag brukar alltid skriva en massa om det som ni vet. Tänker dock inte lägga nån energi på det i år. Jag tycker att den är värdelös men det vet ni redan. Gillar inte tanken på att man dödar levande ting. Och här i bonneland är var och varannan jägare. Här i foppatofflornas och träskornas paradis. Och jag vet att många av er som läsare bor ihop med jägare. Men ni behöver inte ta åt er, alla har vi rätt till en åsikt och det rör mig inte i ryggen att era män jagar. Jag är bara glad att jag har en man som inte gör det. Jag har aldrig gillat jakt och inte kött heller för den delen. Hatar älgkött, fixar inte med den där viltsmaken som alla andra älskar. När jag var liten fick jag ångest varje gång det var rostbiff hemma, min familj älskade när den var lite blodig. Har varit vegetarian i 14 år nu och det var ett mycket klokt beslut.

Annars är det lugnt med det mesta. Har inga direkta planer alls. Bara plugga. Till helgen kommer brorsan och hans famillj hit. Phromnimit fyller 30 år så det ska vi fira! Ska bli härligt att träffa dem igen. Ogillar att de bor så långt bort. Fast det är ju egentligen inte så långt bort. Men man hinner inte träffas så ofta. Jag och brorsan pratar ofta i telefon men man missar ju så mycket av Emeli nu när hon växer upp och det är fruktansvärt tråkigt. 

Nej nu ska jag plugga. Ha det gott!

Burr it´s cold in here

De säger att alla årstider har sin charm och det tycker jag väl egentligen oxå. Men nu är det bra kallt alltså. Och kallare kommer det att bli. Vad är -2 liksom, när det kan bli upp till -20 eller ännu mer. Men det är vackert ute, det är det verkligen. Och det är härligt. Värre med regn och blåst, finns det nåt sämre väder? Nu vill man ju åtminstonde gå ut det vill jag inte gärna när det regnar. Pumpen går nonstop och tankarna på att tända en brasa i både panna och spis dyker upp. Mysigt! och ved det har vi så det räcker och blir över. Det enda som saknas nu är mer vinterkläder till barnen. Välkommen vargavinter!

Känner av huvudet idag oxå, och har en sandpapprig hals och småont i näsan. Värre blir det inte om jag känner min kropp rätt. Den här könan blir sällan sjuk. Detsamma gäller mina familjemedlemmar, vi blir sällan sjuka och det tackar jag för. Fick inte så mycket sömn inatt heller. Vaknade vid två av att Lukas var ledsen. Gick upp och gav honom en flarra. Sen fick jag magras och fick sitta på tojan ett bra tag, sen när jag väl somnade om vaknade Alice och gormade efter nappen. Gick in och då skulle hon såklart ha en flarra hon med. Suck och stön. Somnade om vid fem och då var det snart dags att gå upp. Väcka Felix, ta fram kläder, plocka fram frukost, ta upp Kewitz som babababar i sängen. Ge honom ny blöja och frukost. Få iväg Felix till skolan, sen vaknar Alice som får nya kläder och frukost. Sen ska mamman in i duschen, sen kommer vi iväg till dagis. Det är verkligen ett heltidsarbete att ha tre barn och ett hem att sköta, det är det verkligen. Kom hem och åt frukost och läste Krilleposten med Cocos liggandes i nacken. Där låg han och bet och slickade mig i håret och örat.

Imorgon var det tänkt att jag skulle ha åkt till Ullared men jag hoppar över det. Lagade bilen för 4000 förra veckan och nu ska den in på lagning igen. Pengarna måste gå till det i första hand. Och jag får väldigt lite pengar nästa gång. Sen är jag inte helt övertygad om att det är något för mig. Alla prisar Ullared till höger och vänster men jag är faktiskt tveksam. Men vet att jag egentligen inte kan uttala mig eftersom jag aldrig varit där. Men just nu är det enda jag behöver vinterkläder till barnen och det kan man köpa på andra ställen. Skulle aldrig åka ner för att köpa upp mig på massa annan skit. Inte riktigt min grej, sen har vi skit så det räcker här hemma. Men det hade varit roligt som nöjesresa så ur det perspektivet är det trist att det inte blir av. Mamma pratade om Egypten i februari av någon anledning så låter det mer lockande.

Nu ska jag sätta på mig sockor innan jag fryser ihjäl. Sen blir det plugg och plocka tvätt.

Snaggel

Sitter här med en jäkla huvudvärk. Men jag ska inte klaga, för jag har nästan aldrig ont i huvudet. Så det är väl min tur nu. Vad har annars hänt sen sist? I torsdags hittade jag Cocos i kylskåpet. Där satt han och pep. Han kan inte ha varit där så länge och jag förstår inte när Alice hade chansen att stoppa in honom där. Hon hade fullt upp med sin mage men sen hann hon tyldligen medans jag hämtade kläder till henne. Igår åkte vi til leklandet i Karlstad. Vi lämnade Lukas hemma med mormor så att vi verkligen kunde ägna oss åt dem andra. Innan var vi och åt lunch på Burger King. När vi kom hem åt vi mat sen såg vi på Draktränaren med barnen. Skönt att kunna ägna en hel dag åt barnen. Man ägnar sig ju alltid åt barnen men det kommer alltid en massa måsten emellan. Igår var allt vi gjorde enbart för deras skull.

Idag har jag varit på gympa med Alice. Det tog oss en halvtimme att gå hem sen :) Så är det när man är ute och går med brallan. Sen lunch och försöka ta det lugnt eftersom Kimpa tagit med Alice till farfar. Men Lukas ville inte sova så jag fick ta upp honom och gosa lite. Inte mig emot, han är verkligen en underbar liten kille. Men nu sover han. Och Kimpa är på taket som han sen varvar med vinden. Han håller på och drar antennkablar tror jag. och Felix han är på simskola.

I lördags gjorde jag något jag aldrig gjort under mina sju år som mamma. Jag gick och lade mig på soffan tidigt på morgonen. Lukas vaknade runt fyra halv fem och jag fick honom knappt att somna om. Men sen somnade han om runt halv sex, men då vaknade jag av Kims telefon. Och sen en stund senare vaknade Lukas igen. Jag var så trött och höll på att bli knäpp. Så jag tog min kudde och gick och lade mig på soffan. Efter en stund började Lukas skrika lite och då fick Kimpa vakna och ta honom till sängen och mysa och se på tv med lillen. Kändes så gott att lämna över och gå iväg och sova. Ibland behöver man helt enkelt bara sova lite. Det är alltid jag som tar Lukas när han vaknar. Jag hör varenda gång han rör på sig i sängen. Kimpa hör ingenting. Man kan släppa en bomb utan att väcka honom. Så har det allltid varit. Tänk när Felix var nyfödd och vi låg på bb. Vi sov i ett litet rum på kanske 10 kvadrat och Felix började att skrika mitt i natten. Jag hade så ont i kroppen efter förlossningen och kunde inte röra mig så bra. Felix låg emellan oss i sin låda och jag försökte att få Kim att vakna och ge mig pojken. Men icke! Felix skrek och jag ropade på Kim. Tillslut tog jag min kudde och kastade på honom, men nej ingenting. Så jag fick hissa upp sängen, dra mig upp med hjälp av handtaget och stappla upp och hämta pojken. Han sover tills han vaknar min man. Idag gav jag honom sovmorgon och det uppskattade han nog. Tänk att få somna och sen vakna av sig själv. Just nu är det en dröm, en helt underbar dröm. Men återigen så ska jag inte klaga. Jag får bra med sömn ändå. Men trist att den blir avbruten så ofta.

Annars har det varit en lugn vecka. Har tackat nej till tre aktiviteter. De hade inneburit att jag varit borta tre kvällar och det var liksom inte nåt jag ville nu. Känns som att jag har varit hemifrån tillräckligt.

Nu har huvudvärken lättat lite så jag ska ta med mig Alice ut en sväng.












Igår lärde sig Luka Kewitz (scheewits) att gå från krypande till sittande. Stort! Numera har han oxå åtta tänder.


Surrounded by babies

Har precis haft en bebis i knät och en på bröstet. Dessa fantastiska bebisar alltså. Lukas och Cocos är det jag pratar om. Lukas mammas underbara lilla prutt. Fortfarande världens nöjdaste lilla fis. Sova, äta, leka, vara glad. Han har förvisso fått för sig att pipa till ibland nattetid men nån gång måste man ju få visa att man lever eller hur? Och han är så söt och så lik sin storebror och sin pappa. Underbara Lukas! Vårat lilla bonusbarn, va glada vi är att vi fick dig!

Har pluggat färdigt för dagen och ska ge Lukas mellanmål innan vi går och hämtar hans äldre syskon. Ikväll börjar en massa serier igen, underbart!

Igår hade jag och Kimpa varit tillsammans i 13 år ♥










Felix kom hem från skolan igår och sa att han minsann inte kunde läsa. Så jag skrev de här meningarna åt honom och han kunde läsa dem alla utan minsta problem. Och inte tog det någon tid heller utan det fixade han på momangen. Så jag kunde peppa honom sen. Men i skolan var det svårare ord, tror jag knappast. Tror det handlar mer om att orka koncentera sig och fokusera. Eller bara hans dåliga självförtroende igen. Han kan hur som haver lilla hjärtat.

Kimpa ringde och han var på väg hem. Så idag är det han som får hämta ungarna. Härligt!

En natt vid Fryken

Nu är jag hemma igen efter en tripp uppåt i värmland. Är trött som fan men har haft trevligt som bara den. Åkte upp igår och gick direkt hem till Ullis och käkade lite. Sen tog vi bilen till stugan. Våran dåliga koll gjorde aå att vi åkte fel. Var nästan i Deje när vi insett att vi måste ha åkt för långt och det hade vi mycket riktigt gjort. Typ en mil eller så, var bara att ringa Eva och sen vända om. När vi kommit till Kil så hittade vi någolunda sen men körde åt fel en gång till och fick ringa Eva återigen haha. Men tillslut kom vi fram till stugan. Sen dök Mia, Sofia och Emilia upp och vi babblade och åt snacks. Sen fixade vi tacos och drack vin och satt och tjattrade. Sen var det dags att sova och det gick så där. Väldigt bra för mig men inte för stackars Ulle som delade rum med mig. Vaknade mitt i natten av att någon klämde mig på rumpan (hon trodde hon fått tag i en fot) och sa att jag snarkade. Och så där fortsatte det. Hon puffade och knuffade och sa till mig säkert tio gånger till. Och varje gång så vaknade jag med dåligt samvete och tänkte att nu ska jag försöka hålla mig vaken tills hon somnar men det var stört omöjligt för jag var så trött. Nä'r jag vaknade på morgonen såg jag att hon flyttat ut. Stackarn! Eva hade oxå snarkat litegrann haha.

Imorse fixade vi frukost som vi åt sen städade vi efter oss och drog hem till Eva en stund. Vi har inte varit hemma hos henne förut så det var kul. Hon har renoverat i sin nya lägenhet och den var så himla fin. Sen drog vi hem och jag satte mig på bussen till krille. Köpte med pizza hem till familjen. Nu är det lugnt här hemma. Alice har slocknat, Lukas med och Kim och Felix är iväg på simskola.

Men Kim har inte haft det helt lätt. Han ringde mig igår kväll och då skrek Lukas som en galning. och Kim var så himla trött. Kim har inte varit sig själv riktigt, jättetrött och nu tror vi att vi vet varför. Så det är inte undra på. Och så typiskt att Lukas krånglar när jag är borta. Var ju samma sak förra helgen när han var sjuk. satt där i stugan med sjukt dåligt samvete. Det är inte helt lätt att sitta hemma själv med tre kids och må skrutt det är det verkligen inte. Finns ju liksom inga tillfällen att ta det lugnt och när man inte ens får sova på nätterna så är det inte roligt. Men nu är jag hemma som tur är :)

Blir en lugn kväll här hemma. Lite plock och tvättning och sånt annat söndagsnöje. Tyson har förresten flyttat och det är väldigt lugnt här hemma. Men Cocos saknar nog att ha någon att busa med.








Passade på att buzza eftersom jag är med i Buzzador och fått hem både välling och blöjor



Nu ska jag gå och försöka få liv i lillan. Lär väl gå så där.....

ZZZnark

Det finns en tid på dygnet då det är jobbigt att ha barn. Då man korta stunder önskar att man inga hade. Och det är på natten. När man blir väckt och inte får sova. Fy vad jobbigt det är. Skulle vilja ha en natt då jag somnar och sen sover tills jag vaknar av mig själv. För det händer aldrig här hemma. Inatt höll jag på att bli tokig. Lukas vaknade en del så jag gav honom nappen. Tllslut fick jag gå upp och skaka välling mitt i natten. När han äntligen somnat så vaknade Alice. Så här är det jämt, de avlöser varandra. Fick gå in till henne och lägga mig på golvet och leta efter hennes napp. Sen skulle hon ha välling hon med. Nu har hon försvisso i stort sett slutat dricka välling helt och fullt. Det är förvisso bra, hon börjar bli för stor för välling men det är ett perfekt sätt att få i henne lactulos. Skitsamma, så här fortsatte det. Och klockan sex slog Lukas upp sina ögon. Jag brukar vakna sex på vardagarna och det är helt okej. Men jag vägrar gå upp klockan sex en lördag, no way! Tog med mig tjockisen till våran säng och fick honom att somna om. vad händer då? Jo Alice vaknar och ropar på sitt rum. Så var det med den sovmorgonen. Och med sovmorgon menar jag att få tryna till kanske 7-7.30. Ja det är det värsta med att ha barn. Annars är det helt fab såklart som ni vet!

Nu ska jag sätta fart här. Frukost står först på schemat, sen hänga in tvätt och dammsuga. Sen lunch. Sen drar jag iväg till Karlstad och sen Kil. Stugträff står på schemat!

Helgen på ingång

Sitter och pluggar och följer Elinfallet med spänning. Nu har han begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Elin. Och vilket pådrag det är på forum och FB. Folk hänger ut hans fru och barn, helt oacceptabelt. Det är inte dom som har gjort nåt fel. Frun lider antagligen som bara den just nu. Hon är oxå ett offer i detta, det får man inte glömma. Men SD lär inte få mindre stöd efter det här om man säger så. Det är så vidrigt att man kan göra nåt sånt här. Slå ihjäl en ung tjej med en sten. Hur fan kan man ta sig den makten?

Lukas ligger och leker på golvet. Min fina lilla plutt. Han är världens gladaste unge! Gulle gulle gulle! Idag blir det plugg sen kommer Felix och Alice hem runt två. Blir tidig middag ikväll. Kim och Felix kanske drar iväg på bio i Karlstad ikväll. Ska laga kött till middag idag. Felix blev så sugen på det när vi såg på halv åttta hos mig igår. "Åh jag som älskar kött, det är så segt och saftigt". Han är verkligen sin pappas pojke. Han sa nåt annat kul igår med. Han fick hälla i havregryn till cocosbollarna och frågade " Hur mycket frön ska vi ha i egentligen, det är väl ingen blombukett det här".

Cocos stannar hos oss. Jag vet att det kanske inte är så smart med tanke på hur många katter vi har. Men han är förjävla go för att göra sig av med. Han är våran nya älskling. Så kelig, sover jämt i knät, spinner och ska vara nära. Mysigt som bara den. Vi har många katter men de har det bra hos oss som tur är. Och småkatterna har börjat gå ut litegrann. Inte så konstigt eftersom de förstått sig på kattluckan nu. De utforskar altanen därute och det hela är mycket spännande. Mindre poop i lådan framöver och snart är den väck. Nice! Jag kan knappt tömma den längre. Ulkar och ulkar. Har blivit väldigt känslig för äckel den sista tiden. Nästan så jag kräks då och då. Beter mig som man gör när man är gravid. Men nej det behöver ni inte oroa er för haha. Tyson flyttar på lördag han och han kommer att få heta Hobbe.

Imorgon drar jag iväg till Kil. Det är dags för den årliga stugträffen! Jag och fyra av mina gamla klasskamrater (en gammal studiegrupp) träffas och äter och umgås och sover över i en stuga vid Fryken. Det brukar vara höstens höjdpunkt och det lär det bli även i år. Tur att jag har så många fina vänner som kan förgylla mitt liv. Och att jag har en sån underbar man som utan att klaga tar hand om barn och hem när jag är ute och roar mig. Älskar dig! Finns ingen bättre än dig hun ♥






RSS 2.0